Hej allesammans!

Hur har eran dag varit?, hoppas att den varit bra. Jag har haft en toppen dag, jag fick ÄNTLIGEN rida igen. Även fast det inte var så länge sedan men har saknat det så mycket nu över lovet, jag red på ett jätte mysigt litet stall nära där jag bor. Det var en dressyrlektion och vi red mycket på serpentinbågar i trav och skänkelvikningar.

Blir alltid så avslappnad efter ett ridpass, oberoende på vad vi gör. Jag hoppas att morgondagen blir exakt lika bra.

Ha det bäst!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej allesammans!

Jag tänkte prata om ett ämne som jag tycker är väldigt viktigt för mig, samhället har ända sedan jag minns alltid haft åsikter om hur folk "ska" se ut och hur man ser ut. Med samhället menar jag alltså skolan, jobbet, vänner och helt enkelt resten av alla människor. Hela mitt liv har jag fått höra "ser du vad hon/han har på sig", "hon/han borde verkligen tänka på vad hen äter" , ska det verkligen vara så?

Jag kännr många som har eller har haft ångest om hur hen ser ut, enligt VÄLDIGT många så finns det ett sätt man sak se ut på och har man inte de slags kläderna eller den slags kroppsformen så är man annorlunda, onormal och inte accepterad.

Men det finns inget rätt sätt att se ut på och inte ett fel sätt för den delen heller, frö små bröst, för platt rumpa, för "smal", för "stor" eller att man inte har "rätt" kläder. Så många för ångest, hamnar i en depression eller blir mobbade. Och det är inte okej, man ska bli accepterad som man är och man ska inte behöva "låtsats" vara någon man inte är.

Runt om i världen är det otroligt många personer som blir mobbade, för många. Mobbning är inte okej någon stans och det sak inte finnas något som har med mobbning att göra. De flesta tror att mobbningen handlar om att vara på "rätt" sida eller "fel" sida, alltså att den som blir utsatt för mobbningen då inte har "rätt" kläder eller kanske är för "smal" eller för "stor".

Men egentligen handlar det om att personen själv som mobbar inte är säker på sig själv, kanske har hen inte blivit accepterad som barn eller haft det svårt hemma, och de vill bli accepterade av "rätt" och vill själva bli accepterade.

Kanske att de då finner uppmärksamheten genom att trycka ner någon annan, vilket INTE är okej oberoende på hur denna person mår.

Eftersom att vi nu bor i den mer modernare världen och har mobiler/datorer och sociala medier kan mobbningen följa med en person ända hem, genom mobilerna kan de skriva fula meddelanden eller lägga upp grejer om någon annan på sociala medier. Den ända platsen som kändes trygg var nu alltså ännu en plats frö mobbningen att nå fram.

Och mobbning kan gå väldigt fel VÄLDIGT SNABBT, en person kan sluta svara på mobilen otroligt snabbt, inga sms svaras på och samtalen från föräldrarna blir inte besvarade. En person har alltså tagit sitt eget liv på grund av några klasskamrater tycker att denna person såg annorlunda ut. Det är HEMSKT och det måste SLUTA NU.

Någon så ung (äldre frö den delen också) ska inte miste sitt liv för en sån "liten" sak, usch!

Så snälla om du är någon som blir utsatt för mobbning, eller utsätter någon annan, sök hjälp. Prata med någon du kännr dig trygg med, dina föräldrar, en kompis, sjuksköterskan, eller ring ett företag som kan hjälpa dig med dessa problem, tack!

Likes

Comments

​Hej allesammans!

Jag har otroligt spännande nyheter, Nouw som jag har min blogg på har en tävling som heter Nouw30daychallange. Denna tävling går ut på att bloggare över hela Sverige och Norden ska blogga i 30 dagar i sträck, varje vecka utses en vinnare som de tycker har skrivit inspirerande inlägg under veckan.                                                                                                       Men i slutet av tävlingen kommer det även att utses ett större pris till en bloggare som utvecklats mest och som sagt skrivit bra inlägg, priset är en resa till Paris, hur spännande är inte det?

Under dessa 30 dagarna kommer jag bortsett från att skriva om mina dagar att skriva mycket om samhället vi lever i,        om t.ex rasism, feminism och levnads komplex vilket jag tycker är otroligt stora och allvarliga ämnen.

Så jag hoppas verkligen att bland annat min blogg kommer utvecklas och kanske även få mer läsare,                                  men också att ni kanske får en annan syn på hur ni ser på det jag kommer skriva om.

Ha det bäst!

Likes

Comments

  1. Hej allesammans!

Hur har eran helg varit? Jag har inte gjort mycket alls, gått på långpromenader med hundarna och sen åkte jag faktiskt och åt middag men min underbara mamma. Men bortsett från det har jag gjort absolut ingenting, bara legat på soffan och kollat på netflix. Ibland kan det behövas:)

Är det något ni vill att jag ska skriva om bortsett från hur mina dagar har varit? Säg bara till.

Ha det bäst!Likes

Comments

Hej allesammans!

Det nya året har precis börjat och lika så skolan, första veckan i en ny skola är över. Allt gick bra, kul var det också:)

På denna blogg kommer ni få veta mer mig och hur mitt liv är, resan har börjat precis som allt annat.

Ha det bäst!

Likes

Comments