View tracker

Igår betalade pappa in första avgiften och jag skickade in mitt delstatsval till Ida, som har varit min kontaktperson sedan jag ansökte om att få åka på ett utbytesår. Det är en sak som jag är väldigt nöjd över, att ända sedan jag ansökte så har det varit samma person som har kontaktat mig och som jag har kunnat kontakta vid frågor. I mitt fall så är det en tjej som heter Ida och jag tycker att hon är toppen!

Angående mitt delstatsval så valde jag Texas och sedan så gjorde jag även ett regionsval och då valde jag Western States, alltså Washington, Oregon, Kalifornien, Nevada, Arizona och New Mexico. Om man vill göra ett delstats- eller regionsval så kostar det extra, men om man inte skulle hamna i någon av de staterna/regionerna man önskat om, så får man pengarna tillbaks.

Idag ska jag på maskerad med några vänner och sedan sover jag hos Tilda. Imorgon är vi ett stort gäng som tar bussen tillsammans ifrån Borås för att åka och se på Håkan på Scandinavium. Vi var på den förra konserten tillsammans också och jag ser så mycket fram emot att stå där med dem igen. Williams pappa fixade biljetter till nästa konsert, så 29 juli står vi där stillsamma för en tredje gång. Ett lagom bra avslut med mina vänner innan jag åker iväg.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Min tanke är att jag ska börja blogga nu, då jag ska åka på ett utbytesår till USA i Augusti 2017 och plugga där under ett år, och även att jag ska blogga under tiden som jag är där. Min tanke är nog också att bloggen och det som jag skriver mest ska vara till för familj och vänner, som jag inte kommer att kunna ha så mycket kontakt med under min resa. Men sen vill jag också att de som funderar på att åka ska kunna läsa min blogg och få en lite bättre inblick i hur det egentligen går till när man ansöker, när man har blivit antagen, alla papper som ska skrivas på, inför resan och även under året.

Jag är en tjej som precis fyllt 17 år och som är bosatt i en liten håla utanför Borås. Jag går andra året på Vård- och Omsorgsprogrammet på Marks Gymnasieskola och sen så jobbar jag extra på Hemköp som ligger i byn där jag bor. Jag kommer att flytta till USA efter att jag gått ur tvåan här i Sverige, gå USAs motsvarighet till trean och sedan få gå svenska trean igen när jag kommer hem. Detta har varit en av de största anledningarna till att jag har tvekat på om jag verkligen ska åka... Orkar jag verkligen gå ett extra år i skolan? Vill jag verkligen ta studenten med de som är ett år yngre än jag själv?

Tillslut så insåg jag dock att allt det som jag kommer att få uppleva i USA, alla nya vänner jag kommer att få där och sedan alla nya vänner jag kommer att få i årskullen under mig nog väger upp till att ta studenten tidigare. Jag tar ju studenten i alla fall, bara inte samtidigt som min nuvarande klass.

Att blogga har nog aldrig varit något för mig, och kommer kanske inte att bli det heller för den delen. Vi får väl helt enkelt att se.

Likes

Comments

View tracker