Tänkte göra kokt torsk med hackat kokt ägg och skirat smör, och kokt potatis såklart. Men..... potatisen hade legat försluten och börjat mögla i kylen. Orkade inte åka o handla ny. Och fisken höll redan på att tina. Ok, rotsaker hade jag.

Hittade ett tips på fröpanerad torsk och tänkte, hur fel kan det bli? Det kan det! Rotsaker i ugnen med gräddfil som sås, klockrent. Fröpaneringen var egentligen inte heller så tokig. Och att ha rotsakerna till fisk skulle också funka. Men stekt torsk, köpt i frysta block. Nope. Inte min grej! Ska man steka fisken så får man hålla sig till nån sorts finfisk, den saken är helt klar.

Alltså man kunde ju få i sig så man blev mätt, men överskottet åkte bestämt i gröna påsen istället för tilltänkta lunchlådor.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Plåtar på jäsning i hela köket. Först en dubbel omgång tekakor med havre. Sen en dubbel omgång bullar, kardemumma och kanel.

Frysen full! Undrar hur många dagar det räcker.. :)

Likes

Comments

Att bara göra några stycken räcker inte långt. Smet på 2,4l mjölk är det som gäller. Man får stå en stund vid spisen..

Jag gav mig på att steka i tre pannor parallellt en gång. Det funkade tidsmässigt (nätt och jämt) men den gamla Skeppshult-pannan är ju klart bättre så det var inte vidare roligt med de andra två.

Bättre att steka en i taget och hinna med att rensa upp i köket eller nåt annat mellan vändningarna.

Knep för att få till dem bra, ett extra ägg i smeten och använd bara riktigt smör!

Likes

Comments

Nerdade till och skulle matcha maten med ett par gröna servetter med orange pumpor på som jag hittade i lådan. Bara orange och grön mat idag.

Orkade inte ta mig till affären så det fick bli sånt som fanns hemma. Sagt och gjort! Lax, sötpotatis, rivna morötter och gurka. Med barnens favvo Rhode Island till grönsakerna, passar ju i färgen.

Resultatet blev.. allt i orange! Gurkan hade frusit i kylen så jag skippade även servetterna, bort med det gröna. Det fick även bli äppeljuice till maten, den nästan orange i alla fall.

Betyg.. Hm, lax är alltid gott, och sötpotatis funkade till. Men jo, nog äter man lite med ögonen med, för det kändes allt lite enformigt och konstigt med bara en färg på tallriken :)

Likes

Comments

Ok, jag köpte färdiggrillad kyckling. Tänkte i mitt stilla sinne att man kan göra pasta till, eller ännu bättre rotsaker i ugnen eller nåt. Lite grönsaker till. Och en Cola, det är ju ändå lördag.

Tonåringen hann före och hade inte tid med lagad mat. Kompisarna väntande i lurarna och han laddade upp för en spelkväll vid datorn.. OMG.. man får vara glad att det i alla fall blev ett par mackor med kyckling.

Han överlever, bara en kväll, det är ju ändå lördag, försöker övertala mig själv att det där är bra nånstans.... suck. Kan ju bara kallt konstatera att jag nog har gjort likadant själv nån gång eller tre, så ja, jag fattar. Men jag gillar det inte :)

Likes

Comments

Tacos på fredagar är ju ett svenskt påhitt. Jag lärde mig att mexikansk mat var vardag när jag var på den amerikanska slätten, där var det tisdagar som gällde. Eller vilken dag som helst egentligen.

Jag är inte så mycket för mjuka wraps, gör hellre nachos i ugnen med färs och ost på, och lite grönt bredvid på tallriken.

Har alltid färdigstekt tacofärs i frysen, packad platt i fryspåsar så det går att ta fram så mycket som önskas, passar perfekt när alla kommer och går och äter på olika tider.

Likes

Comments

Söndagkväll. Lövbiff, potatismos & pepparsås. Bra sting i såsen, alldeles perfekt avvägd. Med sallad och svartvinbärsgelé till. Mums! Och det lilla faktum att jag inte ens lagat maten själv utan blir bjuden gör ju att det smakar ännu bättre :)

Likes

Comments

Nokedli, färsk pasta gjord direkt från "segt rinnande" smet. Eller ungerska dumplings if you will. Pressas genom ett rivjärnsliknande såll ner i det kokande vattnet.

God och ganska barnvänlig kyckling i sås till. Både recept och nödvändiga redskap har jag fått av en vän med ungerskt påbrå. Kul att kunna variera lite i vardagen.

Likes

Comments

Hittade för många år sedan en enkel carbonaravariant á la Alexandra Zazzi, det går fortfarande att googla fram hennes recept.

Knepet är att ha tillräckligt med bacon så det inte blir för mycket pasta, lätt dubbla mängden mot vad receptet säger.

Det blir godast med parmesan till men jag hade ingen hemma så det fick gå ändå. Rätten har i sin enkelhet blivit en klar favorit i familjen, alla åldrar.

Likes

Comments

Det här är inget för veganer!
Blodpudding, bacon och lingongrädde.
Det blir det när sönerna är själva hemma och får bestämma.

Själv kan jag lyckas trycka i mig en bit med massor av bacon och lingon till, och tack vare vetskapen att det är rikt på järn och nyttigt för mig.

Snabbt och lättlagat är det definitivt! Och billigt!

Likes

Comments