Header

Nej hörni! Tror jag stannad på forme. och även nu adress till bloggen så kom gärna och besök mig där istället ;)


carolink.seDesign your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nästa år fyller Matteus 3 år. Vilket innebär att man får 15 timmar gratis förskola. Så nästa år tänkte vi försöka få in honom på förskolan även om jag går hemma. För att han ska slippa gå hemma med mig hela dagarna, för att det är lättare att få in syskonen sen och såklart för att det inte kostar något för 3 åringar att gå just 15 timmar.


En del låter lite små chockade över att jag valt att ha Matteus hemma istället för att sätta honom på förskola. Jag tycker det är sådan hets med detta om förskola. Ungarna ska in på förskola så fort dem fyllt 1 år! Jag förstår såklart att man måste om man inte kan stanna hemma med sitt barn för att man måste jobba eller plugga. Men som jag som ändå går hemma med Zandor känner att det är roligare att ha honom hemma. Jag tar hellre hand om mina egna barn än låter andra göra det och vill ju följa deras utveckling.

En del har varit på mig om varför jag inte har honom på förskola. Det är så bra för barnen att träffa och leka med andra barn.

Men ja jag har läst och fått höra från förskolelärare om hur det egentligen är på förskolan. Sen leker inte barn med varandra i den åldern. En del barn ja dem leker med varandra, som Matteus han blir så otroligt besviken när barn inte vill leka med honom utan bara skriker" Mitt mitt mitt". Sen leker oftast barn under 3 år i kortare lekar med varandra för att sedan återgå till egen lek. Vilket i alla fall Matteus tycker är tråkigt. så nej jag väntar så länge som möjligt med att sätta dem där. Dem ska ju ändå skickas till skolan sen varje dag i nästan halva deras barndom.

Sen förstår jag ju om man satt sitt barn på förskolan och får ett syskon att man inte bara tar hem barnet. Det har ju liksom blivit en del av det barnets rutin att gå ditt och det är väl bara dumt att ta hem barnet då bara för att man går hemma. Perfekt då med några timmar om dagen bara. Men jag förlåt spyr på dessa föräldrar som har sina barn 40 timmar på förskolan när dem är föräldralediga med ett syskon! " Men då kan jag ju ge småsyskonet mer tid".

Tycker det kan vara viktigt att barnen lär sig att dela på föräldrarna när man får syskon. Jag lär pojkarna att vi leker tillsammans. Eller så får jag ha två lekar igång samtidigt. Som idag lekte jag med Matteus och hans tågbana. Zandor lekte med lego på andra sidan så jag skiftade mellan dem. Ibland sitter vi och leker tillsammans med något och jag har alltid tyckt att det funkar otroligt bra och är så mysigt att pojkarna "leker tillsammans". När Zandor sover på dagarna leker jag och Matteus med något ensamma. Matteus leker mycket själv också så ibland sätter jag honom för att rita eller något annat då tar jag Zandor och leker med själv. Matteus sover ju även ibland på dagarna och då får Zandor lite egentid.


I slutändan får alla göra som dem själva vill för jag gör det jag tycker är bäst för mina barn och det tror jag alla andra gör också :)

Men man blir lite smått trött på detta tjat om att man måste och att det är så bra med förskolan. För min åsikt är att förskolan inte är den bästa platsen för 1-2 åringar idag.

Likes

Comments

Tvätta tvätta och åter tvätta! Det är vad som står på mitt schema idag. Men jag får lite hjälp av pojkarna.Har även fixat lite i vår garderob som såg ut som ett bombnedslag! Det tar sin tid att fixa här hemma måste jag säga. Hoppas på att vi kan köpa byråer snart så man kan börja lägga fram bebiskläderna och så att pojkarna får plats med alla sina kläder. Dem har så sjukt mycket kläder!

Jag bokar oftast hela dagar i tvättstugan för det blir så otroligt mycket tvätt! känner mig lite små slö för egentligen är det skönare att köra 2-3 tvättmaskiner lite oftare. Nu blir det kanske 10 maskiner eller ja kanske lite överdrivet. Men det blir så många fler i alla fall.

Tror det är en stor nackdel att ha så mycket kläder till barnen för hade vi haft mindre hade vi varit tvungna att tvätta oftare Nej vi har inte köpt alla dessa kläder vi har faktiskt fått det mesta, ärvt rättare sagt.Likes

Comments

Just nu är jag en te människa på morgonen. Min mage klarar inte av kaffe under graviditeten.


Finns ju så många sorters te och just nu är det chai te som gäller. Annars älskar jag det där muffins te.


Te eller kaffe vad säger ni?

Vet att min morsa drack först te och sen kaffe när jag var liten. Så man kanske är både och?

Ja vad äter man annars till frukost?

Jag äter bara en macka och idag är det russin i mängder som gäller. Ja just precis! för min mage ja... Vill också vara sån som äter sån där yoghurt med massa olika frukter och så vidare. Men tröttnar så fort på det haha. Det är mer sommar frukost känns det som också.

Likes

Comments

Sitter och leker lite med bilder. Försöker få ihop en ansiktes halva av varje familjemedlem och sätta ihop för att se likheter. Men det var svårare än vad jag trodde. Måste göra det ordentligt och ha stativ och så vidare. Men ändå kul att se fina porträtt kort på mina grabbar. Blev två stycken som blev sådär så ni får se vad jag tänkt mig i alla fall.


Johan är dessutom nyrakad och ser ut att vara 19 år! Haha.Likes

Comments

Nu ska jag försöka börja göra lite mer videos. Men jag har aldrig något vettigt att prata om eller säga så....


Ställ gärna frågor!


Så jag har något kul att prata om i varje video. Jag fick min första fråga någonsin för 2 veckor sen när jag gjorde min första vlogg som ni inte har sett här. Utan den lades ut på min förra blogg. Men nu tänkte jag att ni skulle få se den.


Så varje onsdag ska det komma ut ett videoinlägg så ställ gärna massor och frågor!


Likes

Comments

Det snöar fortfarande här men det finns inte jätte mycket snö på marken. Matteus blev helt till sig när han kom ut och såg snön som fanns haha. Barnen som bor här omkring har redan byggt en snögubbe! Dem måste varit ute igår eller väldigt tidigt imorse och byggt den. Matteus fortsätter att tjata om pulka, så får hoppas det snöar på!


Var kallt och skönt ute idag älskar verkligen detta väder! Idag ska vi nog bara mysa med att baka något gott och kanske pyssla lite med olika saker.


Har ni fått snö? :)


Likes

Comments

Godmorgon på er allihop! Idag börjar dagen med öppna förskola. Våran nya aktivitet på onsdagar. Får se hur många som är där idag, sist var det bara vi, min syster och en till. Det är skitväder idag så antingen tänker folk buuuurrr nä jag går på eftermiddag istället. Eller så tänker folk, skit väder kan lika bra gå ditt nu.


Får se. Jag tycker det är lite skönt med mindre folk, men samtidigt är det lite roligare med fler så barnen har fler att leka med. Inte för att dem bryr sig sådär jätte mycket om andra men ändå. Sångstunden tycker Matteus om nu i alla fall vilket han aldrig tyckt om förr. Nej nu ska vi fixa oss iordning och gå iväg.Likes

Comments

Äntligen har säsong 3 av min favorit serie kommit! Inte till Sverige tror jag? Kollar på engelska och vilken är min favorit serie just nu?


Jane the virgin!


Tycker denna serie har allt! Den är så otroligt rolig men samtidigt händer det saker hela tiden så den är så jäkla spännande! Rekommenderar verkligen den till er som vill ha något att kolla. Dags att kolla på ett avsnitt nu vetja! Tjingeling!Likes

Comments

Det snöar! Det snöar! Ja man blir riktig glad och chockad när första snön faller från himlen så kul att det är 1 november idag och första snön kommer. Inte för att jag tror att den kommer stanna speciellt länge. Har regnat hela dagen så är väldigt blött på marken.


Matteus sa precis när jag berättade att det snöade " Ut åå åka puka då?"

Att han ens mins förra vintern med pulka tycker jag känns otroligt :)Likes

Comments