Följ mig gärna på Instagram @cjofswe så följer jag dig tillbaka! Kommentera detta inlägg med ditt Insta-namn.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Under de kommande 10 veckorna ska jag nu försöka läsa ut samtliga nedanståene böcker som har stått i min bokhylla alldeles för länge, och nu ska jag försöka läsa dessa! Önska mig lycka till!

Fallen Ängel av Becca Fitzpatrick har jag redan läst. Det var några år sedan nu. Påbörjade Förlorad Ängel men läste aldrig ut den, tyvärr. Men nu ska jag göra det! :)

Har du också några böcker du gärna vill läsa i sommar?

Likes

Comments


Midsommartårtan jag gjort som nu är i kylen för att gotta till sig ännu mer innan vi äter upp den. Men först ska vi grilla, fast lite senare på eftermiddagen! Det ska bli gott!

Har ni redan käkat er midsommar-mat eller väntar ni också? :)

Likes

Comments


Köpte mig en sådan här på Tradera i söndags och idag kom den i brevlådan. Riktigt snygg må jag säga. Den är gjord i aluminium och är guldfärgad. Lite tung faktiskt p.g.a. av kullagrena. Försöker lära mig lite tricks men det är ju skitsvårt! Speciellt att fånga den i andra handen i luften, men att spinna den på ett finger är mycket lättare. Den snurrar bra över tre minuter också om man sätter en god snurr på den, men den kan säkert snurra längre än så. Men roligast med en sån här är nog att försöka klara av att göra tricks med den, och den är fin att titta på, hehe . Bra tidsfördriv också kan jag tillägga! Men om det stärker koncentrationen som de sägs vet jag inte än.

Vad tycker du om Fidget Spinners? Hiss eller diss? :)

Likes

Comments


Fick just reda på att jag fick VG i betyg på den sista skriftliga examinationen i termin 4! Så överaskad jag blev, för jag hade inte siktat på VG utan enbart på G. (Bara jag blir godkänd är jag nöjd!) Blev extra glad för det! :D

Jag förstår heller inte varför man ska ha flera betygsskalor än U och G, då man inte räknar poäng eller liknande på universitetsnivå som på gymnasiet. Eller gör man det fortfarande nu när betygsskalorna ändrats från U, G, VG, MVG till F, E, D, C, B och A? Hur räknar man då isåfall? :/

Likes

Comments


Lite flower power så här på eftermiddagen. Passade på nu när det är så fint väder! (lite för varmt enligt min smak).
Bilderna är redigerade i efterhand i PS CS6 och tagna med min Samsung Galaxy S7.

Likes

Comments


Mors dag-boxen detta år innehåller dessa 6 produkter:

* MONU Firming Fiji Facial Oil
Har provat denna och jag gillar den mer och mer. Den är inte för oljig och kletig och den fuktar huden bra. Man kan använda denna istället för nattkräm bland annat.

* RODIAL Stem Cell Cleanser
Har även provat denna två gånger innan jag applicerar Monu Firming Fiji Facial Oil. Man ska applicera denna cleanser på rengjort och torrt ansikte och sedan massera in produkten med cirkelrörerelser och därefter skölja av med varmt vatten. Men kan också använda produkten som en mask genom att applicera ett tjockare lager och låta det verka i ett par minuter och därefter sköljva av med varmt vatten. Jag gillar denna cleanser än så länge. Det kan svida lite i början eftersom ansiktet ska vara torrt. Hade man masserat in då ansiktet är fuktigt hade det nog inte svidit alls. Men det gör inte ont eller något.

* MANNA KADAR COSMETICS Sheer Glo
En "glittrande" lotion som man kan använda i ansiktet för att få ökat lyster. Jag har inte provat denna än men jag ska nog göra det. I sommartider kan det nog vara fint att få lite mer lyster och glow, speciellt för mig som alltid ser så trött ut. :)

* TALIKA Lipocils
Ett ögonfransserum som ska öka längden på fransarna samt göra de tjockare på 28 dagar med mellan 1,4 mm till 2,5 mm. Jag har provat detta serum några dagar men sedan har jag glömt att applicera den på fransarna så jag kan inte ge någon recension på denna än. Det är väl meningen att man ska använda denna morgon och kväll i 28 dagar i streck. Jag får väl sätta igång nu och vänta 28 dagar och se om mina fransar blivit längre och tjockare.


* STYLONDON Flower Lipstick som justerar färgnyansen beroende på ditt pH-värde och temperatur. Hur coolt? Har dock inte hunnit testa denna än så det ska bli så spännande och se vilken färg jag får. Dessutom är den så himla snygg att titta på.


* GLOSSYBOX Multi Oval Brush som man kan använda för att applicera foundation och/eller puder. Har inte testat denna än då jag inte använder foundation, men kan ju använda för att applicera puder. Glossybox egna märke också! Och så snygg den är! :)

Likes

Comments


Jag hörde om detta test för första gången i ett program på TV4 för inte så länge sedan – att man med hjälp av ett väldigt enkelt knep ta reda på om man är laktosintolerans eller i alla fall känslig för laktos. Jag tror det var en läkare eller dietist som förespråkade för detta test, men huruvida detta test fungerar på alla kan jag inte svara på – jag kommer inte ihåg exakt vad denna person sa om testet – om det är bevisat att testet kan säga om man är laktosintolerant eller inte, eller bara kan tala om ifall en känslighet för laktos föreligger. Men jag tyckte det lät väldigt intressant och jag hade tänkt prova detta för länge sedan men det blev aldrig av. Jag har länge trott att jag är känslig för laktos, inte nödvändigtvis intolerant. Men idag provade jag detta.

Testet går ut på att man på fastande mage dricker ett stort glas med helt vanlig mjölk (jag valde mellanmjölk). Om magen ger ifrån sig ”bubblande” ljud (vilket indikerar på gaser i mag-tarmkanalen) inom två timmar är man laktosintolerant.

Jag provade denna, men inga bubblande ljud förekom. Alltså är jag inte laktosintolerant. Men jag vet ändå inte om jag ska lita på detta test då jag ofta lider av gasig mage, men om det har med laktos att göra kan jag inte svara på förrän jag tar bort laktos helt och hållet från min kost för att vänta och se om det blir någon skillnad eller inte, men det kan likväl bero på något helt annat, men förmodligen något i kosten. Jag är väl inte den nyttigaste människan, men försöker undvika allt som jag vet bidrar till gasig mage, t.ex. kål, lök och bönor. Gaser har vi alla men blir det mycket gaser gör det fruktansvärt ont.

Brukar du också ha problem med gaser? Vad brukar du göra för att underlätta symtomen? Dela gärna med dig av dina knep, synpunkter och frågor!

Likes

Comments

Instagram@cjofswe

© Catarina Jonsson 2016-2017
Contact: catarinajblogg@gmail.com