​När jag växte upp var jag inte speciellt lik någon utav mina föräldrar - kanske var det för att jag var så rund, mina ansiktsformer mjuka av mina extra kilon. Jag såg bara ut som jag. Kanske hade jag mammas näsa. Kanske hade jag pappas ögon. 

Nu har det tydligen förändrats något ofantligt. Ansiktet har blivit smalare, ansiktsdragen mer definierade. Det går inte en dag utan att jag får höra hur mycket jag ser ut som pappa - samma hår, samma ögon, samma lår (tack, pappa), samma ansiktsuttryck, samma manér. Trots att han bara bodde hos oss till och från under min uppväxt så har jag tydligen snappat upp hans personlighet, hans sätt att prata, röra sig. 

Osminkad och trött - det är då jag ser mest ut som honom, har jag fått höra. Och höra har jag fått göra - från folk jag aldrig träffat förr, och från släkt med.  Mamma säger det nog dagligen, om jag gör någonting som irriterar henne, eller om jag skrattar på ett visst sätt, eller om jag bara tittar på henne utan att göra någonting. Träffar vi någon som kände honom så säger de alltid "fan, vad du ser ut som Tommy", eller "ja, du behöver ju aldrig undra ifall pappa din vad brevbäraren". 

Själv hade jag aldrig riktigt sett det; inte förrän en månad sedan, då jag skulle tvätta av ansiktet innan sängdags. Jag tittade på mig själv i spegeln - trött, osminkad, håret borta från ansiktet. Då såg jag det. Mina ögon mötte pappas i spegeln och jag såg det - det var hans ögon som tittade tillbaka. Vad jag rös. 

Det kanske låter konstigt, men varje gång jag får höra att jag ser ut som honom så blir jag varm i hela kroppen. En obeskrivlig känsla av att han fortfarande är med mig, på något sätt. Att andra ser det så väl, även om jag själv inte alltid kan det, känns fint. Att få höra att jag delar någonting med honom, vare sig det är ett par ögon eller en del av hans humor får hjärtat att växa en aning. Jag saknar honom - så mycket, så mycket -  och jag är glad att han finns kvar i mig, även om det bara är en smula.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments