Träning och spel, Upplevelser och åsikter

Att åka ut och slå en hink med bollar skulle man ju lätt kunna göra varje eller varannan kväll. Om det fanns lite belysning på stället så skulle man ju hinna det också, kvällarna börjar redan bli kortare..

Joggingspåret där jag växte upp hade belysning, med en knapp som man tryckte på när man kom dit, så lyste det 30 min. En sån lösning skulle ju kunna vara nåt, borde ju inte vara några större bekymmer om det gick att arra redan för 30 år sedan. :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Upplevelser och åsikter

Ospelbar boll? Det avgör du själv.
Grundregeln: en spelare kan förklara sin egen golfboll ospelbar varsomhelst på golfbanan utom när den befinner sig i vattenhinder. Det kostar 1 pliktslag att förklara sin egen boll för ospelbar.

Jag hittade två gamla foton i gömmorna, jag gick visst omkring och fotade även då, före mobilkamerans tid (tidigt 90-tal). Jag bjuder på det: min pappa, som hellre använde det extra slaget till någonting än att plikta. :)Likes

Comments

Upplevelser och åsikter

Nä, nu får det vara nog ett tag, kanske tur att semestertiden lider mot sitt slut. Senaste veckornas utgifter var varken planerade eller särskilt genomtänkta och den där kistan sinar visst alldeles för fort..

Det här är en sport som kräver viss ekonomisk planering, för oss som ännu inte har nått nivån där pengarna rullar in fortare än bollarna rullar ut. :)

Likes

Comments

Upplevelser och åsikter

Jag är ju själv en gröngöling och har mycket kvar att lära. Men basics i första lektionen var ändå att svinga med klubban och slå på bollen.

Det finns ett antal damer på rangen som måste ha missat den lektionen. Jag menar inte att vara nedlåtande, tycker snarare synd om dem, det kan inte vara roligt.

En dam höjde sin driver till midjan och slog som en chip iväg bollen ca 30-40m. Flera gånger. Det kliade i mig att vilja gå dit och hjälpa henne. Sen gick hon med mannen mot första hålet för att spela. På banan..! En liten stund senare såg jag en till med samma icke-teknik.

En del andra svingar rakt upp och rakt ner med sina järnklubbor. Sådär som jag nog gör i sanden hehe.. Finns säkert män också men oftast verkar det vara damer.

Men jag har sett några riktigt grymma med, som har fin sving med bra hastighet och längd. Det är kul att titta på!

Likes

Comments

Träning och spel, Upplevelser och åsikter

Putträning. Jag har en egen fin boll då som ser ut som en fotboll, den använder jag inte på banan :)

Ibland blir det lite snett och ofta lite mesigt, för kort, men jag är ändå hyfsat bra på att putta tycker jag. Vinklar har jag ju nån sorts fallenhet för, gäller bara att lyckas slå den dit man tänker med..

Man får stå som man vill när man puttar sa de på kursen. Perfekt! Jag står med hela tyngden på vänster ben, med höger tå i marken lite bakom som stöd. Där står jag stilla. Om jag står på båda fötterna är det lätt hänt att jag svajar med kroppen när jag ska slå. Så känner jag och det funkar ju rätt bra. Men alla kommenterar och verkar undra och ifrågasätta det.. Lite i stil med "Den va bra, men sjung som han ä" (från Snickeriet för den som minns denna underbara dokumentär.)

I'll do it my way :)

Likes

Comments

Outfits och prylar

Sonen behövde sin bag tillbaka. Ok, dags att köpa en egen, mammas ljusrosa skinnbag med silvergrå detaljer från 1986 finns nog inte kvar :) Jag vill dessutom bära, så jag väljer en bag som både jag och ryggen tycker om.

Kravspec:
Krav: Lätt
Önskemål: Nätt
Krav: Bra bärremmar i rätt längd (sonens bag har liksom hängt på rumpan)
Krav: Många fack, även plats för snacks till familjen när humöret tryter ;)
Önskemål: Snygg, nästan ett krav faktiskt.
Önskemål: En svart bag med vita detaljer och ett rött hjärta snyggt placerat någonstans. Ok, har nog "några" hcp-steg kvar innan jag helt får designa min egen bag..

Resultatet blev en vit/röd/svart, superlätt bag med kylbagsisolerat fack för vattenflaskan och jätteskön att bära! Och plats för extratröja, lite first aid och annat man ofta förväntas ha tänkt på. Helnöjd! Check på den.

Likes

Comments

Träning och spel, Upplevelser och åsikter

Att jogga på morgonen har jag alltid tyckt varit skönt. Eller en flowig och soft uppmjukande dansklass. Barre Move, poweryoga eller vilket skonsamt träningspass som helst som får kroppen att komma igång.

Men att ge sig ut att spela golf innan huvudet och kroppen har fått vakna och röra på sig ordentligt, det var inte min grej. Där ska man ju ta i och prestera. Omg vad illa!

En dansklass utan riktig uppvärmning är urtråkig. När man inte kan styra kroppen att röra sig som man är van, då vill man bara bryta och gå hem. Golf är ännu värre. Här är det dessutom ett resultat som påverkas, som man får leva med även om man kvicknar till mot slutet. Jag blev inte ens arg när det gick dåligt, bara uppgiven. T om när det gick bra så kändes det allt annat än bra.

Lagom efter 9 hål avklarade och frukost nummer två är intagen, då skulle jag kunna tänka mig att börja om, först på rangen och sedan på banan. Nä, att spela golf på morgonen är inget för mig.

Likes

Comments

Träning och spel

En sport som handlar om att kunna göra samma sak om och om igen. Med hög frekvens. Att träffa bollen på rätt sätt tillräckligt många gånger.

Alla kan spela golf. Till skillnad från andra sporter så ligger bollen stilla här, det är bara din egen insats som varierar.

Jag vann en slalomtävling en gång. Man skulle åka två åk med så lika tider som möjligt. Jag plogade förmodligen precis lika sakta båda gångerna :)

Man borde väl kunna lära sig att repetera en svingrörelse. Gör som Ben Hogan, rotera kroppen och håll huvudet stilla i samma position bara. Lätt som en plätt!

(Bild hittad via youtube.)

Likes

Comments

Outfits och prylar

Så var det den här frågan om golfskor. Nja, hellre ett par sköna gympadojjor att gå i.

Mitt när jag strosade omkring bland golfskorna i butiken och dissade modell efter modell tyst för mig själv.. så stod de där. Nike Lunar nånting... de liknar ju typ mina löparskor!!!!

Alltså, mina löparskor: på den nivån sköna att jag är inne på mitt tredje par i samma modell sedan 2010.

Provade. Japp, definitivt, de är mina! Nu kan jag gå hur långt som helst! Skulle egentligen kunna tänka mig att ha dem jämt, på jobbet och överallt. Det kan faktiskt vara det skönaste par skor jag någonsin har ägt..

Likes

Comments

Outfits och prylar

Jag gjorde det! Hittade golfkläder jag tycker om!

Ett par vattenavvisande vindbyxor i lite lätt street wear modell, Röhnisch till på köpet, skönaste kläderna ever!
Ett par shorts, typ samma längd och modell som alla min avklippta jeans (som är för tighta och stela att golfa i).
Ett par regular brallor, från min Pinterestgarderob :)
Råkade visst få med en snygg kortärmad top i farten med, dyr och lite preppy men varken med pikékrage eller rosa..

På XXL fanns en lagom tjock långärmad övertröja med huva och en lite tunnare med polokrage (och flera schyssta tights att dansa och springa i, oups....)

Från H&M sport har jag sedan tidigare ett par tunna långärmade, de funkar perfekt, älskar deras nya sporthörna!

Välekiperad! :)

Likes

Comments