2016, Uteritt, Bommar/ Markarbete

I fredags hoppade vi inte som jag trodde utan vi red ut igen. Vi red en lite längre tur med hyfsat högt tempo. Jag tyckte att hon kändes okej, det har kunnat vart så mycket bättre. Hon var seg och trög. Men det gick. Har egentligen inget att säga om passet.

I går hoppade vi! Pappa följde med och hjälpte till med att bygga bana och att fota lite. Jag tyckte att det gick ganska bra. Det blev inga jätte höjder med runt 70-80 cm kanske. Känslan var inte jätte bra, jag hade svårt att korta ihop henne vilket gör att jag får svårare att rida henne ordentligt. När hon blir så där lång så blir hon svårare att svänga och att få framåt. Jag får inte upp henne över hindren vilket isäg resulterat i risk till rivning, hon rev några gånger på grund av detta men men.

Idag ska jag ta en lugn utetur kanske bara jobba igenom henne och mestadels skritta. Eftersom hon ska nu vila till minst torsdag. Så då vill jag liksom "varva" ned lite bara så att hon får röra på sig och inte bli helt stilla stående efter hoppasset igår.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

2016, Uteritt, Skolan

Igår red vi ut. Vi red bort till "våran" klätterbacke. Vi red upp flera gånger, tror typ 4-5 gånger, lite måste dom ju få ta i:) både galopp och trav uppför backen.
Sen efter vi vart i den stora backen ett tag så red vi ner till ett ställe med lite mindre och fler backar och red runt lite där. Sen gjorde vi inte så mycket mer.
Jag tycker att det är viktigt att ibland ta en dag då man går ut i skogen och letar upp en bra backe att klättra i för det stärker så mycket mer än om man ska konditions träna eller hoppa. Dom använder andra muskler så kan vara svårt att träna på annat sätt.

Idag då: jag hoppas att vi kan hoppa idag. För vi har inte gjort det den här veckan:)

Skolan idag har vart väldigt skönt. Ca 1 timmes buss resa dit, sen bowling 1 h i uppsala, rektorn bjöd på donken, och sen nu 1h resa hem sen slutar vi:)

Nästa vecka är en vanlig vecka igen med hel vecka i skolan. Den här veckan har vi gått 2 heldagar i skolan, måndags var vi på brandstationen, tisdag var en vanlig dag, omsdag gick vi fram till 11:30 istället för 15:45, torsdags var en vanlig dag, och idag åkte vi till Fyrishov och bowla/bada. Så det har vart en väldigt skön vecka.

Jag har faktist lagt in vilovecka till Roxie nästa vecka, kanske inte hela veckan men måndag till torsdag kanske. Det beror på hur skolan ser ut osv. Dom sätter betygen på torsdag nästa vecka så nu är det slutspurt. Inte för att en vecka kan ändra betygen direkt men men.

Likes

Comments

2016, Dressyr pass, Roxie

Igår så red jag faktist, men det var bara för att jag slutade tidigt (11:30) istället för 15:45.

Så när jag kom hem så åt jag lunch och sen satte jag på en film. Efter det så gick jag en promenad med Isa en timme ungefär.
När jag kom hem hade mamma redan kommit hem så jag bytte om till stallkläder och vi cyklade i väg till stallet.

Eftersom Elvira inte var med så red jag på utebanan, jag lade på dressyrsadeln och red ett pass. Jag red på det 3-delade bettet för att prova, jag har svårt att välja vilket hon går bäst på. Jag kommer rida med båda men jag vill hitta "det perfekta" bettet.
Passet gick iallafall bra till och från. Hon kändes lite spänd och ville inte riktigt jobba, men det släppte mer och mer genom passet och jag tyckte att vi fick ett bra slut och det är det viktigaste. Passet var ändå övervägande bra och hon var trevlig.

Idag ska vi rida ut, eftersom jag red på banan igår. Och idag ska Elvira rida så då blir det lättare att rida ut:) jag uppdaterar mer efter passet.

Likes

Comments

2016, Uteritt, Hopp pass

Idag red jag ut, jag valde att rida på en åker vi har typ precis vid stallet. På åkern finns det några naturhinder, dom är dock jätte gamla och har stått där sedan mamma hade sin första häst. Så alla hinder finns inte kvar och några är inte i så bra skick men dem funkar jätte bra att rida på.
Jag skulle vilja prova att hoppa en riktig terräng banan men vet inte om det finns någon här i närheten som man får låna.

Men Roxie, hon var ganska pigg eftersom hon har haft 2 dagars vila. Jag hade det 3 delade bettet på idag och hon gick väldigt fint på det. Asså jag kunde hålla formen ända fram till avstampet vilket jag inte brukar.
Kanske ska prova det ett tag och se.
Det är så jobbigt att hitta rätt bett, finns ju inte direkt lite att välja mellan heller..

Roxie kände jätte fräsch och trevlig. Det var kul att rida idag:)
Vi fick till några jätte fina hopp, hon höll på att hoppa ur mig ur sadeln typ 3 gånger och såna språng att hon ALDRIG gjort förut så det är kul, hoppas bara att det fortsätter så då kanske det kan bli en hopphäst av henne iallafall;)

Imorgon då, då är det onsdag och jag ska faktist rida. Vi slutar nämligen 11:30 imorgon så jag har hela eftermiddagen på mig:) så då ska vi ta ett pass, dressyr på banan kanske, vi får se vad vi känner för imorgon helt enkelt:)

Likes

Comments

2016, Roxie

Ja, bloggen tog en lite paus. Jag orkade inte uppdatera någonting den här veckan. Men nu ska det bli mer uppdatering.

Vi kan ju summera veckan lite kort, ja. Kommer inte håg vad jag gjorde måndag och tisdag, men jag tror att jag red ut båda dagarna? Och sen onsdags vila, torsdag Uteritt/dressyr på åkrarna:) fredag hoppning hoppade lite mer höjder och bana tror hindret låg på 1m som högst så det är ju bra:) igår red vi ut en barbacka tur med Elvira. Haha jag red barbacka med hacket så hon fick verkligen en lugn tur.

Idag får hon vila och även kanske imorgon. Jag tror att jag lägger in Roxies vilo dagar mellan 22-28 maj. Hon behöver det. Så den veckan är det full fokus på skolan, nu är det slutspurt, vi slutar den 9 juni så det är typ 17 skoldagar kvar:) ska bli så skönt med sommarlov.

Sen i sommar så kommer hon gå mestadels av lovet med några korta viloveckor inte en hel vecka kanske med 3,4-5 dagar åt gången typ var 3 vecka. Och sen 2 vilo dagar utspridda per vecka. Så det kommer nog bli bra. Jag är så taggad:) lite tävlingar kanske vi kan klämma in i sommar också.

Likes

Comments

2016, Dressyr pass, Roxie

Idag red vi på ute banan, plockade ned dressyr sadeln och lindade benen. Haha fint ska det va!
Jag började passet som jag brukar, hon var inte kul att rida. Jag kunde knappt rida henne i form ibörjan. Så jag hoppade av, gick in i stallet och satte på gramantygeln, jag har inte ridit med den förut och jag har velat prova ett tag men det har gått så bra förut så jag tyckte inte att det behövdes då. Men idag var ett sånt pass då den behövdes. Det är inte så att jag använder den som ett tvång att hon ska gå i form utan mer som ett stöd. Jag red aldrig på helt spända när hon gick i rätt form.

Men i slutet behövdes dom knappt och hon gick så fint. Red igenom LA:1 1 gång och red sedan några moment från programmet som jag tycket vi behövde öva mer på. Som tillexempel, rygga,förvänd galopp och ökad skritt som hon har svårt med. Det var väldigt varmt idag, vår banan ligger alltid i solen på dagarna så där är det extremt vart, speciellt när man rider på eftermiddagen.

Efter ridningen, så fixade jag klart R såklart, sen så hade vi som städ dag i stallet så man fick skura sin/sina egna boxar + måla dom. Så jag målade lite, och även använda ett medel för att få bort bakterier. Eftersom vi hade Kvarka i vintras.

Imorgon får hon nog vila, jag har kommit fram till att hon kommer att få två vilo dagar i veckan nu när det är så varmt, för hon är mycket segare än vanligt och då är det inte kul för verken mig eller henne att rida. Så nu kommer hon få två fasta vilodagar, onsdag och söndag. Sen om det tillkommer vilodagar vissa veckor är väl bara bra.
Jag måste planera in en hel vecka hon ska vila snart, kanske kommer en vecka med mycket att göra i skolan eller så snart. Hon ska iallafall få den inom nästkommande veckorna.

Likes

Comments

2016, Uteritt, Hopp pass

Igår red vi ut, jag hade tagit på Roxies 2-delade bett. Det gick inte så jätte bra. Hon kändes precis som innan jag bytte till det raka bettet, så jag antar att hon tycker bättre om det raka. Asså hon var inte jobbig att rida, men hon var lite tung och lite hängig.

Idag red vi i ridhuset, det är lite svalare där så det är skönt att rida där när det är så varmt.
Men hon kändes inte bra ibörjan. Hon ville inte jobba och var inte lätt att ha och göra med. Men det var bara att jobba med det jag hade och det löste sig hyfsat bra, hon blev lättare och lättare att ha och göra med.
Mamma plockade fram lite hinder, hon var pigg och drog i väg precis som jag vill innan hindren. Jag är ändå jätte nöjd med passet. Hon var precis så jag vill ha henne, förutom att hon inte var lätt att jobba men bortsätt från det var hon en dröm idag;)

Imorgon ska vi skura i stallet +måla. Rid ska hinnas med också. Vi ska även börja tvätta allt (täcken, benskydd, grimmor, sadlar och träns) eftersom vi fick kvarka i vintras. Så allt ska saneras.
Men jag tror att vi kommer rida ut en kort sväng. Men vi får se:)

Likes

Comments

2016, Hemma dag, Skolan

Den här veckan har inte haft någon ridning alls. Jag valde att stanna hemma och plugga till moppe provet i måndags, jag hade moppe prov igår gick inge bra så, och idag går jag lång dag och vill bara åka hem och vila. Men vi är ju lediga torsdag,fredag, lördag och söndag så då har jag mycket tid att rida och uppdatera bloggen till fullo.

Det här kommer inte att ha någon ämne direkt men men. Lite uppdatering är bra så inte bloggen ligger helt död under dom här dagarna, det kommer ju i och för sig upp inlägg imorgon men aa.

Likes

Comments

2016, Bommar/ Markarbete, Uteritt

Igår red jag ut, mamma cyklade med med Funky för Elvira ville inte rida. Det var en lugn tur med bara skritt och trav, men hon kändes bra. Hon kändes mycket bättre i traven än i skritten, för hon konserterar sig inte på samma sätt när vi skrittar. Men hon kändes okej. Inte toppen bra och inte superdåligt så det är bra!

Idag red vi på stora ute banan, vi gick ner till ridhuset och plockade med oss lite hinder grejer. Vi hade 2 "hinder" på ena lång sidan med ca 23 meter i mellan, och sen på andra sidan hade vi ett vanligt plankräcke. Hon hoppade extremt fint idag. Den känslan var länge sedan jag fick på ett hopp pass. Hon formen var inte direkt bra, hon var lite bråkig i munnen men jag tycker ändå att jag löste det på en hyfsat sätt. Och passet slutade bra.

Imorgon tror jag det blir en uteritt eftersom jag är emot att lägga två pass irad på banan, så uteritt blir det nog:)

In för nästa vecka så kommer jag rida måndag, sen får hon vila tisdag och onsdag, ridas resten av veckan.
tisdag har jag mitt moppeprov, så jag håller alla tummar och tår på att jag klarar det. Prover består av 70 frågor varav 5 räknas som test., för att bli godkänd behöver man ha 63 rätt allt som allt. Så jag får hoppas att jag kommer i håg allt jag pluggat på.

Likes

Comments

2016, Uteritt, Roxie

Idag red vi ut, jag fick nästan välja hela vägen men men. Vi började värma upp på en åker, red lite dressyr runt där, hon var jätte fin btw. Hon var väldigt följsam och trevlig. Vi tränade lite fattningar, byten och ökad och kortad trav. Efter en stund red vi vidare.
Vi red upp på en stig i skogen, red runt lite där innan vi kom fram till några nya åkrar, men lite diken, så jag hoppade lite gran. Mesta dels i skritt för R hoppar så konstigt över diken så jag vågar inte riktigt haha.

Sen fortsatte vi, in i en skog, på en smal och nästan igen växt stig, det är inte lätt att rida i en sån skog på en stor häst, får alltid grenar och spindelnät i ansiktet haha.

När vi kom ut ur skogen var den bara en lite bit väg kvar innan vi var framme vid stallet igen:) det var en mysig tur.

Imorgon är det en efterlängtad fredag. Skönt med fredag men inte med skola..

Jag hoppas att vi kan rida på banan eller i ridhuset imorgon eftersom vi red ut idag:) jag tror att det får bli dressyr sadeln på isåfall. Men vi får se:)

Likes

Comments