Äventyr

Nu var det måndag igen efter en sjuuukt rolig kryssning! Idag har jag inte gjort så mycke intressant. Kockade ihop en god middag, klädde på mig och gick med Norrman till club18. Där drack jag en kaffe med Ette och gick efter en timme hem tillbaka.
På fredag åkte vi iväg till Helsingfors med ett pack med härliga människor. Hoppade på båten, åt gott och festade tills solen var påväg och gå upp. På lördagen gick de andra iland i Stockholm medan jag var tvungen att bli kvar på båten. Lördagkväll var ganska lugn och men sömnen kom inte emot innan klockan var allt för mycket igen en gång.

Likes

Comments

Tankar

Har nu spenderat en vecka hemma i Finland. Blandade känslor. Skönt att sova i egen säng men äventyren är så långt borta som det bara går. När jag tisdag anlände i Finland mitt i natten var mamma, pappa och Norrman på flygplatsen. Det blev en hel del tårar och lika många kramar. Och efter det började resan mot verkligheten.
De sista veckorna som jag spenderade på Koh Chang kändes långt borta. Att gå till stranden med sin fruktpåse och se på aporna som hoppar kring längs vägkanten. Elefanterna som gick längs vägen. Gemenskapen man kände med helt främmande människor. Ölen som intogs på kvällarna med god mat och glatt sällskap. Spontaniteten, äventyren och att varje dag känna sig tacksam.
Boom.
Tillbaka i Karis. Kyla. Mörker. Och absolut ingenting att göra. Packa upp saker. Lägga reseminnen på hyllan och tömma telefonen på alla bilder. Alla bilder som påminde om en lyckligare vardag.
Men visst. Karis är bra. Karis är hem. Lungt och tryggt. Men efter att rest runt i två månader är jag inte samma person. Vet inte hur jag ska bete mig här. Var jag ska börja. Ska ja söka jobb? Men var? Här? Nej.
Det finns nog ingen stad som jag så här lite vill jobba i. Och med vad? Klar socionom. Jo. Men vill jag jobba med det nu? Vet inte. Ett enda stort virrvarr i mitt huvud. Tacka vet jag bloggen. Här som jag kan skriva ner tankar och idéer. Fumla runt med ord och inte komma någon vart.
Under den här veckan som jag varit hemma har jag träffat vänner, släkt och börjat reda upp papper. Organiserat foton. Gjort skadeanmälan och lämnat in arbetslöshetspapper. Gått på revy. Klippt håret. Gått ut och gå flera gånger per dag för att tömma huvudet. Lånat hundar för att ha någonting att göra. Gått ut och gå med dem. Stannat upp. Funderat. Pratat med mamma om tankar, idéer och framtidsplaner. Varit tillbaka på ruta ett. Jag visste ju att de skulle bli kalabalik i mitt huvud när jag kom hem. Men såhär? Nej. Just nu tar jag det rätt så lugnt. Tar dagen som den kommer. Har umgåtts med mamma en stor del av tiden och försökt hitta en röd linje i mitt liv. Vad är det som jag verkligen vill göra och när är jag som lyckligast?
Just nu är jag rätt så säker att jag inte vill jobba i Finland. Har funderat på Norden. Begränsat sökningen till Sverige. Och jag tror jag är på rätt spår.
Jag vet att jag ständigt vill utmana mig själv och därför börjar tanken av att jobba i Sverige bli allt mer aktuell.
Det känns som om det skulle kunna bli bra. Det känns rätt. Rätt för mig.

Likes

Comments

Tisdag 7.2
Vaknade av att klockan ringde och somnade sen om. En kvart senare vaknade jag och var försenad. Typiskt. Sprang ner till bussen som skulle ta mig till flygfältet. Bussen var full så fick åka taxi istället. De betalade taxin åt mig och jag åkte iväg. Klockan sex var jag på flygfältet. Checkade in och efter som jag overstayat i Thailand var jag tvungen att betala böter också. Lite strul blev det hit och dit eftersom jag inte hade pengar i fick gå tillbaka ut för att lyfta pengar och sedan bli eskorterad genom hela flygfältet tillbaka. Nåja. Fick det fixat i varje fall. Flyget lyfte klockan nio och 11 timmar senare var jag framme. 11 timmar av barnskrik. Gråt. Hopp. Skratt. Ännu mera skrik. Och nån som rev mig i tårna med jämna mellanrum. Kändes som 11 timmar på dagis. Men ouppfostrade jävla barn. Fick sovet några timmar. Vaknade av mera skrik.
Runt klockan 15 (norsk tid) var jag framme i Norge. Hittade tre fransmän som jag hängde med en stund och resten av tiden spenderade jag med att prata med David i telefon. Dom jävlarna hade hittat på en massa kul när jag åkt iväg. Haha. Inte bitter alls. Klockan 21 lyfte flyget mot Finland och jag var påväg hem. Sådär påriktigt hem.

Skitnervös inför passkontrollen i Thailand..

Likes

Comments

SOA1617

Tisdag 6.2
David väckte mig vid nio och vi steg upp för att äta morgonmål. Packade ihop alla saker, hoppade i duschen och checkade sedan ut från Thale. Har bott på detta hostell i 10 dagar. Och jag har verkligen trivts! Jag hade ett dubbelrum som var snäppet dyrare en ett vanligt men det var värt det. Rummen är små och består i princip bara av en fläkt, en säng och ett myggnät. Jag bodde också mitt på bargatan. Det skulle aldrig gå i Finland men när vi har rest så har jag märkt att jag sover bättre av ljud. Blir bara och tänka på en massa skrämmande när det är helt tyst. Har också sovit med fönstren på vidgavel, vilket kanske inte är så smart men det har bara blivit så. Thale är också en restaurang och har ätit morgonmål så gott som varje dag här. Så gott och så billigt!

Vi var ut och åkte lite runt innan klockan hann bli mycket så det var dags för mat. Mötte upp Tim och gick med honom och David ner till havet för att äta en sista middag. Eller middag och middag.. det blev clubsandwich för hela slanten! Tim betalade för oss, fattiga som vi e, haha, och snäll som han är. Vi gick till hostellet för att vänta på min pick up. Minuterna rusade iväg och plötsligt var chauffören där. Den blev ett stort kramkalas innan jag hoppade in i bilen. Fick sitta fram med kusken, igen en gång, och så fort han gasade iväg kom tårarna strömmande. Försökte se så oberörd ut som möjligt i en bil full med andra människor men det är lättare sagt än gjort.
Efter en månad i Thailand har jag lärt mig en hel del lösryckta ord på thailändska så förstod en del av vad chauffören pratade. Jag nickade och försökte svara på en väldigt svag thailändska. Han ville inte att jag skulle gråta utan att jag skulle prata iställe. För då blir det bättre. Det slutade med att i sju timmar satt vi och pratade. Jag på svenska. Han på thai. Ingen aning om vad den andra pratade om. Men vi hade kul. Han pratade om elefanter en gång. Jag pratade om att snorkla. Men de funkka bra ändå. Tårarna slutade rinna och vi var båda på bra humör.
Hade en liten flicka bakom mig också som sjöng abcd-visan. I två timmar. Sen böt hon till julsånger. Och sen till slut hittade hon karaoke på sin iPad så hon sjöng en massa andra låtar i fyra timmar till. Kul. Funderade på att kasta ut henne genom fönstret..

Klockan var närmare nio innan jag än en gång befann mig på Khao San Road. Sjätte gången tror jag. Alla vägar leder till Bangkok heter det väl. Gick direkt och bokade buss till flygfältet. Den skulle gå kvart före fem så hade en hel del tid att spendera innan dess. Gick ut och gå lite. Stannade på pizza och öl. Blev också utbjuden på öl av en thailändare. Gick med honom på öl och satt och pratade med honom en lång stund. Sprang sedan iväg och somnade på soffan på resebyrån några timmar.

Likes

Comments

SOA1617

Söndag 5.2

Idag var det tidig väckning och iväg på boattrip med Gubay bar! Hela dagen var vi ute på havet. Snorklade, solade, chillade, simmade och härjade på som vanligt. Åååh så kul det var!
Sista dagen på Koh Chang kunde inte spenderats på bättre sätt. Känner mig så tacksam för allt.

På kvällen gick jag ner till närmaste tatuerare och började fundera på tatueringar. Det var meningen att tatuera in mamma och pappa men eftersom jag redan har en plan för hur jag vill ha de och senat tänkte jag att jag kör någonting som har med resan och göra iställe. Och vad passar inte bättre än Pärlan? Min fina Emilia. Nu pryder hon mitt ben tillsammans med 23 myggbett, 7 blåmärken och 11 nya ärr. Precis sådär som det ska se ut när man åker hem från en resa. Utan henne skulle jag inte åkt iväg till Asien och utan henne skulle jag heller inte haft den bästa tiden i mitt liv. 

Det där med bambutatuering är väl rätt olika. Det positiva är att man kan simma, sola och allt redan nästa dag. Det går inte med maskintatuering. David frågade om det gjorde ont. Nej sa jag och skrattade. För det gjorde inte alls ont. Till en början. Någonstans vid ä och P ryckte det till i hela benet. Jag hade också min fot mellan tatuerarens ben och lyckades få in en spark också mot hans ägodelar. Haha. Största delen av tatueringen gick nog bra men en del var riktigt jäääävligt jobbit. Det blev också betydligt tjockare än vad jag tänkt mig så den tog ungefär en timme att hacka ihop. 2000 baht betalade jag också för den vilket motsvara 50 €. Men nu är den där. Och är man i Thailand så ska man göra en bambutatuering!

På kvällen satt vi bara hos Tim och Stoffe. Tog det lungt efter en händelserik dag och drack några öl.

Likes

Comments

SOA1617

Lördag 4.2

Idag var det meningen att vi alla sku fara till Bang Baos strand, men Stoffe var så bränd att vi beslutade med David att fara ensamma. Vi låg på stranden hela dagen, simmade och bara njöt. Min sista riktiga stranddag innan jag åker hem.

När solen började gå nedåt körde vi tillbaka till lonely beach för att äta. Drog Tim och Stoffe med oss och satte ner oss på Magic Garden. Ååh så gott! Satt där en lång stund och alla var lika slitna och i sina egna världar.

På kvällen gick vi till Gubay bar, överraskande nog. Haha. Drack några öl igen en gång innan vi kom på att vi ville åka till White Sand beach för att kolla läget. Vi hoppde på mopparna och åkte iväg. Det var betydligt längre än vad någon av oss kom ihåg men till slut kom vi fram.
White Sands nattliv är mera för äldre gubbar än för nån som mig. Kände mig lite malplacerad men tillslut hittade vi en plats med två söta flickor som ville spela spel med oss iställe för att hoppa på oss haha. Spelade spel, drack öl, biljard och pratade med de två thailändska flickorna som jobbade där. Efter någon timme gick vi till Seven Eleven innan vi körde tillbaka mot White Sand.
Vi stannade vid ett hotell som vi sprang igenom så vi kunde komma till stranden. Hittade några handdukar på vägen o så sprang vi ut i vattnet. Nattdopp är alltid bra! Klockan var över två innan vi simmat klart och vi hade väckning åtta nästa dag. Sade gonatt åt killarna och gick till hostellet för att sova.

Likes

Comments

SOA1617

Fredag 3 februari

Vi vaknade kring tio och gick sedan alla för att äta morgonmål. Jag tog ett stort fat med frukt och en yoghurt till. Runt elva startade vi till Long Beach, som ligger på andra sidan ön. Påvägen dit fick David böter eftersom man inte får köra utan hjälm, 400 baht, vilket är ungefär 10 €. Inte så farligt men onödigt ändå. När vi var framme på Long Beach så simmade vi, spelade beachball och låg på stranden och degade. Inget speciellt men så skönt. Vi skulle starta tillbaka kring klockan tre eftersom Tim skulle fortsätta på sin tatuering men vår moppe var utan bensin.. IGEN. Tredje gången som vi blir utan bensin. Haha. Tim och Stoffe körde iväg för att hämta bensin åt oss och sen kunde vi starta tillbaka.

Påvägen tillbaka stod poliserna igen på vägen och vi försökte vänta ut dem. Gick för att äta. Planerade hur vi sku göra en hjälm av en vattenmelon eller om vi sku gå med skotern förbi poliserna. Till slut började det skymma så vi körde dit och tog 400 baht till böter så vi skulle slippa hem. Vi kollade på solnedgången på lonely beach innan vi gick upp till rummet för att vila.

På kvällen gick vi som vanligt till Gubay bar och drack några öl. Vi spelade Jenga och satt och pratade om allt och inget innan vi rörde oss vidare till stranden. Gick till Cancun bar där jag som enda finne fick mig igen. Alltid efter några öl så blir det en massa prata om filifjonkor. Haha. Efter Cancun gick vi till Himmel för att dansa och så en hel hög med små hundvalpar påvägen. Så söta! Skrapade om dom en stund och dansade sen in till småtimmarna.

Likes

Comments

SOA1617

Torsdag 2 februari
Idag åkte vi iväg med Christoffer, Tim och David till en helt öde plats. Gamla gigantiska båtar sto på land och alla hus var helt öde. Så synd! Husen här var faltist fina och alla fixade att se ut som båtar och skepp. Så mysigt de sku vara att bo här. Stranden var också fin men inte en själ såg vi. Skrämmande på samma gång.

Efter att vi simmat och utforskat båtarna körde vi vidare till White Sand Beach för att se solnedgången. Stranden var verkligen en besvikelse. Man har sett så många stränder att den här bara blev ett enda stort VAH. Vi simmade och drog sedan vidare tillbaka till Lonely beach. Där vi bor alltså.
Spenderade hela kvällen där och såg mest på när Tim skaffade sin tatuering med bambu. Ååååh va ja e tatueringssugen!

Likes

Comments

Tisdag 31.1
Vaknade idag efter tie och var lika trött som vanligt. Det känns som om ju nyktrare jag är desto mer sömn behöv jag. Efter en utekväll sover jag två timmar och är pigg medan ja behöv över åtta timmar en vanlig dag. Haha. Fast sen somnar ja ju i och för sig på luftmadrasser i vattnet så vet inte om det är så bra heller. Gick för att äta morgonmål, omelett med bananashake, vilken överraskning!
Vi åkte iväg till Bang Bao med David och spenderade hela dagen på stranden. Så härlig, liten och mysig strand. Inte som long beach. Men sådär mysig och enkel på något sätt. Låg mest och pratade hela dagen, försökte också bli gymnaster i vattnet. Det är nog inte riktigt mig grej. Haha.
När solen började gå ner gick vi för att äta på en mysig restaurang innan vi körde hem tillbaka!
Så härlig dag bakom igen en gång.

Lyckades bli utan bensin också. Började skuffa motorcykeln. Sandalen gick sönder. Efter att vi gått så märkte vi att det visst fanns bensin och körde vidare. Haha.

Snapchat har ju samma filter helatiden med en massa kransar och saker som flyger runt i rutan. Vi är lite trötta på dom nu. Så vi gjorde ett riktigt. Haha. Synd att de inte går att ladda upp videon här ordentligt. Är betydligt ivrigare på att filma än att gå runt o fota helatiden.

Snapchat: cassandraanni

Smygfotografen David är oftast väldigt dålig på att ta bilder i smyg.

På kvällen mötte vi upp Tim och Christoffer. Drack Sam Son och dansade tills natten blev morgon. Inga thailändska slagsmål så de va ju ett stort plus. Haha.

Likes

Comments

SOA1617

Måndag 30.1
Vaknade med ett ryck och halvt i panik idag. Efter att jag fått igång telefonen märkte jag sen att klockan bara var halv nie så kunde ta de lungt en stund. På hostellet jag bor på får man inte reservera rum längre än man betalat när man checkade in. Dumt system. Jag var alltså tvungen att packa alla mina saker, checka ut och checka in pånytt.
Jag satte mig ner i hostellet för att äta morgonmål. Ensam. Första gången på länge då jag faktist ville ha en hel dag för mig själv. Åt en omelett och drack en bananashake innan jag gick ner till stranden. Så konstigt att vara med sig själv. Och bara gå runt och inte behöva bry sig om andra. Hur sjukt det än låter. Låg en stund på stranden innan jag gick ut i vattnet. Hoppade upp på luftmadrassen och somnade. Livsfarligt? Nejdå. Efter två timmars nattsömn var det här exakt det jag behövde. Jag vaknade av en smäll i armbågen. Jag hade alltså flytit bort från stranden och in i en stenmur väldigt långt bort. Haha. I fyra timmar hade jag glidit med vågorna och jag var helt lost när jag vaknade. Började paddla tillbaka mot stranden och det tog en väääldigt lång stund och en jävla massa paddlande.

På kvällen låg jag på rummet och åt ananas, drack cocis och lyssnade på musik. Så skönt att bara vara själv. Det är nog det som är jobbigaste med att vara på resande fot och träffa nya människor helatiden. Att inte ha tid för sig själv. Och sina egna tankar. Att helatiden vara tvungen att ta andra människor i beaktande. Alltså helatiden. Dygnet runt. Men nu var jag äntligen själv. Kunde lyssna på vilken musik jag ville och smaska så högt det bara gick när jag åt min ananas.
Helt plötsligt vaknade jag. Och joo ja hade somnat än en gång. Det kom ett konstigt ljud från rummet och jag var helt säker på att jag hade en kungskobra eller en krokodil i rummet. Inget annat var möjligt. Haha. En fågel hade flugit in i rummet och jag satt inne i mitt myggnät och funderade om det faktist var för mycket begärt att ha en dag helt själv. Det tyckte väl fågel att det var. Efter en hel del kämpande med skrik och aggressiva handrörelser fick jag ut fågeln och kunde äntligen slappna av. Två minuter senare ringde David och meddelade att han kommer efter mig. Vi hade pratat igår om att åka till en annan strand eftersom det var Reggae party där med liveuppträdande. Hoppade på motorcykeln en halv timme senare och åkte ner till Bang Bao. Vi satt där en halvtimme, drack en öl och lyssnade på musik innan vi bestämde oss för att dra vidare. Vi fortsatte till Cancun bar som är på stranden och satt där och drack öl och kollade på eldshowen. Funderade även om det var möjligt att köpa sig en thailändare. Tänk att få ha en personlig firar-show-man lixom. Jag skulle nog kunna ge honom ett bra liv i Finland. När ölen var slut än en gång fortsatte vi till hostellet och somnade nångång efter ett.
Skön dag med andra ord!

Likes

Comments