Æble- og pæresæsonen er igang, med åbningen af diverse frugtplantager hvor du kan plukke dig til billig og lækker frugt, i efterårets fine natur.
Og det var lige præcis det, jeg gjorde forleden weekend.
Man skal bemærke, at frugterne bliver klar til pluk i løbet af sæsonen, og da vi kom derud på den første åbningsdag, var det primært æblerne der var klar. Hvis vi når derud igen, vil jeg prøve at planlægge det så vi rammer midt i sæsonen, for så tror jeg man har mest held med at kunne få flest forskellige frugter med hjem.

Jeg vil lavet lidt forskelligt med æblerne, og her er opskrifterne, og dermed et par ideer, til andre æble-elskere.

Æbletærte

Dej:
100g koldt smør
• 150g hvedemel
• 2-3 spsk rørsukker
• 1 æg

Indmad:
• 3-4 æbler (gerne lidt syrlige!)
• 300g marcipan
• 3 æg
• 1,5 dl mælk
• 2 spsk kanel
• 2 spsk hvedemel
• 5 spsk rørsukker

Smuldr smørret i melet, og tilsæt sukker og æg. Dejen skal ikke æltes, og prøv at blande den så hurtigt så muligt, så du rør den så lidt som muligt. Dejen skal stå på køl i 1/2-1 time, for den lægges i et smurt tærtefad/springform - lad lidt dej blive tilovers, hvis du vil pynte tærten med det! Læg dette i fryseren, efter du har spredt det tyndt ud over noget fladt, så den er klar til at blive udskåret senere.
Med en gaffel prikkes dejen let igennem, altså dejen i formen.

Riv marcipanen, og rør den sammen med æggene, mælken og hvedemelet. Tilsæt lidt sukker og kanel.
Læg dette over dejen i formen, og hak æblerne ud i tynde eller tykke skiver, med eller uden skræl - det hele er en smagssag. Mine skiver var omkring 2-3 mm brede, og jeg lagde den i en spiralform.

Drys kagen med lidt kanel og sukker, og skær nu den iskolde tærtedej ud. Jeg købte mine udstikkere i Søstrene Grene sidste år, og der er sikkert masser af lignende udstikkere dernede, eller på Amazon.com.

Bag tærten på 180grader i 30-40 minutter på varmluft.

Server med cremefraiche, og eventuelt med et drys vanillepulver på.

Sukkerfri æblekompot

Denne æblekompot er så nem, at det er helt latterligt. Men den smager så godt på grød, yoghurt, brød, til steg osv osv osv.

Du skal bruge:
4-5 skrællede og grovhakkede æbler
• 2 kopper vand
• Saften fra en halv citron
• 2 spsk kanel
• Evt. bipollen fra Urtekram

Kog æblerne med vand og citronsaft i ca 10-15 minutter. Start med at koge med låg, og tag derefter låget af, og rør kompotten, til den har den rigtige konsistens til dig.
Put den på et glas, og spis den inden en uge.

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

DIY / Gør Det Selv

Jeg har leget rundt med disse laaaaange tasseløreringe, som jeg lavede forleden dag, og kom på ideen om at ombre-farve dem.

Videoen er desværre for lang til, at komme herind, men du kan se den på min Instagramprofil @carolineophelia

Eller på youtube !

Nå, men her er en lille guide til hvordan jeg helt præcis lavede øreringene, hvis videoen måske er liiidt for hurtig.

Alle produkterne du skal bruge kan fås i Panduro, og der er der, mine er fra.

Du skal bruge:

En saks
To små tange
Sytråd
Et stykke hårdt pap
To øreringe
To øskenringe
Evt guldtråd
Evt tøjfarve

• Klip et stykke hårdt pap ud, i den længe du vil have dine øreringe. Mit pap var omkring 15x5cm.
• Klip en lille sliske i hver ende, hvor tråden kan sidde fast i starten.
• Vikl tråden rundt om pappet indtil du har den tykkelse du ønsker på øreringen.
• Vrid den lille ring fra hinanden, og sæt den rundt om alle trådene. Sørg for at den lukker HELT TÆT, ellers skal de tynde tråde nok finde en måde at komme ud.
• Klip tråden af, og hold godt fast på den imens.
• Sæt selve øreringen ind i ringen.

- DISSE TRIN ER VALGFRI -

• Dut med en svamp tøjfarven på øreringen. Start i bunden, og dut op ad, så farven automatisk når at aftage lidt.
• Følg vejledningen til farven. Den jeg brugte skulle stryges i 4 minutter (jeg lagde den ind i noget madpapir så det ikke smittede af), og derefter skyllede jeg dem med sæbe og varmt vand under hanen. Super nemt!

Likes

Comments

Interiør

Jeg tror vi alle har forskellige steder i vores hjem, vi er ekstra glade for. Det kan være lyset der falder ekstra smukt, når solen skinner ind. Det kan være at sammensætningen af møbler og tilbehør passer perfekt sammen. Eller det kan være at det er et sted, hvor man samles og hvor man har nogle af de hyggeligste stunder med sin familie eller sine gæster.

Her er et par af mine yndlingsspots i vores hjem.

Vores sofa er hvor vi samles med vores venner til film- og spilleaftener. Krukken med hortensiaer er fra IKEA, og er egentlig en apotekerlignende opbevaringskrukke. Marmorpladen er fra et loppemarked. Tæppet i sofaen er fra Bloomingville og er købt fra unoliving.dk. Pelspuderne er fra purefur.dk.

Kurvesættet fra Muubs, som er købt igennem designme.dk tilfører vores hjem en masse varme, mens de er praktiske og smukke. Jeg elsker plaider, og jeg er så skør, at jeg har små pude+plaid sæt, som jeg bytter mellem, alt efter mit humør. Det meste i vores hjem er gråt, vidt og sandfarvet, så det er nemt for mig at skifte farvetema herhjemme med et par accessories. Et klassisk gråt plaid som dette fra sodahl.dk går man aldrig galt i byen med. De små kvaster har jeg lavet med broderigarn fra pandurohobby.

Vores køkken er ret plain, og det har taget mig lang tid, at gøre det hyggeligt og personligt. Vi har et kobberrør ved komfuret, som jeg tog udgangspunkt i, og prøvede at indrette efter. Blandt andet med vores fine kobberur fra modernroom.dk. Plantehængerne er fra Kvickly.

En hyggelig lille plet i vores køkken, som både er praktisk og pæn. Med krydderierne samlet på en bakke, er det nemt at holde rent og pænt. Bakken er fra bygug.dk, lysestagen er fra Søstrene Grene og skålene er marokkanske fra wetendorf.dk

Den fine opslagstavle er fra House Doctor, og er perfekt til kogebøger, små noter, opskrifter, postkort og udklip. Viskestykkerne er fra evalou.dk og er de lækreste jeg nogensinde har haft! Lyskæden er fra Søstrene Grene og er med batterier. Jeg har fået så mange spørgsmål på den, og jeg købte den i december sidste år - så mon ikke den snart kommer i butikkerne igen, nu vi går mod vinteren?

Hylden er fra Søstrene Grene og danner den fineste ramme for små skatte i vores køkken. Jeg elsker at have nødder, havregryn, mel og andet stående fremme i krukker, og det ser så fint ud på denne. Vasen er fra Skagerak, kanden er fra Royal Copenhagen og glaskrukkerne er fra IKEA, og WECK.

Likes

Comments

Dette indlæg er lavet med blomster og tilbehør sponsoreret af Bloomon.dk

For at få en gratis vase med i købet af din næste buket, kan du bruge rabatkoden: carovase

Jeg får intet ud af at du bruger koden, det er blot en gave til dig, fra os ❤️

Uanset hvilken buket du skal style, er der et par grundregler man kan - og bør - holde sig til.

• Først er det en god ide altid at skære blomsterne til. Giv dem et skråt snit ca 2 cm oppe af stilken.

• Giv blomsterne fodder. Ofte sidder der en lille pose med pulver eller væske på buketten, og den skal du endelig bruge. Martha Stewart lavede engang en test, hvor hun undersøgte hvad der fik blomster til at holde længst, og det viste sig at det afhang af den fodder man gav dem.

Bloomon har skåret mellemledet fra, og får sine blomster direkte fra deres avlere. Derfor leveres blomsterne så kort tid efter plukning, at de ikke er sprunget ud endnu, og jeg har oplevet buketter der har varet op til 14 dage, ofte med enkelte blomster som levede endnu længere.

• Tænk over vandtemperaturen. Hvis du har købt hortensiaer skal de i brandvarmt vand - ikke kogende, men virkelig varmt. Roser og andre blomster med grenede stilke skal også i varmt vand. Løgblomster som tulipaner og påskeliljer skal i ca 3 cm koldt vand. Har du en blandet buket, så put den i lunkent vand, for at tilgodese alle blomsterne bedst muligt.

• Når blomsterne skal styles, starter jeg altid med at sætte de laveste blomster i først og yderst. Jeg sætter de første fire i, som et kryds, og fortsætter med at lægge dem ud mod kanten, så de dækker som en fin krans. Derefter bygger jeg ovenpå, og til sidst stikker jeg de længste blomster ned imellem de andre stilke, så de kan stå op og man virkelig kan nyde alle blomsterne.

• Hveranden dag skal alle blomsterne skæres 2 cm til igen, og have nyt vand. Undlad at stille blomsterne i direkte sollys, så de holder længst muligt.

Som nævnt før, er der ofte et par af blomsterne i mine Bloomon buketter, der lever længere end de andre. Bloomon sælger en pakke med tre minivaser der er perfekte til små stylinger rundt omkring i hjemmet, eller til at holde disse smukke blomster med lang levetid.

Derudover er min fine blomsterkniv også fra Bloomon, og den er uundværlig og vidunderligt skarp til alle stilke.

Likes

Comments

Rengøring, Organisering

For nogle år siden gav vi et gammelt vitrineskab en ordentlig make-over, og siden den dag har det stået og prydet vores stue, med alle de genstande, vi gerne ville have stående fremme.

Fra vitrinen kom op og til nu, er der kommet flere og flere genstande i den. Nogle hører til - andre gør ikke.

For at nævne blot et par vildfarne ting, var der mit kamera, Sunes skolebøger, en lille smykkeæske og et par af mine minimalerier.

Og alle de ting kan naturligvis godt have hjem i en vitrine - det var bare ikke det vi forestillede os, vores skulle huse.

I dag modtog vi en kæmpe sending smukke glasvarer, som skulle have en plads, og derfor besluttede jeg mig for, at give vitrinen en ordentlig sommertur, og rydde alt ud.
Her er hvordan jeg gjorde, og en guide til hvordan du kan give din vitrine en lille make-over.

- Start med at tømme hele vitrinen.

- Vask alle glas af. Jeg satte alt i opvaskemaskinen, for gennem de måneder hvor de bagerste glas måske ikke bliver brugt, står de og samler støv. Og den dag de skal bruges, har jeg ikke lyst til at mine gæster skal betvivle vores renlighed, og det ville være flovt at skulle ud og vaske de tilsyndeladende rene glas op, midt i det hele.

- Tør hele skabet af med en mikrofiberklud, som samler alt støvet op. Tør både indeni og uden på.

- Vask derefter alle trædelene på skabet ned med en fugtig klud med lidt sæbe på. Jeg brugte opvaskesæbe da vores vitrine er malet og behandlet, men brug det, der er mest skånsomt til din vitrine.

- Vask glasfladerne med vinduesrens, så det virkelig skinner.

- Sorter nu ud af de ting du har flyttet fra vitrinen. Er der nogle ting som ikke skal tilbage? Eller er der noget, der tager unødig plads?
Jeg havde nogle bordkortholdere, og min kæreste havde nogle mini romflasker, som fyldte enormt meget. Begge dele lagde jeg ned i vores vinkøler, så de stadig er lette at finde, men de hverken fylder eller ser rodede ud iblandt vores andre ting.

- Når du stiller tingene tilbage, så tænk over hvordan det taktisk er smart. Jeg stillede alle vores flasker i bunden, fordi jeg generelt har det bedst med at have vægten nederst i vores møbler, så de ikke tilter (det er min logik..), og så prøvede jeg at køre lidt farvekoordination. De grønne glas, den grønne sløjfe på vinkøleren. Guldglassene og guldskålene, etc. Det giver en ro for øjet og får skabet til at se endnu mere rent og ryddeligt ud.

Vores vitrine er ikke indrettet perfekt, og jeg nyder at vores hjem er dynamisk, og hele tiden ændrer sig. Men jeg håber at I kunne bruge et par fif og ideer.

Her er til sidst en liste over hvor de forskellige ting i vores vitrine er fra. Fra øverst til venstre:

Guldskålene er nogle jeg har fået fra min mor, og de er desværre meget gamle, så jeg ved ikke hvor de er fra | Miniglassene og de to lidt større glas foran karaflen er fra min mormor og antikke | Karaflen er fra Notre Dame | Guld champagne glas er fra LSA og hedder Deco | Det norske flag er fra Nile i Norge | Karaflen med den brede bund er fra LSA | De kantede hvidvinsglas er fra LSA og hedder Otis | Store rødvinsglas er fra Tilbords i Norge | Karafler er fra Notre Dame | Flute champagne glas er fra RCR | Grønne glas er antikke Holmegaards Derby glas | Glassene bagved og de små ved siden af er romglas som Sune må give mig navnet på | Vinkøleren er en tidligere udstillingspokal fra mit arbejde, som jeg købte billigt |

Likes

Comments

Opskrifter

Jeg er super dårlig til at spise morgenmad - mest fordi jeg som regel prioriterer at sove 20 minutter længere, end at spise.
Men jeg ved også godt, at alle eksperterne fraråder at man skipper morgenmaden, da det har en positiv påvirkning på læringsevnen, energiniveauet og hukommelsen. So what's a girl to do?

Jo, jeg er begyndt at peppe min morgenmad op - aftenen før. De tager kun omkring 2 minutter at lave maden klar, køleskabet og natten klarer resten. Så der er ikke rigtig nogen undskyldning mere.

Til en portion overnight oats bruger jeg:
1/2 kop havegryn
2/3 mælk (mandelmælk eller soyamælk med vanille er er hit!)

Derefter pynter jeg grynene, med et par af disse eksempler:
Gojibær
Vanillepulver
Honning
Frysetørrede bær
Kakaopulver
Most banan, for at få naturlig sødme
Chiafrø, som giver en mere grødet konsistens

Jeg overdækker den og lader grøden passe sig selv til næste morgen, hvor jeg sommetider giver den lidt frisk frugt, eller frosne bær.

Hvis jeg skal have grøden med ud af døren, laver jeg den i et syltetøjsglas, som så er klar til at komme med i tasken, og som holder tæt.

Jeg håber at du har fundet lidt inspiration til en nem og sund morgenmad. Jeg kan helt klart mærke en forskel på mit humør og min energi, når jeg spiser morgenmad og når jeg ikke gør. Og med denne grød, er der næsten ingen undskyldning.

Likes

Comments

Skønhed

Jeg elsker Mac, det gør jeg virkelig. Men jeg elsker også at spare mine penge, og derfor har jeg testet en mascara som koster 29(!!!)kr mod en af mine Mac favoritter til 195kr. Eksperimentet endte faktisk med, at jeg faldt i søvn med mascaraerne på, så de har bestået den ultimative test. Læs med og se hvad min vurdering er.

Som før nævnt koster Essence mascaraen kun 29kr, og jeg var overrasket over resultatet. Konsistensen på produktet minder meget om Mac, og som I kan se, ligner børstehovederne hinanden.

Da jeg påførte Essence på vipperne, røg der en smule ved siden af, både på øjenlåget og en smule under. Det var dog ikke noget problem at fjerne med en tør vatpind efter et par minutter - men stadig lidt et minus, hvis man har brugt lang tid på at lægge øjenskygge.
Vipperne syntes hurtigt længere og fyldigere - et stort plus. Og på trods af, at der røg en smule af, kunne jeg umiddelbart bedst lide Essence øjet.

Mac mascaraen spildte ikke ved siden af, og strøg på uden problemer. Dog skulle jeg arbejde en smule mere for at få samme intensitet som jeg straks fik med Essence.

Venstre øje er påført Mac og højre øje er påført Essence. Prisforskellen på disse er hele 166kr.

Efter de første 12 timer var der ingen forskel på de to mascaraer. Begge havde holdt rigtig pænt, og ingen af dem havde smittet af på øjenlåget.
Begge mascaraer havde dog en gang hver lagt en lille mørk stribe under hvert øje, men det regnede jo også vanvittigt meget igår. Så alt i alt ville jeg absolut ikke klage.
Hverken min mor eller svigerinde kunne gætte hvilken mascara der var den billige, og de var begge to enige om, at de var identiske på øjnene.

Som sagt måtte begge mascaraer bestå den ultimative test, da jeg igår gik i seng - helt uden at få fjernet makeup. Dette kan aldrig anbefales, der er ikke noget værre end at vågne op og gnide sig i et øje med helt hård mascara. Ew..
Nå, men begge mascaraer holdt faktisk overraskende pænt. Vurder selv på billederne herunder, som jeg netop har taget.
Mac mascaraen føles en smule mere stiv, og jeg synes måske at den holdt en my pænere.
Dog synes jeg Essence mascaraen er behageligere at have på lige nu, og den er ikke blevet værre end en mascara normalt er efter at have været på i 24 timer (inklusive søvn).

Mac på venstre, Essence på højre, efter 24 timer og med en nattesøvn på bagen.

Alt i alt vil jeg sige: spar dine penge. Du kan få en rigtig dejlig flaske rødvin eller en hulens masse andet makeup for 166kr. Som sagt elsker jeg Mac, men forskellen på disse to er så minimal, når man taler resultater.
Spar hellere op til en vold lækker øjenskyggepalette eller en fed eyeliner.

Likes

Comments

Interiør, Rengøring

Produkterne i dette indlæg er modtaget som gave.

Uh, jeg er ret skør med at indrette mit hjem med dufte! Jeg synes at det gør en kæmpe forskel for mit humør og min energi.

For et par måneder siden blev jeg introduceret for et vildt smart produkt fra Dofta. Nemlig en duftlampe, der renser luften gennem en katalytisk proces, hvor røgens molekyler binder sig til lugtmolekylerne og nedbryder dem. På den måde bliver al luften frisk, ren og lugtneutraliseret. Ret smart på badeværelset, og lige inden man skal have gæster. Vi bor ud til en stor vej, og selvom vi kan lufte ud, vil man jo helst have at hjemmet dufter godt og friskt, og ikke at motorvejsos eller hø fra Benjamins hus.

Med selve lampen følger alt hvad man har brug for, undtagen lampeolien. Dofta har 30 forskellige olier, og vi valgte lavendel - en af mine yndlingsdufte! Hvis du er til sød lavendel, er denne lige noget for dig.

Vi valgte lampen der hedder Square Clear som passer perfekt ind i vores indretning. Den er utrolig smuk og enkel, og ser samtidigt enormt eksklusiv ud, med det detaljerede sølvlåg og mundblæste glas. Et lille kunststykke!

Jeg var lidt nervøs for at tænde lampen første gang, hvilket der slet ikke var nogen grund til. Man skal bare sørge for, at lampen ikke står under noget, da flammen først er omkring 8-10 cm høj.

Der følger en vejledning med i den smukke æske, lampen kommer i. Men jeg gennemgår det alligevel lige herinde, for en god ordens skyld.

 1. Fyld lampen cirka halvvejs op med olie. Den må ikke være fuld.
 2. Tænd ild i det lille mundstykke. Du er ikke rigtig i tvivl om hvad jeg mener - ellers kan du se billedet herunder. Jeg brugte en tændstikke, da flammen bliver ret høj i starten, så vær opmærksom på det.
 3. Lad flammen være tændt i to-tre minutter, og blæs den så ud. Du vil ikke kunne se det, men mundstykket brænder stadig, og du vil kunne mærke varmen, og dufte olien du har valgt.
 4. Flyt lampen rundt i værelset, så den renser mest muligt. Lampen renser cirka 1 kvadratmeter pr minut.
 5. HUSK at slukke lampen. Tror du ikke at kloge-Birgitte her glemte alt om det, første gang lampen var tændt? Som du kan se på billedet er røgen jo komplet usynlig. Så to timer efter gik jeg ind i stuen og tænkte "woooow, luften herinde føles anderledes... shit!". Det er super nemt at slukke den - bare sæt den tætsiddende tut på, og kvæl røgen.

Lampen virker sindssygt godt, og jeg synes det er en lækker og brugbar accessorie på badeværelset, eller i hvilket som helst andet rum.

Noget andet interiør- og duftguf fra Dofta, er disse lækre duftpinde. Vi valgte den, der hedder Cool Cotton, og hele vores lejlighed duftede helt vidunderligt af den duft, flere uger efter, at vi åbnede den. Da duften begyndte at aftage, vendte jeg pindene om, og så startede det forfra. Og se lige hvor smukt det er!

Dofta laver også nogle af de mest fantastiske duftlys, og disse har vi prøvet flere af, både som vi har fået i gave og selv har købt. Ikke nok med at de dufter vidunderligt, så er de - ligesom alle Doftas andre produkter - alt for lækre at have stående. Det er virkelig nogle produkter der har styr på stilen, kvaliteten og designet.

Likes

Comments

Livet, Skønhed

Disclaimer! Nogle af disse produkter er blevet sendt til mig som gave, men det er alligevel nogle produkter jeg har udvalgt til netop dette indlæg. Jeg håber derfor I vil læse med og vide, at jeg fortæller min ærlige mening om disse produkter, og fremhæver både det gode og det mindre gode ved dem, hele vejen igennem indlægget. Ingen links er reklamelinks eller links jeg tjener penge på, men simpelthen bare for at gøre det lettere for jer at finde produkterne til den bedste pris, hvis I har interesse i at prøve dem selv.

I år skal vi to uger til Malaysia (yay!), og i den forbindelse, har jeg allerede nået at tænke en del forskellige tanker. Jeg er jo meget langt væk hjemmefra, så hvordan får man bedst forberedt sig til sådan en tur? Jeg fører jer lige med igennem processen, og vi starter altså nogle måneder i forvejen (for det er det, jeg altid gør, når jeg skal noget), og forhåbentlig kan I bruge nogle af mine tips.

1-2 måneder før

Her begyndte jeg at bruge vippe serummet fra M2. Jeg har før prøvet andre vippesera, men uden den store effekt, så jeg var lidt skeptisk. Dog slog drømmen om lange, smukke vipper altså min skepsis, og jeg endte alligevel med at prøve det. Og det er faktisk det eneste serum, der har givet mig resultater! Jeg synes at jeg begyndte at kunne se de første resultater efter en lille måned. Så giv den gas! Mange jeg taler med spørger, hvor meget der er til i en beholder, for som vi alle ved, er prisen svimlende høj for M2, og jeg har lavet et lille regnestykke:

Jeg købte min første M2 for 4 måneder siden, og den viser ingen tegn på at være ved at være tom endnu. Så hvis du køber serummet til 990 og det holder - lad os sige 5 måneder (og det er hvis du bruger ekstremt meget af det, hvilket ikke er nødvendigt for effekten) så betaler du altså kun 198kr om måneden for lange, fyldige vipper.

Hvis du derimod skulle have lavet eyelash extensions som bestemt også er smukt, men som man skal have fyldt op hver tredje uge, ville du hurtigt komme til at betale det dobbelte, hvis ikke mere. Desuden kan man ofte få M2 på tilbud forskellige steder, så slå til, og se om det ikke også virker for dig! M2 laver også en serum til brynene, som jeg helt sikkert vil prøve næste gang!

Husk også at pleje håret, læberne, huden, neglene osv. Det er bare nemmere at undvære alle sine produkter og sin makeup, hvis man hver dag sørger for at gør en indsats.

Jeg begyndte også at bruge skinrolleren og rejuvinatingserum fra Swiss Clinic, hvilket har haft en super fed effekt på min hud. Jeg har ikke nær så mange urenheder som før, og rødmen i min hud er faldet helt vildt. Jeg led lidt af at have sådan lidt røde kinder, og jeg synes at rolleren har ensartet farven enormt meget. På ferien gider jeg ikke bruge en fuld makeup hver dag, så det er vildt skønt, at jeg ikke behøver tænke over det.


Et par dage før

Farv vipper og eventuelt bryn. Jeg bruger Hanne Bangs sorte farve til mine vipper, og den brune farve til brynene. Farvningen er ret hurtig på begge to, og tager måske 10 minutter tilsammen. Jeg mener at hver box med farve koster omkring 100kr, og så har du til et stykke tid.

Det er også nu, du med fordel kan få styr på hårsituationen - altså den på kroppen. Jeg er stor fan af at gøre tingene selv, men jeg var alligevel liiidt skeptisk, da jeg første gang skulle prøve hjemme-sugaring. Det så ud som noget, der gjorde pænt ondt! Men det gjorde det faktisk ikke. Jeg varmede voksen i et vandbad, da vi ikke har mikrobølgeovn. Det gik virkelig let, og med en af de tilhørende spatler trak jeg voksen tre gange op ad benet imod hårets groretning, påførte papirstrippen, og trak derefter ud med hårets groretning. Og det gjorde seriøst ikke ondt. Tro mig, for jeg er den største pjævs! Det var nemt, billigt og slet ikke smertefuldt. Og så har man altså hårfri ben i op til tre uger. En bøtte med sugaringvoks er nok til ca en omgang til begge lægge og under armene. Papirstripsene kan genbruges - bare skyl dem under koldt vand og træk voksmassen af. Jeg er blevet super vild med Aloe Vera creme fra HEVI, som kan bruges til at pleje huden efter sugaring, og virker kølende, hvis man føler noget smerte. Derudover er den god som aftersun (det fik vi testet, da Sune kom hjem med en meget rød nakke, efter en dag udenfor uden solcreme...), så den er næsten uundværlig på ferien!


Dagen inden

Så skal neglene have en tur. Jeg ved ikke med dig, men jeg hader virkelig når min neglelak krakkelerer eller bliver grim, og på ferier, hvor man måske ikke liiige har haft plads i kufferten til diverse neglelakfjernere og et større udvalg af farver, kan jeg godt blive lidt stresset over at have bare, afskallede negle. Depend lakkerne er super fantastiske at have med i tasken, da størrelserne er så små, og deres nye farver i Cuba serien, er perfekte nu til sommer.
Hvis du er mere til gel, kan jeg anbefale Le Mini Macaron. Det er lidt dyrere at anskaffe sig et sæt, og lakkerne er også lidt dyrere, men resultatet er så flot, og holder længe - især på tæerne. Du behøver ikke at medbringe Le Mini Macaron sættet på ferien, men kan klare lakken inden. Hvis du skal være afsted 2-3 uger, kan lakken på tæerne i hvertfald holde så længe. Jeg synes det er bedre med neglelak på fingrene, da det altid slides hurtigere på mig.

Plej fødderne med en god creme og scrub. Xellence har lavet en skøn hælcreme og lavasten scrubber som jeg er stor fan af. Lavastenen virker umiddelbart ret voldsom, når man lige ser den, men den er faktisk ret vidunderlig.


I flyet
I flyet kan man jo ikke have ret meget med, i håndbagagen. Og produkter må max indeholde 100ml. Det er vigtigt for mig med en håndsprit, en god ansigtsmist til at fugte huden i de høje luftlag, og en lille spraydeo , hvis man nu får det liiiidt varmt på den lange tur, eller lige skal friskes op, samt selvfølgelig en læbepomade.

I kufferten

Med begrænset plads i kufferten er det kun de aller bedste produkter, der klarer sorteringen. Jeg har her lavet min pakkeliste, med en lille forklaring på hvorfor det netop er de produkter, der har klaret kravene.

Til håret er det vigtigt for mig, at det ikke fylder for meget, men at jeg samtidigt får præcis den pleje jeg vil have. Især i fugtigere klimaer, og hvor vejret er anderledes end herhjemme, kan håret nemt flippe lidt ud.

 1. Tangle Teezer som ikke fylder ret meget, og som har et beskyttende cover, som sørger for at børsterne ikke bliver bøjede eller knækker.
 2. Midistyleren fra HH Simonsen, som fås i tre forskellige versioner. Denne er mindre end almindelige glatte og krøllejern, men lige så kraftfuld og af samme kvalitet.
 3. Perfect Me styling lotion til håret fra Wella. Denne får altid frizzen i mit hår til at falde, så fugtighed og klima kan bare komme an! Derudover har den også varmebeskyttelse ved styling
 4. Maria Nila tørshampoo i rejsestørrelse - den er god, den virker, og den sørger for at der kan gå liiidt længere mellem hårvaskene.
Til ansigtet går jeg ikke så meget op i en fuld makeup på ferien, men hvis man skal ud og spise et pænere sted, eller jeg bare har lyst til at føle mig lidt dullet op, så er der alligevel et par essentielle produkter jeg vil have med. Dog fokuserer jeg mest på at pleje.
 1. M2 Mascara er en rigtig god mascara, som kan det hele. Ja, du læste rigtigt. Den kan faktisk det hele. Der hører tre forskellige børstehoveder med, du kan bruge, så du får netop den slags vipper du ønsker. Mascaraen er dog lidt up there i pris, og hvis du ikke vil bruge så mange penge på en mascara, så laver DivaDerme også en af mine favoritter, til under halvdelen af prisen.
 2. Milani har lige lavet en ny blush serie, hvor blushene er formet som 3D roser. De er smukke og enormt gode! Og prisen er også rigtig god, især når man tænker på hvor meget blush man får for pengene, og hvor god den er.
 3. Depend brynpenslen i farven taupe. Denne pensel er tynd og perfekt til at give lidt mere fylde og længde. Der sidder en lille børste i den anden ende, som er fin til at børste brynene igennem, og fordele farven.
 4. Mac Cosmetics øjenskyggepalette med ni forskellige farver - kompakt pakning og kvaliteten er bare i top.
 5. Depend neglelak med min yndlingsfarve.
 6. IDUN mineralfoundation og kabukibørste i rejsestørrelse (obs, på den hjemmeside jeg har linket til, får du en gratis IDUN kabukibørste med når du køber en mineralfoundation).
 7. Rituals bronzer med masser af lækker shine.
 8. Mac mat læbestift til de sene nætter.
Pleje:
 1. Et par fodmasker fra Miqura og sheetmasks til ansigtet. Alle, der har fulgt med herinde et stykke tid ved, at jeg eeeelsker sheetmasks, især dem fra Miqura. Det er så nemt at bruge, og de plejer bare igennem. Miqura har også udviklet nogle fodmasker som har en skøn creme indeni, men som holder tæt udenpå. Så man kan faktisk gå rundt og ordne andre ting, mens de arbejder med huden. Når man render rundt med sandaler, synes jeg nemt at huden kan blive tør og øm, så det er vigtigt for mig med pleje.
 2. Solcreme - ja, selvfølgelig solcreme . Jeg elsker solcremen fra Muti og bruger faktor 50 i ansigtet og 30 på kroppen. Muti har også lavet en skøn aftersun, som helt klart også skal med i kufferten.
 3. En god showergel. Yves Rocher har netop lanceret en række nye showergels på 100ml, som er så koncentrerede, at de varer til 40x bad! Dermed er der altså rigeligt til både min kæreste og jeg, når vi er 14 dage afsted. Desuden koster en af disse altså kun 39kr.
 4. Bodylotion fra Marie-Stella-Maris med lemon scent. Mums, den er max lækker. Og for hvert produkt man køber fra Marie-Stella-Maris donerer de 1 euro til deres verdensomspændende projekt for rent drikkevand.
 5. Vita Liberata Body Blur til de første par dage, eller når huden bare skal have lidt ekstra shine og farve. Den blokerer ikke for solen, så du kan stadig få en skøn kulør, mens du snyder dig lidt til den i starten.
 6. MILK renseservietter med exfoliator. Disse renseservietter er jeg totalt vild med - den ene side er helt normal og glat som en almindelig renseserviet, og den anden side har mikroperler, som giver en vildt god peel.
 7. Nat- og dagcreme fra Ecooking. Jeg synes virkelig at disse cremer er gode og plejende. Jeg ville ønske at de var i tube eller med pumpe, fremfor at være i en krukke, men ikke destomindre er de super nærende for huden, og det er det vigtigste.

Til håndtasken på turen

 1. Avevir ansigtscreme med solfaktor, når solcremen lige skal have en boost. Denne fylder ikke helt så meget, og er derfor let at have med.
 2. Flint fnugrulle som kan foldes sammen så den næsten ikke fylder. Den er altså smart! Jeg har fået den i gave af Impression PR, og har ikke kunnet finde et sted hvor Flint forhandles endnu, men kontakt dem, hvis du er interesseret.
 3. Vabelplastre til lange gåture i sandaler, man pludselig opdager ikke er lige så behagelige som de var i butikken, da man prøvede dem på (eller sker det kun for mig?).
 4. En lille taskeparfume fra Rituals.
 5. En ​greylime powerbank så du ikke går ned på batteri, når feriebillederne skal tages. 
Et par tip til mandens kuffert
Jeg ved ikke med jer, men min kæreste føler at en hårvoks og lidt af hotellets bodylotion er alt hvad han behøver på turen. Men det holder ikke helt, når man er kæreste med mig.
 1. Matas Men produkter i rejsestørrelser kan lige nu købes for 3 stk for 40kr.
 2. MILK solcreme sport til kroppen og ansigtet.
 3. MILK ansigtsrens med scrub til mænd (den kan jeg selvfølgelig også bruge).
 4. Hårvoks med sunde indgredienser fra Hårklinikken giver min kæreste hold og styling nok, mens den er bedre for hovedbunden end så mange andre vokse. Det sætter jeg højt, når man render og sveder, og voksen rammer hovedbunden.

Likes

Comments

Bløde sommerkrøller, saltvand i lokkerne og den fineste, mest delikate hårbøjle, som ligner et håndlavet kunststykke..

Hårbøjlen her kan laves for cirka 100kr, og så har du materialer til mange fremtidige projekter også!

Du skal bruge:

- En guld hårbøjle

- Fiskesnor

- Smykkelim

- En masse små perler

Sørg for at perlerne kun placeres på oversiden af hårbøjlen, og lim snoren fast på undersiden. Du kan selv vælge hvor tæt eller spredt perlerne skal sidde, men vær opmærksom på, at håret godt kan vikle sig lidt ind i perlerne, hvis mellemrummet er for stort.

Likes

Comments