Jobb, jobb och mera jobb..
Men snart börjar jobbputkin lida mot sitt slut. 12 dagar undan och 7 dagar framför. Sen är det en dag ledigt innan det kör igång igen!
Den senaste veckan har jag inte spenderat tid på så mycke annat än jobb. Några dagar gym blev det innan tiden för träning också prioriterades bort. Har träffat Emilia en hel del och vinkat av henne när hon åkte iväg till Chile.
På torsdag inleddes påsken med morgontur och efter det var det träff på Wibox med hela gänget. Den traditionella fredagskaffen böts ut mot torsdagsskumppa och helgen planerades. Hela kvällen spenderades sedan i Tenala med bastu, badtunna och en hel del alkoholhaltiga drycker. Har glömt att fota sådär som vanligt men slänger in några bilder som fastnat i kamerarullen!
Ha en skön påsk!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Äventyr

Torsdag 6.4

Vaknade idag av att Emilia ringde och och sa att hon kommer och plockar upp mig. Hade ju lyckats försova mig.. Typiskt. Vi åkte iväg mot Åbo mumsandes på varsin semla som Emilia inhandlat innan hon sökte mig. Pratade om allt möjligt och plötsligt var vi framme i Åbo. Emilia körde iväg för att hälsa på Ronja och jag hälsade på Rosa och Isabella under tiden. Kan inte förstå hur en baby kan vara så sööt. Två timmar flög iväg och det var dags att bege sig iväg. Åkte med Emilia mot Skansen för lite shopping. Träffade Sonja på samma gång och pratade om vad som hänt på sistone. Handlade nya Converse åt mig och även lite underkläder och en ny vårrock. Emilia lyckades och falla in i en blomrabatt och jag skrattade så jag grät. Ännu i bilen påväg hem skrattade vi. Märkte också att hennes händer fortfarande luktade muld. Haha.

Var hemma klockan sju och slängde i mig mat innan jag åkte iväg på jobb. Här sitter jag tills klockan halv åtta imorgon och häller i mig kaffe.

Likes

Comments

Märkte för en stund sen att det är en månad sen jag bloggat senast. En månad?? Kan int förstå hur tiden går så sjukt snabbt helatiden. Har hunnit träffa min fina lilla guddotter, gått på teater med mamma, festat loss och druckit många koppar kaffe tillsammans med vänner. Har också hunnit återförenas med Emilia som äntligen hittat hem från Asien och som lika snabbt kommer lämna kvar mig i Finland igen. En hel del jobb har jag hunnit med och också hittar tillbaka till gymmet efter flera veckor sjukledighet. Livet rullar på och borde verkligen tänka på att stanna upp ibland. Tänka efter. Njuta. Och fortsätta igen. Just nu har jag 17 dagar i rad jobb. Två dygn är jobbade och har fortfarande 15 dagar kvar innan en dag ledigt. Trivs bra med båda jobben som bäst och kommer knappast klaga på lönen heller om några veckor. Fint så. Har även planerat att fixa ihop en tatuering innan sommaren så lite kul ska jag också hinna med. Det har hänt en hel del i mitt privata liv som har tagit upp en hel del tankeverksamhet och tid vilket i sin tur har lett till sömnbrist. Ska försöka bättra mig dr också så träningen inte blir borta på grund av utmattning.
Men just nu känns livet så bra. Full rulle. Men jag trivs. Och jag kan äntligen börja ekonomi, framtid och drömmar.

En liten bildbomb från den gångna månaden.

En liten sneakpeak på tatueringen

Likes

Comments

Träning, Kärlek

Sitter som bäst på tåget och är påväg till Åbo. Ska träffa Rosa och Isabella (och Kim förstås). Har med en kass med presenter och har väntat på den här dagen hela veckan, ska bli så kuul!
Annars har veckan börjat bra. Har dragit några träningspass med Bettina, så roligt det kan va när man e två! Träningsmotivationen är på topp fast kroppen värker som bara den. Går som om jag sku vara 70 år gammal men det är värt det! Idag hade jag paus medan Bettina gynnade på för fullt, får träna ikapp imorgon tänkte jag. Vi kör dessutom ganska långt samma program så man peppar och skriker på varann när man är redo att kasta in handduken. B ska ju dessutom alltid vara lite bättre så hon ska ha mera vikter på, haha, får väl slänga på lite extra nästa vecka så hon också får lite utmaning. Alexia är faktist så jääkla bra gym. Nya maskiner, lite folk och musiken på fullt. Kan väl int bli bättre än de?
Har dessutom handlat lite nya vårkläder så börjar se fram emot våren då jag kan ta dem i användning.
Annars har jag inte gjort så mycket speciellt, skottat snö och varit ut o gå med mamma. Skönt att ta de lugnt ännu den här veckan innan jobbet kör igång på allvar nästa vecka och min tid som pensionär tar slut. Pengarna också för den delen. Haha.
Imorgon är det fredag och veckoslutet kan börja. Ska gymma, jobba och få in några kaffedejter. På lördag blir det också utfärd med mamma till Åbo. En massa roligt med andra ord!

Kanske inte den mest glamorösa bilden men det är den enda jag har. Haha.

Likes

Comments

Tankar

En vecka har passerat igen och det är dags för måndagsbloggen. Blir sällan tid att blogga trots att jag inte egentligen gör så mycket på dagarna. Tiden tar slut ändå.
Började min vecka i Åbo och hann äntligen träffa Isabella. Världens finaste bebis. Och förstås Rosa och Kim som jag inte har träffat på flera månader. Vi pratade om allt från födsel till resor och en timme på sjukhuset bara flög förbi.
Jag tackade även jo till ett jobb som jag avböjde för några veckor sen. Det vill säga att ni kommer se mig i Serendi på veckoslutena. Spenderade fredag och lördagkvällen där och det kommer nog bli bra! En hel del stress och nytt att lära sig men so far so good!
Har även tackat jo till ett till jobb där jag kommer få jobba med socionomutbildningen. Några dagar i veckan kommer jag jobba som aktiverare för personer med missbruk- och mentalvårdsproblem. Även det kommer bli kul!
Idag körde jag mitt första gympass på Alexia och ska börja komma igång påriktit med träningen nu igen!

En kort uppdatering om mitt liv just nu. Det händer en hel del och just nu är jag nöjd över hur mitt liv håller på att formas.

Likes

Comments

Äventyr, Kärlek

En vecka sedan jag senast skrev någonting och veckorna flyger förbi. Har provat meatbaren i Karis, alltså köttkontrollens nedre våning och där var såå mysigt! Har ni en ledig kväll mellan onsdag och lördag föreslår jag att ni tar er en titt! Satt där en kväll med Ette, Betti och Nysse och pratade om allt och inget. Skönt så. På fredag fick jag en svennebanan på besök och vi satt i Åbo och tog några öl. Har inte varit i Åbo sen jag flyttade så var som att komma hem igen. Konstig känsla att känna sig hemma i en stad där man inte ens har ett hem.

Även helgen susade förbi. Lördag kom vi från Åbo till Karis och hade middag hemma, badade bastu och rullade i snön. På kvällen blev det öl hos Nysse med ett helt gäng innan vi drog iväg till fe. Flera år sen jag var där senast och det var huuur kul som helst! Hittade även vägen tillbaka till en gammal vän som jag har mer gemensamt med än någon skulle tro. Superlördag med andra ord. Halv fyra slängde jag huvudet på dynan och somnade med ett leende på läpparna.

Söndagsmorgonen var seg men vi hade hade bestämt att vi skulle åka iväg till pulkabacken. Vi hoppade, sprang och åkte som små barn. Väldigt bra träning på samma gång!
Efter att vi yrat omkring några timmar åkte vi iväg till Kotipizza där vi åt igen alla kalorier vi hade gjort av med.

Senare på kvällen satt jag, David och Bettina i Pityn och pratade innan sängen än en gång kallade.
Skönt veckoslut!

Likes

Comments

Äventyr

Nu var det måndag igen efter en sjuuukt rolig kryssning! Idag har jag inte gjort så mycke intressant. Kockade ihop en god middag, klädde på mig och gick med Norrman till club18. Där drack jag en kaffe med Ette och gick efter en timme hem tillbaka.
På fredag åkte vi iväg till Helsingfors med ett pack med härliga människor. Hoppade på båten, åt gott och festade tills solen var påväg och gå upp. På lördagen gick de andra iland i Stockholm medan jag var tvungen att bli kvar på båten. Lördagkväll var ganska lugn och men sömnen kom inte emot innan klockan var allt för mycket igen en gång.

Likes

Comments

Tankar

Har nu spenderat en vecka hemma i Finland. Blandade känslor. Skönt att sova i egen säng men äventyren är så långt borta som det bara går. När jag tisdag anlände i Finland mitt i natten var mamma, pappa och Norrman på flygplatsen. Det blev en hel del tårar och lika många kramar. Och efter det började resan mot verkligheten.
De sista veckorna som jag spenderade på Koh Chang kändes långt borta. Att gå till stranden med sin fruktpåse och se på aporna som hoppar kring längs vägkanten. Elefanterna som gick längs vägen. Gemenskapen man kände med helt främmande människor. Ölen som intogs på kvällarna med god mat och glatt sällskap. Spontaniteten, äventyren och att varje dag känna sig tacksam.
Boom.
Tillbaka i Karis. Kyla. Mörker. Och absolut ingenting att göra. Packa upp saker. Lägga reseminnen på hyllan och tömma telefonen på alla bilder. Alla bilder som påminde om en lyckligare vardag.
Men visst. Karis är bra. Karis är hem. Lungt och tryggt. Men efter att rest runt i två månader är jag inte samma person. Vet inte hur jag ska bete mig här. Var jag ska börja. Ska ja söka jobb? Men var? Här? Nej.
Det finns nog ingen stad som jag så här lite vill jobba i. Och med vad? Klar socionom. Jo. Men vill jag jobba med det nu? Vet inte. Ett enda stort virrvarr i mitt huvud. Tacka vet jag bloggen. Här som jag kan skriva ner tankar och idéer. Fumla runt med ord och inte komma någon vart.
Under den här veckan som jag varit hemma har jag träffat vänner, släkt och börjat reda upp papper. Organiserat foton. Gjort skadeanmälan och lämnat in arbetslöshetspapper. Gått på revy. Klippt håret. Gått ut och gå flera gånger per dag för att tömma huvudet. Lånat hundar för att ha någonting att göra. Gått ut och gå med dem. Stannat upp. Funderat. Pratat med mamma om tankar, idéer och framtidsplaner. Varit tillbaka på ruta ett. Jag visste ju att de skulle bli kalabalik i mitt huvud när jag kom hem. Men såhär? Nej. Just nu tar jag det rätt så lugnt. Tar dagen som den kommer. Har umgåtts med mamma en stor del av tiden och försökt hitta en röd linje i mitt liv. Vad är det som jag verkligen vill göra och när är jag som lyckligast?
Just nu är jag rätt så säker att jag inte vill jobba i Finland. Har funderat på Norden. Begränsat sökningen till Sverige. Och jag tror jag är på rätt spår.
Jag vet att jag ständigt vill utmana mig själv och därför börjar tanken av att jobba i Sverige bli allt mer aktuell.
Det känns som om det skulle kunna bli bra. Det känns rätt. Rätt för mig.

Likes

Comments

Tisdag 7.2
Vaknade av att klockan ringde och somnade sen om. En kvart senare vaknade jag och var försenad. Typiskt. Sprang ner till bussen som skulle ta mig till flygfältet. Bussen var full så fick åka taxi istället. De betalade taxin åt mig och jag åkte iväg. Klockan sex var jag på flygfältet. Checkade in och efter som jag overstayat i Thailand var jag tvungen att betala böter också. Lite strul blev det hit och dit eftersom jag inte hade pengar i fick gå tillbaka ut för att lyfta pengar och sedan bli eskorterad genom hela flygfältet tillbaka. Nåja. Fick det fixat i varje fall. Flyget lyfte klockan nio och 11 timmar senare var jag framme. 11 timmar av barnskrik. Gråt. Hopp. Skratt. Ännu mera skrik. Och nån som rev mig i tårna med jämna mellanrum. Kändes som 11 timmar på dagis. Men ouppfostrade jävla barn. Fick sovet några timmar. Vaknade av mera skrik.
Runt klockan 15 (norsk tid) var jag framme i Norge. Hittade tre fransmän som jag hängde med en stund och resten av tiden spenderade jag med att prata med David i telefon. Dom jävlarna hade hittat på en massa kul när jag åkt iväg. Haha. Inte bitter alls. Klockan 21 lyfte flyget mot Finland och jag var påväg hem. Sådär påriktigt hem.

Skitnervös inför passkontrollen i Thailand..

Likes

Comments

SOA1617

Tisdag 6.2
David väckte mig vid nio och vi steg upp för att äta morgonmål. Packade ihop alla saker, hoppade i duschen och checkade sedan ut från Thale. Har bott på detta hostell i 10 dagar. Och jag har verkligen trivts! Jag hade ett dubbelrum som var snäppet dyrare en ett vanligt men det var värt det. Rummen är små och består i princip bara av en fläkt, en säng och ett myggnät. Jag bodde också mitt på bargatan. Det skulle aldrig gå i Finland men när vi har rest så har jag märkt att jag sover bättre av ljud. Blir bara och tänka på en massa skrämmande när det är helt tyst. Har också sovit med fönstren på vidgavel, vilket kanske inte är så smart men det har bara blivit så. Thale är också en restaurang och har ätit morgonmål så gott som varje dag här. Så gott och så billigt!

Vi var ut och åkte lite runt innan klockan hann bli mycket så det var dags för mat. Mötte upp Tim och gick med honom och David ner till havet för att äta en sista middag. Eller middag och middag.. det blev clubsandwich för hela slanten! Tim betalade för oss, fattiga som vi e, haha, och snäll som han är. Vi gick till hostellet för att vänta på min pick up. Minuterna rusade iväg och plötsligt var chauffören där. Den blev ett stort kramkalas innan jag hoppade in i bilen. Fick sitta fram med kusken, igen en gång, och så fort han gasade iväg kom tårarna strömmande. Försökte se så oberörd ut som möjligt i en bil full med andra människor men det är lättare sagt än gjort.
Efter en månad i Thailand har jag lärt mig en hel del lösryckta ord på thailändska så förstod en del av vad chauffören pratade. Jag nickade och försökte svara på en väldigt svag thailändska. Han ville inte att jag skulle gråta utan att jag skulle prata iställe. För då blir det bättre. Det slutade med att i sju timmar satt vi och pratade. Jag på svenska. Han på thai. Ingen aning om vad den andra pratade om. Men vi hade kul. Han pratade om elefanter en gång. Jag pratade om att snorkla. Men de funkka bra ändå. Tårarna slutade rinna och vi var båda på bra humör.
Hade en liten flicka bakom mig också som sjöng abcd-visan. I två timmar. Sen böt hon till julsånger. Och sen till slut hittade hon karaoke på sin iPad så hon sjöng en massa andra låtar i fyra timmar till. Kul. Funderade på att kasta ut henne genom fönstret..

Klockan var närmare nio innan jag än en gång befann mig på Khao San Road. Sjätte gången tror jag. Alla vägar leder till Bangkok heter det väl. Gick direkt och bokade buss till flygfältet. Den skulle gå kvart före fem så hade en hel del tid att spendera innan dess. Gick ut och gå lite. Stannade på pizza och öl. Blev också utbjuden på öl av en thailändare. Gick med honom på öl och satt och pratade med honom en lång stund. Sprang sedan iväg och somnade på soffan på resebyrån några timmar.

Likes

Comments