Dålig uppdatering här tyvärr 💁🏼
Har haft lite otur de senaste veckorna bankomaten tog mitt bankkort, min dator har blivit fuktskadad och min mobil är för gammal för att internet ska fungera 🙈 Som tur är har datorn mirakulöst återuppstått (ta i trä) och ett nytt bankkort är på väg!

I skrivande stund är vi i "vårt hus" på campus(nordic baltic culture center). Ett hus som finns till för oss att bara hänga i när vi har lust till det, vi får även lov att anordna fester här om vi vill fira något, t.ex. olika högtider

Klockan 15:00 ska fixa kinesiska konton och kort, så förhoppningsvis behöver vi inte använda lika mycket kontanter framöver 🙏🏼

Just nu i vårt hus

Roof top party 🎉

Inne på campus

Ett axplock av saker som hänt på sistone! Lite bilder från olika utekvällar samt från skolan. Statyn som syns på sista bilden finns mitt på campus

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag har vi varit på sightseeing i Pudong. Vi valde att åka upp i Shanghai World Financial Center, även kallad kapsylöppnare. Vi åkte upp till den 100:e våningen och var då 474 meter över marken. Golvet var bitvis i glas, vetskapen om att gå på glas så högt upp i luften gjorde en darrig i benen. Hur som helst var det en fantastisk utsikt! Vi hade tur som kom hit en dag då det inte var så dimmigt som det annars ofta är här i Shanghai.


Byggnaden är den 7:e högsta i världen. Även världens näst högsta byggnad ligger i Pudong, den får vi nog besöka nästa gång.


Vi fick även syn på denna välkända figur!

Likes

Comments

Eftersom fredagens lektion hastigt och lustigt blev inställd bestämde vi oss för att gå ut och ha lite roligt på torsdagskvällen. Vi började kvällen på Bar Rouge där det tursamt nog var ladies night, vilket innebar att alla tjejer drack gratis! Bar Rouge ligger i the Bund och har en fantastisk utsikt över Pudong där bl.a. världens näst högsta byggnad ligger. Vi befann oss i mitten av ett folkhav och bestämde oss ganska fort för att spana in något annat ställe. En av de bästa sakerna med Shanghai är att om du inte trivs på ett ställe är det bara att gå vidare till ett annat.

Killarna bestämde sig för att ta en tuck-tuck till nästa ställe
Själv tycker jag att detta vrålåk är galet likt det Kalle Anka kör

Vidare på nästa klubb möts vi av ett bord där det som vanligt finns gratis vodka, apelsinjuice och is. Vi får iallafall i oss mycket c-vitamin


Slutligen hamnade vi för första gången sen vi kom hit på karaoke! Trots huvudvärken, framkallad av ett gäng fulla och skrikande studenter var det så kul att vi var tvungna att testa på det igår igen 💃🏼

Likes

Comments

De senaste dagarna har bestått av fest, mat och skola. När Jinan-gänget var här så passade vi på att besöka ett par nattklubbar och bara umgås! 💃🏼

Inne på en av nattklubbarna möttes vi av detta välkomstmeddelande!

Eftersom vi var lediga ett par dagar är det skola söndag till fredag den här veckan, men det var inget som hindrade oss från att fira Sannas 21-årsdag igår 🎂🎈 Vi firade med en gemensam middag efter det gick vi vidare för ett par drinkar för att sedan avsluta firandet på Diva

Likes

Comments

Nu har skolan dragit igång, medical checken är avklarad och uppehållstillstånd ska snart sökas 🙏🏼 Just nu läser vi Chinese Business, Chinese law och E-commerce. Vi har en lektion om dagen (måndag till fredag), men just den här veckan är vi lediga torsdag och fredag då det är någon slags höstledighet. Tyvärr får vi ta igen det genom att gå till skolan på söndag istället.

Vi har verkligen börjat sakna "vanlig" mat så igår efter skolan visade några tjejer i klassen en restaurang som gjorde riktigt goda hamburgare! Efter burgaren gick vi vidare för en drink.

Idag väntar en tur till fake market innan hela Jinan-gänget kommer på besök!

Från mitt rum 🙌🏽

​En nästan folktom tunnelbana

Likes

Comments

I helgen var vi på en utflykt till Nantong. Vi blev bjudna på en natt på ett 5-stjärnigt hotell, frukost, lunch och middag och en massa utflykter. Nantong ligger en bit utanför Shanghai, vilket verkligen märktes. Folket som bodde där hade nog aldrig sett en västerlänning. Alla tog bilder, skrek och drog i oss, början var det ganska kul men blev snabbt väldigt irriterande.


Jag har även släppt på alla gränser gällande mat! Testar verkligen allt som ställs fram. Smakade bl.a. krokodil, manet, grodlår och komage. Det värsta var att det bara fanns tevatten att dricka.

Vi fick även sitta bakom Nantongs borgmästare för att titta på en ceremoni

Likes

Comments

För några dagar sedan skrev vi på kontrakten för våra nya lägenheter! Vi är fyra tjejer som delar på en lägenhet med fyra sovrum, vardagsrum, kök och två toaletter 🙏🏼 Givetvis blev det en tur till IKEA så fort vi fått nycklarna och kunde lämna väskorna 🇸🇪

Godshörnan på IKEA 😍

Mitt rum före IKEA

Efter 😊


När vi skrivit på kontraktet hade vi 24 timmar på oss att anmäla till polisen i kvarteret att vi flyttat in. Vi kontaktade en kompis som kan både svenska och kinesiska och frågade om han ville hjälpa oss, och vilken tur det var! De trodde inte riktigt på att vi bott på hotell i 10 dagar och menade på att vi stannat olagligt i Kina, men när de förstod att det var vår första gång här så slapp vi böta. Hela besöket tog dock 6 timmar då vi fick skriva på en hel del papper, att polisen hellre satt vid datorn och spelade FIFA kan dock också varit en bidragande faktor

Likes

Comments

Nu har vi även testat på nattlivet här i Shanghai! Vi gick till en klubb som heter Diva. Direkt innanför dörren fick vi gratis inträde och ett armband, sedan visades vi till ett bord. Bredvid bordet stod en servitör vars enda uppgift var att servera oss under hela kvällen. Allting var helt gratis! Det kom in mousserande, öl, drinkar, snacks, frukt, till och med pizza, och vi behövde inte betala en krona. Vi trivdes! Runt om i nattklubben fanns en scen i form av en catwalk där dansare uppträdde. Tyvärr tog jag inga bilder utan filmade bara, men jag har inte riktigt fåra kläm på hur jag laddar upp ett klipp här än.

Vi har även fått upp ögonen för street food, otroligt billigt och gott. Igår hittade vi ett ställe där vi fick välja allt vi ville ha från en kyl och sedan tillagade de det. Tror det kostad 20RMB

Likes

Comments

Igårfick vi för första gången besöka en fake market här i Shanghai. Den låg i entunnelbanestation någonstans i Pudong. Vi blev tipsade om marknaden av tvåkillar som läser på USST, varav den ena faktiskt har bott ett år i Borås! Eftermarknaden hjälpte de oss skaffa kort till tunnelbanan så att vi kunde åka tillpeoples square, herregud vad mycket folk det var på vägen dit... Väl på peoplessquare letade vi upp ett ställe som serverade hotpot, en traditionell kinesiskrätt, påminner om fondue. Man får in en balja med kokande vatten som ärsmaksatt av buljong och grönsaker sedan kan man beställa in lite vad som helstatt lägga i och äta efterhand. Vi beställde in lamm, skinka, pasta, nudlar,svamp, blodpudding, rispuffar, nötkött, riskakor, något som liknade köttbullaroch en massa annat som jag inte har en aning om vad det var. Hela menyn var påkinesiska så vi får tacka dessa killar för en väldigt god smakupplevelse!

Avvåra kompisar har vi fått lära oss några kinesiska ord och kan där med nu säga:ja, nej, förlåt, tack, öl och bajs!


Redan vid 7:30 imorse ringde väckarklockan och det var dags att ge sig ut på lägenhetsjakt igen. Blotta tanken på att klockan bara var 01:30 i Sverige gjorde det nästan omöjligt att ta sig ur sängen. Vi åkte iväg för att möta upp våra student buddies som skulle hjälpa oss att göra oss förstådda samt visa oss några ställen. I nio timmar letade och tittade vi på, jag vet inte hur många, lägenheter, men ändå hittade vi inget som passade oss. Letandet fortsätter!

Entrevlig överraskning är dock att vi plötsligt efter sex dagar har kommit på attman inte behöver använda sig av en adapter för att koppla in en svensktkontakt!

Likes

Comments

Nu har vi lyckats komma ut på internet efter ett helt dygn i Kina! Vi kom fram med planet igår eftermiddag och lyckades snabbt få en taxi från flygplatsen till hotellet. Väl framme i hotellets reception blir vi visade till en byggnad i en gränd bakom receptionen, och här befinner vi oss nu. Trots att vi fick ett väldigt skumt första intryck så trivs vi bra!

Ingen här pratar engelska, alla tittat på oss och filmar oss när de tror att vi inte ser. Det är en stor kulturchock och omställning, inte minst tidsmässigt. Inatt kunde vi knappt sova men lyckades ändå ta oss ur sängen inte allt för sent för att gå på lägenhetsvisning idag! Vi har kollat på två lägenheter i två olika områden, bägge med fyra sovrum, kök och vardagsrum. Dock blir det nog att försätta letandet då vi inte kände oss riktigt nöjda.

Vi har fortfarande inte löst kinesiska abonnemang till våra telefoner och kan därför endast höra av oss när vi hittar wi-fi. Allt här är så spännande och nytt!


Superbreda sängar på hotellrummet

I väntan på mäklaren

Utsikten från den ena lägenheten, 25:e våningen

Dålig bild, men.... gurkchips...?

Likes

Comments