Hej!

Det var så himla länge sen, men jag har verkligen inte haft någon lust till att skriva eller till att träna för den delen.

Men det har hänt en del sen sist, jag har bytt jobb, köpt mig en unghäst så jag har numera en gammal dam och en ung vild tjej. Sen har jag även blivit Ford ägare. Så livet har gått upp och ner, men saker och ting börjar falla på plats.

Jag körde kortvasan, del 1 i tjejklassikern på 4 timmar och 5 minuter eller något sådant, hur stolt som helst! Var verkligen ur mysigt att köra loppet, strålande sol, varma drycker som delades ut under loppets sträcka, strålade humör i spåret och riktigt bra spår. Men det var bland det jobbigaste jag gjort! sticker inte det under stolen. Skavsåren på min tå var inte dåligt, att gå från bussen till omklädningsrummet var en smärtsam resa haha men det var verkligen en kanondag!! Det var hur skönt som helst att sitta ner efter loppet.

Träningen har jag börjat ta upp igen, men denna gång ska jag ta det långsamt och lyssna ordentligt på kroppen. Idag var jag ute och sprang för första gången på länge, 23minuter tog rundan, blandade på med lite gång för min kondition är inte den bästa. Men superstolt att jag tog mig ut och sprang trots att lusten till det var noll. En stor klapp på axeln.

Så nu blickar jag framåt och ska verkligen ta tillvara på all tid. Mindfulness.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag är en sån dag som man helst inte vill ha i fjällen, dimmigt och jävligt. 0 sikt i slalombacken.

Så jag tog fram mina längdskidor och skulle åka 11km rundan. Jag måste säga att det aldrig har gått såhär dåligt. Mitt glid var obefintligt och skidorna fastnade hela tiden, mitt knä palla en att ploga nerför backarna så jag fick svälja min stolthet ordentligt idag och ta av mig skidorna i de branta backarna och gå ner. Säkerhet framför dumhet tänkte jag.

En backa som är halvbränt så bromsade jag ganska bra och skulle åka iväg i mitten men då fastnar skidorna i snön så jag vinglar till ordentligt och ligger och sekunden senare ligger jag krälandes i backen, ganska förbannad över att mitt glid är så dåligt.

Men så kommer dessa förbannade gubbarna och åker fort som fan nerför och har inga problem what so ever med att det inte är spår ner, att komma i rätt spår igen när spåren börjar, att svänga i farten och att inte ramla under dessa manövrar. Mina skidor går då bara rakt fram, de är ej svängbara i fart och framförallt inte gjorda för att åka nerför backar utan spår.

Jag förstår inte hur folk kan svänga med dessa skidor när det går fort? eller bara svänga över huvud taget utan spår. Med spår är det inga problem att svänga, då följer skidorna spåret, om det inte går för fort och en skida skär, då ligger man och krälar i backen.

Men jag klarade av 11km på tiden 1 timme och 40min även fast det gick så dåligt. Det är ingen supertid men det är en bra tid för mig som är otränad. Har hållit den tiden på nästan varje varv. Min snabbaste var på 1 timme och 30min. Sålänge det inte tar längre tid så är jag glad. För trotts allt, det gick skit idag och att jag kämpa mig igenom dessa 11km är grymt bra. yey me.

Likes

Comments

Idag körde jag en längd dag, körde 2 pass. På förmiddagen körde jag 11 km och på eftermiddagen 11 km så totalt har jag kört 22km idag. Känner mig GRYM. Tog ett lugnt tempo där jag kände att jag låg i en bra andning och kroppen jobbade på i en bra nivå.

Igår körde jag nästan slut på mig själv i början.. så idag lärde jag mig av mina misstag och körde en ordentlig uppvärmning och låg i ett lagom tempo sen. Vågade gasa lite i backarna idag, speciellt i runda 2. Så det går framåt.

Min plan är att köra 11km svängen fredag +lördag på morgonen samt ett kvällspass och på dagen köra slalom för att få ut så mycket jag kan utav min vistelse. Hemma finns väl ingen snö kvar att åka på så det gäller att passa på att få några mil i kroppen inför kortvasan.

Köpte ett sätt igår med jacka + byxor och dom var kanon att åka i, på förmiddagen hade jag en "keep warm" underställströja, gudomligt skön ( även den införskaffade jag mig igår ) på mig under jackan och sen bara byxorna och det var precis lagom! Andades bort svetten som en dröm.

Nu på em så hade jag ett linne i andas matrial under tröjan samt ett par träningstajts under byxorna då dimman drog in och de blev kyligare, det blev också super, andades hur bra som helst, kände aldrig att det blev för varmt!

Jag får inte glömma min otroliga mössa som jag fick i julklapp av min bror, hur skön som helst! sen min checka midjeväska, innehållandes en blåbärssoppa och min mobil med musik.

Så idag var det en kanon dag! Nu väntas hamburgare till middag och sen lite choklad för de är jag då värd!

Likes

Comments

Hej och välkommen hit!

Jag som har bloggen heter Carolin och är 20år. Jag kommer uppdatera i större del om min träning mot tjejklassikern detta år. Träningen dit, kosten, tankar och funderingar och allt som hör till! Men det kommer även att dyka upp andra inlägg.

Det viktigaste för mig under min resas gång är att jag mår bra och att det är kul! Jag vill känns en inspiration varje dag till att förbättra mig själv, jag vill känna att jag gör detta för mig och mitt välmående. Vill jag ligga och äta en chips påse ska jag göra det, samma sak gäller om jag vill äta en sallad till lunch, då ska jag göra det. Jag ska lyssna på min kropp.

Hoppas att du följer med mig på min resa!

Likes

Comments