Header

Resor

Idag var en bra dag. Idag spenderade jag förmiddagen med spädbarnen och eftermiddagen med dom äldre barnen. När vi kom imorse, så var det en annan kvinna med bäbisarna, och hon bemötte oss trevligt med ett glatt "godmorgon" och hade ett leende på läpparna. Även om hon inte kunde prata engelska flytande så försökte hon kommunicera med oss. Så idag var det mycket lättare, och hon var inte lika "hård" på barnen. Tydligen är det så det är här helt enkelt, men det är så himla svårt för mig som svensk, och dom andra tjejerna från Europa, att se på deras vis att hantera barnen. Det gör ont i hjärtat eftersom det är en sådan stor skillnad på hur man hanterar små barn här och hemma i Sverige.

Tyvärr är många av dom små barnen sjuka, så dom flesta är lite dåliga. Men resten av barnen har vi nere på golvet på mattor. Där leker vi med dom, gosar med dom, hjälper dom att lära sig att "gå" osv. Idag bytte jag mina första blöjor också, och på något konstigt vis så var det en skön känsla. Något som jag kände mig trygg med och van vid, så det var faktiskt skönt att byta blöjor, tro det eller ej.

Idag hade jag även med mig hälften av kläderna jag fick med mig från Sverige, och min koordinator översatte vad kvinnorna på barnhemmet sa, och dom var verkligen glada. Kvinnan som jag upplever som strängast, och som knappt visat att hon vill ha oss där, hon tackade till och med på engelska. Så det kändes skönt. Jag tror dom har rätt ont om kläder till barnen, för dom blev verkligen glada och bytte direkt kläder på barnen. Så idag hade dom rena och fina kläder, även om vissa plagg var lite för små, så var dom äldre barnen också glada över rena kläder. Dessutom var dom så himla söta, och det kändes så skönt för mig, att få se att dom kommer till användning. Tyvärr får man inte knäppa kort på barnen hur man vill, men jag ska fråga någon dag om det är okej att ta lite bilder, så ni också får se hur fina dessa barn är, och att era kläder verkligen kommer till användning här.

Imorgon ska jag ta med mig resten av kläderna, lite skor och leksaker. Sen ska jag använda pengarna jag fått av er hemma, till att köpa lite saker som är behövligt. Min koordinator skulle fråga kvinnorna vad som behövs mest, så jag väntar på svar från henne och sedan kan jag handla. Men blöjor går verkligen åt, till att byta på alla dom lite äldre barnen fick det en hel förpackning blöjor. Så blöjor är något som behövs. Men eftersom jag hade mest saker till bäbisarna, så vill jag fixa saker till dom äldre barnen. Leksaker, pennor, papper och vad dom nu behöver. Det finns trots allt en tjej på 10 år där, och sedan är det ett hopp till ca 5 år, så jag tror hon skulle uppskatta lite målarböcker eller böcker där hon kan lära sig mer engelska. Jag ska även kolla upp det med mediciner åt barnen för det känns som något viktigt att hjälpa till med om jag kan, och det kan jag tack vare många av er hemma ❣️

Nu ska jag försöka sova så jag är utvilad tills imorgon, då kommer jag vara med dom äldre barnen på förmiddagen. Vilket är rätt skönt då man kan vara ute och få friskluft hela tiden om man vill, och det är så blandade åldrar så man kan verkligen leka med vissa av dom, och inte bara hålla dom i famnen och gosa.

Jag hoppas även dom blir lika glada över att få lite leksaker och en hel del skor imorgon. Då jag släpat det hela vägen hemifrån hit, och sedan från mitt hem härifrån ända bort till barnhemmet. Det är tungt och jag är så svag och liten, men jag tog inte med det för att ta det tillbaka hem igen, så jag kämpar på som en packåsna men för dessa barn gör jag allt jag kan.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments