Header

Bermuda var en av pubarna vi gick till fredagen när vi kom dit och tror vi hann med fyra pubar under kvällen och shiiiit vad kallt det var!! Men väl inne s var det varmt och skönt. Dock så röker tyskarna så himla mycket inomhus, det är galet! Var tvungen att gå ut för att få ren luft hela tiden haha.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Inspiration är väldigt viktigt för mig. Kan spendera timmar på pinterest eller tumblr. Följer allt från resebloggar till mammabloggar, finner alltid någon slags inspiration! Har som sagt bloggat sedan 2010 och dels är det roligt att se tillbaka och dels är det ett ställe där jag kan samla mina bilder och tankar. Det är också praktiskt för släkt och vänner att följa vår resa. När jag var yngre skrev jag alltid i dagböcker, men det här digitala formatet passar mig snäppet bättre. Tror att största skälet för det är att jag har alla mina foton på datorn som jag kan komplettera med. Det enda som jag känner kan vara problematiskt är att man inte vet vilka som läser, och då kommer vi automatiskt in på det här med den fina linjen mellan att kunna vara privat och vara för privat. Men oftast tänker jag inte på det alls, utan bloggar bara det jag känner för. Mitt bloggande går även i perioder. Ibland vill jag skriva hur mycket som helst och ibland vill jag bara lägga upp bilder som speglar mina känslor. 

Varför bloggar ni?

Likes

Comments

​Överallt i Bremen fann med vackra hus i alla möjliga färger... 

Likes

Comments

I onsdags var vi i Bremenhaven där vi gick på zoo och klimahaus (berättar mer om det sen). Detta zoo var helt amazing, man kom så nära djuren! Det var inte alltför stort, de hade planerat det så himla bra! Sälen ni ser på bilden var min favorit, han höll på att styla för alla hela tiden haha. 

Likes

Comments

Godmorgon! Igår kollade vi på mellon och tog det lugnt. Fick lite plugg gjort också :) Nu har vi precis ätit frukost och jag ska börja skriva på mitt policy brief till min miljökurs. Bilder från Bremen kommer upp under dagen :)

Likes

Comments

Jag och Pierre trodde inte att vi skulle få se snö i år, men det fick vi! Igår när vi var i Hamburg så började det snöa stora fina flingor. Det bästa av flera världar att få uppleva snö och sen åka hem till värmen.

Vår tyska vän Marten och Pierre. Här är vi påväg till universitetet i Hamburg. Marten har bott i Hamburg i åtta år, så han vet allt om staden.

Tyskarna hade så många goda bullar! De använder samma söta deg som svenskarna så smakade verkligen som på ett café i Svergie :)

Likes

Comments

​God morgon! Vaknade upp i vår egen säng imorse och åh vad skönt det var att komma hem. Vi har haft en helt otroligt bra vecka i Tyskland, men efter några dagar borta är det alltid skönt att komma hem :) Har massor av bilder som jag ska börja lägga upp idag. Sitter här med en kopp té och äter frukost och läser ikapp lite bloggar ;) Idag blir det nog även lite plugg och ja, vi får se. Kram!

Likes

Comments

Idag var vi på Bremenhaven Zoo och sen besökte vi Klimatehaus. Har så mycket bilder på min vanliga kamera. Nu har vi precis avslutat middag med våra vänner och ska snart sova. Vi har det så bra här! Hoppas allt är bra med er, kram!

Likes

Comments

​En sak som jag tyckte, och fortfarande tycker till viss del, är svårt med att flytta utomlands är mathandlingen. Detta gäller speciellt kött måste jag säga. När jag bodde i Sverige var jag väldigt mot allt annat kött än svenskt kött. För debatten har ju varit att Sveriges kött faktiskt är mycket bättre än andra länders, eller hur?Nu äter vi ju endast franskt kött. Jag är supernoga med att endast äta nötkött, både i Sverige och här. Aldrig fläskkött till exempel. Detta har gjort att jag blir så fundersam över vad som faktiskt är bra eller inte? Kommer jag att köpa franskt kött när jag flyttar tillbaka till Sverige? Eller är det faktiskt mer antibiotika i det franska köttet än i det svenska? Vilket innebär att jag äter det just nu. 

Har ni sett dokumentären Food Inc? Efter den dokumentären blev jag superskeptisk mot kött vilket man borde vara. Den handlar om matindustrin i USA, helt galet. Det som stör mig mest är inte antibiotikan (även fast den stör mig mycket är väldigt emot det) så är det att cheferna för matföretagen sedan blir högt uppsatta politiker. Detta leder ofta till att politiker ser till sina egna vinstintressen vilket gör att de inte värnar om konsumenterna. Jag blev vegetarian i ett halvår efter den dokumentären, men det funkade inte riktigt så idag försöker jag välja kött med omsorg istället helt enkelt. Men ja, väldigt svårt att handla kött här tycker jag, Men i korgen här ser ni mina favoriter: grönsaker, färskpressad juice och baguette! Och i bilden nedan är en annan favorit ;) 

Likes

Comments