Header

Listor

Jag måste först o främst säga att jag älskar bloggen @blogglistor så skönt att kunna knappa in där när man inte riktigt vet vad man ska skriva. Där finns det alltid roliga listor att svara på =)

Så här kommer listan som passar mig som handen i handsken.

Om just böcker..

Bilden kommer från google

1. Var någonstans läser du helst din bok?

- Jag läser den helst uppkrupen i soffan med filt, eller i sängen.

2. Favorit bok/böcker?

- Oj denna är svår för det är så mycket egentligen. Jag tycker väldigt mycket om Harry Potter böckerna, 50 nyanser av honom, mörker och frihet. Andra favoriter är serien Vargbröder, Twilight, Beautiful Creatures. Oftast så är det serier jag läser, lika så Miss Peregrines hem för besynnerliga barn första boken är helt underbart bra, jag har dom andra 2 här hemma men har inte börjat läsa än.

3. Vilken bok läser du för tillfället?

- Ja, jag läser flera böcker samtidigt på både gott och ont. Just nu är det en av min mammas böcker som jag inte alls minns vad den heter. Sen läser jag del 2 av Vargbröder och första boken av Besynnerliga barn.

4. Köper du eller lånar du dina böcker?

- 99% av alla gånger så köper jag böckerna. Jag vill så gärna äga dom själv. Jag drömmer om ett stort bibliotek som typ Bell´s i Skönheten och Odjuret

5. Hur ofta och hur länge läser du?

- Jag läser när jag känner mig sugen och då kan jag verkligen läsa hur länge som helst så länge jag inte har nå bra eller annat som stör mig. En tjock bok på 300-500 sidor kan ta mig max 2 dagar att läsa ut om jag fastnar i den.

6. Hur brukar du avsluta din läsning? (tex vid en speciell sida, kapitel eller del)

- Jag brukar försöka avsluta vid ett kapitel men är jag för trött eller att jag känner att jag inte hänger med i boken så lägger jag undan den.

7. En bok som inte uppfyllde dina förväntningar?

- Oj, det är en del. Men att komma ihåg vad dom heter är värre.

8. En bok du gärna vill läsa?

- Återigen så är det en serie jag gärna vill läsa. Böckerna heter: Bok 1, Stad av skuggor. Bok 2, Stad av aska. 3, Stad av glas och 4, Fallna änglars stad. Hela serien heter The Mortal Instruments. Likadant så har författaren från Beautiful Creatures gjort en till serie som jag gärna vill läsa och dom heter bok 1 Ondskan vaknar, bok 2 Dödliga avslöjanden. Av serien Mörkrets demoner.

9. Favorit barndomsbok

- När jag var riktigt liten älskade jag boken "Alla vi barn i Bullerbyn" och "Emma och lillebror". När jag blev lite äldre blev det mycket spökhistorier. Spec dom här Svenska spökhistorier.

​Av denna sort.. Jag har en del men skulle fortfarande vilja ha dom som jag inte har.

10. Favorit genre på böcker

- Tror det är ganska glasklart om vad jag gillar. Övernaturligt, skrämmande och spännande. Så 99% av dom böcker jag läser är någon form av fantasy. Och så spännande som möjligt =)

Likes

Comments

Tankar och funderingar

Behöver eran hjälp för jag minns verkligen inte alls.

När vände ni på era barn? Alltså så dom inte satt mot er utan åt andra hållet?
Jag minns inte alls när jag vände på Melissa och Cleo.

Tacksam för svar 😊

Likes

Comments

Melissa
Dagens fråga?!

Jag har fått en fråga om hur jag kunde "låta" mina barn få bo på heltid hos sina fäder. Precis som att Melissa och Cleo är mina ägodelar.

Men för att kunna berätta hur jag kan "låta" mina barn på hos sina fäder behövs även förklaring om hur allt började. Med bege mina barn. Så om ni inte vill läsa ett lång och kanske rörigt inlägg så bör ni nog sluta läsa nu.

Denna del handlar om Melissa

Jag var 17 år när jag träffade Melissas far, 17 år bodde hemma gick i skolan eller ja.. Oftast i alla fall. Jag var inte direkt någon mönster elev vilket jag absolut kan ångra idag. Jag träffa honom genom en kompis och han var (är) 10 år äldre än mig, hade körkort och ja.. levde livet typ. Absolut blev jag nyfiken, det ska jag absolut inte sticka under stolen med men samtidigt så hade jag någon form av varnings klocka inom mig att han inte var vad han visade. Men jag valde att ignorera den. Tänka att jag var bara larvig. Jag tänkte att det är ju klart att han har ett ordnat liv, jobb och egen lägenhet. Det var innan jag kände honom ordentligt.

Men så var såklart inte fallet, ju mer vi umgicks så han var trevlig, kul kille men jag hade aldrig några direkta känslor för honom mer än en kompis. Tyvärr men det är sanningen. Synd bara att jag kom på den "för sent". Att mina föräldrar inte riktigt tyckte om att jag umgicks med honom är inte alls svårt att förstå. Jag va 17 han 27.. Jag tror inte att jag tyckt om det om Melissa skulle börja träffa en som är 10 år äldre i den åldern.

Men i alla fall vi fortsatte att umgås och vi blev helt enkelt tillsammans, hur det gick till vet jag faktiskt inte. Det var väl spännande att jag fick uppmärksamhet av en såpass äldre kille och dessutom så tyckte jag att det var riktigt kul att umgås med hans kompisar. Jag fick sedan veta att han hade inget jobb, han bodde hemma hos sin mamma som led/lider av ms och är blind. Av någon anledning så bestämmer jag mig för att flytta hem till honom. Eller rättare sagt honom och hans mamma. Kanske var det för att jag trodde att jag var vuxnare än jag var och ville flytta från mina föräldrar, kanske var det för att jag (tonåring) tyckte att mina föräldrar hade för mycket regler och självklart var oroliga för mig som gjorde att jag flyttade dit. Jag minns faktiskt inte.

Efter 7 månader som jag och Melissas pappa var tillsammans så blev jag gravid, allt annat än planerat. Jag blev gravid efter att jag fyllt 18 år. Jag var otroligt osäker på om jag skulle behålla barnet, jag var så osäker på honom, jag var bara 18 år, jag gick fortfarande i skolan och vi bodde hos hans mamma som dels rökte inne och sen var/är sjuk. Han jobbade inte och verkade inte ha några planer på att skaffa ett jobb.

Jag har alltid tyckt om barn, men jag har aldrig sett mig själv som mamma.

Hans syster hade fått barn ca 4 månader innan så han tog mig dit, och jag var fast. Självklart skulle jag behålla det lilla livet som växte i min mage. Jag litade på hans ord om att allt skulle bli bra, han skulle ställa upp och ta sitt ansvar, han skulle skaffa jobb osv osv osv.. Jag tog tag i det jag kunde och bad socialen om hjälp. Och dom hjälpte mig, jag letade lägenhet och fick en otroligt fort. Så jag flyttade dit medan han stannade kvar hos sin mamma. Jag fick hjälp av min studievägledare som satte ut mig på praktik eftersom jag var så otroligt skoltrött och hoppade över så otroligt mycket lektioner. Det gick jätte bra ett tag men efter några månader så fick jag sån otrolig foglossning och sammandragningar, så när jag var till läkaren så berättade han att jag redan var öppen 2 cm och tappen var mjuk. Slutade jag inte och var mer försiktig så skulle jag förlora bebisen. Så jag hoppade av skolan, det gick inte längre.

Så vad gjorde jag i väntan på min bebis? Gick på ultraljud och fick reda på att det var en flicka, umgicks med vänner och familj. Fixade i hemmet så dottern skulle kunna komma. Och umgicks med hennes far. Skaffade han sig någon jobb? Nej, men en utbildning. Såg jag pengarna någon gång? Hjälpte han mig att inhandla saker till vårat barn? Nej.. Det kan jag inte påstå att han gjorde.

Innan jag flyttade till lägenheten så satt jag ofta hemma själv tillsammans med hans mamma, jag var trött. Jag orkade inte alltid gå ut eller åka ut. Han var en person som inte kunde vara hemma en längre stund men trots att jag inte alltid orkade följa med så fick jag sällan frågan om jag ville med. Han skulle helt enkelt ut och träffa sina kompisar. Vissa kvällar satt jag verkligen och grinade i soffan och undrade vad fan jag gett mig in på? Varför hade jag inte lyssnat på mina föräldrar? Men framför allt, varför hade jag inte lyssnat på mig själv?? Jag har fortfarande inte svar på dom frågorna. Jag var väl helt enkelt ung och jävligt dum.

Tiden gick i alla fall, jag flyttade till lägenheten, såg dotterns pappa mindre o mindre och ja, tanken slog mig så många ggr att han säkert var otrogen. Men jag kände mig inte sårad om så skulle vara fallet utan mer besviken. Jag var ju aldrig riktigt kär i honom.

Månaderna går och jag går på kontroller precis som vanligt, och som först föderska så var jag så sjukt nervös och orolig o när jag vände mig till honom så får jag bara höra att jag är larvig. Eftersom jag fick höra att barnet kunde dyka ut 2 veckor innan beräknat datum och 2 veckor efter så bad jag ju självklart honom att inte dricka någon öl eller så under dom 4 veckorna. Han hade en vana att ta någon öl eller flera på kvällen innan han skulle sova. Han sa att det var självklart att han inte skulle dricka något.

Den 13 juli närmade sig med stormsteg då våran dotter var beräknad, jag såg som vanligt varken pengar eller han själv så mycket. Pengar såg jag inte alls och honom såg jag sällan, han var hellre ute. Den 12:e juli kommer han hem till mig med starköl och sätter sig i soffan o slår på tv:n och börjar dricka.... Jag blev så jävla arg och besviken att jag inte riktigt visste var jag skulle ta vägen. Vid halv 1 på natten går är jag på väg att gå o lägga mig den 13 juli och vattnet går.. Han ringer till förlossningen men eftersom mina värkar inte har börjat så behövde vi ju inte åka in.

Han går istället och lägger sig o somnar som en stock medan jag hade väldigt svårt att somna. Halv 3 väcker jag honom med naglarna rätt in i armen (dels för lite hämnd och sen för att jag hade så jävla ont). Vi åker in och ex antal timmar senare är Melissa född. Den vackraste lilla tjejen och någonsin sätt.

Vi kom hem från BB och han försvinner nästan på än gång.

Han lovade att han skulle ta ut dom 10 pappadagarna för att avlasta och hjälpa mig, han tog ut 4 och efter dom 4 dagarna så såg jag honom knappt igen.

Vi bråkade nåt så otroligt mycket, vad alla bråk handlade om minns jag inte heller och det är rätt skönt. Däremot så vet jag att en del handlade om bristen av faderskap, att hans välmående, sömn och nöjen gick före hans dotter, gick före mig. Melissa var aldrig ett barn som sov, aldrig. Hon var så mycket värre än Casper när han var liten. Melissa sov 10 minuters pauser mest hela tiden i upp till 6 månaders tid och sen blev det lite bättre. Men våra bråk blev bara värre och värre och jag kände ju äldre Melissa blev att jag inte ville låta henne växa upp de den miljön så jag gjorde slut med honom. Det funkade inte alls. Han verkade inte direkt bry sig när jag sa att det inte funka längre och att han kunde ta sina saker därifrån.

Efter det så hörde jag ingenting från honom på bra länge.. Sen kom bomben med ännu mera bråk, jag förstår inte att dom blev värre efter att vi gjort slut än innan. Jag trodde inte ens att dom kunde bli värre.

En av dom första bilderna på Melissa, suddig och dan..

I ena samtalet kunde han anklaga mig för att hålla hans dotter från honom, vilket jag aldrig gjorde. Han var mer än välkommen att komma o ta henne, umgås med henne så jag kanske kunde sova, handla, gå på promenad eller nåt så länge. Han kunde låna min lägenhet så länge om det skulle vara så. I andra samtal så sa han att han ångrade sig, att han ville ha tillbaka sin familj och att han älskade oss osv osv osv..

Jag tog aldrig honom tillbaka, jag visste att det skulle sluta i en större katastrof och dessutom så började jag upptäcka mer och mer att mina känslor för honom var vänskap. Fast dom vänskapliga känslorna har även dom minskat nåt så otroligt mycket genom åren och nu är han för mig bara min dotters pappa. Tyvärr..

Men jag hade henne praktiskt taget hela tiden, visst jag hade stöd från min familj, min syster bodde hos mig ett tag och vi hjälptes åt osv.

Men ju äldre Melissa blev desto mer vilje stark blev hon vilket är självklart, hon hade sina egna viljor, vad hon tyckte om och inte osv. Det är ju en självklarhet. Men hon började först väldigt smått anklaga mig för att jag och hennes pappa inte var tillsammans längre, hon lyssnade inte på vad jag sa som tex att det inte funkade för att vi bråkade alldeles för mycket. Efter att par år så började hon bo hos sin far varannan helg när han hade träffat en ny tjej. M kallar jag henne för. M var en väldigt speciell tjej men hon tog sig an Melissa vilket jag tyckte var otroligt skönt och kul. Melissa fick en chans att komma bort från mig lite och sedan träffa sin far. Vilket var guld.

Jag kände att hon äntligen fick chansen till en relation med sin far och ingen var egentligen gladare än jag. Ja, kanske Melissa då.

Min vackra vackra lilla flicka.

Vi började utöka tiden med hennes far till varannan vecka för Melissa verkligen älskade tiden som hon spenderade där hemma men när hon kom tillbaka till mig så var hon som en helt annan tjej som jag inte riktigt kände igen. Hon bråkade om allt, grät för ja ingenting men som säkert var mycket för henne. Hon började slåss och jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag pratade med hennes far om det men kände inte att jag fick någon respons för där hemma var hon så snäll och gjorde ingenting. Så jag var tvungen o fråga vad som hände där hemma, vad dom gjorde när hon var där.

Då fick jag veta att var hon inte med och åkte bil runt runt runt med sin far så var hon hemma med M medan hennes far var ute. Och det hände tyvärr oftare. När Melissa kommer hem och säger: "Mamma, jag vill inte vara hos pappa längre för jag får inte träffa honom ändå" gör nå fruktansvärt ont. Så återigen hamnade jag och hennes pappa i bråk för jag ville inte att Melissa skulle vara där varannan vecka där hemma om hon själv inte ville och sen när hon inte hade chansen att träffa sin far som var tanken från början.

Hennes far blev riktigt förbannad men jag stod på mig och sa det att det inte skulle vara hans tjejer som skulle ta hand om hans dotter i första hand utan han själv. Det var tydligen inte så populärt.

Under Melissas uppväxt så har hennes pappa kommit och gått lite precis som han velat. Och varje gång han har kommit in i hennes liv så har hon blivit så glad. Alltså den glädjen som man ser, hon älskar verkligen sin pappa högt över skyarna om det ens räcker. Men att sedan se den glädjen, dom glittrande ögonen bli som ett svart bottenlöst hål när hennes far försvinner igen var... Ja, jag vet faktiskt inte hur jag ska beskriva det. Det var så många gånger jag önskade att han kunde sluta hoppa. Antingen så lämna han oss helt ifred och aldrig kom tillbaka eller så stannade han och sluta krossa hennes hjärta hela tiden. Det tog ett tag men jag ställde faktiskt det ultimatumet till honom när Melissa blev äldre så han började ha henne varannan vecka igen. Vare sig han hade tjej eller inte. Det var i ungefär samma veva som jag började träffa Fredde. Kanske något år innan.

Jag och Melissa har alltid bråkat, alltid..

Men det har varit lugnt faktiskt till skillnad från bråken vi hade innan hon flyttade till sin far på heltid. Dom bråken som vi hade var riktigt hemska.

Hon var så arg på mig för att hon inte fick stanna hos sin far längre, för att hon inte fick åka dit på söndagen istället för att vi skulle ha bytet på måndagen, hon var så arg fr att hon skulle göra läxor (för enligt henne behövde hon inte göra dom hos pappa). I vissa fall behövde hon göra läxorna där men det var många gånger jag hörde från hennes fröken att läxorna 8/10 inte var gjorda. Självklart blev jag boven. Enligt henne behövde hon inte leka, städa på rummet osv hos sin far men det behövde hon här. Hon hade så mycket agg gentemot mig att jag höll på att bli helt nedbruten. Hon hade kunnat knäcka mig totalt. Och hon var tyvärr på god väg.

Det kom oftare och oftare frågor som "varför är du och pappa inte tillsammans längre", "varför kan inte du ta tillbaka pappa" osv.. Sen kom smällen... "Varför var du så elak mot pappa när ni var tillsammans?".. Jag försökte hålla mig lugn så många ggr men denna fråga fick mig att brista ut i gråt. Vilket hon inte alls var beredd på. Hon skrattade bara åt mig, hon hade hittat en öm punkt. Jag ringde till hennes far och frågade honom vad han hade sagt om vårat förhållande och enligt honom hade han sagt som det var, att han var en idiot som såg sina bilturer, vännerna och sin frihet viktigare än sin familj och dotter. Så efter att jag lugnat ner mig gick jag och pratade med Melissa som jag gjort så många gånger innan och frågade vad dessa kommentarer kom ifrån. Hon berättade då att hennes far hade berättat vad som hänt och hur han hade behandlat mig. Att han inte direkt brydde sig om Melissa när hon var liten men att hon inte hade förmågan att bli arg på honom så det var jag som fick slagen av ord och kommentarer. Hon var då rädd för att om hon blev arg mot sin pappa så skulle han försvinna igen.

Jag förstår absolut hur hon menade men jag sa oxå till henne att ilskan hon har gentemot sin far kan inte gå ut över mig, att det gjorde så ont och att jag blev ledsen varje gång. Tyvärr så hjälpte det inte, vi bråkade nå fruktansvärt ett halvår innan hon flyttade på heltid till sin far.

Vissa bråk vi hade stod vi bara och skrek på varandra, jag trodde taket skulle lyfta hälften av gångerna och dom andra gångerna trodde jag att polisen skulle komma och hämta mig. Det var inte hållbart för varken henne eller mig. Jag vet, jag hade kunnat hanterare så mycket bättre men nu blev det inte så, jag känner mig som Sveriges sämsta mamma som som skrek som jag gjorde på min då 9 åriga dotter.. Men jag orkade inte, jag var så knäckt. Att ta skiten som min dotter kände mot sin far för att han inte kunde ta henne en dag tidigare eller för att hon var rädd att han skulle försvinna, ilskan hon hade mot honom för att han fortfarande lämnade henne hos hans tjej S medan han åkte ut. Och mycket mer, all den skiten fick jag ta. Jag orkade inte. Jag var totalt slutkörd och jag kände att väggen kom bara närmare och närmare.

Räddningen mellan mig och Melissa var han hon flyttade dit, annars vet jag inte alls vart våran relation hade hamnat.

Efter att Melissa flyttade så är det inte alls lika mycket bråk, vi tjafsar de gör vi men o andra sidan så det anser jag är normalt. Det kommer alltid finnas gånger under dessa år som hon växer upp som vi kommer att tjafsa/bråka eller vara oense om.

Men nu ser jag min glada tjej igen, hon ser glädjen med att vara hos mig, sin mamma. Och jag bara hoppas att hon kommer tillbaka till mig och vill bo här med mig. Men samtidigt så kommer inte den dagen så hoppas jag i alla fall att vi kommer ha en hälsosam relation för min dotter betyder verkligen allt för mig. Hon är min vackra prinsessa. Och det kommer hon alltid vara.

Detta inlägg är otroligt känsligt för mig, jag känner mig som en otroligt dålig mamma som inte kunde hantera situationen bättre, att jag idag enbart träffar min dotter varannan helg och vissa lov. Hon vill helt enkelt inte mer. Det som fortfarande kan såra mig är att det tar inte många timmar på fredagen tills hon säger att hon saknar sin pappa och att hon vill tillbaka dit. När man frågar henne varför, vad det är som gör hennes pappa så speciell så får man inte direkt dom svaren som man vill ha att hon älskar att vara där för att dom hittar på saker, dom leker tillsammans, spelar spel, tar promenader eller nåt sånt utan det är för att hon vill spela på sin telefon, plattan, titta på tv.. Allt handlar om elektroniken.. Det är enligt henne ÄNDA anledningen till att hon längtar hem till sin far. Vi kör ju att först ska dom (alla 3 barn) lära sig att leka och har man tex inte skött sig så blir det varken tv eller platta. Hennes telefon tar hon inte med hit så den kan jag inte säga så mycket om.

Men jag hoppas innerligt att våran relation blir bättre, min och Melissas ju mer tiden går. Så, där.. Nu vet ni det mesta i alla fall. Hur det egentligen kommer sig att hon flyttade dit. Självklart var det Melissa som sa att hon ville flytta dit, byta skola osv.

Min vackra älskade flicka som mitt hjärta slår för dig <3

Likes

Comments

Casper

Jag lovade ju att jag skulle visa Caspers nya mössa från mamma och pappa samt jacka o kläder vi köpte igår.

Här kommer bilderna =)


Mössan kommer då som sagt från mina föräldrar från deras tripp i Åre. Fick höra från min bror att även Oliwer hade fått en. Den är riktigt mysig, varm och så söt med den där tofsen på toppen.

Haklappen eller dregel lapp beroende på vad man vill använda den till var jag bara tvungen att köpa. Inte bara det att texten var så söt utan baksidan på den var ju guld =)

Jackan kommer från Lindex och vi velade mellan denna och en jätte fin längre grå jacka. Men den kändes lite tunn så det blev denna.

Det är lixom "plats" vilket kanske räddar något plagg från att bli jätte blött i alla fall =)

Så här ser jackan ut invändigt, och så grymt mysig. Känns som att vi gjorde ett bra köp. Overall tänkte vi att de inhandlar vi senare när vi vet lite mer om hur vintern blir. Eftersom han nu har vinterjacka och han har en varm och tjock åkpåse.

Kunde ju inte riktigt låta bli när man såg dessa på Lager 157.. Jag älskar ju döskallar och dessa var så snygga så dom fick följa med hem till Casper.

Vi lyckades även övertala pappa Fredde att Casper jätte gärna ville ha en grön Mini Backpack hihi

Den är så fin 😍😍

Och betydligt billigare än en annan väska som jag blev jätte kär i..

Likes

Comments

Allmänt, Casper

Nu sover äntligen Casper och jag tänkte att jag skulle ta tag i inlägget om Melissa som jag påbörjade igår. Har dricka och lite gelehallon vid min sida och på tv:n är det Bondi vet på Animal Planet innan Materchef börjar.

Men en sak som slog mig tidigare är att min bebis redan är 7 (!!!) månader. Det är verkligen helt galet och jag vet som vanligt inte alls vart tiden tar vägen.

Han sitter upp själv nu, han kommer inte riktigt upp själv men när man sätter honom upp sitter han där. Kan fortfarande tippa åt något håll men han blir stadigare och stadigare.

Han har ännu inte fått några tänder vilket jag tycker är rätt konstigt med tanke på mängden han dreglar och har gjort länge, han tuggar alltid på någonting + att jag känner som bulor i tandköttet både uppe och nere. Så vi får väl helt enkelt se vad som händer.

Casper är en otroligt glad kille och det är sällan han gnäller, inte ens när han är riktigt trött. Han sover INTE hela nätter men han sover ändå bra när han väl sover. Självklart precis som många andra barn så har han sina oroliga perioder då kan knappt sover alls.

Medicinen som han fick för magen funkar faktiskt vilket känns helt underbart. Han får inte dom där kaskadspyorna vilket verkligen är helt underbart. Så för mig innebär det att hans magmun inte var ordentligt stängd som den egentligen ska vara.

Nu är det "bara" hans hosta vi måste få bukt med samt hans luftrör. Hostan är verkligen hemsk och den stör honom ofta. Men den har lixom ingen mönster. Hosta brukar ju kunna bli värre under natten eller precis när man ska sova men inte i Caspers fall. Den låter och är lika hemsk vilken tid än på dygnet. Och lika intensiv.

Men vi ska tillbaka till BUMM den 1 november så vi får se vad dom säger då.

Natten har varit relativt bra i alla fall. Casper har sovit mellan hostningarna men han har sovit vilket har varit väldigt skönt.

I morse fick jag ett sms utav gubben som jag garvade rätt gott åt. Han skrev och frågade hur fan han hamnade på soffan i natt.. haha

Jo så här är det, Fredde brukar gå o lägga sig på soffan om Casper är överjävlig för då kan jag ha honom bredvid mig och Fredde behöver inte vara rädd för att rulla över honom men igår kväll vid 24 när Casper vaknade och ville ha mat så klev Fredde upp, gick ut i köket och drack o kom sedan in i sovrummet o tog några kuddar och sitt täcke o sa att han skulle sova på soffan, när jag frågade varför så sa han att Casper knorrade..

Ja, Casper brukar kunna knorra men aldrig att Fredde brytt sig om det. Så han hade lagt sig här ute och jag hör hur han börjar snarka.. Tyckte att det var lite skumt då han alltid brukar komma in igen i sovrummet och typ ge mig Caspers täcke och kudde men inte denna gång. Så när jag fick smset så förstod jag att Fredde fortfarande sov.. Helt galet vad man kan göra i sovande läge.

Som Melissa när hon gick ut på altanen på landet och ställde sig o kolla på stjärnorna. Det är så jävla läskigt..

Men men.. Det är som det är =)

Likes

Comments

Allmänt

Tanken idag var att de skulle komma upp ett inlägg om "Dagens fråga" men eftersom jag valde de ämnet jah gjorde idag och det blev mer text än jag tänkt så hoppas jag att de kommer upp imorgon istället.

Frågan som ställts till mig många ggr nu är varför Melissa och Cleo bor på heltid hos sina fäder eller som en person skrev "Hur kan du låta dina barn bo hos sina pappor på heltid?"

Jag hakade upp mig lite på ordet "låta".. Står det i någon bok som jag inte läst att det är vi mödrar som alltid ska ha våra barn på heltid om så är fallet? Står det någonstans att pappor inte kan ha sina barn på heltid och mamman varannan helg?
jag förstår inte, men jag tänkte i alla fall förklara lite och i det första inlägget som då handlar om min dotter så förklarar jag från start. Hur det var att leva med hennes far, till att Melissa kom och till idag..
Det blir ett långt inlägg.. Det är ändå 10 år.

Men ja, jag har i alla fall suttit och knåpat på det då jag i dessa inlägg är brutalt ärlig. Inte skym undan eller massa bomull.. Jag skyddar ingen som jag brukar utan det blir verkligen ärligt.. Ja absolut har jag tänkt tanken på att om nu min blogg fortfarande finns kvar när Melissa är tillräckligt gammal så kanske hon kommer att läsa och det är jag beredd på. Hon har redan vid 4 års ålder frågat mig vad som hände. Men jag har valt att inte berätta allt av sina orsaker.

Utöver de så har jag myst och busat med Casper, han har varit ett riktigt famn barn idag så jag har inte riktigt haft chansen att skriva som jag brukar. När Fredde slutade jobbet så åkte vi iväg o köpte bla en jacka till Casper. Och lite annat smått o gott. Tänkte jag skulle ta kort imorgon och visa 😊 Nu ska jag i alla fall krypa ned hos gubben som redan ligger o snarkar o försöka sova lite innan Casper vaknar för mat. Hoppas på en god natt sömn.. Men de återstår o se.
Hoppas ni haft en bra dag 💕💕

Likes

Comments

Ja, detta var ett tag sen som jag blev nominerad men nu äntligen kommer det upp.

Regler:

1. Nämn vem personen är som nominerat dig och tacka.

2. Svara på de elva frågor som ställts.

3. Nominera 11 nya bloggare

4. Ge dom bloggarna elva nya frågor

5. Se till att uppmärksamma de 11 bloggarna om att de blivit nominerade


Jag vill tacka @Sexbarnsmamman83 som nominerade mig och här kommer svaren på hennes frågor.

1. Vad är ditt fullständiga namn?

Carolina Nathalie Edelsvärd är mitt hela namn

2. Vad har du för intressen?

Utöver mina barn så älskar jag att läsa böcker och skriva

3. Vad är ditt favoritställe?

Förut var mitt favorit ställe uppe i Åre men nu mera måste jag nog säga ute på landet (trots att Åre fortfarande står mig otroligt varmt om hjärtat) och nere i Småland

4. Hur många barn har du?

Jag har 3 stycken. Melissa 10, Cleo 7 och Casper 7 månader

5. Dina framtidsdrömmar?

Få ett bra jobb som jag trivs med samt flytta till hus och bort från Stockholm

6. Vad ville du jobba med som liten?

Antingen veterinär eller polis

7. Favorit mat?

Nu mera Freddes köttfärsås med vildsvin, annars mormors köttbullar, fisksoppa och lax och mammas köttfärssås

8. Vad är du tacksam över?

Mina barn är jag otroligt tacksam över, även att jag har en mamma och pappa som ställer upp. Sambon som står ut med mig. Och att jag har tack på huvudet samt mat på bordet

9. Hur många barn vill du ha?

Jag är rätt nöjd med dom 3 jag har men samtidigt så vet jag inte alls hur det ser ut om 5 år.

10. Vad har du för utbildning?

Jag är utbildad barnskötare (tycker de ordet känns lite hemskt om jag ska vara ärlig)

11. Är det något du skulle vilja att jag skrev mera om i min blogg?

Nej jag tror inte det, du känns som en öppen och ärlig mamma och att du skriver öppet och ärligt, du visar att allt inte är guld o gröna skogar o rosa fluff fluff. Vilket jag tycker är otroligt bra. Du har en stor och bra variation i din blogg oxå =)

​Jag nominerar

@Carrojohansson @malow @mamasangel @LokisMammis @MammaSandra @basiil @jorgensen @minimela @Sanna__S @JamesMamma 

@tildix 

Och här kommer mina frågor.

1. Vem är du? Berätta lite kort om dig själv

2. Ditt favoritdjur?

3. Din största rädsla?

4. Vilket föredrar du och varför? Läsa böcker, skriva eller titta på tv

5. Har du någon gång legat på sjukhus förutom eventuell förlossning? Om svaret är ja, varför?

6. Vad är det du fastnar för hos kompisar?

7. Vad gör dig riktigt glad?

8. Har du något beroende?

9. Har du ett måste direkt på morgonen när du vaknar? (tex dricka kaffe)

10. Har ofta kollar du sociala medier eller bloggar?

11. Kan du nämna 3 favorit bloggar?


Ser fram emot att läsa era svar =)

Likes

Comments

Allmänt

Ja, som ni vet så skulle vi på kryssning i fredags och innan de skulle vi hämta Cleo osv.

Vi kom iväg och hämtade Cleo trots att Casper hade varit verkligen helt omöjlig på natten. Han vaknade första gången vid halv 12 men somnade om väldigt fort i min famn trots att han inte fått någon mat, efter de så la jag ned honom i sängen och fick sova i 2 timmar tills han vaknade igen. Vid 2.. Sen fick jag verkligen inte honom att somna om, hur jag än gjorde.

Så istället då för att det skulle vara 2 stycken griniga föräldrar så gick jag ut till vardagsrummet och satte mig där med Casper och han lekte på. Visade absolut inga tecken på att vilja sova alls.. Vid halv 6 somnade han äntligen, då kröp även jag ned o kunde slappna av så jag och Casper sov på soffan tills han vaknade nästa gång vid 8 men då var det absolut ingen ide att försöka få honom att somna om. Så han fick lite gröt till frukost och jag fixade disken, packade det sista osv. Vid halv 10 tyckte jag att det var dax för Fredde o vakna eftersom vi skulle hämta Cleo vid halv 12 senast.

Fredde behövde absolut inte kliva upp om han inte ville äta frukost vilket han inte gjorde men han tog Casper en stund så jag fick fixa det sista.

Därefter så hämtade vi Cleo och Fredde stannade på mc´donalds för att handla frukost.

Efter det så åkte vi hem, jag hoppade in i duschen o typ väntade på att klockan skulle gå och Melissa skulle komma hem samt att vi skulle åka in till Slussen.

Där mötte vi upp Leo och Therese med barn och gick sedan till båten. Melissa blev helt stum när hon förstod att vi skulle åka med den och Cleo hade fullt upp med att titta ut, leka och röja med Loke. Men att kliva på båten gick väldigt bra, bättre än jag trodde faktiskt. Kryssningen i det stora hela var bra, men det var även en del dåligt oxå.

Det var så mycket tjat på barnen, det blev för mycket tillslut. Fredde blev sur ett tag men sedan släppte det efter maten och vi kollade på en show.

Det fanns ju ett lekrum men det var så sjukt litet.. Helt galet, nästan så toaletterna var större. Visst nu åkte inte vi någon specifik barn båt men det var ändå dåligt tycker jag.


Det blev tyvärr inte så mycket bilder, det var så sjukt mycket folk och fullt ös hela tiden så dom tankarna försvann lite.

Här i alla fall är det Melissa som dansar till showen (ja jag vet mörka bilder men det är ju inte det bästa ljuset när det är show) Det var väldigt kul o se och på detta vis är hon verkligen inte alls blyg eller någonting. Det skulle ju vara guld värt om hon blev satt på någon dans på fritiden eftersom hon älskar att dansa.

Det är även en bild på min och Melissas drink, min den röda och Melissas den blåa. Alla barnen fick likadan med sånt där lysrör. Vad jag och Therese drack då vi oxå fick samma har vi ingen aning om. God var den o det var Fredde som beställde så det blir nog bra.

Vi gick o la oss vid 24 och barnen somnade som stockar. Båten gungade ju en del så dom vaggades väl till sömn. Jag vaknade någon gång på natten där av att Casper ville ha mat så när ja skulle upp och fixa så kände jag mig riktigt riktigt full.. Och jag hade druckit en halv grogg.. Det var så jävla läskigt, men det var lixom bara kroppsmässigt jag kände mig full, inte huvudet. Men sen kom jag ju på att båten gungat ganska duktigt när vi la oss. Så då var det inte så konstigt att jag kände som jag gjorde heller.

På lördagen så vaknade tyvärr varken Fredde eller Leo på sina bästa humör eller Fredde gjorde men det dalade av sen, hans bra humör alltså. Så halva tillbaka kryssningen så var Fredde mindre glad och på sätt o vis förstår jag honom. Det är jävligt påfrestande när man har 2 stora barn som tjatar hela tiden och inte lyssnar. Men samtidigt så känner jag att man kan faktiskt försöka bita ihop.

Det blev bättre med tiden (tack o lov) och det var dax att kliva av båten.

Därefter så skulle vi med tunnelbanan hem medan Leo och Therese med barn skulle hämta bil och äta. Dom kom iväg före oss då det var strul med tunnelbanan. Den var sen.. Alla tunnelbanetåg var sena. Varför?? Jo pga av hala spår och det är INTE ENS VINTER ÄN!!!


​Grabbarna sitter o tittar ut typ.

Vi kom i alla fall hem tillslut och därefter åkte Fredde till affären för att köpa lite bak saker. Eftersom vi skulle fira Cleo på söndagen och det skulle komma en del så valde jag att baka lite. Och eftersom Fredde satt tiden vid 12 så fanns det ju ingen risk att jag skulle hinna baka på söndags morgonen.

Men barnen gick i alla fall o lekte lite när vi kom hem, jag tog fram vildsvins köttfärs, packade upp och pratade med mamma o pappa i telefonen.

Efter ett tag så kom Fredde hem och han började med maten, vi åt och det var så sjukt jävla gott.. Till o med barnen vräkte i sig. Men där efter så kom Leo och Therese hit, Therese skulle hjälpa mig att baka o Leo o Fredde skulle spela tv-spel. Och barnen röjde runt som vanligt.

Bakningen gick bra och jag gjorde de jag skulle o Therese var snäll o fixade ihop kokostopparna. Så skönt att ha det gjort. Sen började barnen bråka och vi alla var trötta så dom åkte efter ex antal timmar.

Jag gick o la mig bara någon timme efter att jag lagt barnen och jag verkligen kronslocknade... Jag var så trött.

Upp dagen efter o plockade undan och fram det sista, Fredde åkte iväg för att se om han hittade någon tårta och köpte mera mjölk. Men tårta hittade han inte men han hittade mums mums fast i större storlek och fingrar som Cleo verkligen älskar.

Innan 12 fick Fredde det första samtalet om att folk var här, vi har ju ingen portkod här + att det inte funkar att ringa till mobilen. Det är helt sjukt så vi måste alltid åka ned o öppna dörren. Sen ramlade det bara in folk.. Det var riktigt kul att det var så många som ville komma. Cleo blev överlycklig och han fick precis det han önskade sig.. Otroligt mycket lego. Han är helt galen i lego och han önskar sig allt från serien Lego City.

Efter några timmar och en del fika, prat och skratt så började folket droppa av. 

Därefter var det dax att åka o lämna Cleo till hans far och denna gång gick det bra, så skönt men o andra sidan så åkte Cleo dit med vetskapen att han snart ska hit igen. Men det är så skönt att han inte blev så där jätte ledsen som han brukar.

När jag, Fredde och Casper kom hem igen så var det så tyst och lugnt att det nästan blev jobbigt innan man vande sig. Det har varit ljud och rörelse hela helgen, non stop.. Och helt plötsligt är det så tyst att det nästan var öron dövande. Helt sjukt.

Men vi satte oss och åt, myste lite. Nattade Casper och efter någon timme gick även jag o la mig. Så skönt. O dessutom hann jag somna i ca 10 min innan Casper vaknade o ville ha mat. SUCK.. Men i det stora hela har det varit en bra men rörig helg. 

Nästa gång jag åker på kryssning med barnen dock så kommer jag åka en annan båt som är lite mer barnvänlig.

Likes

Comments

Casper

Precis som rubriken säger. Olyckor är verkligen något som sker dagligen och händer så otroligt lätt. Och att det händer dagligen gör de faktiskt, man kan tappa ett glas, slå till en arm i dörren eller sparka sönder tårna i något som alltid har stått på samma ställe.

Det kan vara kanske lite allvarligare olyckor som bruten arm, fot, ben eller kanske en ordentlig eller lindrig stukning osv..

Olyckor har jag märkt händer ofta barn, lugna som inte.

Som jag tänkt så många gånger att jag är så förvånad över att Cleo inte legat mer på sjukhus än han redan gjort. Typ brutit armen, benet eller nåt sånt.

Eller att Loke inte har skadat sig mer, och dom 2 tillsammans... Ja, vad ska man säga.

Men denna gång var det lilla Casper som skada sig, och han orsakade det inte själv.

​Denna gång låg han lugnt o stilla o sov..

Så vem kommer där då? Jo lilla Aron på 1 1/2 år.. Ingen av oss hängde med när han kom med en lite större variant av bil och kastade den på Casper. Vilken smäll.

Casper vaknade såklart och samtidigt som tårarna rann så kom blodet. Självklart fick jag panik medan dom underbara Therese och Leo var hur lugna som helst. Självklart fick han sig en blåtira och jack i ögonlocket (därav blodet) men utöver det så gick det bra.

Har till o med varit till ögonläkaren o kollat men han frågade mer på skoj och med glimten i ögat vad jag egentligen gjorde där. Det såg jätte bra ut, ingen skada i ögat (jätte skönt) och det tog egentligen mer tid att prata med läkaren om lite allt möjligt och få massa beröm över att Casper var så söt och snäll. 

Therese fick ju vad jag självklart förstår otroligt dåligt samvete men det är som jag sa till henne att det var en olycka. Aron är bara 1 och 1/2 år, han förstår inte vilka skador man kan få. Och dessutom så det hade lika gärna kunnat vara någon av mina barn som ändå är 7 och 10 år eller att jag själv kanske missbedömt avstånd på någonting.

Jag tror absolut inte att detta är Caspers första och ända skada under hans liv om han så skulle orsaka det själv eller inte. Och just nu så har han ett litet märke kvar men inget mer än de, svullnaden har gått ned, han är inte alls lika röd.

Men jag förstår samvetet hos Therese, jag hade fått skit dåligt samvete om mina barn råkade göra illa Aron eller Loke. Trots att man vet att det var en olycka.

Och dessutom så det blev ingen värre skada än så här, vilket är skönt för alla parter.

Men jag är sååå glad och tacksam över att Therese o Leo fanns där, bege 2 kollade. Leo svalkade ögat med en fuktig duk och Therese lugnade mig. Jag hade fått så mycket värre panik om det hade hänt hemma. Att Casper kanske slagit till sig själv med någon leksak vilket han gärna gör. Så jag är glad att jag var där o som jag skrivit så många gånger nu. Det var en olycka, Aron fick en tillsägelse men han är fortfarande ett litet barn och förstår inte alls. Han blev skit arg på Therese som sa till honom att han inte fick göra så. Det är humör i den där lilla kroppen men så go o helt fascinerad av små barn. Och vill så gärna hjälpa på olika sätt, sen kanske det inte alltid går så bra alla gånger.


Likes

Comments

och nätter som de varit hela denna vecka har fått mig att bara vilja kliva utanför dörren.. Fy fan. Jag har försökt få Casper att somna om i över en timme nu och han somnar till men så vaknar han igen o ska pilla på något eller bara titta runt.

Så med mycket brist av sömn så har det inte alls blivit mycket bloggande. Tyvärr...
Just nu sitter jag på balkongen och svalkar av mig lite, dels irritationen som inte hjälper någonting o sen för att de är så varmt i vårat sovrum.

Om några timmar är det även dax för kryssning men innan de är de hämta barn, duscha, packa de sista och bara där känner jag mig helt lost.. Det är första gången jag åker med barn så de ska bli spännande 😂

Nej, nu måste jag försöka få Casper att sova...

Likes

Comments