Idag är det torsdag och Husensjö förskola har bestämt sig för att ha en höstfest.

Dagen började med att alla barnen från alla olika avdelningar skulle samlas uppe på en stor kulle där en av personalen Christina skulle berätta vad som skulle hända under dagen. Jag ställde mig brevid ”grannarna” barnen från min avdelning och där stod vi och lyssnade på vad vi skulle göra. Barnen var så exalterade och glada och kunde inte sluta hoppa runt för dom tyckte att det var så spännande.

Först så skulle vi börja med att alla de äldsta barnen skulle hålla runt ett stort och färgglatt fallskärm som dem små barnen sen skulle sitta under. Barnen skakade fallskärmen mellan de vuxna kastade löv på fallskärmen så att det skulle bli en bättre effekt. Alla skrattade och hade kul och sen var det dags för barnen att byta plats. De var nu de stora barnens tur att sitta under fallskärmen.

Därefter så fick barnen göra andra aktiviteter som att rulla höstlöv i trolldeg och gå på en tipsrunda.

Därefter så fick barnen gå in och äta mat och leka lite inne. Jag fick sen en idé att barnen skulle rita höstlöv som de sen kunde klippa ut och hänga i hallen.

Dagen var jätterolig och jag längtar till nästa dag, nu ska jag hem och äta en god glass. Ha det bra och vi ses i nästa inlägg / CataleyaJE

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej allihopa och välkomna tillbaks till ett nytt inlägg!

Idag är det tisdag och dagen har sprungit förbi för jag har haft så kul och trevligt på min nya förskola!
Jag fick ett varmt välkomnande av personalen och alla gav mig respekt!

Det var väldigt fint väder och efter att vi hade varit ute med barnen så var det dags för barnen att gå in och tvätta händerna för det var matdags. Första dagen så åt vi en blandning av stekt ägg med ris och grönsaker och det var rätt så gott och alla barnen tyckte om det. Efter maten så hade jag rast och jag fick sitta inne i personalen och där fick jag ett så fint bemötande. Alla ville prata med mig och berätta deras livshistorier och det var fina arbetskamrater mot varandra.

Min rast tog slut och jag tillbaka till barnen och lekte med dom lite grann. Vi gjorde mycket så jag var tvungen att lova barnen att jag skulle leka med allihop och först så började jag och några killar bygga en borg av klossar som dom sedan ändrade till en bondgård. Många barn ville leka med mig så jag fick springa från olika håll. Bland annat rita, lägga pussel eller också läsa bok. Dagen gick snabbt och vi fick vara inne för det blev dåligt väder.

Barnen fick sedan äta en jättegod mellanmål, dom fick mycket att välja av som t.ex bröd med en massa pålägg, ägg, kalkon eller korv. Eller så fick man ta lite fil med havrepuffar. Efter mellan målet så var det inte många barn som var kvar så jag läste många böcker bland annat Alfons för den var väldigt omtyckt. När klockan slog halv 4 så var det dags för mig att gå hem. Jag tackade för mig och var så nöjd för dagen.

Nu ska jag sätta mig och kolla på Andra avenyn! Vi ses i nästa inlägg kram CataleyaJE

Likes

Comments

Hej och välkomna tillbaka!!

Eftersom jag inte trivdes på min första praktikplats så fick jag ha ett samtal med min lärare där vi pratade om bland annat hur vi skulle gå tillväga med hur jag skulle fortsätta den sista veckan. Vi pratade med min handledare och förklarade att det hade varit ganska negativt för mig på förskolan och att jag inte trivdes. Hon förstod helt min sits och önskade mig lycka till på den nya praktikplatsen. Veckan därefter så var det dags för mig att gå tillbaka till den nya praktikplatsen ! Jag började en tisdag då jag inte hade hittat en ny praktikplats innan tisdagen. När jag begav mig till den nya förskolan så kände jag direkt att jag skulle få en bra energi och motivation där. Sekunden som jag gick till gården där barnen lekte så kom alla från personalen fram med glädje och längtan och hälsade mig välkomna dit. Jag fick direkt lära känna personalen och även de som inte var från min avdelning. Jag blev helt glad när jag kom dit och barnen tyckte också om mig direkt. Det var en helt stor skillnad från denna förskolan och den andra och jag blev helt nöjd med min nya praktikplats! I nästa inlägg så kommer ni få läsa lite mer om mina 4 dagar på den nya praktikplatsen.

Likes

Comments

Hej och välkomna till ännu ett inlägg om min praktik!
Nu är jag inne på andra veckan på praktiken och jag har lite högre förhoppningar på denna veckan. Denna veckan så ska Ryttarbarnen ut på utflykt i skogen och leta efter svampar. Ringstorpsförskola är en förskola som prioriterar naturen och ekologi.
Idag vart det en helt vanlig dag och för mig så går dagarna så sakta att jag inte ens tycker att det är kul på praktiken. Jag skulle hellre vilja vara på en praktik med en glad och trevlig personal som verkligen uppskattar att jag är där och som vill kommunicera, men tyvärr så har jag mycket otur i livet. Jag älskar att leka med barn och de flesta barnen som jag har mött får en connection med mig direkt och tycker att jag är en glad och rolig person att vara med. Men tyvärr så räckte det inte för mig att bara barnen tyckte om mig!
Jag va mest med barnen och hittade på olika lekar med olika leksaker som till exempel klossar då vi var ungefär 4 barn som byggde en stor labyrint. Efter att vi byggde labyrinten så tyckte barnen att vi alla skulle ha olika karaktärer och leka med inne i labyrinten.

Jag älskar barn och hoppas på att det blir bättre framöver, ibland måste man även uppleva lite sämre praktikplatser så man har upplevt hur det kan vara. / CataleyaJe

Likes

Comments

Hej allihopa!
Min första dag på praktiken var inte som jag förväntade mig, jag hade tänkt mig en praktikplats som jag skulle trivas på och ha kul. Men tyvärr blev det tvärtemot och jag trivdes inte alls. Första dagen var en helt vanlig dag. Barnen kom till förskolan vid klockan halv 9 så hade vi fruktsamling sen fick barnen gå och ta på sig ytterkläderna så att vi kunde gå ut på gården. Sen var vi ute tills det var lunch och maten var faktiskt rätt så god och alla barn tyckte att det var gott. Vi fick äta oxjärpar med potatis och gräddsås så det var rätt så gott. Sen fick vissa barn gå och vila och andra fick kolla på Tripp Trapp Träd. När barnen tittade på filmen så var jag ute på rast i ungefär en halvtimme. När jag kom tillbaks så lekte jag med barnen tills det var dags att äta mellanmål. Barnen var jättetrevliga och jag hade inga som helst problem med barnen alla tyckte om mig och jag tyckte om dom. När dagen var över och klockan var 16:00 så var jag så tacksam för att jag kunde gå hem och vila!

Likes

Comments

Hej allihop, hoppas ni har det bra idag!

Nu ska jag ut på praktik "wihoo" (slippa skola) men det är inte så lätt som man tror för nu ska jag ut i arbetslivet för att uppleva hur det känns, Min praktik kommer att vara på Ringstorpsförskola som ligger i Helsingborg. I närheten av skolan finns det en massa lägenheter, en grundskola och ett centrum med lite olika butiker t.ex ica. Förskolan är en byggnad som är blå och runt om finns det staket så att barnen inte kan springa iväg. Inne på förskolans område finns det även två små lekplatser en för de äldre barnen och en för de yngre.

Det ska bli kul att jobba med de lite äldre barnen då jag jobbade med de yngre förra gången!

/ CataleyaJE

Likes

Comments

Hej och välkomna till min blogg!

Jag kallar mig CataleyaJE och jag är 16 år gammal och går andra året på Filbornaskolan. Just nu studerar jag barn och fritid och från och med vecka 40-43 så ska jag vara ute på praktik på Ringstorpsförskola. I min blogg kommer ni bland annat kunna följa min resa genom praktiken och även se hur jag kommer utvecklas under praktiken.

Hoppas verkligen att ni gillar att läsa min blogg!!

Likes

Comments