Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Blev en lugn dressyrträning igår på ängen med Rebell. Jag brukar åka med Jennie till stallet på torsdagar och hon slutar drygt två timmar efter mig så jag ägnade tiden till att sitta på skolan och plugga då jag har kemiprov på tisdag.

När vi kom till stallet så hade Miranda varit en ängel och tagit in våra hästar så vi kunde rida med Maja och dom, när dom skulle rida upp till ängen. Rebell var fin, han tycker alltid det är lika kul att få komma upp där då vi ofta avslutar med något varv i galopp så han får sträcka ut och tycka livet är roligt igen. Annars så gick det bra, typ iaf, en tjej trilla av två gånger då hennes ponny bockade och var lite busig. Rebell som sagt skötte sig exemplariskt och orkade jobba största delen av tiden. Jag funderar på om jag på något sätt ska fästa solkepsen på tränset nu för han har börjat skaka mycket på huvudet nu igen, och jag tycker det är en bra lösning istället för en martingal som bara hindar mig från att styra xD Idag fick Rebell vila då pappa är iväg och ingen annan kunde köra så jag har istället tacomys hemma själv.


Hoppas ni har haft en bra vecka och får en fortsatt trevlig helg!


Inte det mest graciösa men bjuder på lite bilder ändå! :)

Likes

Comments

Japp som rubriken säger. Nu är vi igång, jag har börjat skolan och Rebell har slut på sitt sommarlov, nu är det träning som gäller. Red honom första gången på två veckor i måndags då jag kom hem från min Norrlandstrip i söndags kväll. Så i måndags åkte jag och Jennie upp till stallet, jag tömkörde Herr Vit och Jennie red en tur barbacka på Amber. Sen när jag kom hem på kvällen så gjorde jag inte så mycket. Jag har läst väldigt mycket de senaste veckorna så det var väl ungefär vad jag gjorde resten av kvällen.

Igår så bestämde jag att vi skulle jobba lite bommar, Jennie som inte gillar att jobba så mycket hängde lite halvdant med på min idé. Vi ställde iallafall upp en studsserie på 4 steda bommar, några bommar på volt och tre stycken galoppbommar. Rebell kändes jättefin till en början och hade ovanligt nog en riktigt bra frammåtbjudning. Han skrittade riktigt fint och jag kunde känna att han jobba riktigt med ryggen och även en bit in i traven så jobbade han bra. Sen så när han börjar bli trött så började han bara skita i allt och vända in rumpan på långsidorna. Efter det så krävde jag inte så mycket av honom och galoppen blev mest bara att han sprang och kasta upp huvudet. Jag är ändå sjukt nöjd med honom och att han orkar försöka. Lille herr Vit.

Sen så idag så började jag först 11 och vi fick bara några papper sen fick vi åka hem igen. Det var en skön start och trevligt att se kompisarna igen. Har ni börjat skolan än? Ska det bli kul?

Hoppas ni får en bra start på skolan eller sista vecka på sommarlovet!

Likes

Comments

Nu har jag exakt 3 och en halv dag tills jag börjar skolan igen. Jag börjar 2:an, det är ju helt sjukt. Tyckte det var nyligen jag slutade 6:an. xD Vi fick iallafall ut det nya schemat för några dagar sedan och jag är väldigt nöjd. Jag har några sovmorgnar och väldigt mycket tidiga dagar. Det känns jätteskönt då jag både kan hinna med plugget och ordentlig ridning på Rebell. Jag hoppas även att det nya gummiunderlaget på ridbanan kan komma innan det börjar frysa på. I vintras kunde jag nästan inte rida ordentligt mellan mitten på november och fram till februari. Helt värdelöst då det fryser på vägarna så rida ut går inte heller. Usch. Jag älskar egentligen hösten och de lite kallare månaderna mer, framförallt nu när jag flyttat till Skåne och slipper all snö. Jag tycker om alla mysiga täcken och tjocka jackor, men när det blev som förra vintern så är det inte kul....

På tal om varma jackor som jag nämde. Jag har nu bara en tjock jacka i stallet, vilket är min reflexjacka. Det är så långt ifrån graciös och snygg man kan komma men den funkar när det blir isande kallt och man inte har något annat. Men iallafall så funderar jag på att införskaffa en ny vinterjacka eller kappa. Och den jag har tittat på är Uhip's 3 in 1 coat. Den skulle vara smart då jag kan ta av dunlinern på sommaren och har regnkappan när jag jobbar under lägerna. Har ni någon erfarenhet av Uhip jackor eller kappor? Är dom bra och prisvärda?


Likes

Comments

1. Han är avblekbar skimmel och föddes helt kolsvart, på sommaren kan man fortfarande se svarta fläckar i pälsen.

2. Han är född och har levt nästan hela sitt liv på Lindebolet, gården där han står än idag.

3. Han har nästan alltid grimma på sig i hagen (även om han är världens mest lätthämtade häst) då han har solkeps på grimman eftersom han annars bränner sönder mulen.

4. När han var yngre hoppade han ut från ridbanan över staketet som ligger på 120.

5. 04-05 stod han hos en tjej jag känner idag som tävlade dressyr på honom och red ett program med enbart 8:or och 9:or. Detta visste jag inte om förens för någon vecka sedan.

6. Han älskar att hoppa och har alltid haft talang för det.

7. Han är extremt bekväm att rida barbacka på.

8. På lindebolet, framförallt för de som ridit där längre, är Rebell känd som den hästen som antigen bockar runt och bråkar eller som fryser fast i marken och vägrar gå.

9. Han tycker om att man håller fram handen som att man ska klia honom men man håller den stilla, så får han röra huvudet istället.

10. Han är livrädd för kor! Alltså jag menar verkligen LIVRÄDD, eller så spelar han bara när jag sitter på för då dampar han sönder totalt.


Nu kanske ni har lärt känna min buspålle lite mer! Hoppas ni får en bra vecka och vi hörs snart igen!

Likes

Comments

För ungefär en vecka sedan så slutade det sista lägret på Lindebolet för i år. Det känns skönt med jag önskar att mitt eget läger varade lite längre. Jag var ju med på lindebolets hoppläger tillsammans med Klara och hennes ponny Freja och Maja (med flera). Det var jättekul och jag är sjukt imponerad över mig själv och Rebell. Inte bara att vi lyckades ta oss över 110 cm, vi lyckades även göra det barbacka. Otroliga lilla ponny (hjärtögon)


Dessa två är några som betyder så otroligt mycket för mig och jag tyckte vi hade sjukt roligt de dagarna! Klara och Freja till vänster, Maja på lindebolets häst Sesam till höger. Klara har även en egen blogg som jag tycker ni borde titta in, klicka då HÄR! Alla bilderna är tagna av Miranda Lind, Lindebolarna.

Likes

Comments

...så städas och märks allt! Och ibland alla. Igår hade hon lite extra kul och märkte även min polle. Sen så fick lillprinsen nya klackar av hovslagarn, samtidigt som livet som lägerledare går vidare....

Likes

Comments

Lillemannen fick komma in och mysa lite här om dagen och jag passade på att massera honom lite och så kleta in honom med allt möjligt på alla ställen xD. Nä men solkräm på mulen och lite hästsalva på skavsåren. ❤️ Min lille prins polle!

Hur sur kan man se ut... Hoppas ni får en bra vecka iallafall!

Likes

Comments