Idag har det gått ett helt år sedan jag som genom ett mirakel fick en chans att uppleva Kent live för sista gången. Jag önskar att jag kunde resa tillbaka till den kvällen, men eftersom min tidsmaskin ännu inte är färdigbyggd får jag hålla mig till liveinspelningar via youtube tills vidare. #dåsomnuföralltid

Veckan har varit okej. Träffade min läkare på öppenvården i måndags. Vi följde upp hur det har gått med medicinändringarna, och jag fick en tilläggsdos av Ritalin som jag kan välja om jag tar eller inte. Hon sa också att jag kommer att flyttas över till en annan behandlingsgrupp på samma mottagning eftersom vård- och stödsamordningen inte är till någon nytta i dagsläget. Jag behöver inte utreda vilka behov som finns, Det vet jag redan. Så för att jag ska kunna få en samtalsterapeut måste jag byta behandlingsgrupp, men det är mest en formalitet hos dem.

Helgen har varit jättebra faktiskt! Igår fick jag kvalitetstid med mamma hela eftermiddagen. Hon bjöd på fika i stan och köpte inflyttningspresent :D Nu idag har jag äntligen fått träffa en av mina bästa vänner efter mer än två månader. Jag tror jag vågar mig på att säga att det är den längsta tid som gått utan att vi träffats under de 4,5år vi har känt varandra. Vi drack kaffe och målade naglarna i ca 4h. Så himla välbehövt!

Jag har haft ett ganska intensivt stresspåslag hela kvällen. Förmodligen påverkas det av att jag inte somnade förrän runt 06 imorse, och att jag har haft så dålig aptit att jag ätit för lite. Men nu efter att jag har gått en rask långpromenad, ätit lite kvällsfika, tagit vb och halvlegat i soffan och drömt mig ett åt bakåt i tiden så känns det mycket bättre. Har skrivit en matlista för nästa vecka som jag ska försöka hålla mig till. Vi får se hur det går.

Nu ska jag duscha, sen äta lite glass. 

Kärlek, fred, osv.
/Carro

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag lyckades jag kliva upp i bra tid trots obokad lördag. Fan vad det känns bra ändå. Ja, det kanske låter banalt. Men för mig är det en viktig punkt. Hela min fortsatta dag kan påverkas enormt mycket åt det positiva hållet om jag lyckas kliva upp när jag tänkt kliva upp. Det är någonting som aldrig riktigt har fungerat, och det måste börja göra det nu. Så att jag kommer ur sängen vid den tidpunkten jag planerat att kliva upp (i det här fallet strax efter 10) trots att jag inte har något planerat, och därför lika gärna hade kunnat sova till 15 utan att någon ens visste om det, är ett steg i helt rätt riktning.

Därför säger jag "fan vad bra du är!" till mig själv nu..

Resten av dagen har fortsatt ganska bra.

Efter att jag fått i mig någon slags frukost knöt jag på mig löparskorna och tog en promenad ner till varvet. Pippilotta står kvar! Jag belönade mig själv med pannkakor sen. Mina pannkakor är gudomliga, ni skulle bara veta. Brynäs hemmamatch mot Luleå sändes på tv4 och jag kunde därför se matchen. WOW! Det är allt jag har att säga. Ja, man vinner med stora siffror två gånger i rad mot samma lag. Men det är helt välförtjänt. Luleå var totalt utspelade idag, och det ser bra ut för Brynäs fortsatta säsong trots en skitkass inledning :D

Nu ska jag snart sova. Imorgon blir det middag hos pappa. Det ser jag fram emot. Jag har inte ätit hemlagad mat speciellt mycket senaste tiden.

Kärlek, fred, osv.
/Carro

Likes

Comments

Den här veckan har varit rätt så konstig på något sätt. Inte dålig direkt. Mest konstig. Och jag kan inte förklara det bättre än så. Stundtals har jag mått fruktansvärt dåligt, ja. Men jag har ändå hanterat det på rätt sätt. Jag börjar känna att saker och ting går åt rätt håll. Nu sista veckorna innan jul kommer jag att vara på iris två dagar i veckan, och jag kommer att avbryta svenskan och göra en ny ansökan till kursstart i februari istället. Kanske kommer vi börja kika på möjligheten till arbetsträning efter årsskiftet också. Det känns bra.

Idag har jag gjort mig själv en stor tjänst genom att tvätta igenom i princip all tvätt, diskat all disk, dammsugit ordentligt och bytt till rena lakan i sängen. Så himla skönt 😍 Kanske kommer det vara lite lättare att hålla ordning när det väl blivit ordning.

Imorgon ska jag försöka ta mig ut på en promenad. Och så ska jag kolla på hockey. Tv4 sänder Brynäs hemmamatch mot Luleå, freaking sweet! Jag har liksom inte kunnat se en enda match hittills. Inte okej. På söndag ska jag äta middag hos pappa. Så helgen blir nog helt okej ändå. Är nervös inför att träffa min läkare på öppenvården på måndag. Men det kommer nog gå bra. Jag har bara ett par saker jag vill ta upp med henne.

Nu ska jag börja försöka varva ner inför sänggående. Ha det gött people!

Likes

Comments

Känner inte riktigt igen mig själv. Osäker på verkligheten. Osäker på om jag är verklig. Det har varit så hela dagen. Eller egentligen sen igår kväll. Kunde inte sova alls. Gårdagen har på något sätt försvunnit. Jag minns drömmarna jag hade den natten som om jag precis vaknat. Inte för att det var någon obehaglig dröm. Men det känns lite som att jag fortfarande inte har vaknat. Som att jag fortfarande drömmer. Jag har svårt att avgöra om det jag har gjort idag verkligen var på riktigt. Det känns som att jag går runt i en dimma. Förmodligen är det såhär pga sömnbristen. Ändå skrämmer det mig. Idag har jag vid upprepade tillfällen haft en stark känsla av att vilja skada mig. Bara det är på något sätt så absurt. Varför vill jag göra det nu helt plötsligt? Det känns faktiskt inte alls okej.

Så. Vad gör jag nu då?

Ja. Först och främst så försöker jag fokusera på att vara här och nu. Inte stressa upp mig över den kladdiga overklighetskänslan som hänger som en tjock dimma över hela tillvaron. Nummer två är att verkligen fokusera på att komma ner i varv och sova. Så nu har jag duschat, tagit mina mediciner, och satt mig i fönstret med några fantastiska kristaller omkring mig.

Mobilen är i stör ej-läge, och så fort jag har skrivit klart det här inlägget ska jag lägga ifrån mig datorn. Innan jag går och lägger mig ska jag äta något. Så nu blir det lite kvällsfika, te, tända ljus, lugn musik och en bok i ungefär en halvtimme. Förhoppningsvis lyckas jag komma ner i varv tillräckligt för att kunna somna, och sen när jag vaknar imorgon är det bättre. Vi kör på det va? Bra.

Godnatt hörni! 

Likes

Comments

Hej och hå! Jag har inte haft just någonting vettigt att skriva. Så jag har uppenbarligen inte skrivit något. Men nu har jag varit hemma i snart en vecka. Det har gått bra, förutom att jag märker att jag måste skaffa mig någonstans att gå på dagarna. Ska jag ta bort iris så måste något nytt startas upp. Den passiviteten som riskerar att uppstå direkt är precis den passiviteten jag absolut inte mår bra av. Så det är ju lägligt att jag ska träffa min handläggare på FK för uppföljning imorgon i vilket fall som helst.

Men jag är stressad över hur jag ska göra med skolan. Jag antar att mitt enda val just nu är att pausa, eller be att få F i kursen så jag kan börja om efter årsskiftet. Det känns som det bästa alternativet faktiskt. Imorgon ska jag ringa till någon på skolan som kan hjälpa mig att ordna upp det.

Idag har jag mått helt okej. Kanske för att jag inte bara har suttit och stirrat på en hjärndöd serie hela dagen. Och det är varför jag måste återuppta någon form av sysselsättning. Annars har jag faktiskt inte en chans att kunna må bra.

Likes

Comments

- Jag tyckte jag var värd sushi till middag idag. Så det blev sushi till middag. 

Dagen har varit bra trots noll timmars sömn och jag har fått mycket gjort. Städat, handlat, varit till apoteket, färgat håret, bokat tvättid, målat naglarna, & lite allt möjligt småplock. Nu sitter jag med en kopp te innan det är dags att krypa ner i sängen. Äntligen min säng. Och mitt kedjetäcke 😍

Imorgon ska jag upp till avdelningen för att ha ett officiellt utskrivningssamtal. Det känns så himla bra att vara hemma igen. Nu är det bara att hålla fast vid motivationen att få vardagen att fungera. Om det är bra väder imorgon efter lunch ska jag försöka ta mig iväg på en långpromenad. Kanske springa lite om jag känner för det. Under eftermiddagen & kvällen har jag tvättid bokad. På fredag kommer T från boendestödet. Det finns många aspekter att prata kring för att jag ska få en tillvaro där jag trivs och mår så bra som möjligt. Jag har börjat skriva en lista med saker att lägga in på dagarna. Saker som gör att jag mår bra. Både sådant som behöver finnas med varje dag som rutin och annat runt omkring. Kommer dela med mig av listan så småningom.

Nu ska jag kolla på någon serie en liten stund, sen sova. Godnatt hörni! 🌸

Likes

Comments

Godmorgon! Jag har typiskt nog inte sovit någonting alls inatt. Så här sitter jag nu med morgonens andra kopp kaffe och hoppas på att frukosten plockas fram snart. Tror jag ska fråga om någon kan höra med läkaren om det är okej att jag går vid 11 istället för vid 13. Nu är jag ju ändå vaken, och om jag ska döda tid fram till 13 kommer jag få tråkslag och bli stressad. Dessutom vill jag gärna hinna fånga så mycket dagsljus som möjligt.

På ett sätt är det lite "bra" att jag inte sovit. Jag har liksom legat och varit peppad på att komma hem för att fixa med det enda och det andra. Om jag sen hade somnat så hade den peppen säkert dött ut, men nu är den kvar. Men det är såklart inte så bra på andra sätt att sömnen uteblir.

Nu tror jag det finns frukost. Äntligen. Har suttit här och varit hungrig i 2h, hehe.

Likes

Comments

Sista kvällen på sjukhuset! Det gillar vi. Även om den har varit lite jobbig, däremot av andra orsaker än just det faktum att jag åker hem imorgon. Jag har tänkt lite för djupt kring saker jag borde ha valt ett annat tillfälle att gräva djupare i. Men det har gått bra ändå. Telefonsamtal med en vän som alltid stärker + ett par avsnitt Mythbusters did the trick 😊 Snart ska jag ta mina kvällstabletter, plocka ihop så mycket som möjligt av mina saker, kanske kolla lite mer på Mythbusters, och sen börja göra mig i ordning för att gå och lägga mig.

Jag åker hem imorgon under eftermiddagen i lagom tid. Kommer behöva fixa lite hemma, samt försöka ta mig till en större affär än Ica snett över gatan. Nog för att det är en välsorterad butik med bra öppettider och extremt bekvämt läge, men den är lite väl dyr för att handla mer än det nödvändigaste. Dessutom är det nog bra att ha någon slags "mission" när jag kommer hem. Annars finns risken att jag bara parkerar mig i soffan och blir passiv så länge att en stor tomhet infinner sig. Men det ska iallafall bli vääääldigt skönt att komma hem och börja bygga upp vardagen igen. Ett antal justeringar behöver göras i tillvaron för att det ska fungera så bra som möjligt, och det är på gång också.

Nu kör vi livet - jag är redo!

Likes

Comments

Idag har varit en känslomässigt konstig dag. Jag kan faktiskt inte beskriva det på något annat sätt. Inte dålig. Bara konstig. Det är lite som att jag har känt allt och ingenting på samma gång idag. Och samtidigt varit totalt avstängd känslomässigt. Jag har ingen aning om varför. Om det ens finns en anledning. Vissa dagar är ju så. Känslomässigt konstiga.

Helgen har iallafall varit helt okej. Fick god mat hos pappa i lördags, men somnade i soffan när jag kom hem istället för i min sköna säng med kedjetäcket som jag längtat så mycket efter 😒 På onsdag ska jag sova hemma igen, och sen blir det förhoppningsvis inga fler nätter på sjukhuset. Jag träffade läkaren idag, och samma planering som tidigare bekräftades i princip bara. Höjd dos Ritalin från och med idag och utskrivning på torsdag om inget oförutsett händer.

Det ska bli jätteskönt att komma hem igen. Men samtidigt känns det lite jobbigt. Hela livet stannade ju liksom av när jag blev inlagd. Vilket var en av anledningarna till att jag inte ville behöva läggas in i första taget. Och nu är det som att jag måste återuppta vardagen i ett läge där den faktiskt inte fungerade. Jag tror ändå att det kommer gå bra. I ett par dagar kommer det vara lite konstigt och jobbigt, men sen kommer vardagen att börja rulla på igen. Även om jag ännu inte är helt på det klara med hur jag ska göra med iris och hur kontakten med öppenvården kommer att se ut, så kommer det att börja kännas bra igen. Jag får helt enkelt se till att fylla min vardag med sånt som gör att det börjar kännas bra igen. Det går ju. På något sätt går det. Och jag vägrar tro att det inte kan kännas bra igen.

Likes

Comments

Fan vad jag hatar mörkret. Jag gör verkligen det. Inte bara för att det är tråkigt och deprimerande. Nej, mest för att jag är så förbannat mörkrädd. Vart jag än är. Idag när jag skulle gå och köpa godis kändes det som att alla var ute efter mig. Trots att jag visste att det var min hjärna som spelade mig ett spratt så tyckte jag att allting tydde på att stan nog är full med folk som av någon anledning vill förfölja mig. Rimligt va?

Antagligen är det så att de här tankarna blev så extrema nu idag mest för att jag inte varit så mycket bland folk senaste två veckorna. Ja, vi säger att det är därför.

Jag har faktiskt i princip ingenting mer att skriva om idag. Första dagen med Ritalin, men jag vet inte om jag märkte så stor skillnad. Kanske lite. Vi får se om ett par dagar när det balanserats osv i kroppen, plus att dosen kommer höjas. Imorgon ska jag äta middag hos pappa och sen sova hemma. Åh, längtar efter den goda maten jag kommer få 😍 Jag har ingen aning om vad vi ska äta, men de gånger jag fått mat som inte varit god hemma hos pappa är faktiskt väldigt få. Är lite bortskämd like that.

Nu ska jag återgå till att tröstäta godis och kolla på Vi på saltkråkan. SVT Öppet arkiv är bäst ❤

Ps. Jag har varit på Norröra (där större delen är inspelat) och suttit på trappan till snickargården ✌

Likes

Comments