View tracker

Vilket land ska du till?

USA

Vilken organisation reser du med?

En organisation som heter EF. Jag reste med dem när jag var på språkresa för 3 år sedan också och jag var väldigt nöjd med dem, så det var ett självklart val.

Hur/var skulle du helst vilja bli placerad?

Jag har ju som sagt önskat om att hamna i Texas eller på västkusten, men självklart kommer det att bli bra vart jag än hamnar. Jag hoppas på att jag hamnar i en familj som har minst ett barn, då jag tror att det hade känts tomt annars, med tanke på hur ånga barn vi är hemma i vanliga fall.

Har du fått någon familj?

Nej, inte än.

Kommer du åka på något förberedelseläger?

Japp, alla som åker med EF får vara med på ett 4 eller 5 dagars camp innan man slussas ut till sina familjer. Om man vill kan man köpa till dagar så att man är på campet i 10 dagar, men det är inget som jag har valt att göra.

Vad ser du mest fram emot?

Att träffa massa nya människor, träffa värdfamiljen, se deras kultur, se hur det är i en amerikansk skola, alla aktiviteter och att utveckla min engelska. det finns så himla mycket att se fram emot!

Vad fruktar du mest?

Jag är livrädd för att jag inte ska trivas i familjen och att jag ska få alldeles för hemsk hemlängtan. Jag har aldrig känt hemlängtan och är därför rädd för att när jag väl får det, så blir det jätteilla. Självklart är jag lite nervös inför hur det ska bli att prata engelska i början, att det inte ska flyta på och vad andra ska tycka om min engelska. Är nervös för hur det ska bli med vänner och i skolan.

Vill du prova någon ny sport?

Jag antar det. Jag är verkligen inte en människa som tycker om att sporta, men jag känner ändå att jag måste testa något! Antagligen lär det bli basket haha, då det är något som jag har spelat här hemma.

Vad kommer du sakna mest?

Oj, min familj, mina vänner och min pojkvän, alla dagar i veckan. Att inte få träffa dem på ett år känns så jävla jobbigt, men jag intalar mig själv att det kommer att vara värt det. Det vet jag ju egentligen att det kommer att vara, men just nu känns det svårt. Jag tror också att jag kommer att sakna alla svenska högtider och svensk vanlig husmanskost.

I USA, kommer du åka på en resa arrangerad av organisationen?

Kanske det, det vore ju kul att se så mycket av USA när man ändå är där.

Namnge tre platser du vill besöka i ditt land:

Den är svår... Mount Rushmore, Grand Canyon och Los Angeles kanske.

Tror du att det kommer att bli ett bra år?

Självklart gör jag det! Annars hade det ju känts dumt att åka. Hur bra det kommer att bli hänger ju på mig och vad jag gör året till.


Likes

Comments

Vet ni vad jag har gjort idag? Jag har sammanställt och lämnat in allt som EF behöver för att kunna placera mig på en skola och i en familj. Ä N T L I G E N. Jag har väntat på ett Rekommendationsbrev från en lärare och en tabell på hur många timmar som jag har lästa alla ämnen i skolan, och igår fick jag hem det så nu är allt klart. Det känns så skönt.

Det är rättså mycket papper som ska skrivas på och frågor som ska besvaras innan man kan bli placerad... Ett About Me-formulär, ett om min skolgång, man ska skriva ett brev till sin framtida familj, fylla i ett Rules And Regulations-formulär, ladda upp ett visst antal bilder på sig själv och sin familj, bifoga sina betyd från 9an och 1an på gymnasiet, bifoga en bild på sitt pass, gjort en hälsoundersökning och alla vaccinationer som ska vara gjorda och sen så kan man göra en video till familjen, men den har jag valt att inte göra.

Jag var rättså sen med att ansöka till utbytesåret, så jag började med att fylla i alla mina papper runt den 20de november. Det har alltså tagit mig runt en månad att sammanställa allt och om man ligger i lite mer än vad jag har gjort så klarar man det definitivt på kortare tid.

Idag har jag även gått på jullov, så skönt! Imorgon ska jag och mamma åka och fixa ett nytt pass till mig och sedan så kommer Martin hit så ska vi fira lite jul tillsammans. Det är svårare än vad man tror att få ihop en dag att ses när vi båda har flera familjer att fira jul med...

Likes

Comments

Igår betalade pappa in första avgiften och jag skickade in mitt delstatsval till Ida, som har varit min kontaktperson sedan jag ansökte om att få åka på ett utbytesår. Det är en sak som jag är väldigt nöjd över, att ända sedan jag ansökte så har det varit samma person som har kontaktat mig och som jag har kunnat kontakta vid frågor. I mitt fall så är det en tjej som heter Ida och jag tycker att hon är toppen!

Angående mitt delstatsval så valde jag Texas och sedan så gjorde jag även ett regionsval och då valde jag Western States, alltså Washington, Oregon, Kalifornien, Nevada, Arizona och New Mexico. Om man vill göra ett delstats- eller regionsval så kostar det extra, men om man inte skulle hamna i någon av de staterna/regionerna man önskat om, så får man pengarna tillbaks.

Idag ska jag på maskerad med några vänner och sedan sover jag hos Tilda. Imorgon är vi ett stort gäng som tar bussen tillsammans ifrån Borås för att åka och se på Håkan på Scandinavium. Vi var på den förra konserten tillsammans också och jag ser så mycket fram emot att stå där med dem igen. Williams pappa fixade biljetter till nästa konsert, så 29 juli står vi där stillsamma för en tredje gång. Ett lagom bra avslut med mina vänner innan jag åker iväg.


Likes

Comments

Min tanke är att jag ska börja blogga nu, då jag ska åka på ett utbytesår till USA i Augusti 2017 och plugga där under ett år, och även att jag ska blogga under tiden som jag är där. Min tanke är nog också att bloggen och det som jag skriver mest ska vara till för familj och vänner, som jag inte kommer att kunna ha så mycket kontakt med under min resa. Men sen vill jag också att de som funderar på att åka ska kunna läsa min blogg och få en lite bättre inblick i hur det egentligen går till när man ansöker, när man har blivit antagen, alla papper som ska skrivas på, inför resan och även under året.

Jag är en tjej som precis fyllt 17 år och som är bosatt i en liten håla utanför Borås. Jag går andra året på Vård- och Omsorgsprogrammet på Marks Gymnasieskola och sen så jobbar jag extra på Hemköp som ligger i byn där jag bor. Jag kommer att flytta till USA efter att jag gått ur tvåan här i Sverige, gå USAs motsvarighet till trean och sedan få gå svenska trean igen när jag kommer hem. Detta har varit en av de största anledningarna till att jag har tvekat på om jag verkligen ska åka... Orkar jag verkligen gå ett extra år i skolan? Vill jag verkligen ta studenten med de som är ett år yngre än jag själv?

Tillslut så insåg jag dock att allt det som jag kommer att få uppleva i USA, alla nya vänner jag kommer att få där och sedan alla nya vänner jag kommer att få i årskullen under mig nog väger upp till att ta studenten tidigare. Jag tar ju studenten i alla fall, bara inte samtidigt som min nuvarande klass.

Att blogga har nog aldrig varit något för mig, och kommer kanske inte att bli det heller för den delen. Vi får väl helt enkelt att se.

Likes

Comments