Det var här jag hade tänkt att skriva om vinterträning och om att gå all in och träna upp styrka, svinghastighet mm.

Istället tog jag ett felkliv och bröt ett ben i foten, väntar på operation, sedan blir det läketid och rehab.
Här får helt enkelt bli lite stiltje, troligen en bra bit in i nästa säsong. Skynda långsamt, träna hårt och fokuserat och komma tillbaka är det som gäller! Jag får helt enkelt börja om när foten är tillräckligt stark.

Aaah, det tog bara en sekund att gå från utveckling till rehab, men det är en bra bit tillbaka. Bestämd. Målmedveten. Stark i psyket. Låter mig inte stoppas.

Njut av vinter och skidåkning! Jag ägnar mig åt lugnare saker som att julpynta och baka peppisar..

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Upplevelser och åsikter

1 år ~ 220 jobbdagar/matlådor (ca pris 20kr)
Utelunch ca 90kr
Skillnad = 70kr/dag
220x70=15400kr per år

  • Apr-okt = 214dgr. Range varannan dag = 107x50=5300kr/år
  • Medlemskap ca 5500kr/år
  • Det räcker ju lätt till vinterträning i golfhallen en tusenlapp med :)

Matlåda it is!

Likes

Comments

Upplevelser och åsikter

Det här med 18 hål. Om man spelar bra på 16 hål och sen gör bort sig, det vore ju astrist (och kommer säkert att hända många gånger..).

Men asså, om första två hålen går dåligt, hur kul är det att gå 16 till då? Då vill jag springa tillbaka och börja om och komma ifatt igen med en bättre utgångspunkt. Trycka på resetknappen. Precis som vissa har tendenser till att göra när man spelar tv-spel mot varandra.

Att värma upp och slå på rangen är en sak men att slå på banan ett slag i taget är en annan. Jag skulle vilja ha 2-3 övninghål som man kan gå för att värma upp och komma igång. Precis som man har genrep inför en dansshow eller spelar lite smålagsspel på uppvärmningen inför en fotbollsmatch. Jag föreslog det för ägaren till en av ortens golfbanor när hon tajmat nog var där precis vid start, men jag tror inte jag fick så mycket gehör. :)

Likes

Comments

Upplevelser och åsikter

En fin höstdag vill man vara utomhus! Fysisk aktivitet blir man glad av. Resultat tar fram känslor av nöjdhet. Frågan är bara vilken sort man ska ge sig på, och hur man ska prioritera.

En långpromenad med sällskap, trevliga konversationer och visst inslag av prestation?
Eller att kratta ihop närmre 18 sopsäckar med eklöv, i en lugn rent av terapeutisk miljö?

Efter en sekunds tveksamhet kickar effektiviseringsstankarna igång igen. Det är lättare att spela golf i dagsljus och kratta löv i skymning än tvärtom, i rätt ordning kan man hinna med både och! :)

Likes

Comments

Träning och spel

Klockren träff, första slaget med ny klubba.
Möjligen peggat lite högt. Sen följde ett antal slag som gav fler märken på exakt samma ställe, och lite lägre på klubbhuvudet.

Nä, såklart inte min klubba och inte mina slag, då hade klubban snarare varit full av prickar överallt efter några bollar. Han är grym, coachen, på att slå, träffa och upprepa :)

Likes

Comments

Träning och spel

Märkligt hur jag alltid ska ta allting till en ny nivå. En pluggad boll, den är nedborrad i marken eller så, det går liksom inte att slå på den utan den måste lyftas upp igen med hjälp av ett pliktslag.

Inte nog med att jag slog snett åt höger så bollen hamnade i "skogen". Nä, det räcker inte åt mig. Min boll låg nedtryckt mitt i en rutten stubbe.. Fick lyfta ur den och sen fjutta fram den till fairway från rötter och andra gropigheter, för nån vidare schysst grästuva fanns inte att droppa på bakom stubben i det här skogspartiet direkt..

Tur man har många extraslag med högt handicap, ibland går de åt.

Likes

Comments

Upplevelser och åsikter

Det kan vara svårt att samla släkten för en gemensam middag, alla har fullt upp på sina olika håll.

Men en helt vanlig helgdag utan att ha synkat nåt i förväg, då kan man hitta allihop samtidigt på golfbanan, det är inte alls ovanligt.

Det är alltså här de håller till, mamma, syrran, mannen (numera följer jag ju med ibland), hans bror mfl och tillhörande familjer. Man kanske får boka nästa tillställning i golfrestaurangen :)

Likes

Comments

Upplevelser och åsikter

Märke på green, yes!! Skön känsla när bollen slår ner så det blir ett märke att laga. Vet inte varför riktigt men det känns bra! Kanske är man lycklig för det betyder att bollen kom in med lite höjd och kraft :)

Folk är överlag urusla på att laga sina nedslagsmärken! Varför, kan man undra. Så mycket som man betalar för att spela så vill man ju att banorna och greenerna ska vara fina. Hur ska den ekvationen gå ihop om folk struntar i att göra iordning efter sig? Fyra personer i taget som startar med tio minuter emellan under hela dagen, tänk vad många märken det skulle bli om man inte lagade efter sig.

Plus att man får använda sina gadgets. Jag har till exempel en greenlagare med rosa bandet på, det är ju trots allt oktober nu.

Likes

Comments

Träning och spel

Om det är så blött så man ser vatten runt fötterna där man står och ska slå så får man flytta bollen och t ex droppa på en torrare plats längre från hål. Om det inte finns någon torrare plats då...?!

Har man bestämt en golfdate med gamla grannar sisådär 6-7 veckor i förväg för att det inte gick att hitta ett tidigare datum, då spelar man när den dagen kommer :)

Det regnade egentligen inte på eftermiddagen, så metrologerna hade väl typ rätt, men det var 100% luftfuktighet, sådär när hela luften är full av droppar och man blir blöt fast man inte riktigt kan säga att det regnar. Och, det hade regnat hela förmiddagen, och hela dagen innan.

Hela golfbanan var som ett risfält. Det plaskade och skvätte om varenda slag, inget kom i närheten av så långt som det brukar och jag vet inte hur många "schlofs" som hördes och bollen flyttade sig lite framåt till en liknande plats.

Glöm poängjakt, glöm hcp, släpp allt vad ambition heter och se det hela som en ren tålamodsprövning, där syftet snarare blir att skapa samtalsämnen för kommande trevliga middag och kväll, t ex vems boll som hade borrat sig ner djupast i marken eller vems skor som stod bäst emot väta (helt klart mina ;) ).

Likes

Comments

Träning och spel

Idag var det chip och puttar på träningsschemat. Både jag och coachen gnällde nämligen över ryggont efter gårdagens ihärdiga rangeträning utan uppvärmning. Old people's problems...?! Näää.. ;)

Väderguden hade satt en deadline för dagens träning. Det blev kort och intensivt. Eller, egentligen mest extremt kort. Med tron om att hinna med i alla fall en liten stund studsade jag glad i hågen fram till green med min finboll och puttern.

Det var väl Panetos som sjöng "Efter solsken kommer värsta regnet", de hade så rätt så rätt..

Vi startade på övningsgreen i skönt solsken, men himlen bakom träden var allt annat än blå. Hoppades in i det sista att ovädret skulle ta en annan väg och svepa förbi, men tji fick jag, och det gick alldeles för fort fram. Fyra puttar var och sen en snabb löptur till bilen. Jaha, det var det. Hem och steka köttbullar istället. Puttade omkring dem med stekspaden, de rullade fint i pannan. Får bli träning en annan dag istället.

Likes

Comments