USA, Wisconsin

Hejsan! Just nu sitter jag i min cheerleading/dans-uniform på en gul skolbuss påväg mot en basketmatch! Amerikanskare än detta blir det ju inte!!! 🤗

Jag gick med i danslaget för ca 2 veckor sen.  När jag flyttade till Wisconsin så hade danssäsongen redan hållt på i typ 2 månader och den skulle vara slut om någon/några veckor. Jag pratade med en av tjejerna som är med i laget och sa hur tråkigt jag tyckte det var att jag kom hit försent. Då gick hon och pratade med coachen och the rest is history!

Killarna har gått vidare till sectionals vilket väldigt bra! Om vi vinner den här matchen och nästa så går vi till state! Detta är första bortamatchen vi har och jag åker på en buss med alla band-elever och danstjejer. (Det är inte helt underbart dock för bussen är full av freshmen och asså..... de är ju extreeeeemt omogna :-) tyvärr)

Temat för matchen är "Crazy Red and White" för skolans färger är rött, svart och vitt. Jag har ett par röd- och vitrandiga hängselbyxor och en röd skoltröja. Min kompis har likadana byxor så vi kommer matcha 🤘

UPDATE: ett gäng freshmen kastade precis en mugg full med is upp i luften så det landade på mig....asså de håller på och flummar som tolvåringar. Usch

Anyway, tänkte bara ge en insikt i hur vardagslivet kan vara i USA!
Hoppas att ni har det bra!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

USA, Wisconsin

Nu hade jag tänkt göra ett inlägg om min nya bästis! (Och nej jag gör det inte för att jag vet att du översätter detta Emily...)

Som jag sa i tidigare inlägg så var ju mitt största problem att jag inte hade några vänner i Kansas. Folk tyckte inte om mig och jag spenderade all min tid ensam med den andra utbytesstudenten (Vilket inte var dåligt i sig för att jag älskar henne väldigt mycket och hon blev mer som en syster än en kompis. Men man åker ju inte riktigt på utbytesår till USA för att få en kompis, som också är en utbytesstudent.)

Vår amerikanska organisation sa i stort sett att det var vårt fel att vi inte hade några vänner och att vi var tvungna att jobba hårdare för att få vänner. De påstod att det skulle bli likadant vart vi än flyttade eftersom vi bara inte var villiga att kämpa för att skaffa vänner (vilket inte alls är sant eftersom det var typ det enda vi gjorde i ca 6 månader). Därför var jag väldigt hoppfull om att jag skulle få vänner här, men jag visste ju inte hur fort det skulle gå. Eftersom jag på sätt och vis har förlorat en stor del av mitt utbytesår så ville jag ju lära känna folk så fort som möjligt och inte vara blyg och försiktigt liksom, för jag har no time to waste. Min första dag i skolan träffade jag en tjej som heter Emily! Hon var hur snäll som helst och väldigt social! (Vilket passar mig väldigt bra). Vi har våra två sista lektioner tillsammans och jag ser alltid fram emot det!

Min andra vecka här så bestämde jag mig för att fråga henne om hon ville hitta på något innan basketmatchen då vi skulle spela pep band (vilket är när man spelar låtar innan en match för att göra stämningen mer hype typ). Jag hade dock inte hennes nummer eller någonting så jag använde mina stalking skills haha. Hon blev jätteglad och vi bestämde att vi skulle åka och äta på Colver's efter skolan. Jag var lite orolig över om vi skulle ha saker att prata om hela tiden, för när man äter samtidigt som man socialisera så måste ju alltid typ ha en person som pratar medan den andra tuggar haha. Men det var inga problem och vi hade jättekul!

Jag är så glad att jag fick flytta hit för nu kan jag verkligen säga att jag hade ett bra utbytesår och att jag träffade människor som jag kommer hålla kontakten med efter detta år 💕💕

Likes

Comments

USA, Wisconsin

Min första vecka i Wisconsin var jättebra! När jag kom fram till flygplatsen så stod min familj + Emma, en svensk utbytesstudent, på flyplatsen med skyltar där det stod "Welcome to WI Kajsa" <33333. Direkt efter att de plockat upp mig så åkte vi till Five Guys och åt middag. Jag hade aldrig ätit där förut men det var gott! När vi ätit klart så åkte vi direkt till en annan stad, alltså inte där jag bor, för att titta på min värdbrors basketmatch. Det var en jättebra dag och jag kände mig väldigt hoppfull för att allt skulle bli bra!

Dagen efter så åkte jag och min värdmamma till skolan jag skulle börja på dagen efter och kollade runt lite. Det går 350 elever på skolan men det var ändå jättestort! Vi gick runt lite och det ser precis ut som i filmer. Det är röda skåp och massa korridorer osv. Jag får skjuts med min värdmamma till skolan för hon jobbar där. Ibland samåker vi med en annan lärare, jag har henne i min band-klass. Vi samåkte min första vecka och hon började då fråga mig om Sverige osv. Hon frågade om jag gillar att åka skidor och jag sa att jag gjorde det. Efter att jag sagt det hon ba "Do you want to go skiing?" jag tänkte ju att hon skojade så jag ba "YES" men då sa hon "Great, my family is going up to Michigan this weekend". Jag blev så förvånad men det var ju jättekul att hon erbjöd det. Dagen innan vi skulle åka iväg så sa hon att hennes dotter, som är i min ålder, inte kunde följa med längre för att hon jobbade och alltså skulle bandläraren behöva stanna hemma också. Så jag skulle helt spontant åka med hennes man, och son, som jag aldrig träffat förut upp till Michigan för att åka skidor.

Det kunde ju blivit jättekonstigt men det var så himla kul! Gud jag var sjukt lycklig när jag kom hem den kvällen! Jag hade inte känt så på väldigt länge. Jag fick se en ny stat, och åka skidor för första gången på länge. Jag fick också tröffa nya människor som var så snälla! Sonen, han heter Jack, var så himla snäll och rolig! Vi klickade verkligen. Jag ville inte att dagen skulle ta slut.

Det var min första/andra helg här i Wisconsin och den var så bra som den kunde bli!

Likes

Comments

USA, Wisconsin

Hejsan! Det har visst gått ett tag sen jag skrev ett inlägg sist.... Det finns många anledningar till det som jag hade tänkt förklara. Det har hänt väldigt mycket som jag känner att jag borde prata om! För att göra det lite enklare att förstå så tänkte jag ta detta i kronologisk ordning, och göra det så kort som möjligt.

Efter mitt senaste inlägg, den 8:e november, så rullade väl livet på som vanligt. Men bara för att det rullade på som vanligt så betyder ju inte det att det var bra. Något jag inte skrivit om på bloggen förut är att jag inte hade det alls bra i skolan eller i min värdfamilj. Det finns många anledningar till detta som jag dels inte känner att jag borde prata om här eftersom det finns sätt för dem att översätta det osv. Jag hade även tänkt hålla det här inlägget kort så jag tänkte göra en Youtube-video där jag förklarar lite mer. Hur som, jag flyttade i alla fall ifrån min första värdfamilj den 22:a november. Jag flyttade in hos den andra utbytesstudenten Gwendolin. Den nya familjen var jättebra, men det var inte över med problem för det.

Jag har inte skrivit så mycket på bloggen eftersom det inte riktigt funnits något att prata om...Detta kommer jag också prata mer om i en youtube-video, men i stort sett var Gwen och jag inte alls accepterade i vår skola. Detta ledde till att vi spenderade nästan varje dag själva i vårt rum, i källaren. Jag märkte hur dåligt det var för oss att gå i en skola där man inte har några vänner, och aldrig kunde göra något, för våra kroppar började liksom reagera på det. Jag hatar att sova och jag har typ aldrig tagit naps för jag blir inte trött. Men vi båda började känna oss så trötta hela tiden. Vi sov typ varje dag efter skolan, fram tills vi skulle äta middag. Sen lekte vi lite med barnen och sen gick vi ner igen och tittade på nån film eller tv-serie. Vi tappade också motivation till att göra vårt skolarbete.

Sen äntligen, den 28:e Januari så flyttade jag från Kansas! Det var sååå mycket jobb som gick in i detta och det tog över en månad för mig att ens övertala min Amerikanska organisation om att låta mig flytta. Jag ska definitivt göra en video om detta, dels där jag pratar om själva flytten men också hur dåligt behandlade jag och Gwen blev att STS Foundation ***Detta är alltså en amerikansk organisation. Det låter som STS i Sverige men är inte samma sak*** Jag bor nu i Wisconsin i en jättemysig familj, och går i en jättebra skola med jättemånga snälla människor! Jag är så glad just nu och vill bara utnyttja min sista tid i USA så mycket som jag bara kan!

Hoppas att ni alla mår bra!

Likes

Comments

USA

Så... här sitter jag. Nervös som fan för att det faktiskt finns en risk att en man som Donald Trump kan blir president. Jag sitter och följer valet här borta och uppdaterar resultatet typ varannan sekund. Just nu är jag heeeeelt jävla livrädd. Rädd för att en man som står bakom så mycket hat kan ha så många följare. Rädd för vad som kommer ske om han faktiskt blir vald till president. Jag är en väldigt lugn person men just nu sitter jag och skakar... Nu ser det ut som att Trump faktiskt kommer vinna så jag ska krypa in i min lilla håla och försöka bearbeta detta.... Hoppas verkligen att något radikalt sker här i slutet. After all: Love Trumps Hate.

Likes

Comments

USA

Hej hej!
Jag tänkte bara meddela att jag äntligen har lagt upp en video på min och Amandas youtube-kanal!
Jag pratar om hur jag upplevde mina första dagar med min värdfamilj och i skolan! 😊
Här har ni en länk till videon.

Likes

Comments

USA

Förra lördagen åkte jag och min värdfamilj iväg på semester! VI hade alla tagit ledigt från jobb och skolan och skulle spendera ish 7 dagar i eller på väg till Minnesota. Jag bor i Kansas och vi skulle åka bil upp till några släktingar och vänner de har i Minnesota. Detta skulle ta ungefär 10 timmar så vi valde att inte åka allt på en dag. Först tog vi oss igenom Nebraska och hälsade på min vmammas mamma. Vi stannade inte så länge utan fortsatte sen vidare upp genom South Dakota. Vid gränsen så stannade vi bilen och tog bilder med skylten.. I South Dakota stannade vi i en stad som heter De Smet för att göra lite sightseeing och för att sova. De Smet var nämligen staden som "Lilla huset på prärien" utspelade sig i. Jag har inte läst böckerna eller sett tv-serien men det hade min värdfamilj. Vi tittade på byggnaderna där allt utspelade sig och åkte till stadens kyrkogård för att titta på gravplatserna. Vi åkte även till ett sorts värdshus där man kunder köpa souvenirer som var relaterade till lilla huset på prärien. Här fick man även chansen att köpa inträde så man kunde gå genom en äng med flera olika stationer som visade hur livet var under tiden då Laura Ingall (huvudpersonen) levde. Jag, Trevor och Nichole gjorde detta. Vi gick bland annat upp i ett utkikstorn, provade att spela på en sorts orgel, flätade rep, åkte häst och vagn och gick till en 1800-tals skola. Det var en rolig och intressant upplevelse! Dock så ville jag gärna åka vidare då jag inte var så insatt i lilla huset på prärien.

Efter De Smet så åkte vi vidare uppåt och innan vi åkte in i Minnesota så stannade vi och tog bilder med skylten! Större delen av semestern bestod av bilresor och mat! Jag åt så sjukt mycket på den här semestern och det blev ju inte bättre av att man satt still i en bil i timmar. Men hur som så kom vi fram till deras släktingar efter 2 dagars bilresa. De bodde i en stuga precis vid en sjö. Allt var jättefint och jag var typ i extas hela semestern för de har fått höst i Minnesota och jag älskar verkligen hösten! Det var också fint att se lite vatten och skog istället för fält. Vilket är typ allt man ser i Kansas!

Det är alltid lite udda att träffa släktingar som man själv inte är släkt med för alla kramas och pratar om hur mycket de har växt osv och själv stod jag där och ba "ska jag också kramas eller bara låtsas att jag knyter upp skorna???". Det slutade dock med att vi bodde i deras stuga i 3 nätter så det blev mer avslappnat efter ett tag. Vi blev jättebortskämda av gubben i huset som lagade frukost, lunch och middag till oss varje dag!

En av dagarna så gick jag upp och tog en morgonlöptur för att hålla mig lite i form med tanke på cross countryn, men efter att vi lämnat stugan så blev det svårare att hitta tid och möjlighet till att springa så jag är nog ganska ur shape nu :/. Det var i alla fall jättefint att springa där och jag längtar så mycket tills det blir höst här i Kansas också!!! Det var tänkt att vi skulle åka och fiska och sen lämna en dag tidigare för att träffa några andra kompisar men det var alldeles för blåsigt och de andra kompisarna var upptagna så vi stannade en extra dag. Och eftersom det var så blåsigt så kunde vi inte göra så jättemycket så vi hängde i stugan en del och vi åkte även in till närmaste lilla stad som heter Pelican Rapids och shoppade lite och drack milkshakes. Det var mysigt!

Efter att vi varit i stugan så åkte vi och träffade en av familjens kompisar som de träffade när han var nere i Kansas och jagade. Nu var det vi som var uppe hos honom och skulle fiska. Vi åkte ut med hans båt och fiskade i flera timmar! Det var jättekul och fridfullt! Jag fick napp vilket gjorde mig väldigt glad! Sist jag fiskade var med min familj när vi var på semester i Finland och på riktigt alla fick napp förutom jag! Så det gick definitivt bättre denna gång!

Semestern avslutades med att vi åkte till Mall Of America vilket är den näst största mallen i VÄRLDEN! Det var helt sjukt stort och det fanns ingen chans att man skulle hinna göra allt man ville! Det fanns på riktigt berg-och.-dal-banor och karuseller i mitten av allt och runt om fanns massor med affärer på flera olika våningar! Jag och Nichole gick själva och tittade i affärer och shoppade lite. Hela familjen träffades när vi åt och sen skiljdes vi åt igen. Vi bestämde sen att vi skulle spela mini-golf om ett tag så vi fick några timmar till att shoppa och sen träffades vi alla igen och körde mini-golf. Det var väldigt kul! Särskilt eftersom att jag vann! Det stod att om man fick en hole-in-one på sista banan så skulle man få ett pris och gissa vem som fick hole-in-one!!! Dock så var priset att man fick spela gratis nästa gång man kom dit inom ett år, vilket inte kommer hända, men men.

Jag hade ändå over all en bra semester fast jag nu är lite lagom stressad över allt plugg jag har att göra! Särskilt college english där de typ läst en hel bok och svarat på sjukt svåra frågor :-)))

Ha en bra dag eller natt eller vad det nu är hos dig!

Jag skulle inte säga att jag är sådär gjord för 1800-tals-livet så det är ju tur att jag föddes i detta århundrade!!

Trevor blev visst lite trött av vår hike så han tog en tupplur i gräset...

Höööööööööööööööst!!!!!!!

Såhär såg det ut vid stugan vi bodde i!

​Det var fett kallt men jag gillade det! Antar att jag är lite härdad som den svenne jag är!

Likes

Comments

USA

Jag glömde säga det men igår hade jag varit i USA i prick 2 månader! Känns helt sjukt och jag är alldeles förskräckt över hur fort tiden går! Jag vill verkligen inte att det här året ska ta slut. Och det känns verkligen inte som att jag har varit här i 2 månader.  Fast samtidigt har jag hunnit göra så himla mycket så det känns som om jag har varit här förevigt. Riktigt konstig känsla men 2 månader är det i alla fall  😊💕💕💕

Likes

Comments

OBS Jag ber om ursäkt i förväg... detta inlägg är väldigt långt! Det var en lång detaljrik dag och jag upplevde mycket som jag vill dokumentera! Men om ni inte tror att ni orkar läsa allt så kan ni bara scrolla längst ner och titta på bilderna!

Förra fredagen hade min skola alltså sin homecoming. Man har ju spirit week samma vecka som homecoming så fredagen var även sista dagen på vår spirit week och temat var Spirit Day! Man skulle alltså klä ut sig för att visa skolspirit. Jag visade ju lite bilder i förra inlägget om hur jag var klädd och så men nu hade jag tänkt berätta hur hela den dagen var och hur det gick till när jag blev vald till homecoming queen!

Framröstningen av en homecoming kandidat går till på följande sätt på Pike Valley. Veckan innan homecoming kommer en medlem från STUCO (student council) och delar ut papper till alla på skolan. På detta papper står alla seniors namn, killar för sig, tjejer för sig. Det är sen upp till alla att ringa in de 3 killar och 3 tjejer som de vill ska bli homecoming king and queen kandidater. Typ 2 veckor innan röstningen så hade en kille på skolan börjat gå runt och säga " Kajsa K for homecoming queen!" Jag har ingen aning om varför men jag såg de bara som ett skämt. Men sen så började några av Nicholes kompisar säga att jag troligtvis skulle bli queen, och jag ba ????? tack för komplimangen men ursäkta vad pratar ni om???. Men sen kom i alla fall dagen av den första framröstningen. Mitt under vår vocal-lektion kommer en tjej in och delar ut papprena osv. Han killen som började med Kajsa K for homecoming queen var i den klassen så han fortsatte att säga så när alla skulle rösta, jag skrattade mest och hoppades att i alla fall någon skulle rösta på mig. Senare under den dagen satt vi och hade book club när jag hör hur de ropar i högtalarna " The following have been elected homecoming candidates. Rileigh Gardner, Kajsa Karlsson, Brooke Luedke". När jag hörde mitt namn så utgick jag från att de bara rabblade upp alla tjejer som man kunde rösta på och att de senare skulle säga vilka som blev valda, men icke! Jag hade blivit vald som en av de 3 nominerade tjejerna! Det kändes helt sjukt! Jag hade alltså gått på Pike Valley i ungefär 1 månad och var en homecomingkanidat! Jag var i extas hela den dagen!

Veckan efter det kom hon tjejen igen och den här gången skulle man välja en av killarna och och av tjejerna som man ville skulle vinna. Vid det här laget hade jag inte så mycket confidence att jag skulle vinna. Jag såg några rösta på de andra tjejerna och jag insåg att det skulle vara ganska vain av mig att tro att en hel skola skulle rösta på mig som hade varit där i en månad, och inte de två tjejerna som varit där typ hela deras liv. Jag var fortfarande väldigt glad att vara nominerad och att jag skulle få uppleva allt som det innebar att vara en kandidat! Det är ju verkligen en del av det stereotypiska high school livet som man som utbytesstudent tänker att man inte kommer vara en del av. Det roliga var att mitt självförtroende gick upp och ner så mycket efter den andra omröstningen. Stundtals så tänkte jag att jag kanske skulle vinna, och sen nästa stund så var jag 100% säker på att jag skulle förlora. Men sen kunde någon "populär" säga att de var säkra på att jag skulle vinna och typ att deras vänner röstade på mig så då fick jag en liten boost igen! Allt slutade alltid med att jag trodde att någon annan skulle vinna dock. Jag blev lite hoppfull och sen ba "näää". Jag längtade hela tiden till fredagen då jag inte skulle behöva gå runt och spekulera längre.

På morgonen på fredagen gick jag upp lite tidigare än vanligt så jag hade tid att fixa i ordning mig. Jag hade på mig mina standard svarta jeans och sen slängde jag bara på mig en random tröja för jag visste att jag ändå inte skulle ha på mig den under dagen. Sen ösde jag på med guldigt glitter och lite blå ansiktsfärg för att visa riktig school spirit! Jag hade även ett guldigt hårband som jag fick låna av Nichole. När jag kom till skolan så fick jag fotbollsjerseyn som jag skulle låna. Killarna har 2 stycken tröjor, en blå och gul och en vit och blå. Killarna hade på sig sina blågula och vi tjejer fick alltså låna deras vitblåa. Jag gick in i tjejernas omklädningsrum för att sätta på mig tröjan och där stod typ alla andra tjejer och fixade håret eller satte på sig tröjorna de hade lånat. Det kändes på amerikanskt!! Det var ett sånt där ögonblick när det verkligen kändes som om jag var med i en high school film!!

När the bell rang så gick vi alla till vår 1st period. Vi visste att vi inte skulle ha några lektioner den dagen utan man gick dit för att ta närvaro och för att lärarna skulle ha koll på var alla var innan själva aktiviteterna började. När jag hade suttit i det klassrummet i kanske 10 minuter så ropade de i högtalarna att alla homecoming kandidater skulle gå till the business room, så det gjorde jag. Där fick vi tjejer våra tiaror och sen gick vi ner till fotbollsplanen för att öva på hur ceremonin skulle gå till. Vi fick öva på hur vi skulle gå från bilen, som vi skulle åka in på planen i, till våra platser. Vi var uppdelade i 3 par och jag gick med en jättesnäll kille som heter Zeb. Vi övade på att gå kanske 2 gånger medan en lärare övade på hur han skulle presentera oss. Tidigare den veckan hade vi fått fylla i ett papper med svar på några frågor som exempelvis vad heter dina föräldrar, vad är dina college planer, vilka skolaktiviteter är du involverad i? Detta är vad Mr. Cox sa när vi gick till våra platser två och två. Efter det så övade vi på hur själva kröningen skulle gå till. Alla fick chansen att vinna så vi alla visste hur vi skulle göra i fall just vi vann. Jag och Zeb stod i mitten så i fall någon annan än oss vann så skulle vi basically byta partner med den andra. Det var lite kul för vi bara gick fram och tillbaka medan Mr. Cox sa "And the winner is..... Rileigh!" så då gick jag och stod med Mason, och sen sa han "And the winner is... Blaze!" och då bytte två killar plats, och sen sa han "And the winner is...Kajsa!" så då gick jag och stod i mitten med Blaze i stället. Det måste ha sett ganska kul ut om man gick förbi mitt i det hela.

Efter att vi var klara med det så gick vi tillbaka upp till skolan och hängde lite i ett klassrum. Efter ett tag så gick vi in till gympasalen där de flesta var och spelade spel. När jag kom dit så körde de något som heter gladiator dodge ball. Jag gillar inte riktigt bollspel då jag är väldigt bollrädd (!!!!!!) så jag tittade på. Sen var det dags för alla klasser att börja dekorera sina "floats" som vi skulle ha i paraden den dagen. I staden som skolan är så har de alltid en parad under homecoming day. Alla klasser, sporter, clubs osv åker ner för main street på något sorts fordon medan invånarna tittar på och tar kort osv. Jag skulle inte säga att jag hjälpte till sådär jättemycket med dekorationen. Allt var väldigt oorganiserat så jag gick mestadels runt och pratade med folk och tittade när andra målade saker till the seniors float. Vi hade verkligen inte planerat någonting alls och så är det tydligen varje år för seniorsarna. Därför kan man ju säga att de andra klasserna hade väldigt mycket bättre floats. The sophmores hade på riktigt inrett hela trailern som en djungel och sen hade de klätt ut sig till djur och allt. Vi hade bara en poster där det stod "Seniors" och en annan där det stod "Mighty and mean, so fresh and so clean. We're the lit class of 2017".

Eftersom jag var en kandidat så satt jag inte på the senior float när vi åkte ner till main street, utan jag och Zeb gick till en truck som de hade och fick sitta på varsin stol bak på trucken. En sak som jag är riktigt arg över är att jag på riktigt hade en dag där jag var tvungen att se bra ut! Liksom en dag när alla skulle titta på mig och ta bilder etc! Mennnn såklart så blev det en ful-dag :-)))) Det var jättehög luftfuktighet den dagen och mitt hår är inte vant vid det så det var jättefrissigt och fult hela dagen! Det var väldigt frustrerande :/ men men, med frissigt hår åkte vi ner mot innerstan där paraden skulle äga rum. Staden där skolan finns är väldigt liten så the main street är väldigt kort också! Alltså åkte man i stort sätt ner för en liten kort gata, vilket tog kanske 1 minut, och sen var det klart Först åkte vi kandidater bak på tre olika pickups/trucks. Det var lite ovant att ha massa främlingar som tittade på en medan man log och vinkade, men det var kul! Efter att vi åkt ner för gatan så hoppade vi av våra fordon och gick till bakre delen av paraden för att hitta andra floats vi kunde hoppa upp på. Eftersom de flesta är med i minst en klubb eller sport så hade ju alla flera floats att åka på och eftersom stan är så liten så kunde man bra hoppa av en float när den åkt hela vägen och springa längst bak för att hoppa på en annan. Jag åkte på sammanlagd 3 stycken "floats. Först som en homecomingkandidat, sen på cross country floaten och sist på the senior float.

När jag satt på cross country-floaten så sa en av killarna " Sooo, how does it feel to have been here for a month and be homecoming queen?". Jag var ju inte queen än så jag sa att jag är ju bara en kandidat! Men det känns väldigt bra. Han förklarade sen att han var säker på att jag skulle vinna för han hade hört hur röstningen gick. Detta var ytterligare ett tillfälle när jag tänkte att jag faktiskt kanske kunde vinna! Jag var ju inte säker eftersom rykten sprids ju fort, särskilt på små skolor. Så om någon hade hittat på det så ville jag ju inte bara gå på det direkt. Det som öndå fick mig att hoppas att jag skulle vinna var att det är en elev som räknar rösterna, så det kan ju lätt komma ut vem som vann innan ceremonin.

Efter paraden så var det dags för pep rally. Den här gången var det inte bara high school-elever som var där utan det var alla barn, kindergarden through 8th grade, plus föräldrar, släktingar och vänner. Några lärare uppträdde vilket var kul och alla elementary klasser hade gjort egna cheers som de fick framträda med. Vi tittade på en video från hela spirit-veckan men bilder på hur alla klätt ut sig. Sen delade de även ut priser till de bäst utklädda. Nichole vann girl overall för 4:e året i rad! Vilket är förståeligt med tanke på hur mycket tid och energi hon lägger på spirit week! Sen skulle även alla kandidater gå fram och sätta sig/stå vid scenen, lite som att presentera för alla att "detta är alltså de kandidater vi har i år.". När vi sitter där uppe så säger en lärare "and now the candidates will start with the dance and the seniors will follow.". Jag ba ":)))) Va??? Dans? Vilken dans? Hur? " Ingen hade sagt någon om nån dans till mig och jag var väldigt förvirrad. Det visade sig sen att det var en father-daughter, mother-son dance. Så jag dansade med Todd min värdpappa. Sen gick han för att dansa med Nichole eftersom hon är en senior också. Efter dansen så var Pep Rallyt slut!

Efter pep rallyt var skoldagen slut och man fick åka hem. Jag och Nichole åkte hem för att fixa i ordning oss. Jag skulle göra mig i ordning för själva ceremonin där de berättar vilka som blivit valda som king and queen. När vi varit hemma ett tag och tagit det lugnt så insåg vi att vi inte hade alls mycket tid på oss så det blev lite stressigt! Jag slängde på mig klänningen som jag köpte några veckor tidigare när jag, Nichole och Gwen var på Dillards. Jag älskar verkligen den klänningen så mycket! I flera år har jag drömt om att uppleva en homecoming och när jag satt på rasterna och googlade "homecoming dresses" så var det exakt såna här klänningar jag ville ha. Så jag satte på mig den och sminkade mig lite (fick faktiskt till en förvänansvärt bra winged eyeliner för att vara jag). Jag tog med allt jag trodde jag skulle behöva under kvällen och stressade ut till bilen. Påväg ut ryckte jag åt mig en poptart då jag började känna mig lite hungrig och inte riktigt kände för att typ svimma mitt på fotbollsplanen...Jag tryckte i mig den i bilen påväg dit och började skratta för det enda jag kunde tänka på var "Jag ser verkligen inte ut som nån queen nu!"

Väl på skolan så samlades alla kandidater nere på sidan av fotbollsplanen. Alla tjejer, that is, för alla killar som var kandidater spelar football så de var på planen och värmde upp. Vi satte oss alla bak på en öppen bil och åkte in på planen. Det var fett svårt att se "fin" ut då solen lyste en rak i ögonen och vi var tvungna att le och vinka ändå! Därför finns det inte en enda bild då vi alla ser fenomenala ut men men, så får det va. Jag tyckte personligen att fotografen borde hållit in knappen och bara tagit 100-tals bilder. Då måste ju några bli bra i alla fall. Det kändes bättre än att de tog typ 5 bilder utan att ens förvarna så man ser ut som jag vet inte vad. Men det är ju lite sent att tänka på nu hehe. Vid det här laget var jag också säker på att jag inte skulle vinna. Det bara kändes så uppenbart vilken av tjejerna som skulle vinna och jag tyckte bara det var dumt av mig att tro att jag faktiskt hade en chans. Visst mina närmsta vänner här röstade på mig men det betyder ju inte att alla andra på skolan skulle göra det.

Väl ute på planen blev vi presenterade och jag och Zeb var det andra paret som gick till våra platser. När vi kommit till vår plats stod vi och log medan folk tog kort och medan Brooke och Blaze blev presenterade. Jag hade en lite rolig konversation med Zeb när vi stod och väntade. Han ba "Why are you shaking?" Jag ba "What, I'm not shaking?" Han lät jätteförvånad och sa "Oh! I guess I'm the one who's shaking!". Tyckte det var lite kul att han var nervös utan att ens tänka på det. Sen var det dags för själva kröningen. Precis innan Mr. Cox börjar presentera vinnarna så säger Zeb att han vet vem som vinnaren är och jag ba vaaaaaaa!???. Jag frågade inte vem det var för jag behövde ju bara vänta typ 1 minut till för att få reda på vem det var men jag blev fett förvånad för det betydde att hela dagen när vi pratat om "kröningen" så hade han vetat vem som skulle vinna!

Mr. Cox börjar sen att säga "And the 2016 homecoming queen is." ...... ( han väntade faktiskt inte alls länge. Jag trodde han skulle dra ut på det men det gjorde de inte) så han fortsatte "...Kajsa Karlsson!". Jag blev så överraskad! Det finns en video när jag bara står där nere och gapar hahah. Jag insåg dock ganska snabbt att alla står och tittar på mig och tar kort så jag började le ganska snabbt. Jag var så himla glad, det kändes helt overkligt! I en månad och en vecka hade jag gått på Pike Valley och där stod jag, som 2016s homecoming queen! De announcade sen att Mason hade blivit vald till kung så han kom och ställde sig brevid mig medan han fick sin krona och jag fick en större tiara + blommor. När han står där så gratulerar han mig och jag gratulerar honom och sen säger han något som verkligen fick mig att skratta. Han lutar sig ner och säger  "Way to show up at the school..." jag tyckte det var så kul för det var verkligen så jag kände! Sen gick vi fram en bit och stannade så folk kunde ta kort. Efter det så var ceremonin slut och vi lyssnade på nationalsången och tittade på flaggan medan vi höll handen på hjärtat. Detta gör vi innan varje football game.

Efter det så kom folk fram till mig och hälsade grattis och några tog bilder. Vid det här laget var det faktiskt jag som skakade haha. Jag var så glad det är helt sjukt! Matchen skulle börja snart så jag och Gwen gick upp till skolan och jag bytte om från min klänning. Jag ville inte sitta och frysa under hela matchen. Vi var dock ganska långsamma så det tog typ 20 minuter att byta om och när vi kom ner till planen igen så ledde Pike Valley med 32-0! Det kändes som om vi missat hela matchen typ! Vi fick 45 poäng i andra kvarten så tekniskt sett var matchen över. Men de valde att fortsätta spela ändå så att andra skolan typ skulle få "öva" eller något sånt. Jag fattade inte riktigt men de fortsatte i alla fall spela trots att vi vunnit.

När matchen var slut så gick vi upp till skolan och bytte om igen, tillbaka till klänningen. Jag hade ju ändå betalat för den så det kändes onödigt att inte ha på mig den. Jag hade frågat en kille om han ville gå med mig nån vecka innan så han stod och väntade i entrén när jag bytte om. Han spelade fotboll men av någon anledning var han snabbare på att duscha och byta om en vad jag var på att byta om???? Vi började med att äta pizza för det bjöds det på när man betalat sin entré! Sen gick vi ut till dansgolvet. De spelade väldigt mycket olika låtar. Dels lugna låtar som man kunde dansa typ pardans till och sen mer moderna låtar och även linedance-låtar. Alla på skolan visste de här danserna men jag kunde ju ingenting! Jag är ju dock en dansare så jag got the hang of it ganska snabbt!

Veckan innan hade de satt upp lappar på skolan om att det skulle vara en lip-syncing-tävling under homecoming så jag, Nichole och Zach hade gått all in med koreografi och allt! Vi hade till och med med oss ombyte! Vi var klädda i helsvart för att se ut som en grupp. Vi mimade till Bye Bye Bye med N'Sync och vårt gruppnamn var "Happening At the Same Time".Det gick väldigt bra och vi fick mycket jubel! Det var bara en allmänt kul grej! Jag skulle säga att hela den dagen var otroligt bra! Jag hade jätteroligt under dagen och jag är så tacksam över att jag fick chansen att uppleva detta! Det är så ofta som man hört STS eller andra utbytesstudenter säga " Det kommer inte vara precis som i filmerna, ha inte för höga förväntningar!" Men detta var verkligen precis som i filmerna!

Själva dansen var också väldigt bra! Jag har läst många bloggar där folk sagt att det är ganska tråkigt på skoldanserna osv men jag tyckte verkligen inte det! Jag hade kul med Brayden, han försökte lära mig en långsam version av swingdance. Det gick okej! Jag hade också kul med mina vänner när vi stod och dansade och skreksjöng till " Me Too" med Meghan Trainor. En overall väääääldigt bra dag alltså!!!!

Så förlåt för detta långa inlägg. Jag hoppas att någon tyckte det var intressant. Och om inte så kan jag själv alltid läsa detta inlägg om jag vill minnas vad som hände.

Ha det bra så får vi hoppas att nästa inlägg blir kortare!

Jag och Mason efter att vi fått våra kronor!

Alla kandidater!

Innan ceremonin med Nichole och Brooke!

Ja....om ni tittar på mitt ansikte förstår ni vad jag menade med att solen var jobbig!

Efter att jag stängt min mun och börjat le när de sa att jag blivit vald till homecoming queen!

Asså Mason är vääldigt lång! Därför hade jag lite problem med att hålla om hans arm utan att se fett awkward ut. Här ser ni alla fall hur min klänning såg ut också!

Den här bilden är sååå cool! Det ser typ ut som omslaget till en film eller nåt. Jag får typ vibbar av att det skulle utspela sig i england under 70-talet och detta är i någon smutsig förort hahah. Jag har sett alldeles för mycket filmer ja jag vet.

Likes

Comments

USA

Hejsan!

Jag hade ingen aning om att jag skulle vara så här upptagen hela tiden och inte hinna blogga alls men jag gör verkligen saker hela tiden! Jag har skola och sen cross country så jag kommer hem typ 5:30. Efter det så äter vi och sen har jag oftast väääldigt mycket plugg. Detta är för att vi får väldigt kort tid på oss att göra uppgifter. Eftersom att jag är en overachiever som bli besviken om jag inte får ett A+ så funkar ju inte detta så jättebra för mig haha. Alla amerikaner bara skiter i det och gör något slarvigt på 30 minuter medan jag på riktigt sitter där i 3 timmar och jobbar på min presentation som ska vara klar med på en kväll. Och on top of this så har jag ju andra saker som jag vill göra, typ hänga med folk, play practice, football games jag vill titta på etc. Det är hektiskt men det är hanterbart!

Jag hade i alla fall tänkt berätta om vår Spirit Week som var förra veckan. En spirit week är ju veckan då din skola har homecoming. Jag vet inte om alla skolor i hela USA gör detta men jag skulle vilja säga att de flesta gör det. Så vår homecoming var alltså i fredags och hela veckan har vi haft aktiviteter. Varje dag har vi haft ett tema som the cheerleaders valde och vår uppgift var att klä upp oss utefter temat. Detta gör man för att visa spirit och peppa inför matchen som kommer! Våra teman var:

'Merica

Fairytale

Spongebob

Decade

Spirit Day !!!!

Jag ville jättegärna klä ut mig och allt men det var jättesvårt då jag inte hade med mig saker som passade temana. Jag har liksom jättemycket saker som skulle passa en prinsessa eller sagofigur i källaren hemma men för någon dum anledning tänkte jag inte på att prioritera vingar och en tyllkjol i min packning??? Jag har ju inte heller varit här så länge så jag hade inte massa vänner som jag kände att jag kunde skriva till och fråga om att låna saker. Jag försökte i alla fall att klä ut mig alla dagar förutom Spongebob day. Jag hade verkligen inget att ha den dagen så jag sket i det.

Det är ju svårt att veta hur en spirit week ska gå till eftersom jag aldrig upplevt en förut om jag har ju i alla fall en liten uppfattning. Enligt mig, och det var tydligen flera andra som tyckte det, så var temana i år inte jättebra. Det var liksom svårt att klä ut sig. Detta ledde till att det var många som inte klädde ut sig, vilket märks ganska tydligt när man går på en skola med 70 elever...

Jag hade i alla fall en jättebra vecka! Jag gillade spirit day mest! Dels så var det ju homecoming day men jag gillade även att klä ut mig den dagen! Jag ska visa lite bilder här nere men jag hade i alla fall guldigt glitter under ögonen och blåa krigsstreck! ( eftersom skolans färger är guld, blått och vitt). Det är även meningen att tjejer ska ha på sig killarnas fotbollsjerseys så jag hade på mig en sån också! Allt kändes bara så himla amerikanskt och jag var typ i extas hela dagen! Jag kommer berätta mer om spirit day/homecoming day i nästa blogg inlägg för det finns m y c k e t att berätta!!!!!

Day 1: 'Merica Day: Det här är jag och Cajsa, en freshman som jag kör cross country med. Hon är väldigt snäll! Det roliga är att hennes släkt är svensk (de kan inte prata svenska för det var långt bak i tiden). Så hennes namn är Cajsa och jag heter Kajsa! Som ni ser hade jag i alla fall några amerikanska saker + att jag fick låna av Nichole. Sen så valde jag att fylla ut lite med min egna twist på det och bar den svenska flaggan!

Day 2: Fairytale Day: En extremt misslyckad dag men jag ville ju så gärna vara utklädd. Typ alla tjejer hade sina balklänningar från förra året eller var bara allmänt fina i klänningar och tiaror osv. Men jag bestämde mig typ kvällen innan att det enda jag hade som skulle passa var denna svarta klänning så därför fick det bli Maleficent. Hornen går ju att diskutera men men...

Day 3: Spongebob Day: Jag klädde som sagt inte ut mig denna dag men min värdsyster Nichole går alltid all in så detta var vad hon var utklädd till!

Day 4: Decade Day: Vi matchade genom att klä ut oss till Mary-Kate och Ashley Olsen. Vi hade en väldigt fin introduktion så om någon frågade vad vi var utklädda till så sa vi:

Nichole: I'm Ashley

Jag: And I'm Mary-Kate

Båda: And you got it duuude!

(det är en quote från full house om ni inte förstod det)

Sist var som sagt Spirit Day och Homecoming! Jag ber om ursäkt för Trevors pose. Av någon anledning är han inkapabel till att le på bild. Anyway, ni ser ju att vi har på oss fotbolls-jerseys och jag har lite guldigt glitter osv för att visa riktig School Spirit!! Det var sååå kul! Jag vill ha spirit day oftare!

Men som sagt, mer om spirit day och homecoming får ni i nästa inlägg!

Kram!

Likes

Comments