Suddig bild med dålig kvalla men man får allt lyxa till det litegrann ibland. Själv har jag ont i halsen och är stressad över matteprov som vi har imorgon. Idag ska Rebell longeras om inte banan är frusen annars får vi ta och skritta ut.

Hoppas ni får en bra torsdag!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ja något inlägg igår kväll på hur det gick blev det ju inte... Men det kommer nu istället. Jag är nöjd med hur Rebell skötte sig under gårdagen och han var riktigt fin i sprången även fast jag inte kunde se några avstånd alls. Jag kände mig lugn och lyckades koncentrera mig även fast jag kom fel på typ varenda hinder.


Jag vann inget maskeradpris för min utklädnad men det förstår jag då det var folk som hade lagt ner mycket mer tid på att klä ut sig än vad jag hade. Tjejen som vann i min klass var utklädd till tomte och hon var faktiskt värd det, så GRATTIS!


Sen efter prisutdelningen för klassen så fick jag hjälp av Miranda och Emma som höjde hinderna lite så jag fick ta några språng. Rebell hoppade jättefint och även fast han var lite trött så luftade han stort över 110cm. Jag tror att om han inte hoppat innan och inte stått stilla och blivit kall innan så hade det nog gått bättre men man lär sig efterhand. Hoppas ni har haft en bra helg och att er vecka blir rolig. Själv åker jag ju på tisdag upp till Norrland och ska hälsa på min mamma och syskonen så Rebell ska få vila nu under veckan och så sätter jag igång honom när jag kommer hem till v45 igen.

Ha det bra!


Likes

Comments

Idag är det maskeradhoppning på lindebolet! Jag är s-k-i-t taggad, kanske inte på att klä-ut mig men på att hoppa. Alla tillfällen ger möjlighet till att träna och bli bättre. Mitt fokus idag ligger enbart på att jag ska ha en bra känsla och inte bli stressad. Sen så är högsta banhöjden 70 cm så det är vad det får bli. Jag får fota min och Rebells outfit och uppdatera här sen om hur det har gått.


Men lite annat. I onsdags var jag, Jennie, Emma och Miranda på Elmia och jag var inte hemma förens 00:20. Sen var jag jättetrött dagen efter och det visade sig lite på kvällen xp. MEN vi hade jättekul och jag köpte ett schabrak med matchande luva från Equestrian Stockholm. Ett rosa set som Rebell nu ska rocka!

Det blev lite life-update men det kan vara intressant det med. Ha en bra helg och ett AWESOME höstlov!

Likes

Comments

Likes

Comments

Blev en lugn dressyrträning igår på ängen med Rebell. Jag brukar åka med Jennie till stallet på torsdagar och hon slutar drygt två timmar efter mig så jag ägnade tiden till att sitta på skolan och plugga då jag har kemiprov på tisdag.

När vi kom till stallet så hade Miranda varit en ängel och tagit in våra hästar så vi kunde rida med Maja och dom, när dom skulle rida upp till ängen. Rebell var fin, han tycker alltid det är lika kul att få komma upp där då vi ofta avslutar med något varv i galopp så han får sträcka ut och tycka livet är roligt igen. Annars så gick det bra, typ iaf, en tjej trilla av två gånger då hennes ponny bockade och var lite busig. Rebell som sagt skötte sig exemplariskt och orkade jobba största delen av tiden. Jag funderar på om jag på något sätt ska fästa solkepsen på tränset nu för han har börjat skaka mycket på huvudet nu igen, och jag tycker det är en bra lösning istället för en martingal som bara hindar mig från att styra xD Idag fick Rebell vila då pappa är iväg och ingen annan kunde köra så jag har istället tacomys hemma själv.


Hoppas ni har haft en bra vecka och får en fortsatt trevlig helg!


Inte det mest graciösa men bjuder på lite bilder ändå! :)

Likes

Comments

Japp som rubriken säger. Nu är vi igång, jag har börjat skolan och Rebell har slut på sitt sommarlov, nu är det träning som gäller. Red honom första gången på två veckor i måndags då jag kom hem från min Norrlandstrip i söndags kväll. Så i måndags åkte jag och Jennie upp till stallet, jag tömkörde Herr Vit och Jennie red en tur barbacka på Amber. Sen när jag kom hem på kvällen så gjorde jag inte så mycket. Jag har läst väldigt mycket de senaste veckorna så det var väl ungefär vad jag gjorde resten av kvällen.

Igår så bestämde jag att vi skulle jobba lite bommar, Jennie som inte gillar att jobba så mycket hängde lite halvdant med på min idé. Vi ställde iallafall upp en studsserie på 4 steda bommar, några bommar på volt och tre stycken galoppbommar. Rebell kändes jättefin till en början och hade ovanligt nog en riktigt bra frammåtbjudning. Han skrittade riktigt fint och jag kunde känna att han jobba riktigt med ryggen och även en bit in i traven så jobbade han bra. Sen så när han börjar bli trött så började han bara skita i allt och vända in rumpan på långsidorna. Efter det så krävde jag inte så mycket av honom och galoppen blev mest bara att han sprang och kasta upp huvudet. Jag är ändå sjukt nöjd med honom och att han orkar försöka. Lille herr Vit.

Sen så idag så började jag först 11 och vi fick bara några papper sen fick vi åka hem igen. Det var en skön start och trevligt att se kompisarna igen. Har ni börjat skolan än? Ska det bli kul?

Hoppas ni får en bra start på skolan eller sista vecka på sommarlovet!

Likes

Comments

Nu har jag exakt 3 och en halv dag tills jag börjar skolan igen. Jag börjar 2:an, det är ju helt sjukt. Tyckte det var nyligen jag slutade 6:an. xD Vi fick iallafall ut det nya schemat för några dagar sedan och jag är väldigt nöjd. Jag har några sovmorgnar och väldigt mycket tidiga dagar. Det känns jätteskönt då jag både kan hinna med plugget och ordentlig ridning på Rebell. Jag hoppas även att det nya gummiunderlaget på ridbanan kan komma innan det börjar frysa på. I vintras kunde jag nästan inte rida ordentligt mellan mitten på november och fram till februari. Helt värdelöst då det fryser på vägarna så rida ut går inte heller. Usch. Jag älskar egentligen hösten och de lite kallare månaderna mer, framförallt nu när jag flyttat till Skåne och slipper all snö. Jag tycker om alla mysiga täcken och tjocka jackor, men när det blev som förra vintern så är det inte kul....

På tal om varma jackor som jag nämde. Jag har nu bara en tjock jacka i stallet, vilket är min reflexjacka. Det är så långt ifrån graciös och snygg man kan komma men den funkar när det blir isande kallt och man inte har något annat. Men iallafall så funderar jag på att införskaffa en ny vinterjacka eller kappa. Och den jag har tittat på är Uhip's 3 in 1 coat. Den skulle vara smart då jag kan ta av dunlinern på sommaren och har regnkappan när jag jobbar under lägerna. Har ni någon erfarenhet av Uhip jackor eller kappor? Är dom bra och prisvärda?


Likes

Comments