2017, Uteritt, Roxie, Skolan

Idag tog jag bara en skritt uteritt, mamma gick med med Funky så hon också fick röra på sig lite.
Roxie var väldigt tittig och tittade bakom sig hela tiden, vilket var lite störigt eftersom hon flera gånger snubblade och inte kunde gå ordentligt.
Jag hade bara hacket på så jag red på långa tyglar hela tiden, jag kände inte riktigt för att jobba henne någonting idag, hon var ganska trött också så jag tror inte det gjorde något.

Imorgon ska jag nog rida på stora utebanan om det är fint väder:) tror det blir dressyr sadeln på isåfall.

Nu ska jag sova, ladda upp för det sista nationella provet imorgon för sen är jag helt klar med nationella. Det ska bli så himla skönt, dock så är det matte imorgon vilket inte är mitt starka ämne direkt. Men det ska nog gå bra ska vi se:))

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

2017, Logering/tömkörning

Idag tömmlongerade jag dom planerat. Det gick inte så jätte bra, hon var ganska okoncentrerad och hade mycket annat att göra under tiden. Men jag körde igenom alla gångarter i båda varven såklart, i skritten gick hon knappt alls i form utan gick bara och ryckte i tömmarna i traven var hon betydligt bättre och från stund till stund gick hon jätte fint. Galoppen var mestadels kaos och det fungerade inte alls. Det var flera gånger hon försökte sticka ifrån men som tur var kunde jag stoppa henne och ingen gjorde sig illa.

Imorgon blir det ingen ridning eftersom jag, mamma och pappa ska på handledarkurs så att jag ska kunna börja övningsköra. Kursen är lång och antagligen ganska tråkig, den är från 17-20, så vi får äta tidig middag och jag får duscha väldigt sent.. Men det kommer vara värt det i slutändan det vet jag:)

Guuud vad liten hon var här, söta Roxie:)

Likes

Comments

2017, inför kommande vecka

Tänkte ta och börja med att göra veckoplaneringar såhär på söndags kvällarna. Kanske kan vara intressant att veta lite mer vad som kommer hända i veckan, och kanske även vara lite ider om hur man kan lägga upp en vecka.

Nu kommer jag inte lägga upp exakta planeringen utan mer som om jag hade fått välja varje dag, sen brukar det inte alltid bli som jag tänkt och då är det bara att tänka om.

Måndag: Tömlongera, fokus på galoppen.

Tisdag: Vila, jag ska på körkurs.

Onsdag: Vila

Torsdag: Dressyr på stora banan om det är fint väder. Fokus på mjukgöra och få henne framåt och uppåt

Fredag : Uteritt, högre tempo och kanske lite kondition.

Lördag: Uteritt eller vila

Söndag: Uteritt eller vila beroende på hur jag gör på lördagen.

Veckan kommer inte att se ut såhär utan kommer troligen ändras men jag vill iallafall vilja försöka få in dem här passen i veckan.

Likes

Comments

2017, Roxie, Uteritt

Fredag och lördag blev det ingen ridning, i fredags hade jag lite uppgifter i skolan att göra klart hemma. så då valde jag att vara hemma och få det gjort istället. Mamma lånade Roxie så hon fick iallafall röra på sig och igår hanns det inte riktigt med men det gjorde inte så mycket. på förmiddagen var mamma och handlade och jag sov (haha) sedan åkte vi upp till mormor och morfar och åt middag. Vi hade hunnit rida om jag verkligen hade velat men jag klarade mig utan.

Idag red både jag och Elvira samtidigt för typ första gången denna veckan. Vi tränade lite kondition på åkrarna, verkligen inte mycket hästarna hade orkat dubbelt så mycket men det var mest för skojs skull vi hade lite galopp träning. vi hade lite galopp tävling och bara hade kul. Roxie var väldigt spänd och var rädd för allt och då menar jag verkligen allt. Blir så trött på henne när hon har såna dagar.

Jag vet mycket väl att hästar kan bli rädda för saker och så, men när Roxie blir rädd är det typ för en sten som alltid har legat på samma ställe eller att ett grässtrå vajar i vinden och hon blir rädd. Mest trams antar jag. Sen att hon blir rädd för rådjur som springer på en åker, en presenning som låter av vinden eller att det prasslar till i skogen det är jag helt okej med att hon blir rädd för för det är helt normalt. Men vissa dagar är det överdrivet.

Likes

Comments

2017, Roxie, Bommar/ Markarbete

Igår red Elvira ut på Roxie med sin kompis på Funky. Vet inte alls hur det gick men jag antar att det gick bra:)

Idag red jag i ridhuset, och även plockade fram lite "hinder" som vi skuttade lite över. Jag tror inte jag har hoppas henne på typ en månad men jag har inte riktigt varit så sugen på det. Just du är dressyren mer lockande än hoppningen. Speciellt efter Carina-träningen i söndags. Men idag var hon duktigt ganska okoncentrerad och hennes fokus låg någon helt annanstans. Jag hade en båge med 10 meter i mellan och även en 2- kombination med 5 meter i mellan. Det blev lagom med ett språng i mellan, hon fick träna på att sträcka ut sig lite vilket är bra.

Imorgon tror jag att vi bara tar en vanligt uteritt. Jag har inga direkta planer:) Vi tar det som det kommer helt enkelt.

Likes

Comments

2017, Roxie, Uteritt

Idag red jag ut, det gick ganska bra till och från. Hade egentligen tänkt tömlongera men det blir inte alltid som man tänkt. Men det gjorde inget, det blev lite mer tempo än vanligt vilket var bra vinter även en lite längre tur. Det har varit jätte varmt idag, så hästarna har fått gå nakna hela dagen mys:)
Hon vart lite djup och lite lite tung små delar av passet men inte så farligt.

Imorgon är det återigen onsdag, hon får nog stå, om jag verkligen inte orkar pallra mig ner en snabbis och tömlongera. Skulle verkligen behöva, beror lite på vädret också såklart vi får se helt enkelt:)

Likes

Comments

2017, Dressyr pass, Roxie, Super-pass
Idag red jag lektion för våran Dressyr tränare, det var dock nästan 2 år sen sista lektionen. Men nu kör vi igen. Roxie var så himla fin idag, verkligen inte som jag beskrev igår. Hon försökte och gjorde sitt bästa, jag var lite mer " på topp" och red mycket bättre. Jag är verkligen så himla nöjd. Jag tror hon skulle komma ut ca 1 gång i månaden vilket är jätte bra, och vi pratade även om en helgkurs. Vi tränade mycket övergångar och tempoväxlingar, även att få upp henne lite i formen eftersom hon lätt lägger sig ganska lågt och då blir hon väldigt seg och tung. Men när vi lyckades få upp formen så fick jag även fram henne. Efter passet fick hon en dusch och sedan ut i hagen igen. Roxie blev super pigg efter duschen så det vart nästan svårt att gå med henne, hahaha.

Imorgon är det ingen skolan så det är skönt och det blir nog bara ett skritt pass för att minska eventuell träningsvärk plus att hon ska bli ihop släppt med Zigge vid lunch så då kan det vara bra att bara skritta ifall hon har sträckt sig eller något. Roxie brukar alltid springa en del när hon kommer ut i en ny hage och nu en ny hagkompis på det, super kul kommer hon tycka.

Nu i kväll ska vi åka tillbaks och plocka in våra hästar för dom fick gå ute lite längre i det fina vädret, vilket dom älskar.

Likes

Comments

2017, Uteritt

Nu blev det så där dåligt uppdatering igen den här veckan. Men nu ska jag gå igenom hela veckan, har inte ridit så mycket alls i veckan.

Mådag red jag inte för jag har för mig att hon gick fredag till söndag så hon fick måndagen till vila

Tisdag red jag ut hon var fin och ganska lätt. nu på sista tiden har hon vart så fin på varje pass, jätte lätt i handen och jag behöver knappt hålla något i tyglarna för att hon ska gå i form, det är väldigt skönt.

Onsdag red inte jag eftersom jag gick lång dag, men Elvira lånade Roxie för att hennes kompis var med i stallet och red på Funky.

Torsdag red jag inte heller för att jag hade läxor, och det ska jag prioritera nu, det är inte ens 2 månader kvar till jag få sommarlov så dom två månader får bli lite som det blir med ridningen. Sen har jag hela sommarlovet att rida men sedan kommer gymnasiet och då får vi se hur det blir med läxor.

Igår red jag ut, mamma gick med Funky och Isa, jag red lite i alla gångarter men mest i skritt eftersom jag red helt själv och Roxie är så rädd för allt och då blir det väldigt svårt att få henne framåt. Men jag ska försöka rida inte mera själv så att jag kan rida på lite mer. Roxie behöver få bättre kondition och det får hon inte av att skritta.

Idag red vi också ut, idag red både jag och Elvira och även Lisa följde med på Zigge. Det gick jätte bra, mer eller mindre. Zigge är lite mer framåt och inte är rädd för typ allt som Roxie är. Det blev ingen galopp men det gjorde ingenting ör mig, jag tycker det är mysigare att bara ta de lugnt.

Imorgon ska våra dressyr tränare komma ut till stallet och träna oss, det ska bli kul. Det kommer en utifrån och sedan är det jag, Elvira, Lisa och Lucia som ska rida. Jag hoppas verkligen verkligen att Roxie känns lika bra som hon gjort de senaste gångerna. Ho brukar ha en tendens att "glömma" vad hon kan och jag kan inte rida alls, så det ser ut som om vi aldrig ridit dressyr förut. Men jag hoppas på gud att hon sköter sig.

Likes

Comments

2017, Roxie, Dressyr pass, Super-pass, inför kommande vecka
Idag red vi på utbanan, jag lade på dressyrsadeln och passade på att trimma lite. Hon var ganska seg, jag tror hon var lite trött, men mot slutet var hon väldigt duktig. jag vet att jag egentligen inte ska pusha byten för mycket men det är svårt att låta bli när det går så enkelt, jag menar hur många 5-åringar klarar att byta 5-6 gånger på rakt spår? Hon känns inte som en unghäst utan mer som en mycket äldre häst som typ gått massa höga klasser och kan i princip allt. Jag har inte direkt var de som har kämpat så för att få igenom byten för det har hon bara kunnat helt plötsligt, jag vet inte hur det gick till, haha.

Imorgon ska jag nog låta henne vila, för jag börjar ju i skolan imorgon och vill har ju lite att göra, men så han hon ändå gått hela helgen och jag vill inte att hon ska gå så mycket mer än 3 dagar i rad.

Eftersom hon inte var så pigg idag så kan det kanske vara skönt för henne. Men sen blir det bara en dags ridning innan onsdag men då kanske mamma vill rida. Sen får hon gå resten av veckan tror jag, jag ska rida lektion på söndag och det kan vara bra om jag rider igenom och känner lite på henne på lördag och torsdag måste hon gå om hon vilar onsdag. ja, jag få planera veckan lite mer senare.

Likes

Comments

2017, Roxie, Uteritt, Logering/tömkörning

Igår red vi inte eller inte jag iallafall. Elvira red men jag longerade Roxie, lite senare kom mamma ner med en till lina och hjälpte mig att tömlongera. Jag har haft lite svårt att få henne i form i galopp. Men mamma hjälpte mig och det blev bättre.
Jag bestämde att vi skulle ta en dag i veckan och tömlongera för det stärker henna mycket.

Idag red inte jag men Elvira red, våra kusiner är här så dom red Roxie och Funky. Vi tog en promenad innan vi skulle kvälla hästarna. Så en mysig promenad i solnedgången!

Imorgon tror jag att vi skulle ha lite "lektion" och turas om med hästarna. Uppdaterar mer imorgon:)

Likes

Comments