Jag mår inte bra.

Det är den hemska sanningen.
Jag har så mycket ångest över allt, över flytten som sker nästa vecka, på något sätt ska vi lyckas slänga lite möbler inklusive soffa på tippen innan mina föräldrar kommer hit med lastbilen.. vet inte hur det ska gå, måste hyra släp men sen samtidigt får jag inte bära något nu med min svåra foglossning så hur ska vi få ut soffan??!

Sen kommer flytten den 21/12. Mina föräldrar kommer hit med en liten lastbil den 20e, så hela lägenheten ska vara nerpackade och nermonterad .
Har spacklat alla hål jag gjort under mina tre år här.. Men räcker det? Syns knappt men det syns ju ändå om man har bra ögon liksom.. Vi lever i ständigt kaos med flyttkartonger och saker överallt.. Jag klarar inte av ostädat! gör ont i min själ, försöker blunda och inte se det.. Men funkar inte riktigt så.

Sen har vi min NKSE tenta på fredag, omtenta mer exakt.. Ingen motivation till att plugga då jag mentalt lagt skolan på hyllan då jag ändå inte kommer bli klar innan bebis kommer eftersom jag missade min sista praktik pga foglossningen.. Sen vill jag inte gå på examen i januari, varför ska jag det när jag inte tar "examen"? Säga hejdå? Känns inte lönt att lägga över 100mil resväg och ett antal många pengar plus att jag är höggravid på det bara för en examen.. så tror jag skippar den. Sen kommer vi till hur fan ska jag göra efter?? Fattas ca 15 HP för min sjuksköterskeexamen.. fick inte göra min vfu nere i Skåne sen för den måste göras i Värmland.. så har tankar på att göra det sista på Halmstad högskola, men går det ens?? Måste jag läsa om mycket då? Eller hur fungerar det? Läste i högskolelagen att man kan ta examen från två högskolor.. Men det kan ju variera så mycket i innehåll på programmen.

Sen nästa dilemma, kommer min föräldrapenning räknas på jobbet jag hade innan plugg eller kommer det bli minsta? ska 7500kr.. Bara vår nya lägenhet går på 6500 kr.. F har jobb men bara timanställning,  så man vet ju aldrig hur mycket eller lite han får jobba.. kommer vi klara oss eller hur fasiken ska det gå annars? Han kommer ju söka andra jobb för att försöka få heltid, men det är svårt. Hur ska allt gå? Just nu har jag ingen ork alls, sen igår har jag bara velat sova, gråta och gömma mig i sängen!

Inte bra att stressa och ha ångest över allt med barnet i magen, men hur ska ja få bort det?? Allt är jobbigt..
Tur jag har min man och mina djur ♡ sen på allt så är min ena häst (Den gamla) halt igen.. och svullen.. yeaj..

Hittade en helt underbar barnkammare på instagram.. på ett ungefär hur jag vill ha det till vår baby W!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Fick meddelande från VFU koordinator och hon skrev att tyvärr kan jag inte göra min sista praktik (som jag missar nu) i Skåne.. utan den måste göras i Värmland. Det kändes som ett hårt slag i magen och började gråta.. Hur ska jag nu gå tillväga? Måste jag åka upp till Värmland i 6 veckor och göra praktik och lämna bebis och familj där hemma? Det vill jag inte, tror mammahjärtat skulle dö.. Så nu försöker jag komma på en lösning, det är 10 HP jag fattas för att få min sjuksköterskeexamen.. kan jag läsa en annan kurs på avancerad nivå på ett annat universitet/högskola? Måste prata med studievägledaren!
Hoppas, hoppas det kan lösa sig! Nu känns det bara så onödigt att göra de två sista smådelarna innan "examen". och ska jag ens gå på examen? är det lönt? Många tankar..

Men men, Baby A ringde idag och sa att vår vagn är framme och färdig att hämtas, så på fredag åker vi och hämtar hem vagnen till lille W. Det blev en Stokke Trailz i färgen Grey Melange.

Idag har bebis varit väldigt aktiv inne i magen! Och mamman har väldigt ont, men har kunnat packa ner lite i köket i flyttlådor, ska fortsätta imorgon hade jag tänkt!

Om två veckor flyttar vi, så lycklig jag är! Men hatar att gå och vänta då varken jag eller F har något i skolan nu.

Hoppas ni har haft en fin dag!

Snölandskap i Värmland!

Likes

Comments

Idag var det ett besök hos barnmorskan, vi skulle kolla lite prover, blodtryck, lyssna på hjärtat och mäta magen.
Allt var perfekt förutom lite lågt järnvärde (ferritin) så ska börja med järntabletter, var lite surt för trodde jag skulle klara mig utan! fick även svar på mitt nya antikroppscreening (då jag är blodgrupp 0 och rh megativ), och det var negativt! Så det var positivt, har en lite ovanligare blodgrupp, men men! Låg även perfekt i magkurvan, så det kändes bra! Sen är det dags för glukosbelastning i mellandagarna men det sköter jag hos barnmorskan i Ängelholm.

Snart, snart, i denna månaden är det dags att flytta hem igen efter nästan 3 år i Karlstad! Jag är så lycklig, äntligen !!

Har en omtenta på NKSE delprov 1 den 15/12 sen är det bara att packa ner lägenheten så flyttar vi allt innan jul! Ska bli så skönt att komma hem och vara bland vänner och familj och speciellt mina djur 😍 att slippa lämna dem igen! Det är de bästa av allt.

Men nu är det bara lite smågrejer i skolan som jag ska lösa innan det är dags att åka hemåt! Ska höra med min vfu koordinator om jag kan göra sista praktiken i Skåne med, hoppas hoppas det går! Skulle lösa så många problem :)

Känner mig stor som ett hus nuförtiden och foglossningen gör jävligt ont men det för något gott med sig, vår son 😊

Hoppas alla haft en bra start på veckan!

Likes

Comments

Vem är då jag?

Mitt namn är Cathrin, är 27 år gammal och läser sista terminen till Sjuksköterska i Karlstad. Jag kommer ursprungligen ifrån Ängelholm som ligger i underbara Skåne men bott i Karlstad de senaste 3 åren. Men nu längtar jag hemåt igen och har därför beslutat mig för att flytta ner igen så fort skolan är färdig.

Jag är gravid med vårt första barn, en liten pojke som ligger och sparkar och har sig i magen, han är beräknad till den 24e februari 2018 ♡ Då jag trott jag varit infertil sedan jag var 17 år så kom detta som en överraskning, en väldigt, väldigt glad överraskning!

Jag bor ihop med min sambo sedan 1,5 år tillbaka, vi träffades på en dejtingsida för ca 2 år sedan, tro det eller ej och det var kärlek vid första ögonkastet!

Jag har två hästar, ett fullblod på snart 24 år vid namn Moonraker aka Moonis och ett svenskt halvblod på 7 år vid namn Touch Nik samt våra tre katter Dyanito, Lucifer och Svennis (min bonuskatt sedan 1 år tillbaka).


Sedan har vi min Sambo, hans namn är Fredrik och är den underbaraste man som jag någonsin vetat om ♡ Jag älskar honom över allt annat och han är det bästa som hänt mig. Han kommer ursprungligen från Trollhättan, men flyttade upp till Karlstad förra året i september. Vi bor i en liten studentlägenhet för tillfället, men ska snart flytta ner till Ängelholm där vi fått en trea på 73 kvadrat, lagom till vårt första (mänskliga) barn kommer!

Likes

Comments

Det var nästan ett år sen (eller över ett år sen??) jag uppdaterade här, men jag behöver få prata av mig lite.

Jag är gravid. Fick reda på det i somras och blev lite chockad (Men glad när chocken väl på sig). Jag räknade snabbt ut att jag skulle bli färdig med sjuksköterskeprogrammet i Karlstad innan bebis skulle födas.
Men sen kom den där oförväntade men omtalade foglossningen..  trodde aldrig det skulle göra såhär ont som det faktiskt gör.

Jag avslutade nyss mitt uppsatsarbete och hade bara kvar 6 veckors VFU  (praktik) på Torsby sjukhus avd 64. Jag tänkte att det skulle gå, fast foglossningen.. Men gjorde första dagen igår och fast jag vilade mycket och försökte ta det någorlunda lugnt så gick det bara inte, jag har haft sådan ångest innan att vad ska jag göra om det inte går.

Slutade 21.45, skulle promenera till lägenheten som jag plus några andra studenter bor i under veckorna, promenaden tog 6 min när vi gick dit men hem tog den ungefär 20 min, fick pausa i nästan varje steg, kunde inte stå upprätt, kämpade mig fram storgråtandes och tackade gud att jag var ensam så ingen såg mig. Gillar inte visa mig svag, jag håller ALLTID ut, hur hemskt det än är. T.ex. när jag jobbade på Intersport och vi hade inventering fram till 12 på natten och jag hade 40 graders feber och influensa, jag gjorde det.
Tog mig hem till lägenheten och uppför trapporna, dödsdomen när man har foglossning, kom innanför dörren och bara grät av smärtan.

På något sätt fick jag av mig skorna och gick och la mig i sängen med stor smärta, det strålade i hela ryggen/underliv och ner i benen. Det gick inte att sova under hela natten för smärtan avtog inte hur mycket jag än försökte hitta en bra ställning, Så till sist gav jag upp och satte mig upp i sängen och väntade på att det skulle bli morgon.
Hela natten satt jag och ville verkligen försöka klara praktiken (fast den lilla rösten i huvudet sa till mig att det inte går). Ångesten/depressionen tog till och jag kände,känner mig så misslyckad. Jag vet att jag inte kan hjälpa att jag har svår foglossning men på något sätt intalar jag mig själv att om jag varit starkare så skulle jag stått ut med smärtan på något sätt och bara knegat mig igenom dagarna..

Men till sist vid 5 tiden vann min förnuftiga röst och jag bestämde mig för att hoppa av vfun, jag får helt enkelt ta upp det efter mammaledigheten. känner mig fortfarande misslyckad dock. Packade ihop mina grejer och åkte till sjukhuset för att prata med min handledare, som redan visste om situationen och hon var väldigt förstående och så att det klarar du lätt av sen, hon kunde redan se efter bara en dag att jag kommer bli en fantastisk sjuksköterska. Hoppas hon har rätt :)

Sedan sakta och med osäker gång och tårar som rann i floder ner från kinderna tog jag mig till bilen och skulle köra hem.. inte det lättaste när man varit vaken 2 dygn, smärta utifrån helvetet, kolsvart och snökaos och skulle köra 15 mil. Varje gång jag skulle växla fick jag en smärtstöt i ryggen, men på något sätt kom jag hem.

Mycket gnäll, eller sanna känslor. Jag älskar mitt barn, min och Fredriks son, vår William som ligger helt ovetandes och sparkar i magen, jag längtar verkligen tills han kommer ♡

Likes

Comments

Nu när jag vet vad det är som är "fel" på mig så känns det lättare igen. Min kära psykiska ohälsa som jag aldrig vill prata om är tillbaka. Lidit av depression sedan högstadiet. man blir aldrig fri från det utan man bara lär sig hitta medlen att må bättre helt enkelt. jag vet hur jag ska göra för att må bättre, men det är svårt att ta sig i kragen och göra det med..

Likes

Comments

Denna gången missade jag alla tecken.. innan idag när jag skulle sminka mig för att göra mig redo inför jobbet bara började jag bli hysterisk och började gråta och kan inte sluta.. har jobbat runt 50-55 timmar i veckan hela sommaren och varenda helg, räkna ut att jag har en ledig helg på hela sommaren och alltid långa pass, som denna veckan har jag två stycken 12 timmars, ett 17 och ett 16 timmars pass.. jag dör. Fick lugnande av mamma för att kunna ta mig iväg till jobbet idag, men vilken ångest jag har..

Nu är jag där igen, nere på botten. trodde det var värmen som gjorde mig trött och apatisk men det var det inte.. damn it. Aja bara att försöka pina på.

Likes

Comments

Såja kalaset hos mormor blev inställd för min del, bråkade både med pappa och min ena bror så ville inte sabba stämningen så beslutade att stanna hemma istället. Ska antagligen hämta Nathalie där senare så vi ska kolla skräckis och feta oss!

Men nu och några timmar framåt så har jag huset för mig själv och ska bara njuta av tillvaron, försöka låta bråken rinna av mig. Men fy, vill typ strypa dem! Fantiserar lite om det med 😂

Men ledig idag och fick verkligen sova ut och sen blev det gymmet med min kära Patricia! Körde kondition och tricks idag, gick väldigt bra minsann och fick prata av oss som vanligt 😉 passar även deras hund nu i helgen, lilla Nova så det ska bli mysigt!

Likes

Comments

behöver nya skor och vill ha nya skor 😍 även ett mjukisdress från bring sportswear!

Likes

Comments

Min nya mobil dog och allt var borta på min gamla och titt och tattan så har inte blivit något bloggande på typ en månad men men sådant som händer!

Hemma i Skåne iaf för sommaren och har börjat jobba. kom snabbt in i det igen men har tagit på mig mer pass så är knappt ledig något denna sommaren heller.

har varit på uruselt humör de senaste dagarna och det vill fan inte ge med sig, vill typ skälla på alla som pratar med mig och gråta i min ensamhet, pms kanske?!

Men träningen flyter på som vanligt men försöker äta bättre nu så jag kan gå ner i vikt.. hatar att kläderna sitter tajt alltså.. 😂

Sen som alltid vill jag ha nya träningskläder.. från bettet bodies! men de ska ja inhandla när jag gått ner ett x antal kilo hade jag tänkt, som belöning!

Har börjat springa så smått med och kör mer kondition på gymmet igen, så härligt! dödstrött nu så kanske ska kasta in handduken och sova? jobbar tidigt pass imorgon med så! 

Likes

Comments