Jag tänker ibland på hur mycket hat vi lägger ner på oss själva. För alla ord som vi riktar mot oss själva skulle vi förmodligen aldrig säga till någon annan. Jag var hos en psykolog för någon dag sen, jag var verkligen ledsen. Jag kunde inte stoppa känslorna som jag kände, men dem gjorde så fruktansvärt ont. Så fick jag frågan 'varför är du ledsen över det här?' Jag visste svaret utan att behöva tänka. Jag är ledsen för att jag vet att jag är värd mer än så, jag vet att jag behöver det och jag vet att jag förtjänar det. Jag vill inte hata mig själv, man får inte göra det. Vi kan hata andra människor eller minnen omkring oss. Men att hata sig själv får vi inte, då går vi sönder. Jag blev väldigt lättad över att säga det, det var skönt. För vi skulle aldrig säga sådana sårande ord om någon annan än oss själva. Det är sexigt med människor som älskar sig själva!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Första veckan av semestern har bara flygit i väg bokstavligt talat. Just nu ligger jag fortfarande i sängen på landet. Veckan som gått har jag mest tagit det lugnt, njutit av miljön och tränat. Så himla skönt! 2 dagar till blir det på landet innan jag åker hem till Stockholm för att umgås med lite vänner.

Likes

Comments

Att hoppa över ett träningspass. Är för dem allra flesta ganska enkelt, speciellt när man jobbat 10h varje dag och ändå tränat 8 pass ändå, men gårdagens rygg/biceps-pass blev inställd pga kroppen sa ifrån med all kraft, skulle hinna packa och tvätta dessutom. Att hantera den ångesten är inget enkelt, jag måste ändå äta, jag får inte kompensera. Hur hamnade jag här igen? Varför? Jag blev inte lycklig sist, inte nu heller. Men ångesten dämpar sig av träning,

Likes

Comments

Igår efter jobbet åkte jag till gymmet för ett axel och triceps-pass. Jag mottar bort tröttheten och införskaffar mig energi igen. Dessutom är det mina sista fokuserade styrkepass innan det blir mer intervaller, löpning, cykling osv på landet från fredag. Men trots hur utmattad kroppen känner sig så får jag in så mycket pb i många av övningar jag gör. Det är coolt hur bra kroppen svarar. Ikväll blir det löpning och fokus på mage på utegymmet i mälarhöjden. Älskar faktiskt att springa mer och mer nuförtiden. Får upp ett bra flås och känner mig väldigt stark i benen. Idag är tanken ett varv på 5 km och intervaller på magövningar 15 min och sedan jogga hem sista 3 km. 2 dagar kvar innan semester nu, imorgon är det ett rygg/bicepspass och på fredag åker jag till landet!

Likes

Comments

Veckorna flyter på och semestern börja närma sig med stormsteg även för mig nu. Kroppen behöver det, själen också. Jag känner det överallt. Jag öppnar 0ch stänger på jobbet och det börjar ta på krafterna rejält. På lördag åker jag ner till landet och förmodligen blir det att inviga semester med lite malmamarknad. Tycker det är så himla mysigt att gå runt där och strossa. Sedan blir jag kvar på landet några dagar för att vila och njuta av lugnet.


Likes

Comments

Att inte ha lust att gå till ett varmt och kvavt gym så finns det alternativ till både styrketräning och rörelse. Igår kände jag verkligen att jag inte alls hade lust att ställa mig på gymmet, så jag tog en pw till ett utegym. Jag fick både styrketräning och en promenad på 8 km. En win win enligt mig. Nu är det yttligare en arbetsvecka och idag blir det triceps och axlar möjligtvis en kort löprunda beror på vad mina benhinnor säger om det senare idag!


Likes

Comments

Fredag.

Hur fantastisk kan en dag kännas?

jag är så slut av alla känslor den här veckan. Vill bara hem och andas en stund. Ska bli så otroligt skönt! Även om jag ej ännu får ha semester och det är ca 3 veckor kvar så hoppas jag att det går jätte fort. Vill verkligen bara bort en stund från jobbet, känns så övermäktigt och otroligt svårt att sköta något överhuvudtaget.


Likes

Comments

Min psykiska ohälsa tar inte semester. Jag känner kramperna i kroppen. Det ni skratatr åt och drar ett skämt över. Som jag kämpar med att upprätthålla. För på somamren ska vi lysa lika starkt som solen av glädje. Jag vill känna det där. Sitta på en uteservering och skratta tills tårarna sprutar av lycka. Jag vill sitta där i min bikini och njuta. Men jag står framför spegeln hemma och hatar. Runt om mig sitter alla som njuter. Men också dem andra själarna. Som precis som mig är rädda. För vi vill inte falla. Vi vill att någon bara ska säga 'du är inte värdelös, du ÄR värdefull' men dem orden hör vi inte, eller vill vi inte höra dem? Solen skiner idag. Och igår. Säkert imorgon också. Snart börjar solen börjar smyga sig ned mot horisonten, men graderna fortfarande ligger över minst tjugofem, då känns det som att luften tas ifrån mig. Inte för att det är för kvavt, utan för att kroppen inte orkar mer. Mitt hjärta gör ont. För jag kan inte äta och ångesten river sönder mig. Men jag får inte sluta.

Likes

Comments

Jag är faktiskt rädd. Riktigt rädd, speciellt över vad jag gör och om det är okej. Jag har så länge jag kan minnas gillat att träna som övergick till älska träningen men som tillslut nådde en bristningsgräns till att jag inte åt tillräckligt mycket mat och tränade alldeles för mycket. Min medvetenhet kring det är jag glad över för det gör att jag kan se det ur ett annat perspektiv, utifrån på mig själv lite mer men ändå inte riktigt. Inte som dem runt mig. Jag bestämde mig för snart en vecka sedan att starta ett hälsosammare men ändå ganska strikt matschema till en början för att forma kroppen. Jag vet hur jag kan ligga i riskzonen, hur lätt jag kan falla. Men jag vill tro på att jag kan följa det jag tror på, jag måste våga tro på det. Men jag behöver folk runt mig som säger stopp när jag går ut för långt men jag vågar inte be om hjälpen. Hur mycket jag än står för att vi inte ska skämmas för att be om hjälp så hamnar jag alltid där själv och skäms. Jag blir rädd för att visa mig svag och för att jag är medveten om att jag har lätt för att falla.

Jag tänker att jag ska förklara varför jag är rädd att falla. Mitt matmissbruk var ingen överkonsumtion alls, det var inte i närheten av det. Utan en underkommission. På detta hade jag ett träningsmissbruk. Det är som ett beroende, jag kunde inte sluta, jag behövde mer och mer för varje dag för att få mig själv lugn. Sista tiden på mitt jobb kunde jag ljuga att jag behövde åka till läkaren då och då för att jag behövde träna. Ibland gjorde jag det även på toaletten. Det var ett missbruk samtidigt som jag inte kunde äta. Därav att jag blir rädd. För kommer jag själv se stoppet? Förmodligen inte, jag går tills jag stupar. Jag måste be om hjälp men jag har ingen aning om hur.

Likes

Comments

Det finns så mycket som jag vill ska komma ut. Men orden sitter fast. Jag låter det vara så nu. Jag är stolt över min egna styrka. För bara två veckor sedan hade jag kallat mig svag och värdelös och säkert massa andra fula ord som skadar mer än vad dem gör nytta överhuvudtaget. Men jag är inte svag som tagit mig från ätatörningsträsket till hälsa. Det inte en enkelt fight, att dag ut och in höra ett hjärnspöke som gör mig galen av alla fula ord om min vikt och mitt värde. Så ja, jag är stolt och jag är stolt över att jag vågar säga det.

Likes

Comments