• Facebook
  • Snapchat
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Bergen er Norges nest største by, men man får helt klart småby følelsen - men det er en småby som er pakket med sjarm og atmosfære (med mindre det pøsregner 30 dager i strekk). Bergen og bergenserne er helt klart noe for seg selv. Med "Eg e'kje fra Norge, eg e fra Bergen" er bergenserne er helt klart de mest patriotiske menneskene jeg har møtt her til lands.

En ting som ihvertfall er sikkert er at Bergen er en vakker by. Med brosteinen, de trange smugene, den kjente trebebyggelsen og alt sammen innrammet av de syv fjell - det er ikke uten grunn av turistene strømmer til hele året. Spesielt i sommerperioden. Legger man også til at det er kokende uteliv og 30.000 studenter og 250 årlige nedbørsdøgn, så har man jo flere ingredienser som gjør denne lille byen til en spennende destinasjon.

Etter mine to år i regnbyen så vil jeg si at jeg kjenner Bergen ganske så godt og så sykt ironisk nok merker jeg at jeg savner byen utrolig mye. Hvorfor er det sånn? Jeg klarer ikke sette pris på ting når jeg er oppi det og når jeg ikke er der lenger savner jeg det som bare det???

Bryggen i Bergen

Du må besøke Bryggen når du er i Bergen. Bryggen er over 1000 år gammel og er Bergens sjel. Promenaden er flott og er kjernen i mye av byens kulturarv. Går du inn mellom husene er det som å ta en tidsreise tilbake til gamledager, her får du absolutt et lite stykke Norge på liten plass. Dette er absolutt en turistfelle, her møter du turister fra hele verden - men er da ikke feil å være litt turist i eget land?

Sjekk ut utelivet

Det er et godt utvalg av utesteder i Bergen og det er stort sett liv hele uka, men min favoritt er Klubb Kok. Dette er en skikkelig nattklubb hvor de kjører bra hip hop, reggie og house hele kvelden. Det er alltid masse folk og partyfaktoren er høy. For å oppleve noe annet, ta turen innom Vaskeriet - en kul bar som faktisk har vært et vaskeri i sine tidligere dager. Det er stort, avslappet og har et stort utvalg av øl og drinker. / Er du kjempefull kan du gå på BrukBar, et lite lokale hvor de slipper inn alt for mange hver eneste dag - men når man først kommer seg inn og får presset seg frem til dansegulvet er det bare å synge av full hals, for du kan nemlig sangen. Alle sangene, faktisk. Alt de spiller her er gammel allsang musikk. Utrolig moro!

Hangover? Ta turen innom Inside

Inside har sikkert Bergens beste burgere til alle mulige settinger. Bare ta en titt på menyen deres, får vann i munnen av å tenke på det. De har to utsalgssteder, en ved Fløibanen og en i Vaskerelsmauet. Og hvis du plutselig får lyst på en øl? Så har de det også:) til studentpris, til dere som har rota dere den veien..

Ta deg en vaffel på BarBarista

BarBarista er garantert den mest sære, men kuleste baren i Bergen. Bare å være der inne er en opplevelse i seg selv, det henger alt mulige slags ting ned fra taket og er innredet på en veldig spesiell måte - i tillegg til at de har Bergens hyggeligste bakgård. Her kan du få kjøpt alt fra små matretter til drinker, men er du først på Barista må du prøve de nystekte vaflene deres med peanøttsmør... herreguuuuuud..

Zipline på Ulriken

Ta banen opp til Ulriken (eller ta på deg fjellskoene og gå opp om du er sprek) og opplev den fantastiske utsikten over byen. Fløien har ingenting på Ulriken, det er vanvittig fint der oppe. Og mens du er her kan du jo sjekke ut Norges raskeste zipline! Jeg testet det ut her om dagen og det var utrolig gøy. Det er aldersgrense 8 år eller noe, så det er ikke skummelt i det hele tatt, men kan garantere sug i magen og et latterkick!

Ta beina fatt

Ikke vær lat (og kjempe teit) og gå i den fella hvor du leier deg en segway for å oppleve Bergen. Dette er en kjempefin by å oppleve på beina. Det er så mye fin arkitektur og omgivelser å se på her, og siden Bergen ikke er verdens største by så er det ikke store avstander mellom fine steder. Ta deg turen ut på Nordnes, videre til Møhlenpris over universitetsplassen, videre til Johannes kirken, Torgalmenningen, fisketorget og videre opp i Sandviken. Har hørt at det er utrolig fint å gå opp til Fløien istedenfor å ta banen opp, så langt kom jeg ikke, men er du der kan du vel prøve å ta turen..

Ja, det er mye du kan gjøre i Bergen. I tillegg til disse punktene jeg har listet opp her, så syns jeg at du skal ta deg en kaffe på Dromedar, sjekke ut den kule shoppingen de har i Strandgaten og få med deg en konsert på Bergenhus festning..

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Kiwi Experience sine bussturer er kjent over hele verden for den beste måten å se og oppleve New Zealand. De tilbyr alle slags mulige former for hop on - hop off busspass både på den nordlige og sørlige øya. Du kan derfor se hele New Zealand eller bare de delene du ønsker å se i ditt eget tempo - så gå av når du vil og hopp på igjen når du vil. Det eneste man må huske på er å "melde seg på" bussen du skal ta fra A til B, ellers kan det hende at du havner på stand by og risikerer å bli stuck på et sted det egentlig ikke er vits å være i så mange dager litt lenger enn planlagt.

De erfarene busssjåførene er født og oppvokst i New Zealand så de er godt informerte om landet, hva man burde gjøre og hvor man burde gjøre det. I bussen, uansett hvilket busspass du velger å kjøpe er sjåførene behjelpelige med å booke overnatting og aktiviteter. I bussen sender de igjennom skjemaer hvor du skriver deg på om du ønsker å booke overnatting eller aktiviteter igjennom bussen. Det anbefales å booke begge deler igjennom bussen da det er rimeligere og morsommere å overnatte der resten av bussgjengen overnatter. Kiwi Experience har avtaler med forskjellige overnattingssteder hvor det automatisk er inkludert en fest eller en utflukt.

Busssjåførene er unge og blir fort en av gjengen i bussen. De er veldig opptatte av at alle skal bli kjent med hverandre og mange av de pleier å arrangere "leker" i bussen slik at man blander seg litt mer sammen, for eksempel speed-dating!

Vi kjøpte vårt Kiwi Experience busspass i Australia og aktiverte det da vi landet i Auckland. Vi ønsket å gjøre og se mest mulig til en billig pris og endte da med å kjøpe et busspass som heter Funky Chicken hvor man får meg seg både den nordlige og sørliga øya.

Over ser du reiseruten vår. Vi startet vår Kiwi Experience i Auckland og avsluttet i Christchurch, vi tok flyet opp igjen til Auckland derfra da vi plutselig fikk litt dårlig tid i forhold til hjemreisen. Vi gjorde New Zealand på fast-track som betyr at vi var med den samme bussen hele veien til Queenstown fra Auckland. Mange av stedene man stopper på er steder man ikke trenger å være i flere dager da det er mange småsteder hvor det ikke er så mye som skjer utenom arrangerte aktiviteter. Jeg syns at dette fungerte bra, men jeg angrer veldig på at vi ikke ble lengre i Westport som faktisk er hovedstaden. Vi hadde bare 14 timer der og det var St.Patricks day i tillegg, så var ikke så mye annet enn øl vi så der. Tenkte å skrive litt om de forskjellige stedene i et separat innlegg.

Det er mange reiseselskaper i New Zealand, men om du er ung til sinns anbefaler jeg alle å dra med Kiwi Experience på grunn av alle menneskene du blir kjent med og alt du rekker å gjøre på den tiden du trenger. Også blir man kjent med så mange fine mennesker, vi ble en liten gjeng der og vi knytta oss så veldig til hverandre og ble som en liten familie.

Likes

Comments

Mt Aspiring National Park, South Island - New Zealand

Jeg trenger ikke kjæreste når jeg har hu her til å stille opp på romantiske bilder 💙

Om man bare kunne skrudd tiden tilbake. Da ville jeg vært akkurat der i den samme hettegenseren jeg hadde brukt siden vi kom og stirret på fossen med venner jeg akkurat hadde lært kjenne.

Likes

Comments

Er dere klar over hvor vanskelig det er å lage overskrifter til blogginnlegg? Så lite keativ jeg er... Men uansett!Jeg har ikke bodd i leiligheten min en måned engang, men allerede har jeg vært hos mamma nesten en uke. Ingenting er som å komme hjem til a mor. Men i morgen reiser jeg tilbake til Oslo, jeg skal på fotballkamp på Ullevål sammen med tre venninner. Jeg har aldri vært på fotballkamp, jeg. Har forsåvidt ikke vært på hockey kamp siden jeg var liten heller, men det var jeg på i forrige uke. Kanskje noen burde benytte sjansen til å lage TV-serien "Ting Caroline ikke har gjort før" eller noe i den duren. Det blir ihvertfall sikkert kjempekult og jeg gleder meg masse!

I dag har mamma og jeg vært på tur, det er så utrolig fint her på Rjukan. Mamma er en kjempeflink hobbyfotograf og knipset masse fine bilder av meg på turen også. Nå skal vi spise middag også skal vi vel finne fram en film etterhvert. God lørdag!

Likes

Comments

Nå er det lenge siden jeg har skrevet om backpacker eventyret mitt, jeg har vel egentlig gjort meg ferdig med å skrive om Australia som overall var litt av en opplevelse. Men til tross for at vi var i Australia i to måneder og kun en måned i New Zealand, gjorde sistnevnte størst inntrykk på meg. Jeg har aldri tenkt at New Zealand var en destinasjon på min bucketlist, det eneste jeg hadde hørt var at det var ganske så likt Norge. Og ja, jeg kan jo si meg enig i at naturen minte litt om norsk natur, men alt annet var ulikt. Jeg følte meg så hjemme der, alle var så hyggelige og imøtekommende og det var rett og slett bare helt fantastisk! Her kommer en liten topp fem som du ikke må gå glipp av om du er så heldig at du skal ta turen til fantastiske New Zealand.

HOBBITON MOVIE SET

Hobbiton var en av de aller første aktivitetene vi var på i New Zealand. Jennie er superfan av filmene, mens jeg har aldri sett noen av de - men føler jo egentlig at det er veldig obligatorisk å dra dit når man først er i nærheten. Det var en utrolig kul og spennende opplevelse hvor vi fikk høre historien om hvordan de fant akkurat dette stedet å lage settet på. Det var jo en liten landsby. Guiden våres var den mest entusiastiske personen jeg noengang har sett, så jeg føler egentlig at jeg har sett filmen etter at han demonstrerte og fortalte alt mulig rart. Dette er absolutt verdt ett besøk! Lovte folk at jeg skulle se filmene når jeg kom hjem, så burde kanskje hive meg rundt snart...

FIORLAND NATIONAL PARK & MILFORD SOUNDS

På den sørlige øya ligger Fiorland National Park og Milford Sounds. Vi dro herfra fra Queenstown på dagstur med buss. Jeg har ikke noe annet å si enn at det var helt sykt vakkert. Naturen var helt spektakulær og vi fikk knipset sjukt mye bra bilder denne dagen, hehe.

STREETART I CHRISTCHURCH

Christchurch er uten tvil det mest kjedelige og merkelige stedet jeg noengang har vært på. I 2010 ble byen rammet av et jordskjelv og hele byen kollapset. Store deler av byen var fortsatt ikke satt opp da vi var der i April 2016. Ting tar tid. Men ihvertfall, for å pynte litt på byen har diverse gatekunstnere fra hele New Zealand kommet for å gi litt farge til byen. Utrolig utrolig stilig!

CATHEDERAL COVE

Dette var første stoppestedet vårt med bussen, vi gikk i femti minutter i glovarme før vi endte opp på Cathederal Cove som er det vakreste stedet jeg noengang har vært på i hele mitt liv. Turen var definitivt verdt det! Det var så fredelig og fint der. Kommer aldri til å glemme det stedet<3

MAORI VILLAGE

Alle som er i New Zealand må ta seg en kveld på Tamaki Maori Village i Rotorua. En kveld fylt opp av kultur og moro. Dette var seriøst den beste kvelden i NZ. Så utrolig gode minner. Desverre tok jeg ikke med meg kameraet mitt den kvelden, men her får dere noen dårlige mobilbilder. Vi snakket om det, at folk "utenfra" må se på disse bildene å lure på om man har klikka når dette var den beste kvelden i NZ. Men, man må ha verdt det for å forstå....

-

Det er jo helt klart mye mer enn dette New Zealand hadde å by på, men her er ihvertfall en liten smakebit. Vi snakkes!

Likes

Comments

Da var det tid for å reise til Oslo for å overta leiligheten og lempe av flyttelass. Jeg flytter inn i leiligheten i dag og har med meg mamma som moralsk støtte! Det blir så deilig å komme meg i orden og ordne litt før min roomie Jennie kommer til neste måned.

Lurer på om jeg er på vei til å ta verdensrekord med å kjøre med flyttelass på bussen. Sånn er det når hverken mamma eller jeg har lappen. De siste månedene har jeg alltid flydd rundt som et pakkesel når jeg har vært rundt omkring og det skal bli så innmari deilig å slippe det nå. Så siste runde som pakkesel for denne gang kommer nå. Vi snakkes!

Likes

Comments

Etter en ferie eller en lang reise er det ofte mange som sier at de endelig er hjemme. Endelig, liksom. Vel, det er ikke sånn jeg føler det noengang jeg kommer hjem fra noe sted. En uke i Paris var uten tvil ikke nok, jeg har virkelig storkost meg og skulle gjerne vært der i noen uker til for å virkelig oppleve Paris på alle plan. Eller rett og slett bare reise videre, det er så mange fine steder rundt i Europa som man bare må innom minst en gang i livet. Snakk om post travel depression. Har allerede begynt å planlegge min neste tur, som forhåpentlivis er til NYC, som har vært drømmen min i alle år nå!!

Vi landet i Oslo rundt 16:00 i går og da bestemte jeg meg for å ta inn på hotell i Oslo. Syns det er litt deilig med tid for seg selv nå og da - og etter en lang dag med fly og venting var det akkurat det jeg trengte. La meg i senga, tenkte over hvor bra livet var og sovnet i noen timer før Maiken sendte melding å spurte om å møtes - og etter det var det videre for å møte Celine. En liten smak på å være boende i Oslo igjen og det vakke helt feil gitt.

Sjekk det fine rommet mitt! Jeg bodde på Scandic St. Olavs Plass og jeg bare elsket det der. Litt morsomt å bo på hotell i en by hvor man er født og oppvokst, ett lite avbrekk fra hverdagen. Nå er jeg hjemme hos mamma, det er alltid så koselig å se henne igjen! Vi spiste god middag sammen i går kveld og så på Alt for Norge som virker til å bli en utrolig bra sesong:-) Nå skal jeg faktisk hive meg i jobbsøk og se etter litt leiligheter. Ha en strålende søndag!

Likes

Comments

Etter seks fantastiske dager i fineste Paris så reiser vi hjem allerede i morgen tidlig. Denne uka har gått på et blunk! Men så utrolig mye vi får fått gjort på denne raske uka. Alt fra å se fine steder, besøke begge parkene til Disney, spist god mat, drukket drinker og laget nye minner sammen. Det er så utrolig koselig med jentetur og jeg er sikker på at det sikkert ikke blir lenge til neste gang:-)!

I dag har vi vært litt reduserte og har vært rundt fra cafe til café for å teste ut forskjellige franske godsaker. Paris er en utrolig vakker og sjarmerende by jeg uten tvil skal reise tilbake til. Nå skal vi bare legge oss i senga og se på litt serier osv før vi tar kvelden i og med at flyet våres går kjempe tidlig i morgen.

Likes

Comments

Da var Disneyland opplevelsen våres over etter nok en gang tidenes morsomste dag på Disney Studios. Vi kjøpte todagers billett så vi slapp å stresse igjennom begge parkene på en dag og det var kjempesmart. Det var ikke så lange køer i går på Disneyland, men på Disney Studios - herregud!! Det var minst 50 minutter ventetid på alle karusellene, så vi måtte smøre oss med tålmodighet når vi skulle kjøre ting, men alt var så verdt det!

Nå er det bare å hoppe i dusjen og slappe av i to sekunder, for i kveld skal vi sjekke ut utelivet her i Paris. Har hørt at Le Queen skal være ganske bra, så er ganske gira på kvelden. Snakkes!

Likes

Comments

Du kan ikke dra til Paris uten å reise innom Disneyland. Dette har vært verdens beste dag!!! Vi har brukt litt over seks timer i den gigantiske parken og vi har hatt det så utrolig gøy. Jeg er oppvokst med disneyfilmer og har alltid elsket det - og det gjør jeg vel egentlig fortsatt, så jeg har løpt rundt som et lite barn i hele dag.

Nå er vi tilbake på hotellet og er greit slitne, vi tar en tidlig kveld i dag også fordi siden vi hadde det så gøy i dag så tar vi oss en tur tilbake i morgen, men da skal vi på Disney Studios. Ahhhh, det blir så utrolig gøy!!

Likes

Comments