Hej på er, här ligger jag och försöker återhämta mig efter en titthålsoperation. Gjorde operationen i tisdags idag är det torsdag. Jag kom dit och var jätte nervös, men de tig väl hand om mig. Blev ganska lugn snabbt. Fick tvätta mig kvällen innan med descuban eller vad det heter. Sedan när jag var där på sjukhuset i Skövde så tog det blod prov kolls blodtryck och satte dropp, tyvärr läkte droppet lite så blev lite blöt på stjort ärmen. Jag var på plats kl 11 och planen var att opereras kl 12. Men 12.30 kommer jag in i operationssalen. Där satte de lite saker på kroppen son ska hålls koll på mig, minns inte var det heter. Och jag fick andas lite lustgas. Sedan säger narkosläkaren att det kommer svida i armen men att det är sömnmedlet. Jävlar i havet var det sved. Men blev jag trött ? Ne jag somna inte. Då fungerade inte blodkärlet eller nått så de skulle ta nya stick. Men de misslyckades gång på gång. Till slut får en läkare hämta ultraljuds maskin för att se ett bra kärl att sticka i. Jag blundar hela tiden bara hör vad de säger och andas i den där masken. Men så kommer någon annan in och hjälper dem att sticka ett hål och tillslut somna jag. Minns inte vad jag drömde och minns inte nått alls mer en att jag vaknar och hör dem prata nått om att allt gått bra och att jag var frisk som en nötkärna typ.

Jag kisar med ögonen och ser att kl är 17:10 reagerar inte på kl alls. Ligger och blundar och känner att det svider lite och att jag börjar bli kissnödig. Jag öppnar ögonen och kollar kl igen 17.20 och jag börjat gnugga mig i ögonen. Då kommer en sköterska och frågar hur det är med mig.
Jag svarar att det är bra men behöver kissa. Så hon kopplar bort droppet och jag vinglar in på toa och kissar.

Sedan lägger jag mig i sängen igen och kl 17:35 hämtar de in min make. Kl 18.40 får jag i mig lite smörgås och oboy och vid 19:30 ca får jag åka hem igen. Blev kallsvettig och var väldigt blek. Men kräktes inget och mådde ändå hyfsat.
Jag lägger mig i min egen säng och somnar snart igen.

Dagen efter äter jag lite frukost och kan kissa normalt. Orkar dock inte sitta uppe så länge för jag blir då lite yr och trött. Så mestadels låg jag i sängen av dagen. Gjorde lite små saker som plocka in lite disk och hängde upp några tishirts.
Behövde inte ta så mycket smärtstillande heller vilket är skönt. Tog en dusch och fick även prata med kirurgen och en sköterska på förmiddagen om hur jag mådde och hur operationen gick.

När han ringde den är kirurgen så sa han att det tog längre tid en beräknat, och att den stora cystan som de skulle operera bort inte satt på äggstocken utan mellan äggstock och livmodern vilket var intressant som han sa. Men bredvid cystan satt det 3 mindre cystor och även 1 cysta på andra sidan så han tog bort alla 5 cystorna och de var hela när han fick ut dem. Äggstockar och livmodern är hela och fina som han sa. Och att jag skulle få bli sjukskriven i 2veckor till att börja med.

Idag är det andra dagen hemma och jag fick igång tarmarna också så har gjort nr 2 faktiskt 2 gånger. Vilket känns skönt. Hade svullen arm som gjorde ont men den är också bättre nu. Så så som det känns nu går det åt rätt håll. Äter väldigt lite smärtstillande utan blir väl mest vid läggdags jag tar långtidsverkande alvedon och var nu den andra tabletten heter. Fick även morfin vid behov, men den tror jag inte jag kommer behöva.

Så nu framöver blir det till att låta detta läka i sin takt och jag ska ta det lungt och inte anstränga mig allt för mycket. Vill ju inte få komplikationer. Detta är i det stora hela som har hänt. Kan ha glömt nått men inget märkvärdigt i såfall.
Kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tjääna! Testa lite prover på läppstift, funderar på att testa lite ljusare färger på läpparna. Brukar annars ha lite mörkare färger som vinröd eller lila. Lägger såklart med en bild i inlägget så ni får se hur de såg ut. Rösta gärna vilken som ni tyckte var snyggast. Dessa prover kommer från utbud oriflame säljer. Dock säljer jag inte för oriflame längre så vet inte om de finns kvar att köpa.

Likes

Comments

Hej, hur mår du?

själv är det helt okej, sitter här med en kopp citron te med lite honung i och tänkte att jag skulle skriva ett inlägg här. Får mina infall emellan åt hehe. Vad känner ni inför att hösten närmar sig? Har ni haft en bra sommar kanske man skulle fråga först haha. Hur som helst så ser jag i fram emot hösten. Har köpt nya höst skor och även en ny höst jacka. Dessutom är jackan beige. Jag och beige jacka har aldrig hänt förut. Har även köpt en snygg halsduk till jackan. Beställt även en ny almanacka som gäller från dec 17 - dec 18. Dock har den inte kommit en. Beställde den från personlig almanacka.se

Har börjat se en ny serie också. har sätt 3 avsnitt och tycker den känns som en helt okej serie. den heter The Client list. Den finns på Netflix. :) Sedan kommer du ju lite i tv rutan nu till hösten som jag tänkte se. det okända, en natt på slottet, Sofias änglar, tittar även på ensam mamma söker haha och lite andra program. Vad tittar ni på för serier? tänkte testa supergirl serien med på Netflix.

nä mina finisar nu ska jag ta och lägga mig... ögonen känns som grus och jag ska upp tidigt i morgon. Börja försöka få in rutiner igen.. ha det så gott. :)

Likes

Comments

Ni vet den där känslan som får en att känna sig lite nedstämd och kanske lite ledsen fast man inte riktigt kan sätta ord på vad det är. Sådan känsla har jag idag, varit allmänt grinig och inte alls på humör. Kan ju tillägga att jag har mens också och förkyld, så det gör ju inte saken bättre precis. Har fått min tid till operation av cystan nu också. så den 29 Aug ligger jag under narkos. Fy fan vad jag helst vill gömma mig under en sten istället. Jag är så jäkla rädd för "det okända" Har aldrig opererats och mår dåligt bara jag befinner mig på sjukhus. Är utbildad undersköterska men att jobba på sjukhus eller inom vården funkar inte för mig. blir illa till mods och får panikångest. så presentbutiken jag är på nu är det bästa som hänt mig. men hur som helst så måste jag ta tjuren vid hornen och operera mig för den kommer spricka annars och så kommer jag lik fasen få åka till doktorn.

För övrigt funderar jag en del på mig själv. Vad vill jag? vem är jag? vad är viktigt för mig? beslut som jag ska ta men som jag känner mig osäker på. jag vill men får känslan av att jag inte kommer lyckas. att min panikångest kommer vinna. Jag har mål och drömmar som precis vem som helst, men jag prioriterar kanske inte mig själv till hundra utan mer på att andra ska må bra och känna sig uppskattade. Jag tänker tex jag är 30 år jag ska inte tänka på detta sätt som jag nedanför ska berätta hur en tanke gått, för det känns fel.

(En tanke av alla tankar som surrar)

Jag tänker mig att jag har åtminstone en vän som jag kan prata med om allt. en som man brukar kalla för bästa vän. vi ska hitta på roliga saker och finas där i alla väder. någon som åtminstone försöker förstå en, och som muntrar upp en.

men detta känns som något tonårs tänk som inte är tillåtet vid 30. När man är 30 "ska" man ha hus, bil, hund , barn , karriär mm. i alla fall är normen så. verkligheten är en annan sak.

ibland känner jag mig rockig och stark, andra gånger ensam och svag, sedan har vi de gånger jag känner mig barnslig eller nördig. men också gammal och tråkig. detta ställer till det för mig och därför som jag ställer frågan till mig själv vem är jag? Vad gillar jag, vad vill jag göra? osv. borde jag inte veta detta i min ålder? är det fel på mig?

Ursäkta om det blev tråkigt och negativt inlägg, men behövde skriva av mig och dela med mig av att det inte alltid är solsken i mitt liv. ha det gått och sov så gott. vi hörs!

Likes

Comments

Tjena, i fredags åkte jag till Jönköping för att träffa Anna. När jag fyllde 30 fick jag en spadag i present som jag utnyttjade i fredags. Först åkte vi till Ikea där vi åt frukost och sen kolla lite, sen gick vi in på A6 och kolla lite. Jag köpte lite hårspännen bland annat. Sedan åkte vi till simhallen och gick på relaxavdelningen. Det var så skönt.

Efter det så åkte vi hem till henne. Hon har köpt hus så hon visade mig runt lite där. Sedan kom bror och hämta mig. Så åkte vi till min andra storebror och hans familj. Var så kul att träffa brorsbarnen igen.

I morgon kommer bror och hälsar på oss och stannar ett par dagar. Ska bli trevligt. Ska visa Läckö slott och spikens fiskehamn bland annat.

Sedan nästa vecka åker jag och svärmor till Västervik och campar lite. :-) händer en del ändå.

Likes

Comments

Gud var jag har varit dålig på att uppdatera här, men helt ärligt så har jag haft en hel del för mig. så när jag haft lite ledig tid har jag inte orkat. Månaderna bara springer iväg, Tycker ni det också?

Börjat övningsköra

Hur som helst har jag och maken börjat övningsköra, eller han är min handledare så det är jag som har börjat övningsköra. Det går ganska bra men måste öva mer på rondeller och statstrafik har vi inte ens börjat med en. men det får ta den tid det behöver.

vikten?

Ja när vi kommer till hur det går för mig att gå ner i vikt så är det såhär att jag har köpt nya skor till gymmet, har dock inte testat dem på gymmet en men jag ska göra det. vågen visar 118kg men jag tycker kläder sitter bra mycket lösare nu en innan. måste dock vara lite hårdare med träningen. Annars tycker jag att jag är hyffsat duktig när det gäller sötsaker osv. Händer väl nån gång då och då att jag äter men inte tröstäter eller mys äter på samma sätt som förut.

Operation?

Jag vet inte om jag berättat det men jag har en cysta på höger äggstock som ska opereras bort. Väntar på en kallelse till skas. men jag är så nervös. Har aldrig opererats förut eller varit nersövd. Mår dåligt och får ofta panikångest attacker på sjukhus så att ligga över vill jag inte, vilket jag troligen får om det blir buk op. men de skulle börja med titthål men op form kan ändras sa dom. har sådan där kräkfobi också och hört att man kan må mycket illa efteråt. men jag ska be om sådan tablett mot illamående.

Power big meet?

Ja, från torsdag - Lördag 6-8 juli hade vi Power big meet till stan. med massa äldre bilar med crusing och grejor. jag gick ut bara på lördagen och titta på det och har lite bilder och filmer. men får lägga upp bilderna och de sen i ett eget inlägg då allt finns i telefonen. men det var mycket trevligt och mycket folk, jag gick ut med en vän och svärmor. Gubben valde att dra på blues festival i Åmål istället. så jag har varit själv. men idag kommer han hem vilket ska bli skönt att få hem han och höra om hans dagar i Åmål. :)

Nä mina kära läsare, nu ska jag göra lite frukost till mina natt gäster. :) ha det gott så hörs vi. p.s bilder mm kommer så fort jag kan lägga upp.. kram på er!

Likes

Comments

Det var ett bra tag sen jag skrev, men det har varigt väldigt mycket så jag har faktiskt inte haft tid eller ork att uppdatera här. Men jag visar lite genom bilderna vad jag gjort. Har bland annat övningskört, vilket fick ganska bra. :)

Likes

Comments

Lite nytt inköp till mig och till maken som ska få skjortan. :)
Bilder lånade från bonprix där jag också köpt kläderna.

Likes

Comments