Header


Vad ni ser ovan är min nya favoritbutik vad gäller pyssel här i Bordeaux. Det är hela väggar fulla med knappar och väggar fulla med garn. Det bästa är att knapparna ligger i glasburkar så det är bara att gå runt i butiken och njuta. Jag har ju börjat att älska att virka, så mediterande när man pluggar haha. Är snart klar med en stor uggla vilket bevisar hur mycket jag har i skolan just nu (vilket är enormt mycket) men det hjälper en verkligen att koppla av! Du kan inte räkna maskorna OCH tänka på hur en viss person tänkte i en viss konflikt. Perfekt alltså. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments
My man had bought me flowers and I came home with dessert from the patisserie. Like the perfect match!

Likes

Comments
Denna bokaffären i Paris är MUMS. Du går in där och vill inte komma ut därifrån! Köpte inte med mig några böcker, men fick med mig en tygpåse hem. Från butiken kan man se Notre Dame som bara ligger ett stenkast därifrån.  

Likes

Comments
Jag och Pierre älskar att utforska ställen, så vi tar på oss joggingskorna och går alltid flera mil. Denna gången sa vi att vi inte skulle gå så långt som vi gjorde i London förra året, men vi är alldeles för nyfikna... Under vår weekend i Paris gick vi runt nio mil (!!). Tack vare dessa promenader och utforskande hittar vi alltid roliga och saker som bara får en att gå runt och säga "Åååh!". Marknaden ni ser på bilden ovanför är ett av de tillfällena. Denna lilla marknaden sålde bröd, smycken, tavlor, prydnader och mycket annat. Männen hade basker på sig och det spelades fransk musik. Det kändes verkligen som att vi hamnat mitt i en film.

Likes

Comments

Eiffeltornet köpte jag i Paris, doftpåsen, ljuset, ljusstaken, servetterna och burken köpte jag i en jättefin inredningsbutik här nere i stan.

Likes

Comments

Nästa gång jag bestämmer mig för att flytta så ska jag hyra ett par sherpas. Det är vad jag lärt mig av denna dag. Jag säger det, försök inte flytta med 7 väskor. Det är inte roligt någonstans. Efter frukost i loungen på Arlanda så var det en smärtfri resa till CDG. Bytet till tåg var inte alltför krångligt då det fanns tillgång till bagagevagnar. Men att vi sen inte kom med första tåget var mindre kul. Det var tydligen utsålt. Så istället fick vi vänta 3,5 timme tills nästa tåg skulle gå. 

Haha var så roligt, när vi lyckats släpa väskorna till perrongen och skulle på tåget så kastade tågvärden ombord Cassandra med väskor efter för att tåget skulle avgå. Tog typ 10 min men sen hade vi lyckats fått våra väskor på plats och satt oss ned. Bara för att sedan stanna på nästa station i över 30 minuter på grund av nånting. Tror det hade med säkerhet att göra men det var inte så lätt att förstå vad konduktören ropade ut på tåget.
Fyra gånger så fattiga och fyra, plus förseningar, timmar senare var vi framme i Bordeaux, Landet av honung, staden av guld, stället där alla dricker vin istället för vatten. Vårat nya hem helt enkelt. Det börjar bra även här. VI följer skyltarna till Taxi vilket tar oss ut på sidan av stationen. Men där finns inga taxibilar. De står tydligen på framsidan, andra sidan från vårat håll sett, och inte där skyltarna pekade. Cassandra lyckades efter 30 minuter av frustrerat släpande och massa stannade på vägen stoppa en taxi som kunde ta oss till hotellet.

Klockan 20.00 var vi inne på vårat svalkande rum med fungerande AC. Efter 15 timmars resa. Vi var framme. Detta skulle firas, vi trampar iväg ut på stan för att fira. Skola och boende var problem för en annan dag. Äntligen var vi här.

Likes

Comments


Första tiden var det MYCKET pasta och pastasås haha. Men nu har vi börjat vänja oss och hittar numera varor vi är vana vid och nya goda saker. Vi har ingen ugn dock, men klarar oss väldigt bra ändå!


Throwback to our first dinner in our beautiful appartment. 

Likes

Comments

Eiffeltornet köpte jag i Paris, doftpåsen, ljuset, ljusstaken, servetterna och burken köpte jag i en jättefin inredningsbutik här nere i stan.

Likes

Comments


Denna passagen var ett riktigt fynd på vår lilla promenad (3 mil lång snarare) och passagen låg i kvarteren runt Marais. Pyssel och inredningssaker. Förälskade mig i butiken ovan, så fint. 

We found this passage on our walk (3 miles long walk in sunshine) which was very close to the quarters of Marais.  I specially fell in love with this small boutique with decorations.

Likes

Comments

På fredagen flanerade jag och Pierre runt i Bordeaux och njöt av atmosfären. Människor skrattade, kramades och avnjöt en espresso på närmsta café. Efter någon timmes promenad, kikandes lite i affärer satt vi oss på ett café, jag beställde en kaffe latté och satt bredvid min man. Här i Frankrike sitter man bredvid varandra och äter eller fikar på uteserveringarna, på så sätt kan man mysa och vara nära varandra - jag älskar det! Så mycket kärlek på uteserveringen och människorna som gick förbi var glada, det var fredag och det var en lite småregning men varm dag.

På kvällen går jag och lägger mig tidigt på grund av hemsk huvudvärk. När jag vaknar upp på lördagsmorgonen blinkar mobilen och flera meddelanden väntar på mig. Det första meddelandet lyder: "Är du okej? Hör av dig! <3" och="" resten="" av="" meddelandena="" lyder="" likadant.="" jag="" ser="" frågande="" på="" pierre="" och="" han="" säger="" "det="" var="" ett="" terrordåd="" i="" paris="" igår="" kväll".="" det="" kan="" inte="" beskrivas="" med="" ord="" hur="" ledsamt="" det="" är="" med="" denna="" hemska="" händelse.="" världen="" känns="" lite="" otryggare="" nu="" än="" för="" två="" veckor="" sen="" när="" vi="" flanerade="" på="" gatorna="" i="" paris.="" love="" will="" conquer="" all,="">
Likes

Comments