Recept på en god räktårta som med fördel kan förberedas dagen innan!

Ingredienser

Botten

250 Gram Kavring
100 Gram Smält smör

Fyllning

5 St Gelatinblad
400 Gran Philadelphia
3 Dl Créme Fraich
1 St Rödlök
1 Burk Stenbitsrom
0,5 Burk Handskalade räkor
Eller 500 gram Räkor med skal
3 Msk Hackad färsk dill
1-2 Msk Pressad citron
Salt & Peppar

Dekoration

Stenbitsrom
Räkor
2 St Kokta ägg
Färsk dill

Gör så här

1. Mixa brödet i en mixer eller med en stavmixer. Smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt.

2. Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost, Finhacka löken och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar.

3. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag värme – tills alla har smält. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat. Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.

4. Dekorera tårtan precis innan servering med valfri dekoration! :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments