View tracker

Sittersom bäst i skolan och lektionen börjar om en kvart. De sista pappren ärunderskrivna och ska snart lämnas in. Sista skoldagen. Helt sjukt. Är så gladoch ledsen på samma gång. Alla människor man lärt känna som man kanske aldrigser mera. Studietiden och alla fester. Allt har sin tid och allt tar slut nångång och nu har jag snart ett yrke. Sådär påriktigt. Känns så braaa!

Veckoslutethar spenderats med bruncher, alkohol och Shameless. Har blivit helt beroende avden serien. På Lördagen firade vi med Jonas att det är vårt sista veckosluttillsammans och drack upp Ouzon som vi hämtade hem från Grekland. På söndagkockade vi brunch och låg på soffan hela dagen och tog det lungt. Skönt detockså. Jag drog vidare på öl på kvällen och var hemma vid midnatt.

Idagkommer vi med klassen fara ut och äta, eller iallafall en stor del av klassen,och senare blir det säkert utgång och dans. Måste väl ta vara på studielivet sålänge man kan. Haha.

Är baraså glad just nu. Allt är bra och livet känns som om det skulle vara på rättspår. Nu längtar jag bara iväg till Asien. Sol, sand, drinkar, äventyr,flipflops och god mat. Allt man behöver.

Slängerin några bilder från veckan, ha de bäst!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

En produktiv Måndag för en gångs skull!
Steg upp klockan sju och åtta var jag på praktik, 7 timmar gick jag hem och städade. Gjorde upp to-do listor och åt sen en banan innan jag gick vidare till skolan. Har så mycket att göra att det kommer vara fullt upp hela veckan. Ska försöka få klart att i veckan så att jag kan hålla ett helt ledigt veckoslut med bara slappas, tänkte dock vara i Åbo för omväxlings skull. Har blivit så mycket åkas nu fram och tillbaka. Och senast för det 27 € bara för tåget till Karis och tillbaka, för att inte prata om allt annat onödigt det far pengar på där. Har nu redan börjat inhandla e hel del julklappar eftersom vi far om en och en halv månad och ville inte bli i panik en vecka före resan. Så att. Känns ändå som om jag skulle ha allt på koll just nu. Så de e najs! Sitter som bäst i skolan och fixar en julklapp färdig och försöker få allt annat viktigt nu fixat för min dator är så dålig där hemma. Men hamnar nog komma hit och sitta imorgon också har jag på känn!

Nog om det.. Det var halloween det här veckoslutet också och vi var i Affes, som var fullt med människor! Så roligt! Jag var utklädd till oxe eller tjur eller vad man vill kalla det. Ingen ekorre. Haha. Visste inte heller vad tjur var på finska när nån fråga. Så jag svarade att jag var "semmonen mies-lehmä" haha. Ganska nära iallafall!

Var också förra veckan med mamma och äta till nya Nakki-fajja, super god grillmat! Roligt när de öppnar nya olika matställen i Karis.

Har också tömt nästan halva mitt klädskåp, så har en maaaassa kläder till salu snart! Och börjat skriva inbjudningskort till dimissionen. Så jag har gjort annat än bara supit och ätit. haha.

Har inte så mycket annat spännande att berätta annat att det är fullt upp men är ändå glad och vet att jag klarar det. Rolig stress och inte press stress! Och på torsdag får jag träffa Rosa också så har nånting att se fram emot annat än bara skola och en massa måsten.

Ha en skön vecka!

Likes

Comments

View tracker

Torsdag betydde skoldagar jag även var med och höll en presentation om amningshandledning. Kändes lite dumt att läsa in oss på amning eftersom vi studerar till socionomer men de var rätt nyttigt ändå! Fick veta en massa viktig information och presentationen gick bra den med. O där var sista presentationen över för min del. Så konstigt. Kändes som skolan nyss börjat och studielivet drog igång. Men nu är det en och en halv månad kvar och jag kan säga att jag klara det! De senaste tre åren har varit upp och ner. Att flytta bort hemifrån. Mamma blev sjuk. Och friskförklarad. Jag har blivit diagnostiserad med depression. Med panikattacker. Och friskförklarad. Har legat hemma i sängen flera dygn. Jag har träffat nya människor. Festat som aldrig förr. Träffat den stora kärleken i mitt liv. Förlorat den. Gått vidare. Skrattat. Njutit. Byggt på mig själv. Tränat. Försökt hållas glad. Gråtit. Insett vilka mina riktiga vänner är. Lärt mig att säga nej. Lärt mig säga ja. Allt det här och en hel del massa annat. Och jag är stolt över mig själv. Allt detta på tre år. Och jag klarade det. Och detta är livet. Så som det ska vara. Allt ska väl vara en berg och dalbana. Det hör till, det hjälper en att växa och utvecklas. Och jag ångrar ingenting!
Efter skoldagen på torsdag sprang vi med Emilia till tåget och åkte till Karis. Bjöd henne på tre rätters middag på Fredag och satt och pratade om allt och inget hela kvällen.
Resten av veckoslutet har jag bara tagit det lugnt. Gått flera långa skogspromenader med Norrman varje dag. Ätit god mat och en hel massa choklad. Bara för att jag kan. Har träffat vänner och pratat om allt från himmel till jord och bara njutit. Det har stormat en hel del varje dag men det har inte påverkat mig. Har njutit av varje dag och sett en hel del filmer. Ett veckoslut fyllt av tankar, funderingar och framtidsplaner. Men om mig själv. Hur jag vill var som människa och vad som är viktigt för mig. Ett väldigt nyttigt veckoslut med andra ord. Ska fortsätta ligga i soffan idag och imorgon ta tag i riktiga saker och vardagen igen.

Likes

Comments

Sitter som bäst på tåget mot Åbo efter ett roligt veckoslut i Karis. Bet inte om jag mera tycker att Åbo är hem eller om det är en plats jag bor på för att få skolan färdig. Känns konstigt. Älskar Åbo som stad men de jag umgåtts mest med i Åbo har flyttat bort. Vet int vad jag tänker angående framtiden i Åbo heller. Jag älskar staden och vill bo där, det vet jag. Kommer att bo enda till Novembers slut där, sen flyttar jag ut från lägenheten, bor 10 dagar hemma innan det är dags för Asien. Har ingen aning vad jag ska göra i Februari när jag kommer tillbaka till Finland. Men det löser sig säkert. Tar inte så stor stress över det. Annat än pengar. Kommer ha ca. 20 € när jag kommer tillbaka, utan jobb och bo hemma. Konstigt för att jag kommer vara 23 och kommer vara tvungen att "börja på nytt" på något sätt. Skaffa pengar och bygga upp en ny plan för hur jag ska gå framåt i livet, men jag tror att en hel del kommer klarna när jag är på andra siden jordklotet så det blir nog bra!
Har världens grymmaste huvudvärk just nu, och tror att alla i tåget vet om det också, eftersom just idag är alla vääääldigt pratglada. Och högljudda. Satt o serendi igår och smuttade på en massa olika drinkar innan vi bestämde oss att det blir utgång. Skitkul var det så det dagens huvudvärk kan jag leva med! Imorgon är det praktik som gäller och längtar redan efter att få fara hem och sova för att vara utvilad imorgon. Har bestämt att de kommer bli en bra vecka!

Likes

Comments

Sjukt i halsen, hosta, snuva och huvudvärk. Heeelatiden. De senaste två dagarna har jag bara luggit i sängen och sett på Criminal Minds. Känns som jag bara ödat två dagar på ingenting men de ha varit så sköönt att bara ta de lungt. Imorgon börjar praktiken så måste börja skarpa, så där påriktigt!
Men veckoslutet var mer än lyckat!
Hade tidigt träff med Rosa på Fredagmorgon och åt morgonmål på Fontana, satt där i några timmar och pratade om allt och inget. Gick sedan hem för att städa innan jag mötte upp Ette på tågstation. Vi gick till Woolshed för att äta, maten var väl sisådär men ölen och servitören var på topp. Haha. Vi catchade upp vad som hänt på sistone innan vi gick vidare till Rento där Kim och Rosa mötte upp oss. Satt och pratade om allt möjligt och de var så roligt. De höll på att fixa ställe inför Oktoberfest och vi trodde att det brann innan vi märkte att de hade en hel gris ute på grillning på terassen. Coolt! Jag och Ette gick hem till oss för att fixa oss klara inför kvällen. Lägenheten var full av Jonas vänner så vi pratade en stund me dem innan vi gick in till stan tillbaka, eller Edison med andra ord. Vi blev bjudna på skumppa och satt där och pratade en stund innan vi gick vidare till Portti. Mötte upp fyra geologistuderande och skrattade konstant i några timmar innan vi igen for vidare. Till Forte. Jag och Ette var påväg till Börs men de andra till Forte så vi hängde me med dom iställe. Krogen stängde, vi klämde i oss skräpmat och tog taxi hem. Somnade rätt så fort.

Lördagen låg vi mest inne, sov, åt, pratade, sov och pratade lite mer innan jag följde Ette till tåget. Jonas ordnade fest på kvällen medan jag låg i sovrummet, tills ja inte kunde hålla mej mera utan joinade dem iställe. O kul var det! Gick till Portti med en av de vi träffade på fredagen och satt och pratade i flera timmar innan sängen kallade. Så roligt med nya människor!

Allt annat än fräscha på lördagmorgon. Haha

Likes

Comments

Kärlek, Utbildning

Tisdag började med tidig väckning och skola, hade en massa att planera inför skolarbete så hade gruppträff med en lärare senare. AMNING. Att skriva ett arbete om amning intresserar mig ungefär lika mycket som finska tv-program. Inte alls. Gick och äta med Heddi efter att vi fått en del planerat och avreagerade oss på samma gång. Planering och Novia. Nej det går inte. Tycker om att studera här på grund av att skolan är så liten och mysig, sådär alla-känner-alla fiilis meeen hur svårt kan vissa saker vara? Jag är själv den som älskar att planera och ha saker på klart, så det blir ofta svårt när en "högre makt" har hand om planering och sköter den dåligt. MEN MEN. Två månader kvar. Förhoppningsvis. Visst finns det saker som kan gå snett ännu, men har jag klarat mig i över tre år så ska ja väl klara av några månader till. Åååh vad roligt de ska bli att bli klar, På samma gång skrämmande. Sen är jag vuxen lixom. Hah! Funderar på att fortsätta studera men är inte säker var, när och hur. Men jag vet att jag älskar studielivet!

Halv fyra mötte jag upp mamma på tågstationen och det var meningen att vi skulle fara till Flow Park, det är tydligen stängt på Måndag och Tisdag så vi fick skippa det och planera in någonting annat. För att vara lite kulturella gick på museum, till Aboa Vetus, och det var sååå intressant. Kommer ihåg att vi nångång for dit med skolan när vi var mindre men kommer inte ihåg speciellt mycket. Aboa Vetus är alltså stora hus och byggnader som grävts upp "under Åbo" där finns historia, kartor, föremål och jaa allt för att göra en museumvistelse intressant. Dom håller som bäst på att uppdaterar allt och gör nya utgrävningar så det är intressant att se vad dom hittar. Man kan även läsa historier om hur det var där för 600 år sedan och det gör allt så mycket mera levande. Rekommenderar starkt!

Efter att vi gått där en stund gick vi runt ån och bara njöt av dem charmiga och soliga höstdagen. Försökte också leka turistguide men de gick väl sådär. Haha. Gick in tillbaka till stan och satte oss ner i Fontana för att äta bulle (kanelbullens dag idag!) och drack kaffe till. Världens största bullar hade de också! Gick runt i stan några timmar i butiker innan vi rörde oss till Shamrock för att äta. Klämde i oss varsin stor lövbiff innan vi gick hemmåt. Satt i soffan och pratade hela kvällen och visade också Asien-rutten åt mamma, hur varför och vad vi väljer att göra. Så att hon också har en inblick. Främst också för att ingen annan är så hemskt intresserad av att höra om Asien.. Men hon e ju min mamma så hon har en skyldighet att höra på mig. hihi.

Nästa morgon var det väckning halv nie och jag hade träff med min praktikhandledare klockan 10. Yrade runt i Åbo utan att lyckas hitta rätt, ringde på fel dörr, och efter mycket om och men hittade jag fram. Planerade vilka dagar jag skulle vara där och hur jag ska "jobba" de kommande 6 veckorna. Blir intressant och se hur det kommer att vara som ledare. Kommer att bli bra.

Gick runt i stan flera timmar, drack gott kaffe och åt Thaimat. Lever som en prinsessa när mamma kommer och hälsar på. Hon skämde också bort mig med lite nya höstkläder så nu kommer jag klara av hösten galant! Har länge klagat över mitt risiga hår, har det ALLTID fast i en tofs och bestämde mig nu att göra någonting åt saken. Mamma uppmuntrade mig också så kunde inte fega ur sen mera. Gick in till Ada & Olexi på Auragatan och förklarade hur jag ville ha mitt hår, gick ut en timme senare med ett leende på läpparna och me den frisyr som jag begärt. En av de första gångerna jag varit nöjd med resultatet från en frissa.

Följde mamma till tåget och vinkade hejdå till henne innan jag gick hem tillbaka. Pratade sen en lååång stund med Emilia i telefon, och det är alltid lika roligt! Till jag blir hungrig. Och det är alltid samma. Vi pratar och pratar och pratar, det tar aldrig slut. Sen blir jag hungrig så vi måååste sluta innan jag bli cranky.

När jag en gång börjar skriva så tar orden aldrig slut. Sku kunna skriva flera sidor till men ska avrunda för idag.

P.S. Jag är så lycklig för att få kalla min mamma till min!

Likes

Comments

Det känns som om det sku hända allt för mycket just nu för att jag ska klara av att hänga med!
Igår bokade vi flyget till Thailand och om exakt 75 dagar börjar mitt livs största äventyr, eller också vårt livs största äventyr. Hittills iallafall. Planen är att resa runt i Sydostasien i två månader innan jag återvänder hem till kalla Finland. Emilia blir eventuellt kvar nere i värmen men de får vi se sen! Planeringarna är ännu öppna men flygbiljetterna är bokade, rinkkan inhandlad och tidplanen någorlunda utplanterad så det känns riktigt bra.
Har lämnat in mitt sista individuella arbete också till läraren och nu är det bara några grupparbeten och praktiken kvar innan jag kan titulera mig socionom, spännande tider!
Igår var det Red Cup Party i Monkey och vi hade planerat i flera dagar att vi skulle fara dit med Emilia. Klockan blev tolv och fiilisen var inte alls på topp, hade stressat i flera timmar att få flygbiljetterna beställda. Vi tog oss endå i kragen och började gå mot krogen klockan ett. Dansade, pratade, skrattade hela kvällen med en massa roliga typer och det var så värt de!
Sitter som bäst hemma i Karis och pratar med mamma o pappa. Ska väl börja fara o sova sådä sakta för att orka göra nånting imoron också!

Likes

Comments

Tankar

För exakt en månad flyttade jag tillbaka till Åbo från Karis. Och OJ vad det har hänt mycket.

+ Gråt, en jäävla massa gråt
+ Magont, huvudvärk, migrän, ryggproblem
+ Träff med den vackraste gravida kvinna jag känner. Rosa.
+ Skratt, en hel del skratt.
+ Träning, sådan träning som spyorna vill komma upp och man bara sväljer och sväljer medan man intalar sig att allt kommer ordna sig. Tårarna rinner och blandas ihop med svett. Resultatet är lyckorus. Avsluta länk med skratt och tårar.
+ Skrev på Jodel om någon vill komma med på ett glas vin! (De som inte vet vad jodel är så är det ett chattrum med människor i närheten som är helt anonyma) En sak jag aldrig skulle ha vågat göra några månader tillbaka. Träffade 3 stycken helt olika och intressanta människor och satt i Portti och drack sider intill småtimmarna innan jag sedan vinglade hem småfnittrande. So coolt! Vi hade träff på domkyrkotrappan en mörk kväll och jag det enda som snurrade i mitt huvud var vad mamma o pappa sku säga. Går och träffar tre okända människor "mitt i natten" i en mörk park. Haha. Men jag har fortfarande alla njurar kvar!
+ Varit till Estland med den finaste bruden som finns, fyllde dagen med prat, shopping och en hel del skratt.
+ En hel del fest har det också blivit. Och vin. Och cider. Och dans. Och ivriga diskussioner i 2 promilles fylla.
+ Serendi. Helt klart favoritstället den senaste månaden.
+ 170 € fortkörningsböter! Jaa, för att allt kan väl inte vara en dans på rosor heller.
+ Sett på Burlesk och firat Rosas födelsedag. Intressant upplevelse! Mera roligt än sensuellt men nu kan jag kryssa av det också.
+ TATUERING! Jag har äntligen fått min tatuering på låret och jag är mera än nöjd. Det är den finaste och mest beskrivande tatueringen jag skulle ha kunnat ta. Och jag älskar den. Bär den stolt.
+ Läst böcker. En hel del också. De som skrattar åt självhjälpsböcker skrattar jag åt. De har hjälpt mig. Mycket. Att förstå att inte alltid behöva prestera på topp för att vara bra.
+ En hel del program med mamma. Shopping. Mat. Mat. Och mera mat. Med den vackraste personer jag känner. Och den starkaste. Min stora förebild.
+ Sista men kanske den största punkten. Asien. Syd-ost Asien. Men andra ord Thailand, Kambodja, Vietnam, Laos. Resa med min bäst vän. En legendarisk resa som kommer att ske om några månader och vara i lika många månader. Helt sjukt. Helt sinnesjukt.

Likes

Comments

Tankar

Sitter som bäst i skolan och leker att jag skriver om etik inom socialt arbete. Men vem försöker jag lura? Mina tankar vandra iväg så mycket längre än det. Kan inte alls koncentrera mig. Men har fått två arbeten klara idag så jag tycker jag är värd en klapp på axeln ändå! Den senaste veckan har jag suttit timtals i skolan varje dag för att hinna få klart alla arbeten, och nu kan jag äntligen säga att jag är på plus! Min "to-do-list" blir allt kortare och jag blir allt gladare.

Visst har det funnits stunder som jag inte har varit glad. Oj. Det har funnits många av dem. Hela mitt liv vändes upp och ner och i runt och åt alla håll det bara kan göra för en tid sen. Jag har nämligen blivit singel. Fortfarande konstigt att säga det högt men det känns bra. Det känns riktigt bra faktist. Har gråtit, sovit, tyckt synd om mig själv i flera veckor. Varför händer det här var en fråga som snurrade i mitt huvud länge. Sen kom jag på varför det hände just mig. Det var meningen. Jag har alla möjligheter i hela världen att göra vad jag vill och leva på det sättet jag själv vill. Har ältat och ältat fram och tillbaka. Men några veckor sen kom det. Jag är lycklig. Riktigt lycklig. Sådär löjligt patetiskt lycklig. Sitter i skolan och skriver om självmord med ett leende på läpparna. Somnar med ett leende och går runt i stan glad. Så konstigt att äntligen komma tillbaka till mig själv. För det är just såhär JAG är. Jag är en glad människa, med energi som längtar efter nya utmaningar och spännande äventyr. Men så har jag inte kännt mig på länge. Vet faktist inte när jag senast tog emot en utmaning av någon. Eller gjorde någonting för mig själv. Bara kunna göra EN sak som jag vill. Inte på grund av press från vänner, pojkvän, familj eller jobb. Listan kan göras hur lång som helst men jag tänker sluta lyda. Lyda alla dom som inte vill mitt bästa. De som säger vad som är bäst för mig men som inte har en aning. En aning om vem jag är. Jag vet vilka personer som är viktiga för mig och det är dem jag vill sätta min energi på. På dem. På mig själv. På sånt jag tycker om. Jag vill leva med mig själv och de som vill mitt bästa. De som bryr sig innerst inne. Och de andra kan strunta i mig. För jag behöv inte er mera. Jag tänker inte vara snäll och träffa de människor som inte kan ta den som jag är. Jag har ändrats väldigt mycket de två senaste månaderna. Jag har växt. Som person. Jag vet vad jag vill, ja vet hur jag vill vara, hur jag vill klä mig och vilka skämt jag tycker är roliga. Och jag tänker aldrig sluta skratta åt dem. De som är nära mig och inte tycker om det här så hejdå. Mina vänner som jag älskar otroligt mycket kommer finnas där. För de accepterar mig. Sällan mina dåliga skämt. Men mig. Och det känns bra. Har aldrig gått så här djupt in i mig själv och tänkt. Jag vet att det finns personer som vill trycka ner mig, som avskyr att se mig skratta. De som blir arga av att jag njuter av livet. HAA DEE! Det har tagit lång tid för att komma hit som jag är idag. 

De första 5 månaderna av detta år var ett helvete. Jag mådde så piss. Jag vet att jag inte vill tillbaka dit. Jag svek alla de som var nära mig. Försökte hålla upp en fasad. Grät mig till sömns. Aldrig mera. Jag vet flera som också mår dåligt, men det är bara att kämpa. Kämpa vidare. Kämpa för lycka. Det finns också de som pratar om att man inte kan må dåligt när man är 22. Vad menar du nu? Det har väl ingen skillnad om man är 4, 22 eller 67 år? Mår man dåligt så gör man. Det som hjälpte mig var att bevisa min hjärna att den har fel. Jag är inte dålig. Det går att älska mig. Allt kommer bli bättre. Min hjärna har fel. Alla tankar som snurrar går att ändra. Bevisa den jäveln fel. Det gjorde jag.

Jag försöker inte säga att livet är en dans på rosor och jag är den lyckligaste tjejen i världen. Det är de inte. Men jag kanske är det. Jag är nöjd med mig själv. Jag har fortfarande dåliga dagar. Det har väl alla människor. Men jag behöv inte hålla upp en fasad mera. Är jag arg så är jag. Är jag glad kan jag visa det också. Är jag ledsen så låter jag mig vara det. Det är väl så de ska vara.

Likes

Comments

Ojjojj en sån lång dag..
Igår kväll slutade jag 21 från jobbet och körde direkt ner till Emilias stuga. Där väntade grillning, lekar, simning och många timmar bastubad. Så rooolig kväll med härligt sällskap. På morgonkvisten körde jag hemåt och en timme senare skulle jag vara på jobb.. Usch. Sju satt jag snällt och lyssnade på rapport och dagen gick ganska snabbt. Klockan 15 slapp jag äntligen hem och sovde 3-4 timmar som ett litet barn.

Har just sett på Warcraft som just kommit ut. Nu ska ja nog bara ligga i soffan o se på några filmer till och ta de lungt!

Puss på er!

Likes

Comments