USA

Så... här sitter jag. Nervös som fan för att det faktiskt finns en risk att en man som Donald Trump kan blir president. Jag sitter och följer valet här borta och uppdaterar resultatet typ varannan sekund. Just nu är jag heeeeelt jävla livrädd. Rädd för att en man som står bakom så mycket hat kan ha så många följare. Rädd för vad som kommer ske om han faktiskt blir vald till president. Jag är en väldigt lugn person men just nu sitter jag och skakar... Nu ser det ut som att Trump faktiskt kommer vinna så jag ska krypa in i min lilla håla och försöka bearbeta detta.... Hoppas verkligen att något radikalt sker här i slutet. After all: Love Trumps Hate.

Likes

Comments

USA

Hej hej!
Jag tänkte bara meddela att jag äntligen har lagt upp en video på min och Amandas youtube-kanal!
Jag pratar om hur jag upplevde mina första dagar med min värdfamilj och i skolan! 😊
Här har ni en länk till videon.

Likes

Comments

USA

Förra lördagen åkte jag och min värdfamilj iväg på semester! VI hade alla tagit ledigt från jobb och skolan och skulle spendera ish 7 dagar i eller på väg till Minnesota. Jag bor i Kansas och vi skulle åka bil upp till några släktingar och vänner de har i Minnesota. Detta skulle ta ungefär 10 timmar så vi valde att inte åka allt på en dag. Först tog vi oss igenom Nebraska och hälsade på min vmammas mamma. Vi stannade inte så länge utan fortsatte sen vidare upp genom South Dakota. Vid gränsen så stannade vi bilen och tog bilder med skylten.. I South Dakota stannade vi i en stad som heter De Smet för att göra lite sightseeing och för att sova. De Smet var nämligen staden som "Lilla huset på prärien" utspelade sig i. Jag har inte läst böckerna eller sett tv-serien men det hade min värdfamilj. Vi tittade på byggnaderna där allt utspelade sig och åkte till stadens kyrkogård för att titta på gravplatserna. Vi åkte även till ett sorts värdshus där man kunder köpa souvenirer som var relaterade till lilla huset på prärien. Här fick man även chansen att köpa inträde så man kunde gå genom en äng med flera olika stationer som visade hur livet var under tiden då Laura Ingall (huvudpersonen) levde. Jag, Trevor och Nichole gjorde detta. Vi gick bland annat upp i ett utkikstorn, provade att spela på en sorts orgel, flätade rep, åkte häst och vagn och gick till en 1800-tals skola. Det var en rolig och intressant upplevelse! Dock så ville jag gärna åka vidare då jag inte var så insatt i lilla huset på prärien.

Efter De Smet så åkte vi vidare uppåt och innan vi åkte in i Minnesota så stannade vi och tog bilder med skylten! Större delen av semestern bestod av bilresor och mat! Jag åt så sjukt mycket på den här semestern och det blev ju inte bättre av att man satt still i en bil i timmar. Men hur som så kom vi fram till deras släktingar efter 2 dagars bilresa. De bodde i en stuga precis vid en sjö. Allt var jättefint och jag var typ i extas hela semestern för de har fått höst i Minnesota och jag älskar verkligen hösten! Det var också fint att se lite vatten och skog istället för fält. Vilket är typ allt man ser i Kansas!

Det är alltid lite udda att träffa släktingar som man själv inte är släkt med för alla kramas och pratar om hur mycket de har växt osv och själv stod jag där och ba "ska jag också kramas eller bara låtsas att jag knyter upp skorna???". Det slutade dock med att vi bodde i deras stuga i 3 nätter så det blev mer avslappnat efter ett tag. Vi blev jättebortskämda av gubben i huset som lagade frukost, lunch och middag till oss varje dag!

En av dagarna så gick jag upp och tog en morgonlöptur för att hålla mig lite i form med tanke på cross countryn, men efter att vi lämnat stugan så blev det svårare att hitta tid och möjlighet till att springa så jag är nog ganska ur shape nu :/. Det var i alla fall jättefint att springa där och jag längtar så mycket tills det blir höst här i Kansas också!!! Det var tänkt att vi skulle åka och fiska och sen lämna en dag tidigare för att träffa några andra kompisar men det var alldeles för blåsigt och de andra kompisarna var upptagna så vi stannade en extra dag. Och eftersom det var så blåsigt så kunde vi inte göra så jättemycket så vi hängde i stugan en del och vi åkte även in till närmaste lilla stad som heter Pelican Rapids och shoppade lite och drack milkshakes. Det var mysigt!

Efter att vi varit i stugan så åkte vi och träffade en av familjens kompisar som de träffade när han var nere i Kansas och jagade. Nu var det vi som var uppe hos honom och skulle fiska. Vi åkte ut med hans båt och fiskade i flera timmar! Det var jättekul och fridfullt! Jag fick napp vilket gjorde mig väldigt glad! Sist jag fiskade var med min familj när vi var på semester i Finland och på riktigt alla fick napp förutom jag! Så det gick definitivt bättre denna gång!

Semestern avslutades med att vi åkte till Mall Of America vilket är den näst största mallen i VÄRLDEN! Det var helt sjukt stort och det fanns ingen chans att man skulle hinna göra allt man ville! Det fanns på riktigt berg-och.-dal-banor och karuseller i mitten av allt och runt om fanns massor med affärer på flera olika våningar! Jag och Nichole gick själva och tittade i affärer och shoppade lite. Hela familjen träffades när vi åt och sen skiljdes vi åt igen. Vi bestämde sen att vi skulle spela mini-golf om ett tag så vi fick några timmar till att shoppa och sen träffades vi alla igen och körde mini-golf. Det var väldigt kul! Särskilt eftersom att jag vann! Det stod att om man fick en hole-in-one på sista banan så skulle man få ett pris och gissa vem som fick hole-in-one!!! Dock så var priset att man fick spela gratis nästa gång man kom dit inom ett år, vilket inte kommer hända, men men.

Jag hade ändå over all en bra semester fast jag nu är lite lagom stressad över allt plugg jag har att göra! Särskilt college english där de typ läst en hel bok och svarat på sjukt svåra frågor :-)))

Ha en bra dag eller natt eller vad det nu är hos dig!

Jag skulle inte säga att jag är sådär gjord för 1800-tals-livet så det är ju tur att jag föddes i detta århundrade!!

Trevor blev visst lite trött av vår hike så han tog en tupplur i gräset...

Höööööööööööööööst!!!!!!!

Såhär såg det ut vid stugan vi bodde i!

​Det var fett kallt men jag gillade det! Antar att jag är lite härdad som den svenne jag är!

Likes

Comments

USA

Jag glömde säga det men igår hade jag varit i USA i prick 2 månader! Känns helt sjukt och jag är alldeles förskräckt över hur fort tiden går! Jag vill verkligen inte att det här året ska ta slut. Och det känns verkligen inte som att jag har varit här i 2 månader.  Fast samtidigt har jag hunnit göra så himla mycket så det känns som om jag har varit här förevigt. Riktigt konstig känsla men 2 månader är det i alla fall  😊💕💕💕

Likes

Comments

OBS Jag ber om ursäkt i förväg... detta inlägg är väldigt långt! Det var en lång detaljrik dag och jag upplevde mycket som jag vill dokumentera! Men om ni inte tror att ni orkar läsa allt så kan ni bara scrolla längst ner och titta på bilderna!

Förra fredagen hade min skola alltså sin homecoming. Man har ju spirit week samma vecka som homecoming så fredagen var även sista dagen på vår spirit week och temat var Spirit Day! Man skulle alltså klä ut sig för att visa skolspirit. Jag visade ju lite bilder i förra inlägget om hur jag var klädd och så men nu hade jag tänkt berätta hur hela den dagen var och hur det gick till när jag blev vald till homecoming queen!

Framröstningen av en homecoming kandidat går till på följande sätt på Pike Valley. Veckan innan homecoming kommer en medlem från STUCO (student council) och delar ut papper till alla på skolan. På detta papper står alla seniors namn, killar för sig, tjejer för sig. Det är sen upp till alla att ringa in de 3 killar och 3 tjejer som de vill ska bli homecoming king and queen kandidater. Typ 2 veckor innan röstningen så hade en kille på skolan börjat gå runt och säga " Kajsa K for homecoming queen!" Jag har ingen aning om varför men jag såg de bara som ett skämt. Men sen så började några av Nicholes kompisar säga att jag troligtvis skulle bli queen, och jag ba ????? tack för komplimangen men ursäkta vad pratar ni om???. Men sen kom i alla fall dagen av den första framröstningen. Mitt under vår vocal-lektion kommer en tjej in och delar ut papprena osv. Han killen som började med Kajsa K for homecoming queen var i den klassen så han fortsatte att säga så när alla skulle rösta, jag skrattade mest och hoppades att i alla fall någon skulle rösta på mig. Senare under den dagen satt vi och hade book club när jag hör hur de ropar i högtalarna " The following have been elected homecoming candidates. Rileigh Gardner, Kajsa Karlsson, Brooke Luedke". När jag hörde mitt namn så utgick jag från att de bara rabblade upp alla tjejer som man kunde rösta på och att de senare skulle säga vilka som blev valda, men icke! Jag hade blivit vald som en av de 3 nominerade tjejerna! Det kändes helt sjukt! Jag hade alltså gått på Pike Valley i ungefär 1 månad och var en homecomingkanidat! Jag var i extas hela den dagen!

Veckan efter det kom hon tjejen igen och den här gången skulle man välja en av killarna och och av tjejerna som man ville skulle vinna. Vid det här laget hade jag inte så mycket confidence att jag skulle vinna. Jag såg några rösta på de andra tjejerna och jag insåg att det skulle vara ganska vain av mig att tro att en hel skola skulle rösta på mig som hade varit där i en månad, och inte de två tjejerna som varit där typ hela deras liv. Jag var fortfarande väldigt glad att vara nominerad och att jag skulle få uppleva allt som det innebar att vara en kandidat! Det är ju verkligen en del av det stereotypiska high school livet som man som utbytesstudent tänker att man inte kommer vara en del av. Det roliga var att mitt självförtroende gick upp och ner så mycket efter den andra omröstningen. Stundtals så tänkte jag att jag kanske skulle vinna, och sen nästa stund så var jag 100% säker på att jag skulle förlora. Men sen kunde någon "populär" säga att de var säkra på att jag skulle vinna och typ att deras vänner röstade på mig så då fick jag en liten boost igen! Allt slutade alltid med att jag trodde att någon annan skulle vinna dock. Jag blev lite hoppfull och sen ba "näää". Jag längtade hela tiden till fredagen då jag inte skulle behöva gå runt och spekulera längre.

På morgonen på fredagen gick jag upp lite tidigare än vanligt så jag hade tid att fixa i ordning mig. Jag hade på mig mina standard svarta jeans och sen slängde jag bara på mig en random tröja för jag visste att jag ändå inte skulle ha på mig den under dagen. Sen ösde jag på med guldigt glitter och lite blå ansiktsfärg för att visa riktig school spirit! Jag hade även ett guldigt hårband som jag fick låna av Nichole. När jag kom till skolan så fick jag fotbollsjerseyn som jag skulle låna. Killarna har 2 stycken tröjor, en blå och gul och en vit och blå. Killarna hade på sig sina blågula och vi tjejer fick alltså låna deras vitblåa. Jag gick in i tjejernas omklädningsrum för att sätta på mig tröjan och där stod typ alla andra tjejer och fixade håret eller satte på sig tröjorna de hade lånat. Det kändes på amerikanskt!! Det var ett sånt där ögonblick när det verkligen kändes som om jag var med i en high school film!!

När the bell rang så gick vi alla till vår 1st period. Vi visste att vi inte skulle ha några lektioner den dagen utan man gick dit för att ta närvaro och för att lärarna skulle ha koll på var alla var innan själva aktiviteterna började. När jag hade suttit i det klassrummet i kanske 10 minuter så ropade de i högtalarna att alla homecoming kandidater skulle gå till the business room, så det gjorde jag. Där fick vi tjejer våra tiaror och sen gick vi ner till fotbollsplanen för att öva på hur ceremonin skulle gå till. Vi fick öva på hur vi skulle gå från bilen, som vi skulle åka in på planen i, till våra platser. Vi var uppdelade i 3 par och jag gick med en jättesnäll kille som heter Zeb. Vi övade på att gå kanske 2 gånger medan en lärare övade på hur han skulle presentera oss. Tidigare den veckan hade vi fått fylla i ett papper med svar på några frågor som exempelvis vad heter dina föräldrar, vad är dina college planer, vilka skolaktiviteter är du involverad i? Detta är vad Mr. Cox sa när vi gick till våra platser två och två. Efter det så övade vi på hur själva kröningen skulle gå till. Alla fick chansen att vinna så vi alla visste hur vi skulle göra i fall just vi vann. Jag och Zeb stod i mitten så i fall någon annan än oss vann så skulle vi basically byta partner med den andra. Det var lite kul för vi bara gick fram och tillbaka medan Mr. Cox sa "And the winner is..... Rileigh!" så då gick jag och stod med Mason, och sen sa han "And the winner is... Blaze!" och då bytte två killar plats, och sen sa han "And the winner is...Kajsa!" så då gick jag och stod i mitten med Blaze i stället. Det måste ha sett ganska kul ut om man gick förbi mitt i det hela.

Efter att vi var klara med det så gick vi tillbaka upp till skolan och hängde lite i ett klassrum. Efter ett tag så gick vi in till gympasalen där de flesta var och spelade spel. När jag kom dit så körde de något som heter gladiator dodge ball. Jag gillar inte riktigt bollspel då jag är väldigt bollrädd (!!!!!!) så jag tittade på. Sen var det dags för alla klasser att börja dekorera sina "floats" som vi skulle ha i paraden den dagen. I staden som skolan är så har de alltid en parad under homecoming day. Alla klasser, sporter, clubs osv åker ner för main street på något sorts fordon medan invånarna tittar på och tar kort osv. Jag skulle inte säga att jag hjälpte till sådär jättemycket med dekorationen. Allt var väldigt oorganiserat så jag gick mestadels runt och pratade med folk och tittade när andra målade saker till the seniors float. Vi hade verkligen inte planerat någonting alls och så är det tydligen varje år för seniorsarna. Därför kan man ju säga att de andra klasserna hade väldigt mycket bättre floats. The sophmores hade på riktigt inrett hela trailern som en djungel och sen hade de klätt ut sig till djur och allt. Vi hade bara en poster där det stod "Seniors" och en annan där det stod "Mighty and mean, so fresh and so clean. We're the lit class of 2017".

Eftersom jag var en kandidat så satt jag inte på the senior float när vi åkte ner till main street, utan jag och Zeb gick till en truck som de hade och fick sitta på varsin stol bak på trucken. En sak som jag är riktigt arg över är att jag på riktigt hade en dag där jag var tvungen att se bra ut! Liksom en dag när alla skulle titta på mig och ta bilder etc! Mennnn såklart så blev det en ful-dag :-)))) Det var jättehög luftfuktighet den dagen och mitt hår är inte vant vid det så det var jättefrissigt och fult hela dagen! Det var väldigt frustrerande :/ men men, med frissigt hår åkte vi ner mot innerstan där paraden skulle äga rum. Staden där skolan finns är väldigt liten så the main street är väldigt kort också! Alltså åkte man i stort sätt ner för en liten kort gata, vilket tog kanske 1 minut, och sen var det klart Först åkte vi kandidater bak på tre olika pickups/trucks. Det var lite ovant att ha massa främlingar som tittade på en medan man log och vinkade, men det var kul! Efter att vi åkt ner för gatan så hoppade vi av våra fordon och gick till bakre delen av paraden för att hitta andra floats vi kunde hoppa upp på. Eftersom de flesta är med i minst en klubb eller sport så hade ju alla flera floats att åka på och eftersom stan är så liten så kunde man bra hoppa av en float när den åkt hela vägen och springa längst bak för att hoppa på en annan. Jag åkte på sammanlagd 3 stycken "floats. Först som en homecomingkandidat, sen på cross country floaten och sist på the senior float.

När jag satt på cross country-floaten så sa en av killarna " Sooo, how does it feel to have been here for a month and be homecoming queen?". Jag var ju inte queen än så jag sa att jag är ju bara en kandidat! Men det känns väldigt bra. Han förklarade sen att han var säker på att jag skulle vinna för han hade hört hur röstningen gick. Detta var ytterligare ett tillfälle när jag tänkte att jag faktiskt kanske kunde vinna! Jag var ju inte säker eftersom rykten sprids ju fort, särskilt på små skolor. Så om någon hade hittat på det så ville jag ju inte bara gå på det direkt. Det som öndå fick mig att hoppas att jag skulle vinna var att det är en elev som räknar rösterna, så det kan ju lätt komma ut vem som vann innan ceremonin.

Efter paraden så var det dags för pep rally. Den här gången var det inte bara high school-elever som var där utan det var alla barn, kindergarden through 8th grade, plus föräldrar, släktingar och vänner. Några lärare uppträdde vilket var kul och alla elementary klasser hade gjort egna cheers som de fick framträda med. Vi tittade på en video från hela spirit-veckan men bilder på hur alla klätt ut sig. Sen delade de även ut priser till de bäst utklädda. Nichole vann girl overall för 4:e året i rad! Vilket är förståeligt med tanke på hur mycket tid och energi hon lägger på spirit week! Sen skulle även alla kandidater gå fram och sätta sig/stå vid scenen, lite som att presentera för alla att "detta är alltså de kandidater vi har i år.". När vi sitter där uppe så säger en lärare "and now the candidates will start with the dance and the seniors will follow.". Jag ba ":)))) Va??? Dans? Vilken dans? Hur? " Ingen hade sagt någon om nån dans till mig och jag var väldigt förvirrad. Det visade sig sen att det var en father-daughter, mother-son dance. Så jag dansade med Todd min värdpappa. Sen gick han för att dansa med Nichole eftersom hon är en senior också. Efter dansen så var Pep Rallyt slut!

Efter pep rallyt var skoldagen slut och man fick åka hem. Jag och Nichole åkte hem för att fixa i ordning oss. Jag skulle göra mig i ordning för själva ceremonin där de berättar vilka som blivit valda som king and queen. När vi varit hemma ett tag och tagit det lugnt så insåg vi att vi inte hade alls mycket tid på oss så det blev lite stressigt! Jag slängde på mig klänningen som jag köpte några veckor tidigare när jag, Nichole och Gwen var på Dillards. Jag älskar verkligen den klänningen så mycket! I flera år har jag drömt om att uppleva en homecoming och när jag satt på rasterna och googlade "homecoming dresses" så var det exakt såna här klänningar jag ville ha. Så jag satte på mig den och sminkade mig lite (fick faktiskt till en förvänansvärt bra winged eyeliner för att vara jag). Jag tog med allt jag trodde jag skulle behöva under kvällen och stressade ut till bilen. Påväg ut ryckte jag åt mig en poptart då jag började känna mig lite hungrig och inte riktigt kände för att typ svimma mitt på fotbollsplanen...Jag tryckte i mig den i bilen påväg dit och började skratta för det enda jag kunde tänka på var "Jag ser verkligen inte ut som nån queen nu!"

Väl på skolan så samlades alla kandidater nere på sidan av fotbollsplanen. Alla tjejer, that is, för alla killar som var kandidater spelar football så de var på planen och värmde upp. Vi satte oss alla bak på en öppen bil och åkte in på planen. Det var fett svårt att se "fin" ut då solen lyste en rak i ögonen och vi var tvungna att le och vinka ändå! Därför finns det inte en enda bild då vi alla ser fenomenala ut men men, så får det va. Jag tyckte personligen att fotografen borde hållit in knappen och bara tagit 100-tals bilder. Då måste ju några bli bra i alla fall. Det kändes bättre än att de tog typ 5 bilder utan att ens förvarna så man ser ut som jag vet inte vad. Men det är ju lite sent att tänka på nu hehe. Vid det här laget var jag också säker på att jag inte skulle vinna. Det bara kändes så uppenbart vilken av tjejerna som skulle vinna och jag tyckte bara det var dumt av mig att tro att jag faktiskt hade en chans. Visst mina närmsta vänner här röstade på mig men det betyder ju inte att alla andra på skolan skulle göra det.

Väl ute på planen blev vi presenterade och jag och Zeb var det andra paret som gick till våra platser. När vi kommit till vår plats stod vi och log medan folk tog kort och medan Brooke och Blaze blev presenterade. Jag hade en lite rolig konversation med Zeb när vi stod och väntade. Han ba "Why are you shaking?" Jag ba "What, I'm not shaking?" Han lät jätteförvånad och sa "Oh! I guess I'm the one who's shaking!". Tyckte det var lite kul att han var nervös utan att ens tänka på det. Sen var det dags för själva kröningen. Precis innan Mr. Cox börjar presentera vinnarna så säger Zeb att han vet vem som vinnaren är och jag ba vaaaaaaa!???. Jag frågade inte vem det var för jag behövde ju bara vänta typ 1 minut till för att få reda på vem det var men jag blev fett förvånad för det betydde att hela dagen när vi pratat om "kröningen" så hade han vetat vem som skulle vinna!

Mr. Cox börjar sen att säga "And the 2016 homecoming queen is." ...... ( han väntade faktiskt inte alls länge. Jag trodde han skulle dra ut på det men det gjorde de inte) så han fortsatte "...Kajsa Karlsson!". Jag blev så överraskad! Det finns en video när jag bara står där nere och gapar hahah. Jag insåg dock ganska snabbt att alla står och tittar på mig och tar kort så jag började le ganska snabbt. Jag var så himla glad, det kändes helt overkligt! I en månad och en vecka hade jag gått på Pike Valley och där stod jag, som 2016s homecoming queen! De announcade sen att Mason hade blivit vald till kung så han kom och ställde sig brevid mig medan han fick sin krona och jag fick en större tiara + blommor. När han står där så gratulerar han mig och jag gratulerar honom och sen säger han något som verkligen fick mig att skratta. Han lutar sig ner och säger  "Way to show up at the school..." jag tyckte det var så kul för det var verkligen så jag kände! Sen gick vi fram en bit och stannade så folk kunde ta kort. Efter det så var ceremonin slut och vi lyssnade på nationalsången och tittade på flaggan medan vi höll handen på hjärtat. Detta gör vi innan varje football game.

Efter det så kom folk fram till mig och hälsade grattis och några tog bilder. Vid det här laget var det faktiskt jag som skakade haha. Jag var så glad det är helt sjukt! Matchen skulle börja snart så jag och Gwen gick upp till skolan och jag bytte om från min klänning. Jag ville inte sitta och frysa under hela matchen. Vi var dock ganska långsamma så det tog typ 20 minuter att byta om och när vi kom ner till planen igen så ledde Pike Valley med 32-0! Det kändes som om vi missat hela matchen typ! Vi fick 45 poäng i andra kvarten så tekniskt sett var matchen över. Men de valde att fortsätta spela ändå så att andra skolan typ skulle få "öva" eller något sånt. Jag fattade inte riktigt men de fortsatte i alla fall spela trots att vi vunnit.

När matchen var slut så gick vi upp till skolan och bytte om igen, tillbaka till klänningen. Jag hade ju ändå betalat för den så det kändes onödigt att inte ha på mig den. Jag hade frågat en kille om han ville gå med mig nån vecka innan så han stod och väntade i entrén när jag bytte om. Han spelade fotboll men av någon anledning var han snabbare på att duscha och byta om en vad jag var på att byta om???? Vi började med att äta pizza för det bjöds det på när man betalat sin entré! Sen gick vi ut till dansgolvet. De spelade väldigt mycket olika låtar. Dels lugna låtar som man kunde dansa typ pardans till och sen mer moderna låtar och även linedance-låtar. Alla på skolan visste de här danserna men jag kunde ju ingenting! Jag är ju dock en dansare så jag got the hang of it ganska snabbt!

Veckan innan hade de satt upp lappar på skolan om att det skulle vara en lip-syncing-tävling under homecoming så jag, Nichole och Zach hade gått all in med koreografi och allt! Vi hade till och med med oss ombyte! Vi var klädda i helsvart för att se ut som en grupp. Vi mimade till Bye Bye Bye med N'Sync och vårt gruppnamn var "Happening At the Same Time".Det gick väldigt bra och vi fick mycket jubel! Det var bara en allmänt kul grej! Jag skulle säga att hela den dagen var otroligt bra! Jag hade jätteroligt under dagen och jag är så tacksam över att jag fick chansen att uppleva detta! Det är så ofta som man hört STS eller andra utbytesstudenter säga " Det kommer inte vara precis som i filmerna, ha inte för höga förväntningar!" Men detta var verkligen precis som i filmerna!

Själva dansen var också väldigt bra! Jag har läst många bloggar där folk sagt att det är ganska tråkigt på skoldanserna osv men jag tyckte verkligen inte det! Jag hade kul med Brayden, han försökte lära mig en långsam version av swingdance. Det gick okej! Jag hade också kul med mina vänner när vi stod och dansade och skreksjöng till " Me Too" med Meghan Trainor. En overall väääääldigt bra dag alltså!!!!

Så förlåt för detta långa inlägg. Jag hoppas att någon tyckte det var intressant. Och om inte så kan jag själv alltid läsa detta inlägg om jag vill minnas vad som hände.

Ha det bra så får vi hoppas att nästa inlägg blir kortare!

Jag och Mason efter att vi fått våra kronor!

Alla kandidater!

Innan ceremonin med Nichole och Brooke!

Ja....om ni tittar på mitt ansikte förstår ni vad jag menade med att solen var jobbig!

Efter att jag stängt min mun och börjat le när de sa att jag blivit vald till homecoming queen!

Asså Mason är vääldigt lång! Därför hade jag lite problem med att hålla om hans arm utan att se fett awkward ut. Här ser ni alla fall hur min klänning såg ut också!

Den här bilden är sååå cool! Det ser typ ut som omslaget till en film eller nåt. Jag får typ vibbar av att det skulle utspela sig i england under 70-talet och detta är i någon smutsig förort hahah. Jag har sett alldeles för mycket filmer ja jag vet.

Likes

Comments

USA

Hejsan!

Jag hade ingen aning om att jag skulle vara så här upptagen hela tiden och inte hinna blogga alls men jag gör verkligen saker hela tiden! Jag har skola och sen cross country så jag kommer hem typ 5:30. Efter det så äter vi och sen har jag oftast väääldigt mycket plugg. Detta är för att vi får väldigt kort tid på oss att göra uppgifter. Eftersom att jag är en overachiever som bli besviken om jag inte får ett A+ så funkar ju inte detta så jättebra för mig haha. Alla amerikaner bara skiter i det och gör något slarvigt på 30 minuter medan jag på riktigt sitter där i 3 timmar och jobbar på min presentation som ska vara klar med på en kväll. Och on top of this så har jag ju andra saker som jag vill göra, typ hänga med folk, play practice, football games jag vill titta på etc. Det är hektiskt men det är hanterbart!

Jag hade i alla fall tänkt berätta om vår Spirit Week som var förra veckan. En spirit week är ju veckan då din skola har homecoming. Jag vet inte om alla skolor i hela USA gör detta men jag skulle vilja säga att de flesta gör det. Så vår homecoming var alltså i fredags och hela veckan har vi haft aktiviteter. Varje dag har vi haft ett tema som the cheerleaders valde och vår uppgift var att klä upp oss utefter temat. Detta gör man för att visa spirit och peppa inför matchen som kommer! Våra teman var:

'Merica

Fairytale

Spongebob

Decade

Spirit Day !!!!

Jag ville jättegärna klä ut mig och allt men det var jättesvårt då jag inte hade med mig saker som passade temana. Jag har liksom jättemycket saker som skulle passa en prinsessa eller sagofigur i källaren hemma men för någon dum anledning tänkte jag inte på att prioritera vingar och en tyllkjol i min packning??? Jag har ju inte heller varit här så länge så jag hade inte massa vänner som jag kände att jag kunde skriva till och fråga om att låna saker. Jag försökte i alla fall att klä ut mig alla dagar förutom Spongebob day. Jag hade verkligen inget att ha den dagen så jag sket i det.

Det är ju svårt att veta hur en spirit week ska gå till eftersom jag aldrig upplevt en förut om jag har ju i alla fall en liten uppfattning. Enligt mig, och det var tydligen flera andra som tyckte det, så var temana i år inte jättebra. Det var liksom svårt att klä ut sig. Detta ledde till att det var många som inte klädde ut sig, vilket märks ganska tydligt när man går på en skola med 70 elever...

Jag hade i alla fall en jättebra vecka! Jag gillade spirit day mest! Dels så var det ju homecoming day men jag gillade även att klä ut mig den dagen! Jag ska visa lite bilder här nere men jag hade i alla fall guldigt glitter under ögonen och blåa krigsstreck! ( eftersom skolans färger är guld, blått och vitt). Det är även meningen att tjejer ska ha på sig killarnas fotbollsjerseys så jag hade på mig en sån också! Allt kändes bara så himla amerikanskt och jag var typ i extas hela dagen! Jag kommer berätta mer om spirit day/homecoming day i nästa blogg inlägg för det finns m y c k e t att berätta!!!!!

Day 1: 'Merica Day: Det här är jag och Cajsa, en freshman som jag kör cross country med. Hon är väldigt snäll! Det roliga är att hennes släkt är svensk (de kan inte prata svenska för det var långt bak i tiden). Så hennes namn är Cajsa och jag heter Kajsa! Som ni ser hade jag i alla fall några amerikanska saker + att jag fick låna av Nichole. Sen så valde jag att fylla ut lite med min egna twist på det och bar den svenska flaggan!

Day 2: Fairytale Day: En extremt misslyckad dag men jag ville ju så gärna vara utklädd. Typ alla tjejer hade sina balklänningar från förra året eller var bara allmänt fina i klänningar och tiaror osv. Men jag bestämde mig typ kvällen innan att det enda jag hade som skulle passa var denna svarta klänning så därför fick det bli Maleficent. Hornen går ju att diskutera men men...

Day 3: Spongebob Day: Jag klädde som sagt inte ut mig denna dag men min värdsyster Nichole går alltid all in så detta var vad hon var utklädd till!

Day 4: Decade Day: Vi matchade genom att klä ut oss till Mary-Kate och Ashley Olsen. Vi hade en väldigt fin introduktion så om någon frågade vad vi var utklädda till så sa vi:

Nichole: I'm Ashley

Jag: And I'm Mary-Kate

Båda: And you got it duuude!

(det är en quote från full house om ni inte förstod det)

Sist var som sagt Spirit Day och Homecoming! Jag ber om ursäkt för Trevors pose. Av någon anledning är han inkapabel till att le på bild. Anyway, ni ser ju att vi har på oss fotbolls-jerseys och jag har lite guldigt glitter osv för att visa riktig School Spirit!! Det var sååå kul! Jag vill ha spirit day oftare!

Men som sagt, mer om spirit day och homecoming får ni i nästa inlägg!

Kram!

Likes

Comments

USA

Sååå igår var jag på mitt första American Football Game! Jag har inte alls koll på vad amerikansk fotboll är och vad reglerna är överhuvudtaget men efter denna match vill jag faktiskt påstå att jag kan en del! Typ när jag ska skrika extra mycket för det är nära touch down, eller när jag ska applådera.

Gårdagen började med att alla spelare hade på sig sina jerseys och cheerleadersarna hade på sig sina uniforms hela skoldagen.  Alla var fett goals och jag dog lite. De flesta andra hade på sig skoltröjor för att visa school spirit. Jag gick låna en av Trevors, min värdbrors baseballtröjor med initialerna PV (pike valley) på. Sen vid 3 på eftermiddagen fick vi sluta skolan tidigare för att gå till the gym där vi skulle ha pep rally! Jag antar att alla pep rallys är olika men på vår så uppträdde cheerleadersarna en dans medan skolans band spelade. Sen pratade alla coacher och några elever från de olika sporterna. Sen slutade vi med en tävling där alla årskurser skulle skrika så högt de kunde och de som skrek högst vann. Freshmens skulle skrika "blue", sophmores "gold", juniors "and" och seniors "white". Detta för att skolans färger är blå,guld och vitt  (fast det guldiga är lätt gult...). Man har pep rallys för att alla ska bli peppade för dagens match! Vissa skolor har pep rallys inför varje match medan andra bara har det en gång.

The seniors är en ganska liten klass och de har tydligen aldrig vunnit ett pep rally men i år så skedde det! Sååå uppenbarligen var det min och Gwendolins förtjänst <33333 Priset var väldigt goda klubbor.

Senare på kvällen så tog vi oss ner till fotbollsfältet där det redan hade börjat samlas folk. Det var jag, Gwendolin och min värdsyster plus några andra kompisar från skolan. Vi stod och pratade lite och väntade på att spelarna skulle köra sin parade. De kom vandrandes i led hållandes armkrok medan skolans band spelade en låt. När de kom närmare planen så började de springa ner och samlades i en klump på gräset.

I början av matchen så satt jag och flera andra av mina vänner på en killes truck och tittade. Sen blev vi lite hungriga och gick och köpte korv. Vid det här laget hade jag kollat lite halvdant och mest pratat  och konstaterade att amerikansk fotboll var överskattat! På väg tillbaka från maten så gick vi förbi The bleachers och bestämde oss för att sitta där i stället.  Efter detta blev allt bara bättre och bättre! Jag började förstå mig på spelet och blev fett intresserad! Matchen höll på i 2 timmar och 30 minuter och vi vann ganska stort! 💛💙💛💙
Så jag skulle vilja säga att mitt första Football game var en stor succé! Jag ser mycket fram emot nästa match!

Den här bilden tog min värdmamma på morgonen innan vi åkte till skolan! Trevor hade sin första match i high school och jag lovar att han var gladare än han ser ut! Sen har vi mig, Nichole min värdsyster och Gwendolin från Schweiz.  Hon är också min värdsyster just nu men det får jag berätta mer om nån annan gång!

Likes

Comments

USA

Hej hej!
I torsdags åkte jag alltså iväg på mitt första Cross Country Meet. För er som inte vet vad cross country är så är det löpning! Och ett meet är en tävling. På dessa tävlingar ska man springa 5 km på så bra tid som möjligt.

Vi skulle åka från skolan vid 12:30 på dagen och sen vid 3:30 skulle vi tjejer springa! Tävlingen var i en annan stad ungefär en timme och 30 minuter bort som heter Tescott. Alla löpare blev dismissed från våra lektioner så vi kunde gå och byta om. När vi alla var klara så satte vi oss på en liten skolbuss som skulle ta oss till tävlingen.  Det var vår coach som körde. Till denna tävling var vi 11 st. 2 killar från junior high. 4 killar och 5 tjejer från pike valley high school!

Själva bussresan dit var rolig! Vi satt och pratade och lyssnade på musik etc.  Själva tävlingen var mindre kul....
Jag suger verkligen på att springa! Jag har alltid haft jättedålig kondition så löpning är typ det värsta jag kan göra. Alltså kan man ju säga att jag inte presterade sådär jättebra! Ända sen jag började på cross country så har jag lovat alla att jag kommer komma sist på tävlingarna och jag höll mitt löfte! Det var ju inte direkt svårt att hålla löftet heller. Jag var sist större delen av loppet (förutom typ första 0,5 kilometerna). Det gör mig dock inget för jag förväntade mig inget annat men det är ju lite stelt när folk jublar för de tror att man ska gå i mål och så måste man förklara att man har ett varv till kvar :-)))))

Jag skulle iaf säga att det var en väldigt bra dag! Innan vi drog hem så åt vi peanut butter and jelly sandwiches vilket var ganska gott. Jag tycker dock det är godare utan jellyn. Och sen i bussen på väg hem så hade jag värsta lyckomomentet igen! (jag upplever såna lite då och då när jag inser att jag verkligen är här och upplever det jag drömt om så länge!) Vi var bara 5 Pers i bussen påväg hem. Jag är inte så nära kompis med dem (förutom kanske en av tjejerna) så jag förväntade mig inte att vi skulle ha svinkul liksom. Men så kommer ett ögonblick när vi alla sitter och pratar och har kul och sen kommer låten exes and ohs på radion och vi alla börjar skriksjunga till den. Så där sitter jag, i en skolbuss, med snälla amerikanska ungdomar, och skriksjunger till en fett bra låt som vi alla kan medan jag kan se hur vi rushar förbi alla majsfält och solrosfält! Jag var sååååå lycklig!

Hoppas att ni mår bra och kom ihåg, om du inte presterar så jättebra i den sporten du gör så behöver du bara tänka på mig!!
Kram 💕💕

Likes

Comments

USA

Hej hej! Just nu är jag väldigt busy här borta! Det är mycket som händer hela tiden vilket är väldigt kul!
Idag och igår var det volleyboll-matcher på skolan. Jag spelar inte men Gwendolin från Schweiz gör det! Så dels har jag tittat på henne och dels så har jag fotat/filmat matcherna. Detta är något jag har i uppgift i min Media Tech-klass. Vi håller på och jobbar med The Yearbook just nu så det är därför vi håller på och fotar och så. Anledningen till att vi filmar är så att folk ska kunna se matcherna hemma också, så vi livesänder dem. Det har gått väldigt bra hittills! Panthers har vunnit nästan alla matcher!

Dock så har detta resulterat i att jag kommit hem efter 9 båda dagarna. Så då är det bara att duscha eftersom jag har cross country direkt efter skolan innan volleybollen börjar. Och sen är det ju plugg som gäller.

Imorgon är det lite lugnare.  Det är skola som vanligt och sen på kvällen har jag middag med cross country-laget. Detta är en liten tradition som de gör innan tävlingar.  För på torsdag så kommer vi lämna skolan vid 12:30 för att åka på min första tävling! Det känns inte jättestabilt eftersom jag suger men det ska bli kul! Jag kommer skriva ett inlägg om hur det gick och hur mycket jag ville dö under tävlingens gång! Så stay tuned för det! Nu ska jag gå och lägga mig då det är upp vid 6:30 imorgon igen 💪

Likes

Comments

USA

Jaha...domedagen är kommen.

Idag ska jag ha time trials med cross country-laget. Time Trials är basically att man springer avståndet som vi kommer göra på alla cross country meets och ser vilken tid man får. Tiden man får är sedan den man kommer försöka slå resten av säsongen. Avståndet är 5 km och vi kommer springa på en golfbana...

Jag är LIVRÄDD.  Jag kan inte springa 5 km på en golfbana! På plan mark kan jag springa 5 men golfbanor har mycket Backar! Asså det är sjukt hur trött jag blir om det finns backar.  Jag vill verkligen inte göra det här! Det som gör det 500% värre är att folk kan titta!!! Assååååå folk.kommer.titta.på.mig.när.jag.springer.

Jag döööööööööör. Usch
Vi får se om jag överlever detta.... om 50 minuter smäller det </333333

Likes

Comments