I början hade jag så himla svårt för maten här. Njöt inte riktigt av något och jag saknade Mamma och Pappas hemlagade mat så himla mycket. När man inte ens tycker om pizza, då vet man att det är illa. Nu har jag dock vant mig rätt mycket. Man vänjer sig, tyvärr, vid allt flöt här. Även om Sofie gör mat hemma nästan varje dag, så märker man ändå en liten skillnad.

Min favoritmat här är nog antingen Torchy's Tacos eller PeiWei. Torchy's är precis som det låter som, tacos. Andra bilden är faktiskt från Torchy's. PeiWei är ett asiatiskt ställe som jag och Madi har varit på några gånger, och deras mat är så himla god. Sofie lagar också supergod mat, och Paul grillar supergott.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Denna bilden beskriver så himla bra hur mina ups and downs här har varit, de allra flesta i alla fall. Ibland kan jag känna alla dessa ups and downs på en dag, ibland går det veckor som jag bara befinner mig i samma fas och kommer fasen inte ur den.

Jag tror att något av det viktigaste är att man låter sig själv gå igenom dessa med- och motgångar. Att man inte stänger inne känslorna utan gör något åt det istället. Det är supersvårt i början, när de enda som man riktigt kan lita på är familjen. Men så fort jag fick vänner så hade jag så himla mycket enklare för att ta mig ur motgångarna och jag stannade så mycket längre i medgångarna.

Likes

Comments

Mina absoluta favorit jullåtar just nu är Mary, Did You Know? av Pentatonix, Rivers av Sam Smith, Christmas Lights av Coldplay och New York (Handles Heartbreak Better) av Peg Parnevik. Självklart är de svenska jullåtarna som man lyssnade på när man var liten favoriter också, men det kommer de alltid att vara. Det kommer alltid vara dem som man sjunger med allra högst till. Dessa fyra är dock de som jag kan sätta på själv och lyssna på, så antar att de räknas mest som mina favoriter.


Likes

Comments

De flesta husen här har nu fyllt med julbelysning och de allra flesta har satt upp granen. Ljusen i trädet är en granne till oss, vars julbelysning är sååå fin. Bilden på mig är tagen hemma hos Boomgaart's, de har en så fin julgran!

Likes

Comments

Mitt favoritställe i Mammas hus är nog köket. Älskar att sitta på golvet eller på bänken och prata med Mamma medans hon lagar mat, eller bara sitta på golvet lutad mot bänken och bara vara. Jag tycker inte om mitt rum hos mamma, mitt förra rum var okej men det rummet jag har nu flyttade jag in i precis innan jag flyttade till USA. Jag hann inte riktigt få iordning där så som jag ville ha det, och som det är just nu så har jag alldeles för mycket grejer för ett så litet rum.

Hos Pappa är mitt favoritställe helt klart mitt rum. Jag älskar mitt rum hos Pappa. Det är så mysigt och jag älskar att min säng tar upp nästan hela rummet. Även hos pappa så gillar jag köket. Jag pluggar alltid vid köksbordet. Det beror dels på att jag inte har något skrivbord, men också för att jag trivs i köket. Förresten så pluggade jag inte på mitt rum när jag hade ett skrivbord heller för den delen...

I mitt hus här i USA så är mitt absoluta favoritställe en liten insjunkning i väggen i vardagsrummet. Det är egentligen till för att ha en tv där, men eftersom att min värdfamilj inte har någon tv så använder vi det utrymmet som en liten myshörna. Det är precis så stort så att jag kan ligga ner och ha mina ben utsträckta på väggen. Precis lagom.

Likes

Comments

Jag hade inte så svårt att skaffa vänner i skolan här i USA, men det tog mig lång tid att skaffa vänner utanför skolan. Jag jämförde mig lätt med andra utbytesstudenter och jag blev nästan stressad över hela situationen. En dag så kom hela situationen med vänner upp i familjen på något sätt, och då sa min värdmamma att jag nog kommer åka härifrån med två/tre stycken nära vänner, istället för flera stycken bekanta. Detta var nog i November någon gång och först då insåg jag att jag inte behöver stressa. Jag kommer få vänner och jag kommer få bra vänner.

Nu går det lättare med vänner, jag umgås mycket med Madi och Kristian utanför skolan och sen så har jag ju Izzy såklart också. I skolan så har jag fler vänner och jag har någon i varje klass i alla fall. Så nu är det inget jag stressar över längre. Dock slutar ju Madi High School nu innan jul, så då vette sjutton vad jag ska göra. Hon ska läsa klart sitt första år på college, så hon kommer att ha fullt upp. Tack och lov kommer hon att vara kvar i Steiner till Augusti.

Likes

Comments

Jag hade lite problem med att bestämma om denna lucka skulle handla om materiella ting eller saker som jag gillar... Så jag bestämde mig för att blanda.

Jag älskar hemmakvällar. Spelar ingen roll om det är med vänner eller familjen. Jag bara älskar att laga något gott till middag, sitta ner tillsammans vid matbordet, prata om allt möjligt och sedan flytta sig till soffan och kolla på något bra på tvn. Det är verkligen något som jag har märkt nu på senare att jag uppskattar så himla mycket.

Jag har ett armband på min vänsterarm som har suttit där i cirka fyra år. Jag fick det av Emma i konfirmationspresent och jag tror faktiskt aldrig att jag har tagit av mig det. Det är verkligen mitt absoluta favoritsmycke.

Jag älskar att resa, surprise huh? Jag älskar att flyga, älskar när man kliver av planet och slås av en helt annan luft än hemma, älskar att kunna sitta på uteserveringar tills klockan blir natt, älskar att se nya saker.

Min familj. Oväntat att den skulle vara med på listan. Jag älskar min stora familj. Älskar att förklara om min familj och se människors ansiktsuttryck när de inte fattar för fem öre hur vi ens är en familj. Jag är så tacksam över hela min stora familj. Så tacksam för att de också har fått mig att förstå att man inte behöver vara släkt biologiskt för att faktiskt räknas till familjen.

En av mina favoritsaker är att gå på konserter. Blir så himla lycklig av det. Att köa med vänner, att stå tillsammans i kön och sjunga artistens låtar ihop, att gå på led in på Ullevi, att sjunga sig hes till låtarna, att hoppa och dansa tills det känns som att benen inte bär en längre. Speciellt så älskar jag lyckan och euforin som fyller en efter konserten. När det känns som att man kommer att spricka av lycka.

Jag verkligen älskar att läsa. Att hitta en bok som man verkligen inte kan slita sig ifrån. Jag läste mycket mer när jag var mindre och skolan inte tog upp så mycket tid, men nu hinns det inte riktigt med längre. Det suger.

Likes

Comments

LAGOM. De allra första som Amerikanare behöver lära sig från svenskar är ordet lagom. Lagom är bäst. De vet fasen inte vad lagom är i detta landet. Antingen så är det allt eller inget. Men jag vill ha lagom. Lagom mycket mjölk i mitt kaffe, inte en droppe men inte heller halva mjölkkartongen. Lagom hög volym på musiken, inte så att jag måste anstränga mig för att höra men heller inte så att jag behöver använda hörselkåpor. Lagom mycket sås till min kalkon, inte så att jag måste hämta mer flera gånger men jag vill ju heller inte dränka den. Ångrar mig på den sista, man tar alltid mer sås till maten oavsett hur mycket man tog första gången.

Vi i Sverige måste definitivt ta efter Amerikanernas sätt att bete sig mot andra. Här är det normalt att hälsa på folk på gatan, att småprata med någon man möter på bussen, att berätta om sin dag för ett butiksbiträde och att ge läraren en komplimang för hennes nya skor. För mig var det så konstigt i början och jag tyckte att alla situationer där jag behövde bete mig som en Amerikanare blev så stela. Nu har jag vant mig rätt så mycket, och jag gillar det faktiskt! Sen så tycker jag verkligen att vi borde ta efter schoolspiriten som finns här mer i Sverige. Det gör skolan så himla mycket roligare!

Likes

Comments

Familjekvällar, högtider, låtar. Det är de sakerna som får mig att tänka tillbaka allra mest. När hela värdfamiljen samlas och har familjekväll, då saknar jag min familj lite extra. När de drar ett inside-joke som bara de förstår, då saknar jag att sitta runt matbordet med mina favoriter från Lidköping. När familjen samlas och spelar sällskapsspel eller bara pratar, då saknar jag högtider och kvällar med min familj. När jag åker bil med kompisar och en låt ifrån Lulans billista kommer på, då saknar jag att åka runt med mina bästavänner. När jag ser tjejer i korridoren vika sig dubbla av skratt, då saknar jag Lisa och Natali. När jag ser mina värdsyskon snuggla (deras version av snuggle) med sina föräldrar, då saknar jag min Mamma och Pappa så mycket att det gör ont. När jag ser barnen på gatan spela fotboll eller cykla, då saknar jag min lillebror mer och mer för varje gång. När jag hör mina värdsyskon tjaffsa, då är det enda jag vill göra att tjaffsa med Elina.

Likes

Comments

När planet landade i New York den 16de augusti så var jag så taggad och lycklig. Man kan ju tänka sig att jag borde varit trött efter att ha flugit i typ en dag, men inte det inte! Jag sov större delen av flygresan så jag var nästan utvilad när vi klev av planet. Efter att vi gått igenom hela flygplatsen så blev vi ännu mera taggade för att få sätta oss på bussen och åka till campuset. Det visade sig att vi behövde vänta på flygplatsen i fyra timmar, och efter det så var mitt humör inte så bra längre. Jag var så jäkla hungrig, då flygplansmaten inte var ätbar.

När vi väl kom till bussen så var det lite drygt en timma till campuset, och det gjorde inte mitt humör bättre. Men när bussen rullade iväg och man efter ett tag kunde se New York skyline, då jäklar. Då var jag glad.

Mitt första intryck av New York var självklart wow, men kommer också ihåg tydligt att jag tyckte att det kändes jobbigt att andas. Som att luften var för tung för att få ner hela vägen till lungorna liksom. När vi väl fick tid att spendera i New York City så ösregnade det, men jag fick ändå en bra upplevelse. Allt var så stort och alla ljus var så fina.

Mitt första intryck när jag kom till Austin i Texas var också att luften var väldigt svår att andas, och att det var alldeles för jäkla varmt.

Likes

Comments