Har inte delat med mig så mycket utav mina egna karaktärer så här har vi Amelia. Jag skapade henne när jag var ungefär 13-14 år gammal när jag kom in i en period där jag kände mig rätt så ensam och ledsen ofta. Amelia speglade min personlighet fast var mycket gladare än mig. Jag kände att jag behövde tvinga fram glädjen hos mig genom Amelia och det funkade faktiskt. Hon fick mig att må mycket bättre när jag mådde dåligt, särskilt efter en jobbig dag och jag kunde ta fram mitt ritblock och rita henne så kunde mitt hjärta kännas lite lättare. Det finns inte så mycket som har förändrats med henne under åren än att jag har gett henne en septum piercing men annars är hon likadan sen jag skapade henne.

Jag gjorde klart den här teckningen idag med Copic markers.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag, Ted och Andreas spenderade vår helg i Malmö tillsammans med Isabell och Linus som hade kommit ner från Karlskrona. Vi hade jätteroligt och det var väldigt skönt att bara umgås. Vi alla gick i samma klass under gymnasiet och sen studenten så har det känts så skumt att inte ha träffats varje dag som vi gjorde i Karlskrona. Jag saknar Karlskrona väldigt mycket och ser framemot att åka dit i sommar och hälsa på alla. 

Här är några utav alla de bilder som jag tog nu under helgen:

Malmö bjöd på en underbar solnedgång

Söta Bell

Vi kollade in Lush

Isabell, Ted, Linus och Andreas.

Vi satt i en park och bara tog det lugnt.

Sen på söndagen var det dags för dem att ta tåget hem igen.

Likes

Comments

Jag har aldrig känt något stort behov av att dricka alkohol och jag tyckte aldrig om hur det påverkade människor i min omgivning. Jag hade en person som stod mig nära som missbrukade alkohol och jag kände mig väldigt obekväm när det var snack om alkohol. När jag började högstadiet så blev man cool om man drack alkohol och festade. Det fick mig att känna mig väldigt obekväm och jag hade gjort en deal med min pappa att om jag inte blev full förrän jag var 18 så skulle han ge mig pengar. Jag sa till mina vänner jag hade då att jag inte gillade alkohol och att jag inte ville dricka. Det slutade med att jag inte blev bjuden till fester och jag kände mig utanför. Från 8:e klass så kände jag mig väldigt utanför min klass och kände att jag inte riktigt hade någon i min klass som jag kunde lita på till 100%. Fick höra någon historia någon gång om en som spydde en massa för att hen hade druckit för mycket på en fest och jag kunde inte förstå varför de tyckte att det var så roligt att dricka när det ändå bara slutade med att de började spy en massa. 

Jag minns en fest i 8:an tror jag att det var. Vi var vid Pålsjö slott och det var nästan alla i de tre klasserna i 8:an där. Jag hade tagit med mig någon läsk (typ hallonsoda tror jag att det var?) som jag satt och drack. En av mina vänner som jag hade då kom fram till mig och frågade vad det var jag drack. Jag visade henne vad det var och hon började skratta jättemycket åt mig. Då i det ögonblicket så gjorde det jätteont i mig men samtidigt så tänkte jag på hur töntig hon var som gjorde så. Vi var 15 år då och om det hade skett idag så är jag säker på att hon inte hade brytt sig om att jag inte drack alkohol utan hade respekterat det. Det var verkligen att om du drack så var du cool men om du inte drack så var du en tönt som inte vågade. Men jag stod på mig att jag inte ville och det är jag glad över.

När jag började gymnasiet så flyttade jag till Karlskrona och jag hade fortfarande samma uppfattning om alkohol som innan men jag kunde tänka mig att dricka en cider ibland men inget mer. Jag hälsade på en kompis till mig som bodde i Köpenhamn och hon var väldigt förstående när vi gick till en fest och hon sa att det var helt okej om jag inte ville dricka men att jag jättegärna fick smaka från henne om jag ville. Det var jättetrevligt och jag önskade att den respekten som jag fick här kunde jag ha fått på högstadiet. När jag gick på gymnasiet så festade jag väldigt sällan. Jag föredrog spelkvällar tillsammans med mina vänner där vi spelade spel långt in på natten hos någon och bara umgicks och där drack vi bara läsk. När man började fylla 18 så blev det väldigt populärt med att gå ut till de olika klubbarna i Karlskrona. Jag avstod därför att min ångest vid den här tidpunkten hade blivit väldigt stor och jag ville inte utsätta mig för en situation med en massa människor runtom mig som dessutom där de flesta var onyktra.

Den enda gången som jag har varit full var på min student. Jag hade druckit flera cider som var mellan 4,5 - 7 %. Jag drack uppe på flaket och då trodde jag bara att det var 2,5 % cider tills jag kollade på flaskorna när jag skulle hoppa av. Hoppsan. Jag blev väldigt pratglad och kunde inte vara tyst, haha. Jag nyktrade till lite senare efter studentmiddagen och vi skulle vidare på en studentfest hos en klasskompis. Där började jag dricka igen och blev återigen påverkad. Studenten var en utav de roligaste dagarna i mitt liv inte för att jag hade druckit utan all glädje och hur underbar hela dagen var med mina klasskompisar och våra lärare. Efter det så har jag inte druckit så mycket igen att jag har känt mig full.

Nu när jag har börjat min medicinering så får man inte lov att blanda den medicinen med alkohol. Att blanda Metylfenidat och alkohol kan bli beroendeframkallade. Det är som att blanda alkohol och amfetamin. Jag kan i princip få ett högt rus och känna mig speedad av den kombinationen som upplevs som samma effekt som att ta amfetamin. Jag pratade med min läkare idag om min medicin och alkohol. Hon berättade för mig att om jag vet om att jag ska dricka så ska jag strunta i att ta en tablett den dagen och annars att jag kanske kan ta ETT glas vin sent på kvällen när jag vet om att effekten av medicinen har släppt för dagen. Jag har varit helt alkoholfri sen början av 2016 och jag känner inget behov av att dricka alkohol. Jag tycker fortfarande att det är obehagligt när det är onyktra människor i min närhet och jag avstår gärna från att umgås med en människa som visar sig vara full. Inget personligt utan jag tycker att det är obehagligt.

Om ni känner någon som inte dricker alkohol så ska man respektera det valet och inte tvinga dem till att dricka när de redan har sagt att de inte dricker. Det är väldigt viktigt att visa respekt till andra människor när de säger nej. Om du upplever ett grupptryck om att dricka alkohol så stå på dig och säg nej. Ingen ska behöva tvinga dig till att göra något som du inte vill.

Bild från när jag och pappa var i Dublin på Guinness och testade att dricka deras öl. Det var första och sista gången jag testade det, haha.

Likes

Comments

En grej som jag aldrig riktigt förstått förrän nu när jag har fått min ADD-diagnos är hur jag upplever känslor. Jag upplever känslor mycket starkare än personer utan ADD och det kan ibland vara riktigt jobbigt. När jag är ledsen så är det ofta så illa att jag upplever det som Jordens undergång. När jag blir arg så blir jag riktigt arg! Jag överdriver inte, utan jag kan bli riktigt rasande. Det känns väldigt överdrivet och jag vet egentligen att det inte är så illa som jag upplever det men jag har så svårt att komma ut ur det. Mina känslor har alltid varit så svåra att styra och med min diagnos så vet jag äntligen anledningen varför. Jag är väldigt glad över att ha fått min diagnos och jag lär mig hela tiden hur jag fungerar. Att prata med andra som har ADD och dela med sig utav varandras upplevelser ger mig väldigt mycket stöd och trygghet. Jag fick min diagnos tidigt i mars så har bara haft diagnosen i snart 3 månader så jag lär mig hela tiden hur jag fungerar och får hjälp till att kunna göra saker enklare.

Jag har alltid haft svårt med att koncentrera mig på saker så det slutade ofta med att jag stirrade ut genom fönstret och var i min egna värld men nu med hjälp av min medicin så kan jag koncentrera mig mycket enklare än vad jag gjorde innan. Mitt mål är att en dag kunna börja plugga igen. Jag har känt mig så rädd över att börja på någon linje och inse att jag inte klarar av det. Efter gymnasiet så kände jag mig så otroligt skoltrött och så fort man pratade om plugg så mådde jag dåligt. Jag känner att jag måste vara 100% säker på vad jag vill plugga innan jag bestämmer mig för något. Vi får hoppas på det bästa.


Bild på blommorna utanför min lägenhet som jag tog häromdagen. Idag så var det förresten min andra dag på Ridskolan! Det gick jättebra idag igen och det ska bli spännande att se hur morgondagen blir.

Likes

Comments

Idag så var det min första dag på arbetsträning hos Ödåkra Ridskola och det gick superbra. Ser framemot att komma tillbaka dit imorgon igen. Jag var nervös men det släppte och jag borde komma in i det hela rätt så snabbt. Det svåra är nog att lära sig alla hästarnas namn och komma ihåg vems utrustning tillhör vilken häst etc. Jag känner i princip bara till privathästarna därute, haha. Men det kommer jag att lära mig så småningom. Jag är därute i bara 2 timmar om dagen nu i början och sen ska vi öka med en timme om kanske en vecka och så ökar man sakta hela tiden. Det är för att jag sakta men säkert ska vänja mig vid att jobba och komma in på en arbetsplats med min ADD-diagnos. Jag har varken jobbat eller pluggat sen studenten så det är viktigt att jag tar det försiktigt i början och utökar mer sen.

Igår så släppte vi iväg Pretty på bete så det blir inte så mycket ridande på ett tag nu. Vi har planer att åka ut och hälsa på henne och kanske rida en sväng där och bara mysa med henne. Det är något som jag verkligen ser framemot nu i sommar.


Gotta go fast! Jag och Pretty.
Gisela och Pretty
Sötsaken

Likes

Comments

Åkte idag ut till stallet och hade ett möte där vi kom fram till att jag på måndag ska börja arbetsträna hos ridskolan och hjälpa dem ta in hästar, förbereda hästar inför lektioner, ja allt möjligt som har med hästvärlden att göra. Det känns väldigt bra och jag är lite nervös eftersom jag inte riktigt känner till ridskolehästarna och hur ridskolan funkar med rutiner men jag borde snabbt komma in med det. När jag var yngre så jobbade jag på ridskolan ute i Hittarp och jag hade då ridit där sen jag var 4 så jag hade väldigt bra koll på allt där. Samma sak gällde när jag sommarjobbade på Kvarnbacka islandshästar. Jag hade varit på läger där 5 år i rad sen jag var 10 innan jag beslöt mig för att jobba en sommar där. Kvarnbacka var mycket mer tuffare än ridskolan men är glad över den erfarenheten. Där var det jobb från morgon till kväll. Jag känner bara till rutinerna i privatstallet så jag ser framemot att få börja på måndag och få in lite rutiner och kunna hjälpa till med ridskolan och ridlektionerna.

Efter mötet så skulle jag ta in Pretty och rida henne lite grann. Det var första gången som jag var ensam i stallet utan Lena. Jag kände mig lite nervös ifall om något skulle gå snett men det gick superbra! Vi red på utebanan och det duggade lite grann men inget som man märkte direkt. När jag väl skulle skritta av Pretty så började det regna mer och då blev hon jättesur, haha! Gisela har berättat ett par gånger hur mycket Pretty hatar när det regnar och hur sur hon blir så det var lite roligt.

Mitt i allt när jag rider så hör jag en jättestor smäll och hur bildäck låter när man bromsar riktigt hårt efter att ha kört fort. Jag blir orolig men ser ingen annan som går på gården reagera så jag tänker inte så mycket mer på det. Jag hoppar av Pretty och tar in henne i stallet. När jag väl står där inne med henne och tar av henne hennes sadel och träns så hör jag utryckningsfordon komma närmre. Stalldörren är öppen så jag ser en ambulans komma i full fart och en brandbil strax bakom. Jag tänker inte så mycket på det förrän hur jag hör hur de stannar ganska nära och jag springer ut och jag ser att på andra sidan vägen från en av hagarna så har det hänt en olycka! Det kom ytterligare en ambulans och en polisbil till platsen. Fick skuldkänslor över att jag inte reagerade mer när jag väl hörde smällen men det var någon annan som var snabb och ringde 112 så jag försöker att inte tänka på det. En person hade kört av vägen rakt igenom ett stängsel och kört in i en parkerad bil på en parkering som var där. Läste nyligen på polisens hemsida om olyckan och de säger att olyckan berodde på sjukdom. Jag hoppas att personen inte blev alltför skadad och snabbt kan krya på sig.

Mitt i allt detta kaos så tog jag ut Pretty och lät henne beta lite. Hon har inte så mycket gräs i hagen så vi försöker låta henne beta en del nu innan hon ska släppas ut på bete så att hon inte ska få kolik eller något liknande. Tycker att det är väldigt mysigt att bara ta ut henne och låta henne beta en stund innan man släpper ut henne i hagen.


Fina Pretty var stencool trots alla utryckingsfordon som brölade förbi så brydde hon sig inte och hon tyckte inte alls att det var läskigt. Bilden åt höger var tagen på en mycket mer soligare dag än denna mörka dag, haha! Men den vänstra var tagen idag.

Likes

Comments

Helgen var varit väldigt händelsefull med många roliga saker som har hänt så det känns som att helgen har varit mycket längre än vad den egentligen har varit, haha!

I fredags så var vi på Sofiero slott för att morfar bjöd på fest där. Han har för ungefär en månad sedan gjort en hjärtoperation som han klarade galant och han ville fira det med en ''hjärtinnerlig fest'' som han så fint kallade det. Morfar hade bjudit gamla vänner, nya vänner och så vi i familjen. Vi åt väldigt god mat och umgicks med folk. Jag, min bror, Ellen och Andreas sänkte medelåldern ganska mycket där på slottet, haha. Vi hade det väldigt trevligt och jag och Andreas åkte hem till mig runt midnatt. Vi var lagom trötta och hade en lång sovmorgon morgonen efter.

Sofiero slott
Jag och Andreas
Salen där vi satt och åt
Vit sparris med hummer
Vårkyckling med färskpotatis
Katrinplommonsufflé

I lördags så var det Springtime här i Helsingborg och pappa var så duktig och var med. De började springa nere vid Konserthuset upp genom Pålsjö skog och det slutade nere vid Stortorget. Loppet var på 1 mil och pappa fick en väldigt bra tid. Jag och Andreas passade hans väska medan han sprang och vi passade på att ta en glass när vi väntade på att han skulle springa i mål. Pappa var lagom trött efter det loppet, haha! Han fick låna min dusch hos mig innan vi beslöt oss för att gå ut och äta middag. Jag, pappa, Andreas och min bror åt nere på Via 95 vid havet och vädret var verkligen perfekt! Kändes verkligen som att det var sommar så är lite ledsen över att det har blivit kallare igen.


Pappa var nöjd och lagom trött efter att ha sprungit, haha
Kolla så fint väder det var!
Jag åt Moules Marinéres

Pappas förrätt

Havstallrik
Pappas fisk

Under söndagen så tog jag och Andreas det lugnt hemma hos mig. Kändes att det behövdes efter allt roligt nu i helgen. Vi lagade lax med sparris och vitvinssås och det blev verkligen jättegott!! Vi hade även vitlöksbröd till. Vi myste en del med Nanna och kollade på Netflix. Andreas drog hem strax efter klockan 19.00 och då beslöt jag mig för att kolla igenom alla bilder som jag har tagit nu i helgen. Jag ser framemot att ta en massa fina bilder nu när sommaren är snart är här. Blir så mycket enklare ljus att fotografera med.

Fin bild som jag tog på pappa och Andreas i lördags.

Likes

Comments

Äntligen har vi fint väder! Solen skiner fast det är lite moln i himlen och det ska bli upp till 17 grader idag här i Helsingborg. Det ser dock ut att blåsa lite också. Är jag förvånad? Nää, här i nordvästra Skåne blåser det i princip alltid! Igår hade vi 18 grader och vädret var verkligen jättefint.

Idag är det 4:e maj även känt som inofficiella Star Wars dagen. Eftersom "May the force" låter lite som "May the fourth". Kanske borde plocka fram mina Star Wars filmer och kolla på någon utav dem dagen till ära. Jag borde verkligen ta mig och skaffa Rogue one för den var verkligen så sjukt bra när jag såg den på bio. Framför allt den scenen med Darth Vader i slutet i den korridoren. Heliga makaroner. Önskar verkligen att de hade visat honom lika brutal som i de tidigare filmerna. Har nog aldrig upplevt honom som så läskig tidigare så filmskaparna gjorde verkligen ett bra jobb med att visa hur grym han egentligen är.

Jag var i stallet i tisdags och i måndags och det var supermysigt! Andreas hängde med dit under måndagen så han tog några bilder när jag red. Kanske ska dit imorgon igen beroende på om jag hinner. Morfar ska ha en stor fest på Sofiero slott och innan det så ska jag på möte på Arbetsförmedlingen så vi får se hur det blir. Morfar gjorde en hjärtoperation för inte så längesen så han ville ha en stor fest för att fira att han klarade av operationen och umgås med hans familj och vänner och fira. Senast vi hade fest på Sofiero slott var när min låtsasmormor hade dött så bjöd han alla som var på begravningen på middag därute. Morfar har haft en del fester på det slottet under min uppväxt så det ska bli roligt att få komma tillbaka dit igen och känna lite nostalgi, haha.


​Här är några bilder som togs i måndags när jag var i stallet. Jag får ta med den lite oftare ut till stallet och ta lite mer bilder. Jag älskar verkligen att kolla tillbaka på bilder som jag har tagit under åren. 

Likes

Comments

Jag har varit lite dålig på att skriva här så ska se till att skärpa mig. Mina dagar har mest just nu spenderats i stallet och fixat en del med vården och Arbetsförmedlingen. Vi får se hur det hela slutar.

Idag så har jag, mamma och Andreas varit ute på Väla ungefär hela dagen och handlat en massa olika saker. Jag har köpt nya jeans och mer ritpapper vilket som behövdes, haha. Känner mig så sjukt trött just nu precis när jag kom hem inom dörren. Ska ta och vila mig och jag ska förmodligen inte göra så mycket mer idag även fast det är Valborg. Det är ju inte så spännande mer än att det är en stor eld som brinner så känner att jag inte kommer missa något särskilt.

Två teckningar som jag har gjort nu under veckan.Likes

Comments

Helgen var varit rolig men samtidigt väldigt stressig, haha. Andreas fyllde 22 år på lördagen så vi firade honom med tårta och presenter. Tyvärr så var skjortorna som jag köpte till honom lite för stora så han ska byta dem till en mindre storlek. Vi gick ut i stan i Malmö och åt middag på Bistro Royal. På kvällen så hängde vi alla i Andreas lägenhet. Vi var alltså 7 (om man räknar med den lilla bebisen) personer i hans lilla lägenhet och jag tyckte att det var ganska jobbigt. Men vi överlevde. Andreas var väldigt nöjd med sin födelsedag och det gjorde mig glad. Frågade honom flera gånger om han ville göra något särskilt och om han önskade sig något särskilt men han sa bara nej och att han tycker att bara umgås är trevligt, haha. Lite spännande hur olika vi är när det gäller sådana saker.

Söndagen var jättestressig för mig för tågen hem till Helsingborg gick inte riktigt som de skulle så jag var tvungen att ta en ersättningsbuss från Gantofta till Helsingborg. Det brukar ta 40-50 minuter med tåg till Helsingborg beroende på vilket tåg man tar men det tog 1 timme och 30 minuter för mig att ta mig hem den dagen. Andreas föräldrar var så snälla att de körde min väska upp till Helsingborg åt mig. De skulle lämna en kaffemaskin till min mamma så de skulle ändå förbi där. Det fanns tyvärr inte plats för mig i bilen så det var därför jag tog tåget. De kom iallafall hem till min mamma och fikade lite. Jag var ganska stressad och kunde inte riktigt slappna av för jag skulle iväg till stallet och jag var tvungen att meddela Lena och fråga om vi kunde ta det en halvtimme senare. Mamma körde mig sedan hem och jag hann precis innanför dörren och slängde på min ridkläderna innan jag rusade ut för att möta upp Lena, haha. Väl i stallet så var det väldigt mysigt och lugnt så jag kunde slappna av. Jag älskar verkligen den känslan. Pretty var jättepigg för ingen hade ridigt henne på 4-5 dagar vilket som var ganska roligt. Jag märkte att jag var lite rädd sen förra gången jag red och hon skenade iväg och jag tappade kontrollen men jag vågade galopperade i båda varven igår och det gick väldigt bra. Jag jobbar på det.

Igår var en ganska tråkig dag med regn och mörk himmel. Jag var så sjukt trött efter helgen så jag beslöt mig för att bara ta det lugnt. Vid 15.30 så gick jag till Södermottagningen och mötte upp min sjuksköterska med Lena och pratade lite hur det går med medicineringen och om jag har upplevt några biverkningar etc. Upplever inga biverkningar längre så det är väldigt skönt. Hon frågade mig om jag skulle vilja höja min dos från 36 mg till 54 mg. Jag tänker vänta en månad iallafall innan jag testar det. Ska hämta ut mer medicin på onsdag så får vi se hur jag känner nästa månad. Jag borde verkligen plugga körkortsteori så ska nog se till att göra det idag. Har skjutit upp det alldeles för länge nu. Kanske ska sätta mig ute i solen och plugga.


​Gammal bild men jag gillar den, haha.

Likes

Comments

Instagram@catnipers_art