Header

Cardenta van Klaverborch

När man på morgonen hittar uppgiften som ska in om 8 timmar och ser att "ojdå, jag hade inte kommit så långt som jag trodde". Sedan jobbar med den för att komma på att flera av frågorna som ska vara med är saker jag inte ens förstår. Efter lite samtal hit och dit är problemen nu lösta och ännu en uppgift är inlämnad. Jag älskar den känslan, att lämna in en uppgift och känna att man äntligen är helt klar med den. Älskar älskar älskar.

Utöver det är det skola upp till öronen som gäller och effektivitet under dagarna för att jag ska hinna med hästar och det intresset så mycket som jag vill. Jag vill inte känna någon stress över skola när jag är i stallet, då vill jag känna mig klar för dagen med jobb och sedan börja kl 8 på morgonen dagen efter. Det är en dygnsrytm som passar mig som handen i handsken.

Carro lyfte verkligen dagen rejält. Hon ger mig en sån otrolig ridglädje där jag får fundera och prova mig fram för att hitta knappar. Hon är väldigt lik Unique på många sätt i ridningen, förutom att Carro är lite vassare och mer kraftpaket än Unique var. Unique är ju bara en liten ponieee! Carro gav i alla fall otrolig känsla idag där jag för 6e gången rider henne men känner att jag kan göra i princip vad som helst med så små rörelser som en liten vikthjälp och en rörelse i lillfingret. Speciell häst, verkligen, men en häst som är otroligt härlig att rida!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Första dagen jag vaknar och ser att det regnar ute... Det har varit världens härligaste september med ca 20 grader varmt och sol varenda dag. Det har varit sommar fast i september. Men, det blir allt lite mysigt med regn faktiskt, så länge man ser det genom en fönsterruta i alla fall.

Jag ska i alla fall snart åka in till skolan. Börjar 11.15 och slutar 12.10, det är mina onsdagar det ;) Det betyder att all annan tid är tid för att plugga valfritt ämne, inte att jag har ledigt tyvärr. Så jag kommer nog inte sluta förrän ca 4 idag, har en jäkla massa att göra.

När jag slutat ska mamma och jag åka till Carro och ta ut henne på en sväng. Hon har vilat nu i två dagar och ska vila imorgon igen så jag tänkte att jag skulle rida lite idag. Jag vill ju verkligen inte ta ut henne för mycket, men att rida några dagar och sedan får hon vila lika många dagar känns som om det är ett ganska bra upplägg. Fina tjejen

Likes

Comments

Studiedagen har flutit på bra och ännu bättre när jag insåg vilken mesig vecka jag får i och med att min tisdags lektioner försvinner. Måndag har jag 2 lektioner, idag var det inga och imorgon är det 1. Lyx.

Mitt pluggande idag fick däremot ständigt pauser, hungrig var jag hela tiden som matpaus var i princip hela tiden. När jag sedan satt mitt uppe i matten gick jag och plockade ur diskmaskinen och sedan dammade jag hela våningen. Någon som smet från arbetet? Jaja, det kommer straffa sig sen ;)

Denna kväll spenderas framför alla möjliga webbshopar med hästsaker. Som tur är ska jag till farmor och farfar i helgen och dom bor nära Charlies, så det blir nog en tur dit. Får se hur mycket jag kommer hem med, brukar vara allt eller inget för min del

Denna donna fick som sagt vila idag

Likes

Comments

Tisdagar som annars är min absolut värsta dag i skolan känns inte så jobbig idag. Studiedag och jag gör vad jag vill med min dag ;) Sovmorgonen med studiedagar kan jag tyvärr aldrig ta del av, jag vaknar minst lika tidigt som vanligt ändå. Tur är väl det ändå, jag har massor som måste bli gjort. Jag har ca 100 sidor kvar att läsa i kemiboken tills prov på fredag och så har jag en uppgift i kemi att göra och lämna in, + allt jag missat när jag var sjuk en vecka... Bara att sätta igång alltså.

Carro får vila idag med och slappa till kroppen lite. Hon promenerar runt i hagen hela tiden så skrittmaskin behövs inte för att hålla henne igång ;) Jag kommer rida ändå, vi ska tillbaka och provrida hästen jag provade i lördags. Känns väldigt spännande, tyckte den var väldigt söt!

Jag älskar verkligen den här bilden på Carro, hon ser så himla fin ut på den!

Likes

Comments

Cardenta van Klaverborch

​En måndag med spanskaprov som jag var så oförberedd på stod inte på önskelistan idag. Jag var helt lost och vet inte om jag snackade om rätt saker, men det skulle handla om en film jag inte sett så det gjorde det ännu svårare. Jaja, nu är det gjort ;)

Carro fick sig en promenad med mig och mamma, väldigt mysigt. Carro trampade på stort och tyckte det var spännande att få promenera på fältet. Vi stannade en stund vid en gräsplätt också så hon fick mumsa lite grönt. Himla gullig häst det där, positiv och söker uppmärksamhet men på ett bra sätt. Genom att se söt ut, inte genom att banka eller sparka eller hålla på. Väldigt gullig häst.

Likes

Comments

Det jag verkligen älskar med mina måndagar är mina skoltider. Jag börjar dagen 11.15 och slutar 14.20 och har bara haft en matteföreläsning och ett spanskapass.

Dagar som denna sitter jag på bussen redan nu på väg in till skolan för att se on jag kan jobba bort en hel del innan. Jag var ju sjuk 4/5 dagar förra veckan och det märks, jag har halkat efter en bra bit. Därför får jag nu ta tag i skolan och se till att komma ikapp, allt blir så mycket lättare då.

Carro får väldigt välförtjänt vila idag. Hon var lite kort i stubinen igår vilket absolut kan hänga ihop med träningsvärk i kroppen. Hon har ju blivit mer riden på en veckan än på 1.5 år så det känns nog i musklerna. Nu får hon två dagars ledigt och sen ser vi hur vi lägger planen längre fram :)

Likes

Comments

Cardenta van Klaverborch

Vilken tröttsöndag. Spenderade en stor del av den med min fina kille. Inte för att vi gjorde mycket, slöade mest och såg någon dålig film. Han följde även med till stallet när jag skulle rida Carro (Cardenta, remember😉). Hon hade vaknat upp på fel sida idag, massor energi och så arbetsvillig men samtidigt tyckte hon att jag pressade henne för mycket och då blev hon sur. Grejen är att jag inte ställer något krav på henne förutom att hon ska hålla trav och ställa lite åt höger, men hon jobbar så jäkla hårt själv genom att samla sig, trycka på med kraft i traven och hela tiden gå i form. Hon sätter krav på sig själv som inte jag gör, och sedan tycker hon att det blir väldigt jobbigt när jag ber om en sak eftersom hon redan gör så mycket.

Men så himla go häst, jag sitter på hennes rygg och ler. Underbar att rida och man känner att hon har varit så välriden innan. Så glad över att jag får ha fina Carro ett tag.

Likes

Comments

Cardenta van Klaverborch

Jag tänkte åter-introducera Cardenta för er, nu när hon har funnits här en vecka kan det bli bra med en reminder.

Hennes riktiga namn är Cardenta van Klaverborch men till vardags är hon "Carro", tänkte att hon ska få bli det här med. Från Holland och född 2006, e: Cardento ue: Capitol ll. De senaste två åren ungefär har hon gått som avelssto och inte blivit riden och hon är hos mig för att jag ska sätta igång henne igen. Jag vill inte att någon missförstår något, jag utbildar inte "Carro" och jag lär inte upp henne på något sätt. Jag påminner henne om att ha en ryttare på ryggen och jag gör det på mitt och mammas sätt så det blir troligtvis en omskolning för henne. Jag har för mig att hon har tävlat innan så hon är utbildad redan, som sagt, jag utbildar henne inte. Jag rider henne som en unghäst nu i början och vill få henne att slappna av och börja lita på mig i både ridning och hantering.

Än så länge går det ju väldigt bra. Vi var otroligt försiktiga de första två gångerna och longerade mig i lina när jag satt på för säkerhets skull, men nu vågar jag testa våra vingar och rida över hela ridbanan ;) Det ska bli väldigt roligt att fortsätta prova oss fram och se vart vi kommer. Hon är som sagt utbildad så det är underbart roligt att rida henne. Mjuk för alla hjälper och hittills en riktig arbetsnarkoman.

Likes

Comments

Hur mer överraskad kan man bli? Jag var ärligt talat lite nervös över att det inte skulle gå lika bra att rida Cardenta som igår, eftersom jag då blev förvånad över att jag kunde rida själv utan problem. Men alltså idag. Skritt, trav, galopp. Många övergångar, många byten av varv. Cardenta var inte stressad alls utan bara arbetsvillig. Ni förstår inte hur härlig hon är att rida, så mjuk och ambitiös. Jag är nästan mållös över hur hon var, så otroligt fin!

Om ni vill se film från passet går ni in på min youtube. Sök bara på Emma Schiöler där och så kommer min kanal upp och klippet är det senaste 😊

Likes

Comments

Idag är det äntligen lördag! En underbart rolig och spännande dag står framför mig.

Efter frukosten ungefär kommer mormor hem till oss. Det var väldigt länge sedan jag träffade henne, bästa bästa mormor!

Senare åker vi till stallet och rider Cardenta. Jag ska visa mamma hur jag red igår och om det går lika bra kanske jag får galoppera lite kort? Vi glömmer inte att hon inte är igång och att hon behöver tid för att bygga muskler och kondition, men vi rider korta pass och det är mycket skritt så hon inte tycker det blir för jobbigt. Så har hon ju vilat alla dagar jag varit sjuk också ;) Jag hoppas på att mamma ska kunna ta lite bilder och kanske filma lite så att ni får se lite också, skulle vara kul eftersom Cardenta är så fin!

När ridningen är klar beger mamma och jag oss iväg för att prova häst. Väldigt nervöst faktiskt, när det står i smset "jag har en häst som jag tänkte direkt när jag såg den att den kanske skulle vara något för er" så får man ju vissa förhoppningar. Vi vet dock inte mycket om den, vi vet ålder och stam och hur den ligger till i utbildningen ungefär. Detta ska bli så spännande och jag hoppas verkligen på det bästa!

Likes

Comments