Träning och klasser

Helt klart roligaste stilen!! Älskar klackar! Att dansa i dem är ju ännu bättre, slår allt annat!

Laminatgolvet i den studion är halt, så idag fick jag vara lite försiktig och se till att hålla mig lite på tå. Nästa gång blir det svart eltejp under klacken och all in.

Får se till att börja använda mer klackar till vardags igen, för att kunna närma mig stilettos på dansklasserna framöver. Övning ger färdighet!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Träning och klasser

Två kvällar i Stockholm innebar stärkande Balletbar, teknisk Hip hop, energisk Street och sazzy Feminine Vibe.

Hem och ställa om till den inövade korreografin för torsdagens event. Show för 100-talet människor på uppstartsevent för nytt bostadsområde. Å vad det var kul, vi behöver mer sånt i vardagen!!

Det egna träningspasset på gymmet, det blev en korreografi ikväll, lyckades lära ut den helt flowigt till musik utan att stanna och förklara, yes!

Imorgon fredag blir det Heels på lunchen och Jazz Funk framåt kvällen! Sen är det vila som gäller på lördag :)

Likes

Comments

Träning och klasser

Med det här gänget ska jag framföra ett nummer på ett event i veckan.

Vilken underbar energi! Att träna extra med dessa härliga människor skapar värsta lyckoruset!! När vi drar på volymen för att köra igenom ett sista genrep så riktigt känner man hur kul det kommer att bli!

Lyckan att ha något att träna till och se fram emot :)

Likes

Comments

10 dagar i NYC! Två egna klasser per dag för vår grupp, med riktiga proffslärare. Medlemsskap på Crunch gym under veckan, med 14 klubbar på Manhattan.

Ett 7-dagars Subwaykort, cruisa mellan dansstudios och gym, dansklass efter dansklass. Helt underbart! Hann nästan inte ens shoppa ju.

Femte året som denna dans- och träningsresa genomförs, första året jag hittade hit. Kommer lätt boka in nästa år också!

Likes

Comments

Träning och klasser

​Vår street 20+ grupp! Ett himla härligt gäng som har fått lite påfyllning inför hösten! 

Några av oss har hängt i dansstudion även över sommaren och tränat själva men det är så kul att börja på riktigt igen!!

Den här hösten ska heta utveckling i min värld :) Gruppen är blandad, övningar och korreografi roliga men inlärningstempot kommer kanske att vara lite lågt. Man får bestämma sig för att ta ut rörelser och jobba på stilen så man inte faller in i att bara markera efter ett tag. Helt ok, det behövs verkligen!

Detta gäller i höst: Visa dig själv vad du kan. Våga ta plats, kliv fram när alla backar. Lyssna på musiken, känn känslan, dansa!

Likes

Comments

Platser och studios

Vad gör man när det blir två dagar utan dans?
Tvättar träningskläder, handdukar, städar, dammsuger, svabbar, klipper gräs, beskär äppelträd, krattar löv och jobbar ytterligare på att få till en egen dansstudio hemma. Aktiv vila.
Medan tankarna driver iväg, tillbaka till senaste äventyret, Dance detox. En underbar resa.

Dansstudio hemma ja. Det är sovrummet som får stå för kvadratmeter till det. Är en god bit påväg.
1. Sängben á la Timell monterade så att sängen kan vikas undan. De behöver stärkas upp lite bara, eftersom vi pratar daglig användning och inte nån extrasäng.
2. 4st garderobsdörrar utbytta mot speglar.
3. Tyg inköpt till gardiner, och draperi att dra för sängen i uppfällt läge.
4. Har även skaffat gardinstänger så nu är det "bara" att sätta upp.
5. Stereo/högtalare finns på plats.

6. Har en hel del träningsutrustning redan men det får bli ett eget kapitel.

Vad står på tur?
- Sätta upp stänger/takskenor och sy gardiner
- Skaffa belysning
- Montera utrustning
Sakta men säkert.. :)

Likes

Comments

Träning och klasser

Oktober! Vi har väntat på höstterminen sedan början av maj! Så ser livet ut för dansentusiaster i en småstad. Inget utbud att tala om alls större delen av året..

Jag har dock hittat till öppna klasser i Stockholm, diverse resor och event, för att mota abstinensen och kunna träna även resten av året.

Först ut är Feminine Vibe. Denna höst blir det även Street 20+ (såklart), Jazz funk och Heels. Det kan bli en bra höst!

Likes

Comments

Träning och klasser

Det finns så mycket att skriva om! Var ska man börja? Det har hänt så mycket under dessa fem år sedan jag gick min första danskurs.

Salsa suelto. Inte pardans, utan korreograferad dans i grupp, som vilken streetklass som helst fast med latinrytmer. Där började jag. En termin, och älskade det! Men tjejen som höll kursen sålde sin dansstudio och flyttade från stan.

Historiken fram till dess i korta drag. När jag var liten skulle man dansa balett. Att som 4-åring stå och peta med tårna i olika riktningar var inte min grej, jag tränade gymnastik istället.

I 14-års åldern började många dansa jazz, men de hade ju tränat balett och jag var den enda som inte kunde, med resultatet att jag vågade inte börja.

I 20+ åldern hittade jag "Street 20+ Nybörjare" men fick inte med mig någon dit, med resultatet att jag vågade inte börja.

Väl över 20, även en bra bit över de där berömda 27, när jag letade alternativ till Salsa suelto som nu inte längre fanns... då började jag på Street 20+, med en inre trygghet och personlig mognad att jag inte längre brydde mig om att inte våga.

Sedan har det fyllts på med mer och mer och jag tränar allt jag kan komma över och älskar det! Dans ger energi!

Likes

Comments