Dagen började sådär härligt bra, vaknar av mig själv, solen skiner, vår i luften och det är dags för frukost! Kaffe, flingor, något avsnitt White Collar - men först ska en av de sista tabletterna för den senaste halsinfektionen sväljas. Häller upp en söt dryck (betydligt mer lättdrucken än kaffe) och noterar först efteråt att jag av ren vana har hällt upp drycken i ett vinglas. Det var kanske tur att jag hällde fel dryck i vinglaset än att jag tog fel dryck i juiceglaset.

Körde genom halva (nästan hela) staden för att tentaplugga såhär veckan före tenta, jag är en människa av lugn - jag kan absolut ingenting till tentan men jag är ändå inte orolig. Jag har viss förståelse över att andra människor kan ha ångest över tentor men jag antar att jag bara inte är lagd åt det hållet, går det så går det! Finns viktigare saker här i livet att ha ångest över, det är bara att köpa en häst till exempel!

- Du hans blodvärden är inte bra, rekordlågt hB och de vita var också för låga... han har troligtvis haft något virus som kroppen angripit och det är därför han ligger lågt

Vad hade en gjort utan sin mamma veterinären? Tomheten jag kände under hoppningen i måndags har fått sig en förklaring och han är också förlåten över vägran han slog på, vem vill hoppa och träna när man är krasslig? Förutom alla ryttare då.

Granngården fick sig ett besök för inköp av extra järn och extra b-vitamin, klart hästen ska ha allt som går att få för att bli perfekt i måendet. (Kanske ringde ett samtal och lät den som betalar fakturan få veta att jag köpte nya leksaker till katten och något annat jag var tvungen att ha också, det bästa som finns när gården är fakturakund).
Trimma lite lätt, Cosmic var med på noterna i vänster varv men höger varv är ju inte helt nödvändigt, särskilt inte det dära högra bakbenet... Hittade inga ridbyxor innan utan satt i ett par träningsbyxor och där in the middle of everything (the big as) hittade jag ett sittben, vass som ett spjut, och körde ner detta i sadeln.
Sadeln var välsmord med sånt där bakverks-doftande, nästan klistrande sadelsmörj, så där satt jag. Med mitt spetsiga sittben djupt i sadeln. Stadigt. Lösa tyglar, hästen hoppade omkring i någon konstig gångart och fäktade med allt han höll kärt - jag har aldrig känt mig så stadig i sadeln förut. Jag satt där, varv på varv på varv, i mina träningsbyxor och totalt fastklistrad i sadeln, jag vet exakt vad jag ska ha för utrustning när Helga ska ridas in!

Efter ett tag övergick den hoppande gångarten till något som mer påminde om galopp, han tog bettet och frustade nöjt. Antingen för att han äntligen fick igenom rörelsen i bakbenet och gångjärnen blev smörjda, eller för att han ändå lyckades lura mig att sluta vara en pain in the as. Ingen aning men det var en riktigt nice känsla oavsett!


Förklaring till varför han har svårt med höger bakben: en allvarligare sträckning fick han under vinter som 6-åring, vilket följdes av lång vila förra året som 7-åring med skador. Vid igångsättning kanske jag inte noterade att han inte arbetade med detta bakben så mycket, vilket har gjort att det nu är lite jobbigare att sätta dessa muskler igen, och är det jobbigt så undviker man ju gärna sånt. Livet är för kort för att anstränga sig.

Våren, solen, blommorna - begravdes innan jag kom hem från stallet i någon decimeter kramsnö. Det är ju alltid trevligt med snö. Fasar över att det är sportlov och jag bor bredvid en pulkabacke, farväl älskade sömn...

Likes

Comments

När man är så arg så händerna skakar och pennan inte lyder, men man vill inte slösa mer papper än nödvändigt utan lappen får duga oavsett. Därefter sitter man i sin lägenhet och vågar inte gå ut med risk av att någon har sett lappen och att behöva möta denna någon är värre än att själva brottet man har blivit utsatt för.

- Någon har tagit ut min tvätt och lagt i en korg och startat en egen maskin - PÅ MIN TVÄTTID!!!

Jag har visserligen egen tvättmaskin i lägenheten (förstår nu varför föregående ägare satte in den) men jag köpte en massa nya lakan som jag ville tvätta igenom en gång innan användning + en massa handdukar, totalt 4 maskiner och för att snåla in lite på elräkningen tyckte jag att jag kunde utnyttja tvättstugan i huset lite.

Vi har inget lås till dörren. Uppenbarligen. Någon tar ut min tvätt ur maskinen, lägger det i en korg, och startar sin egna maskin - på min tvättid? Arga mail är skickade om att de måste sätta dit lås och som den svensk jag är skulle jag aldrig konfrontera en granne utan jag lämnar en lapp för att sedan ta betäckning i min lägenhet och hoppas på att inte möta någon grannen under de närmsta veckorna, absolut inte i tvättstugan. En kvart kvar på min egna tvättid och jag har mer ångest över att gå ner dit än över tentan nästa vecka.

Likes

Comments

En vecka senare och jag kan äntligen äta 3 ordentliga mål mat om dagen, hungerkänslan och matsuget är på väg tillbaka, likaså sockersuget. För att fira kan man väl alltid göra det med lite våfflor, grädde och sylt, tända ljus och kaffe denna soliga prokastineringsdag.

Börjar prokastineringen med en lång frukost och min nya favoritserie "White Collar". Idag SKA jag dock göra klart en uppsats och påbörja tentaplugget, klockan är ju bara halv 3 och jag har redan varit hos Cosmic?

- Han ser glad ut!

Världens snällaste häst, med alltid den hungriga, uppfordrande och flirtiga blicken i de stora ögonen. Lämnade honom med öppen boxdörr i 10 sekunder - morotspåsen är slut. Gjorde samma misstag i stallgången och han hittade Ackes havre + en halmbale. Snabbt och ljudlöst tjuvar han åt sig allt ätbart. Knäet såg mycket bättre ut idag och ingen värme - en skrittrunda barbacka på min snälla springare som aldrig skulle få för sig något bus, det är nästan tråkigt så snäll han är. Jag har hållit på med hästar hela livet och oftast är alla hästar snälla efter lite uppfostran - men denna är ett extremfall, tog fram klippmaskinen för att ta bort lite päls som vuxit ojämnt och råkar klippa bort lite hud i bara farten, vem stod lika snällt och bara tittade utan att ens reagera? Eller när jag tvättar såret med bakteriedödande jodopax? Det är ju nästan sorgligt, hur många hästar hoppar banor på 1.20m-1.30m på tävling trots smärtor? Ja ni fattar, min lilla häst är både korkad och snäll med en hungrig.

En häst som tjuvar när en inte ser på, eller ser på för den delen, och en katt som gör samma sak. Sopade under soffan och hittar följande:

* En förtorkad potatis
* En före detta mus
* En massakerad mus
* En tass till en stol
* En bit kartong från senaste Ikea-utflykten

Likes

Comments

Tävling i helgen vilket innebar hoppträning hos coachen såhär ett par dagar, nästan en vecka före. Hästen var lika dryg som tidigare dagar och drog även iväg över ett hinder med en annan vilt skrikandes på ryggen.

Coachen älskar evighetsbanor, tydligen bra för mig att träna på sånt. Inte så högt men många hinder och linjer i alla möjliga kombinationer - hästen var på G tills han inte var på G utan gjorde ett fulstopp - Cosmic stannar inte, i alla fall inte på låga hinder. Vi tog banan en gång till och han smattrade iväg mot hindrena samtidigt som han var tom på färdsträckorna

- Han har kanske någon förkylning på g... vi stryker oss från helgen. Tänker inte starta om jag inte vet om han är fräsch

Idag är vänster framknä (självklart vänster, vad annars) överdrivet varmt och svullen på utsidan - hästen fick nöja sig med skrittmaskin, kallvatten i 10 minuter, kyllera samt stjäla alla morötter ur påsen på dörren medan jag pratade oroligt med mamma veterinären i telefonen.

- Du måste komma hit! Vad ska jag göra!!?!?

- Nej, han har väl slagit sig lite bara.

- Men han är varm! Han har säkert ont!

- Är han halt?

- Nej! Men han är varm! Om du inte kommer ner måste jag ringa någon annan...

- Du åker inte till djursjukhus med honom! Han har troligtvis bara fått en smäll, det är troligen bra inom ett par dagar!

- Men han är min familjemedlem, vad är det du inte förstår??

Själv åker jag bara till läkaren om jag är nära döden, men min häst? Mår han inte bra så ska han ha den bästa vård som existerar och helst lite till! Även om det bara är ett litet sår eller om han har smällt i knäet i en boxdörr för att Acke inte gav han havre så fort som Cosmic ville ha den.

Likes

Comments

Seminarium om ett domslut i en uppmärksammad våldtäkt fick huvudet att tänka till, både hennes version och hans version, om det är en missuppfattning dem emellan och vart gränserna går. En kvinna ska kunna följa med en man hem och samtycka till sex men man ska alltid kunna avbryta sexet om man inte längre vill. Samtidigt som jag läser denna 30-sidor långa domen, läser jag också att nattklubben där hemma tänkte ha "sex-tema" och dela ut dildos i goodiebags. Nattklubben valde visserligen efter omfattande kritik att inte göra detta, men privatpersoner, tillåt mig kalla dem för gubbar i medelåldern, skriver trots allt kritik överallt om att vi inte lever på 70-talet och att dildo har fler användningsområden än bara sexleksak.... ("man kan t ex hoppa på dem")

Vet inte ens hur jag ska bemöta det där, ena sekunden läser jag om en allvarlig våldtäkt som började ömsesidigt och som sedan slutade i någon form av misshandel - därefter att dildos ska delas ut på en nattklubb och temat ska vara sex. Främst män, men även kvinnor, skriver att det är löjligt att det har kommit kritik över dildo-utdelningen. Själv minns jag bara tillbaka på alla gånger män har försökt komma mellan mina ben ute på dansgolvet och jag har tackat mina trosor för att dom finns. Karlskrona är ju inte Sveriges mest jämställda stad och absolut inte nattklubben där kvinnosynen är att jämföra med medeltidens bordeller.

Det är väldigt ofta man som tjej utsätt för sexuella trakasserier ute på nattklubbar och Karlskronas är en av de värsta jag har upplevt. I Örebro och i Lund har inte en enda kille/man gjort något mot mig men i Karlskrona har det hänt fler gånger än jag kan räkna. En del män som gärna försöker stoppa upp saker mellan benen på en och en nattklubb som inte reagerar. En nattklubb som ofta är i blåsvädret angående både alkoholtillstånd och vakternas agerande och icke agerande i frågor som rör sexuella trakasserier och ofredande, sociala experiment som verklighet. Hur kan en nattklubb vara så inkompetent så ledningen tycker att dildos är en jätte bra idé att dela ut till 70 onyktra människor? Sex-hets på en nattklubb när tjejer/kvinnor inte ens utan fritt flödande sexleksaker kan känna sig trygga på dansgolvet? Det vore väldigt intressant att höra vad nattklubben själv anser om detta ovh vad syftet egentligen var, för de kan ju knappast vilja skapa ännu mer otrygghet på dansgolvet än vad vi som besöker klubben redan upplever. 

Jag är glad att nattklubben inte valde att genomföra denna idé men det är enbart på grund av allmänhetens klagomål, nattklubbens kvinnosyn och ignorans för de sexuella trakasserier och ofredande som sker där varje vecka tror jag fortfarande tyvärr inte kommer att ändras. Det kanske är en rolig grej med att dela ut dildos och ha sex-tema, men först den dagen då alla tjejer kan gå ut på nattklubben och känna sig helt säkra på att inte bli ofredade och där dildos används som en rolig sak och inte ytterligare ett vapen som individer kan använda mot andra för att utföra ofredande eller sexuella trakasserier.

Likes

Comments

Lite tveksamt, men jag finns. Hästen har dock försökt göra sitt bästa med att försöka avliva mig i ett hörn någonstans, på en grusväg eller över ett 80cm hinder. Totalt galen, eller bara totalt olydig och oriden. 

- Din jävla idiot!

Dödsskrik från mig och dödshot riktade till hästen ljöd genom ridhuset när hästen stack efter ett litet hinder och valde att ta ett annat med i bara farten. Jag känner mig för gammal för hästar som inte har någon broms och det kändes lika farligt att rida hästen som den där gången jag körde pappas pick-up och kände att bromsarna inte tog mot en rondell.

- Jo jag glömde säga att de knixar lite ibland. 

Tack för infon och så vidare. Ibland tackar man bara sin erfarenhet man har fått som lastbilschaufför - ut och rasta hästen på de långa grusvägarna kändes då som en bra. Har man dåliga bromsar så fixar man bättre, det kändes som en bra idé tillsammans med ett betydligt skarpare bett - ett babypelham. 

Jag trampade glatt ner bromsen och väntade mig en fin halt, tydligen hade någon felkopplat bilen och det blev istället gasen som gick rakt ner i mattan. Hästen stack och jag fick stopp på han först 100m senare, hästen lika glad trots att han borde ha fått en käkfraktur med tanke på mitt slitande. Lärde sig hästen något på det?

Nej, överskatta aldrig en hästs intelligens, särskilt inte en häst som har noll uppfattningsförmåga förutom det egna egot. Vi är alla lyckliga i vår egna värld, särskilt Cosmic, hans värld är mer eller mindre perfekt där han får bestämma allt. Skriken som hörs runt omkring är bara hurra-rop.

Sjukdomstillståndet har varit halvtaskigt, härlig antibiotika och katten har blivit en morsgris. Matkontot är billigt hos både mig och katten, en soppa om dagen för min del och katten mat-vägrar bara allmänt, kattungematen har bytts ut mot vuxenfoder.

Likes

Comments

För cirka 10 år sedan glömde en att stänga grindarna till korna och en ko förvirrade sig och hamnade i poolen. Mamma upptäckte den under lunchen av en ren slump och kon klarade sig bra, men försäkringsbolaget trodde inte på samtalet eller händelsen - vem tänkte då, då när Jesus var liten, på att ta bilder vid ett sånt tillfälle för att använda som bevismaterial? 

- Ja ni är de första som har råkat ut för poolen går sönder på grund av en ko.... vad vi vet.


Lärdom, en gång är ingen gång så det lär garanterat hända igen, särskilt eftersom vi bedriver avel inriktat på hoppning hos hästarna som även smittar av sig på korna med tanke på hur vackert de flyger över staketen.. Denna gång var det dock inte en fullvuxen ko, utan två fjolårskalvar som kom lösa, sprang ett par hundra meter, runt huset, upp på altanen och hamnade i poolen. 

Det verkar som det gick bra denna gången också, den ena var lite nedkyld men med mycket halm så kommer den nog att bli varm och go inom nolltid ❤ Det är vid dessa tillfällen man är glad över att ha både maskiner som kan dra upp djuren hemma på gården och en veterinär som direkt kan undersöka dem och ta hand om dem. 

Likes

Comments

Börjar dagen med ytterligare ett läkarbesök, febern är borta och jag känner mig inte längre som en full alkoholist efter 4 shottar vodka för mycket utan som en fullt frisk individ förutom att allt jag kan äta är oboy, coca cola och soppa.

"Oj, ser ut som om det gör ont" - no shit, läkaren har ögonen på skaft alltså! Tyvärr inte den manliga läkaren idag utan någon som var allmänt bitter för att jag tagit EN ipren för mycket när jag var som sjukast. Förstår att jag har skapat mig allvarliga leverproblem än vad all alkohol jag brukar inta under veckorna gör. Negativ på streptokocker provet igen, och en odling skickades istället. "Får nog inte provsvar förrän på tisdag" - när ska vi slopa helgerna och skapa arbetsdagar på dem också? Vi är väl inte religiösa längre och behöver inte ha söndagen som vilodag. Dessutom hade det väl skapat fler jobb och minskat arbetslösheten? Mvh bitter patient med halsont.

- Men om jag inte är sjuk då (eftersom ni inte har något bättre att säga än "oj, ser ut som om det gör ont"), så kan jag åka och rida?

- Ja... Så länge du inte ha feber så... Men själv brukar jag inte hårdträna med halsont.

Efter flera turer och en ingift läkare i släkten - någon starkare sorts medicin skrivs ut till en arm stackars människa

- Du får inte inta mjölkprodukter samtidigt som du tar denna medicin

En blick på apotekaren som idiot-förklarade henne flera gånger om, hur fan tror hon att jag ska klara mig utan min oboy? Det är det jag lever på nu

Rekommendationer är som regler, till för att brytas. Lägger ut lite fula klänningar på en facebooksida och snubblar över "TV, 50", 2 år gammal, billig vid snabb affär" - priset lockade och en ny TV blev alltså impulsköpt, stallet och rida Cosmic, lägenheten städad och katten badad! Känns som en bra dag idag

Likes

Comments

- Men tänkte åka till stallet!

- Nej du har utegångsförbud

Snart 23 år gammal och utegångsförbud av mamma. Hästgurun i stallet tar hand om Cosmic, vad hade jag gjort utan så helt fantastiskt underbara människor i min omgivning? Ingen ridning idag utan sängläge (och upphängning av tavla, dock ej lampa EFTERSOM JAG ÄR FÖR KORT) - vilket flippade helt ikväll när man har tendens av ADHD enligt vännerna, för mycket energi enligt mig. Man kan inte stänga in en häst i tävlingskondition och tro att den ska kunna sova i 2 dagar på grund av lite feber och lite halsont. Ingen ridning innebär också ingen hoppträning imorgon, vilket innebar att det blev känslomässigt jobbigt och nästan så att tårarna började rinna

- Men jag måste hoppa två gånger innan nästa söndag om vi ska hoppa 1.30m då! Måste veta att han är som vanligt och inte osäker!

Jag får väl lösa det helt enkelt, det brukar gå. Trots allt rätt skönt att bara ligga och tycka synd om sig själv, febern är borta med hjälp av på tok för många ipren men halsen är rätt körd - ingen mat mer än glassen som nu är slut, samma sak med Colan (kolsyra är ju riktigt nice för halsen) - saft är inte lika skönt att svälja och iprenen åker inte ner smidigt om en säger så.

Om det inte försvinner under natten blir det nytt besök till den unga läkaren imorgon, läkaren vars utseende ej är memorerat i huvudet. Även om en är lite rädd för att möta någon ur hincus-sekten , vem tackar egentligen nej till en snygg läkare? Får väl bara hålla utsikt efter ett ärr på insidan av låret helt enkelt

Likes

Comments

01.41, ligger på badrumsgolvet och funderar över livet. Funderar egentligen inte så mycket mer än hur många ipren det krävs för att kunna resa på sig igen och hur lång tid det tar innan de slår till. Känslan är precis som när man druckit på tok för mycket alkohol (tequila), hela världen snurrar och man antingen spyr överallt eller bara trillar från toaletten. Det känns som om man ska dö och denna känslan får en att somna antingen i hallen eller på badrumsgolvet, gärna efter en lång dusch.

Precis som då finns hoppet där - jag mår bättre om ett par timmar! Drick vätska och när man vaknar har man kanske mest bara lite huvudvärk men illamåendet är borta.

Skickar sms till mamma, var är hon när jag behöver henne? Snart 23-år gammal och ringer fortfarande till mamma när jag är sjuk. Katten försöker göra sitt bästa för att hjälpa till i alla fall, både nosar på en och lägger sig en halvmeter bort och tittar på mig - kommer hon att dö nu eller vad håller hon på med?

Bildtolkning: 02.28 och detta är min syn när jag öppnar ögonen

Likes

Comments