Jag gjorde klart dessa teckningarna nu under veckan och jag är väldigt nöjd med resultatet.

Idag när jag började jobba i stallet så råkade jag och en av ridskolehästarna slå ihop våra huvuden rätt hårt. Jag böjde mig ner för att plocka upp hans grimma och han flyttade sitt huvud ovanför mitt. Jag märkte inte det så när jag skulle resa mig igen så slog jag i mitt huvud i hans. Det var en ren olyckshändelse och det var ingens fel. Jag fick lägga mig i en av sofforna för jag började känna mig rätt yr. Jag mådde inte illa så visste att jag inte hade fått en hjärnskakning och jag kände att jag hade annars läget under kontroll. När jag var yngre och slog i huvudet så brukade det ofta gå över till migrän så jag var rädd att det skulle hända mig nu idag men jag har lyckats undvika det hittills. Jag tog bussen hem sen efter en stund och jag har mest bara vilat mig här hemma och jag ska förmodligen jobba imorgon igen om inte migränen slår till under natten. Lite synd att detta hände för jag hade tänkt rida ut med Pretty idag. Jag får satsa på att göra det nästa vecka istället så får vi hoppas att jag inte slår ihop huvudet med fler hästar, haha.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Kom hem för ett litet tag sedan från stallet och känner mig helt slut efter idag, haha! Jobbade till 2-tiden och sedan så red jag Pretty ett tag. Det är verkligen jätteroligt att trots att hon är 22 år gammal så är hon fortfarande väldigt pigg. Hon beter sig som att hon vore 10 år yngre. Så fort det ligger bommar på ridbanan så blir hon jättepigg och vill hoppa. Jag är så oerhört tacksam över att få ha blivit medryttare till henne och jag kan inte tacka Lena och Gisela tillräckligt mycket för detta. Det har hjälpt mig så mycket och det är verkligen som terapi att få pyssla med henne och att få rida. Framförallt min självkänsla har förstärkts och jag tror mer och mer på mig själv att jag klarar av att göra olika saker. Imorgon så ska jag nog försöka mig på att rida ut Pretty en sväng, har aldrig gjort det själv innan så det är lite läskigt men jag vet ingen häst som är så trafiksäker som Pretty så det borde gå bra. Det har gått jättebra alla de gånger jag och Gisela har gjort det tillsammans så det borde inte vara några problem.

Igår så åkte jag och Lena och fixade nya ridbyxor till mig och ett par vinterstövlar att ha i stallet nu när det snart börjar att bli kallt ute. Finns inget som är så jobbigt i ett stall än när man fryser om fötterna på vintern. Fryser man om fötterna så fryser man om hela kroppen. Mina händer spricker lätt under vintern så måste ha på mig vantar hela tiden för att förhindra det så jag ser inte framemot de månaderna i stallet. Usch, jag längtar redan till nästa vår.

Jag håller på att tvätta just nu och tänkte ta och dricka lite te och kanske spela lite spel medan jag väntar att tvätten ska bli klar.

Fina Pretty!

Likes

Comments

Fredag: I fredags så jobbade jag i stallet och efter att jag var klar så kom Gisela dit ut. Vi red ut med Pretty och hade det väldigt mysigt trots att det var jättelerigt och svårt att ta sig fram ibland, haha. Senare på kvällen så tog jag tåget ner till Malmö och mötte upp Andreas hemma hos honom. Vi åt middag och hade det väldigt mysigt.

Lördag: Vi gick in till stationen i Malmö där vi mötte upp min pappa och bror och åt lunch. Efter det så åkte vi hem till min farmor och farfar som behövde hjälp att röja lite uppe på vinden och i garaget. Hittade en del spännande grejer som en häftig första hjälpen låda från 60-talet! Finns en bild längre ner på den. Vi hittade även filmer från 1962 när farmors pappa var i USA så det vore roligt att få dem omgjorda till dvd:er så att man kan få se dem. Efter att vi var klara så fikade vi lite innan jag och Andreas åkte hem till honom igen. Vi båda hade inte sett Ghostbusters så vi kollade på den innan vi lade oss. Jag har bara sett den tecknade versionen när jag var liten. Skäms lite över att jag inte har sett originalet förrän nu, haha.

Söndag: Planen idag var egentligen att jag och Andreas skulle äta lunch på Fridays innan jag tog tåget hem men vi sparar det till nästa helg istället. Kanske var lika bra för helt plötsligt så börjar det regna och åska hur mycket som helst och det pågick i flera timmar! Vi stannade inne och väntade på att det skulle släppa lite innan jag tog mig till stationen. När vi väl går ut så skiner solen och det är översvämmat på flera gator och på några trottoarer så låg det snö från när det haglade innan. Pratade med min mamma i telefonen och hon sa att hemma i Helsingborg så var det jättefint väder med solsken när det regnade som mest i Malmö, haha. Sen kom jag fram till Helsingborg och gick hem till mamma och åt middag där. Har spenderat kvällen där och tittat på fotboll med henne, morfar och min bror. Det har varit en trevlig kväll och jag kom hem hit för en stund sedan. Ska ta det lite lugnt ikväll innan jag lägger mig.

Första hjälpen lådan som vi hittade hemma hos farmor & farfar.

Likes

Comments

Jag har haft problem med mensvärk i 3-2 veckor nu och har haft mycket mer ont än vanligt så jag beslöt mig för att boka en tid med en barnmorska och jag hade turen att hitta en tid morgonen efter. Jag berättade för henne hur det låg till och om en gång när jag var i stallet och helt plötsligt så fick jag så ont på vänstra sidan "därnere". Jag har aldrig haft så ont i hela mitt liv och det kändes verkligen som att en av mina äggstockar hade sprängts eller något. Barnmorskan berättade för mig att jag har nog förmodligen fått cystor på äggstockarna och att den smärtan var ifrån när en spräcktes och började läcka. Hon berättade även för mig att det är mer vanligt än vad man kan tro med cystor och att de kan komma och gå utan att man ens märker dem. Jag kände mig orolig för att jag har haft ont så länge så barnmorskan sa att om det inte blir bra inom en månad så ska jag komma tillbaka så ska man göra en riktig undersökning och eventuellt göra ett ultraljud för att se hur det ser ut.

Låter ganska skumt att göra ultraljud för att kolla på en cysta på äggstockarna. Kan tänka mig i väntrummet hur en blivande förälder säger: "Äntligen ska jag få se mitt barn för första gången!"

Så sitter jag där och svarar: "Äntligen ska jag få se mina cystor på äggstockarna för första gången!"

Jag bytte p-piller till Vinelle för lite mer än ett halvår sedan och de innehåller gulkroppshormoner som kan störa ägglossningen och göra cystor så de är nog bovarna i det här dramat. Har fått nya p-piller nu så får hoppas att cystorna försvinner av sig självt och att jag slipper ha ont.


Likes

Comments

Nu i helgen så beslöt jag och Andreas oss för att ta ut Nanna på en liten promenad här nedanför min lägenhet på den stora gräsplanen och det var roligt både för oss och för Nanna.

För er som inte vet så är Nanna min katt som jag har adopterat från Tassebo som är ett katthem här i Helsingborg. Hon hade ett stort sår i armhålan på ena frambenet från ett halsband som hade skavt som hon hade på sig när hon hittades. Hon hade lyckats ta igenom sitt ena framben genom halsbandet i ett tappert försök att få av sig det. Man vet inte vem hennes ägare var men hon kommer ifrån Båstad och man tror att hon har gått ute i ungefär ett halvår. Hon är även öronmärkt men ingen har satt henne som saknad. Hennes sår tog ett halvår att läka och vi fick tvätta det väldigt ofta så att det inte skulle bli infekterat. Veterinären tror att Nanna är ungefär 4-5 år gammal och tror att hon har lite norsk skogskatt i sig. Vi ville gärna gå ut med henne med eftersom såret fortfarande inte var läkt så rekommenderades det inte eftersom såret måste hållas rent hela tiden. Men nu när det äntligen är läkt så passade vi på att ta ut henne en liten sväng.

Det var lite skräckblandad förtjusning att vara ute igen men hon var väldigt nöjd, haha! Får ta ut henne lite oftare på små promenader.

Likes

Comments

Idag känns det verkligen som höst. Jag sitter hemma inbunden i en filt och dricker te och ser ut genom mitt fönster hur bladen på träden börjar gulna. Det är väldigt mysigt men också ganska ledsamt på något sätt. Jag föredrar sommaren när det är ljusare längre och man känner sig mer levande. Jag gillar hösten men när det börjar bli mer mörkare och kallare så vill jag bara stanna inne. Det jag gillar bäst med hösten är stämningen och Halloween. Det ockulta har alltid intresserat mig så Halloween är nog min favorithögtid även om den inte är lika populär här som i USA. Jag brukar även känna mig mer deppig under de mörkaste månaderna så det är därför jag inte gillar dem så mycket. Att ge sig ut och fota känns svårare under vintern för att det blir mörkt så fort och jag har svårt att hitta rätt ljus ibland, men om det har snöat så reflekterar snön ljus och det gör det lite enklare.

Kom hem från stallet för ett tag sedan och börjar nu känna mig lite yr och illamående? Jag ska ta och vila mig lite så får vi hoppas att det går över snart. Känner inte för att bli sjuk just nu med allt som händer runtom mig.

​Försökte hitta några fina höstbilder så hittade jag denna som jag tog på Linus till ett skolprojekt 2014, haha. Jag saknar verkligen ibland Karlskrona och mina vänner som bor kvar där. 

Likes

Comments

Den här dagen har varit ganska seg men den har ändå varit helt okej. Det har kommit en ny häst till stallet nu under helgen som heter Grållan och jag blev blixtförälskad i henne. Hon påminner mig exakt om min gamla favorithäst från när jag var liten som hette Zita. Den enda skillnaden är att Grållan är en stor häst jämfört med Zita som var en liten b-ponny. Båda är skimmlar och så fantastiskt mysiga. Efter jag var klar med att jobba så gick jag och fixade lite med Pretty innan hovslagaren skulle komma. Jag stod och ryktade henne i hagen när hon åt sitt hö och vi hade det väldigt mysigt.

Jag är så tacksam över att få jobba med dessa underbara djur. Det finns hästar där som kan få mig ganska irriterad när de ska hålla på att tramsa och bråka men de flesta är jättemysiga och lätta att hantera. I torsdags när jag bröt ihop i stallet så var jag inne i en av boxarna och ryktade en av ponnyerna. Jag kände hur tårarna bara började rinna och jag körde ner huvudet i manen för jag ville inte att någon skulle se hur ledsen jag var. Sally, som den hästen heter, buffade till mig som att säga: "Är allt okej?" Och hon lutade sitt huvud mot mig och tröstade mig en liten stund innan jag beslöt mig för att åka hem. Pretty är också väldigt tröstande och underbar när man är ledsen och jag är så tacksam över den möjligheten att få ta hand om henne. Det är måndagar och torsdagar som jag får lov att rida henne om jag känner för det och alla dagar i veckan får jag lov att pyssla om henne.

Jag ska fortsätta dricka mitt te och bara ta det lugnt nu. Blev så himla trött när jag kom hem från stallet idag.

​Från min snapchat idag när vi hängde i hagen och hade det mysigt. 

Likes

Comments

Den här dagen är väldigt speciell idag för 2 anledningar. Den första anledningen är att idag för ett halvår sedan fick jag min ADD-diagnos. Jag mår så mycket bättre och jag har lärt känna mig själv på ett helt annat sätt. Mitt liv faller mer och mer på plats och jag är så tacksam för att jag äntligen förstår varför saker är som de är. Min medicin och allt stöd från nära och kära har verkligen hjälpt mig att komma igång igen. Jag arbetstränar i stallet och jag ska ha Pretty 2 dagar i veckan att rida/ta hand om och jag är så stolt över mig själv över att ha kommit såhär långt.

Den andra anledningen är för det är min mammas födelsedag. Hon är den personen som aldrig har gett upp med att få fram varför jag har mått så dåligt när jag själv har velat att ge upp. Och jag är så tacksam över att ha henne som min mamma och idag har vi firat henne hemma hos henne med god mat och tårta. Jag älskar min mamma till månen och tillbaka och jag skulle aldrig kunna tänka mig att ha en annan mamma.

Likes

Comments

Tänkte dela med mig lite utav de senaste teckningarna som jag har gjort under den senaste månaden.

Likes

Comments

Det har regnat hela dagen och varit mörkt så det har känts väldigt dystert. I stallet idag så åkte vi till djursjukhuset med en häst som skulle mättas och det gick bra. Var lite spännande att springa där i regnet och man längtade hem till en varm dusch.

Fick idag reda på att en släkting har dött så det är dyster stämning just nu och jag försöker hantera det. Det känns som att jag inte riktigt har förstått att den här personen inte längre finns med oss. Det brukar alltid ta några dagar innan jag verkligen fattar att de är borta och det är då som jag börjar gråta. Har inte varit särskilt nära den här personen de sista åren och det är nog det som gör mest ont, skuldkänslor för att jag inte har träffat den så ofta som jag borde ha gjort. Jag ska dricka lite te och försöka få mig att tänka på lite andra saker.

Likes

Comments

Instagram@catnipers_art