Våra fyra dagar i Panglao sprang iväg. Vi bodde på Shiisai Natsu, jättemysigt ställe! Lagom stort och inte alls mycket folk.
Varje dag åkte vi till Alona White Beach, åt frukost på det franska(!) caféet och åt lunch/middag på samma restaurang vid havet. Kom nästan in i någon slags rutin hehe.
Igår hyrde vi moppar och åkte till Chocolate Hills, tog 2 timmar att köra dit enkel väg. Chocolate Hills var ingen höjdare i sig, det är stora kullar som blir helt bruna när det är som torrast här, därav namnet. Men moppeturen var rolig! Påvägen dit fick dock Ullis punka på framhjulet så det var ingen tummen upp, men annars var det dagens höjdpunkt att åka runt hur man ville.

Imorse var vi uppe 5 då färjan över till Cebu skulle åka 6.30. Nu åker vi taxi från Cebu City till Maya för att därefter ta båt igen över till Malapascua! Vääldigt lång resdag, så kommer nog sova gott ikväll!
HA DET GÖTT

  • 683 readers

Likes

Comments

Haft några fantastiska dagar här på Boracay. Vi har bara legat på stranden hela dagarna och druckit shakes och ätit god mat.
Vi tog oss an och åkte parasailing, kändes som jag sväva på moln. Det var så härligt att bara hänga där i luften med benen dinglandes! Senaste gången jag var i luften sådär var när jag skulle hoppa bungyjump, vilket inte var lika härligt ha-ha!
Igår åkte vi till en annan strand här i närheten, Puka Beach. En lite mindre och stenigare strand här i Boracay, lite omväxling!
Men White Beach som ligger precis nedanför vårat hotell är magisk!! Klarblått vatten och kritvit sand, paradis👌🏽

Nu ska vi snart röra oss till flygplatsen här i Kalibo för att flyga vidare till Cebu!
Ha det bäst sålänge!

  • 755 readers

Likes

Comments

Landade på puerto princesa för några dagar sedan. Har börjat komma in lite i Asienflowet då det är helt ny valuta och klurigt i början att veta vad som är billigt osv. Har blivit skadad av allt backpacktänkande (få allt så billigt som möjligt). Men vi tog en van till El Nido där vi stannade 5 dagar. El Nido är en liten by, så där ifrån tog man båt till olika öar och stränder. Jättehäftigt att se alla dessa otroligt fina lagooner och små stränder som ligger lite här och var. Vi snorklade och paddlade kanot i detta klarblåa vatten.

Just nu sitter vi på flygplatsen igen i Manila, vi väntar på att ta flyget till Kalibo för att därifrån ta buss och sedan båt över till Boracay!
Men vi står stilla här i Manila för vårt flyg är redan 6 timmar försenat och kommer nog bli några timmar till då dom ändrar avgångstiden stup i kvarten...
Jag säger bara en sak, flyg aldrig med AirAsia om ni har bråttom eller har en connected flight, för detta flygbolag är alltid sena. Men såhär extremt har jag aldrig varit med om, har suttit på flygplatsen i 10 timmar nu. Håll tummarna att vi snart får lämna!!

  • 839 readers

Likes

Comments

Australienresan har nått sitt slut, gör lite ont i hjärtat att lämna detta. 6 veckor har flugit iväg, tiden har aldrig gått så fort i hela mitt liv.
Jag bär med mig så otroligt många minnen, alla vackra platser, alla fantastiska människor. Hit tänker jag återvända, om det blir för resor, jobb eller studier får tiden avgöra.
SEE YOU SOON AUSTRALIA

Nu flyger vi till Filippinerna och lever livet ännu mer. Ha deee

  • 942 readers

Likes

Comments


Jag och Ulrika åkte ut med båten TUSA över dagen där det var väldigt blandat med folk som både skulle snorkla och dyka.

Varken jag eller Ullis har dykcertifikat så förutom snorklingen så hade vi faktiskt bokat in oss på varsitt introduktions dyk. Vi delades in i olika grupper och fick en rätt kort muntlig introduktion innan vi fick på oss all utrustning. Magen pirrade ordentligt innan det plötsligt var dags. Hoppade i vattnet och gjorde först lite övningar strax under ytan till en början. Var jobbigt och väldigt annorlunda att andas med tuberna först såklart och väldigt ansträngande. Greps helt plötsligt av panik och var tvungen att gå upp till båten igen. Men efter en stund tog jag på mig tuberna igen och började om. Det gick, jag klarade det!! Var en riktigt häftig känsla, man var så lätt och gled omkring i total tystnad. En väldigt annorlunda och cool känsla trots att jag var rädd också. Såg så mycket färgglada koraller och fiskar!! Väldigt glad och stolt att jag gjorde detta!

  • 942 readers

Likes

Comments

Både på ett jättefint hostel i Townsville, Rambutan!
Allt var så fräscht och fint, riktig 10 poängare!

Vi åkte färja över till Magnetic Island för en dagstur. Där hyrde vi bil, ser ut som en barbiebil, rosa vit och så liten. Gled runt i den på Magnetic och solade och badade till sen eftermiddag då vi tog färja tillbaka till Townsville.

  • 947 readers

Likes

Comments

Ska försöka samanfatta Whitsundays så det inte blir en bibel.
Vi åkte ut med ett företag som hette Wings, hur bra som helst! Skulle starkt rekommendera de, jättegod mat, grym personal, fräsch båt och sådär lagom lugna kvällar. Jämfört med andra båtar där det är världens fest varje kväll.
Man är på båten tre dagar så två nätter sov vi där. Vi snorklade tre gånger, första snorklingen var inte så bra, vattnet var grumligt och man såg knappt en enda fisk. Men andra och tredje gången var jättebra då vi bla. såg en sköldpadda.
Vi åkte till den kända Whitheaven beach och precis som det låter så var det heaven. Så himla vackert med kritvit strand och klarblått vatten!
Såg en av de finaste solnedgångar jag varit med om faktiskt!

Whitsundays och Fraser Island var mina favoritäventyr på hela Australienresan.

  • 947 readers

Likes

Comments

Fraser Island är också världens största sand ö. Vi campade och sov i tält.

Dag 1
Åkte färja över till ön och där började äventyret. Man kör antingen på stranden eller lös sand inne i skogen vilket gör att man flyger som en vante inne i bilen pga att det är så ojämn mark. Så roligt!!
Vi besökte Lake McKenzie, jättejättefin sjö! WOW!!
Spenderade någon timme där för att sen bege oss till det strandsatta skeppet.
Åkte till campet och fixade med tälten och åt middag, bbq stod på schemat. Mumsigt!!
Drack goon och hade en rolig kväll!


Dag 2
Vaknar upp till musik vid sju då ledaren tycker det är dags att gå upp. Vad vi inte visste då var att vi hade en väldigt lång dag framför oss. Åt frukost och gjorde oss iordning.
Strålande sol och supervarmt var det! Första stoppet var Champagnepools som det kallas vilket är som naturliga pooler. Klipporna avgränsar "poolerna" från havet så det blir som flera pooler istället för öppet hav.
Spenderade någon timme där innan vi åkte vidare till Indian Hed vilket var en utsiktsplats och det ända stället på hela ön det fanns mottagning på telefonen.
Åkte tillbaka till campet för lunch och tog oss sedan vidare till Eli Creek, vilket är en liten sjö, man åkte med strömmen i vattnet tills man kom fram till sjön.
Efter allt detta avslutade vi med att gå till de stora sanddynerna, liknar en mindre öken. Såg solnedgången därifrån vilket var fantastiskt!!
Avslutade kvällen med pasta och köttfärssås och en kortare festkväll.

Dag 3
Tidig morgon igen, ganska skönt för man får ut så mycket av dagen!
Denna dag var kort så vi bara åkte till en sjö som är bra för huden och håret.
Åt lunch och sen åkte vi tillbaka till fastlandet och hela fraser äventyret var slut.
Dock så är det afterparty ikväll med hela gruppen, ska bli så kul!

  • 1150 readers

Likes

Comments

Detta var så himla roligt!! Något jag absolut kommer göra igen!

  • 1205 readers

Likes

Comments