Header
View tracker

Igår hade jag skaplig panik på morgonen. Jag hade skrivit klart mitt kemiprov och när jag kom ut var det 1h kvar av rean på Ps of Swedens pannband, 40%(!!). Eftersom jag inte kan handla på nätet med mitt kort får jag lägga det i händerna på andra och just då, just när det var 50 minuter kvar av rean så hade jag ingen som kunde betala åt mig. Det slutade med att jag ringde mamma och guidade in henne på PS hemsida några minuter innan mitt nästa prov började och så kunde hon fixa ett pannband åt mig, wiie!

Jag har i ett bra tag nu funderat på vad jag ska ha för pannband till min gråa Malte (som sedan byttes mot en grå Lizza 😉). Jag funderade på ett enkelt med silvriga stenar för att det är klassiskt och snyggt, men lite också på ett bronsfärgat. När jag sedan köpte silvriga stigbyglar blev valet klart på silvrigt pannband och när det blev 40% på pannbanden kändes det omöjligt att stå emot. Ni förstår nog känslan när man känner att hela ens outfit börjar klaffa på alla plan haha.

Pannbandet "Crystal silver night" kommer alltså snart landa i min brevlåda och då är livet ett steg närmare komplett(?). Bilderna kommer från Ps of Swedens hemsida

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Otroligt skön lördagsmorgon som jag äntligen vaknar utvilad för första gången på jag vet inte hur länge. Snart väntar en lugn frukost till skillnad från de på veckodagarna och sedan någon gång kommer Hector. Pretty much innehållet på hela min lördag, låter helt ok va? ;)

Självklart inte hela innehållet, runt lunch ska jag och mitt vilddjur träna för mamma. Beroende på hur många det är i ridhuset får vi se vad vi tränar på mest. Nästan ännu mer beroende är det av Lizzas humör såklart, hon varierar lite från dag till dag med att vara solstråle och åskmoln haha. Men upp i ridhuset ska vi i alla fall och så ska jag få rida, det ska verkligen bli jättekul. Det bästa med mina dagar utan tvekan.

Likes

Comments

View tracker

​Jag förstår inte hur man lyckas få till 2 prov, 2 inlämningsuppgifter och dessutom 1 till uppgift som ska vara klar på en dag. Ännu mindre förstår jag hur man klarar av att utföra alla, men idag måste jag ha varit wonderwoman för vartenda ett av dom kändes bra. Händer inte alltid kan jag säga.

Lizza fick sig en kort promenad när pappa och jag ändå gick med hundarna. Hon är så himla snäll att leda och hantera, väldigt skönt. Däremot märkte man att hon gärna ville fortsätta gå och upptäcka för hennes steglängd och energi blev markant mindre när vi vände tillbaka hem. Vi ska försöka få till en uteritt inom den närmsta tiden men det är inte superlätt eftersom det måste vara ljust ute och vi måste ha lugnt och tryggt sällskap. Så vi siktar på att mamma och jag lånar en häst och rider ut nästa helg, det skulle vara super för Lizza!

Dagens söt-sura Lizza

Likes

Comments

Nu rullar bussen och jag hann faktiskt med den. Insåg när jag gick ner för att äta frukost att jag hade 8 minuter på mig innan jag skulle behöva gå ut genom dörren. Dessutom skulle jag hellre missa bussen än missa frukosten, men som tur hann jag båda.

Nu direkt när jag kommer till skolan är det andra delen av kemiprovet. Fasen vad jag stressat för det, men efter att ha pratat igenom saker med pappa igår känns det mycket bättre. Sen ska jag skriva klart en engelskatext som ska in idag och så ska en spanskatext in också. Utöver det ska jag ett talmanus in från våra argumenterade tal. Behövs det stad att det enda jag är klar med är spanskan?😇

Min morrhoppa Lizza ska få gå en promenad idag. När pappa går på hundpromenad hänger vi med och går. Bra för Hjärnkontoret att se nya saker och göra nya saker. Inte bara vara inne på banan även om det är där man känner sig som tryggast.

Likes

Comments

​Lizza kompenserade för gårdagens tjurerier genom att gå rakt in i transporten direkt och sedan stå som ett ljus. Superskönt! Hos hovslagaren trampade hon omkring tills hon fick lugnande och då slocknade hon helt. Stod och hängde i kedjorna och läppen hängde. Så nu har hon jättefina fossingar och dessutom fått bakskor, som hon har gått utan eftersom hon drog av sig båda två. Nu är det också helt nya gängor på skorna så att brodda kommer inte vara en kamp för livet längre. Alltså känns det som om mitt liv plötsligt ordnade upp sig lite mer ;)

Jag red Holly en stund i ridhuset för mamma. Självklart var Holly lite spänd eftersom hon tycker ridhuset är läskigt, men det gick ändå mycket bättre än vad jag trodde. I galoppen var hon väldigt mjuk och fin, slappnade av och var härlig. Vi avslutade ridningen med att ta 3 skutt över ett räcke och det märks att det var länge sedan, hon var inte lika avslappnad fram till och över hindret ;) Så det kommer vi försöka göra lite oftare!

Likes

Comments

Jag krigar mig fram, en dag i taget närmare att få jullov och att kunna slappna av. Jag får koncentrera mig på min balansgång nu, hur hårt kan jag pressa mig utan att det blir för mycket och hur hårt måste jag pressa mig för att hinna med det som måste göras. Idag har jag en hygglig plan satt då jag ska plugga en stund spanska och sedan resten av tiden matte. Också förbereda mig mentalt för spanskaprovet som är kl 11, bara psyket håller sig på plats kommer det gå superbra (hoppas jag).

Kl 12 åker mamma och jag till stallet och fixar allt hos Lizza och lastar henne sedan för att åka till hästkliniken. Där ska hon skos och äntligen få nya skor på fötterna, man ser att det var ett tag sedan hon fick manikyr sist. Dessutom ska hon få på sig bakskorna som hon har varit så gullig och dragit av sig i hagen ;)

Efter hon är färdigskodd har jag Holly att ta hand om och rida också så jag lär har fullt upp. Det känns bra, desto mer häst desto bättre dag.

Likes

Comments

Lizza hade inte sitt finaste gå-bortleende idag, det var en tjurig barnunge. Hon har kommit in i en trotsålder så vi nu kommer få jobba oss förbi. Lite tråkigt såklart då man vill ha hästen med sig och jobba mot sina mål, men om man jämför med människotonåringar är hon inte så farlig. Jag kan lova att jag var ett helvete när jag var 13 och att Lizza har en bra bit kvar innan hon ens kan närma sig något sådant ;)

De stunderna hon släppte till var hon jättefin i alla fall. Vi travhoppade lite och när hon kom fram till hindret blev hon taggad och tog initiativet till galopp och hoppade. Sedan när jag travade av henne blev hon otroligt mjuk och fin och var verkligen jättehärlig. Men hennes trotsfasoner kommer vi få jobba lite med nu den närmsta tiden :)

Likes

Comments

Nu har jag suttit hemma och pluggat spanska en stund och jag märker hur lätt det är att jag går upp i stress. Så länge inget går emot mig kan jag jobba hyfsat bra i hyfsat tempo, men vid minsta lilla sak slutar jag nästan andas, blir som en fisk på torra land. Nu får jag hålla på med sånt jag tycker är supertråkigt, fokusera på att bara andas. Så fort jag känner att jag slutar andas slutar jag med det jag gör och tar 3 djupa andetag, och vilken skillnad det blir med syre i lungorna. Spännande att se hur denna dag kommer fortsätta då jag kommer vara i skolan resten av tiden ;)

Längtar skapligt efter denna tjej redan. Det är alltid så skönt att komma ut till stallet för då släpper allt annat direkt. Helt plötsligt går det lättare än lättast att ta djupa andetag utan att anstränga sig. Dessa djur är på riktigt magi.

Likes

Comments

Nu är det en ny dag och jag ska försöka göra allt på bästa sätt möjliga. En lugn morgon med bra frukost och lite hemmaplugg. Sedan till skolan och ha en fysiklektion, sedan lite egenplugg också. Pappa och jag gick igenom exakt vad jag ska göra idag och då slipper jag känna en extra stress. Så idag är det 2 h svenska och 2 h spanska där jag jobbar med uppgifterna vi har i ämnena. Tiden som blir över ska gå till matte. Jag hoppas verkligen att jag klarar mig igenom den här dagen helt och hållet. Jag tror faktiskt det, så jag borde komma hem runt 17 i eftermiddag.

Idag har jag också tänkt ta lång tid i stallet för att bota min själ ;) Vid 18 kommer jag åka ut och då kommer jag inte börja rida förrän 20 ens då ridhuset är upptaget fram tills dess. Så jag ska ta lång tid på mig med allt, pyssla omkring och pussa på min söta häst. Sen kommer mamma och då skrittar vi upp till ridhuset och antingen rider vanligt eller lägger in lite hinder, återstår att se.

Likes

Comments

Vilken dag. Hur kan något som börjar helt ok gå käpprätt åt helvete efter det? :)

Jag vet inte hur öppna andra är med hur dom mår, jag själv har väldigt svårt att prata om det men desto lättare att skriva. Så idag hade jag prov om tidsepoker, innan det satt jag i ett par timmar och pluggade. Det gick från att bara vara stressad, till att må så illa av det att jag kände spysmak i munnen, till att jag satt och grät och inte kunde sluta. Det är inte ett svårt prov så det är inte det, utan det är hur äckligt mycket vi har att göra innan jul och jag känner att jag inte hinner göra allt så bra som jag egentligen kan, och där sätter jag all press på mig själv. Det slutade idag med att jag åkte hem 10 min innan provet började, knappt att jag tog mig hem med straight face, och sedan hoppade ner i badkaret och kollade på the originals. Sedan sov jag någon timme och hela jag var bara slut. Huvudet och kroppen, helt slut. Hur kan man bli så påverkad av bara ett litet bryt?

Det blev stallet efter det och jag hade i tankarna att rida ett pass på Lizza med mycket övergångar och tempoväxlingar där jag fokuserar på att röra min hand minimalt mycket. Istället fick jag bråka med henne om att ens röra sig. Något på sidan av ridbanan som man går in och ut på var döläskigt, så för varje gång vi red förbi kom vi längre och längre ifrån. Efter bara några varv kunde jag inte ens rida på en volt allra längst bort på ridbanan, så fort hon vändes upp mot andra kortsidan stannade hon och backade eller stegrade sig i en vändning. Japp, härligt ridpass. Jag satt av för det finns ingen vits med att bråka med henne eftersom det är något hon är rädd för, och inte tjurig. Så jag satt av och kunde inte ens leda henne till utgången. Det tog 10 minuter innan vi ens kom ut ifrån ridbanan eftersom hon inte vågade gå dit. Ahhh, bäbishästar!

Tur hon är söt och glad hela tiden i alla fall. Rädd är det ok att vara, och som idag när hjärtat bankade högt och hon spände varenda muskel var det inte rätt förutsättningar för ridning ;)

Likes

Comments