I förra inlägget nämnde jag lite svagt att det var lite problem med mitt rum. O det har det varit egentligen ända fram till i tisdags, alltså ca 2,5 veckor sedan jag kom hit. När jag dagen efter jag och mamma kom till LA fick nyckeln till det som hade blivit mitt rum visade det sig att det var inte alls det rummet jag hade blivit lovad eller "beställt". Min första tanke när jag öppnade dörren var NEJ. Kändes som att ett sjätte sinne med vad som är okej och inte i fräsch-het och trivsel på en gång varnade om att detta rum inte var något för mig med ett inträngt och mörkt men tryckande varmt läge och gamla, slitna möbler. Visst att jag samtidigt skulle bo i en stad som jag redan älskar, men nae detta var faktiskt otänkbart. Så alla typ hundratals shoppingpåsar med inredning jag och mamma hade införskaffat fick vänta med att packas upp till i tisdags då jag, efter mycket och oväntat slit och kämpande, flyttade in i mitt rum! Ett rum med en fantastisk utsikt över bland mycket annat Westwood och till slut även havet! Seaview! Stilla Havet! Från mitt rum!

Eller egentligen är det vårt rum då jag delar med Taylor, annan freshman i track-teamet från LA. O vi delar även badrum (dock väldigt stort) med två andra freshmen i trackteamet, även dom två från LA-området. Så vi har som en distance-suite här och det känns faktiskt väldigt bra! Jag säger faktiskt (typ mot alla odds) just för att det här med att dela rum och leva typ på varandra var det jag tänkte skulle bli en av de absolut största omställningarna och utmaningarna, men det har hittills bara varit riktigt kul och bra! Egentligen rätt underbart att bo tillsammans med 1 eller 3 sköna California Girls! MEN inte mycket som slår 4 (5) rum 6-are på en tiondel av detta rummets yta ute i Gransnäs-skogarna! Här har vi dock våra egna space och respekterar varandras viljor och tider. Dock har vi ju nästan samma tider då vi på vardagarna möts redan runt 7am för träning! Dessutom har vi ett kylskåp i rummet som även har frys vilket betyder planer på glass och filmkväll!

Innan jag flyttade in i rummet bodde jag på hotell i 14 nätter i rad. Vilken tur att jag utan någon som helst tvekan eller konkurrens har världens bästa föräldrar! Så som de alltid, no matter what, ställer upp för mig och mina systrar gör att hjärtat typ brinner upp av kärlek. Först bodde jag och mamma på Mr C i Beverly Hills som var ett Leading Hotels of the World hotel med perfekt läge tack vare grannar som Rodeo Drive, Fox Studios, bra omgivningar att springa i, Downtown osv. Superhärligt! När jag sedan "lämnades själv" och trots allt kämpande för att få byta rum på direkten fick vänta ytterligare 1,5 vecka bodde jag först på UCLA Guest House i Beverly Hills, innan jag bodde på Hotel Angeleno i Bel Air och slutligen på Royal Palace i Westwood. Så det har inte varit det allra smidigaste men jag har kämpat på både med planering för nästa dag och med sega bestämmande över housing. Men som sagt, jag har underbara föräldrar, jag har envishet och till slut har jag även ett bra rum! Mer bilder på rummet, framför allt på the view, kommer (säkert)!


Likes

Comments

Efter 6 intensiva dagar i LA med världens bästa mamma vinkade jag igår av henne och sa vi ses snart! För om bara några veckor kommer min älskade familj, men wow vad mycket som kommer att ha hänt på de veckorna! Bara under denna första vecka har jag haft känslor och intryck för vad som känns som minst 10 gånger så lång tid. Att allt här är nytt stämmer verkligen!

💫 Språket - som man både anpassar sig väldigt snabbt till och också får höra "I love your accent"

💫 Maten - på campus finns det såååå många restauranger/dining halls där det i varje finns såååå många valmöjligheter mellan olika mat. Såklart också utanför skolan där Whole Foods självklart är en ohotad favorit!

💫 Boendet - alltså dorms. Kanske den största omställningen och utmaningen! Speciellt nu när det är lite probs med mitt rum. Men jag och mamma har fyllt otaliga vagnar med allt ifrån extra madrasser, täcke och filtar till byrå och galgar

💫 Teamet - SÅ härliga teammates!! Välkomnande, sköna och underbara! Härligt amerikanskt öppna och framåt! Men såklart är ribban satt högt av mina Linkan-älsklingar!

💫 Enheter - alltså km VS miles, celcius VS farenheit, kg VS lbs, min/km VS min/miles osv osv. Tro mig, det är väldigt förvirrande!

💫 Vädret - aaaah amazing! Eller ok om man får säga att det är liiite väl varmt ibland gör jag det. Annars underbart att gå i shorts hela dagarna och träna i sporttopp (på morgonen och kvällen)

💫 Utbildningen - här gäller det att ta ansvar! Men också mycket frihet att välja kurser! Såklart riktigt hög nivå på dem så det gäller verkligen att gnugga geniknölarna

Det som jag till en början däremot behåller helt är mitt träningsupplägg. Det funkar toppen att träningen styrs från Sverige och nu handlar det mycket om att jag och coachen här lär känna varandra! Så nu springer jag mest distanspass och jag kan lova att kilometrarna (oj mena the miles) bara flyger iväg i dessa omgivningar! Har googlat på gatorna jag har sprungit på i Beverly Hills senaste veckan och oj, där kan man namedropa både en och tjugo kändisar och platser haha. SÅ FINT! Som idag tex sprang jag 10 km i Beverly Hills bland alla mansions och sjuka bilar på morgonen och 12 km vid Santa Monica och Venice beachpromenad på kvällen. Men once again gäller det att göra det tidigt på morgonen och sent på kvällen för på dagarna är det hothothot! Plus att det på dagarna såklart är mycket annat som händer. Fram tills nu har det varit otroligt mycket praktiskt såsom inköp, orientations och möten men imorgon börjar lektionerna! Såå, dags att bli både snabb och smart!

  • 22 Readers

Likes

Comments

“Perfekt att jag kan åka så sent om i mitten av September så att jag hinner med allt och nästan lite till av det jag vill innan jag åker på mitt livs äventyr!”

Det var så jag tänkte när jag bokade avresedatumet 17 september och min one-way-ticket till Los Angeles. Idag är det imorgon det gäller! Imorgon är The Day som jag är SÅ taggad, förväntansfull och lycklig över, och stolt! Stolt över att jag ska flytta till självaste Los Angeles och drömmen UCLA där jag ska plugga, träna, tävla och leva. Och ja det är Uckla, universitetet som för många är känt tack vare tröjorna från Bik Bok. Det skulle också kunna vara känt för sitt fantastiska läge med Venice Beach, Rodeo Drive och Beverly Hills som grannar eller för sin idrott och utbildning absoluta världsklass.

Att jag efter studenten skulle göra en rejäl satsning på min löpning har jag varit helt säker på, men samtidigt lite osäker på hur och var för allra bästa resultat, världen är ju full av möjligheter! Någon månad efter att ha besökt ett college i New York, som inte var min grej, kände jag efter besöket på UCLA i april att denna once in a lifetime-chansen bara ska jag ta! Det klickade med träningsupplägget, teamet, utbildningen osv osv osv! Dessutom är det ju väder för sporttopp och shorts året runt! Äntligen!

Efter allt ifrån förberedelser och intagningstester till avtal och officiella påskrivningar var processen att flytta långt ifrån klar. Ända tills igår kväll fixades det, bland mycket annat, med obligatoriska internetkurser på flera timmar, visum och ett överflöd av online-tester. Riktiga utmaningar, och så värt det! För nu är jag och mamma till slut på väg till Arlanda för att i morgon hoppa på direktflyget till min nya hemstad Los Angeles! Detta med mycket känslor och många tunga väskor, som ändå inte känns riktigt fulländade. På denna blogg kommer mitt minne, och ni intresserade, uppdateras om en del av det som händer nu i USA. För jag är helt säker på att händelser, tankar och nya intryck är något jag kommer att få uppleva till 120 %! Let's go!

Från UCLA i april 👇

Likes

Comments