Idag har det varit min födelsedag och det har varit en bra dag :)

Dagen började med paket på sängen, jag fick en parfym av pojkarna och en vistelse på Ystad Saltsjöbad av André.
Vid lunchtid kom ett blombud till mig med 27 gigantiska röda rosor, från André ❤

Klockan 16 kom barnens farmor hit för att passa Hugo medan jag, André och Liam åkte på Disney on ice med min mamma. Egentligen skulle Hugo följt med, men med tanke på det där hemska RS-viruset ville vi inte ta med honom till en stor folksamling med massa förkylda barn som hostar och nyser rätt ut.
Disney on ice var i alla fall jättebra och Liam gillade det! Tror han uppskattade att få vara lite själv också och göra något kul utan Hugo.

Det blev lite sent sänggående ikväll, inte förrän vid 22 somnade Liam och Hugo håller på att somna nu så förhoppningsvis väntar sängen för oss snart också :)

Likes

Comments

Igår gick vi och la oss vid 23 och fick sova ordentligt till 08. Vi la Hugo i babynestet i vår säng direkt eftersom vi inte orkade ta någon fight och det var så skönt att få sova!

I förmiddags hade jag i alla fall tid hos sjukgymnasten. Jag fick tiden förra veckan när jag hade ont i ryggen och även om jag inte har ont i ryggen längre ville jag ändå gå dit. Vi pratade om vad jag kan göra för övningar om jag får ont i ryggen igen och sen fokuserade vi på min mage. Fick veta att jag inte har så stor magmuskeldelning utan att det dragit ihop sig rätt bra, vilket känns skönt att få veta! Däremot har jag väldigt svårt att hitta och aktivera mina magmuskler så jag fick övningar för det också, och så ska jag komma tillbaka om några veckor och så ska vi fortsätta jobba med magen. Det känns verkligen bra att jag får hjälp med det, så att jag inte tränar magen fel, utan börjar på ruta ett med de inre magmusklerna.

Liam var på förskolan och André slutade kl.17, därefter blev det middag på kinarestaurangen och sen har vi bara myst här hemma med popcorn och film.

Likes

Comments

Idag jobbade André mellan 7:30-13, så jag och barnen var bara hemma och lekte och hade det mysigt.
Efter en snabb lunch tillsammans hade jag en tid på hud- och hårkliniken för hårborttagning, påbörjade behandlingen innan jag blev gravid med Hugo och idag var det dags att återuppta den igen.

När det sen var dags för Hugo att sova en stund igen la vi honom i vagnen och så gick vi till lekplatsen så att Liam fick leka av sig lite :)

Kvällen har varit lugn och förhoppningsvis kan vi snart gå och lägga oss :)
Det gick sådär med amningskudden förresten. Den tar upp väldigt mycket plats i sängen men räcker inte ända ner till benen och det är ju med hjälp av benen han vänder sig på mage. Det slutade i alla fall med att han låg i sitt babyneste i vår säng igen.
Jag kom dock på att det finns sovormar, dom är längre och inte lika tjocka, så vi ska se om vi kan lämna tillbaka amningskudden och beställa en sovorm istället.

Likes

Comments

Igår var en väldigt jobbig dag, men den här dagen har varit betydligt bättre.

Liam lämnades på dagis, André gick till jobb och jag mötte upp en annan mamma för kaffe på Espresso house. Den här mamman hittade mig på Rulla vagn förra veckan så idag var första gången vi träffades. Hon var lika gammal som mig och hennes son föddes också i september, så det var ju kul!

André slutade tidigt idag så vi hämtade Liam tillsammans och sen körde vi till Malmö för ett besök på Babyringen. Vi var ute efter en amningskudde som Hugo kan han runt sig i sängen, dels för att det ska bli mysigare och dels för att han inte ska kunna rulla över och lägga sig på mage. Vi hittade en som verkade bra, så vi får se hur det går i natt.

Sen gick vi ner på Andrés jobb och käka middag där och nu nattar André Liam och jag har precis gett Hugo mat. Hoppas på en bra natt! De tre senaste har varit rätt jobbiga. 

Likes

Comments

Den här natten gick betydligt bättre men jag har ändå inte fått sova ordentligt.
Hugo somnade i sin säng vid 20-tiden och då nattade jag Liam. Sen vaknade Hugo igen 20:45, pigg och glad. Försökte få honom att somna om, men icke. Varför kan han inte bara sova för natten när han somnar vid 20?

När kocken var 23:15 nattade jag honom igen och sen gick jag också och lade mig. Vid 02 fick jag gå upp och stoppa i nappen, likadant vid 03. Men sen kunde jag inte somna om 😓 Så båda barnen sov gott men jag låg vaken mellan 03-05 innan jag lyckades somna. Vid 08 vaknade barnen och så var det dags att gå upp.

Så idag är jag både trött och mår skit.

Likes

Comments

Natten var hemsk :(
Hugo var vaken och Liam kom inte i säng förrän vid 23. Sen vaknade Hugo, pigg och glad, vid 01. Och då vaknade Liam också! 😓 Så mitt i natten satt vi alla tre uppe i soffan, Liam dock väldigt trött. Försökte natta om Hugo men det var inte det lättaste. Till slut somnade han i sitt babyneste mellan mig och Liam.
Jag tycker egentligen inte om att ha Hugo i vår säng, mest pga. att Liam vänder och vrider sig så mycket när han sover, men det gick bra.
Så jag somnade vid 4-tiden och sen vaknade barnen vid 8:30 så då var det bara att stiga upp.

Alla har varit trötta idag så det har blivit en lugn hemmadag. André jobbar i natt igen så jag är lite nervös för hur natten ska bli. Behöver få sova lite.


Likes

Comments

Den här dagen började med mammagrupp för min och Hugos del. Jag mötte upp två andra mammor och så promenerade vi dit tillsammans. Det var BVC´s mammagrupp men idag träffades vi hemma hos en av mammorna och vilket hus alltså! Så fint!
Efter ett par timmar där promenerade vi hem igen.

Medan jag och Hugo var på mamma-/bebisträff åkte André och Liam till Ikea för att köpa en ny matstol till Hugo. Vi har kvar Liams gamla, men idag köpte André en i plast istället då den är betydligt lättare att torka av. Den Liam hade var i tyg som vi fick slänga i tvätten för att den skulle bli ren, men vi kommer ha Liams gamla stol liggandes i bilen som extra när vi åker iväg.
Hugo fick i alla fall provsitta sin nya stol idag och det var verkligen toppen! Han gillade det :) Vi har ju märkt den senaste veckan att när han sitter i babysittern så lutar han sig fram hela tiden, samtidigt vet jag inte om det är för tidigt att sätta honom i en riktig stol än?

Aja, resten av dagen har i alla fall spenderats hemma.
André jobbar natt, så han började jobba kl. 18 och då gick jag och barnen ner till stan för att handla fredagsmys.

Det var ett tag sedan André jobbade natt så vi får se hur det går för mig med barnen. Klockan är snart 22 och Liam är fortfarande uppe. Hugos timing vad gäller sömn och mat är perfekt som alltid...

Likes

Comments

Idag var Liam på förskolan och jag och Hugo satt hemma och tittade på Skam, haha ;)

Det var dock väldigt fint väder idag så när det var dags att hämta Liam tog jag Hugo i vagnen och fick en härlig promenad i solen :)
På vägen hem gick vi till lekplatsen, Hugo somnade i vagnen så jag och Liam fick lite tid tillsammans där. Tror han uppskattade det. Efter ca 1 timme där frös vi, framför allt jag, väldigt mycket så då gick vi hem. Jag hade ju inte en tanke på att vi skulle vara på lekplatsen, annars hade jag tagit på mig mer kläder.

André slutade jobba kl. 18 och sen blev det en lugn kväll här hemma.
Fick extrem huvudvärk nu på kvällen, så nu ska jag försöka sova. 


Likes

Comments

Den här dagen fick jag börja med att boka in en tid till sjukgymnasten för min rygg. Det gör ont, så ont att jag ibland blir illamående av det. Dessvärre hade hon inte tid förrän nästa onsdag, så jag får försöka stå ut en vecka =/.

Liam var på förskolan idag, André har jobbat dagen och jag och Hugo har bara myst här hemma. Idag är det varit snöstorm så att gå ut har inte ens funnits på kartan. Usch, vill verkligen ha vår nu!

Kvällen har spenderats hemma. Hugo fick prova gåstolen för första gången idag, vilket var väldigt spännande! Han är fortfarande lite för liten, så det blev bara en kort stund, men han gillade det
Morotspurén var väl däremot ingen höjdare idag heller, men jag antar att det är en vanesak.


Likes

Comments

Den ständiga kampen mellan mig och sockret.
Återigen har sockret tagit överhanden.
Den 1 januari tog jag tag i viktnedgången ännu en gång, och det gick väldigt bra.
Under helgen när vi umgicks med mamma och lillasyster hade jag också gett mig fanken på att jag skulle hålla det, vilket jag faktiskt också gjorde. Men under helgen frestades jag ändå av både chips och godis, pommes, ris och bröd, så på söndagskvällen när jag inte längre "behövde bevisa" för någon att jag klarade det så föll jag så hårt.
Så under två dagar har jag lyckats få i mig hamburgare och pommes, pizza, ostbågar, lussekatter, vaniljbullar, gifflar och chips. Alltså?! Jag blir så less :(

Idag har jag i alla fall återigen hoppat upp på hästen och jag hoppas innerligt att jag kan få hålla mig kvar där nu! Men oj vad det är kämpigt. Jag vill äta något hela tiden.

Heja mig.

Likes

Comments