I dag er det 115 dage siden at du alt for tidlig ble revet fra oss. Det som har skjet har skjet og det får vi ikke gjort om på, men det var alt for tidlig du måtte gå bort.

Vi, det vil si meg og ungene har hatt en hel del samtaler, om det at miste en mamma og kone som man elsker over alt på jorden. Det å miste en som man elsker setter dype spor i sjelen, og det har vi alle merket. Både jeg og mine barn har fått merke dette på psyken, og der en noen som sliter mer enn andre, og det er helt naturlig. Jeg har holdt meg oppe pga ungene, og da alt var på plass med dem så gikk jeg ned. Der er mange som spør om hvordan jeg har det, og da sier jeg at jeg har det fint for jeg vet ikke hvordan man skal ha det, men i sjelen min er jeg knust. Det er som om at jeg stadig ikke helt har skjønt at hun er borte, men det er hun jo. Når jeg er ute å spille golf så går jeg og snakker med ho, og det syntes jeg er veldig godt. Sorgen er en veldig tøff tid, ikke kun for meg, men for oss alle. Vi snakker om mamma hver dag, og det er godt for det er ungene som begynne på denne samtale hver gang, og jeg syntes det er fint at de vil snakke om det, for da føler jeg at jeg vet hvor langt de er kommet i deres prosess med sorgen.

Der er en del folk som har sagt til meg at det er bare å komme opp på hesten igjen for så skal det nok gå! Det føler jeg ikke helt stemmer, for hvis man ikke jobber med sorgen, men imot den så kommer den bare tilbake med større kreft enn første gang. Jeg har hele tiden sagt til mine barn at vi skal jobbe med sorgen for at komme gjennom dette på den best mulig måte, og ikke imot den.

Da junior kom hjem fra skolen en dag sa han til meg, pappa hva er vitsen i og gå på skole? og da må jeg godt nok si at han satte meg helt ut av den. Jeg spør ham hva han mener med det, og han sier " Før så var det å gå på skole og komme hjem til mamma og fortelle ho hva som jeg har lært i dag, men det kan jeg ikke gjøre mer, og så kikket han på meg med våte øyne. Jeg sa til ham, at han kunne jo komme hjem og fortelle meg hva han hadde lært på skolen i dag, og så kan vi kjører opp på graven og fortelle det til mamma senere. Det siste fikk jeg ikke svar på, men jeg måtte også forklare ham, at det er viktig å gå på skole, for den dag man skal ut å ha seg en utdannelse er det viktig at man har fine karater fra skolen, så man kan komme inn på den utdannelse man har lyst på.

Min bror ringte meg for godt over en uke siden og spurte meg, om meg og junior kunne hjelpe dem på hytten i Trysil, og det kunne vi jo godt. Vi syntes det er hyggelig å være sammen med min bror og hans kone. Junior og Ingunn går så godt sammen, og jeg vet at hun passer veldig godt på ham. Tusen takk for det Ingunn.

Litt tilbake til det med når psyken tar overhånd. Vi som mennesker er forskjellige og vi takler sorgen på hver våre måte, noen kan fort ligge ting bak seg, mens andre sliter mer med det. Jeg ser der hjemme at vi takler det på hver våres måte. Jeg har hatt ungene til å holde meg opp, for der var en del ting som måtte på plass da vi var en familie med hinnes og vår barn, men det er fikset nu, å det jeg så ikke trengte å tenke på det mer, så kom smellen, og den slår hård skal jeg si. Jeg sover ikke mer enn 1 til 3 timer om natten, men så faller jeg om kull i løpet av formiddagen etter jeg har fått junior på skolen, for søvn må man ha. Det som også er kommet nu i det siste er det som hedder psykosomatiske smerter, det er smerte man får når man ikke er helt på topp psykisk. Jeg fikk veldig smerte i siden en kveld da jeg satt å så på tv, og det føltes som om at der var noen som stakk meg med knive i hele venstra side av kroppen fra hoften og opp til armen. Det er jo ikke fordi jeg feiler nået, men det er fordi jeg ikke har bearbeidet sorgen godt nokk, å sorgen kan man ikke løpe fra skal jeg hilse og si. Og det med at folk sier at man skal bare ta seg sammen og komme opp på hesten igjen, er folk som ikke helt vet hva jeg og mine barn går igjennom. For sorgen over å miste Rita skal vi leve med resten av livet, og den kommer aldri til å forsvinne, og derfor er det veldig viktig at man ikke forsøker å glemme eller stenge sorgen inne, for den kommer bare tilbake med enda større kraft neste gang. Det som man kan gjøre når man møter en person som er i sorg er, og spørre om de vil ha hjelp til nået, eller om man skal ta en kopp kaffe eller te sammen, eller andre små ting som man tror vil være til gavn for den som ikke har det så godt like nu, og sådan noen folk har jeg gudskjelov og det setter jeg veldig stor pris på.

Det var alt hva jeg hadde på hjertet like nu, men der kommer mer fra meg på et senere tidspunkt.


Klem Casper :) <3

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

De tanker der hele tiden kommer igjen og igjen.

Nu er der gått en og en halv måned og der er mange tanker som kommer igjen og igjen, og hva skal man gjøre? Jeg føler ikke jeg får sovet det som man skal, for det sure rundt i hoved på hele tiden og det er ikke hyggelig. Selv om jeg er en person som ellers ikke har sovet så mye, pga at jeg det meste av min arbeids karriere har jobbet 3 skift og på det sett og vis har været vant til ikke å sove så mye, så blir det en hel annen ting når man mister sin kone, for selv om jeg går og ligger meg tidlig, så får man ikke sovet for tankerne flyr rundt i hoved på en hele tiden, og det er veldig slitsomt. Jeg skal med et lille eksempel nu. Nu hvor vi er på sommerferie her i Danmark, så får jeg ikke sovet det som jeg ønsker jeg skulle, jeg går og ligger meg mellom 00:15 til 00:45 og så våkner jeg første gang rundt kl 05:30 og så legger jeg og vender og dreier meg til sådan rundt kl 06:30 hvor jeg så står opp. Jeg føler at jeg ikke er den samme som jeg var før hun dødet og det er jeg nok heller ikke, men hva er det som gjør at jeg føler det? Jeg vet godt at jeg er inne i en sorgprosess nu, og den kan ta lang tid før man får bearbeidet den og det er jeg godt klar over. Der er en del av mine nære venner og familiemedlemmer som har spurt meg og jeg ikke snart skal starte i en sorggruppe, og det skal vi også, men ikke før til høsten. Det var min gode venninne og kreftsykepleier Astrid Blomqvist på Kalnes som fortalte meg at, det å starte i en sorggruppe var en god ting ikke bare for meg, men for oss alle i min lille familie, men at vi skalle vente enn to til tre måneder før vi startet, for før ville vi ikke være klar for det, for der vil være mange tanker i hoved på en det første stykke tid etter man har mistet den som man elsker over alt på jorden, og det ser jeg nu.

Alternativsenteret Sjelens-Energi blir flyttet hjem.

Rita var en kvinner som brente for det alternative og alternativ behandling og hele tiden søkte nye innfallsvinkler og metoder for å hjelpe dem som kom til hinne på best mulig måte. Rita var en veldig flink behandler og der var mange som søkte hinnes hjelp, hun var utdannet helhetsterapeut og mye mer. Rita og jeg startet opp med Alternativsenteret Sjelens-Energi i Sarpsborg og det var i våren 2015, og det lukket vi da Rita ble syk i fjord, men jeg kommer til å starte opp igjen i løpet av høsten, og da kommer jeg til å bruke samme navn, men da blir det hjemme fra, og det gjør jeg fordi at jeg også brander for å hjelpe andre mennesker som har behov for hjelp. Jeg kommer også til å dra ut og holde foredrag om det at miste sin nære og kjære, og det er både for bedrifter og private. Det som foredraget ville handle mye om, er hvordan man skal møte den etterlate etter et dødsfall og ikke som mange gjør, å snu å gå en annen vei fordi de ikke ved hva de skal si, og der kan jeg fortelle om en episode som jeg hadde med en god venn oppe på Skjeberg Golfklubb i fjor, Per-Egil som min venn heter sa til meg, Casper jeg vet ikke hva jeg skal si, for jeg vet jo ikke hvor mye du vil snakke om det? Og hvor jeg sier til ham, du trenger ikke si nået, men det du bare tar deg tid til å gå ut å spille golf med meg er fint, og vi kan snakke om alt mulig og det setter jeg veldig stor pris på. Tusen takk til min gode venn Per-Egil.

Der er mange mennesker som jeg ønsker å takke for all hjelpen som jeg har fått etter Ritas dødsfall.

Jeg ønsker å takke mine forelder og min bror og hans kone, og så er der svigermor og Ritas onkel og tante i Skjeberg og Terje og Solfrid samt mange andre. Jeg har fått en masse støtte fra mange i det alternative miljø som vi er i, og det har varmet veldig mye, og dere alle skal bare vite at jeg er veldig takknemlig for alt støtte og hjelp som jeg har fått i den svære tid som jeg har vært igjennom den siste tiden. Tusen hjertelig takk for all støtte og hjelp alle sammen.

Jeg ønske alle som leser bloggen en riktig god sommer og så kommer der mer fra senere.

Klem Casper

Likes

Comments

På stranden for første gang uten Rita.

Da er vi kommet til Danmark på ferie i sommerhuset som alle i familien syntes er et fint sted å dra til, for der kan man slippe all stress og bare nyte livet fult ut, men denne gangen er det veldig merkelig for der er en person som mangler. Vi valgte å kjøre fra Norge i går selv om vi hadde avtalt at vi skulle kjører lørdag formiddag, for turen ned til sommerhuset er en tur på ca 8 timer, men vi dro kl 19:30 fra Hafslundsøy og var her kl 03:30.

Der er mange ting som blir merkelig når man plutselig mister sin kjære. Bare sådan at pakke og alle de tingene som man gjør sammen før man dra på sommerferie. Og det å kjøre de 650 til 700 km og ikke å ha en og snakke med om de ting som vi pleier og snakke om.

Jeg var på stranden med barna eller skal man kalle dem ungdommene da de er 14 og 17 år, de ville ned å bade, men jeg må jo nok også ut å bade mens vi er her. Det som jeg satt å tenkte på mens de var ute å bade, var alle de gode samtaler Rita og jeg har hatt der nede, samt alle de andre ting som vi har gjort her i sommerhuset. En av Rita sine store lidenskaper var å plukke steene som man ikke kan finne hjemme i Norge.

Disse samlet hun på, for Rita hadde en drøm om å lage en zen-hage der hjemme, og det er nu et prosjekt som jeg har tenkt meg å gjøre ferdig. Rita har tegnet hvordan hun vil har det, og det skal jeg prøve og oppfylle så godt jeg kan.

Det er bare litt av det som meg og ungdommene har gjort i dag og vi skal en tur ned senere i kveld å spise is på Marienlyst.

Bilder fra stranden.

Jeg vil komme til å skrive mye om denne ferie, for at jeg skal komme igjennom den selv, og fordi at jeg vi dele mine tanker med alle dere som følger bloggen min.

Ha en fin kveld alle sammen.

Klem Casper

Likes

Comments

Det å snakke med barna om hva mamma har gjort dem til. 

Jeg skal innrømme at det var veldig merkelig å feire bursdag for meg og et barnebarn uten at Rita var med, men det er jo det vi skal gjøre resten av livet, og så må vi få det beste ut av det :)

Jeg satt og hørte på en sang av Rasmus Seebach som heter "Den jeg er" og den spilte jeg for dem i går da vi var ferdig med å spise, og bad dem høre godt på teksten. Jeg har limt den inn i bloggen min og så kan dere selv hører den her.

Den rammer meg rett i hjerte denne teksten.

Ha en fin søndag alle sammen <3 :)

Klem Casper

Likes

Comments

Den første måned som enkemann.

Ja da er det 1 måned siden at min vakre kone, partner og livs største kjærlighet gikk alt for tidlig bort. Jeg skal innrømme for dere alle at det har vært sindsykt tøft denne måned, og det blir det nokk også fremover. Det som er, er at man aldri vil være forberedt på at man skal miste en som man holder så mye av, og selv om vi like siden den vi fikk at vite at Rita hadde uhelbredelig kreft i magesekken med spredning, og det som var av hjelp å få var cellegift, og det var kun livsforlengende, så har man alltid et håp om at man skal ha mer tid sammen enn det vi fikk, som kun ble 1 år å 7 dage.

Der er riktig mange som spør meg "hvordan har du det Casper?" og jeg syntes at det er veldig hyggelig at folk rundt meg bryr seg, men jeg har kun et svar og det er " Jeg har det fint utad til, for jeg vet ikke hvordan man skal ha det, for jeg har ikke provet det før, men jeg er helt knust innen i og mitt hjerte aldri vil bli helt igjen ", men det godt at folk spør, for jeg møter også mennesker som snur og går den anden vei når de ser meg, og det gjør sku f... ondt, men jeg vet jo godt at det er fordi at de ikke vet hva de skal si til meg.

Det som har tatt mye tid den første måned er, alt det administrative ting som man skal gjøre, og det er der en hel del av kan jeg godt fortelle, men jeg tror at jeg snart er igjennom det meste og så skal det bli godt og veldig merkelig med sommerferie med gutta uten Rita, men det skal vi bare vende oss til, selv om det blir svært. Vi skal en tur til Danmark i sommerhuset og så blir det vel en tur til Tyskland også. Ellers så skal vi bare være hjemme og kose oss med grilling og jeg skal ut å spille golf.

Da jeg snakket med en venn for ca 14 dage siden, spurte han meg om jeg kunne tenke meg og dra ut til bedrifter og andre firmaer for holde foredrag om hva et firma skal gjøre for den person, som har mistet sin kone eller mann. Og nu når jeg sitter og skriver dette blogginnlegg så merker jeg at det vil jeg godt, så hvis der er folk som har lyst til at jeg skal komme og fortelle min historie og hva jeg syntes man skal gjøre, så er det bare å ta kontakt med meg, og så finne vi ut av det. Jeg har også snakket om at bloggen skal komme ut i bokform, og det er det neste prosjekt som jeg skal i gang med, og det har min svigerinne sagt jeg skal gjøre, for hun tror at det kan hjelp andre som plutselig er i den situasjon som vi var i for litt over et år siden.

Det er snart sommerferie og da vil der også komme en del blogginnlegg, så det er bare å følge med på bloggen her eller på facebook.

Klem Casper <3  ​

Likes

Comments

Kontonr: 5005 05 05151 merkes med Rita Kornbakk.

Der er mange som har spurt meg om hvor lenge man kan sende penge til Kreftforeningen som Rita ønsket? Det kan man alltid gjøre, for den vil aldri bli lukket ned, og merker man det med Rita Kornbakk så vil de penge alltid gå til forskning av magesekk-kreft.

Jeg fikk et brev fra Kreftforeningen hvor der stod at det var kommet inn 7350,- pr 22 juni 2017.

Tusen takk til alle som har donert penge i Rita sitt navn.


Jeg ønsker alle en riktig god søndag <3 ;)


Klem Casper :)

Likes

Comments

En stor takk til dem som kom til Ritas siste reise ved Hafslund kirke.

Jeg vil først si takk til alle dem som fik fri fra jobb for å gå i begravelsen til Rita den 13 juni 2017.

Jeg vet at det ikke var lett å få fri fra jobb for mange, og det er bare sådan at arbeidsgiver kan nekte folk å gå i begravelse, hvis det ikke er opp eller ned i egen familie, og det bare så trist når jeg vet at der var folk som ikke kunne komme til denne begravelse.

Det var noen av de bånd som kom med de flotte blomster 

Jeg vil starte med å si tusen takk for at dere viste Rita den respekt å sende blomster og penge til Kreftforeningen som Rita ønsket. Tusen tusen hjertelig takk for det.

Jeg føler at der var folk som jeg ikke fikk sakt takk til, og at der var svært mange som ikke kjenner meg så godt å skulle gå hen til meg å si kondolere, men det skal i ikke tenke på, for det er ikke kun meg det var tøft for denne dagen, for det er også tøft for dere som har mistet en riktig god venn.


Jeg har snakket med Kreftforeningen i dag fredag og fått fortalt at der pr dags dato er kommet inn 7350,- på kontoen til minnet for Rita. Tusen hjertelig takk for den støtte og at dere vil støtte opp om forskning for magesekks kreft. Denne konto vil man alltid kunne sende penge til i Rita Kornbakk sitt navn, men husk at merke det med Rita Kornbakk

Jeg vil avslutte med å takke alle som har sendt penge til kreftforeningen og blomster til meg, det har varmet godt i hjertet for den omtanke som dere alle har vist meg og min familie. Tusen hjertelig takk alle sammen.


Jeg kommer til å foresette med å skrive på blokken, og jeg håper at alle som har fult med enn til nu foresetter med det.

Klem Casper <3

Likes

Comments

Det er med stor sorg at vi med dette vil meddele at vår kjære mor, kone og bestemor har gått bort etter lang tids sykdom natt til tirsdag 30 mai.
Familien vil holde begravelse tirsdag 13 juni kl 12.30 i Hafslund kirke.
Etter Rita sitt ønske så ønsker vi ikke masse blomster i begravelsen, men heller at det doneres penger til kreftforeningen til forskning til magesekk-kreft.
Kontonr: 5005 05 05151 merkes med Rita Kornbakk.

Hilsen Casper og ungene.

Likes

Comments

Ritas siste reise.

Hei alle sammen.

Da vi jeg fortelle dere min historie om Ritas siste opphold på Kalnes sykehus på døgnområde 10 kreftavdelingen.

Rita ble innlagt lørdag morgen den 13 mai, og da starter Rita sin siste reise. Men jeg vil gå et stykke tilbake i tid til august 2016 hvor det første gang var veldig alvorlig tett på å gå galt. Jeg har skrevet om det i et tidligere innlegg på blokken min, og den heder " Livet mellom liv og død " og etter hun kom seg igjennom den tur, så var der en lang periode hvor Rita hadde det veldig fint, selv om der gikk en god tid før hun fikk trenet seg opp til og gå igjen. Det var er veldig fin tid jeg og ungene hadde med Rita hvor vi alle hjalp henne på å komme på beine igjen, og der må jeg si fy f..... hvor Rita stod på og ikke ga seg selv om det var vont.


Der var mange små gå turer hver dag og hun ga seg ikke, selv om det var veldig vont og når hun kom inn måtte gå og ligge seg for å samle krefter til neste tur. Jeg er den dag i dag imponert over den stå på vilje hun hadde i den svære tid den gang. Og den fysioterapeut som kom hjem til oss og trente med Rita var veldig flink. Fy f....... hvor hun stod på og aldri ga seg, selv om smertene var veldig vonde. Rita var en person som ikke ville gi opp, og det viste hun ved å kjempe hele veien, og senere ut på sommeren 2016 så begynte hun med og ville finne ut av hvor hun kunne få immunterapi. Det kan jeg godt fortelle dere, at det er der mange i utlandet som gir, og der er meget stor prisforskjell på dem, og til slutt fant Rita en klinikk i Tyskland som vi var nede å se i november 2016. Og det er her etter hun har funnet denne klinikk at der blir startet en kronerulling for Rita som blir kaldt RITAS DRØM. Jeg vil takke alle som har støttet den av hele mitt hjerte, men vi kom aldri så langt at hun fikk immunterapi. Rita var hos flere behandlere her i Norge som også blev tatt ut av de penge som kom inn der. Rita sa til meg at resten av de penge skal gis til Kreftforeningen til forskning på magesekkreft og det blir de. Men tilbake til høsten 2016.

Det er sensommer / tidlig høst at jeg velger å lage den tatovering som Rita selv tegnet som logo til firmaet vårt, og da jeg kom hjem og viste den til ho, var der en som brøt helt sammen, fordi at jeg ville ta den på kroppen og jeg kan godt fortelle dere at den skal jeg bære med stolthet resten av mitt liv, for i denne tatovering ligger der så mange gode minner jeg har med Rita. I høstferien var vi i Danmark på sommerhuset, og her kunne Rita finne roen og vi var mye nede ved sjøen hvor Rita trivtes veldig godt, og det var også hennes element :) Vi var også ute og kjøre Seaway, og det kan jeg varmt anbefale til dere som ikke har prøvd det enda, prøv det.

I november da vi i Tyskland og se den klinikk som Rita ønsket skulle gi henne den immunterapi og hun hadde et håp om skulle hjelpe henne gjennom denne sykdom, så ble hun dessverre mer og mer dårlig. Man skal være i god form for å gå igjennom sådan en behandling, og Rita kom ikke så langt. Og da vi nået frem til julen 2016 så skulle vi til Danmark, men det måtte vi avlyse og min mor og far kom opp på kort varsel. Og det var en litt merkelig jul selv om den var fin, men det ble også Ritas siste jul. Rita sa til meg at hun følte at der var nået galt, og med det mente hun at kreften var begynt å sprede seg, og det hadde hun rett i. Da vi var på CT den 28 desember 2016 og fikk telefonen over nyttåret med bekreftelse på at der var mer spredning i bukhinnen og at hun måtte starte på cellegift igjen. Hun fin en omgang med det, og da hun skulle har tur nummer 2 så var det at høyra nyre ble dårlig, og hun fikk nyrebekkenspreng.

Fra det tidspunkt hvor Rita får nyrebekkenspreng og måtte ligge inn dren i begge nyre og får disse to slanger og poser på, var et veldig stort slag i trynet på ho, og hun ble aldri helt gode venner med disse to posene, og det kan jeg godt forstå. Når vi skal en tur inn til byen og handle eller bare ta en kopp kaffe, så måtte hun ha de poser inne på lårene og det var ikke særlig behagelig å ha dem der. Og etter at alt dette blir hun også mindre mobil og kan ikke gå så langt av gangen. Når vi dra inn til byen så er det med rullestol og det blev hun komfortabel med veldig fort. Rita har jo alltid hatt mange planer eller prosjekter i gang, og et av dem var at vi skulle dyrke ting selv, og da der så kom hagemesse på Lillestrøm så gikk turen opp ditt, og da vi dro hjem derfra så var der bestilt et stk Growcamp fra Danmark og der var handlet planter for litt over 1000,- Men de har litt svært ved og overleve i litt over 2 uker inne i gangen, men men det er ikke være enn at vi dro på Kalnes dagene og kjøpte flere planter som nu gror og vokser i growcampen. Der er også satt opp plante kasser i tillegg som Rita har sådd mais, gulrot, potet, pure og jordbær, og dem har meg og Patrik passet og det skal vi gjøre fremover også.

Da vi så når rundt starten av mai blir Rita mer og mer dårlig, og jeg ser at dette ikke er helt bra med ho lengere og smertene blir kraftigere, da snakker jeg med Rita om at vi skal få min mamma og pappa opp fra Danmark. Rita har alltid likt min mor og far veldig godt. De kommer opp med en gang, men der er så den lille hake at min bror som også bor her oppe, skal en tur til USA sammen med sin kone, som en del av at de er ferdig med byggeprosjektet på Trysil, og at mor og far skal passe Wilma (hunden til min bror) Og når vi så når frem til 13 mai hvor Rita blir innlagt for siste gang, kommer min mor og far tilbake til oss den 16 mai, og ungene til min bror passer Wilma til de kommer hjem 18 mai om morgen. Den 17 mai er jeg ute og spise med ungene som Rita og jeg avtalt for lenge siden, men det var uten Rita. Vi var først å se toget til barnebarnet og så var vi ute og spise på Kina Plaza i Sarpsborg. Da vi var ferdig med det så tog vi opp til Rita på sykehuset og hun fikk blomster av sine barnebarn. Jeg sov hjemme natten til 18 mai, og om morgen ringte de fra sykehuset at jeg måtte komme med en gang for de kunne ikke få kontakt med Rita, og det hadde de fått siden natten til 18 mai. Jeg sa til legen som ringte at jeg skulle komme med en gang, og der gikk ca. 8 minutter fra jeg kjørte hjemme fra til jeg var oppe på avdelingen hos Rita. Da jeg kom inn til Rita og kalte på ho slo hun opp øynene og så på meg og sa hei skatt til meg. Fy f..... det satte en stykk i meg og jeg så ansiktet til legen som ble lettet av at jeg fikk det til. Jeg var så nede og snakke med legen om det som var skjet, og at det ikke så bra ut med de prøver som man hadde tatt av nyrene, og at det gikk mott nyresvikt, samt at hun ikke ville overleve det. Der brød min verden helt sammen, men jeg var veldig glad for av at de fortalte meg det, og de tog seg veldig av meg og hvis jeg ville snakke med dem, var det bare å si ifra til sykepleierne som skulle de nok komme og snakke med meg. Den dag glemmer jeg aldri, og jeg tror heller ikke at jeg kommer til å glemme at jeg forteller Rita at hun skal dø. Jeg følte meg som den store stykke ulv, men som legen sa til meg, det er bedre at jeg fortalte det til Rita enn det var en legen som sa det, og det kan jeg godt se nu i ettertid. Jeg fikk en seng inn på rommet til Rita og var der resten av tiden, på nær 2 netter hvor jeg var jeg var hjemme. Jeg må skryte av avdelingen som Rita lå på, og det med at man har hørt mye dårligt om Kalnes sykehus har jeg ikke merket nået til i det hele tatt. Servicen oppe på SLB/kreftavdelingen har vært så fin, og vi som familie har kunne komme og gå som det passet oss, og de var veldig flinke til og ta fatt i meg og snakke med meg når jeg ikke kunne sove. Det setter jeg veldig pris på i dag.

Jeg var hjemme og snakke med guttene om, at de skulle inn og besøke mamma på sykehuset, og at hun ikke var helt seg selv pga at hun fikk veldig mye medisin mot smertene og at hun var nået til et punkt hvor hun ikke skilte mellom drømmeverden og virkeligheten. Og fikk de også se, og alle gutta flirte godt da hun begynte og drikke av et glass som hun tror hun sitter med og drikker av det, og så ble hun sur over at jeg hadde drukket opp at der kun var isbiter tilbake. Og disse episoder var der mange av, og det er det vi ler mye av når vi nu sitter og snakker om mamma.

De siste 8 døgn var det veldig tøft for meg og ungene og de var der mye, og det tror jeg de var glade for. Jeg og Rita satte en natt og snakket om, hvilken sange som skal synges i kirken til begravelsen, og det var sku tøft, men jeg har lovet Rita at de skal synges, men 2 av dem vi fant står ikke i den norske salmebok og derfor må jeg ha inn en solist til og synge dem. Og etter den natt vi satt og fant dem, så var det mindre og mindre Rita var seg selv, og det var svært lite av de gode samtaler vi kunne ha sammen, men Rita hadde 2 samtaler med sykehuspresten og en dag sa hun til meg, at det er ham som skal stå for begravelsen, og det fikk jeg også til. De siste 6 døgn kunne jeg ha rundt 5 til 10 minutter med normal samtale med Rita og det gikk veldig inn på meg, for da gikk det først helt opp for meg hvilken vei det ville gå. Den siste gang de 2 små var der inne, fikk de et par gode timen sammen med sin mamma selv om hun sov mye av tiden, og da jeg kjørte dem hjem igjen sa minste mann, pappa hva er det vi settet og ser på? Hva mener du spurte jeg? Vi setter jo og ser mamma dør! Ja svaret jeg, og når du blir eldre så vil du takke meg for at jeg sa at dere skulle inn siste gang, for det er det som du vil huske når du tenker tilbake på den siste tid mamma lå på sykehuset, og at vi kjørte sengen ned og vi satte ute og mamma sov litt av og til. Det vil du takke meg for senere gutten min, selv om vi ser på mamma dør. Og det var så også siste gang de var inne og besøke deres mamma før hun dør den 30 mai om natten.

Det siste døgnet før Rita dør kan vi ikke komme i kontakt med ho, og tidlig på ettermiddagen kjører Veronika og jeg hjem og finner frem de klær som Rita skal ha på på sin siste reise. Vi 2 skal sove inne hos Rita den natt, og det er som alle andre netter jeg har sovet der, Rita ligger i sin seng rolig og fredfylt og sover, mens Veronika sitter og ser serie på mobilen og jeg ser på pcen. Rundt midnatt begynner Rita å lage litt hoste lyde, og vi får inn en sykepleier som vi blir eni med at Rita kanskje har smerter og vi trykker så på alle 3 smertepumper. Det gir seg ikke og vi får henne inn igjen, og da gir hun Rita ekstra smertestillende intravenøst. Etter dette setter Veronika seg hen til sin og holder henne i hånden, og da Rita stopper med de hoste lyde så går jeg hen til min kone og kysser henne på pannen og tar og tar hennes hånd opp, mens jeg sier at jeg elsker deg over alt på jorden skatt, hun snur hoved over mot meg og der kommer et lille smil fra henne og hun ligger hoved tilbake og så puser hun ut for siste gang. Jeg står litt og ser på Rita og så sier jeg til Veronika at nu er mamma død. Vi får inn sykepleieren igjen og hun bekrefter det. Vi setter litt hos Rita før Vero og jeg går en tur ut og får litt frisk luft. Da vi kommer opp igjen, så er der en del formelle ting som vi skal informeres om før vi kjører hjem. Da vi kommer hjem så går vi opp og vekker de 2 små og min mor og far, da alle er samlet forteller jeg at nu er mamma død, og at vi skal inn på sykehuset og se henne en siste gang. Resten av natten går med og snakke frem og tilbake om alle mulige ting vi har gjort som familie og der var også mange tåre. Vi var inne og se henne neste morgen, hvor de sykepleier på avdelingen fikk stellet Rita og skiftet over til de klær som hun skal begraves i. Det var et veldig sterkt møte for alle, men det var også godt at se henne ligge der fredfylt og rolig og vite at nu har hun fått fred for de mange og sterke smerter. Jeg elsker Rita over alt på jorden og hun vil alltid være med meg hvor enn jeg vil befinne meg i verden. Hun er mitt et og alt.

Klem Casper.

Likes

Comments

Gutten som fyller år i dag.

Ja da vil jeg lige starte med å si gratulerer med dagen til sønnen vor som fyller 14 år i dag. Mamma og pappa er veldig stolte og glad over at vi har en så flott og omtenksom sønn som deg.

Du gjør alle glade bare med at vise deg og det er en flott egenskap. Jeg må bare lige fortelle litt om hvordan han er. Han er en person som går rett inn i hjertet på folk, og med det mener jeg rett inn. Da vi flyttet til Hvaler sommeren 2005 og da var han litt over 2,5 år, da gikk der ikke lang tid før at han kjente riktig man folk der ute, for han er en person som stopper opp og snakker med folk, og det samme skjer også da vi i påsken 2011 flytter ut på Hafslundsøy. Både på Hvaler og Øya kan det komme fra ham at det er den og den person som bor der og der. Det har vi let av mange gange :) Det der er så fint med deg er at du tenker på alle rundt deg og du hjelper dem så godt du kan på din måte og det er fint.

Og da mamma blev syk blev du veldig bekymret og det var vi mange som blev. Der var mange her i huset til å starte med. Farmor og farfar kom opp og mormor kom ned, og da det er deg der har det største rom var det også deg der måtte ligge rom til disse mennesker mens de var har i sommers. Jeg vet at det var veldig mye på et tidspunkt, men vi er veldig stolte over at du lodd dem låne ditt værelse i den periode, og det igjen viser hvor stort hjerte du har gutten min. Du stiller opp når vi ber deg om det, men du kommer også å spør om der er nået du skal hjelpe oss med eller om der er nået vi vil ha, og det setter vi veldig stor pris på.

Du er veldig flink til å lage matt og det smaker veldig godt det du lager. Og du ønsker hele tiden og prøve nået nytt på kjøkkenet. Jeg tror ikke der er mange barn/ungdom på din alder som har så mange kjøkkenmaskiner som deg, vi måtte sette opp 3 hyller så du kunne få plass til dem alle, for der var ikke plass i skapet :) Jeg ønsker at du skal vider utvikle din forståelse for matt og jeg tror også at det er den vei du går videre.

Vi vil ønske deg stort til lykke med dagen i dag og håper at du får en riktig fantastikk dag.

Klem fra pappa og mamma.

Likes

Comments