SOA1617

Torsdag 19.1

Idag blev vi väckta klockan tie av de samma orden jag hört nu fyra mornan i streck. "Tjaoo". Varke morgon kommer samma kvinna in till rummet och river en i tårna och fråga om man ska checka ut eller inte. Jag skulle ha lust att stanna här en natt vara för att lära henne säga check out istället för tjaoo. Sku de inte vara så dyrt så skulle jag troligen göra det också. Men nej, idag var det dags för att tjaoo för mig och Emilia. Steg upp, sprang till duschen och slarvpackade ihop alla mina saker. Vinkade hejdå till gänget innan vi gick för att äta morgonmål. Det blev en tunapancake och en jordgubbsshake för mig. Efter att vi ätit upp vårt morgonmål på stranden gick vi med Emilia iväg för att söka båtbiljetter. Vi hittade relativt billiga och väntade sedan tre timmar på att båten skulle fara. Emilia gick upp till viewpointen medan jag stannade kvar på hostellet under tiden. Det räcker att bestiga berget en gång tänkte jag.

Klockan 15 gick vi ner till hamnen för att checka in på båten. Vi fick vänta en sååå lång stund för att något flyg var försenat som hade passagerare som skulle med samma båt. Jaja. Klockan närmade sig halv fem innan vi sen slapp iväg. Och deg var så ljuuuvligt! Frisk luft, öppet hav, motorn som surrade och det var typ omöjligt att inte somna. Båtresan tog en timme och vi njöt till fullo. Trivs såååå bra på have!

När vi var framme på Koh Lanta tog vi en Songathaew till platsen som låg nära en massa hostell. Long beach. Vi gick runt och sökte lediga hostell, och det var inte det lättaste. Till slut hittade vi ett rent och fint hostell (läs: dyrt!) och checkade in för en natt. Hon som jobbar här är också världens sötaste. När klockan var kring nie kom vi på att vi ännu inte ätit nån mat idag så vi gick ut för hitta nånting att äta. Vi bokade på samma gång en bungalow för de kommande två nätterna. Fint så! Två nätter i en bungalow för två personer är i samma prisklass som en säng (i en dorm) för en person och en natt. Vi satte ner oss på Papaya och åt innan vi rörde oss vidare. Här fanns en stor butik så gick runt i den i nästan en timme för att bara se på saker. Efter att ha vant sig med seven-eleven var det här drömmen!
Tillbaka på hostellet duschade vi och tvättade kläder. Vi är för lata och snåla för att föra våra kläder till ett riktigt tvätteri så vi tvättar dom i duschen. Haha. Emilia har tillome bykpulver medan jag bara använder tvål. Jappjapp. Eftersom min tvål snart är slut så tänkte jag att jag kan tvätta dom med schampoo. Det gick väl sådär. Alltså grejjen är att sätta in alla kläder i en plastpåse, hälla i tvål och vatten. Knyta fast och skaka till man är nöjd. Sen skölja av alla plagg en för en. Typ. Meeen med schampoo funkkar det inte riktigt lika bra. Det flög skum över hela duschen och det var omöjligt att få kläderna ursköljda. Efter att ha stått vad som verkade en evighet i duschen gav jag bara upp och nöjde mig. Jag tog mitt och Emilias band från våra shorts, knöt upp de i sängen och voilà!
Perfekt.

Alltså deras engelska. Ja förstår ju int varför dom ska skriva på engelska när de inte kan. Haha.

Likes

Comments

SOA1617

Har blivit lite dåligt skrivet här på sistone. Huups. Igår steg jag upp runt nie och gick och åt morgonmål med en kille från hostellet. Efter att vi slängt i oss maten gick vi ner till stranden och låg där och solade, simmade och skrattade åt turister från Kina. Efter att ha spenderat hela dagen där gick vi tillbaka till hostellet för att duscha innan det var dags för lunch. Gick till ett ställe på gatan och beställde tunapancake och gick runt längs med gatorna. Så skönt att träffa nån här som man verkligen klickar med på en sån nivå att man bara kan gå runt och prata om allt. Och skratta. Kommer int ihåg när jag senaste sku ha skrattat så mycke som jag gjorde idag. Klockan närmade sig fem och vi gick tillbaka till hostellet för en powernap. Emilia skulle nämligen komma tillbaka idag och jag hade redan meddelat henne att de skulle bli fest! Hann vila en kvart innan en sprallig Emilia stormade in i rummet och jag tror mitt glädjetjut var högre än jag jag kan föreställa mig. Haha. Vi gick ut för att kunna prata och catcha upp. Och jag fick äntligen höra hur bra hon hade haft det i Bangkok. Och jag hade äntligen någon att prata med om vad som hänt här. Nån som kan förstå ens tankesätt. Vi bestämde oss för att ta en powernap efter en stund eftersom vi båda sovit dåligt.

Vi vaknade kring halv åtta tror jag och bestämde oss för att gå och äta tillsammans med killen från hostellet. Det blev green curry för mig och det var sååå gott. Och mycket. Och hett. Och spicy. Foood heaven lixom. Vi köpte några öl påvägen tillbaka till hostellet och smugglade in dem på rummet. Kriminella. Haha. Jag var också lite extra rädd eftersom ägaren på det här hostellet inte riktigt tycker om mig mera. Sista natten här men känns inte som jag vill ha böter eller arga blicka för de.. Han blev alltså sur på mig för att jag inte var intresserad av han och har inte sagt ett ord eller ens sett på mig när jag försökt prata och t.ex. fråga efter handduk. Jahapp. Man blir så van att umgås med killar här och tar det inte som en stor grej när de frågar en ut på öl. För det handlar om att umgås och ha roligt, inget mer. Därför blev jag inte heller fundersam när ägaren frågade om vi skulle ta en öl utan svarade glatt Yes. När jag sedan fick reda på att han var intresserad av mig blev det smått awkward och konstig stämning. Jaja. Nu har jag förklarat för länge. Moving on.
Emilia valde att sova en stund till så jag satt med killen från hostellet uppe i våra högsängar och drack öl. Efter några timmar valde vi att gå vidare till Banana bar och lämnade Emilia kvar på hostellet och tvingade en annan tjej med mig istället. Haha. Hon hoppade upp ur sängen och följde gladeligen med. Två andra killar från hostellet drog vi också med oss. Drack en öl och tog det lungt uppe på taket på banana bar innan det var dags för fest. Sprang till hostellet och väckte Emilia med orden Stig upp vi ska festa! och hon var snabbare än snabbast. Yrvaken rusade hon till vessan, klädde på sig och tog ölen med sig. Vi gick ner till stranden och dansade där hela natten lång. Det blev en aning mycket alkohol för mig och jag partajade som aldrig förr. Haha. Men såååå kul! En efter en gick hem medan vi dansade i vattnet på stranden och det kändes som natten aldrig sku ta slut. På hostellet fortsatte jag chilla med killen från hostellet och några andra svenskar medan Emilia somnade. Efter någon timme snarkade hela hostellet.
Såååå sjuuuukt härligt kväll!

Jag är fortfarande lika dålig på att fota. Det har oftast vari Emilia som tar alla foton och jag bara stjäl dem av henne. Hihi. Men nu när hon inte har sina telefon mera så måstenjag försöka bli mer aktiv med att ta foton kanske..

Om en halvtimme stiger vi på båten till Koh Lanta! Jee

Likes

Comments

SOA1617

Måndag 16.1

Vaknade rätt så sent idag, svårt att vakna tidigt när ingen river upp en från sängen. Haha. Gick runt på stan en stund och satt mig sen ner för att äta morgonmål. Har köpt fullkornstoast (drömmen här!) bananer och nutella så började laga ihop världens största hamburgare. Namiiii! På kvällen spenderade jag all min tid med 2 britter och en från Indien. Vi gick senare till Banana bar, lade ner oss på sköna dynor och såg på The Beach på stora skärmar. Mysfaktor 1000. Chillade och dansade en stund efter filmen innan jag gick tillbaka till hostellet. Där möttes jag av hostellägaren som frågade om vi skulle ta en öl och gick sedan ner till stranden och satt där hela natten tills klockan närmade sig morgon. När jag kröp upp i min högsäng kändes det som om ja satt på en helikopters propeller så det var rätt så svårt att somna men det lyckades till slut. Haha.

Har helt glömt bort att fota men här är en bild på Natalie och indiern som ja chillat mest med här.

Likes

Comments

SOA1617

Söndag 15.1
Vi vaknade runt tie och duschade, packade och checkade ut. Planen var att hitta ett billigare hostell men det var lättare sagt än gjort. Emilia sku åka iväg till Bangkok och jag har inte råd bo för över 10 € per dag. Vi hittade till slut ett som var snäppet billigare men inte endå tillräckligt. Men det fick duga. Tog tre nätter där och Emilia lämnade sin rinkka hos mig också. Vi gick runt längs med de små vägarna, köpte mat och vatten. Klockan närmade sig tre och vi tog varsin pancake fyllda med tonfisk och skinka. Efter en stund var det dags att stiga ombord så jag kramade Emilia hejdå och såg henne sedan försvinna bland folkmassan.

Jag gick till rummet och vilade en stund innan jag begav mig ut på upptäcksfärd. Tänkte att jag skulle ta mig till viewpointen. För det första gick jag åt fel håll. Sen nör jag kollade kartan märkte jag att jag var på fel berg. Sååå fick gå ner igen och genom staden och upp på rätta berget. 3,5 kilometer uppför. Fyfan. Det lät som en bra ide till först men halvvägs var jag helt död. Svetten rann som aldrig förr och ja funderade på om jag tagit mig vatten över huvudet. Det var ju trots allt över 30 grader också.. även här lyckades jag gå fel. Hittade till slut upp till toppen och det var sååååå fint! Helt klar värt det!

Gick alltså upp längs med en skogsstig och ner med trapporna. Benen var spaghetti milt sagt.

På kvällen gjorde jag inget speciellt. Pratade med folk på hostellet och gick runt på stan en sväng. Var helt slut efter bergsbestigningen och somnade runt ett.

Likes

Comments

SOA1617

Lördag 14.1
Flyget landade kring sju och flygvärdinnan väckte mig säkert 3 gånger. Ja vaknade först när hjulen tog i marken. Det där att jag skulle vara svårväckt förstår jag int alls. Haha. Var så j*vla trött och visste int hur jag sku hållas vaken. Vi gick ut ur planet, tog väskorna och gick ut för att sätta ner oss igen. Mina öron var i lås och mina ögon hölls inte uppe. Så kunde varken se eller höra någon annan. I en timme tid satt vi utanför flygfältet för att kolla vart vi skulle. Planen var Koh Tao men det var så dyrt så var tvungna att tänka om. Efter några timmars funderingar, runtspring och beställningar hoppade vi in i en full minibuss som skulle ner till hamnen.
Eftersom den var full fick vi "äran" att sitta fram. Att sitta fram i en minibuss handlar i princip om att bara slängas runt vid varje uppgasning, bromsning och vid vaaaarje lite sväng. Jag satt mitt i mellan chauffören och Emilia vilket gjorde det ännu svårare för mig. Allt jag försökte var att inte falla på kusken och det lyckades jag med iallafall! Resan tog en och en halv timme. Satt konstant och skrattade, skämtade och bevisade hur dålig humor man kan ha åt alla de andra i bussen. Men ursäkten var ju att vi inte sovit på två dygn och den godtogs nog. Pratade smått med svenska som satt bakom oss och förklarade när de skulle stiga av. Tydligen är kartor inte så vanliga för dom. Haha.

Ser ju rätt så pigg ut i varje fall..

När vi var framme i hamnen hoppade vi på båten. Gick högst upp på däck och satte ner oss i solen. Efter ungefär två timmars båttur var vi framme på Ko Phi Phi Don och vi började söka boende. Och shit vad det är dyrt! Vi hittade till slut en dorm och en säng kostade 400 baht per natt - vilket motsvarar lite över 10 €. Det betyder alltså tre gånger dyrare än t.ex. Kambodja. Hade ingen aning om att Thailand faktist skulle vara så här dyrt. Men men. Finns ingen chans att jag kommer att klara mej med såhär lite pengar men det löser väl sig på något sätt! I både Vietnam och Kambodja levde jag under min dagliga budjet trots att vi åkte bussar, tuktuk och var på en massa utfärder. Men nu borde jag dubbla min dagsbudjet för att klara mej. Lite svårt att göra nu lixom. Meeeen det ska fixa sig!

På hostellet sov vi typ åtta timmar och vaknade sent på kvällen. Vi gick ut, köpte varsin pizzaslice och gick ner till stranden. Satt där en lång stund och bara njöt, åt och pratade om allt från himmel till jord innan vi gick upp tillbaka. Vi satte oss ute en stund och vips låg det en man i min famn som gav sin telefon och ville att jag skulle skriva en massa fult åt hans flickvän. Jahaaa. Så att jaa. Vi gick in tillbaka till rummet och somnade sen kring 3.

Frammeeee!

Och en lite tb till sista kvällen på härliga Koh Chang!

Likes

Comments

SOA1617

Fredagen den trettonde

Steg upp idag halv elva efter några timmar sömn. Sååå död men bussen skulle fara om en timme så var tvungna att stiga upp ändå. Efterfesten hade slutat på vårt hostell och hälften av gänget sov så drog med mej D på morgonmål. Vi åt toast och drack smoothie samt kaffe innan jag var tvungen att rusa vidare till hostellet och pickupen. Var där en minut före den kom så kramade hastigt om killarna innan vi hoppade in i bilen som skulle ta oss bort från paradiset. Vi satt med gråten i halsen den första kvarten och funderade allvarligt på att hoppa av. Allt kändes jobbigt. Att lämna bakom sig underbara människor som man troligtvis aldrig kommer att träffa igen. Människor som man kommit så nära på så kort tid. Men det är väl det resandet handlar om. Att kära ner sig i platser, maten, krogarna och människorna och sen plötsligt vara tvungen att bara säga hejdå. Bara sådär.
Kom rätt snabbt på andra tanker för illamående kom över som aldrig förr. Minibussen körde rally upp och ner för bergen och ett rikligt intag av öl dagen före hjälpte inte på traven.. efter en timme var vi framme vid färjan och fick äntligen gå ut och ta frisk luft! Aaah. Satt ute på däck och pratade om allt från himmel till jord. Känslor. Minnen. Roliga äventyr. Och så mycke mer. Efter en halv timme var vi framme på fastlandet och hoppade in tillbaka i minibussen. Resten av resan gick bra utan illamående och utan tårar. Sov största delen och sju timmar senare var vi framme i Bangkok. Igen en gång. Koh San Road och vi skiljs aldrig åt känns det som. Ändå har vi ingen koppling till stället. Inga känslor. Ingenting. Här är vi ändå gång på gång.
Åt pad thai och crepes med banan och nutella innan vi hoppade in i taxin till flygfältet. Vi tänkte att vi sitter heldre på ett flygfält med wi-fi än går runt på en stor barstreet med all packning. Wifin funkade i en timme och sedan stängde kvinnan av det. Hann prata en halvtimme med Rosa i telefon så fick iallafall ut nånting vettigt av de här sju timmarna på ett kallt flygfält.

Det där med krabbis... inte riktigt min grej

Likes

Comments

Torsdag 12.1

Vaknade rätt så sent idag efter gårdagens festande. Ringde till Emilia eftersom hon inte var på hostellet och jag höll på hungra ihjäääl. Hon dök upp en timme senare och vi gick och åt morgonmål. Bestämde oss för att inte gå till stranden idag så gick mest runt och tog de lungt, pratade och såg oss omkring. Bestämde oss för att sova eftersom de skulle bli fest ikväll men de gick ju inte sp bra.. låg och vände och vred med i några timmar innan jag till slut gav upp. På samma gång som jag tänkte "skit i de dååå" så somna jag.. haha. Klockan var åtta när vi vaknade och vi gick mot restaurangen för att äta. Påvägen dit kom Sun som vi träffat dagen innan och bjöd oss på bbq. Grillad broiler och fräsch sallad som blivit över från middagen de hade haft en timme tidigare. Och gratis dessutom! Ännu godare då. Haha. Satt sedan där en stund innan vi gick vidare för att söka kläder till festen ikväll. Bytte om och gick tillbaka till Sun's bar. Gubay beach bar - så hääärlig stämning. Satt sedan där och drack öl, drinkar och spelade jenga en lång stund. Adrian (aka. Fernandos, jag har alltså döpt om honom) joinade oss också efter en stund.

Det mest imponerande jengatornet i historien

Klockan var närmare tolv innan vi rörde oss vidare till Cancun beach bar där det blev en hel del målandes. Vissa snyggare än andra... klottrade färg överallt, dansade och pratade med en massa människor. Träffade också David som vi mötte på färjan påväg till ön för typ en vecka sen. Talade med han en stund och han joinade oss också sen när vi gick vidare till nästa ställe. Det var bargatan som gällde och där festade vi runt in till småtimmarna. Sen var det dags för efterfest igen en gång och ännu klockan sex på morgonen satt vi ute i gungan och pratade. Främst om Mumin. Några timmar senare somnade vi. Svårt att skriva långt om dessa kvällar. De är så proppfyllda med nya människor, nys upplevelser och en hel massa känslor. Lägger in en bildbomb på samma gång som jag försöker återuppleva Thailands hittills mest känsloladdade och roligaste kväll!

Telefonen var i väskan efter all målning på händer, tår, armar och hals så tyvärr inga bilder från resten av kvällen. Kanske lika bra så. Haha.

Likes

Comments

SOA1617

Onsdag 11.1

Igår efter stranden gjorde vi inte så mycket. Vi for och äta till favoritrestaurangen, jag tog vårrullar med räkor och Emilia ris med tofusås. Och båda var så sjuukt goda! Jag gick vid tolvslaget och sova medan Emilia var ute och festade natten lång!

Idag vaknade jag runt 10 och Emilia var redan vaken. Eller rättare sagt så hade hon int ennu farit o sova. Haha. Vi gick till Aire beach cafe igen och jag beställde samma sak som igår. Yoghurt med granola och frukter. Lika gott var det idag också. Gick till stranden några timmar, Emilia sovde en stund och jag simmade. Lyckades också bränna mina knäveck. AJJ! Det gör så ont. Vi avrundande ganska så snabbt för att gå till hostellet och sova. Jag har haft så jävla sjukt i min rygg de senaste dagarna eftersom jag bränt den så har jag heller inte kunna stretcha eller "knaka upp" den. Så har gått runt som en stel sköldpadda. Detta har i sin tur gett mej hård huvudvärk. Vi sov några timmar och vaknade sedan runt sjutiden. Steg upp och märkte att vi ännu inte ätit mat. Gick till vår favoritrestaurang för lite fried rice och fortsatte sedan för att kolla nattlivet. Stämde upp träff med Adrian och en annan tjej som Emilia träffat igår och partajade hela natten lång. Jag träffade en trevlig svensk som jag sedan gick iväg med på efterfest och lämnade kvar Emilia på dansgolvet. Klockan närmade sig sju innan jag satte huvudet på dynan och somnade.

Vi fick även se på den hittills bästa fireshowen! Lyckades bara filma och inte knäppa några foton. I slutet av showen flög det upp en eldboll på taket (som var gjort av palmblad) men det fixade sig till slut med en hel del vatten och en turist som tillräckligt lång för att få ner bollen. Haha.

PS. OBS! Idag när vi gick från stranden så satt aporna på elstängslen vid vägen igen. De största apan kollade lite snett mot mej och började med full fart klättra neråt. Jag blev halv i panik eftersom dom är väldigt aggressiva rabies djur så jag skyndade mig mot butiken som var nära. Apjäveln bytte sedan håll och började springa mot Emilia som gick en bit bakom mej. Jag hörde ett skrik och såg bakom mej att apan hängde i hennes plastkass. Vi hade köpt bananer tidigare och Emilia bar dom med sig. Hahaha. Det tog en stund också innan hon förstod att släppa bananerna så den hängde bara i kassen och Emilia såg ut och vara halvt i panik. Sååå skrämmande just då men nu när jag tänker tillbaka på det så var det ganska roligt. Apjäveln fick tillslut sina bananer och vi skyndande vidare.

Likes

Comments

Sov längre idag än vanligtvis. Steg upp efter tie och packade strandväskorna. Emilia hade varit uppe redan en längre tid så hon var hungrig, vi gick ner till stranden för att äta morgonmål. Idag var det annat än toast och ägg som väntade. Gick till Aire beach cafe som vi sett tidigare och åt morgonmål. Jag åt yoghurt med frukter och müsli. Tog en kaffe på sidan om också. Och de var såååååå gott! Efter att i en månads tid levt på vitt bröd och ägg varje morgon var det som att komma till himmelriket.
Vi åt under tystnad och verkligen njöt. Emilia charmade hunden också. Trots detta fick vi ingen rabatt på notan... vi satt sedan en lång stund där och läste tidningar och pratade innan vi gick vidare till stranden.

Likes

Comments

SOA1617

Vaknade idag klockan nie och Emilia var redan uppstigen och borta. Steg upp och gick till baren för att leta upp henne så vi kunde gå och äta morgonmål. Inatt hade en bungalow breve oss brunnit upp och Emilia hade varit vaken. Jag hade också vaknat och hon hade berättat att det en bungalow brinner men jag hade somnat lika fort. Typiskt jag. Skulle väl int ens vakna ordentligt fast vår egen bungalow sku brinna... Så de e ju tur att jag har Emilia med mej!
Vi gick in till gågatan, åt morgonmål och checkade sen ut från vår lilla krypin. Mitt högra ben är totalt uppätet så dedär med jag och myggnät fungerar inte värst bra..

Emilia bjöd på film, chips, kex och cokis igår. Vi somnade båda mitt i filmen. Emilia vaknade sen av att det brann bredvid oss.

Efter att vi fört våra saker till det nya hostellet gick vi ner till stranden.

Mina glamorösa myggbett

Mitt framtida yrke.
Åt majs, drack ur kokosnötter och åt fruktköttet. Namiiii

Det där med att ta sig ut i vattnet är inte de lättaste i dagens vågor

Vi låg fyra timmar på stranden, plaskade omkring i vattnet mestadels men lyckades också bränna oss.
Efter stranden köpte vi varsin bananashake innan vi gick till hostellet för att fresha upp oss. Skön dag idag. Duschade, jag tvättade också kläder i duschen (vilket gick sådääär). Klockan närmade sig nie när vi gick för att äta. Drack en öl och småsprang tillbaka till hostellet när det började regna.

PS. Såg apor påvägen från stranden till hostellet! Detta är vilda apor som man inte får fara nära men Emilia lyckades få vettiga foton endå, så stjäler hennes!

Likes

Comments