Header

Nu är vi inne på andra veckan här på Fort Myers Beach, totalt bor vi här tre veckor. Vi bor precis vid stranden här på södra änden av Estero Island. Hittills har vi hunnit gå på restaurang på öns kärna, badat i havet, plockat snäckor, besökt Fort Myers center och Miromar Outlet. Någon dag ska vi ut på Sanibel Island och kolla snäckor, tydligen ska det vara en av världens bästa stränder att leta snäckor på! Stranden här i Fort Myers Beach levererar redan jättefina snäckor... Vi har ungefär 30 grader varje dag här, men det är inte alls lika hög luftfuktighet här som i Fort Lauderdale så jag kan vara ute mycket mer här! Vi blev inbjudna på middag hos våra grannar, två söta tanter från Orlando, vi pratade om kulturskillnader och såklart presidentvalet, det går inte riktigt att undvika... Så nu är vi inbjudna till dem när vi bor i Orlando, superroligt! Människor är så öppna här jämfört med Sverige. 

Ön är SÅ färgglad! Stilen på husen är likadana överallt här, det blir väldigt mysigt med alla färger.

Rummet är superfräscht, havsutsikt? Ja tack!

Vi har även hittat vår favoritrestaurang några minuter härifrån, allt är ekologiskt och allt görs från början och samma dag! Helt okej priser också.

På väg till outleten idag körde vi förbi en höstmarknad där de sålde pumpor i mängder och fina blommor. Man hade även möjlighet att åka hay ride bak på en traktor, vi får se om vi gör det eller inte haha...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Nu har vi åkt vidare till Madeira Beach! På vägen hit stannade vi vid Ellenton Outlet, ett väldigt fint outlet, men mindre än Sawgrass Mills. I detta hotell ingår det kajaker, så vi har varit ute med dem två gånger denna veckan. Det ingår även en katamaran och instruktör, så tidigare idag innan stormen blev värre var vi ute med katamaranen och wow vad roligt det var! Här har vi haft magiska solnedgångar och kameran har gått varm. 

Likes

Comments

Och massor av nyfikna ekorrar, den gick fram till kameran (!!) helt otroligt söt. På ön kunde vi även se vilda delfiner leka i vattnet.

Två av morgnarna gick vi ut och åt frukost, Peach's restaurant och Minnie's rekommenderas varmt om ni kommer ut till ön.

​Ön hade verkligen karaktär och hade ganska roliga affärer...

Likes

Comments

Den 17e september började vi vår 90 dagar långa resa i USA i Fort Lauderdale. Vi kommer att bo på olika resorter hela perioden och kommer att flytta runt i Florida för att avsluta resan med en vecka i New York under december.

Här ser ni vår första resort - Coconut Bay Resort. En jättefin resort med trevlig personal. Resorten var beläget superbra med bara två minuter till stranden åt ena hållet och några minuter till gallerian och restauranger åt andra hållet! Under denna veckan latade vi oss vid poolen, gick strandpromenader, shoppade på Sawgrass Mills och avslutade med Miami Zoo. 

Likes

Comments

När min familj var här besökte vi St Emilion som är en jättemysig by som är kända för sina viner. Det är SÅ vackert där! Vi var där två gånger under en vecka. Ser ni hur god crêpen är? Mums! 

Likes

Comments

40 minuter härifrån ligger Arcachon, där man finner dune du pilat, som är Europas högsta sanddyn. Det var riktigt roligt att åka dit! Vi passade på idag när det "bara" var 25 grader, vi har ju haft runt 30-3 grader dygnet runt och det är rätt tungt måste jag säga haha... Sedan fortsatte vi ned till citykärnan i Arcachon där vi gick ned och la oss på stranden några timmar. Perfekt dag! 

Likes

Comments

God morgon! 

Idag vaknade vi upp efter en lång dag igår, men som var riktigt rolig. Vi har fått låna bil, men för att hämta den så följde vi med ut på landet och åh så fint det är här! Ska ta med mig kameran nästa gång och ta fler bilder. Ju längre söderut vi kom, desto mer kulligt blev det och ni skulle ha sett utsikten från vissa av husen 😍 Jag hade inte haft några problem med att vakna upp i ett sånt hus och äta frukost på verandan med den utsikten... Här nedan är några snabba bilder jag hann ta med mobilen. 

Likes

Comments

Det är inte 30 grader här längre, men fortfarande ligger graderna på stabila 20. Eftersom inte solen skiner som de gjort tidigare veckor får jag alltid för mig att det är superkallt ute (för det är det ju i Sverige när det är mulet liksom) så tar på mig jeans och skinnjackan. Men såklart visar det sig att jag klär mig för varmt heeela tiden. Pierre tycker att det är obegripligt hur jag inte kan förstå att det är varmt här hela tiden, även på de "dåliga" dagarna, haha. Nu har vi påbörjat våra sista åtta veckor här. Känns väldigt konstigt!

Pubkväll igår på vår favoritpub Sweeney Todd's. På vägen hem gick vi genom matfestivalen och köpte kulglass med smakerna oreo och cookie, himmelskt!

Sen åkte vi till IKEA idag för att fika (det är ju SÅ gott)! Vi avslutade med mjukglass innan vi begav oss hemåt. Med oss hem fick vi såklart lösgodis och Marabouchoklad ;-)

Likes

Comments

Idag har vi haft en underbar dag! 26 grader varmt, så dagen har spenderats ute. Nästan alla fåglar har fått ungar nu, så det är ungefär fem stora fågelfamiljer vi går och kikar på varje dag nu. Vi är inte direkt ensamma om att gå och kika på dem! På vägen hem var det en granne som frågade om bärhjälp så jag stod och såg på när killarna bar kylskåp. Sen fick vi gå in hos dem och se hur det såg ut inuti. Så fint!! De berättade att det var typiskt Bordeauxstil och det jag kunde se var jättevackert. Mycket stuckaturer (som jag älskar) och takrosetter (så vackert!). Både jag och Pierre förvånas om och om igen över hur öppna människor kan vara här. 

Varje söndag är det teater för alla barnen, jättegulligt!

Här är bara ett litet smakprov på hur söta de nya ungarna är...

Förra veckan märkte vi fiskar i vattnet, så vi tror att de blivit ilagda ganska nyligen. De simmar längs vattenytan och är väldigt stora!

Vi provade Magnums glass "Double caramel" som var riktigt god! Vi har inte hittat styckglass här, utan bara förpackningar med glass på mataffärerna, men det funkar det också 😉

Likes

Comments

God morgon!

Vaknade av en hög smäll och såklart var det åskan. Husen står ju så nära här, så när det åskar så brukar det skallra i fönstren (kanske för att ljudvågor studsar eller något?) Jag är väldigt rädd för åska, men ibland tycker jag att det kan vara mysigt om jag är inomhus haha. Men den höga värmen följs ganska ofta av extrem åska som vi inte har i Sverige.

Bild från Sudouest. Jag tror att de stått på roof top bar på Grand Hotel och tagit bilden, (åt höger kan ni se staketet). Riktigt bra bild tycker jag iaf! När vi var på Grand Hotel och drack vin var roof top baren öppen, men vi väntar till en riktigt varm sommarkväll 😊

Likes

Comments