2017, Roxie, Dressyr pass, Super-pass, inför kommande vecka
Idag red vi på utbanan, jag lade på dressyrsadeln och passade på att trimma lite. Hon var ganska seg, jag tror hon var lite trött, men mot slutet var hon väldigt duktig. jag vet att jag egentligen inte ska pusha byten för mycket men det är svårt att låta bli när det går så enkelt, jag menar hur många 5-åringar klarar att byta 5-6 gånger på rakt spår? Hon känns inte som en unghäst utan mer som en mycket äldre häst som typ gått massa höga klasser och kan i princip allt. Jag har inte direkt var de som har kämpat så för att få igenom byten för det har hon bara kunnat helt plötsligt, jag vet inte hur det gick till, haha.

Imorgon ska jag nog låta henne vila, för jag börjar ju i skolan imorgon och vill har ju lite att göra, men så han hon ändå gått hela helgen och jag vill inte att hon ska gå så mycket mer än 3 dagar i rad.

Eftersom hon inte var så pigg idag så kan det kanske vara skönt för henne. Men sen blir det bara en dags ridning innan onsdag men då kanske mamma vill rida. Sen får hon gå resten av veckan tror jag, jag ska rida lektion på söndag och det kan vara bra om jag rider igenom och känner lite på henne på lördag och torsdag måste hon gå om hon vilar onsdag. ja, jag få planera veckan lite mer senare.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

2017, Roxie, Uteritt, Logering/tömkörning

Igår red vi inte eller inte jag iallafall. Elvira red men jag longerade Roxie, lite senare kom mamma ner med en till lina och hjälpte mig att tömlongera. Jag har haft lite svårt att få henne i form i galopp. Men mamma hjälpte mig och det blev bättre.
Jag bestämde att vi skulle ta en dag i veckan och tömlongera för det stärker henna mycket.

Idag red inte jag men Elvira red, våra kusiner är här så dom red Roxie och Funky. Vi tog en promenad innan vi skulle kvälla hästarna. Så en mysig promenad i solnedgången!

Imorgon tror jag att vi skulle ha lite "lektion" och turas om med hästarna. Uppdaterar mer imorgon:)

Likes

Comments

2017, Roxie, Dressyr pass, Super-pass
Idag var hon helt underbar att rida, hade lite samma känsla som i går men den var inte lika "stark" eller vad man ska säga. Vi red på utebanan, dressyrsadel och fin-tränset på. Hon gick super bra, det blev ett ganska kort pass för jag hade en superbra känsla genom hela passet och då är det viktigt att inte rida för mycket på den känslan, för det brukar ofta vända då. Så jag slutade passet med 5 helt rena byten på medellinjen, fattar ni hur stolt jag är över min lilla häst, 5 år och klarar nästan vartannat. Dock kan det ha vart en engångsgrej också men får verkligen hoppas att det inte var det.

Imorgon vet jag inte hur det blir med ridningen, jag fyller ju år så vi får se om det hinns med. Men jag tror att jag kommer kanske hinna men en kort tur iallafall. Jag hade ändå inte tänkt att jag skulle ta ett hårt pass eftersom hon har gått varje dag den här veckan så hon behöver ett skritt-pass. Dock på fredag så tror jag att jag låter henne vila, för nu har hon som sagt gått varje dag och hon e ju trots allt bara 5 år och inte direkt den piggaste så en vilodag kan vara bra. men jag vet inte heller hur det bli på lördag får jag ska ha släkten över på fika men hon klarar sig om hon skulle behöva stå då också.


Likes

Comments

2017, Roxie, Uteritt, Stallet

"Skriver det här sent på tisdagen men publicerar den på onsdags morgonen"

Idag red vi ut, Roxie kändes jätte fin i skritt och trav, men i galoppen var det inte lika bra känsla.
Hon var väldigt tung och typ lång. Fick nästan bära henne. Inte jätte kul. I trav en var hon till en början ganska tung också men jag fick i hop henne och lyckades lösa det, vilket inte blev i galoppen.
Jag försökte även på en del fattningar och även där kände jag att något inte var 100 bra. Hon stretade emot och ville inte framåt, jag vet inte vad det kan ha berott på, kanske halkat och sträckt sig eller någonting i hagen. Jon var absolut inte halt för då hade ju såklart inte ridit.

Imorgon får vi se hur hon känns, kanske bara tar ett lugnt pass, Elvira ska ha en kompis +familj med imorgon så jag kommer inte ha jätte mycket tid till Roxie eftersom hon tydligen ska låna henne. Men jag måste få rida igenom henne ordentligt imorgon, för att se om det är samma känsla som idag isåfall kanske hon får en dag vila eller bara ett skritt pass.

Mor och dotter<3

Likes

Comments

2017, Roxie, Stallet, Uteritt
Igår red vi inte men vi var i stallet, vi lösshoppade i ridhuset. Hästarna hoppade inte ens en meter för just nu håller Roxie på och växer och är typ öppen i knäna och då vill vi minska belastningen som mycket som möjligt. Och hoppningen sliter mycket på just knän så vi har valt att inte hoppa några höjder alls, vi håller oss på Funky höjd, alltså ca 30- 50 cm för tillfället. Med endast max ett hoppas i veckan minskar vi överbelastningen så mycket vi kan utan att hon blir en "glas-häst".

Idag red jag iallafall, Elviras intresse har minskat en hel del och hon åker nästan inte till stallet alls om inte hon ha en kompis med så uppdatering om hur vi gör med Funky kommer nog ganska snart. Men till passet då, jag red ut. När vi åkte till stallet snöade de ganska mycket men när jag väl skulle rida så var det ganska varmt och sol, april väder.

Jag har även nattningen i kväll så vid typ 20:00 ska jag iväg till stallet och ge hästarna natt-hö och kraftfoder. Även så ska våra hästar in eftersom vi har valt att när vi har kvällarna så tar vi inte våra hästar då så dem får vara ute några timmar extra, om dom skulle tas inte samtidigt som den andra så skulle som komma in runt 17:00. Det är så tråkigt att ta in så tidigt när det fortfarande är ljust vid 20:00.

Imorgon får vi se hur det blir, jag ska rida iallafall men jag vet inte om det blir ut eller på banan men det får ni veta imorgon helt enkelt.

Roxies första sommar, hon har så liten och så mycket ljusare i pälsen då:)

Likes

Comments

2017, Skolan, Hemma dag

Idag fick vi efterlängtat påsk lov, såå skönt. Den här vecka i skolan har vart ganska lugn, dock har vi haft ett nationellt och en kvällsredovising, men det har vart lugnt ändå.
På sista lektionen idag fikade vi och sen fick vi lite godis av vår lärare.
Vi fick även reda på vårt betyg från det nationella i NO, jag fick B, är super super nöjd. Jag trodde verkligen inte att jag skulle få så högt, så nu är risken ganska stor att jag lyckas höja mig i Fysik och det hade ju vart något:)

Imorgon är det långfredag, och jag kommer antagligen sova bort hela dagen men de kanske jag kan vara värd?

Nästa vecka händer inte något jätte speciellt, jag fyller 16 men inget mer tror jag. Ska försöka plugga och göra klart lite grejer så jag jobbar ikapp litegrann.

Så lite uppdatering ingen, skönt. Ska försöka bli bättre nu, har inte varit i stallet på hela vecka pågrund av min tumme, som är bättre men det gör fortfarande ont och den är väldigt öm och lite svullen fortfarande. Men kanske kan lyckas rida i helgen, söndag kanske. Vi få se:))

Likes

Comments

2017, Roxie, Skolan, Stallet, Uteritt

Förlåt för att jag inte uppdaterat så mycket på sista tiden. Att jag bara inte blivit så men nu ska jag försöka att uppdatera varje dag igen. Dock blir lite svårt nu för att jag har gjort illa tummen på högra handen så jag kan inte skriva på telefonen men jag kan köra med röststyrnings grejen istället.

Igår Red vi ut i det fina vädret, jag travade nästan bara eftersom att det var precis efter jag gjort illa min tumme så jag hade lite svårt att hålla i henne men det gick bra. Hon var väldigt tittig och hoppig igår, vet inte riktigt varför men det kan ha varit för att det kom två nya hästar till stallet igår.

Idag blir det är ingen ridning för jag har för ont i min tumme. Men jag ska till skolan iallafall ta det lite lugnt inte för att jag idrott idag men ändå.
Nu måste vi åka till skolan så vi hörs senare.

Likes

Comments

2017, Roxie, Skolan, Trickträning

Igår red jag inte, vi gick bara ner till ridhuset, vi plockade fram lite olika aktiverings grejer och tränade lite lydnad. Båda hästarna vara jätte fina, väldigt samarbetsvilliga, men vad gör man inte för lite godis?

Idag vet jag inte vad vi ska göra, antagligen rida ut eftersom vi var i ridhuset igår.

Vi skulle haft matte första men vi hade so/sv sen skulle vi haft sv och det hade vi, sen språk, och nu ska vi ha so/sv igen (igentligen NO) och sen hemkunskap.

Likes

Comments

2017, Roxie, Stallet, Uteritt, Funky

Idag red jag barbacka, skrittade bara. Det var mysigt, fint väder och det var ganska varmt ut.
Mamma hade med sig Funky och Isa på promenad så när vi kom tillbaks till stallet,gick mamma och hämtade longeringslinan för Funky var ganska pigg och behövde springa av sig lite så jag passade på att träna lite lydnad, att hon ska svara snabbt för skänkeln och inte ta så lång tid i mellan mina hjälper. Jag hade inga sporrar idag så det vart lite extra träning.
Jag skulle vilja kunna rida utan sporrar men idagsläget hade inte det fungerat alls.

Imorgon är det onsdag, jag har ju redan förklarat i förra inlägget.

Torsdag,vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, vi får se vad Elvira vill göra.

Likes

Comments

2017, Roxie, Slapp dag, Skolan

Igår hade jag ju planerat att rida men det blev inte så, jag kände att jag behövde plugga lite extra till Nationella provet som vi hade i förmiddags.
Jag kan säga att det jag pluggade inte fanns med i provet såklart.
Men jag tror att det gick bra ändå, det kändes helt okej att skriva proven. Provet var i 3 delar, första var 75 minuter, andra 45 minuter och det sista var 30 minuter så det var ganska skönt.

Idag ska jag till stallet, jag tror att vi kommer att rida ut, det är ju fint väder så det blir nog så.

Imorgon kommer hon att få vila igen eftersom jag går lång dag, även fast att jag skulle kunna åka till stallet ändå. Men jag tycker att det är en bra vilodag eftersom det är mitt i veckan och så passar det bra med mitt schema.
Jag vet inte om jag har skrivit förut hur jag ska försöka lägga upp veckorna, men onsdag är iallafall en "fast" vilodag och så ska jag försöka få in en vilodag på lördag eller söndag också:)

Likes

Comments