Ett feltramp, en sekund, är allt som krävs. Sen blir det ingen mer dans på ett tag. Ett trasigt ben i foten. Läkning och rehab väntar.

Ortopeden kommer in och presenterar sig, ditkallad för att avgöra om det ska bli operation eller inte. Han tittar på mig:
- Är du rätt aktiv? Jo... törs jag säga att jag ibland kör 2-3 klasser på en dag hehe.
- Vad gör du för nåt? ..dansar.. mest, springer en del..
- Hur stor del av ditt liv är dansen? Wha??!! Omg, det är nu jag blir så rädd att jag nästan börjar gråta. Det är inte mitt jobb.. svarar jag ärligt och får nästan inte fram mer.
- Vad dansar du? Balett? Nä, DET gör jag inte :) Men typ allt annat.
- Vad har ni på fötterna när ni dansar? Alltså, nu börjar jag bli skraj på riktigt, vad kommer jag få för men av detta?? Gympaskor, barfota, klackar...
- Klackar... hm...
Sen bytte han ämne. Shit. Kommer jag inte att kunna... usch. Tänk på nåt annat. "Brown paper packages tied up with strings..."

Äh vadå, jag SKA tillbaka! Det får ta den tid det tar.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Träning och klasser

Jag gick på en klass och är helt såld, jag älskar denna form av träning, framför allt stretch och rörlighet (men även vila)!!

Köpte mig en egen yogahammock att ha hemma men tröttnade rätt snart på att leta Youtube-klipp, vill ha riktig träning och skolning.

Dags att ta reda på hur man kan gå tillväga för att starta upp det här i stan.

Likes

Comments

Träning och klasser
Äntligen ett nytt Barre Move program, som jag har längtat! Ett finfint koncept för att träna balans och hållning, och samtidigt ta väl hand om ryggar, höfter, fotleder mm.

Tacksamt nog kan jag hålla en lunchklass på jobbet, då våra danssalar mer eller mindre står tomma dagtid. Kul att det finns några som vill komma och träna med mig dagtid! Hoppas vi kan nå ut till fler, plats finns.

Kanske skulle ge mig på att använda våra balettstänger denna omgång. För känslans skull. :)

Likes

Comments

Träning och klasser

Just idag hade jag sån sjuk träningsvärk så jag trodde inte jag skulle klara av att dansa. Ledaren var t om framme och petade på mig i uppvärmningen "lyft knät ända upp". Jag hade ju så grymt ont...

Efter ett antal squats, mountain climbers och diverse från min sida ograciösa knäböj kändes det rätt ok, att följa jazztempot gick väl sådär men gav ändå mig själv godkänt.

Efter att ha gjort om uppvärmningen i klass nummer två var allt vad träningsvärk heter som bortblåst, hybris och attityd var tillbaka! :) Feminine Vibe, favoritklassen på HoS!

Glad att jag åkte och tränade, precis vad jag behövde för att inte stelna till ännu mer tills imorrn, även om det satt väldigt långt inne en sån här dag.

Likes

Comments

Träning och klasser

Efter ett 10,6km terränglopp mitt på dagen (varav dryga kilometern i princip rakt uppåt) blev dansträningen ikväll rätt påfrestande. Det var helt ok, men att typ hoppa ner i en sidolunge och sen vrida den framåt och luta höger-vänster och upp igen på en fyra var helt klart lite tufft.

Även vanliga små situps i uppvärmningen fick nästan huvudet att börja koka. Eller en sån sak som att jag gäspar stort flera gånger pga syrebrist i musklerna så ledaren trodde att jag sovit på eftermiddagen och vaknat precis innan vi började :) Kommer sova gott inatt, den saken är klar. Imorgon är det nya tag, träningsvärk eller inte!

Likes

Comments

Träning och klasser

Helt klart roligaste stilen!! Älskar klackar! Att dansa i dem är ju ännu bättre, slår allt annat!

Laminatgolvet i den studion är halt, så idag fick jag vara lite försiktig och se till att hålla mig lite på tå. Nästa gång blir det svart eltejp under klacken och all in.

Får se till att börja använda mer klackar till vardags igen, för att kunna närma mig stilettos på dansklasserna framöver. Övning ger färdighet!

Likes

Comments

Träning och klasser

Två kvällar i Stockholm innebar stärkande Balletbar, teknisk Hip hop, energisk Street och sazzy Feminine Vibe.

Hem och ställa om till den inövade korreografin för torsdagens event. Show för 100-talet människor på uppstartsevent för nytt bostadsområde. Å vad det var kul, vi behöver mer sånt i vardagen!!

Det egna träningspasset på gymmet, det blev en korreografi ikväll, lyckades lära ut den helt flowigt till musik utan att stanna och förklara, yes!

Imorgon fredag blir det Heels på lunchen och Jazz Funk framåt kvällen! Sen är det vila som gäller på lördag :)

Likes

Comments

Träning och klasser

Med det här gänget ska jag framföra ett nummer på ett event i veckan.

Vilken underbar energi! Att träna extra med dessa härliga människor skapar värsta lyckoruset!! När vi drar på volymen för att köra igenom ett sista genrep så riktigt känner man hur kul det kommer att bli!

Lyckan att ha något att träna till och se fram emot :)

Likes

Comments

10 dagar i NYC! Två egna klasser per dag för vår grupp, med riktiga proffslärare. Medlemsskap på Crunch gym under veckan, med 14 klubbar på Manhattan.

Ett 7-dagars Subwaykort, cruisa mellan dansstudios och gym, dansklass efter dansklass. Helt underbart! Hann nästan inte ens shoppa ju.

Femte året som denna dans- och träningsresa genomförs, första året jag hittade hit. Kommer lätt boka in nästa år också!

Likes

Comments

Träning och klasser

​Vår street 20+ grupp! Ett himla härligt gäng som har fått lite påfyllning inför hösten! 

Några av oss har hängt i dansstudion även över sommaren och tränat själva men det är så kul att börja på riktigt igen!!

Den här hösten ska heta utveckling i min värld :) Gruppen är blandad, övningar och korreografi roliga men inlärningstempot kommer kanske att vara lite lågt. Man får bestämma sig för att ta ut rörelser och jobba på stilen så man inte faller in i att bara markera efter ett tag. Helt ok, det behövs verkligen!

Detta gäller i höst: Visa dig själv vad du kan. Våga ta plats, kliv fram när alla backar. Lyssna på musiken, känn känslan, dansa!

Likes

Comments