​Dom som känner mig vet om att jag inte har varit den gladaste katten i stan under mina graviditeter. Mitt humör har svajat något otroligt upp och ned och jag har aldrig riktigt vetat vad humöret har att bjuda på från en dag till en annan. Det är antagligen för mycket hormoner för mig. Efter graviditeten med Agnes vände det direkt när hon kom ut. Jag kände helt plötsligt igen mig själv och jag var glad. Därför förväntade jag mig att det skulle vara samma sak denna gången. Jag var så inställd på att "det blir bättre så fort han är ute" att jag tror jag lurade mig själv att tycka allt var bra efter Bosses förlossning. I mellan åt var det såklart bra, på riktigt också. I början var det mest när Martin jobbade långa dagar som jag ibland var extra ledsen. Efter ett tag märkte jag dock att dagarna jag var ledsen var fler än dagarna jag var glad. Och ofta har en "bra" dag varit att jag inte har varit ledsen och gråtit. Men jag har oftast inte varit särskilt glad heller… 

När jag började vakna flera gånger i veckan och känna mig ledsen, uppgiven och det började knyta sig i magen och bli illamående vid tanken på att vara ensam började jag förstå att jag antagligen inte kommer att vända på mitt mående själv. Så jag har sökt hjälp. Och jag kommer få hjälp. Och jag hoppas verkligen att det ska få det hela att vända.

Jag vill inte ha några extra sympatier, tycka synd om blickar eller så när jag skriver om detta. Jag skriver det för min egen skull, för att sätta ord på mina känslor och tankar, för att jag ska kunna följa mitt eget mående och för att jag förhoppningsvis ska kunna se utveckling. Jag skriver det för att jag vill berätta. Och för att jag inte orkar berätta. Jag har bara pratat om detta med Martin och min syster. Jag orkar inte ta ansikte mot ansikte samtal och har, tror jag, varit ganska bra på att bygga en mur utåt. 

Jag längtar efter att vara glad, på riktigt glad. Jag längtar efter att gå och lägga mig och inte oroa mig över hur jag ska må när jag vaknar. Jag längtar efter att kunna "skicka iväg" Martin till jobb utan att känna att jag vill springa efter och dra honom tillbaka. Jag längtar efter att känna igen mig själv och mitt mående igen. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Här ekar det tomt inne igen. Vi renoverar där hemma och bor inte hemma just nu. Därför är det mesta kaos och fullt ös så då får vissa saker prioriteras bort.

En som trivs med renoveringen eftersom vi bor med en studsmatta nu...

Likes

Comments

Agnes fick lite nya träleksaker till sitt kök igår. Väldigt poppis och dom lektes med nästan hela tiden från att hon fick dom. Från Tgr.

Likes

Comments

Här om dagen när det regnade drog jag fram vattenfärg för att underhålla oss inomhus. Det gick lugnt och städat till hela tiden..

Heheh.. I wish.. 😅

Likes

Comments

Kärleken som Agnes visar för Bosse är helt otrolig och så himla fint att se och få följa. Hon ska ha koll på var han är i princip hela tiden och göra klart att alla andra också vet var han är. Om någon säger hej till Agnes pekar hon bara på Bosse och säger "Bobbo!". Han ska såklart få pussar och kramar nästan jämt och framförallt när hon inte har sett honom på en stund, om någon av dom har vilat till exempel. Nu vill hon även att han ska sitta i hennes knä och när jag flyttar på honom blir hon arg och försöker ta tillbaka honom. Idag när vi var ute med vagnen vred hon nästan hela kroppen ur led för att hon skulle komma åt och hålla honom i handen.

Bästa syskonen!

Likes

Comments

​"Åhh, vad fin du blev!" är något Agnes (har inte upplevt det med Bosse) får höra lite då och då. För det första, blev hon verkligen fin? Var hon inte det innan? Var hon tvungen att förändra, lägga till, ta bort något för att, enligt ditt tycke, bli fin? 

För det andra, och framförallt, så tycker inte jag att det är ett attribut vi behöver pränta in att sträva efter. Jag tycker att det är tusen gånger viktigare att barnen lär känna sina personligheter. Att dom lär sig att vara starka och ta plats. Att dom får bra självkänsla, lär sig att vara empatiska, omhändertagande och bra kompisar. Att vara fin finns inte på listan över saker jag känner att mina barn behöver lära sig att vara. 

De gånger barn allt som oftast får höra "vad fin du är/blev" är när de har tagit på sig något extra/annorlunda, satt upp håret på något speciellt sätt, bär halsband eller något liknande. Att vara fin betyder helt enkelt att ha fina kläder/saker på sig. Motsatsen till fin är ful. Barn lär sig snabbt att vara fin är något eftersträvbart och att det är då en får komplimanger. Alltså börjar dom bry sig om vad dom har på sig, hur dom ser ut och vad som kan klassas som fint. Den lilla ganska viktiga detaljen är att barn aldrig ska behöva fundera över sitt utseende. Barn är barn. 

Denna videon och framförallt slutklämmen i den är hur bra som helst. Kan titta om och om igen. HÄR!

"This is about my own someday daughter when you approach me already stung stained with insecurity begging 'Mom, will I be pretty?' I will wipe that question from your mouth like cheap lipstick and answer 'NO!'. The word pretty is unworthy of everything you will be and no child of mine will be contained in five letters. You will be pretty intelligent, pretty creative, pretty amazing. But you will never be mearly pretty."

Med det sagt menar jag inte att mina barn inte är fina. För det är dom. Dom är finast i världen, det ser väl varenda människa. Men jag säger det inte till dom. Jag visar och berättar att jag älskar dom på andra sätt än att spä på den utseendehetsen som finns. 

​Bosse kör helst nakenfis för att slippa onödiga kommentarer...

Likes

Comments

Ännu en regnig dag och jag börjar tappa hoppet om sommaren. Var tog det enkla i att bara slänga på barnen ett par sandaler, solhatt och gå ut vägen? Å andra sidan slipper vi ju solkräm nu.

Idag längtar vi till eftermiddagen och kvällen när vi ska träffa våra fina kompisar. Barnen ska leka och mammorna ska äta sushi. Älskar det!

​Gänget som har hängt tillsammans sen de var små minibebisar. 

Likes

Comments

Igår blev vår lilla Bosse-bus tre månader. Hurra, hurra, hurra! Han är en nöjd, trygg, trött och glad liten filur än så länge. Han har länge tyckt om att sova mycket om dagarna - nu börjar han att vara vaken mer än han sover. När han är vaken är han allt som oftast nöjd - både med att ligga och spana på allt som händer runt honom men också med att hänga med i famnen. Han är inte så svårflörtad utan bjuder på många leenden när någon pratar med honom. Han ser ut som en liten rumpnisse och har nästan alltid ett förvånat uttryck i ansiktet. Världens bästa Bosse!

Likes

Comments

Midsommarfirandet för oss detta året kändes som ett riktigt idylliskt svenskt midsommarfirande. Jag var dock dålig på att fota och tog bara ett par bilder. 

Dagen började med en midsommarbrunch med alla tillbehör som "ska" finnas på bordet. När maten var i magen pysslade dom som ville och kunde med midsommarkransar. Jag var inte en av dom eftersom jag är värdelös på sånt. Men mina barn fick kransar ändå av snälla kompisar. Efter ett tag kom en traktor med skrinda och hämtade upp alla barn för att ta dom ner till midsommarstången. Där väntade dans, fika och lite lotteri mm. Agnes tyckte det var hur roligt som helst att dansa runt midsommarstången. Själv tyckte jag att det var lite svettigt eftersom Agnes definition av dans är att mamman dansar med Agnes i famnen.

Senare fortsatte kvällen med mat, umgänge och dans för dom som orkade så långt in på kvällen. Hur trevligt som helst och jag hoppas att vi får vara med på detta firandet fler gånger!

Likes

Comments

Som sagt var vi ju och firade Walters dopdag uppe i Fagerviken. Vi körde upp så att vi var där på torsdagsmorgon och körde hem i söndags. Hela torsdagen gick åt till dopet och sen fortsatte det med midsommarfirande de andra dagarna.

På dopdagen hade Agnes för en gångs skull klänning på sig. Klänningen hon hade har hennes faster haft på sig när hon var liten och det är hennes farmor som har sytt den. Lite kul! Men jag märkte ganska snabbt att klänning inte är något för vår klätterapa. Hon trasslar in sig i den varje gång hon ska klättra upp för något och får svårt att resa sig upp.

Likes

Comments