Hej hörni!

Sitter här helt slutkörd med migrän efter att ha spenderat hela dagen med att handla massa "vikarie kläder" till jobbet. Blev så jävla less på blöta kläder fulla med sand varje dag så det var på tiden! Däremot hamnade vi i en liten byxsituation då mina hips don't lie på riktigt varav ingen av byxorna passade vid höfterna for shit. Jag tog XL på byxorna och det var fortfarande tajt vid höfterna/rumpan.

Och det fanns inga i större storlek.. Jag fattar verkligen inte hur Kim Kardashian kan hitta byxor som passar? Alltså ärligt, vad är hennes hemlighet? Jag behöver verkligen desperat numret till butikerna hon handlar byxorna på för jag såg alltså ut som en uppstoppad kyckling i ALLA byxor jag prövade.

Hela grejen slutade med att jag fick gå över till herr sidan och köpa byxor där i storlek 2XL!! Varför gav Gud mig dessa jävla höfter?
Och vart är Kim K när man behöver henne?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Godmorgon!
Är på väg in mot stan för att äta lite sushi med några vänner, tror jag ska ta en titt på lite matta läppstift medan jag håller på. Sedan jag har börjat skrubba läpparna med en blandning av olivolja + socker och smörja in läpparna har mina fnasiga läppar äntligen försvunnit!
Ska bli roligt att äntligen kunna ha lite färg på läpparna utan att det ser hemskt och torrt ut!

Likes

Comments

Har suttit och klurat och funderat väldigt länge nu på vart jag vill bosätta mig som Au Pair i USA nästa år. Har Maria Virginia som jag gärna vill bo nära varav tankarna har glidit mot Washington DC. Då är jag endast några fåtal timmar ifrån henne.

Samtidigt vet jag inte om det kommer passa mig eller inte. Jag har alltid tyckt att Portland, Maine har verkat vara en mysig stad. Fin natur, ett par timmar ifrån Kanada och med ett klimat som passar mig. Men å andra sidan, vad vet jag om det här egentligen? Jag som inte ens har satt foten i detta land. Ska dock bli extremt spännande att se i vilken familj jag hamnar i och vart i USA denna familj erbjuder mig en plats i deras liv.

Likes

Comments

Idag var en väldigt fin dag. Jag har hunnit sova tillräckligt, haft tid på mig för att göra mig i ordning på riktigt för en gångs skull och det börjar närma sig löning. Har jobbat så otroligt mycket den här månaden som vikarie att jag endast har haft två dagars ledighet på lite över två veckor.

Jag gör alltid såhär, slänger mig in i projekt efter projekt. I det här fallet är projektet mina två jobb. Jag trivs så otroligt bra på en förskola som jag har varit mest på och om det är möjligt så skulle jag vilja få ett längre vikariat där. Personalen består av så sjukt trevliga och framför allt roliga (!) människor och dem snålar inte med personalen så man känner sig aldrig överväldigad av antalet barn man har.

Men detta sätt att jobba börjar komma ikapp mig och i förrigår slutade det i tårar framför min skiftledare på McDonalds. Inte kul. Det blev bara för mycket helt enkelt. En meltdown, overload, krasch. Sömnbrist, en känsla av att inte bli hörd, otrevliga kunder och det föreviga förjävliga "kunden har alltid rätt" som på något sätt alltid rättfärdigar att bli behandlad som allt annat än en människa.

Det är en sådan svår övergång. När man jobbar på McDonalds så bygger man upp ett försvar, man härdas. Stressen på McDonalds och den många gånger orättvisa samt elaka behandling man kan utsättas för gör en immun för mycket skit som man får ta emot som anställd inom Service.

När man ​bara​ jobbar där så sitter det där försvaret alltid uppe, men när jag var med dem där underbara barnen på förskolan tidigare på förmiddagen som med sina stora ögon tittade på en som att man var det absolut bästa som fanns och på ett ställe där man blev behandlad som man förtjänade så sänker man försvaret. Och det var exakt det som hände. Plötsligt var det jag som var barnet, inte längre immun och allt sårbar och skör. Plötsligt sa det BOOM.

Min skiftledare gick igenom flera beställningar jag hade gjort fel och kort därefter kunde jag inte hålla tillbaka det längre. Jag bröt ihop inför honom och togs till sidan om. Han frågade vad som hade hänt och gav mig en rast och en cigg för att lugna ned mig. Och där satt jag sedan utanför restaurangen med ciggen i munnen och tårar rinnandes ned för kinderna medan jag hopplöst bröt ihop lutandes mot väggen.

Två kollegor kom ut, muntrade upp mig och satte ett leende på läpparna. Riktigt fina människor och vänliga ​människor​ som jobbar där. Dem hjälpte till att  förminska situationen från ett tillfälligt helvete till bara ännu en dålig dag och dagen därpå var försvaret uppsatt igen; immun, stark och redo för allt skit mitt jobbpass kunde kasta mot mig.

Likes

Comments

Efter en lång dag på förskolan med riktigt fina ungar unnar jag mig en liten varm mörk mocka latte med marshmallows. Är även hur nöjd som helst med mitt rum just nu. Mamma brukade alltid gå all-in på alla högtiderna så jag ser inget annat val än att föra traditionen vidare och kväver därför mitt rum med pumpor, dofter av kanel/vanilj och massa massa ljus.

Likes

Comments

Det är verkligen precis som rubriken säger, att ta hand om ett barn är att ha makt över deras liv, om än bara för dagen. Barn är så galet impulsiva och energiska vilket gör det otroligt viktigt att hålla koll på dem. Det räcker bara med en, två eller tre sekunder så har barnet du tittade bort från ramlat och slagit huvudet hårt i marken. Den känslan ryser verkligen genom hela kroppen från topp till tå.

Lyckligtvis har det gått bra idag! Det finns alltid en bråkstake i varje grupp men det har inte varit ett problem så länge man håller dem upptagen med något energikrävande stimulus. Har även lärt mig att uppskatta kaffe här. Älskar att hålla på med kaffe i allmänhet men här på förskolan så är det bara att hänka i sig så man orkar med alltså. Inga barn har dött idag i alla fall så tummen upp till oss!

(Ett barn i min förskolegrupp tyckte att mitt halsband såg ut som en pizza så jag fick höra massa ramsor om bajs och pizza i några timmar sträck)

Likes

Comments

Godmorgon hörni!
Idag är en väldigt seg dag och jag känner mig extremt sliten. Börjar jobba klockan 07 så hann bara med ett par få timmar av sömn. Är verkligen inte en morgonmänniska..

Sitter just nu och dricker lite kaffe innan jag låter alla barn på förskolan sluka min själ helt och hållet (skämt åsido). Barn i åldern 1-3 år är verkligen hur gulliga som helst och det är absolut roligt i stunder att leka med dem men att dem har sovstund är verkligen hur skönt som helst. När det är sovdags har man nått gränsen för snor, slem, spott och tårar på ens kläder och ansikte.
Min önskan om att ha barn har verkligen minskat drastiskt när jag slogs av verkligheten av det. I ain't getting no baby på många många år.

Blev spottad på förra gången så vi får väl se vad denna underbara dag har att ge. Gotta Love them kids!

(Hittade lite roliga memes imorse)

Likes

Comments

Här är lilla jag igen, fast bakom skärmen med hopp och drömmar som har en 50/50 chans att krascha och brinna. Lite för bittert tänkt kanske. En dag kommer förhoppningsvis någon av drömmarna att slå igenom, jag måste bara ha stake nog att fullfölja dem antar jag. Att sluta backa i mitt eviga chicken race mot mig själv. Jag är så dålig på det där med att fullfölja och binda mig till saker, och människor för den delen. Det har alltid väckt känslan av att något blir slaget i sten. En domare som slår sin hammare för att markera en dom. Ett beslut utan en utväg är verkligen något som får det att rysa till rejält i djupet inom mig.

Jag känner mig däremot otroligt stark och lycklig i nuläget. Som att jag är redo att lämna det hus jag så desperat har sett som en fristad för mitt introverta lättstressade jag. En liten kokong som är redo att spricka.

Jag vill resa till New york under vintern, shoppa sönder medan jag ivrigt gräver mig ner i berättelsen om frihetsgudinnans resa över Atlanten. Jag vill ta mig till Island, möta upp en fin gammal vän och se gejsrar explodera på avstånd från min kyliga vackra Islandshäst. Jag vill jobba utomlands under sommaren, leka amatörbartender och dricka upp hälften av drinkarna under disken med en sprallig resekompanjon för att sedan komma hem till den kalla hösten med en rejäl solbränna och en inre glädje som berättar mer minnen om min resa än vad min hjärna fylld med minnesluckor kan.

Och framför allt vill jag åka till ett avlägset land, slå mig ned som au pair i en vackert imperfekt familj som är villig att ta in mig som en del av dem i ett år. 

Så mycket att göra, men så lite tid. Dags att sätta igång, Natalie. 

Likes

Comments