Header

Idag har jag faktiskt hunnit med en hel del. Hoppade över lite föreläsningar i skolan då jag, för det första försov mig, och för det andra så hade jag ingen lust att åka någonstans på morgonen (haha).
MEN jag har pluggat hemma och lämnat in en uppgift en dag innan deadline, på sjuksköterskeprogrammet alltså och tittat på föreläsningarna online istället, vilket är toppen!

Jag har också hunnit posta paket och hämtat lite paket.

Jag ansökte ju till en annan kurs i höstas på 25% och har pluggat lite i den kursen också idag, samt igår när kursen började, och jag satt i flera timmar igår och jobbade med det. Vad är det för kurs då undrar ni kanske? Jo, nämligen Webbutveckling 1 på Malmö Högskola. Japp, webbutvecklingen ska jag plugga parallellt med min ordinarie utbildning på heltid. Tycker redan det är fruktansvärt kul och håller just nu på med den första inlämningsuppgiften som går ut på att skapa en webbplats där jag presenterar mig själv, sedan en till webbplats där jag svarar på några frågor om t.ex. html, kodning och webbkommunikation etc. Du kan se i bilden ovan mitt kodningsdokument som jag håller på med. Denna uppgift ska vara inlämnad 29 januari och jag är helt klar med min webbplats med min presentation, och har några frågor kvar att besvara, sedan är jag klar, haha. Jag jobbar ganska snabbt om jag tycker det är roligt. :)

Ska försöka bli klar med uppgiften imorgon. Har inget annat att göra annars då deadline för uppgiften i ssk-programmet är imorgon, och är ju redan klar med den. Kommer säkert på en massa annat att göra istället.

Vad har du gjort idag?

Likes

Comments

Idag skickade jag in min sista inlämningsuppgift i termin 5. På måndag går jag in i 6:e och sista terminen på sjuksköterskeprogrammet, och hur det kommer att gå vågar jag inte ens tänka på för nu gäller det verkligen att satsa allt! Jag är SKIT nervös, eller jag att bli det, framförallt när jag ska ha sista praktiken, vilket jag är en av de första i vår klass som ska ha. Halva klassen börjar med C-uppsatsen och den andra har praktik och vice versa. Jag kommer göra min praktik först och C-uppsatsen senare i vår. Denna praktik kommer att äga rum på en geriatrisk avdelning och det ser jag faktiskt (halvt) fram emot, haha.. Jag har faktiskt funderat på att börja jobba på en sådan avdelning för där finns verkligen allt möjligt att göra.

Idag har jag också gjort en synundersökning - en uppföljning efter min senaste för lite mer än ett år sedan nu. Det visade sig att min syn blivit lite sämre. Jag har astigmatism och är översynt och blev "beordrad" av min optiker att använda glasögon hela tiden, haha.. Jag är väldigt ljuskänslig och får väldigt lätt huvudvärk så det borde jag ju förstått själv, eller hur? :) Jag har också beställt nya glasögon - dessutom kommer de vara fotokromatiska, så att glasen mörkas ned vid ljusa förhållanden och vice versa, alltå bli ljusare vid mörka förhållanden. Så när det är väldigt soligt kommer de se ut som solglasögon. Det blir första gången jag provar fotokromatiska glasögon så jag är väldigt nyfiken och spänd på det!

Vad har du gjort idag? Några planer inför helgen?

Likes

Comments

Igår förmiddag var jag och en kompis ute på en turridning på islandshäst för första gången på väldigt länge. Det var första gången någonsing för min kompis men jag har ridit väldigt mycket på islandshäst när jag var yngre. Dock har jag inte varit ute och ridit på väldigt väldigt länge och det kändes så kul att får göra det. Och det var väldigt kul!

Jag steg upp ur sängen redan vid 05:45 då min katt väckte mig med sitt jamande efter mat. Jag sov väldigt dåligt också den natten och sov inte så många timmar. Jag är ingen morgonmänniska men det gick bra ändå att gå upp. Gjorde mig iordning och hämtade upp min kompis vid 8-tiden och så åkte vi iväg.

Det var fortfarande mörkt när vi åkte och vi kunde se soluppgången under tiden vi var där. På hemvägen stannade vi och käkade lunch, och vid 14-tiden började det redan skymma och kunde se solen börja gå ner igen, haha. Och iskallt var det också! Under turridningen frös mina tår nästan till is, även fast jag hade dubbla strumpor. Men det kändes bättre när man fick sitta ner och röra på sig.

Min kompis tyckte det var jätteroligt och ville gärna rida igen. Det vill jag med såklart! Och det kommer vi göra garanterat! :)

Likes

Comments

Sista dagen på 2017 har snart nått sitt slut och vi välkomnar det nya året 2018!

Jag hoppas att detta blir ett riktigt bra år med många roligheter! Bland annat så hoppas jag på att äntligen ta min examen nästa år, vilket är väldigt stort! Jag hoppas även på att få mitt allra första (riktiga) jobb, för att så småningom kunna ta ett lån och köpa lägenhet. Det kommer att bli tufft att nå dit och jag kommer verkligen behöva jobba hårt, men jag hoppas att jag klarar av det.

Jag ser frame emot vad 2018 har att erbjuda! Vad ser du mest fram emot?

Likes

Comments

Instagram@catarinas.se

© Catarina Jonsson 2016-2017
kontakt@catarinas.se