Og bod skal det bli 😊

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Altså, når du får spise herremåltid som dette er Lavkarbo null stress ❤

Som La Familia sa, "nå har du overgått deg selv igjen"
Det var himla godt.
Biff Stroganof med grønnsaker og blomkålmos.

Vi hadde hamstret sånne filleter på Kiwi når de var på tilbud, så her var det blanding av både pepperbiff og svinefilet.
Men må si pepperbiffen var desidert best til dette.

Det du trenger er :

1 kg kjøtt (biff eller svin)
1 løk
4 fedd hvitløk
3 dl fløte
1 grønn paprika
1 gul paprika
1 grønn chilli
1/2 purre
1 boks Eldorado tomat pure
1, 5 blomkål (eller 3 små)
ca 1 liter vann
salt
pepper
krydder etter smak
meierismør til steking

Siden jeg hadde fileter startet jeg faktisk dagen før og skar disse i strimler
Hadde på krydder og blandet godt sammen, før jeg hadde alt i en brødpose og i kjøleskap natten over.

Biff stroganof
Finn frem en romslig panne og brun smøret.
Hakk løk, hvitløk og purre og ha i.
La det steke seg blankt.
Samtidig bruner du kjøttet lett i en stekepanne og har opp i gryten etteehvert som det er ferdig.
Del paprikaen og chilli og ha så dette i.
La dette stå å brune sammen i noe. minutter.
Ha så i ca 4 Ss tomatpure, bland alt godt sammen.
Hell så vann over det hele til det akkurat dekker kjøttet.
Krydre etter smak.
La alt stå å koke til kjøttet er mørt ca 45 minutter.
Koker alt vannet inn, hel på med mer.
Når kjøttet kjennes mørt ut, heller du på 1 dl fløte og lar denne koke inn i ca 10 min.

Blomkålmos
Del blomkål i biter.
Salte godt
Hel over vann så det akkurat dekker.
La blomkålen dampe til den er mør.
Ha i en god klatt med smør
Ha i 2 fedd hvitløk og kjør alt sammen med en stavmikser.
Salte og peppre.
Ha stappa tilbake på plata og hel på med fløte mens du rører til mosen har fått riktig tykkelse.

Server med ønsket grønnsaker.
Her ble det pose i dag.

Bon apetitt

  • Mat
  • 180 Lesere

Likes

Comments

Nå når høsten har gjort sin innmarsj fikk jeg plutselig trang til å få litt mer høstfsrger i huset også.
Det var enkelt gjort. Par nye puter og et pledd, så ble stua ny :)

Disse putene ble kjøpt på Rusta og lan brukes på begge sider

Den grønne puta er jeg så forelsket i 😍
Kjøpt på Kremmerhuset

Pleddet er kjøpt hos Princess

Ble veldig fornøyd ☺

Likes

Comments

Altså noe er på ferde.
Jeg som tar livet av alt grønt har plutselig planter over hele huset.

Tror det er en i hvert rom.
Eller ikke i guttene sitt.

La meg vise deg.

Kjøkkenet

Spisestua

Stua

Gangen

Soverommet

Det på badet er kanskje ikke helt levende, men det er grønt 🙊

Hæ? hva gir dere meg?

Likes

Comments

I dag prøvde jeg noe nytt.
Jeg tok utgangspunkt i en oppskrift jeg fant her http://www.lavkarbogjortenkelt.net/?p=440

Men som vanlig har jeg gjort den om så den passer meg litt bedre.
Som vanlig er denne til 6 personer, men kan enkelt halveres.

Det du trenger er :

4 pk kjøttdeig
1 grønn paprika
1 rød paprika
1 chilli
1/2 Squash
1 løk
1 purre
1 glass pesto
1 pk Philadelphia ost
1 glass salsa
1 stort beger gresk yoghurt
1 ramsløk
ost til gratinering
krydder etter smak
smør til steking

Ta en stor gryte og stek kjøttdeigen.
Den trenger faktisk ikke være gjennomstekt.

Finn fram 2 ildfaste former og smør dem.

Del opp alle grønnsakene

Del squash i skiver

Bland 4 ss Pesto i kjøttdeigen og bland godt.
Se godt på Pestoen før du bruker den. Ikke alle er innafor men denne fra Rema er ok.
La det steke litt.

Ha i grønnsakene og bland godt. La det hele steke litt til.

Hell i nesten hele glasset med salsa og 3/4 av yoghurten.
Bland godt og la putre

Legg et tynt lag av blandingen i formen.

Ha 1/2 av smørosten i hver form.

Rør den godt inn i blandingen.

Dekk så med Squash

Fordel så resten av blandingen over de 2 formene så all Squashen blir dekket.

Ha så over det som er igjen av Salsaen

Ha så over osten.
Inn i forvarmet ovn på 225 i ca 20 min.

Serveres med salsa og rømme, eller bare som den er.

Beklager for halvspist rett. Samboer var ihjel sulten 🙊

Bon apetitt

  • Mat
  • 195 Lesere

Likes

Comments

Pepsi er liksom jenta mi hun.
Men hun har de rareste sovestillingene.
Og på kvelden blir hun irritert for at det er lys på stua når hun vil sove.

Her kommer cutness overload

Likes

Comments

Jeg har fått hyllefetisj.
Jeg er hardt angrepet. Og der det ikke er hylle lager jeg hylle.

Hyller over det hele.
La meg demonstrere med noen av dem.

Skal selvsagt ikke være så mye rot i

Likes

Comments

I går kom det en svær bil i oppkjørselen vår.

Og plutselig stod det en mann som kunne se rett inn i stua.

Hva skjer?

Betong?

Hva skal vi i gang med nå?

Likes

Comments

De siste lavkarbo oppskriftene jeg har kommet med har slått så godt an at det vil jeg fortsette med.

Noe av det beste med lavkarbo er at det tvinger meg vekk fra lettvinte løsninger og jeg blir flinkere til å lage mat fra bunnen.
Men det tar faktisk ikke lenger tid.

I går laget jeg kjøttboller.
Glemte å ta bilder under laging, men resultatet ble sånn.

Og de ble dritgode!

Her kommer oppskrift. Som vanlig er den til 6 personer, men den er enkel pg halvere om du skal ha til færre.

Du trenger:

2 bokser hakka tomater ( se etter de som har under 5 gr karbo pr 100)
3 pk kjøttdeig
2 blomkål
2 egg
hvitløk
løk
purre
1 paprika
1 dl naturell yoghurt
1 chilli
Meierismør til steking
krydder etter ønske

Kjøttboller:
Hiv kjøttdeigen i kjøkkenmaskin la den gå på lav styrke.
Ha oppi eggene, en halv løk og 1 hakka chilli.
Om du ikke ønsker så sterk så fjerner du en del av frøene.
Så krydrer du etter ønske.
Jeg saltet og pepret. Så ha jeg i litt Karri Madrass, litt hjemmelaga tacokrydder og litt tandoorikrydder. Kjør sammen til en jevn og fin deig.
Form til små boller og stek i meierismør.

Saus:
Ha en god klatt smør i en gryte
Ha i resten av løken finhakket.
Finhakk 2 fedd med hvitløk og ha i.
Finhakk 1/4 purre og ha i.
Stek dette til det har blitt blankt.
Ha så i boksene med hakket tomater og la småkoke under lav varme.
Krydre etter smak.
Her brukte jeg litt av hvert som satte en litt spicy smak på retten (chillipulver, karri madrass, garam masala, salt og pepper)
Ha i kjøttbollene etterhvert som de er ferdigstekt.
Så helt mot slutten har du i ca 1 dl naturell yoghurt og rører godt inn.
La det hele småkoke i ca 5 min.

Blomkålris

Bruk stekesjyen fra kjøttbollene og rasp blomkål rett i stekepanna
Stek gyllent.

Server med en klatt Seterrømme til.

Bon appetitt 😚

  • Mat
  • 221 Lesere

Likes

Comments

ok ok.
Jeg tenkte jeg skulle vente med dette innlegget til trappa var helt ferdig.
Malt og greier.
Men jeg klarer ikke 😅

Må bare vise dere.

Og samtidig så får dere jo se hvor fin muren har blitt etter den ble malt også.

Husker dere hbordan det så ut når vi tok over?
Let me remind you

Jeg var veldig fornøyd jeg. Syns det var fint og flott.
Men så kom dreneringen

Altså, det var 3 meter rett ned!

Så levde vi lenge uten trapp. (og gress)

Men nå, nå vet du har vi trapp.
Og murene er malt.
Så fint atte 😉

Og så går den nå rett ned i hagen

Se fine rekkverket da. 😍

Likes

Comments