Header
Inspiration

Bilder från Pinterest.

Jag är inne i någon sort ha-period just nu. Det finns så mycket som jag vill ha! Överallt ser man snygga trender och plagg och jag blir så ha-galen, haha! Just nu är jag så sugen på en basker - vill bara hitta en att prova, för har aldrig burit en förut. Har också kikat lite på en leopardkappa, kan vara så snyggt nu till hösten! Lackbyxor står också på min vill ha-lista, tillsammans med en rutig kappa. De där silvriga skorna har inte riktigt släppt mig än heller, tycker det är så coolt! Vill också hitta en perfekt grå stickad tröja, sån som man kan använda till allt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Livet

Har tre uppgifter på gång just nu. Vilket är en hel del och det har varit jobbigt att komma igång med alla. Sådär i starten är det ju allra värst och att komma på tre olika saker på en och samma gång är inte det lättaste. Idéfasen är alltid den svåraste tycker jag. Men nu har jag tagit mig över den häcken i en av uppgifterna. Vad jag håller på med? Målar tre teckningar i akvarell under temat Life On Mars. Min enda tanke: David Bowie. Hur: ingen aning.

Likes

Comments

Livet, Mat

Pizza och min kärlek <3

Var på Vapiano igår med Fredrik. Hade inte ätit sen frukost så ni kan ju gissa om jag var hungrig. Vi beställde varsin pizza. Jag tog med skinka och svamp som topping. Tycker inte om svamp egentligen, men på pizza är det bland det bästa jag vet! Är inte den konstigt?

Likes

Comments

Något som inte går att undvika att lägga märke till är me too taggen som cirkulerar runt alla sociala medier. Kampanjen där kvinnor vågar tala ut om olika sexuella trakasserier och rädslor och uppmärksamma att det är vanligare än man tror. Jag tänkte först inte skriva detta, för jag tänkte att jag nog haft turen att något inte hänt mig. Men det har det. Problemet är att jag blivit van vid det. Att man lärt sig glömma. Jag har blivit tafsad på rumpan, visslad på och fått obehagliga blickar. Saker som jag inte bett om ska hända. Saker som händer som om det vore en komplimang. Sanningen är att den "komplimangen" får hjärtat att slå hårdare och fortare av rädsla. "Tänk om han gör något mer. Tänk om han följer efter mig." Har ni någonsin varit rädda? Rädda på riktigt?

För inte så längesedan skulle jag gå från jobb till min bil som jag hade parkerat en bit bort. Klockan var 03.30 ungefär och det var helt tomt på gatorna. En bit på vägen ser jag det enda tecknet på liv. Det var en bil som stod längre bort vid en byggnad med strålkastarna på. Det verkade som han sett mig med, för han började köra, köra mot mig. I ett vanligt tempo först men när bilen närmade sig mig sänktes farten och tiden saktades ner tillsammans med bilen. Det enda jag kunde känna var hur mitt hjärta slog hårdare och hårdare. Jag började gå fortare. Jag var rädd, rädd att bilen skulle stanna och jag ville bara springa därifrån. Men samtidigt vågade jag inte springa. Bilen körde förbi. Mitt hjärta slutade inte slå. Han hade kört för långsamt för att bara vara på väg någonstans. När jag vänder mig om för att se var bilen är nu ser jag hur den håller på att vända i en parkeringsficka. Jag går ännu fortare. Vågar fortfarande inte springa. Måste tänka. När bilen närmar sig mig igen svänger jag vänster in på en enkelriktad gata. Egentligen ska jag höger. Jag hör hur bilen kör sakta förbi, som om föraren också tänker. När jag inte längre ser eller hör bilen kikar jag ut runt hörnet. Ingenting där. Jag tar mig så snabbt jag kan till min bil och kör hem. Med ett hjärta som aldrig verkar vilja sluta slå och gråten i halsen.

Ingenting hände. Men jag har aldrig varit räddare i hela mitt liv. Jag kommer aldrig veta om personen i bilen var ute efter någonting. Men jag vet att jag var skräckslagen. Det vill jag inte behöva bli. Det är inte konstigt att man blir rädd när man är ute och går, men det är konstigt att det är en självklarhet. Jag har haft tur och inget värre har hänt mig, men absolut ingen borde känna sig rädd.

#metoo

Likes

Comments

Veckans Planer

Tisdag, men för mig känns det som måndag. Hade turen att inte behöva åka till skolan igår utan istället plugga hemma, vilket alltid är så uppskattat! Tänkte knappt på att det var måndag igår efter all festyra så då får det här inlägget komma upp idag istället, haha!

Har haft en fantastisk helg med mycket födelsedagsfirande och kunde inta varit gladare! Denna veckan blir det back to reality med massvis med plugg. Har tre uppgifter som cirkulerar på samma gång som jag måste starta på och ska dessutom läsa lite kurslitteratur som jag hamnat back med i helgen. Behöver vara i skolan idag-fredag på diverse föreläsningar, men det ser jag bara fram emot. Tror det kommer hjälpa mig komma igång med uppgifterna som vi har!

Läs mer från förra veckan:

Likes

Comments

Livet

Passerat Lund på väg till skolan. Solen är sjuk idag. Helt röd som om det vore soluppgång men den är högt upp på himlen. Så fint. Nu lyser den jättestarkt. Är i skolan från tio till tre idag och det är lite oklart vad vi ska göra. Det får jag se när föreläsningen börjar. Veckans planer kommer upp senare idag där jag berättar mer om var som hända skall!

Likes

Comments

THE PARTY

MY GIFTS