View tracker

Postad i: Mode & skönhet

Jag älskar ju smink. Sminkar mig hemskt sällan men ändå har jag en sådan enorm kärlek för det. Och är det något jag älskar så är det Urban Decay. Deras utbud är helt ljuvligt (speciellt ögonskuggorna deras...) och en av sakerna jag önskar mig i julklapp i år är deras nya palett Naked Ultimate Basics. Har ju lääänge velat ha alla 3 Naked paletter men idag när jag var in i Sokos och fick jag ögonen på den ovan. Den är som en kombination av alla och verkar helt perfekt. Hämtar jag inte jultomten den så köper jag den själv, för jag SKA ha den.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Fredags inspo. Eller ska jag säga lördags/veckosluts inspo eftersom klockan snart är 00:00?

Veckoslut igen. Känns som om det alltid är det men kanske det har att göra med att jag har varit ledig i ungefär 2 veckor. Hade skola på onsdag och torsdag men fick skippa båda dagarna eftersom jag fick något slags attack/anfall på natten till onsdag. Sammanställde min & Malins parrapport hemifrån men annars låg jag endast i soffan och vilade. Igår var det ungefär samma mode på, lyckades byta gardiner och julpynta lite men inget mer. Idag har det dock varit full rulle och fullt hus. Men kul för omväxlings skull. Något annat som är kul är att det antagligen blir en liten resa för mig och pojkvännen. Får se hur vi prickar in det men vi båda är överens om att vi behöver det - men mer om det senare. Nu fredagsmys i sängen med senaste avsnittet av Wahlgrens Värld.

  • 117 readers

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Vardag

Igår var det Elisabeth vilket betyder att jag hade namnsdag. För två veckor sedan var det Cassandra och då överraskade mamma mig med nyaste muminmuggen. Många firar ju inte namnsdagar men jag har alltid gjort det eftersom jag så gott som varje gång fått något smått av mamma eller mommo. Hur som helst så överraskade pojkvännen mig med blommor och vasen jag kollade på tidigare i veckan när jag sökte han från Karis igår. Blev så överraskad och glad när jag såg det eftersom jag inte hade förväntat mig det. Min finaste 💖

Nu ska jag vänta på att bästis kommer tillbaka så att vi kan ha lite girltalk. Har hänt både det ena och det andra de senaste dygnen. Måste ta och utnyttja den lilla tid vi får tillsammans eftersom vi träffas så sällan nuförtiden. Hon är i Helsingfors 95% av tiden och jag är antingen hemma i Ekenäs eller i Åbo. Efter att hon har åkt ska jag ta itu med parrapporten jag och Malin ska ha klar i veckan. Ingen av oss förstår nada om det vi ska skriva om men hoppeligen får vi ihop våra 12sidor.

Likes

Comments

Postad i: Vardag

+ Narcos. Jag och pojkvännen började kolla på serien i söndags och vi är redan på säsong två. Det är sällan som jag fastnar så mycket för en serie och tycker det är så pass intressant att jag håller mig borta från telefonen i 1h.
+ Min femma i socialpolitiken. Ja, jag kommer lite skryta över det men jag tycker jag kan göra det med gott samvete. För hur ofta skriver man fullpott på sin första tent?
+ Bästis häng hela helgen. Åååh som jag behövt det... 2 hela dagar med den bästa kompisen på denna jord, det blir inte bättre.
+ Lagstiftnings uppgifterna är gjorda. 2 uppgifter, 20 sidor sammanlagt och 30h:s arbete. Hallelujah! När kursen började funderade jag och Malin på att bara lägga oss ner & gråta eller hoppa av. Vi lovade varandra att vi skulle fira den dagen vi fått uppgifterna gjorda och det kommer vi göra. Högst antagligen med nytt smink haha...

- Snön har börjat försvinna. Jag har ju verkligen hatat snön när den började komma men måste medge att det ser ännu dystrare ut ute. Den mysiga stämningen är som bortblåst.

Inte så mycket dåligt den här veckan. Förutom att jag varit så gott som ledig hela veckan har jag även hunnit fira älskling som fyllde år i onsdags. Det blev kaffe i Karis och lite shopping på det. Han sade att det var bästa födelsedagen någonsin så jag tror honom. Min present får han senare. Och imorgon kommer bästis som jag får umgås med hela helgen. Det är lyx det! Vi har inte hunnit umgås ordentligt hon och jag sedan somras så gissa om jag ser framemot det. Med alla skoluppgifter har inte ett socialt liv riktigt varit en valmöjlighet men jag har endast 5 dagar skola kvar nu.

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Idag är jag ungefär lika glad som på bilden. Bilden är tagen samma dag som jag fick resultatet från skolan - jag hade sluppit in. Efter så många försök. Jag var såå såå såå glad den dagen. Lätt en av de bästa dagarna! Idag är jag dock glad av en annan orsak. Förra onsdagen skrev jag min första tent och idag fick jag resultatet. På något sätt hade jag lyckats skriva en fullpott. En 5a. Kan ni förstå? Jag skrev en 5a i min första tent som var om socialpolitik. Jag vet inte hur jag lyckades men jag gjorde det. Jag är sååå glad för det. Det hela firades med extra god middag och lite choklad i soffan. Och för att göra allt bättre inhiberades morgondagens lektion - ingen skola förrän på torsdag för min del!

Likes

Comments

Postad i: Vardag, Tankar & texter

1. Bästa frukosten?
Inget slår ju buffefrukost på båten eller hotellfrukost men annars typ smootie, bacon och ägg eller sedan våfflor. Tyvärr så blir det ju inte så ofta våfflor till frukost men det är absolut det godaste.

2. Aldrig mer få dricka ett glas vin igen eller aldrig mer få dricka drinkar?
Aldrig mer få dricka ett glas vin. Har aldrig nästan druckit vin men de få gånger jag gjort det har jag hatar det.

3.Du måste klä dig i en färg resten av livet, vilken?
Svart eller sedan vitt. Hemskt tråkigt men det är de två färgerna som 90% av mina kläder består av i klädskåpet och jag känner mig bekväm i det.

4. Bästa uppfinningen?
iPhonen? Haha skulle inte klara mig utan min.

5. Vilka egenskaper saknar du enligt dig själv?
Att vara självständig. Jag hatar att vara ensam och blir lätt arg på människor när jag tvingas bli ensam, det måste jag öva mig mer på....

6. Vad ska dina barn heta om du får en pojke och en flicka?
Om det är en pojke så är det Hugo tror jag. Låg en kväll med pijkvännen och talade om det och då kom Hugo upp, har sedan dess fastnade det. Om det är en flicka så Molly, Elenore eller Celine.

7. Du blir tvungen att bo i Kuala Lumpur i ett år, gråter du av glädje eller sorg?
Ingen aning, högst antagligen gråter jag av sorg. Jag älskar värmen och skulle göra vad som helat för att resa utomlands just nu men jag är så nöjd med mitt liv här. Jag har pojkvän, familj, vänner och skola här. Just nu skulle jag absolut inte ge upp det!

8. Du får välja en stad du ska leva resten av ditt liv i, vilken då?
New York, eller sedan Stockholm eller London. Drömmen skulle ju vara New York - tänk er att få varje morgon ta en promenad i Central Park och sedan shoppa längs med Fifth Avenue. Kunna åka upp i Empire State Building när som helst... ja det är min dröm!

9. Aldrig mer se på tv eller aldrig mer lyssna på musik?
Aldrig mera se på tv. Gör det knappt nu så skulle klara mig riktigt bra.

10. Vilket sällskapsspel är du bäst på?
Spelar så gott som aldrig sällskapsspel men det är väl Pictonary eller Alias som jag är bäst på. Om man inte räknar tv-spel till sällskapsspel förståss... 🤔

11. Vilket yrke skulle du aldrig kunna ha?
Sjuksköterska, läkare av olika slag... Skulle så gärna vilja jobba som just läkare men jag skulle inte klara av allt blod.

12. Du tvingas åka till en öde och får enbart ta med dig en skönhetsprodukt, vilken?
Hmm... typ en mardrömsfråga för mig som är helt besatt av smink. Men om jag bara får ta med mig en skönhetsprodukt så är det min The Nudes palett från Maybelline.

13. Vem är dina 5 favoritbloggar?
Hannalicious, Janni Delér, Molly Rustas, Kenza och Bianca Ingrossos.

14. Vem känner dig bäst och varför?
Ellu och pojkvännen. Jag säger allt till dem och de känner mig bättre än vad jag själv gör. Plus att Ellu varit min bästa vän i snart 10år så vem skulle känna mig bättre då?

15. Vad står på din shoppinglista just nu?
Ett par Timberlands, lårhöga stövlar och oversized blusar som kan användas som klänningar.

16. Om du behöver vara ensam och tänka vart går du då?
Hmm... beror på men behöver oftast inte gå nånstans för det. Så det räcker med ett rum som har en dörr typ haha?

17. Vilket mål jobbar du emot just nu?
Att få min ekonomi i skick och kunna börja spara pengar samt vara bra i skolan.

18. Vad vill du bli när du blir stor?
Barnträdgårdslärare eller förskolelärare. Varför inte lågstadielärare?

19. Om du skulle skaffa en ny hobby vad skulle det att vara?
Sport av någon slag eller sedan dans.

20. Om du kunde gå tillbaka till dig själv som liten och ge dig själv tips för framtiden vad skulle det vara?
Allt kommer bli bra i slutändan - allting ordnar sig alltid fast det ibland känns så jäkla omöjligt. Händer det något dåligt så är det för att något bättre ska hända!

21. Kex, chips eller godis?
Kex helt klart! Min favorit är chokladkex med choklad bitar inuti. Mmm, så guta.

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Så var det söndag igen och imorgon är det en ny vecka. Ska vara skönt att ha ännu morgondagen ledig före jag tar itu med veckans två skoldagar. Sedan har jag lite på en vecka kvar före jag tar jullov - så efterlängtat och välbehövt. Denna helg har som rubriken säger varit riktigt lugn. Pojkvännen har haft sin bror här så medan de har spelat har jag gjort klart en lagstiftningsuppgift. Blev så inne i uppgiften att den blev mer än välgjord vilket ledde till att jag började på två nya i samma veva. Idag passade jag på att reda upp här hemma när jag var ensam en stund och nu blir det ett avsnitt Prison Break i soffan före jag och pojkvännen fortsätter kolla på Narcos.

Likes

Comments

Postad i: Mode & skönhet

Är det något jag drömmer om just nu är att äga ett par lårhöga boots och sweater dressen i svart från missguided. Såg att Bianca Ingrosso hade en på sin blogg häromdagen och sedan dess har jag velat ha en egen. Stickade oversize klänningar är väldigt högt upp på min önskelista för tillfället.

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Just nu sitter jag på tåget och jäspar som bara vad. Jag är så så trött att det inte är klokt. Tur nog så tar jag långledigt till tisdag från och med nu. Gårdagen och dagens korta skoldag har tagit alla krafter. Tåg som inte går på morgonen från Ekenäs, bussar som är försenade så att man nästan missar tåget till skolan, ett knä som börjat krångla igen, gårdagens onödiga skoldag, snön som vägrar sluta yra, frusna händer och fötter, öronvärk osv. Tur så har jag de finaste vännerna i skolan som gör det värt att vara där fast det känns riktigt tungt.

Idag skrev jag min första tent i socialpolitik och jag tror det gick bra. Lovar ingen fullpott men tror det nog blir en 4:a iallafall (5 bäst). Kändes skönt att sedan efteråtta lunch med Malin, Teresa och Felicia och bara koppla bort all stress. Valde även behörigheten i skolan idag så det känns otroligt bra. Hämtade min halare och ska ikväll fixa med den. Tråkigt nog fick jag tacka nej till en deluxe mys/tjej/glöggkvälm hos Malin men vi har planerat fler som tur. Och just nu vill jag bara hem till pojkvännens famn så det känns inte så tråkigt ändå.

Likes

Comments