Jag avskyr att starta ett inlägg med att "det var ett tag sen" "förlåt att ni inte hört från mig ett tag" osv. Men!! jag har verkligen varit inne i skolbubblan. Det dagarna kretsar kring är att lämna och hämta Räkan på dagis, gå på lektioner, plugga, hem, städa, sova! Och sen samma visa nästa dag.

Men nu när jag vet att sommaren (eller vad man ska kalla det) är nära och det bara är ett fåtal veckor kvar av terminen, känns det som att jag kan ta upp skrivandet igen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Att få in all denna information i min hjärna, ja det går sådär. Men i morgon är det bara en dag kvar innan jag ska sätta mig i det där kalla rummet efter att ha släpa fötterna upp för det hundramiljontals trappstegen, dom tar ju aldrig slut. Sedan sätta mig på en hård stol och höra hur det början viskas mellan personer för att tagga till inför deras skrivning och kanske lära sig något nytt i sista stund. Sen blir det bara tyst. En tant läser dessa regler man har hört så många gånger, sedan går ett prasslande ljud likt en våg i hela rummet när vi blir tillåtna att se få de frågor vi ska besvara. Blyertspennorna sätter udden mot arken, nu finns det ingen återvändo. Att höra hur folk hostar och snörvlar gör så att man drar tröjan över näsan för att inte bli smittad.

Härliga tentaperioder

Likes

Comments

Hej allesammans!
Hoppas ni hade en bra helg! Denna var den sista på mitt "vinterlov" så idag är det både dagislämningen (Räkan är inte alls sliten lånat gå upp, det kommer bli krig!) och plugg inför tentan i skolan som är på fredag (panik!) Men det blir säkert bra.

Igår åkte vi till mina föräldrar för att umgås och käka middag där. Dom berättade att dom på nyår gjort en tavla tillsammans med dom de firade in det nya året med, vilket jag tyckte lör som en kul idé. Dom hade dukar kvar så dom va lite på mig och mannen att. Vi skulle måla, så till sist gav jag mig på det. Det blev en väldigt mörk bild haha! Men det var kul!

Efter de jag lekt konstnär gick Rasmus och hans morfar ut och åkte i backen medan jag och min mamma surplade lite vin.
Fan jag får ångest, nu har jag syndat vid ett tillfälle på dessa 30 dagar som jag ska äta paleo, men det är bara att ta sig i kragen och fortsätta strikt! Det är bara jag själv som kan bestämma vad jag ska stoppa i mig!

Har ni bra självdisciplin?

#paleo #vin #vinterland #mammablogg #mammalivet #student #lärarstudent #konstnär #art #svartvitt #blackandwhite

Likes

Comments

Sitter med en stor kopp med varmt citronvatten framför tv:n och inväntar att vårat jäkla ps3 ska uppdateras (vi har inte använt det på månader!) och det tar sån jäkla tid. Mannen köpte en film (vem gör det egentligen nuförtiden?) som vi ska se.

Är det fler än jag som tycker att det känns som att det är söndag idag?

Likes

Comments

Super gott fröknäcke med avokadosmör!

God morgon!

Har har det ekat en stund, men man hamnar i svackor. Just nu har det varit mycket då jag haft en hemtenta att skriva, som dessutom skulle vara inlämnad senast dagen innan nyår! Vilket skämt, men skiten är gjord och jag hoppas jag klarar den. Idag sitter jag framför mina böcker för att ja, nästa vecka är det även dags för salstenta! Aldrig vila, eller vad säger man.

På julafton fick jag boken "Paleo på 30 dagar" som är en bok som fokuserar på ren mat. Det var jag själv som valde ut boken (lättast så i stället för att bli överraskad av någon skitsak man inte vill ha) så jag visste typ vad den handlade om. så nu ska jag pröva på att hålla mig till denna kost i 30 dagar. den är ju bara 30 dagar!


#paleo #paleo30dagar #annikasjöö

Likes

Comments

För några helger sen var jag och mannen bjudna till överraskningsfest då mannens högskolevän fyllde 30. Han blev väldigt glad och förvånad över att alla var där, vilket var kul. Under kvällen hölls det quiz vilket var väldigt underhållande och vårat lag kom tvåa! Inte så dåligt när vi var ca 5 lag (tror jag). Kvällen var lång, vid 5 på morgonen gick vi till sängs, men det var värt varje minut. Dagen efter mådde man som man förtjänat, men det var ändå en väldigt bra och sansad kväll, vilket betyder att det spårade inte, en lyckad fest och kväll helt enkelt!


Jag har massvis med bilder, men det känns fel att lägga upp på folk man inte riktigt känner, därför blev det bakhuvudbilder :)

Likes

Comments

Gårdagen var väldigt härlig. Vi alla vaknade relativt tidigt, för att vara oss, så jag gav förslaget att vi skulle åka till anundshög som bara lång 10 minuter från oss med bil. Jag fick min vilja igenom och jag är så nöjd att vi åkte hit. Jag har alltid tyckt att det är intressant med vikingar och runor och hela det kittet och att denna plats bara lång några minuter ifrån oss var väldigt kul. Dom hade även ett fik vi besökte och personalen var väldigt mysiga dom med :D

En perfekt aktivitet på en söndag helt enkelt. Hoppas ni hade en trevlig helg!

Likes

Comments

För två helger sen åkte vi till landet, jag och min lilla familj tillsammans med två vänner. Det var en blandning av skönt och stress att komma dit då jag visste att jag hade två tentor jag behövde plugga på. Visserligen hade jag suttit med dom i två veckors tid, så jag tror ändå att det var bra för min hjärna att få smälta att jag läst.

Rickard fick ett ryck och började klättra i äppelträdet.

Innan vi åkte hem tog vi en härlig promenad ner till vattnet, jag höll mig lite i bakgrunden för att försöka få till några bra bilder.

Turturduvorna <3

Likes

Comments

Idag fick jag för mig att släpa med mig kameran till skolan, vilket var väldigt otymplig då den knappt fick plats i ryggsäcken. Men efter jag lämnat av Räkan på dagis lyckades jag knäppa några mysiga bilder på vägen till skolan. Älskar mitt 50mm fasta objektiv, det blir en annan känsla i bilderna tycker jag.

Efter lektionen blev jag med tvingad ner till stan för att käka lunch, vilket jag INTE ångrar, det var väldigt mysigt att sitta och prata och äta gott. Kändes som en bra start på denna fredag.
Efter vi sagt hejdå traskade jag tillbaka till skolan där jag skrev ut lite papper. Jag gick även in för att se om resultatet för engelska grammatiken hade kommit in och jag fattar inte vad som händer. JAG KLARADE TENTAN! hur i h*****e gick det till? Jag är så himla stolt över mig själv, detta är första gången jag klarar en stor kurs på första försöket, utan komplettering eller liknande. Hur gick till det till? Jag kanske har fått in något flow, börjat förstå hur man ska lägga upp saker och ting. Jag vet inte. Jag är bara glad att jag slipper ha två svåra (enligt mig) tentor efter mig, som hindrar mig att fokusera på den nuvarande kurs jag går.


Ha en toppen fredag, jag tror att detta var den bästa på länge!

Kram

Likes

Comments

Att vakna upp till detta igår var ingen hitt! Jag har aldrig varit förtjust i snö, visst det gör så allt blir ljusare och det är trevligare att titta på än alla leriga som uppkommer under hösten. Men nee, att ta på sig en massa kläder, bli blöt om fötterna, svettas för att man tagit på sig så mycket och att man går så mycket långsammare än vanligt är inget som jag är speciellt förtjust i. Snön är för tidig i år. Det ultimata skulle vara snö på julafton fram till nyår, sedan den 1 januari är allt borta... Vad tror ni om det?

När jag ändå hade varit ute och lämna Räkan på dagis gick jag till skolan för att sitta i bibbloteket. Jag har påbörjat en ny kurs i skolan, naturvetanskap och teknik, så vi får se hur detta går. Tur att jag har mannen där hemma som är duktig på sån här, så han kommer vara min stöttepelare fram till jul.


Pluggar ni någonting? Fristående kurser, yrkesutbildning, gymnase? Berätta gärna!

#snöinovember #snö #kallt #november #lärarstudent #livetsomstudent

Likes

Comments