Header
View tracker

Tankar och funderingar

Så här är det.

Jag har tvekat länge om jag ska skriva klart detta inlägg eller inte?

Jag har skrivit för att sedan suddat ut, skrivit igen och suddat ut. Men rubriken har stått kvar. Detta inlägg är rätt så intimt och något jag vet pratas rätt mycket om där ute.

Det här med amningen och brösten.

Det jag först känner att jag måste skriva är att jag ångrar INTE för en sekund att jag ammade Casper. Att jag fick möjligheten att göra det med tanke på att det inte funkade med dom andra 2. Det var så mysigt och det var bland det bästa jag har gjort.

Samtidigt så eftersom jag nu har barn som vuxit upp på både ersättning och bröstmjölk så kan inte jag förstå varför det blir sådan hysteri mot dom som väljer att inte amma. Det är fan upp till dom och ersättningen är minst lika bra. Kanske inte exakt men ändå minst lika bra. Jag vet att det finns så många som medvetet väljer att inte amma av olika anledningar och dom anledningarna har inte vi andra med o göra så länge dom inte talar om det men det betyder fan inte att alla andra har rätten att kasta skit på dom.

Likadant dom som ammar och hur länge? När fan gav det oss människor rätten att sitta och klanka ned på folk? Hur dom väljer att göra och inte.

Men i alla fall, ryktes med lite av min irritation om ämnet ovanför.

Det jag ville skriva var att som jag skrev tidigare, jag ångrar verkligen inte att jag ammade Casper, det var mysigt, helt underbart och man kunde skylla på att man skulle gå o lägga sig o amma o man bara "råkade" somna 😂 haha

Nej men det var otroligt mysigt.

MEN.. Nu mera när det är över, sen ja ca 3-4 månader tillbaka så kan jag ärligt säga att jag HATAR mina bröst och vad dom har blivit. Jag riktigt skäms över dom.

Jag har ammat 1 barn och det känns som att jag har 2 tyg bitar som hänger. Jag hatar de.

Jag vet att det bara är att acceptera och speciellt när man inte har flera tusen att fixa till brösten samt att jag försöker intala mig själv att jag ammad faktiskt min älskade son, jag gjorde något bra.

Men när jag knappt vill visa mina bröst för Fredde så ja, då trivs man verkligen inte.

Jag pratade med en person om de där, och svaret jag fick var att "ja men jag har ju oxå hängiga bröst. Och det är helt naturligt". Och ja, jag vet. Det är helt naturligt MEN denna person har ammat 3 barn och ser ut som mig när jag har ammat 1!

Det känns verkligen skit att känna som man gör men det är så här jag känner. Tyvärr.

Jag tycker inte alls om hur dom ser ut. Jag är nöjd med resterande kroppen men mina bröst kan tyvärr få mig att börja gråta ibland känns det som.

Nu kanske en del av er anser att jag är löjlig och väldigt kroppsfixerad men så är inte fallet. Men det kan ju vara trevligt om man trivs med sig själv. Eller åtminstone acceptera sig själv. Men men.. Det tar väl tid.

Men ja, jag vet att det finns kvinnor, mammor där ute som känner precis som jag. Och jag tänker inte skämmas för att jag känner som jag gör eller tycker som jag gör. Men däremot så skäms jag för hur dom ser ut.


Så mysigt. Och självklart så skulle jag kunna göra det igen. Utan att tveka ❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Allmänt, Tankar och funderingar

Jag sitter just nu hos Therese o passar hennes son Aron medan hon är iväg o tränar. Han har somnat efter att ha kämpat emot ända sen jag kom hit men så fort Therese försvann så somna han i min famn. Självklart så vaknade Casper nu som sovit sen 12.30 typ.
Förstår inte varför barn inte kan sova samtidigt 😂😂

Just nu sitter jag o kämpar emot mitt hopp.
Paret från lägenheten jag ringde på igår hörde av sig idag o ville kolla på våran o jag (beroende på hur Fredde jobbar) ska även kolla på deras samtidigt.

Så imorgon är Madde så snäll och hjälper mig att städa/hålla koll på barn.
Men jag kan verkligen inte låta bli att hoppas, hoppas o hoppas att vi får lägenheten om de nu är så att jag gillar den.
Men samtidigt så vet jag att jag kommer bli så sjukt besviken om de inte blir så, så jag kämpar järnet med att inte hoppas för mkt.
Men fasiken vad svårt det är..
Men vi får helt enkelt se imorgon. O framöver vad som händer och fötter.
Nervös som fan blev jag i alla fall 😂😂

Likes

Comments

View tracker

Allmänt, Casper, Cleo, Melissa

Alla har vi ju behov av olika saker, nya kläder, mat osv

Just nu har både jag och barnen stort behov av nya kläder.

Men barnen kommer ju alltid att gå först och dom växer massor hela tiden.

Melissa behöver:

* Klänningar

* Kjolar

* Leggins

*Barnkläder

* Strumpbyxor

* Tröjor i alla format

* Jeans

* Mjukisbyxor

* Och självklart, underkläder.


Cleo behöver:

* Jeans

* Mjukisbyxor

* Shorts

* Tröjor i alla format

* Underkläder

*Badkläder

*Långkalsonger i denna kyla


Casper behöver:

ALLT!!

* Boddy´s

* Byxor

* T-shirt

* Långärmade tröjor

* Koftor

* Strumpor (för kalsonger har han inte än)


Det är verkligen helt galet att dom växer så fort.

Dom behöver ju inte massor här hemma men samtidigt så vill jag självklart att dom ska ha något att byta med. Jag vill ju ha kvar barnens kläder som jag köpt här hemma, precis som barnens fäder vill ha kvar "deras" kläder där hemma.

Melissas jeans är för smala i midjan, vissa av hennes linnen visar magen och hon äger varken klänningar eller kjolar. Då jag rensade ut det när det blev försmått.

Cleo´s kläder, det mesta av det eller rättare sagt spec byxorna börjar bli på tok för korta i benen. Han ser rätt söt ut.

O Casper, ja han växer ju som vanligt. Och eftersom han växer som han gör så känns det onödigt att köpa på sig hur mycket som helst i en storlek. Jag har ju alltid varit sån att jag köper i olika storlekar så han har något att växa oxå.

Så ja.. Tiden går för fort.. Mina små barn är inte så små längre.

Melissa har ca 140/146 i kläder, Cleo ca 122/128 och Casper 80/86 har han nu.

Ja, vet att jag har skrivit detta förut. Men vart tar tiden vägen? Skrämmande ju.

Mina älskade trollungar ❤

Likes

Comments

Allmänt

Idag hade jag tänkt att ta en paus från denna lägenhet och åka o sätta mig hos Therese.

Kan vara skönt att slippa se dessa väggar trots att jag vet vad som måste göras men det var så länge sen jag träffade henne så det ska bli skoj att sitta o dricka kaffe och snacka skit.

Däremot så vet jag inte om jag kommer att vara där hela dagen som jag brukar men ska i alla fall passa Aron under tiden som Therese är iväg o tränar.

Jag hoppas på att få höra någonting om lägenheten jag ringde på idag men med samtalet att utgå ifrån så tror jag verkligen inte det.

Jag ringde tidigare ikväll och talade om vem jag var och att jag hade sett deras lapp dom satt upp. Han som svarade frågade lite vart jag bodde, vilken våning osv.

Men så när jag sa det att jag och min sambo är intresserade och att vi/jag gärna ville komma och kolla NÅGON dag om det var möjligt. Han svarade med en rätt kort ton och talade om att det inte funkade ikväll för att hans sambo hade tandvärk och det säger jag absolut inget om, vet hur ont det kan göra.

Men det var de han sa sen, "Vi hör av oss när och om vi får tid antingen med sms eller samtal" Då fick jag känslan att det kommer inte bli nåt. Samtidigt som att det står ju inte ristat i sten heller att dom inte kommer att höra av sig men jag tycker ändå att det lät lite halvskumt.

Men sen tror jag oxå att dom har några som ringer säkert varje dag. Men om man inte vill ha fler som ringer så kanske man ska ta bort lapparna.

Men men, vi får helt enkelt se vart det leder.. Men jag vill ha en större lägenhet. Håller på att få krupp här hemma 😂

Likes

Comments

Listor/Utmaningar

Dag 4 i #julutmaningen av @bolmgren och @namnoribebisen

Och denna dag handlade det om vad man köpt till sina barn..

Ja, med de mesta inslaget så minns jag de knappt 😂

Varje år så får vi köpa något till barnen från svärfar och hans tant så de jag skriver upp här som vi köpt kanske innefattar det som kommer komma från svärfar när dagen väl är där. Men i alla fall..

Melissa:

* Frost lego (hoppas verkligen inte att hon blir besviken för att det blev med Anna och inte med Elsa)

* Nerf (eller vad den hette) En "pistol" man ska pricka en tavla med typ

* Ny hårborste, hårspännen, även ögonskugga (kommer enbart KANSKE användas på jul och riktigt speciella tillfällen och enbart ögonskugga)

* En ring som skiftar färg beroende på humör

* Jag vet att de är nå mer men minns verkligen inte..

Cleo:

* Flygplan yatzy

* Pil och båge från Disney

* Nerf

* Nå pärlgrej. Heter Qixels men det finns ju en del olika och minns inte exakt vilken han fick.

* Även han får en ring som han velat ha ett tag

Casper:

* Musik fjärkontroll

* Musik mobil

Vi har egentligen inte köpt så mycket till Casper för han har typ allt, vi har fått en massa leksaker från Leo och Therese vilket jag uppskattar enormt och sen så är det svärmor´s första barnbarn så risken finns ju att han blir bortskämd där + att han får en gåstol från svärfar. Sen kommer nog Casper vara mer intresserad av papper och snöre än sakerna i..

Men en del av barnens julklappar är som sagt från svärfar och någon kommer att hämna under barnens lilla julgran som dom har på sitt rum. Som dom kommer att kunna öppna på morgonen. Men dom stora har även fått en gemensam julklapp och det är en cd- spelare då deras har gått sönder för länge sen. Så jag tror att den kommer att bli en av dom bästa.

Likes

Comments

Listor/Utmaningar

Ja eftersom jag inte riktigt kunnat fixa detta med #julutmaningen av @bolmgren och @namnoribebisen på några dagar så kommer här dom jag missat, men självklart i olika inlägg.


Så detta är alltså dag 3 egentligen.

Vad önskar jag mig i julklapp?

Jag vet faktiskt inte egentligen, visst finns det en del som jag skulle vilja ha men samtidigt är det inget jag vill önska mig antingen för att jag anser att det är för dyrt eller onödigt.

Men trots det så ja, jag skriver det jag skulle vilja ha/önskar mig:

🎁 En ny liten dator 💻

🎁 Ett frisör besök 💇

🎁 Ett spa/hotell besök, god mat med Fredde 🛀

🎁 En ny garderob. Alltså nya kläder. 👗

🎁 En ljusbox 💡

Men framför allt önskar jag och hoppas att min familj, nära och kära och absolut folk där ute oxå ska få en bra jul. Vare sig man firar det eller inte.


bild lånad från Mini interiör

Likes

Comments

Allmänt, Casper

sover min lilla trollunge för natten.

Han blev rätt strulig efter att han sovit middag och jag misstänker att det beror på att han somnade senare än han brukar samt att han inte alls sov lika länge som han brukar.

Så, ja man kan väl säga att jag inte hann med så mycket som jag hoppades när han oftast brukar leka själv. Men ja, man får vara glad för de lilla.

Jag tog ju i alla fall tag i barnens rum och hängde en tvätt + att jag fick en halv ofrivillig sömn, självklart så däckade jag tillsammans med Casper.

Men sen har jag praktiskt taget velat sitta så här:

Nej jag är verkligen inte bekväm med att vara på bild. Och det kanske syns.

Jag hatar det men men.. Man kanske uppskattar det sen när man blir äldre.

Så just nu sitter jag här i min ensamhet med min otroligt onyttiga Center men det är ju så gott. haha

Och hade tänkt att fixa och förbereda lite inlägg.

Ha de gott

Likes

Comments

Allmänt

Klockan är efter 13 och nu som först har jag fått i mig något att äta, jag har satt mig ned och sitter även framför datan.

Fredde åkte till jobbet för ett tag sen, vilket innebär att han är hemma i natt någon gång. Men medan han var hemma och kunde ta Casper passade jag på att städa inne i barnens rum. Har tänkt att städa hela lägenheten men det är lättast med ett rum i taget. Och barnens rum var de som kändes bäst att börja med. Eftersom det är även där jag hänger tvätten när inte dom är hemma o sen är man inte där så mycket.

Men alltså... Skit. Det var lego överallt och så dammigt. Skäms över hur dålig jag har varit att städa där inne men nu är det gjort. Deras lilla gran är uppställd och grenarna utfällda så nu väntar den bara på att få bli klädd av barnen. Jag ska däremot sätta dit ljusslingan, glittret och 2 st tomte huvuden innan dom får börja med sitt.

Annars då? Jo jag väntar på att tvättmaskinen ska bli klar, hade tänkt att fixa lite inlägg här men först och främst ska jag försöka få Casper att somna i hopp om att jag inte somnar med honom och hitta laddaren till datan.

Annars så blir det nästa rummen att städa, lilla hallen och vårat sovrum. Hinner jag innan jag känner mig för slut så blir det även toaletten så tar jag köket och vardagsrummet imorgon.

Jag ska även ringa/sms på en större lägenhet. Det var en familj som satt upp en lapp som vill ha en 3:a medan vi vill ha en 4:a minst.. Men man vill ju inte ha en som kostar multum.. Fredde är ju tyvärr den ända med stadig ekonomi...

Men jag söker och kollar runt. Ett helg jobb bara skulle vara ett plus. Kväll kan jag ju inte just nu, eftersom att Fredde jobbar som han gör och ibland som han inte gör. Men saken är den att han inte har några fasta tider överhuvudtaget någon gång eller dag.

Men man får helt enkelt se vad som händer.

Men kommer inte mina inlägg upp nu på dagen så har jag somnat med Casper och då kommer dom upp ikväll när han har somnat eller när han sitter o leker eller nåt.

Ja vi får helt enkelt se vad som händer och fötter. Nu måste jag leta laddare innan datan dör..

Hoppas ni får och har en bra dag 😘

Likes

Comments

Allmänt, Casper, Cleo, Melissa

Ja som alla vet så är barn.. Just barn och dom har alla sina idéer. Kanske inte alltid dom bästa men dom finns där.

Jag sitter just nu med barnen på nedervåningen och dom har kollar på julkalendern och nu är det Bumbibjörnarna.
Men Cleo valde att leka oxå med legot och Casper sitter bredvid och leker med sina saker. Men när Cleo började leka så kom Melissa oxå på att hon ville leka.

Men.. Då Cleo var först så hade han tagit gubbarna i ena påsen och Melissa blev skit sur för hon skulle minsann ha "sin" gubbe. Men bara ett kliv åt sidan så finns det en låda full med lego. Och även där finns det gubbar. Men då hette det istället att lego var för barnungar, det var tråkigt att leka och att Cleo alltid tar de hon vill ha.
Men som jag förklarade för Melissa så det finns fler och Cleo var faktiskt först med att ta sakerna. Så eftersom de finns fler så ansåg jag inte att de var något att bråka om.
Men Melissa som har de bästa morgon humöret vräkte ur sig till mig att jag praktiskt taget var dum i huvudet som ansåg att hon kunde hämta dom andra gubbarna. De kunde Cleo göra... För hon skulle minsann ha "sin" gubbe.
När Melissa blir så de humöret så är de inte mkt att säga.. Så jag gick därifrån, och när jag kommer tillbaka har Cleo varit så snäll att han gett Melissa "hennes" gubbe.
Men inte fan leker hon för de....

Vet inte om jag ska skratta eller gråta 😂😂

Det är tur att denna lilla kille inte har börjat med samma sak än men de kommer väl de oxå. Han blev skit sur igår när Fredde busade med honom och tog sleven ifrån honom lite då och då 😂


Det är så underbart med barn 💕💕


Ang julutmaningen från @bolmgren och @namnoribebisen så har jag ju missat gårdagens, så det kommer komma upp 2 st ikväll eller imorgon. Beroende på vad jag hinner 😄 För de är kul att svara på dessa frågor. Har ni missat den så gå in och kolla 🖒 I väntan på julen 😉😉

Likes

Comments