Dagboken, videor, Snapchap

Hej! Vilken dag jag haft, låter som jag haft mycket för mig, men i själva verket har jag haft en massa egentid, vilket ledde till detta inlägg.

Jag blev lite snapchat-tokig, så ah varsågoda:

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Dagboken, Lärarstudent

Här sitter jag och pluggar!

Jag är fasen glad, helt plötsligt kom ett mejl som gjorde att en sten lättade från mina axlar, det känns som att det börjar gå åt rätt riktning. Under sommaren har jag kämpat och pluggat på två omtentor som skrevs nu i augusti. Den ena var Svenska och den andra i matematik. Jag kände att jag hade femtio procent chans på båda, då detta är två ämnen som jag har det svårt i, i alla fall den grammatiska delen i svenskan. Förra veckan fick jag svaret på min mattetenta som resulterade till 2,5p ifrån, igen! Jag tänkte att okey, i stället för att behöva skriva om den igen så skickar jag ett mejl till läraren om det fanns möjlighet för komplettering, bara efter några minuter fick jag svar där hen skrev att hen hade tänkt att kontakta mig och erbjuda detta alternativ! vilken lycka! Så på min födelsedag om några veckor kommer jag få chansen att rätta till mina "problem", hoppas det går vägen.


Men idag! Idag kära ni fick jag reda på att jag klarade min tenta i svenskan!! Halleluja säger jag bara! Vilken jäkla lättnad, jag tror faktiskt att jag är lite stolt över mig själv!

Ha det bäst kära ni! Det är bra att kämpa på, jag vet vad det innebär!

Likes

Comments

Dagboken, Lärarstudent

Dagens pluggande börjar lida mot sitt slut, fredagskvällen närmar sig allt mer vilket känns rätt så skönt. Jag har inte fått allt gjort som jag hade tänkt mig även då jag gjort en checklista. Jag måste börja använda min almanacka mer, speciellt då schemat vi fått är så defust. Det är rätt så lustigt att jag har en som bara ligger, jag rycker av kanten av de dagar som gått men ingen information utom födelsedags finns i den. 


Nä nu stänger bibblan strax, så det är dags att ta sitt pick och pack och börja röra sig mot dagis där en liten Räka inväntar mig. 

Vad ska ni göra i helgen?

Likes

Comments

Nu har jag suttit i skolan i 6 timmar och mitt huvud är helt slut. Jag har suttit ch läst i flera timmar i våran kurslitteratur som är på engelska, jag har inte helt haj på det, men jag tror i alla fall att jag förstår. Jag har även hunnit med att svara på lite frågor i övningsboken, så det känns i alla fall att jag gjort någonting. Härligt att skolan är igång!

För några veckor sen gifte sig min kusin sig, det var det första riktiga bröllopet jag varit på, innan har det varit fest efter vigseln eller så, men nu var jag med på hela faderuttan. Det var väldigt fint och strukturerat.


Vädret var på topp, lite blåsigt men vad gör det!


Nu i helgen ska jag igen i väg på ett bröllop, denna gång är det en vän som har tagit det stora steget! det ska bli spännande att få se hur dom ser ut. Kameran ska definitivt med!

Likes

Comments

Dagboken, Livet som mamma

En av våra mysiga mornar var att vakna upp i båten. inte för att vi har den sönaste madrassen, utan att känna närheten av naturen. en fantastisk frihet.

Vi gick och utforskade ön och klättrade upp för branta backar

Vi plockade blåbär

När fantasin tar slut kan dagens teknologi vara en bra nödlösning

Min härliga getingfälla

Några sekunder imellan

Likes

Comments

Dagboken, Mat och sånt

Idag blev detta min frukost! En liten honungsmelon (tror jag) och lite frysta hallon. Det var väldigt gott att doppa melonen i hallonen typ som ett sås. Dock blev det lite enformigt och det var inte speciellt mättande.

Idag ska vi åka till min mammas moster. Det ryktas om kräftor och jag har längtat så!!

Vad ska ni göra denna fredag?

#fredag #melon #frukost

Likes

Comments

Dagboken, Livet som mamma

Räkan har åkt till sin farmor och farfar nu, gud vad jag saknar honom, redan! Det har bara gått någon timme! Men jag vet att han har det bra, det är det viktigaste.

Jag blev lite småhungrig så jag gjorde ordning enu en smoothie, så nu ska jag mumsa i mig den och kolla på serier.
Hej så länge!

#smoothie #mammalivet #mums

Likes

Comments

Dagboken, Livet som mamma

God förmiddag! Jag har precis kommit hem från den dagliga dagispromenaden, det vill säga; gå till dagis och hem, dock med ett litet stopp förbi affären då jag saknade ingredienser till min frukost samt lite annat. Denna morgon var bra, Räkan vaknade av att han behövde gå på toaletten, han har pottränats under sommaren så jag är så glad att han är blöjfri! självklar sker det olyckor, men till det stora hela säger han till. Han kom in till mig och ville se på TV, men det tyckte jag inte, så jag bad honom komma upp i sängen och ligga berdvid mig en stund istället. Vi myste en liten stund, tills han fick syn på min telefon haha.. så han fick låna den under tiden jag fixade frukost till honom och gjorde ordning mig själv

Varför kan inte alla dagar vara såhär. älskar när han e gosig och snäll.

När jag kom hem så gjorde jag i ordning en smoothie på en banan, lite frysta jordgubbar (som jag lagt fram innan jag gick och lämnade Räkan), lite vatten och ett katrinplommon. gott var det!

Medan regnet öser ner utanför fönstret ska jag se till att packa och städa lite innan Räkans farmor och farfar kommer, han ska nämligen bo hos dom till och med lördag då vi ska åka på bröllop i Linköping!


Hej så länge 

Likes

Comments

Dagboken, Livet som mamma

Ibland blir jag bara så fruktansvärt trött. Det är inte lätt att uppfostra ett barn alltid, speciellt inte när de INTE vill lyssnar. Räkan är inne i en trotsperiod vilket verkligen går mig på nerverna, inte bara att han kan bli så förbaskat dryg, utan det känns som att allt kretsar kring mig, att jag är hackkycklingen.
Han testar mina gränser med att slänga saker i golvet, slå mig (låter lite grovt kanske, men mer bankar på mig med knytnävarna) han gör så att jag kokar över, och ibland så blir jag så arg så jag skriker på honom, vilket jag verkligen inte vill och känner mig som världens elakaste människa! Men jag vill bara att han ska första att jag blir ledsen och upprörd. Jag har nu på senare tiden försökt bita mig i läppen, sätta mig ner i hans höjd och förklara att det han gör i fel. Men det hjälper såklart inte.

Det som gör mig mest frustrerad är när han exempelvis sover borta hos mina föräldrar är han en ängel! Han sover till 9-10, han äter bra, han är snäll och lyssnar. Varför kan han inte vara så när jag har honom! Jag blir så fruktansvärt avundsjuk att han inte kan vara den snälla killen som han är när han är med mig och mannen! Jag längtar tills denna period är över, så vi kan lägga energi på så mycket annat kul!

Hur gjorde ni under trotspeioden? Hur skulle ni agera?

#mammalivet #trots

Likes

Comments