Benen orkade inte bära mig längre, Man orkar heller inte skratta eller le mot världen. Man orkar inte heller se dig sjölv dö framför ögonen på folk som bryr sig om dig, när man själv slutat att bry sig om sig själv.

Jag kan inte rada upp tips på hur man låter bli att hamna där jag hamnade.eller hur synd det är. För det är synd att falla dit, men när man väl hamnat där är ett rent helvete att ta sig ur det. En del av din själ har gått sönder och ser en enda utväg, en annan del har också gått sönder men vill inget annat än att kämpa.

Kort sagt kan man säga att det började med att 'må lite dåligt' och slå bort det. Till demoner och antidepressiva. Men ändå dog jag inombords. Vänner som lämnade mig med rätt orsak, tillslut var jag ensam. Men det folk måste förstå är att ingen hamnar där pga uppmärksamhet. Ingen försöker ta sitt liv pga uppmärksamhet. Men i det skedet visste inte jag heller hur man säger till dig själv att man inte får dö ännu, hur man inte får ge upp. För det gjorde alldeles för ont. Man får inte be någon som nyligen försökt ta sitt liv att rycka upp sig, men man får skicka iväg ett sms om hur personen mår, om man kan göra något eller om personen vill ta en fika. För ensamheten klarar man inte av just då. Sluta aldrig finnas där för varandra även i svåra tider.

Det sitter inte alltid ett gips på armen som ett bevis på att man inte mår bra, Vi behöver fråga och se igenom ibland!

Psykiatrin hjälper men inte hela vägen!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har nu under en tid varit väldigt trött så idag blev det att åka iväg för lite blodprover för att se vad felet är. Men som läkaren sa tidigare i veckan handlar det förmodligen om för mycket stress privat och psykiskt under för lång tid. Det jobbiga är just nu att min ork räcker inte en hel dag på jobbet eller till träning. Men låter det vara så nu, låter kroppen återhämta sig och tänker att 2017 kör jag igen ordentligt


Likes

Comments

Jag trodde inte att det kunde göra så övermäktigt ont. När livet faller isär och du kan tillslut inte säga mer. För hur illa det än låter så är det ända ordet du vill säga är av välmening och lättnad ett hejdå en sista gång. Ingen ska behöva lida mer, inte jag. Inte ska folk behöva bry sig och oroa sig. Men hur säger man hejdå, nu finns jag snart inte mer?

Jag har svårt att andas, slog mig själv medan jag bröt ihop ner i fosterställning på toaletten. Jag är livrädd för att leva. Jag är dödsrädd för att dö. Men jag har ingen kraft kvar. Håll i mig, släpp mig inte, lämna mig inte. Lova! Ensamhet tar knäcken över mig. En hel helg för mig själv. Men jag är rädd. Tänk om något händer, tänk om ingen bryr sig, tänk om jag ligger och ruttnar i min ensamhet för att ingen skulle sakna mig.

När gick jag sönder?

Jag vet inte hur man säger hjälp mig nu, säg att ni inte försvinner. Säg att jag är viktig. Säg att jag betyder något.

Jag dricker mitt kaffe och sitter tyst. För mina ord är slut, mina tårar också. Jag känner slagen mot min kropp. Men jag är kvar idag.


Likes

Comments

Det bubblar inom mig. En stor fet ångestklump har satt sig fast i bröstet och jag har svårt att andas rent fysiskt. Jag har skrikit förut, men nu är orden slut. Jag vet inte vad jag ska säga, jag vet inte vem som orkar med mig, jag vet inte om det är värt det. Säger om och om igen 'ge inte upp' men det slår tillbaka som en studsboll som fått fnatt. Jag känner mig ensam idag, jag vill inte mer.


Likes

Comments

Jag önskar att ni hörde mina ord, Åtminstone lyssnade någorlunda, Men det gör ni inte alls, ni förminskar hela mig, jag skulle vilja säga som så att varje gång på varit hos er så har ni tagit sönder mig en decimeter till. Ni har snart tagit sönder det jag hade kvar. Men jag är inte ledsen, för jag är van. Jag är så fruktansvärt van. Jag orkar inte skrika högre, jag har tyvärr inte kraft till det som ni kanske kan förstå. Jag går inte till er för att jag tycker att det är speciellt kul, jag gör det för att jag måste få ordning, Jag behöver faktiskt varje öre av min lön. Men jag klarar inte av mitt jobb samtidigt som jag ligger i tusen bitar och inte orkar resa mig upp. Jag bad om er hjälp, redskap för att kunna hjälpa mig själv. Tack för ingenting! Jag har lovat mig själv att resa mig upp igen, för jag är värd att leva. Så jag ger inte upp ännu. Men jag undrar faktiskt var alla skattepengar hamnar?!


Likes

Comments

Första advent älskar just hur mysigt det är med alla tända ljus och fullständigt mysfaktor. Jag har dock legat väldigt bakfull, så har inte riktigt utnyttjat dagen på samma sätt som jag hade velat. Men detta är självförvållat, Dessutom har jag dragit på mig någon slags hosta. Nu på kvällen så mår jag mycket bättre så har tänt lite ljus i rummet och satt på lite julmusik. Försöker förbereda mig inför läkarbesök imorgon som jag tycker ska bli väldigt jobbigt, behöver stå upp mer för vad jag behöver. Ska även på 2 lägenhetsvisningar är tanken. Jag känner att jag är på väg och orkar mer igen, jag har ny energi och ny motivation till något slags liv.

Likes

Comments

Självmord ska vi ju inte prata om för det är skam. Jag tog inte mitt liv, men jag kunde gjort det. Den smärtan jag känt i mitt bröst som aldrig går att hantera, Den paniken när jag knappt kan andas, När jag suttit instängd i mitt egna kaos och väntat på att någon ska komma och krama om mig och säga att man är vikitig för den. Jag har rasat och rest mig upp gång på gång. Medan jag satt där och var rädd att förlora livet så ville jag att någon skulle bry sig om jag inte fanns. Jag ville skrika 'lämna mig inte här ensam' men skulle någon bry sig mer än att det vore väldigt patetiskt. Hur säger man till någon som inte orkar leva mer att du inte får dö ännu? Det är just då du behöver hjälpen. Det är just då du inte klarar av ensamheten, Jag tog aldrig mitt liv. En ung människas död får inte vara förgäves. Det är något som brister i samhället. Hoppet slutar existera. Vården ger inte tillräckligt med stöd. Det tar veckor att få en återkoppling. Tillslut har du rasat. Vem hjälper dig upp då? vem lämnar dig inte ensam?


Likes

Comments


Jag tänker ibland på hur mycket hat vi lägger ner på oss själva. För alla ord som vi riktar mot oss själva skulle vi förmodligen aldrig säga till någon annan. Jag var hos en psykolog för någon dag sen, jag var verkligen ledsen. Jag kunde inte stoppa känslorna som jag kände, men dem gjorde så fruktansvärt ont. Så fick jag frågan 'varför är du ledsen över det här?' Jag visste svaret utan att behöva tänka. Jag är ledsen för att jag vet att jag är värd mer än så, jag vet att jag behöver det och jag vet att jag förtjänar det. Jag vill inte hata mig själv, man får inte göra det. Vi kan hata andra människor eller minnen omkring oss. Men att hata sig själv får vi inte, då går vi sönder. Jag blev väldigt lättad över att säga det, det var skönt. För vi skulle aldrig säga sådana sårande ord om någon annan än oss själva. Det är sexigt med människor som älskar sig själva!


Likes

Comments

Första veckan av semestern har bara flygit i väg bokstavligt talat. Just nu ligger jag fortfarande i sängen på landet. Veckan som gått har jag mest tagit det lugnt, njutit av miljön och tränat. Så himla skönt! 2 dagar till blir det på landet innan jag åker hem till Stockholm för att umgås med lite vänner.

Likes

Comments

Att hoppa över ett träningspass. Är för dem allra flesta ganska enkelt, speciellt när man jobbat 10h varje dag och ändå tränat 8 pass ändå, men gårdagens rygg/biceps-pass blev inställd pga kroppen sa ifrån med all kraft, skulle hinna packa och tvätta dessutom. Att hantera den ångesten är inget enkelt, jag måste ändå äta, jag får inte kompensera. Hur hamnade jag här igen? Varför? Jag blev inte lycklig sist, inte nu heller. Men ångesten dämpar sig av träning,

Likes

Comments