Veckans Horoskop: 17 - 23 April

Godmorgon och välkomna in till en ny vecka som leder oss in till den jordnära och genuina Oxens tecken under onsdagen! Veckan inleder med en kärleksfull aktivitet eller handling. Det är romantik i luften nu och med Venus som vände Direkt i helgen är det bara att tuta och köra igen, kärleken är starkare och djupare än någonsin. Mycket framgång i kärlek nu och även på arbetet, då vi är fokuserade, målmedvetna och extremt produktiva med mycket energi, vilja och passion! Härlig start på veckan och det slutar inte där, hela veckan blir riktigt rolig och fylld av både liv och rörelse.

På torsdag joinar kontrollfreaket Pluto - Jupiter, Saturnus och Merkurius i Retrograd-Gruppen. Samma dag skiftar Merkurius tecken till Väduren och Vädurens Planet, Mars skiftar till Tvillingarna. Nu blir en tanke snabbt till verklighet då Väduren manifesterar och Tvillingarna skapar idéer. Alla idéer och tankar blir till spontana, impulsiva och roliga upptåg som blir svårt att sätta stopp för. En entusiastisk, energisk och total feststämning infinner sig precis till helgen!! Avslutningsvis kan det bli risk för spänd stämning i kärlekslivet, här är det viktigt med förståelse, förlåtelse och sinom tid få tala ut och lätta på känslorna för varandra. Detta blir en underbar vecka, sprid kärlek och glädje - ta hand om varandra!

Mer av ZNC:
by Carolinerna

Likes

Comments

Venus Direkt: 15 April

Lördagen, den 15 April går kärleksgudinnan Venus Direkt igen. Det menas att hon kommit ur sin retrograda fas och snurrar framåt, s.k "Direkt". Mycket av de Venus försökt förmedla under sin retrograd är att aktivt ifrågesätta - vad som gör dig lycklig? Och om du i denna period levt i destruktivitet av något slag, såsom ett arbete som inte genererar lycka och pengar eller en destruktiv relation som ger mer negativitet än positivitet i ditt liv, vill Venus nu få dig att omvärdera och se om det är värt det?

Vissa relationer avslutas och går skilda vägar medan många andra förnyas och stärker varandra och relationen efter en Venus retrograd. Nu när planeten går rätt igen så kan man andras ut då den spända stämningen släppt och all granskning av det förflutna är över! Nu kan man äntligen gå vidare med sitt liv och vara i nuet med njutning och välbefinnande. Venus retrograd tar besluten som måste tas för ditt välmående och för att du ska utvecklas och förbättras som människa. Nu kan du äntligen inleda våren med en förnyad frisyr, garderob, kärlek eller nytt jobb. Hur påverkade retrograden er?

Mer om Venus:
Mer av ZNC:
by Carolinerna

Likes

Comments

fullmåne "pinkmoon" i vågen:
11 April 2017 // Kl 08:10

Imorgon sker den underbara vågens fullmåne och detta bjuder på romantiska och lyckliga möjligheter och nyheter av alla slag, omfamna denna supermåne. En fullmåne ger nya möjligheter och öppnar nya dörrar som ger nytt liv och med denna öppning i Vågens tecken är kärleken extra hoppfull och vacker nu, där nya känslor och upplevelser kan vakna eller stärkas. Vågen står för kärlek och skönhet och denna fullmåne kan ge en stor attraktionskraft och ge känslor som skönhet, lycka och kärlek inom oss.

Om du läste mitt inlägg om Nymånen kanske du skrev upp dina innersta önskningar, drömmar och mål som du vill ska manifesteras denna fullmåne. Det är en två veckors period - Skriv upp löften varje nymåne och kolla om det har uppfyllts efter 2 veckor vid fullmånen! Kolla i vilket hus denna fullmåne infaller (21 grader i Vågen) i din personliga astrokarta - Natal Chart! Vid frågor eller funderingar kring din karta är det bara att kommentera nedan.

NÄSTA MÅNE:
  • Nymåne i Oxen: 26 April 2017
  • Fullmåne i Skorpionen: 10 Maj 2017
Mer av ZNC:
by Carolinerna

Likes

Comments

Veckans Horoskop: 10 - 16 April

Välkomna in till en ny vecka i Vädurens tecken. Denna vecka har inte lika mycket stora nyheter som förra veckan, då mycket stora omvändningar har skett uppe i himlen och som nu behöver få landa. Idag bromsar Merkurius, planeten som styr kommunikation, tankar och all teknik, in och vänder i Retrograd. Nu står vi inför 3 veckor av missförstånd, tekniska komplikationer men också förnyande tankar och idéer. Detta sker i Oxen och påverkar Väduren, Oxen, Tvillingarna och Jungfrun mest. Redan på tisdag har vi en Fullmåne i Vågen som fokuserar på vår omgivning och denna måne skickar värme, kärlek och stärkande gemenskap. Helt nya fokus kan vakna till liv nu och andra kan avslutas. En intressant vecka med både oväntade vändningar och spontana överraskningar.

Helgen blir full med nya, spännande och överraskande upplevelser, speciellt under Fredagen då solen möter överrasknings planeten Uranus. Här kan nya idéer och liv skapas. Du kan överraska dig själv nu med att prioritera dig högst helt för din skull, utan att kanske ens vara medveten om det. På Lördagen går kärleksplaneten Venus äntligen direkt igen och jag hoppas ni är fyllda med självförtroende, inre kärlek och tro på dig själv. Ta hand om dig själv och varandra.

Mer av ZNC:
by Carolinerna

Likes

Comments

Retrograd kallas den aspekt när en planet "ser ut" att gå baklänges på sin omloppsbana. Tekniskt sätt backar aldrig en planet, det är bara en illusion från jordens perspektiv. En retrograd är ofta negativt laddat och förknippat med dåliga nyheter, men det behöver det absolut inte nödvändigtvis vara. Det kan vara en utmanande och avgörande period lika mycket som en utvecklande och uppgraderande period - när de som behöver ifrågasättas och reflekteras över, uppmärksammas. En tid som förbereder för nya öppningar, förändringar och möjligheter i livet.

Retrograder 2017:
by Carolinerna

Likes

Comments

Retrograd kallas den aspekt när en planet "ser ut" att gå baklänges på sin omloppsbana. Tekniskt sätt backar aldrig en planet, det är bara en illusion från jordens perspektiv. En retrograd är ofta negativt laddat och förknippat med dåliga nyheter, men det behöver det absolut inte nödvändigtvis vara. Det kan vara en utmanande och avgörande period lika mycket som en utvecklande och uppgraderande period - när de som behöver ifrågasättas och reflekteras över, uppmärksammas. En tid som förbereder för nya öppningar, förändringar och möjligheter i livet.

MERKURIUS RX

Merkurius Retrograd är en oförutsägbar tid där du inte kan lita på någonting. Merkurius styr kommunikation, idé, tanke och uttryck, i Retrograd blir kommunikationen påverkad med brist på information, uppdatering och dialog. Detta skapar lätt frustration, missförstånd och komplikationer. Försvunna nyklar, borttappade papper, förseningar och tekniska problem är de vanligaste problemen som uppstår i en Merkurius Retrograd. Spännings höjande minst sagt. Merkurius Retrograd avråder dig från att vara slarvig, naiv och förlita dig på andra.

Denna tid uppmanar dig att vara uppmärksam och lyhörd i din omgivning för det kan hela tiden ske det minst oväntade och speciellt när du är som mest ofokuserad, så håll fokuset och dubbelkolla alla bokningar, kontrakt, viktiga papper, plånböcker, lön överenskommelser, resebiljett datum och tider. Det finns såklart en gränst för hur mycket man kan kontrollera och styra över själv, vissa saker har man inte makt att påverka heller och får helt enkelt acceptera, göra det bästa av situationen och går vidare ifrån. Dessa stunder kan uppmana dig att gå utanför ramen, vara spontan, impulsiv och följa känslan samt lita på att den leder dig rätt i stormen.

by Carolinerna

Likes

Comments

Retrograd kallas den aspekt när en planet "ser ut" att gå baklänges på sin omloppsbana. Tekniskt sätt backar aldrig en planet, det är bara en illusion från jordens perspektiv.
En retrograd är ofta negativt laddat och förknippat med dåliga nyheter, men det behöver det absolut inte nödvändigtvis vara. Det är lika mycket en utmanande period som en utvecklande och lärorik - när de som behöver ifrågasättas och reflekteras över, uppmärksammas. En tid som förbereder för nya öppningar, förändringar och möjligheter.

SATURNUS RX

Saturnus Retrograd är en tid då vi utmanas lite extra för att växa, utvecklas, stärkas och komma framåt i livet. Det gör vi genom motgångar, hinder och genom att bemästra sina svårigheter samt repetera tills vi lärt oss av våra misstag. Saturnus Retrograd avråder från alla sorters förändringar utan vill fördjupa och stärka upp det vi redan är och har. Det är i storm man inser hur stark roten är, detta gäller allt i livet - dig själv, din relation, vänskaper, arbeten, kontakter, vanor, livsstilar och hobbys m.m. Och därför Saturnus vill ge ett helvete för att stärka dig och din rot till livet.

by Carolinerna

Likes

Comments

Veckans Horoskop: 3 - 8 April

Välkomna till Aprils första vecka och till våren som äntligen börjar blomma fram, sakta men säkert. Veckan inleds med att kärleken och skönhetens planet, Venus, fortsätter gå i retrograd sedan exakt en månad tillbaka och backar nu tillbaka in i Fiskarnas tecken. Där hon inte stannar länge för redan nästa helg går hon direkt igen, med full fart framåt och mot slutet av månaden är hon tillbaka i Väduren igen. Nu görs alltså en sista omvärdering och reflektion av livet för att fortsätta framåt i harmoni och lycka. Tänk över en sista gång ordentligt vad som gör dig lycklig och hur du vill leva, släpp alla negativa och destruktiva tankar, beteenden och relationer och våga omfamna din lycka

På torsdag går Saturnus i retrograd en sista gång, i Skyttens tecken och detta har varit en lång process och den kan därmed upplevas bekant då Saturnus i Skytten pågått sedan Januari 2015 med nu den tredje och sista retrograden i tecknet. Denna transit kommer påverka andra extremt mycket och andra inte alls och de med störst chans att bli påverkade är Tvillingarna, Jungfrun, Skytten, Stenbocken, FIskarna (de rörliga tecknen och planetens styrande tecken). Denna tid är utmanande då Saturnus vill se dig utvecklas och växa genom att ge svårigheter, hinder och motgång för att du ska stärkas, detta gör han genom att agera hård och rättvis. Saturnus är den stränga läraren och känslokalla fadern, som inte låter känslor distrahera dig eller förlora ditt fokus och mål. (Saturnus i Retrograd: 6 April - 25 Augusti)

Nu till helgen blir det tuffa tider och jag rekommenderar er att ta det lugnt och inte starta konflikter eller trigga diskussioner. Fredagen ser fantastisk ut, riklig på möjligheter. Vårt inre och den nära och kärleksfulla omgivningen av oss är härlig, fördjupande och stark. Lördagen tyder på en stor spänning där både konflikter och dåliga stämningar lätt uppstår emellan kärlekens fria känslor och livets stora lärdom om begränsning. Sedan mot söndagen kan problem uppstå av för många olika viljor som vill bestämma, här får ni dela på kronan och ju fler på tronen ju mindre ensamt.

Mer av ZNC:
by Carolinerna

Likes

Comments