Header

Alltså jag vet inte när jag började skriva här tappade jag all inspiration till att skriva. Så har skrivit på for.me igår och idag. Helt plötsligt så kommer massor upp! Mycket som jag redan skrivit här såklart men även nya saker. Trivs så mycket bättre på den bloggportalen av någon anledning.


På nouw tycker jag det är roligare eftersom det finns så många fler familjebloggare. Vilket jag tycker är roligare att läsa om, på for.me är mest dem som tränar och mode. Mode och skönhet tycker jag är dödstrist att läsa om! Träning och kost är lite roligare så finns lite för mig där med. Men just nu ligger man på lat sidan så att läsa om alla andra hurtiga människor går inte hem riktigt haha.


Får se vart jag hamnar till slut, men just nu känns for.me bätte så besök mig gärna där och lämna en kommentar så jag hittar er familjebloggare som hittat mig ;)


Carolink.forme.seLikes

Comments

Va jag har börjat tröttna på att blogga. Det kommer dagar då man verkligen inte känner fört. Då brukar jag faktiskt skriva mindre. Som idag ingen som helst lust att skriva och har inga ider alls på vad jag ska skriva. Får se vad vi hittar på idag och vad som kommer skrivas ;)


Likes

Comments

Idag har jag haft på mig en stegräknare och kolla bara hur många steg jag gått! Har bara varit inne idag, så ingen promenad. Städade lite på förmiddagen som sagt och städade lite på kvällen. Så mycket som jag orkade. Det är sjukt hur mycket man rör sig när man har barn. Nä nu säger jag god natt kära läsare och hoppas ni kommer tillbaka imorgon igen ;)


Likes

Comments

Idag fick det bli lite enklare fredagsmys! Vi gjorde lite popcorn bara. Kroppen behöver ju inte godis varje helg heller. Så lite poporn och tv blev det för mig och Matteus. Sen gick han och la sig. Ska också gå och lägga mig snart tänkte jag.


Likes

Comments

Nu har jag fixat åt fågeln och fiskarna sedan städat lite. Man känner verkligen i fogarna när man springer runt så mycket och plockar och fixar. Nu ska barnen få lunch och sen ska jag städa lite till för sen får vi besök. Har reptilerna, spindlarna, kaninen kvar sen också så bara att sätta fart! Ingen rast ingen vila. Johan är och skriver prov idag och sedan ska han direkt till jobbet och kommer hem kl 21 ikväll.Likes

Comments

Idag är det 100 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum. Men eftersom jag ska ha snitt så är det ännu mindre egentligen. Nu kan nedräkningen börja på riktigt. Måste börja köpa sakerna vi måste ha, vilket egentligen inte är så mycket. Men det viktigaste av allt är egentligen att fixa klädkammaren så vi får plats med bebisens kläder. Vist kan dem kanske ligga i kartong ett tag när bebisen kommer. Men skulle vara otroligt skönt att få börja plocka upp kläderna som ska användas första tiden.

Det är ju även en liten förberedelse tycker jag. Vi har som sagt inte så mycket att köpa.

*Blöjor

* Nya nappflaskor

* nappar

* Ett litet gosedjur.

Annars är det allt. Johans mamma har fått köpa filtarna. Både Matteus och Zandor har en snuttefilt dem måste ha när dem sover och det var Johans mamma som köpte filt först till Matteus som han blev så fäst vid. Tycker att den var i sådant skönt material och lagom stor att ha i början. Så hon fick samma uppgift till Zandor.

Sedan kanske ni har missat att jag sydde mitt egna babynest? Jo men vist det gjorde jag serni. Det blev faktiskt riktigt fint! Det tänkte jag kanske ta med till bb. Så kanske bebisen trivs i deras plastvagga eller vad man ska kalla det. Haha ingen av pojkarna har velat sova i den på nätterna då har dem fått sovit på mitt bröst. Egentligen har jag tyckt att det bara varit mysigt att få vara nära sitt barn dem första timmarna.Likes

Comments

Johan har ju en kollega på jobbet som han brukar få kläder av till grabbarna. Igår kom han hem med 4 stora kassar! Så otroligt kul, känns som julafton varje gång. Just nu när Zandor behövde lite byxor och tjocktröjor. Perfekt! Vi behöver väldigt sällan köpa kläder till dem för det mesta vi får passar, ser otroligt bra ut på dem. Känns dessutom väldigt bra att slippa köpa nytt. Jag är väl inte super kräsen på kläder till dem men vill ju ändå ha kläder som är snygga och en liten speciell stil till pojkarna och det är så kul att hon verkar haft eller har samma stil till sin pojke :)


Brukar ni få mycket kläder eller köper ni mycket?


Inte allt på bilden ens.Likes

Comments

Jag måste bara börja med att säga att denna dag har varit underbar! Den började bra med att Zandor tog en lugn morgon och pojkarna har verkligen varit så lugna och snälla idag. Verkligen lyssnat. Jag har försökt ligga steget före med Zandor så idag provade jag med lunch först och sen fick han sova. Gick super bra! En del dagar brukar han vara så gnällig redan vid 10 så då brukar han få sova men idag var han pigg och glad så han kunde vara uppe lite längre nu på kvällen också. Hoppas han sover till 7 imorgon. Så en underbar dag!

En liten läskig sak var att Zandor satte en mandarin klyfta i halsen. usch! Han hostade inte heller utan stod bara och typ gurglade. Såg ut som han försökte hosta upp den så la honom över knät och dunkade i ryggen som man lärt sig man ska göra med små barn och efter 3 dunk kom den upp. Var inga hård dunk heller, men på något sätt kände jag mig så lugn. Skulle verkligen vilja gå en sån kurs om vad man gör när barn sätter i halsen och första hjälpen för barn. Men tack vare att jag sett en liten video så gick det bra. Vågade inte peta in fingrarna om mandarinen då skulle åkt längre ner.

Nu sover pojkarna och jag har passat på att fixa naglarna. Ingen super bild kanske men tada lite vacker blev man eller hur?Likes

Comments

Nu har jag äntligen fått moderskapsintyg och när man får detta i handen det är då man känner allvaret.Nu ska detta skickas in till försäkringskassan. Med Zandor var jag jätte seg med att få iväg det men denna gång ska jag göra det nästa gång vi åker och handlar. Man måste ju ha ett frimärke.

Är det inte konstigt egentligen att det inte kan skickas direkt från mvc till försäkringskassan? Via mail eller datorn på något sätt. Känns som vi lever i sådan modern tid så att man ska börja göra så istället för att skicka med gammal hederlig post som nästan känns mer opålitligt nu för tiden.

Har läst på olika forum och så om folk som frågar om dessa intyg. Tänkte skriva ett par av dem här.


1. När får man sitt moderskapsintyg?

Jag har läst att en del får det vid rutinultraljudet. Men jag har fått det vid första besöket efter rutinultraljudet med alla 3. Jag gick med Matteus i Stockholm, Zandor och bebis i Enköping ( Uppsala). Det tror jag är vanligast också.

2. Vart ska jag skicka intyget?

Det ska skickas till försäkringskassan. Adressen står på intyget annars är det 

Försäkringskassans inläsningscentral 839 88 Östersund.

Lätt som en plätt eller hur?


Likes

Comments

En sak många av er inte vet om mig är att jag har världens fobi för clowner. Just nu börjar någon jäkla trend komma till Sverige att man ska skrämma skiten ur folk genom att klä ut sig till clown. Såg nyss på Fb någon som delat en nyhet om ett överfall av en clown i Sverige.


Jag ryser! Klarar inte ens av att se bilderna på fb. Håller på att slå sönder datorn varje gång. Jag vet ju inte riktigt heller vilken nivå min fobi ligger på eftersom det är så otroligt sällan man träffar på en clown. Jag kan inte se bilder på dem får panik, hög puls och så vidare. En gång i mitt liv har min clownfobi faktiskt nästan satt stopp för nöjen. Det var när jag och min kompis skulle åka kryssning, när man skulle gå på båten hälsades alla barn välkomna av en clown! Hade jag inte haft min vän med mig så hade jag vänt för det var min första reaktion. Jag vände om och gick, men hon tog tag i min hand och fick bokstavligen leda mig på båten medans jag kollade ner i marken.


Inte nog med att man tycker det redan är obehagligt att gå ute på kvällarna nu ska man behöva vara livrädd för dessa jäkla idioter som ska spela folk ett spratt som kanske ge mig skada för livet. Men så dumma i huvudet kan dem väl inte vara så att dem skrämmer barn eftersom barnen alltid är med mig?.Likes

Comments