SOM jag älskar vårat kök <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Box nr. 2 har anlänt! "Bring back the 80's". Kanske inte riktigt den bästa boxen för oss (inget kommer väl slå den förra, som vi dock inte använt än) men hela grejen är ju kul bara. Det blir vad man gör det till också som jag alltid brukar säga.
(Om ni klickar på kategorin "Dejtboxen- let's go on a date" till vänster i sidomenyn eller under inlägget så kan ni läsa om förra boxen där jag skrev lite mer utförligt om vad det handlar om).

Likes

Comments

Denna tisdagkväll har ägnats åt att planera ihop min och Linas framtida tågluff/backpacking (oh yes, bucket list!!!). Vi har bestämt årstid, rutt, antal nätter (cirka), preliminärt pris osv. Bara att boka våra Interrail-biljetter så är det liksom 100% bestämt. Det blir nog nästa gång vi ses WEHÅ! Helt sjukt vad jäkla kul det ska bli. Längtar redan hur mycket som helst trots att det är efter nästa sommar vi tänkt dra iväg. Över 15 städer kommer vi se/besöka i Västeuropa! Nederländerna, Frankrike, Storbritannien, Irland och Skottland är länderna. Ni kommer få veta allt och lite till framöver när det är ordnat och klart of course, var bara tvungen att berätta eftersom det är en sån rolig "nyhet".

Nu blir det enkelt att skriva önskelistor till jul och födelsedag kan man säga.

  • Filed under: Resor

Likes

Comments

Om det är något som jag tror alla har så är det en bucket list? Även fast ni kanske inte kladdat ner den i ett gammalt kollegieblock, i er dagbok eller på ett word-dokument i datorn, så har ni den säkerligen på minnet. "Definition of bucket list- a number of experiences or achievements that a person hopes to have or accomplish during their lifetime". En lista med drömmar. För det är så jag ser det. En bucket list för mig är en lista eller en skiss på mina drömmar som jag vill hinna uppfylla inom en viss tid. Vissa på kort sikt och andra på lång sikt. Vissa är understrukna, skrivna i fet stil eller med röd penna, nån står mellan två parenteser eller inringade med hjärtan och stjärnor. Vissa går att köpa, andra inte. Vissa grejer är upplevelser, andra är materiella ting. Alla med olika betydelser, men för mig precis lika viktiga.

En speciell resa kan vara en dröm jag vill hinna uppfylla på kort sikt, innan jag skaffar barn & familj, och att skaffa barn och ha en egen familj är en dröm på lång sikt. För att ge exempel. Min bucket list är mitt allt. Att sitta och drömma mig bort i listan är topp 5 det bästa jag vet i livet. Utan att ens överdriva lite grann. För vad som än händer så har jag min lista. To have and to hold, from this day forward, for better, for worse, for richer, for poorer, in sickness and in health, to love and to cherish, till death do us part. Precis så. Jag och min lista, jag och mina drömmar.
Sitta med Pinterest och söka på allt möjligt som har med min lista att göra, med doften av nybryggt kaffe i lägenheten, en kopp i min hand. Nyduschad med blött hår, i soffan med myskläder på under en lurvig filt medan regnet faller utanför fönstret. Countrymusik eller akustiskt i högtalarna på hög volym.
Lägga till nya saker, stryka under eller sätta ett stort utropstecken bredvid. Aldrig sudda bort. Har jag en gång velat gå "tour de Mont Blanc" eller köpa en riktigt fin gitarr så ska det stå kvar. För vare sig jag bockar av min bucket list eller inte så ska den alltid finnas där och påminna mig om att aldrig sluta drömma eller låta mig tro att jag är nöjd med allt som det är. För det finns mer, det finns det alltid.

Nu undrar ni väl säkert (med spänning hihi) vad som står på min bucket list. Om jag säger såhär- det är en hel del. Jag tänker absolut inte berätta om allt. Mycket har jag bockat av ska jag också säga, som till exempel att resa till olika städer i USA. New York till exempel gjorde jag & Issa förra året. Nu planerar vi en andra resa dit, hösten nästa år. På min lista står dock "New York under jul", så det får väl bli en tredje resa dit ännu någon gång i framtiden. Kan inte ens föreställa mig hur mysigt det kommer vara där då med alla lampor och allt julpynt. New York är ett måste för alla som ej varit där.
Tågluffa/backpacka genom Västeuropa är en annan grej. Väst väst ska jag kanske säga. Storbritannien, Skottland och Irland. Åka skidor i Alperna är en annan, bilsemester (också genom Västeuropa fast tänker mig mer i den centrala delen då. Frankrike, Schweiz osv) ännu en annan. Dessa grejer står väldigt högt på listan.
Sedan kommer sånt som jag aldrig kommer bocka av. Au pair i USA. Den drömmen var jag SÅ nära på att uppfylla (två gånger dessutom) men saker kom i vägen båda gångerna. Den tiden är liksom förbi nu också. Det var något jag ville göra innan jag hittade min partner, pluggade osv. Jäkligt tråkigt måste jag säga för det drömde jag om i alldeles för många år.
Till sist får vi inte glömma de "små" drömmarna heller. Äga en bra kamera för att fota alla mina upplevelser är en sådan. Den har jag bockat av, bara för ca. 1 månad sedan. Härnäst vill jag ha en fotoskrivare och ett fotoalbum. Tänk er att få fylla ett album med helt fantastiska bilder och skriva små texter och klistra dit olika små scrapbook-grejer. Ett fotoalbum kan inte ramla i golvet och gå sönder så alla bilder försvinner som hårddiskar och datorer gör.

Sammanfattningsvis: DRÖM, skriv en bucket list för fan. Finns ingenting dåligt som kommer ur att göra det. Never.

Likes

Comments

Våran middag igår. En riktig söndagsmiddag. Vi tänkte tillbaka lite på hur det var förr då det (iaf vad det känns som) var en obligatorisk "tillställning" eller vad man nu ska kalla det. Fast i och för sig, så kanske många familjer/släktingar fortfarande gör? Den obligatoriska söndagsmiddagen hos mor och far, mormor eller storebror med familj?
När jag tänker söndagsmiddag så far mina tankar direkt till farmor & farfar av någon anledning. Farmors porterstek. Miss them, very mucho.

Likes

Comments

Idag har jag & Jontha gjort det där tråkiga, men som måste göras-> storhandlat. Eller ja egentligen tycker jag inte att det är så tråkigt och jobbigt. Ibland är det nästan lite mysigt. Det är ganska härligt att gå och packa vagnen full av grejer och sedan fylla kyl, frys, skafferiet osv när man kommer hem. Det är väl innan man tar tummen ur arslet och tar sig iväg som är jobbigt och sedan att packa upp alla grejer.

Idag köpte vi däremot grej som gjorde det hela mycket roligare, nämligen en dammsugare wehå! En sån där supersmidig som jag suktat efter. Våran lägenhet är felande tror jag för det går SÅHÄR fort att bli dammigt och jag menar det verkligen när jag säger det. Då är det inge kul att behöva dra fram den vanliga dammsugaren flera gånger i veckan, byta uttag hela tiden för att sladden är så kort osv. Sopen fungerar inge bra alls den heller. Så this is the best thing ever! Så smidigt och så jävla bra bara. Extrapris på ICA Maxi så nu jäklar slog vi till.

Blev även denna fina lampfot. Också från ICA Maxi. Vi har ju börjat inreda med grönt i vardagsrummet så den blev perfekt!

Likes

Comments