Header

Vardagligt

Förra fredagen var jag till läkaren för att få höra vad ultraljudet hade visat. Det vore en underdrift att säga att jag var nervös i för besöket och ska jag vara riktigt ärlig var jag en aning rädd också. Tänk om de inte hade hittat någon? Eller tänk om de hade hittat något allvarligt? Jag hade inget magsår iallafall och ingen gallsten heller. Allt såg bra ut förutom att de hade hittat en liten växt/tumör på min lever. Hemangiom kallade läkaren det. Kort sagt så kan man dock säga att jag har ett litet mini-födelsemärke på min lever. Vanligast är det att få dem på kroppen (små röda prickar/födelsemärken) och det är helt ofarliga för det mesta. Lite jobbigt kan det bli om man som jag visar symptom. I mitt fall så påverkar den min andning så pass mycket att jag högst antagligen kommer få den bortopererad i ett senare skede men först så väntar en hel del nya undersökningar. En remiss till kirurgiska avdelningen för vidare undersökningar och imorgon väntar ett besök till gynekologen. Läkaren tyckte det var bäst att kolla upp om det kan vara endometrios och så vill jag byta bort mina p-piller eftersom de kan vara orsaken till bl.a. min hemangiom. Det känns dock skönt att äntligen veta vad som är fel, trots att det inte är 100% ännu. Förutom hemangiom så var läkaren rätt så säker på att jag har IBS. Lite småjobbigt eftersom min mage är känslig mot olika saker i olika perioder men jag börjar ha det under kontroll. Mjöl ska jag helt undvika, rågbröd går för det mesta, mjölkprodukter (speciellt tjock matgrädde) gör min mage extra känslig när jag har mens och ibland ska jag undvika choklad. Jobbigt? Ja, men något som går att leva med iallafall.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Wanted/shopping, Mode & skönhet

Jag är ju en makeup junkie rakt in i själen och det finns ingenting som fascinerar mig så mycket som smink. Jag skulle kunna spendera timmar på att kolla tutorials, själv öva, söka igenom internet på produkter, läsa recensioner etc. Smink ger mig mer glädje än kläder och är något jag hellre lägger pengarna på. Och mina favorit inlägg som jag allra helst läser är just makeup relaterat där bloggaren recenserar och tipsar om olika produkter samt delar med sig av sina makeup wanties.

- MAC produkter. Högst upp på önskelistan just nu är deras läppstift och läppennor. Sedan det kom fram för två år sedan vilka läppstift och läppennor Kylie Jenner använde har jag velat äga exakt samma. Till min otur var de väldigt eftertraktade just då och de var slutsålda överallt. Jag sökte efter dem när jag var in i deras butik i Amsterdam men eftersom vi hade brått satte jag inte desto mer tid på att söka dem. Hela deras butik är förresten rena rama himmelen för mig och jag skulle kunna begravas där när jag dör haha. Än idag så ångrar jag dock att jag kom ut tomhänt... Förutom deras läppstift och -pennor är jag sugen att testa deras settingspray. Och deras bronzer, highlighter, foundation, concealer...

- Urban Decay Naked Skin Concealer & Urban Decay All Nighter Foundation. Jag har testat på båda dessa produkter i butiken och skulle det inte varit för priserna skull skulle jag redan ha dem i min ägo. Urban Decay är överlag mitt favorit märke i sminkväg och jag är sugen på att testa alla deras produkter. Jag har hört mycket bra om concealern och M tipsade om deras All Nighter Foundation direkt efter att hon hade köpt den. Den ska vara fullt täckande vilket jag oftast vill att en foundation ska vara men ändå inte allt för tjock. Två kriterier som den fyller alltså!

- Urban Decay Naked paletterna. Är det ens någon överraskning att jag skulle vilja äga dem alla? Min Naked 3 är den bästa palett jag någonsin testat på. Och ögonskuggorna är så perfekt pigmenterade och härliga! Speciellt den tredje paletten är perfekt nu till sommaren tycker jag med sina ljusrosa nyanser. Och de är väldigt lätta att jobba med och lätta att blenda ihop. Alla är ju väldigt lika i sig men ändå så olika. Nästa som jag skulle vilka testa är ettan eller tvåan som ska ha perfekta skuggor till smokey eye.

- NYX Matte Finish. Tova hade detta settingspray med sig som jag fick testa att använda efter att vi hade sminkat oss till bröllopet. Jag ville att mitt smink skulle hålla hela långa dagen och natten utan att ansiktet skulle bli flottigt och glansigt men ska jag vara ärlig hade jag inga förväntningar? Levde det dock upp till förväntningarna? JA, långt över dem. Bästa settingsprayet jag testat hittills, som dessutom är rätt så billigt!

- Anastasia Beverly Hills Dip Brow & Brow Wiz. Brynen är det som jag sätter allra mest tid & fokus på och dessa brynprodukter från ABH sägs vara the real deal. Jag tror varenda en bloggare som jag följer äger dessa produkter och deras bryn är alltid on point så det är väl ett tecken på att jag borde köpa dem? Jag har dock tänkt köpa dem redan i över ett års tid men jag har haft så svårt med vilken färg jag ska ta. Nu lutar det dock mot Chocolate och Dark Brown. Brow Wiz:en har jag även förstått att ska vara i en lite krämigare form vilket jag gillar eftersom jag har svårt för "hårda/stela" pennor.

- Lumene Invisible Illumination: Instant Illuminizer.
Överlag så är jag väldigt sugen på att testa Lumenes nya sminkprodukter men den som jag är mest taggad på att testa är deras flytande highlighter. Hittills har jag haft lite svårt med dem i puder- och krämform så denna flytande var rena fyndet när jag testade den här om dagen. Den gav ett otroligt glow och var väldigt lätt att använda. Tyvärr är priset för denna lite högre än deras "vanliga" produkter men en dag så ska jag ha den i min ägo!

Likes

Comments

Vardagligt

Under det senaste halv året har jag och R pratat väldigt mycket om att flytta. Varken han eller jag trivs här i vår lägenhet längre, vi har inte tillräckligt med utrymme och hela lägenhet är i dåligt skick (eventuella mögel- och fuktskador, dåliga avlopp, små kräk som kryper på badrumsgolvet...). Och vi tror båda att jag skulle må bättre om vi slapp och flytta, både psykiskt och fysiskt. Just nu så får jag ångest varje dag jag kliver in i köket eller badrummet för oavsett hur rent där är så är det ändå äckligt... Så vi har kollat nästan varje dag på lägenheter här i området i hopp om att vi skulle hitta något större men det har ärligt sagt inte gått något vidare. Eller det har inte lockat överhuvudtaget. Den senaste tiden har jag känt att ingenting här i trakten är rätt och vad vi söker, och om vi skulle stanna kvar här så skulle jag hellre vilja bygga hus eller köpa lägenhet. Ingen lägenhet har liksom levt upp till våra förväntningar och vi är inte sugna på att betala 900€ för en tvåa-trea i bra skick.

Jag kan inte påstå att jag varit med på noterna tidigare när R har föreslagit att vi borde flytta till Åbo. Tvärtom så har jag varit totalt emot det. Det har inte tilltalat mig ett dugg och varje gång har jag velat stanna kvar här. Nu däremot så är jag lite kluven. Jag slängde ur mig på lördagen att jag skulle kunna tänka mig att flytta till Åbo och sedan dess har idéen blivit och locka mer & mer. Det positiva är ju att jag skulle spara 300-600€ varje månad på tågbiljetter. Pendlandet var kul i början men nu inser jag efter allt att jag inte klarar det. Tidiga morgnar och sena kvällar är ingen bra kombination. För hur kul har det varit i slutändan att stiga upp kl. 5 trots att man börjat 8:30? Ni kan ju gissa... Jag övervägde faktiskt att flytta redan ifjol höstas när skolan just hade börjat. Det var en massa roliga evenemang som jag fick skippa pga. mitt pendlande och jag skulle haft mina vänner där men jag hade just då träffat R och varken han eller jag hade råd att sätta över 50€ på tågbiljetter var och varannan helg för endast 2-3 dagar. Då var Ekenäs ett lättare val och ärligt sagt så älskade jag mitt liv här då - jag var nöjd med allting. Och jag ville inte flytta 150km ifrån mamma för trots att jag är 23 år och har pojkvän så är det en trygghet för mig att ha henne 2 minuter ifrån mig. Hon är kanske ett samtal alltid ifrån men det bästa som finns är att bara kunna gå ner en gata till henne för att prata och spela kort.

Igårkväll gjorde jag upp en plus och minus lista för att lite få en klarare bild över det hela. Som jag hade gissat blev det flest plus med att flytta medan att stanna kvar här gav mig mest minus och ångest. Men jag måste medge att det hela "kanske flytta till Åbo" är rätt så skrämmande. Jag har mina orsaker till varför jag alltid sagt nej på 0,0001 sekunder och de finns än kvar. När jag skulle på inträdesprovet ifjol gick jag omkring med en stor klump i magen och hade ångest. Hela jag skakade och var rädd. I början av skolstarten var det samma sak men efter en vecka eller två gick det om. Och idag går jag omkring där som om jag vore hemma, vilket jag ju egentligen är. Jag är född och uppvuxen i Åbo tills vi flyttade till Pargas. Men Åbo känns fortfarande som ett hem för mig. Allt är sig likt och jag hittar runt där som om jag skulle bott där i hela mitt liv. Så i dagens läge har jag mer kärlek än hat för staden. Och i höstas när jag satt på ett café vid ån med mina vänner kunde jag bara tänka att skulle vara den perfekta vardagen. Just nu så har vi inte heller direkt nånting som håller oss kvar här. Jag har mamma och vi har våra gemensamma vänner men det är inget vi förlorar heller om vi väljer att flytta. Våra vänner har alla jobb och det är mest på helgerna vi ses, om ens det. R's familj bor ju i Bjärnå som är i mitten av smeten så där går vi inte miste på något. De är lika nära sedan som de är nu. Och vi kan komma hem varje helg/så ofta vi vill förutsatt att ingen av oss jobbar. R funderar ju på att fara tillbaka till båten vilket jag såklart stöttar med tanke på att jag vet att han älskar sitt jobb där och lönen inte är så tråkig heller. Då skulle ju Åbo vara perfekt eftersom han inte skulle behöva pendla och vi skulle kunna ses ändå relativt ofta. Och jag funderar på att isåfall fortsätta jobba som inhoppare för Folkhälsan när jag inte har skola. Lite extra klirr i kassan skadar ju aldrig heller och stannar jag kvar här är det inte en möjlighet alls.

Allt det här är just nu lösa trådar i luften. Inget är spikat eller klart utan det är väldigt mycket en diskussion här hemma för tillfället. Men vi båda ger den hela "kanske flytta till Åbo"-idéen tummen upp och vi har redan hittat flera drömlägenheter för ett rimligt pris. Vi får bra se vad vi bestämmer oss för helt enkelt och jag ska försöka hålla er uppdaterade om detta här. Har ni frågor eller vill veta mer är det bara att fråga! To be continued...

Likes

Comments

Vardagligt

Gårdagens och morgonen via instastory - hur kul är inte det egentligen? SÅ mycket bättre än snapchat tycker jag.

Idag var det dagen med stort D. Eller ja, rätt så stort D iallafall. Jag hade tid till mitt ultraljud imorse. Det var med lite blandade känslor som jag satte mig i bilen med mamma imorse. Jag var rädd och nervös tillika som det ska bli skönt att få svar på vad jag har för fel med min mage. Tillika som jag tippar på någorlunda lindriga saker så är jag ändå beredd på det värsta. Eller ja, inte skulle jag kunna säga att jag är beredd men jag vet att det alltid finns den möjligheten. Dock så hoppas jag ju självklart inte att det ska vara något allvarligt. Jag har ju lite skrämt upp mig själv de senaste dagarna med att googla alla mina symptomer vilket man aldrig ska göra. Men sedan igen vet jag att man får ta google och läkarsidor med en nypa salt. Oavsett vad man kollar upp så är man alltid döende i slutändan. Jag litar iallafall på min läkare och får bara hålla tummarna nu till fredagen. Bokade direkt ny tid åt mig idag så att jag får veta vad ultran visade idag så snabbt som möjligt. Jag vill inte skjuta upp det något mer när jag inte fick veta något idag. Så det kommer bli två spända dagar framtills dess men jag ska försöka ta det lugnt bara. Läsa, skratta till Modern Family & andra komediserier och spela Witcher.

Sedan ska jag även lite planera hösten/vintern med R. Skolan börjar snart igen och vi båda vill flytta men vi vet inte vart. Ska vi stanna kvar i Raseborg eller sikta på Åbo? Ååh det är så många tankar just nu angående detta. Idéen kom bara plötsligt om det i lördags. Men mer om det senare, tänkte fixa ihop ett inlägg.

Likes

Comments

Vardagligt

Lite fredagsinspo från weheartit - i brist på egna bilder

Är det bara jag som totalt tappar kontrollen på vad det är för dag nu över sommaren? Hjärnan är liksom som mos och det händer ofta att jag tycker att det är onsdag fast det är fredag.

Denna vecka kom och gick fort. Jag har haft fullt upp och så gott som varje dag har jag gjort något.
I måndags hade jag mitt läkarbesök som gick riktigt bra. Före besöket var jag både nervös och spänd trots att jag var förväntansfull. Tänk om de inte hittar något fel? Tänk om allt är i mitt huvud? Tänk om det är värre än jag väntat mig och mitt hela liv vänds upp och ner? Än så länge är det bara att vänta. Det var för tidigt att säga helt med 100% säkerhet vad det är så jag fick en remiss till ultraljud för att få bättre svar. Antagligen rör det sig om magsår/gallsten/endometrios men just nu får jag bara vänta tills ultraljudet. Kändes iallafall skönt att bli skickad vidare trots att mina undersökningar kommer kosta skjortan (hejdå planen på en ny iPhone) men det är värt det i slutändan. Sålänge jag blir och må bättre och slipper illamåendet så är jag nöjd! Annat då? Efter läkarbesöket fixde vi sjukförsäkring åt mig så att jag i fortsättningen kan välja att gå privat. På kvällen tvättade jag fönstren hos pappa medan han och R fixade det allra sista med terassen. Sedan grillade vi biffar åt oss som vi njöt av i solnedgången. Resten av dagarna har gått åt städning och dylika saker. Sprungit ärenden på stan, kört pappa till flyget, bokat tid till ultran (som för övrigt tog 2h före jag hamnade rätt), tagit upp läsningen igen och legat framför fläkten & vilat. Jag har haft värre kramper än vanligt men jag skyller det mensen, det är nämligen den tiden av månaden igen... Sedan jag började med p-pillren igen har min mensvärk gått från en lindrig 2-3 till en explosiv 10 vilket varit mindre kul. Idag var planen att fara och besikta bilen men kramperna och illamåendet satte stopp för det. Och lika bra för jag skulle blivit skickad tillbaka hem eftersom det var fullbokat överallt. Tur nog så fick jag den sista tiden till måndagen istället. Nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen för imorgon & på söndag väntar några timmar ute i Backgränd igen.

Likes

Comments

Stranden och vägen till utedasset.

Lupinhavet utanför stugan. Såååå fint!

Helgens mat i bilder; fredagens hamburgare på O'learys och gårdagens favoritpizza nere i Hangö

Ett litet sent hej såhär på kvällskvisten. Den här helgen kom och gick fort. Vi hade inga direkta planer men lyckades ändå vara rätt så spontana. På fredagen var vi på en loppisrunda här i stan före vi åkte vidare mot Sello. Idéen var att köpa något för mina presentkort men det slutade med att R fick mer nöje av dem än mig. Jag hittade nästan ingenting åt mig själv förutom en fin kappa och några enstaka blusar/linnen & lite nya underkläder. Normalt så älskar jag att shoppa men i fredags kände jag ingen lycka att gå omkring i butikerna. Jag hade däremot mer tur på hemmaplan när vi var via loppiset där jag fyndade glas och muggar till min muminsamling samt en fin off-shoulder blus från nelly. Safe to say så var jag överlyckliga med mina fynd! Vi var hemma lite före tolv på natten och det tog inte länge före jag hade somnat, vilket var bra med tanke på att vi hade tidig väckning på lördagmorgon. Morgonen och eftermiddagen spenderade vi nämligen nere i Backgränd där R's familj har sommarställe. R hjälpte sin morfar med att fixa golvet på övervåningen medan jag mest var med som sällskap. Det var dock kul att vara med och se deras stuga. Jag blev sjukt imponerad av att R's morfar hade byggt precis varenda byggnad på gården samt alla möbler inne i huset. Det var så fint och mysigt där ute trots att vi var mitt ute i skogen utan någon signal till telefonen. På hemvägen var vi via pappas och fixade det sista vi kunde med vår spalje vid terassen. Sedan blev det några avsnitt av HIMYM här hemma medan vi fixade oss klara för att åka ner till Hangö och regattan med pappa. Vi åkte endast ner för att äta och checka läget vilket var lagom eftersom ångesten till sist blev för stor. Sådana här tillställningar ger mig bara obehag och en klump i magen. Mest för att jag känner mig för gammal och inte finner något nöje i alkohol eller fyllor men också på grund av annat. Några bekanta ansikten såg vi men inte så mycket mer. Men det var ändå en trevlig kväll och pizzan var värd resan ner hehe.

Idag har det dock inte varit annat än lugna puckar. Serier, ett varv till butiken och lite mer serier på det. Nu blir det så småningom att sova eftersom jag ska vara någorlunda tidigt i gång. Eller ja, jag ska inte ligga och sova till 13-14. Jag har äntligen fått bokat tid till läkaren åt mig tills imorgon så jag är förväntansfull. Hoppeligen slipper jag alla kramper, illamåendet och all obehag i framtiden efter imorgon. Det skulle vara riktigt skönt att inte få panik varje gång allting inte känns okej... Eller jag hoppas iallafall att jag får veta vad felet har varit i ett halvt år.

  • 157 readers

Likes

Comments

Detta har varit min plats idag - min älskade säng. Först var det magen och ryggen som ställde till det för mig och nu mot kvällen blev det huvudet. Jag försökte vara med och hjälpa pappa med terassen men jag kände bara nej, sängen kallar på mig. Varje dag är det 50/50 på om jag kommer få en sprängande huvudvärk. Det har lite blivit av min vardag nu de senaste tre veckorna, den där sprängande huvudvärken som gör mig så orkelös. Så mycket har jag dock konstaterat att det inte är migrän och det tackar jag gudarna för. Hela mitt liv har jag varit rädd att få det eftersom jag sett hur dåligt mamma mår av det när hon får sina attacker. Man känner sig hjälplös för man kan inte hjälpa till på något när någon får migrän. Man kan inte lätta på smärtan på något sätt.

Jag tippar mer på att jag bara har något som kallas spänningshuvudvärk (hej google!) men vem vet, kanske jag har en hjärntumör eller någon ny cysta som klämmer på? Skämt åsido, det räcker med min ena cysta i huvudet. Lite rädd är jag dock att det är epilepsin som blivit värre men under mina 15 år med sjukdomen har det gått rätt så smärtfritt till. Ett anfall var femte år, that's it ungefär. Så det är väl bara en huvudvärk från helvetet som jag. Jobbig är den och inget hjälper/lättar när den kommer. Jag får bara ta det lugnt och inte göra något. Men i måndag ska jag försöka boka tid till läkaren för att kolla upp min mage, andning, huvudvärk och mina födelsemärken. Kommer bli ett dyrare besök men jag är så trött på att gå via HVC och bara känna mig ännu sämre. Man vet att något är fel men de vill inte kolla upp saker ordentligt. Jag förstår att resurserna inte alltid finns till men fan vad jag blir sur om det visar sig att jag har magsår på måndag och de skickade hem mig med diagnosen "det är säkert bara magsjukan du har". 3 månader har jag isåfall extra fått stå ut med värk och illamående. Nu ska jag försöka få i lite kvällsmål i mig och hoppas att huvudet blir aningen lättare. Annars blir det att smörja pannan full med tigerbalsam, ispåse på ryggen och värmeflaska på magen. Det har jag märkt att är allra effektivast.

  • 181 readers

Likes

Comments

Vardagligt

Varje sommar pratar jag med mamma om hur vi ska åka till Borgå och samma sak med att åka på roadtrip. Och vet ni vad? Igår slog jag två flugor i en smäll och åkte till Borgå på en liten roadtrip. I och för sig körde vi bara hem Tova men det kändes som en riktigt äkta roadtrip för det med musik dånande från högtalarna, korta powernaps, obligatorisk pitstop vid McDonalds, dåliga skämt och en massa skratt. I ett skede trodde jag att vi i baksätet skulle gå sönder av allt skrattas. Vi kan iallafall inte höra på Grenade med Bruno Mars längre utan att komma ihåg gårdagen haha.

Idag har det inte varit en lika lugn dag som gårdagen dock. Jag jobbar ju inget i sommar pga. mitt tillstånd och oavsett hur skönt det än är att vara ledig hela sommaren så är det ändå ibland lite för tråkigt. Det börjar nämligen ta på att se en halv säsong Gilmore Girls per dag tills R kommer hem. Därför har jag nu istället erbjudit mig att hjälpa till hos pappa för att få något att göra i utbyte mot en liten slant. Min iPhone har nämligen börjat säga upp kontraktet (läs: min skärm föll nästan i mitt ansikte förra veckan) så jag ska försöka spara ihop till en ny förrän det är alldeles för sent. Nu hålls skärmen på plats med hjälp av lite tejp på sidorna men det är ju ingen långvarig lösning. Plus att mitt minne är slut och kameran börjar sjunga sina sista visor. Det kommer ju ta sin tid förrän jag har 700-800€ insamlat men varje slant är ju alltid hemåt. Så idag har jag varit och hjälpt pappa med att riva gamla terassen. Planen var att jag skulle måla om hela men pappa ville istället bygga ut den lite till och laga den gamla delen att gå ihop med nya. För tre år sedan byggde vi (okej vem skämtar jag med; pappa) ut den och sedan dess har vår terass sett lite komiskt ut när brädena inte gått ihop. I slutet av veckan ska det hoppeligen vara klart igen om allt material hinner komma.

Nu kallar dock sängen. Det har varit en lite tyngre dag vilket gjort att mitt huvud halvt sprängts sönder. Jag vet inte om det är min visdomstand som har krånglat de senaste tre veckor men en konstant huvudvärk och ond käke har varit min vardag. Och igår kom öronvärken. Någon som känner igen sig?

Likes

Comments

Vardagligt

Två bilder på mig och min älskling från gårdagens bröllop.

Dessa två är nästan de enda bilderna jag har från igår förutom ett tjugo-trettiotal på brudparet (och de som jag ska få skickade), dock så är de så gott som de enda på min outfit. Inte en endaste en selfie blev det heller och då var sminket perfekt hela kvällen.

Tillbaka till gårdagen; den var magisk och alldeles underbar, precis som bröllop ska vara. Det blev så mycket skratt och tårar. Jag och Tova sade att vi fan ska hålla oss hela dagen och inte släppa en endaste en tår men månne inte vi båda brast ut i tårar direkt när R kom in i kyrkan med sin mamma? Så typiskt, speciellt med tanke på att vi hade spenderat 2h på att fixa oss före det haha. Hur som helst så var det en lyckad dag/natt. Jag och R var inte hemma förrän sex-tiden imorse medan resten av vårt gäng fortsatte långt in på morgonen. Enda minuset med kvällen var att jag hade en sprängande huvudvärk i bakhuvudet hela natten som gjorde mig nervös och orolig men jag lät den inte stoppa mig till 100%. Gårdagen var så lyckad och fylld med kärlek. Och jag är så tacksam att jag får vara en del av denna underbara familj.

Likes

Comments

Vardagligt, Wanted/shopping

My dress has finally arrived!

Åååh den är så mycket finare påriktigt än vad jag hade vågat hoppats på! Färgen är perfekt och jag vet att den kommer bli perfekt till lördagen. Nu ska jag bara försöka klura ut vad jag ska ha på fötterna... högklackat och vara 10cm längre än R eller ballerinaskor för att göra det bekvämt (och lättare)?

Nu ska jag se de sista avsnitten av Pretty Little Liars. Ärligt sagt så har jag tappat intresse helt och hållet för serien så det känns skönt att det är slut nu. Men envis som jag är så vill jag ju se det absolut sista avsnittet själv utan att facebook/instagram spoilar vem A är. Och så vill jag ju veta vem som gifter sig och om Toby & Spencer blir tillsammans igen.

Likes

Comments