Måndag - ny vecka och nya möjligheter. För över en vecka sedan bestämde jag mig att nästa stora träningsmål kommer bli Ironman 70.3 - om två år, ja två år. Jag tänker att för en gångs skull ska låta min kropp få ladda upp ordentligt, få rutin på min träning och inte ställa mig på startlinjen med endast 1/6 del av distansen i kroppen. Så målet är Jönköping 2019, lagom till jag är klar med mina studier. Jag har lagt upp träningen i 16 veckors block. Det första kommer handla mycket om löpning då jag i september ska springa Köpenhamns halvmaraton.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Benen är tunga som bly. Att jag inte lär mig att jag måste träna inför en halvmara och att det inte är att bara springa utan någon förberedelse. Igår var jag så trött att det inte blev någon träning efter tentan. Däremot tänkte jag köra lite spinning idag och efter köra lite korta intervaller på löpbandet. Idag är det 118 dagar kvar till Köpenhamns halvmaraton, har hört att banan ska vara plan och att det är lätt att persa där. Då mitt snabbaste halvmaraton idagsläget ligger på 2.19 borde jag klara det med med måtta om jag bara börjar springa mer konsekvent och lägger in ett och annat långpass. Hur långt springer ni på era långpass och i vilket tempo?

Likes

Comments

I vår har det varit fokus på Bodypump och spinning. Min bakgrundstanke på detta har varit att skaffa mig en bra grundkondition och att träna igenom alla stora muskelgrupper för att nu i sommar kunna fokusera mer på löpning och kanske lite mer gym. Igår fick jag det svart på vitt att detta har varit ett bra upplägg då jag tog mig igenom Göteborgsvarvet, det blev ingen bra tid då jag har haft känningar i mina benhinnor sedan i påskas, men jag blev aldrig trött på ett sätt jag borde ha blivit om jag inte hade haft konditionen. Jag blev så inspirerad igår av hela evenemanget att jag verkligen vill fokusera på löpning nu fram till Köpenhamns halvmaraton i september. Skolan är snart slut, har min sista tenta om 1,5 vecka och en stor inlämning dagen innan, det innebär att jag kommer kunna cykla till jobbet framöver och inte känns tidspressen att sitta och plugga innan och efter mina arbetspass.

Min tanke över hur min träning i sommar kommer ser ut är följande:

- 3 löppass

- Cykla till jobber 2-4 gånger i veckan

- 1-2 Bodypump pass

- Spinning eller ett långpass dagar jag är ledig

Likes

Comments

Efter att ha varit sjuk i nästan en vecka är det äntligen dags för nya tag och mycket träning. Denna veckan har jag hunnit med
- Bodypump
- SpinningHIT
- Spinning
Enligt mig inte särskilt mycket, men jag har även lyckats hinna med att skriva en tenta (som jag blev godkänd på) lämna in en inlämning, jobba 3 av 4 arbetspass (jobbar 16.30-24 ikväll) och gå ut med två av mina kompisar och stänga Göteborgs (nation). Imorgon börjar skolan igen och jag är såååå taggad. Har även planerarnas nästa veckas träning som jag verkligen ser fram emot, med andra ord tänker jag börja uppdatera här betydligt mer än tidigare!

Likes

Comments

Jag vet många som är så anti "jag ska ta tag i träningen nu när det nya året börjar", men det är inte jag. Jag tränar året om, men fonder mest inspiration vid våren och efter sommaren, för motivationen kan inte ligga på max året om. Snart är i alla fall en tuff arbetsperiod över, jag valde att arbeta 25 av totalt 34 dagar under mitt så kallade jullov. Fem av mina lediga dagar börjar på lördag fram till onsdag. Men det jag vill komma fram till är att jag kommer ta nya tag när det kommer till min träning i år. Två halvmaraton är inbokade och i sommar vill jag börja cykla till jobbet igen samt att jag ska köpa ett nytt träningskort idag då de har betydligt större utbud när det kommer till spinning och les miles klasser där.

Likes

Comments

Måndag
Vilodag - kände mig själv somnade vid 17.30

Tisdag
5km löpning
5km powerwalk

Onsdag
15 intervaller

Torsdag

Fredag

Lördag

Söndag

Likes

Comments

Gårdagens powerwalk outfit fick bli tights Nike träningslinne hm tröja hm. Det har blivit kallare på morgonen så dessa tight från Nike är perfekta då de är lite tjockare.

Likes

Comments

Måndag Powerwalk 5,35 KM - Spinning 55 min

Tisdag Powerwalk 5,48 KM - Power 45 min

Onsdag Powerwalk 5,37 KM

Torsdag Powerwalk 5,54 KM

Fredag Powerwalk 5,47 KM - 5 KM långsam löpning

Lördag

Söndag Powerwalk 5,53 KM 

Totalt

366,02 minuter

37,74 KM

Likes

Comments

Jag kan knappt förstå att det redan nästan är mitten augusti. Sommarjobbet är i princip över så jag har börjat komma tillbaka till rutiner och träningen igen. Uni börjar om 3 veckor och nollningen om 2. Min tanke är att jag ska börja att skriva igen. Fotografera mina dagar och skriva ner vad jag tränar för att få en bättre överblick.Likes

Comments

Igår började jag med Kayla Itsines 12 veckors program, frågan är om jag kommer ta mig igenom det. Ska göra mitt yttersta för det. Har hört mycket positivt om det och har sett stora förändringar hos andra, så det ska bli spännande veckor det här! Det bästa med det är att jag kan köra det hemma, då jag har en pall, en matta och ett par hantlar!Likes

Comments