Jag hade allt... Ett fint gammalt stall med charm och fina hästar i det. Jag hade saker för ca 30 hästar och mängder med olika träns och bett och storlekar. Jag kunde när jag ville bara gå in och välja ett bett för en häst som kanske skulle passa den hästen. När kylan kom eller regnet kunde jag bara gå in i min gigantiska sadelkammare och byt täcken. Vi hade en del som var fika del och 2 ihop byggda delar med fullt av saker.


Jag hade hängt upp mina rosetter från B-ponny tiden och alla mina plaketter genom åren på väggarna i sadelkammaren.

Jag hade allt. jag behövde ingenting egentligen... Tills allt brann upp.


Många poängterar det att vi hade tur att vi fick ut hästarna och det är det viktigaste, självklart är det så men nu när vi ändå vet detta och är lyckliga och tacksamma över detta så kommer ändå den jobbiga sorgen och känslan av att alla minnen och alla saker, och alla bra att ha saker är borta. Vi kommer ALDRIG kunna ersätta allt det. Vi vet inte heller hur mycket försäkringsbolaget ger oss tillbaka. Men det spelar ingen roll för sakerna som vi hade sparat i flera år går inte att ersätta. Saker som inte ens finns att köpa längre.


Men charmen i stallet då? Många som kommer hit och bara besöker känner inte av det men många av oss som vet hur det var att alltid komma "hem" förstår vad jag menar. Många hästar som kommit hit som varit "stressade" bara landade i sig själva och blev lugna. Oavsett om kommunen bygger nytt eller ej så får vi ALDRIG tillbaka charmen som fanns. Svalorna har ingenstans att bygga bon, vi brukade ha 3-4 st bon, med minus för bajset men jag saknar det ändå, det var vårat och det var bajsigt.


Visst går vi vidare och ser framåt men man måste få blicka bakåt, man måste få sörja och sakna det man har förlorat även om det bara är materiella ting.


Och en sak till... Alla pappas jävla skit, jag hade tagit allt det alla dagar i veckan och svära över penslar och annan bröte i stallet framför att inte ha det kvar. Hela garaget brann ner och sakerna i det. Förstår ni hur mycket saker min pappa hade?! och inget finns kvar, vi hittar inte ens 20% av det. så varmt och kraftfullt var det i elden att många saker smälte bort och försvann för alltid. Bara minnet av alla saker lever vidare.

Och bara en sådan enkel sak att laga en bil eller byta bromsar eller pumpa däcken på skottkärrorna... Det går ju inte.


jag saknar det trånga utrymmet. Jag saknar mitt stall. Jag saknar pappas "skit", jag saknar mina saker. Min sadelkammare, och den jobbiga jäkla boxdörren som ibland var så seg att jag ville gråta.

Jag saknar loftet som jag sprungit och letat kattunga på och sovit på... alla gömmor man hade överallt.

Man får ändå tänka på att vi har bott på denna gården i 22 år. Det är MÅNGA minnen.


Troligtvis kommer inte kommunen bygga något nytt stall till oss. Dom kommer troligtvis försöka sopa detta under mattan, så som dom gör med vattnet... Vi får inget vatten utan får hämta själva. Vi får inte dricka vattnet pga gift risk, dels från släck skummet och dels från alla oljor och annat från garaget.

Förhoppningen ligger istället då på att vi kan få köpa loss det som finns kvar och bygga eget så som vi vill hade det.

Men vi får se.

Jag har i alla fall alla mina hästar ute och vid liv och vid god hälsa och det är jag evigt tacksam för, Men jag kommer alltid sörja mina minnen och mina materiella saker, och PAPPAS!!!


Foto som min morbror tagit med sin drönare. Moogli.se

Jag och mamma i en kram i samma stund som jag börjar gråta. En del av chocken släppte när jag försökte lokalisera stallgången och de olika delarna av stallet. Bakom oss är den delen av byggnaden som var ombyggd till lägenhet till min bror som också förlorade allt. och då menar jag ALLT!!!!

​Man tänker inte på vad man har och hur mycket man har fören allt är borta. Tänk va naiv man är ändå... 

Jag har mött många som fått sig en tankeställare, det kan ju faktiskt hända mig också... 

Vi hade otur, riktig otur. Troligen var det elfel på loftet som kommunen la dit innan vi flyttade till gården. Och troligen har dom legat oskyddade från råttor och möss. All el vi hade hade vi kopplat till en jodfallsbrytare (stavning) Men denna gången löste den inte ut. Så antagligen var det dom kablarna som vi inte hade vetat om som var boven. 

Man ska vara glad för vad man har om det bara är så att man äger en sketen gammal sadel och lite annat. Men det är iallafall ditt. 

Jag vill tacka alla som har skänkt saker och prylar, ni är helt fantastiska och ett större tack kommer längre fram! 


Var rädda om er och pussa era älsklingar lite extra varje dag. Och var tacksamma för att ni har det ni har i erat liv även om ni inte alltid är nöjda med det. 


Kram från hela Familjen Lund/Nielsen / Säve 


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Var ska man börja?

Det är väldigt mycket som har hänt det sista. Några roliga saker men tyvärr en del tråkiga saker också.

Förra året var riktigt kul. Jag kom äntligen upp i 1.40 igen och denna gången med Betina.

Tävlade på många roliga tävlingar, så som Varberg summer tour och Helsingborg Horse week (en ny tävling där de hyrde den nya arenan i helsingborg) det var riktigt häftigt att bara få vara med där.

Betina såldes tyvärr sedan men det har gått bra med den nya ryttaren vilket är väldigt skönt för hästen förtjänar det och hon är en helt fantastisk häst. Så fortsatt lycka till!


Under vintern var vi iväg och tittade efter en ny stjärna att fylla tomrummet efter Betina och vi hittade en + ett avelsto på 2 olika ställen.

På fredagen kom avelsstoet och var redan då lite hängig, då trodde vi att hon bara var trött efter resan. På måndagen misstänkte vi kvarka då hon hade en böld under hakan och då satte oss själva i karantän.

Samma dag kom även den nya stjärnan fast i en annan transport.

Kvarka... Denna sjukdomen som hästägare fruktar mer än något annat verkar det som. Känslan av att vara pestsmittad och hatad pga av något man inte kan rå för har varit psykiskt påfrestande och riktigt jobbigt.

Vi tog ut veterinär efter helgen och provsvaren kom 21/1. I rapporterna står det "misstänkt kvarka" i säve, (inte vilket stall i säve)

Det intressanta är att person A skickar ett privat meddelande till mig (läs nedan)

Hej! Ni är väl ****** ******? Fick en rapport om misstänkt kvarka? Då kan du ju inte rida i ****** så jag kan swisha tillbaka, du hann väl inte rida så många ggr? mvh A

Dum som jag var i så säger jag att det var hos oss... Sedan frågar jag personen var HEN fick det ifrån för det står som sagt bara stall i Säve.
Denne svarar att det var av en hovslagare för att de måste ju vara försiktiga.
Eftersom jag inte får mer information så var det nog aldrig någon hovslagare utan hen fiskade bara för att få reda på vem det var som hade det.

Och sedan bröt helvetet ut...

Vi var samtidigt öppna och ärliga mot folk att säga att det var vi som hade det och att det var kvarka, samt att vi har isolerat hästen och satt oss i karantän.

Men det hjälpte inte, vi var redan svartmålade, hatade, pestsmittade.

Hästarna som var friska och stod i ett annat stall än den sjuka hästen blev stående eftersom det var fruset ute. När det tinade på kunde jag äntligen rida i paddocken och börja förbereda för tävlings året och siktade på en tävling som var efter det att karantänen var borta.

Jag anmälde till tävlingen och tänkte inte mer på det, för våran karantän skulle vara över dagar innan tävlingens start.

Som många vet finns det en Equipe app där startlistor och tävlingar, startlistor och resultat läggs upp.

Dessa publicerades antingen på tisdagen eller onsdagen och i samma veva får jag ytterligare ett meddelande från person A.

"Hej! Fick ett samtal igår från förbundet att du är anmäld till en tävling i helgen? Stämmer det? Kan väl inte vara rätt med tanke på karantäntiden? Det är tre veckor efter att sista hästen friskförklarats av veterinär som gäller innan karantänen är upphävd. Vet inte om du kan bli avstängd?
Tänkte bara informera dig så att du vet att folk kommer kontakta tävlingsplats odyl, det verkar hållas lite koll //A"


Nu surande jag till... Varför får person A ett samtal från förbundet och inte jag som är ryttare och ansvarig för mina egna handlingar. Det är alltså ytterligare ett falskt påstående från A...

Vi hade rådfrågat veterinär ang karantän tiden och även frågat om det existerar något som heter friskförklaring gällande kvarka men han dementerade detta med att säga att det finns ingen som kan veta när det är och då är det bara att utgå efter att sista hästen blivit sjuk, inte frisk, och därefter blir det 3 veckor. Inkubationstiden är på 2-10 dagar.

Jag frågade person A flera gånger vem det var från förbundet som ringde men denne svarade inte på den frågan. mycket olustigt.

Så jag ringde till kansliet, som i sin tur tyckte detta var väldigt konstigt och högst osannolikt att någon skulle ringa denna personen och inte MIG som det faktiskt berör. Jag fick även numret till sportchefen men jag har inte fått tag på hen.

Vi blir hur som helst uppringda av en mycket upprörd tävlings ledare som berättar att folk ringt och mejlat in och sagt att vi har kvarka och tänker starta med sjuka hästar. Vi berättar hur det ligger till och ger tävlingen beslut om det blir några starter eller ej för våran del med tanke på hur folk beter sig och för att det inte skall bli massa prat och otrevligtheter.

På torsdagen ringer tävlingsplatsen upp igen och vi beslutar gemensamt att vi skulle avvakta. Detta för att slippa mer skit.

Detta hjälpte inte riktigt, kanske var det vårat fel. Vi skrev ut på facebook att vi hade fått starta och vi hade rätt och det irriterade bara angivarna ännu mer.

På fredagen ringer överdomaren upp och ber om ursäkt för det som har hänt och att det ens skall gå till så här och hur folk uppför sig mot varandra. Klubben hade i alla fall valt att göra en utredning och Svenska ridsportsförbundet hade blivit inkopplade.

Men alla hade kommit fram till att jag hade gjort rätt, att jag hade full rätt till att tävla mina hästar som hela tiden varit friska. Det fanns alltså inte någon grund till att anmäla mig och sprida falska rykten, tänk vad det hade kunnat kosta mig och tävlingsplatsen inte hade ringt mig och tagit reda på fakta.


Så att efter Torsdagen blivit väldigt ledsen och besviken över att inte få starta och för att jag ju lagt fram en planering till Borås tävlingarna som totalt skiter sig.

Till att på fredagen bli super lycklig och glad så att jag flyger fram, så jag la ut detta på FB så alla mina angivare kunde läsa och skämmas och kanske be om ursäkt för att de försökt förstöra för mig.


"RÄTTVISA! Det är så skönt när man får ett samtal från överdomaren på tävlingen som jag blev struken ifrån i helgen pga av alla som ringt och mejlat in och snackat skit ang kvarkan som vi ju är friska ifrån.

Det är så att överdomaren ringde till svenska ridsportförbundets och redde ut detta och det visar sig att jag hade ALL RÄTT ATT TÄVLA!

All heder till *********** och deras överdomare som tog reda på riktig fakta men jag kommer inte att tävla i helgen ändå av olika anledningar.

Olustigt bara att det ska få gå till såhär och jag är gott sugen på att begära ut vilka det är som ring och mejlat. Kanske finns någon som har någon som vill i privat meddelande be mig om en förlåtelse? Jag lär nog ändå få reda på det.

VI HAR ALLTSÅ GJORT ALLT RÄTT!

Lycka till alla ni som tävlar, må bäste man/kvinna vinna

"

Många av mina tävlings kamrater har gillat och därmed stöttat mig genom dessa dagar. Många som jag respekterar högt också.

Men så får jag detta till svar av en nu person, person B

"Hej, nu är ju inte jag så involverad i den här "händelsen" mer än det jag har läst här på Facebook. Men anledningen till att jag tror att folk blir oroliga är för att eran kvarka blev officiell den 21/1, det var iallafall då det fanns att lästa på travsport.se samt i ett inlägg i någon Facebook-grupp. Från det datumet fram till tävlingsdagen har det ju faktiskt inte gått 3 veckor (som är den tid som anges i TR vilket borde gälla i det här fallet iomed att det är tävling). Sen om hästen insjuknat tidigare är ju inget som har informerats officiellt.

När du tävlar kryssar du dessutom i en ruta för hästägarförsäkran där det b.la står " Samtidigt intygar du på heder och samvete för varje häst du har anmält att den under de tre senaste veckorna - räknat från denna dag - inte har visat några tecken som kan tyda på smittsam sjukdom, att den under samma tid inte har vistats i ett stall där en smittsam hästsjukdom dig veterligen har förekommit". Smittan fanns ju hos er när du anmälde dig till tävlingen men ändå kryssade du i det här.

Kvarka är dessutom inget man bör leka med och jag förstår att folk hellre tar det säkra före det osäkra. Det är ju ingen som gjort det här för att sabotera för er. Det finns ju även rekommendationer att man inte bör åka på tävling tät inpå ett kvarkautbrott, vilket mindre än 3 veckor kanske bör räknas som. Som ansvarsfull hästägare och tävlingsryttare tycker jag hellre man kan vänta en eller kanske två veckor (inte flera månader) extra innan man beger sig ut på tävling och riskerar smitta hos medtävlande och ridskolans hästar. Speciellt ett år som detta då kvarkautbrotten varit betydligt fler än tidigare år och det fortsätter att komma in anmälningar från samma område."


Hens påstående är felaktiga. Det är inte från det att rapporten blev officiell, dels pga att provsvaren kan ha skickats in tidigare, dels kunde fler hästar blivit sjuka efter den 21/1, och dessutom så stod det misstänkt kvarka! Det kunde lika gärna ha varit falsk kvarka som ser likadan ut som kvarka.

Hen har rätt i att man kryssar i en hästägarförsäkran men där så går det att tolka på olika sätt anser vi och i och med att vi fick rätt från överdomare och förbund så har vi inte gjort något fel. Vad hade hänt om jag hade efteranmält på lördagen då? Då hade det ändå varit efter karantänen.

Man räknar karantän tiden till det att efter sista hästen blev sjuk och vi hade bara EN häst som blev sjuk och som dessutom aldrig träffade våra andra hästar, än mindre var ute i hage, så man räknar inte från att den/dom är friskförklarad för det finns det inte någon lag på.

Jag svarar tillbaka på vad hen har skrivit då hen både förlöjligar mig och fortsätter komma med felaktig info.

"Det är ingen som har gjort det här för att sabotera för dig" NÄHÄ vad är det då? Man anmäler utan att ha korrekt fakta! Man ljuger! Det är Förtal!

"Folk är oroliga"... Ja men varför tar inte folk upp detta med mig istället för att gå emot mig och sprida falsk information?!

Svar till person B

Jag förstår inte ens att du som sitter i ******* lägger dig i och dessutom kommer du med felaktiga påstående.

Det är mycket riktigt att det blev "officiellt" 21/1 (då provsvaren kom) men det är inte från då karantänen gäller. Det är från det att
sista hästen blev sjuk. Och den blev sjuk fredagen den 15/1 och redan då var i ett avskilt stall bort från de andra hästarna. Hästarna som skulle tävla har inte ens varit nära det stallet där den sjuka hästen stod och den sjuka hästen har varit inne från det att den kom hit!

Men du behöver inte säga till mig att man inte skall leka med kvarkan, vi har hållit på med hästar väldigt länge så vi vet nog detta.

Det är väldigt svårt att inte ta det som ett sabotage då det har hotats med anmälningar redan innan och sedan bara det rullar in förtal osv till klubben.

Nu är det ju så att vi har fått rätt av både överdomaren och Svenska Ridsportsförbundet att vi gjorde rätt hela tiden så jag förstår inte varför ni fortsätter. Det ni eller dom har gjort är förtal och falsk angivelse och vi kommer nog att begära ut namn och nummer till de som har ringt till klubben via advokat!

Så nu skulle jag uppskatta om folk skötte sig själva och gav f** i vad jag gör. Jag har som sagt både tävlat SM och Elit/nationellt flertalet gånger, Jag ser detta som delvis mitt jobb och då tar jag det på fullaste allvar, man bör nog ta reda på fakta först innan man anmäler någon eller helt enkelt bara struntar i det!

Men vi är fortfarande öppna med att angivarna kan be om ursäkt då är vi inte sämre än att vi glömmer det här och går vidare. Annars har vi en tid på tisdag och kommer gå vidare med en polis anmälan.


Till svar får jag.


"Det spelar väl ingen roll vart jag sitter för att få har åsikt om hur detta har sköts.

Du kanske borde läsa på vad som är förtal och att ni inte har någon grund för en polisanmälan. Att ni ens vill ha det för att folk har varit oroliga är ju vara otroligt löjligt!Bara av att läsa ditt svar visar hur lite det går att föra en diskussion med dig. Jag skrev bara hur jag tror att folk tänker och hur reglerna faktiskt är. Hur länge du har hållit på med hästar eller vad du har tävlar är irrelevant, med tanke på hur du beter dig och hur du skriver på Facebook så har förtroende för dig som ryttare och företagare sjunkit till botten."


Hur har detta sköts? tydligen dåligt enligt denna personen... Men inte enligt Förbund och överdomare.

Förtal vet jag om någon vad det är då jag varit utsatt tidigare av det.

På vilket sätt går det inte att föra en diskussion med mig? Jag är inte direkt otrevlig i min text.

"Hur reglerna faktiskt är"? Enligt reglerna har jag rätt och du fel, varför inte bara sluta antyda på att jag har fel?

Jag tycker i största grad att min erfarenhet har betydelse i förståelsen för vad man bör och inte bör göra.


Men det spelar ingen roll för personen i fråga blockade mig på Faeebook och det går numera inte att föra en diskussion med personen i fråga. Person B

Och något förtroende har nog aldrig funnits hos person B eller än mindre hos person A eller någon av de andra angivarna heller för den delen.


Har jag som blir falskt anklagade på sociala medier och anonymt till tävlingar och förbund inte rätt till att försvara mig och svara tillbaka? I dagens läge måste man ju nästan svara tillbaka för annars så har man genom sin tystnad erkänt att man har gjort fel och att man är en fegis som inte yttrar sig. Det är min fulla rätt att få försvara mig och bevisa sann fakta.


Men där ser men hur farligt det är med att skriva falska rykten och anmäla någon på falska grunder kan göra för skada. Jag hade kunnat bli avstängd och fått dryga böter om inte klubben valde att göra en utredning och ringa mig personligen och höra vad jag hade att säga.

Innan Facebook blev stort och alla andra sociala medier så var ryktes spridningen inte lika stor. Jag minns ett stall i närheten som hade kvarka vi pratar om kanske ca 10-15 år tillbaka. Ryktet spred sig men det blir inte lika pest artat som det är idag. Jag minns att ingen sa någonting om det stallet, Inga rykten eller elaka ord sas från folk. Kvarka var då inte lika hatat och hemskt att få. Visst svin jobbigt men synen på stallen som fick det var inte lika avskyvärd som jag upplever den vara idag, speciellt mot mig själv.

Nu blev detta kanske inte långsiktigt jätte allvarligt men det hade kunnat drabba mig riktigt hårt om jag hade haft stallet fullt med hästägares hästar som förväntar sig att jag levererar och tävlar deras hästar och dessutom visar ett professionellt ansikte utåt. Det hade kunnat kosta mig massor, både ekonomiskt och yrkesmässigt. Det kanske det har visserligen, det vet jag inte.


Vi kommer förmodligen gå vidare med detta och ta reda på vilka det var som anmälde (så vi inte går runt och misstänker fel folk, för det är ju inte speciellt trevligt) om inte en ursäkt kommer inom snar framtid då vi ser väldigt allvarligt på det som har hänt och känner oss både ärekränkta och falskt angivna (Förtal). Ett annat ord som passar bra in är Vuxen mobbning.


​Vi vet dock att det var ingen av de tävlande som anmälde sin "oro"


Frågan är också vad jag har gjort dessa personer för att de ska hata mig såpass att det gör såhär!


Ta vara på varann där ute och var försiktiga med vad ni skriver och säger.


Mvh Carolin Lund och Carina Lund


Likes

Comments

​DÅ var det dags igen. Skriver några korta rader om vad som hänt och vad som väntar. 

Vi börjar med den tråkiga nyheten och det är att Michelle har lämnat oss för att flytta hem till Stockholm. Vi hoppas att m

Michelle har det bra hemma och att hon snart hälsar på oss igen. Våra dörrar är alltid öppna till min "lilla syster" <3 


Sen har det hänt en massa saker. 

Brunte är till och från super fin men så får han ibland återfall och blir "stressad, spänd, stark, osv" Men han är så fin annars så tålamodet är kvar och drömmarna lämnar ej! Här är hästen som kommer kunna gå hela vägen om vi hittar knapparna och han kan hålla huvudet kallt, 

Wilma har precis debuterat 1.30 med strålande resultat och jag hade inte kunnat vara mer nöjd! hon hade första dagen 8fel i omhoppningen. 1 nedslag var mitt fel och det syns så tydligt på filmen och är riktigt plågsamt, men så kan det gå nr man inte kan ha is i magen... 

dag nr 2 och hennes andra 1.30 så gjorde vi om och nästan rätt. 4 fel = 1 nedslag som även det var mitt fel! på hinder nr 3! nog för att hon kan gå kort galopp men ja! ingen mer kommentar! 

Wilma är ju som bekant hästen som jag köpte som avelsmärr från Holland oinriden. Allt har jag gjort själv vilket känns helt fantastiskt! Med lite små hjälp här och där i bla markarbetet av Cia! Täka sig att Wilma kunde bli såhär bra och vetni... 1.40 är siktet till hösten. Vi har satt Lilla edet i slutet av Juli/Aug som mål! Hemskt gärna vill jag debutera henne ute på stor banan men vi får väl se! 

Ja men Guuuuuud ja! Jag har fått en tränare också...

Bertil Carlsson! Far till Björne Carlsson. 

En fantastisk man som lär mig allt jag kunde förr och mer därtill! Hans hjälp och kunskap är ovärderlig och jag är så jätte tacksam över att han vill träna mig och gör det med en sådan glöd varje gång. Men tro inte att det är en dans på rosor, nej nej han skäller på mig och berömmer mig och utmanar mig allt om vartannat! ingen vila ingen ro. 

Jag hoppas att vi får många många år med Bertil och att jag kan göra honom stolt och gå längre än jag gjort förut. 

Till Alice min underbara fina dotter... Den mest fantastiska underbara lilla varelse. Jag är så stolt över henne så klart. som alla mammor är över sina barn men så är det. Hon är perfekt. 

Men vad grejer man köper till dom små...... Hon har egentligen tillräckligt med grejer men så hittar man något fint och så vips... Det har hamnat i korgen och ner i kassen och ut i bilen och hem! Fan... Men hon kommer se så fin ut... Jupp och så var det kört! 


Katten är på smällen också... Tycker den har varit tjock i evigheter men nu nästan hon rullar fram... 

så vad händer framöver... Jo tävlingar i mängder och många dagar. Tur man har 6 hästar i stallet och 4-5 som tävlas så man kan variera och låta dom vila mellan tävlingarna. Men vi har även planerat in tävlings fria helger så det blir inte så mycket ändå... 

I övrigt är jag nog ganska nöjd med livet just nu. Synd att klaga. Men det är klart, man ska aldrig slappna av för mycket för då kommer det nån jävel och hugger en i ryggen... Som vanligt. Sitter väl nån och planerar och snackar redan nu... 

Ja just det... jag fixade ju tanden... hatar den! inte alls bekväm. Den är ju fin å så men det är inte "min tand"... Sen har jag fått en bettskena för natten också... Hatar den med! trycker å har sig. Men ibland när man vaknar är det gött. 

Men tänk då Carola häggqvist, enligt rykten har hon gjort alla tänder med skalfasader, USCH... Ni vet känslan när man råkar dra kniven lite för hårt i porslinet... så känns det med tanden, men tänk Carola då som har ALLA tänder så. proslin mot porslin som gnager. URK,,, 


Nä nu ska jag stänga ner datorn och göra natten. Bjuder på Wilmas debut 1,30 och hennes andra 1.30 ;) 

Piss ridning på sista hindret i debuten och även mot hinder nr 3 i andra 1.30 men i övrigt är jag nöjd. Var ändå några år sedan jag red 1.30 :) 

Wilmas debut 1.30 - https://youtu.be/3pLPj0I33R8

Wilma, Andra 130 - https://youtu.be/YqAMcdQxFfY


Ciaaaaaaaao vänner och ovänner! 


Likes

Comments

Ja många av er undrar nog vilken klubb jag valde att tävla för tillslut. Det var ganska mycket att fundera på.

Det stod mellan många olika klubbar stora som små. För Kungälv kändes som att historiken där inte var så kul längre så jag ville byta, slå mig fri från vissa av demonerna där.

Så klubbarna som var på tavlan var:
Billdal
Lilla Edet
Alleby
Varberg
Jump club
Kungsbacka

Och det blev Kungsbacka. Och varför? Jo för att den gynnar mig bäst! Jag som har så mycket olika hästar och tävlar mycket har god fördel till deras system där du kan få halvera starten om du hjälper till vid 2 hela tävlingsdagar! Perfekt känner ju jag då och även plånboken!

Kort sammanfattning sedan sist, det har både varit positiva och negativa situationer. Vi börjar med de tråkiga sakerna.

Härom veckan fick vi reda på att ett par nära vänner mist en av deras nära, jag vet inte riktigt hur jag ska tackla detta men jag känner så otroligt stor sorg för deras skull. Varför? De är ju de mysigaste och underbaraste personerna jag vet ungefär. Så jävla orättvist!!!

Nr 2, när jag var liten slog jag upp fram tanden i tandbenet, tanden som kom ner var så skadad att emaljen inte skyddade. Så jag fick en försäkring och fick inte fixa den förän jag blev vuxen, efter att jag tagit tag i min rädsla och har nu påbörjat min tandfasad... Ett problem är att det provisoriska skydde ramlar av hela tiden. Jag var där i torsdags och den ramla av fredag morgon, åkte tillbaka och lördag eftermiddag så började den släppa igen!!! Idag söndag på kvällen så ramlade den av. Då har jag alltså gjort ALLT för att för hindra det, ätit soppa, bröd med kniv å gaffel, druckit ur sugrör osv! Såhär ska det ju inte vara och jag får inte den permanenta förän 10feb! Jippi...... Men så gav Steven våran engelska vän mig ett tips och det var att sätta ett tuggummi som skydd, GENI!!! Så inget isande och jag känner mig lugn. Antingen får de sätta på den riktigt imorgon eller sätta på plast igen för jag måste ju kunna äta!

Så till det bra. Hästarna går riktigt bra, Brunte har börjat bli riktigt fin, Bella den nya hästen går från klarhet till klarhet och börjar muskla sig nu. Nya hästar på påväg in och stallet kommer bli fullt. Underbart!!! Tävlingar är inplanerade och vissa är redan anmälda 👍

Wilma har vi börjat fundera på om hon ska få föl eller hur vi nu skall göra. Hon har talang fast vi är ändå sugna på föl så vi får väl se. Hon har ju bara tävlat totalt 8månader i hel sitt liv och gått från 1m till 1.20, och detta är min förtjänst, STOLT 😜

Imorgon skall jag tillbaka till tandläkaren... Vill inteeeeeeee men jag pallar inte med denna oro för smärta. Tisdag tänkte jag åka till Sven om det går och hoppa Bella i hans manege och på de fina hindrerna.

Alice hon växer och blir bara mer och mer mänsklig ❤️ älskade lilla barn hon är det vackraste och finaste jag har skapat i mitt liv. Så stolt över att vara mamma till denna fina lilla individ. Och hon har även fått en ponny av Steven, ååååh jag som har varit inne på att jag köpa en ponny till henne men nu har hon fått en redan, jag kan inte vara mer tacksam. Ponnyn kommer senare i vår och det blir nog bra så hinner vi fixa och lite sånt tills att den kommer hem hit.

In case steven reads this. Thank you Steven so much for giving My dougther Alice a pony. Im so grateful and happy.

Nu blir det sängdags.
Godnatt gott folk.

Ciaaaaaaaaoo
Likes

Comments

Igår var vi och hämtade min julklapp som väger ca 600kg och är 1.75cm hög. Jag pratar såklart om hästen Bella som är efter Massimo-cassini f-2008. En tur till Borås och tillbaka med lilla Alice, pappa och Sebastian. Hon stod snällt hela vägen hem och det var skönt, då vet man att transportera inte är något problem.

Väl hemma så landade hon direkt. Fina polle! Så för att vara ett "fängelse" så storm trivs hon.
Ja just det julklapparna i övrigt då. Alice fick massa kläder och gosedjur och skedar och annat kul. Till hästarna fick jag ett reflex ländtäcke av min älskade Sebastian (han tänker på min säkerhet) ❤️ och så fick jag även ett Lippo träns svart, älskar det bruna jag köpte i våras. Av min kära mor fick jag eskadron skydd fram och bak, tävlings skydd 👍
Bilder kommer i ett annat blogg inlägg samt resten av det jag fick, ingen nämnd ingen glömd,

Men då till roadtrip nr 2, nu är vi påväg till Skövde för att hämta upp pappas julklapp. Hans väger brutalt mycket mer än min. Men det är även något som jag kommer ha stor nytta och glädje av. Så detta blir jätte bra jag är så taggad inför 2015.

Det ska bli kul när Alice kam vara lite mer med och heja på också. Nu är hon mer som en mat, kiss i bajs, sov klocka. Inte så värst spännande men det är så kul att se hur hon utvecklas och för varje dag som går blir mer och mer personlig och lär sig saker. Kärleken till detta väldigt envisa och bestämda barn är enorm. När hon ler och pratar så smälter jag, stoltheten rinner över och en glädje tår tränger sig fram. Detta är min dotter, henne har jag skapat, för mig är hon perfekt. Det är ett gulligt och vackert barn. Hon är min!

Nä dags att blicka framåt, snart framme i Skövde också så då blir det att köra hem sen. 


Tack för mig. Ciaaaao ​

Likes

Comments

Ja det får bli snabb blogg då Alice är på ett väldans hemskt humör. Tävlingarna efter graviditeten har gått bra.

Brunte (Extream van het hof ten BOS') gjorde åter debut på tävlings banan i Trollhättan och var felfri 1.10 och placerad och sen 1 tids fel i 1.20 men felfri på hinder. Inga dumma grejer. Äntligen kanske man kan säga så har jag fått ordning på denna häst som alla kallade för galen och självmords häst. Åter igen bevisar jag alla att tålamod och kärlek och lugn lönar sig i längden. Du kan inte slå en häst till lydnad!

Och älskade Wilma gjorde 3dt 1.20 med 4 fel i varje ❤️ underbara polle. Nästa år kommer hon växa ännu mer. Hon har ju som sagt bara tävlad ca 6 månader i hela sitt liv.

Imorgon är det julafton och vad passar inte bättre då med att ha fått en ny häst 😍 sto efter Massimo-cassini f-2008, 1.73 hög. Kanske inte den snyggaste pollen men snäll och hoppar jävla bra 👍 2 väldigt viktiga saker och även ett visst humör för att få det där lilla extra hos en riktigt bra tävlings häst. Hämtas på mellan dagarna 😜

Så julafton imon, god jul alla nu ska vi försöka natta bebisen, som för övrigt är den bästa gåva man någonsin kan få, min älskade dotter. Godnatt och god jul igen.

Ciaaaaaao

Likes

Comments

Ja som statusen säger. Lillan spydde ner hela mig inatt och somnade 2 och vaknade 4, då fick Sebastian ta henne men han lyckades inte riktigt få henne lugn inatt så jag tog över efter en stund och då slocknade hon väldigt fort 😊
Sen sov hon till typ 10 så jag gissar på att hon sov 5 timmar till.

Vi har också haft visning på Olle idag som gick jätte bra. Han skötte sig fint.
Efter det så red jag MINI. Haha mini är bara 1.77 hög 😊
Han gick jätte fint men är ganska tittig och osäker så det är en del jobb med honom men han är så himla söt och gullig. Hoppar bra gör han också och spås vara lovande. Hoppas jag kan förvalta denna underbara "lilla" häst så bra som bara möjligt.

Imorgon blir det miljö träning X3. Jag ska släpa fram ALLT som jag tycker ser läskigt ut. Plast, grind, vattenmatta, mur, tunnor, ja allt som prasslar och ser konstigt ut. Jag gissar på att jag kommer flyga av så är redan nu förberedd.

Någon dag nu i veckan också så skall en del hästar löshoppas. Mini framförallt så han får lite på sig själv. Även sessan ska löshoppas och det lär bli väldigt intressant då hon hoppar GRYMT bra. Ja och Brunte också.

På tal om Brunte så har han blivit behandlad i bogen. Han var väldigt svag i ena sodan så kiropraktorn fixade och trixande med honom och högst troligt är detta anledningen till varför han varit som han har varit. Men nu återstår ett stort jobb att få hans hjärna att förstå att det inte gör ont längre och att han slutar kasta sig när det blir lite ansträngande för tydligen skall det inte göra ont längre, han är alltså frisk förklarad efter sina behandlingar. Nu är det psyket som jag måste jobba med.

På måndag är det träning. Och jag funderar på om jag ska ta sessan dit. Min första träning på flera månader. Mmm tål att funderas på.

Ja just det. Michelle bor hos oss nu också och vi har varit på en del tävlingar under mitt uppehåll med henne där jag coachat och tränat och det går verkligen super bra. Michelle och Annie har under en kort tid avancerat från 1.10 till 1.30. Toppen kul att få vara en del av deras framgångar. Michelle är ju också som min lilla syster så det känns mest familjärt att hjälpa till och vara med. Som några av er vet så köpte Michelle min thunderbird 2007 och sedan dess har vi hållit kontakten, jag har hjälpt henne så mycket jag kunnat med kudden som vi kallade honom. Och förra året var vi över i Holland och köpte 2 riktigt fina storhästar till Michelle. Docki och Annie. 2 olika hästar men 2 hästar med väldigt bra hopp förmåga som med rätt träning osv kan gå riktigt långt. Detta är min morot, att få coacha Michelle på sina hästar. Otroligt kul samtidigt som jag själv strävar och kämpar på för att komma tillbaka till toppen.

Jag ska hoppa 1.50 och jag ska hoppa senior SM!!! Jag slutar aldrig sträva efter mitt mål.

Drömmen lever fortfarande att tävla internationellt men än så länge en dröm. 😊

Åh mini så himla söt. 😊
Fina sessan 😊

Likes

Comments

Har haft skriv torka sedan juli typ. Inte heller känt någon lust att blogga faktiskt men nu känner jag att det kanske är dags. Lite struligt att blogga från telefonen vilket numera kommer att få vara det ända jag bloggar på eftersom jag oftast är på häst ryggen eller har med min älskade lilla flicka vid armen.

Alice Elisabeth Lillemor Lund föddes kl 11:35 den 10 oktober 2014, och vägde 3140g och var 48cm lång. Hon är det vackraste snällaste och finaste lilla barn jag någonsin sett. Min dotter är otroligt fin Fast det säger ju alla mammor 😍👍

Förlossningen var hemsk. Många säger att man längtar till nästa gång men fy fan rent ut sagt! Jag vill inte ha barn på ett bra tag!!! Men en nr 2 blir det nog men MINST 2 år! MINST!!!

Att bli mamma var en otrolig chock... Visst kan man försöka föreställa sig hur det kan vara men ALDRIG att jag kunde föreställa mig varken förlossningen eller nu. Men nu kan jag väl säga att allt börjar falla på plats för mig. Både känslor, rutiner, hennes rutiner och uttryck och viljor osv.

Och Sebastian ❤️ så himla underbar och duktig. Hela förlossningen fixade han otroligt bra och blöjbyten och matning av Alice osv.
Ja vi har fått övergå till ersättning för amningen funkade inte. Alice åt men det kom inget eller inte tillräckligt och det blev en situation som gjorde att min kropp slutade ett tag att producera mjölk. Nu finns det ju mjölk len jag känner inte att jag vill amma längre. Det blev på att sätt förstört när vi stress ammade och stress pumpade mjölk.
Jätte tråkigt för jag ville amma men nu känns det ju bra eftersom Alice går upp i vikt mycket bra och mår bra samt att jag kan se hur mycket hon äter. Haha hon äter nu lite mer än 100ml. På förpackningen till ersättningen står det att bebisar upp till 1månad äter upp till 90ml och bebisar från 2 till 3 månader äter 120ml. Så min flicka är stor i maten och åpen. Jösses hon äter som en häst. 😊

Ja 3 veckor har gått sedan förlossningen och igår satt jag och red på riktigt igen. Och idag hoppade jag 😍👍 helt underbart!!! Lite trött på att höra att jag ska vara försiktig osv. Visst är det gulligt att folk bryr sig och så vidare men alla vet också att jag är ett pucko. Jag går gärna emot vad jag bör göra. Och jag har alltid gjort vad jag känt för. Jag lyssnar på min kropp oftast. Visst har jag varit lite orolig för framfall men har också verkligen lyssnat på min kropp och nu kan jag rida utan att känna olust känsla ❤️

Så nu planerar jag in tävlingar och lite träningar och sen är det vinter uppehåll ❤️

Jag har även mer nyheter osv att delge men nu vaknade min lilla prinsessa så det får bli imon.


Ciaaaaao 😊


Bild 1 är från BB ❤️

Likes

Comments

Idag fick vi hem lite saker som vi fått <3 en spjälsäng, behöver lite färg på sina ställen men lätt fixat.

En hokus pokus stol som går att ha på 3 olika sätt :-) nostalgi för mig som hade en vit/rosa som liten och den älskade jag.

Och en till stol som jag tänker att vi ställer inne hos mor och far, men den ska nog också få lite vit färg :-)
Detta skulle jag vilja ha till spjälsängen <3 så himla fint och neutralt eftersom jag inte vet vem som bor i magen. :-)

Jag och Linda var på den ny öppnade affären smooth baby idag också... Billiga på bäddset men de hade inte alla mycket, rörigt, varmt och trångt. Sovrum set, vagnar och lite annat krams men det var allt, lite besviken blev jag ju, så vi åkte istället till nidz for kids där det inhandlades en mobil till lindas spjälsäng som hennes lilla Jennifer älskade samt en spegel till bilen som Linda kan titta på Jennifer genom :-)

Sedan var jag och kikade på en Brio bilstol (babyskydd) till våran lilla och köpte den. Så nu har vi 2 st fast olika modeller, + den som tillhör vagnen. Vet inte vad vi ska göra med den ena men kanske jag tar den till min bil istället för den vi fick till vagnen som bara sätts fast via bältet, känns inte så stabils och säkert. Bättre med isofix :-)

Red sienna idag på morgonen tillsammans med Michelle. Sienna har ännu inte fått hälsa på michelles häst och var totalt ofokuserad i början och betedde sig som värsta vakt hunden. Hade hon kunnat prata hade det nog låtit, Vem E D? Vem E D? Vem E D?
Söta häst skrälle. Fick skälla lita på henne att hon skulle släppa det dör och börja jobba och sen jösses va fin hon var <3

Jag gillar egentligen inte att rida med graman men det ger verkligen resultat på sienna som gärna går med huvudet högt så fort jag tappar stödet :-)

Vi fick ett åskoväder hit på eftermiddagen, det regnade en del men det hade inte skadat med lite till så torrt som det har varit det senaste :-)

Nä nu blir det natten. Alla förutom jag typ sover i soffan. Väcka mina älsklingar och sussa i sängen :-)

Ciaaaaaao :-)

Likes

Comments

Detta med att vara gravid och i denna värmen är väl kanske inte det roligaste jag varit med om :-P

Och jag har insett att nästa gång så ska jag INTE vara såhär gravid på sommaren, kan ju inte ligga och sola på magen. Så det blir till att planera nästa gång, tänkte att maj/juni är en bra tidpunkt att bli på tjocken ;-)

Vi har också fått låna en båt eller eka eller vad man nu ska kalla den :-) mysigt men den går så jäkla långsamt. Men skönt att kunna åka ut och lägga till där ingen annan är :-)


Ja som bekant var vi iväg med Brunte och veterinär kunde inte hitta något... Jätte fina tonutskott på ryggen och en väldigt fin och musklad herre som är mycket mjuk och fin, mycket väl godkänt fick han. Mer muskler i ryggen var vad vi fick i uppgift att jobba fram från marken. Mer kunde hon inte råda till... Så vi har börjat och det har gått bra, när vi sedan la till vikterna som hon rekommenderade så blev han likadan igen som när jag rider. Låst, blockerad, stressad ja kalla det vad man vill men han blir avstängd. Som en tråd som går av... Så jag tror fortfarande det sitter i nacken eller möjligtvist något bakben trots att han är genomgådd där redan och var mycket fräsch!
Så det med att jobba rygg kan man ändå göra men han skall nu till kiropraktor. Hoppas att hen hittar något för det är inte kul att se min älskade häst bli så förtvivlad och ledsen när han kastar sig :-( något är ju fel och jag ska hitta det!!! Brunte ska bli fin! Nästa år vill jag ska bli vårat, eller bara att vi får svar och kan hjälpa utefter det!Lilla magen <3 och ja den kommer växa men jag njuter så länge den är liten och fin och att bebis mår bra och växer som den ska :-)
Jag njuter av att vara gravid och känner mig så himla vacker, och ibland som en strandad val men mestadels vacker ^^

Och ni kanske undrar om jag fortfarande rider, svar ja :-) dumt anser några och några anser bra. Jag hoppar fortfarande men har lämnat över Wilma till Cia som hoppar och tävlar henne :-)
Sienna rider jag och tävlar själv just nu, sista blir nästa vecka i lilla Edet sen lämnar jag över sienna till Cia också. De senaste tävlingarna har gått jätte bra för mig och sienna, i Uddevalla hoppade jag 1.10 och blev placerad 11a :-) och i helgen som varit var vi i glommen och där hade jag ett förargligt litet PET i omhoppningen men jag är så himla glad för hon bara gjorde, och hon var glad och sprang på bra :-)

Så synd bara att jag inte hann starta 1.30, nu vill jag inte heller jaga den sista nollan i 1.20 eftersom jag känner att det krävs mer av mig som ryttare att hoppa 1.20 än 1.10. Så vi stannar på denna höjden och tar nya tag när bebisen kommit.

Vänner kommer och vänner går, vissa trodde jag skulle stanna men lustiga saker hände i livet. Tog bara en rejäl kovändning utan dess like. Jag önskar iaf min forna vän all lycka till <3

Nä nu ska jag sluta skriva för jag ska iväg till Frölunda typ och träffa en annan god vän <3 men först fixa lite matsäck :-)


Ciaoooooo <3

Likes

Comments