View tracker
Dagboken, Foto

För några helger sen var jag och mannen bjudna till överraskningsfest då mannens högskolevän fyllde 30. Han blev väldigt glad och förvånad över att alla var där, vilket var kul. Under kvällen hölls det quiz vilket var väldigt underhållande och vårat lag kom tvåa! Inte så dåligt när vi var ca 5 lag (tror jag). Kvällen var lång, vid 5 på morgonen gick vi till sängs, men det var värt varje minut. Dagen efter mådde man som man förtjänat, men det var ändå en väldigt bra och sansad kväll, vilket betyder att det spårade inte, en lyckad fest och kväll helt enkelt!


Jag har massvis med bilder, men det känns fel att lägga upp på folk man inte riktigt känner, därför blev det bakhuvudbilder :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker
Dagboken, Foto, Livet som mamma

Gårdagen var väldigt härlig. Vi alla vaknade relativt tidigt, för att vara oss, så jag gav förslaget att vi skulle åka till anundshög som bara lång 10 minuter från oss med bil. Jag fick min vilja igenom och jag är så nöjd att vi åkte hit. Jag har alltid tyckt att det är intressant med vikingar och runor och hela det kittet och att denna plats bara lång några minuter ifrån oss var väldigt kul. Dom hade även ett fik vi besökte och personalen var väldigt mysiga dom med :D

En perfekt aktivitet på en söndag helt enkelt. Hoppas ni hade en trevlig helg!

Likes

Comments

View tracker
Dagboken, Foto, Livet som mamma, Lärarstudent

För två helger sen åkte vi till landet, jag och min lilla familj tillsammans med två vänner. Det var en blandning av skönt och stress att komma dit då jag visste att jag hade två tentor jag behövde plugga på. Visserligen hade jag suttit med dom i två veckors tid, så jag tror ändå att det var bra för min hjärna att få smälta att jag läst.

Rickard fick ett ryck och började klättra i äppelträdet.

Innan vi åkte hem tog vi en härlig promenad ner till vattnet, jag höll mig lite i bakgrunden för att försöka få till några bra bilder.

Turturduvorna <3

Likes

Comments

Dagboken, Foto, Livet som mamma, Lärarstudent

Idag fick jag för mig att släpa med mig kameran till skolan, vilket var väldigt otymplig då den knappt fick plats i ryggsäcken. Men efter jag lämnat av Räkan på dagis lyckades jag knäppa några mysiga bilder på vägen till skolan. Älskar mitt 50mm fasta objektiv, det blir en annan känsla i bilderna tycker jag.

Efter lektionen blev jag med tvingad ner till stan för att käka lunch, vilket jag INTE ångrar, det var väldigt mysigt att sitta och prata och äta gott. Kändes som en bra start på denna fredag.
Efter vi sagt hejdå traskade jag tillbaka till skolan där jag skrev ut lite papper. Jag gick även in för att se om resultatet för engelska grammatiken hade kommit in och jag fattar inte vad som händer. JAG KLARADE TENTAN! hur i h*****e gick det till? Jag är så himla stolt över mig själv, detta är första gången jag klarar en stor kurs på första försöket, utan komplettering eller liknande. Hur gick till det till? Jag kanske har fått in något flow, börjat förstå hur man ska lägga upp saker och ting. Jag vet inte. Jag är bara glad att jag slipper ha två svåra (enligt mig) tentor efter mig, som hindrar mig att fokusera på den nuvarande kurs jag går.


Ha en toppen fredag, jag tror att detta var den bästa på länge!

Kram

Likes

Comments

Dagboken, Lärarstudent

Att vakna upp till detta igår var ingen hitt! Jag har aldrig varit förtjust i snö, visst det gör så allt blir ljusare och det är trevligare att titta på än alla leriga som uppkommer under hösten. Men nee, att ta på sig en massa kläder, bli blöt om fötterna, svettas för att man tagit på sig så mycket och att man går så mycket långsammare än vanligt är inget som jag är speciellt förtjust i. Snön är för tidig i år. Det ultimata skulle vara snö på julafton fram till nyår, sedan den 1 januari är allt borta... Vad tror ni om det?

När jag ändå hade varit ute och lämna Räkan på dagis gick jag till skolan för att sitta i bibbloteket. Jag har påbörjat en ny kurs i skolan, naturvetanskap och teknik, så vi får se hur detta går. Tur att jag har mannen där hemma som är duktig på sån här, så han kommer vara min stöttepelare fram till jul.


Pluggar ni någonting? Fristående kurser, yrkesutbildning, gymnase? Berätta gärna!

#snöinovember #snö #kallt #november #lärarstudent #livetsomstudent

Likes

Comments

Dagboken, Foto, Livet som mamma

Vinter, redan?

Här sparar inte moder natur på krutet, jag tyckte att hösten bara börjat, SÅ vips vart allt snötäckt bara under en natt. Det burkar ju vara så att det försvinner i samma veva som det kommer, men temperaturen håller sig fortfarande på minus så vi får se hur mycket snö vi får denna viner, börjar få lite panik över det hela.

Jag och räkan gick ut en stund i alla fall, men då jag varken hittade mina vantar eller mössa ville jag inte vara ute speciellt länge, stackar Räkan, men jag höll ut en stund i alla fall för hans skull, vad gör man inte för sina barn.

Jag måste börja planera julklappsköp, det är som sagt redan november, så det är bara att sätta sig med penna och papper och planera!


Hur långt har ni kommit med julklappsköpen?

#panik #snartjul #julklapp #tomtenkommer #mammablogg #mammaliv #livetsommamma

Likes

Comments

Dagboken, Foto, Livet som mamma

För några veckor sen kom hösten. Jag vet inte vad det är med mig och hösten, men jag känner att allt blir så mysigt, naturen blir som vackrast på året med alla de färgstarka löven och luften känns så fräsch.

Jag gick ut på gården med Räkan för att för hans del leka, men för min del fota. Jag är nog en ganska tråkig mamma har jag kommit fram till, jag har verkligen tappat den keativa sidan som jag hade när jag var yngre, jag har ingen nish till att pyssla, bygga lego är inte min grej, rita kan jag hålla på med en stund. Jag måste nog lära mig att bli ett barn igen.

Räkan gled i alla fall omkring på sin sparkcykel, jag är väldigt imponerad av att en treåring kan hantera en sån.

Likes

Comments

Dagboken, Lärarstudent

Här sitter jag och pluggar!

Jag är fasen glad, helt plötsligt kom ett mejl som gjorde att en sten lättade från mina axlar, det känns som att det börjar gå åt rätt riktning. Under sommaren har jag kämpat och pluggat på två omtentor som skrevs nu i augusti. Den ena var Svenska och den andra i matematik. Jag kände att jag hade femtio procent chans på båda, då detta är två ämnen som jag har det svårt i, i alla fall den grammatiska delen i svenskan. Förra veckan fick jag svaret på min mattetenta som resulterade till 2,5p ifrån, igen! Jag tänkte att okey, i stället för att behöva skriva om den igen så skickar jag ett mejl till läraren om det fanns möjlighet för komplettering, bara efter några minuter fick jag svar där hen skrev att hen hade tänkt att kontakta mig och erbjuda detta alternativ! vilken lycka! Så på min födelsedag om några veckor kommer jag få chansen att rätta till mina "problem", hoppas det går vägen.


Men idag! Idag kära ni fick jag reda på att jag klarade min tenta i svenskan!! Halleluja säger jag bara! Vilken jäkla lättnad, jag tror faktiskt att jag är lite stolt över mig själv!

Ha det bäst kära ni! Det är bra att kämpa på, jag vet vad det innebär!

Likes

Comments