Gårdagen spenderades med att gå på museum, se vikingskepp och mata änderna (som heter Anatra och Lacha). Vi blev också tatuerade på eftermiddagen, och jag är så nöjd med resultatet! Hur fin? Är helt förälskad.

Silje gjorde en liten tatuering hon med, en konstellation som var superfin - har dock ingen bild på den.

Förvånansvärt stora, dessa vikingskepp - jag trodde inte de var så gigantiska, men oj så fel jag hade. Enormt kul att se.

​Nerd birds.

Aja, ha det gott allesammans.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Vi har vandrat i timmar - närmare fem, tror jag. Vi hade så kul - jag lyckades fastna i ett träd på väg upp, vi halkade hitt som datt och vi hittade massor med goda blåbär. Filmade naturligtvis det mesta, så en vlog kommer upp inom snar framtid. 

Ha det.

Likes

Comments

Jag har bokat ännu en tatueringstid. Oops! Blir till att göra en touch-up på den förra tatueringen och kanske göra en liten till - vad blir en överraskning. Jag har planerat, skissat och mätt ut hela sleeven, känns det som. Jag har minst åtta planerade tatueringar och kände att, eftersom jag varit duktig och sparat med pengarna, att jag kunde unna mig en liten en - så det blir till att åka in till Oslo, till tatueraren min, och få nästa gjord. Är exalterad! 

I övrigt så ska vi ut på långtur idag! Kommer med all säkerhet gå runt i skogen i minst fem timmar, vi ska på geocaching jakt och planerar att ta minst -- 10? Jag vet inte. Många iallafall. Har satt ett eget mål på 100 innan sommarens slut, så det är bara att börja leta. 

Hoppas ni har det bra! Kram på er. Likes

Comments

Spenderade som sagt midsommar i Norge i år. Vi firade med grillat, mojitos och lite annat smått och gott att äta på. Vi hade fantastisk utsikt och trevligt sällskap och vi spelade frågesport i ett x antal timmar. Supermysigt.

​Planerna inför de kommande dagarna är: geocaching i skogen (lär ta minst en dag att gå hela turen), (en trolig) båttur, kanske ännu en sväng till Oslo för att fixa lite tatuerings business, och så är det dags för Glomma festivalen, så klart! Så vi har massor att sysselsätta oss med. Så himla skönt och roligt. 

Hoppas alla hade en fin midsommar. Det hade jag. 

Ha det! 

Likes

Comments

​På tisdag åker jag tillbaka till fina Norge för att spendera några sommarveckor där - ska bli roligt!!! Kommer mest vara i Fredrikstad, springa i skogen, tälta på ön, ta en tur med båten, bada i havet. Allt möjligt somrigt. Sedan blir det Oslo Pride också. Känns extra viktigt att komma samman så här efter en så stor tragedi. Ska bli skönt att känna styrkan och samhörigheten i paraden. Längtar.

Likes

Comments

"We live through times when hate and fear seems stronger,
We rise and fall and light from dying embers,
Rememberances that hope and love lasts long,
Love is love is love is love is love is love is love -
Cannot be killed or swept aside.
I sing Vanessa's symphony. Eliza tells her story.
Now fill the world with music, love and pride.

Har spenderat de senaste två dagarna i en känslomässig karusell. Tankarna har varit fast i Orlando's massaker, Orlando's hemska hatbrott, där så många HBTQ + personer skadades och förlorade sina liv. Jag har varit ledsen och arg i omgångar, kinderna har blivit våta om och om igen. Det är oförståeligt för mig hur någon kan ha så mycket hat i sig, att någon kan vilja skada andra människor på grund utav läggning och hudfärg. Det är många som inte läst på om händelsen, som drar slutsatser utan grund. Vad vi vet om den här händelsen är att det var ett hatbrott - en terrorist attack mot HBTQ+ personer.

​​ Det får aldrig glömmas.

En annan sak som aldrig får glömmas: händelsen hade också rasistisk grund.

Pulse-skytten i fråga var inte bara homofob, utan också rasist - han använde sig utav anti-svarta glåpord och hade sagt vid tidigare tillfälle att han ville döda alla svarta människor. De flesta av offren var latinx och svarta. Det är ett dubbelt hatbrott. Homofobi och rasism. Båda är lika viktiga att komma ihåg. Båda är viktiga att tänka på innan man börjar häva ur sig arga kommentarer.

(​​Tänker mest på islamofobin som gör sig påmind i stunder som denna. Om det vill jag bara säga: Terrorism har ingen religion. Det är så viktigt att komma ihåg. Inte heller är homofobi eller rasism bunden till någon religion. Se bara på ditt Facebook flöde, eller klicka dig in på Flashback - skulle du säga att homofoberna eller rasisterna där djupt religiösa?)

Så tänk två gånger innan ni pratar. Tänk över vad som har hänt. Tänk över er reaktion. Tänk igen. Tänk om.
Och för allt i världen, var snäll. Så många av oss, vi under regnbågen, har fått oss en enorm törn av denna händelse.

Vi är upprörda. Vi är ledsna. Vi är arga.

Låt oss vara det.
Låt oss sörja. Låt oss prata. Låt oss skrika.
Stå bredvid oss, stå bakom oss. Men ställ er inte framför oss - det är inte er röst som behövs just nu.

Likes

Comments

Har haft dessa fina hemma hos oss idag - mina syskonbarn. Hua, så härliga de är!

​Spenderat dagen med att leka, redigera ett x antal videoklipp och fundera kring skolarbeten. Har några saker att skriva, några uppsatser, några tal - sådant kul. Jag har också skrivit en massa på boken min; vi har fixat badrummet här i dagarna och jag har suttit i badkaret och skrivit i timmar. Det börjar faktiskt likna något - och gud, så jag älskar mina karaktärer. 

I övrigt håller jag fortsatt på med Youtube - det är hejdlöst roligt, faktiskt. Den perfekta hobbyn, faktiskt. Funderar även kring att börja gymma igen - isådana fall nästa månad, efter att jag kommer hem från Norge. Åker dit den 21 denna månad, och stannar i cirkus två veckor. Det kommer bli två veckor av sol, bad, skogspromenader, tältning och Oslo Pride. Ska gå i paraden och känna mig hemma. Gud, så jag längtar. 

Kommer naturligtvis att vlogga - så glöm inte att kika in min kanal - det kommer många roliga videos i dagarna! Skulle vara guld värt om ni prenumererade och lämnade någon kommentar. Jag skulle bli väldigt glad! Här hittar ni kanalen: KLICKA.

(PS, kommer att lägga upp en Gold Lips/Neutral Eyes smink tutorial om några timmar! Är supertaggad att dela den med er!) 

Ha det!


Likes

Comments