Efter en lång och jobbig natt avslutades arbetspasset i fantastiska krokodiltårar - lastbilssläpet gick inte in i parkeringsfickan utan nästan in i en annan parkerad lastbil, varenda gång. Körde ett varv runt terminalen för att åter försöka baxa in helvetet på 24m och x-antal hjul. Nej. De andra på jobbet hade stuckit hem tidigare så ingen hjälp fanns att tillgå, kopplade av släpet på planen och parkerade lastbilen och lämnade en sur lapp till chefen - om man bygger en lastbilsterminal, måste man göra det pissvårt att parkera då? Backa till portar, i sväng är piece of cakeproblem om man jämför med att parkera ekipaget. Det är så många dolda vinklar, man ser faktiskt ganska exakt ingenting när man försöker backa.

Landar hemma i lägenheten närmre klockan 6 på morgonen, lagom sur. Duschar av mig fräscheten de gamla lastbilarna med ingrodd rök ger en, för att därefter läsa nyheterna - jordbävning och en mindre tsunami utanför Turkiet, 2 döda och flera skadade, däribland svenskar.

Ringer oroligt flera gånger innan en sömndrucken pappa svarar i telefonen

- Ring via facebook, det är så dyrt att svara i telefon här.

Lägger på och ringa om, jaja de var ju troligtvis inte skadade i alla fall

- Varför väcker du oss?

- Ja ni är väl de enda som lyckas sova igenom en jordbävning och tsunami. Men då är ni okej i alla fall?


Hoppas jag blir likadan som gammal, sover obekymrat vidare även om hela marken skakar.

Krimmarna är på väg söderut, det vankas fest. Precis som hundar lyder när de mutas med mat kommer krimmarna hem när det utlovas fest och framförallt sprit. Chocken av att det var helg före löning och ganska stendött överallt innebar ett tåg till Malmö för att prova lyckan på nya ställen, ett äventyr. Lite för mycket alkohol innebar att första stoppet blev Max. Här var vi ändå ganska nöjda, det var värt resan till Malmö bara för att få äta fantastiskt god mat. Som studenter är vi vana vid att konstant vara fattiga så det där med helg före löning har vi totalt hunnit glömma, helgen före CSN handlar alltid om att göra av med de sista slantarna innan påfyllning kommer. Vi blev inte bara påminda om denna glömda fakta, utan även hur dyrt det är att gå ut som civil

- Det var de snabbast spenderade 100kr jag någonsin varit med om

Indeed, till och med Tysklandsresan kändes billigare än inträdet på klubben

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

- Kan du jobba denna vecka, dagtid istället?

- Inte på tisdag och inte på fredag, helst inte alls.

- Varför inte?

- Falsterbo?

Det sista sagt med en ton som undrade "är du en idiot eller"? Chefen förstod att det inte var någon mening att säga emot utan snällt acceptera att jag bara kunde jobba tre dagar. Semester? Nej, med stundande extrema brist på chaufförer är det rätt nice att vara schemalagd, vill jag jobba så jobbar jag och vill jag inte jobba så jobbar jag inte, jobbet och erbjudande från andra åkerier står fortfarande kvar.

Tja tja bloggen. Länge sen osv. Jobbar, sliter, festar, rider. Skönt att pengarna rullar in på kontot, även om jag denna vecka inte kan relatera till detta - Falsterbo Horse Show, och jag bor numera i Lund - alltså 30 minuter och inte 3 timmar bort. Den redan inkomna lönen tillsammans med lönen från 25/7 har rullat ut på nödvändiga saker, en ny hjälm, kavaj, senskydd och sprit... under lördagen åkte tydligen dessa fattiga studenter till ett billigare alternativ, aka Tyskland istället för systembolaget för shopping inför hösten..

3 dagars Falsterbo, en tisdag, för att se på unghästarna och Falsterbo har tänkt till - om 5 och 6-åringar går samtidigt hinner de unghästintresserade inte se på så många alls! Smart va? Vi valde ut några 5-åringar och några 6-åringar vi kände för att se på men tröttnade på att springa mellan banorna och framförallt på att se den urdåliga Falsterbobanan som varenda ryttare klagar på men Falsterbo försvarar in i döden, den suger, okej? Den är hal och unghästarna glider omkring, underlaget bäddar för olyckor och förstörda förtroenden hos hästarna. Vi vill se fina hästar, prestera på topp under sina ryttare, inte ryttare som får kämpa runt sina osäkra hästar för att underlaget är tveksamt. 


- Denna är lite smutsig på kragen

- Ja men det går ju att tvätta bort, det blir ju så när de är utomhus

*En blick*

- Men vi kan såklart reducera priset lite!

En del står på sig, andra är lättare. Student, snål, pappa är smålänning - jag betalar inte mer än vad jag måste, det är dyrt som det är i denna sporten. Men hästen behövde saker, och jag behövde saker för att stilla mina "vill ha"-begär, självmedicinering.

* Nummerlappar, självklart, de där går ju sönder konstant! Och klart hästen ska få ha lite bling också, ska man ändå köpa kan man lika gärna köpa något fint...

* Senskydd med fårskinn to a very sensitive Cosmic

* Något blingigt blått schabrak

* Några skjortor kanske. och någon tröja. och några ridbyxor

* En ridkappa från UHIP... Regnade, blåst och 14 grader under söndagens Grand Prix innebar att ett beslut togs. Det visade sig även vara veckans bästa köp

* Kep hjälm, med glitter, och solskärm... en inte direkt billig historia men min andra hjälm är ju inte VG1 godkänd så nödvändigt

* Equline kavaj - den var på 30%?

* Equline tävlings-topp

* Equline mössa till Helga, det är bara på kvalitets det är förbjudet med mössa, i fortsättningen kan jag få en lugn och fokuserad häst istället för en panikslagen sådan. Så kan de stoppa upp alla 6,5or någonstans där solen inte lyser (nej inte bitter)

- Hon är ju väldigt spänd och varierar gångarterna. 6,5 på skritten och 6,5 på traven. *en förundrad blick på mig som snörpte på munnen en aning av missbelåtenhet* - Men vilken galopp hon har! DEN ÄR ju gigantisk! Och som hon kan länga! En helt fantastisk galopp, det kommer att bli riktigt bra i framtiden när hon har vuxit i sin kropp - men hon är ju lite spänd så 6,5 poäng.

Ursäkta? Hörde jag en motivering för 9 poäng och fick en 6,5 poängare? Min blick sa nog mer än vad jag egentligen tänkte.

- Ja jag kan ju inte skriva något annat, hon är ju lite spänd...

Motivera då för fan inte för ett toppbetyg på uppsatsen men klaga på handstilen! En 4-åring som är ute för en av de första gångerna i sitt liv kan väl ändå få lov att vara lite spänd. Hoppningen är jag bara besviken på, Helga tog totalt slut till andra rundan och hoppade inte alls sådär bra och fint som hon annars gör... Klagar inte på poängen även om det inte var vad jag hoppades på 6,5-7, she can do better, med lite rutin, och en mössa på.

Likes

Comments

50h natt, 330 mil, (för) dåliga matvanor tillsammans med lite för lite sömn och lite för mycket alkohol resulterade i en nära döden upplevelse i duschen. Låg en stund där på badrumsgolvet och lovade mig själv dyrt och heligt att jag absolut skulle äta lite mat, dessa löften höll jag och jag letade mat när yrseln äntligen tog slut - oboy, oboy är bra mat.

Åkte till den där Cosmic, som alltid lyssnar och är lydig, lika lydig som en stridsvagn utan bromsar. Ut på tur med stallägare + unghäst. Möte med två lågintelligenta moped-liknande saker i full fart. Hästar? Bromsa? Why? Trots en utsträckt hand i ett stopp-kommando hände inte ett skit, och vad passar bättre än en stridsvagn i detta läge? Mopedkille 1 hade inget val än att bli livrädd när en ostoppbar sommartjock Cosmic glatt sprang fram, bromsen funkade inte så bra och jag fick kasta upp benet bakom sadeln för att inte sparka till mopeden.

När jag fick stopp på den glada hästen som inte har något trafikvett över huvud taget, stod vi sådär lite lagom för nära mopeden och ett halvt steg till från min stridsvagn hade inneburit mopedens död. Eftersom stridsvagnen är totalt döv för vikthjälper lutar jag mig fram mot mopedkillen för att skälla ut honom. Förväntningarna: en sådan där ilsken röst vi alla här när vi skäller ut någon.
Resultatet: "Stanna", Med en svag och extremt glad och pipig feminin röst med cirka 0% ilska i sig, med en volym av vanlig samtalston/svag samtalston.

- Det där skulle vi haft på film!

En ändå hyfsat lydig mopedkille lämnades kvar, och mitt sällskap slutade inte skratta ens efter jag åkt från stallet. Det positiva är att mopedkillen blev så rädd för min stridsvagn att han nog är både lydigare och stannar fortare än min häst resten av livet.

Men jag förstår ändå inte hur man är funtad, full fart förbi hästar medan man stannar när man ser andra djur? Älgar, rådjur, katter... Visserligen höll det på att bli ett rådjur mindre i Löberöd idag och hade jag kört i 80km/h istället för att prata i telefon och köra i de dära 70km/h (troligtvis enda gången telefonen har räddat ett liv) så hade jag säkert inte hunnit bromsa till den där sekunden extra för att det självmordssugna rådjuret skulle hinna ångra sig och hoppa ut på andra sidan igen.

After all, en älg väger runt 300-400kg beroende på ko/tjur och består främst av bräckliga ben, medan en häst väger 600-700kg, oavsett kön och består främst av bastanta muskler. Vad händer när man krockar med 300kg respektive 600kg? Inte bara att man riskerar livet på ryttaren, man dödar hela sin familj som åker med i den lilla personbilen om hästen blir rädd i fel ögonblick. Hästar är ju fortfarande som älgar, flyktdjur, även om man med avel och fångenskap kan motverka de naturliga instinkterna lite, men lite är inte tillräckligt när det väl gäller.

Ändå bromsar folk och har inte det minsta bråttom när de ser en älg, men en häst gasar de förbi som om det gällde livet och i vissa fall även tutar

Likes

Comments

10h (+övertid) nattarbete, 2 hästar, ett liv, sömn och matlagning. Ekvationen tenderar till att bli på minus, särskilt med tanke på att Cosmic surar över att gå i skrittmaskinen och hellre låter grindarna gå över honom än att faktiskt anstränga sig och röra på fetter i takt med maskinen...

Lägenheten ser ut som ett kaos. Diktatorn kallar det för ett världskrig och diskade disken för den senaste veckan - jag har än så länge bara 6 gafflar/knivar/skedar så efter 6 dagar måste någon diska eller äta med plastbestick... min långhåriga katt fäller, tvätten ligger utspridd över golvet (vart skulle den annars vara? Jag har inte en Walk in closeth, utan en Walk on closeth) och med 5 minuter till godo mellan stallet och jobbet så hamnar kläderna där jag för tillfället står. Och när man kommer hem på morgonen klockan 6 efter att ha jobbat sen halv sju på kvällen dagen före orkar man väl ändå inte lägga kläderna där de ska vara, de andra kläderna ligger ju redan på golvet och känner sig ensamma?

Katten snor en påse chips, mår dåligt och kräks. Själv känner jag för att ta (tar) ett glas vin (eller en flaska) som sömnfösare för att kunna sova igenom dagen.

Städningen... jag behöver antingen en pojkvän, lära min katt att dammsuga eller betala en som städar åt mig. Katten sover mest i garderoben, något intelligent djur till pojkvän har fortfarande inte gett sig till känna så 99 kr för en 4h hemstädning av Hemmiljö, som inlägget även skrivs med, börjat låta ytterst lockande. Studentvänligt pris? Jag älskar att ha det rent och fint (läs vitt) omkring mig, men i en kamp att överleva jobb, hästarna, mat och sömn så blir städandet lidande, och mamma är tydligen inte sugen på att köra hit och städa åt mig nu heller, lika lite som när jag bodde hemma.

Likes

Comments

10h nattarbete varje natt, två hästar, en psykiskt sjuk granne och ett dagis senare kan jag inte annat än tacka nej till extra jobb för att få en ledig dag med papi på Borgeby fältdagar. Även om jag behöver pengar, behöver jag även livskvalité, umgås med pappa, en vinkväll med diktatorn och framförallt, 11h oavbruten sömn innan väckarklockan aka mamma veterinären woke me up.

Borgeby fältdagar, en lantbruksmässa för Sveas alla bönder med avkommor. Att beskåda dessa dagar är maskiner, maskiner i alla dess former och märken, egentligen är det samma maskiner men i olika färger om ni frågar mig... experiment på olika växter, vilket är otroligt intressant - så mycket vetenskap och arbete det faktiskt ligger bakom en helt "vanlig" gröda? Och hur framtidens växter och arbete med dessa kommer att se ut? Fastnade för experimentet att få vete till att bli ett sorts gräs, vetegräs - istället för att lägga ner allt arbete på åkrarna varje år skulle man bara odla en gång för att därefter kunna skörda i upp till 10 år utan att så om...

Otroligt intressant, men självklart var Volvos lastbilsmonter den bästa

- Funderar ni över något?

- Nej jag visar bara pappa hur den fungerar

Fräckt hade vi hoppat in i den splitter nya bilen, jag i sängen och pappa i förarstolen.

- Förklarar... DU det?

En tjej, en 23-årig tjej som förklarar för en snart (viktigt) 60-årig gubbe med ölmage hur en ny Volvo fungerar med den nyaste tekniken och faciliteterna. Det är alltid lika intressant när de tappar hakan och ser sådär otroligt förvånade ut utan att kunna dölja det.

- Ja vi har några sådana här på jobbet, jag kör ju långtradare på nätterna

- Ja och jag funderar på en ny till företaget hemma, fyllde pappa i.

Självbelåtna gick vi vidare, försäljaren stod kvar med tappad haka. Men mitt flin ersattes med aggressioner på alla cylindrar när en gubbe rufsade mig i håret och klappade mig på huvudet i en "lilla gumman" handling. Ingen. Kallar. Mig. Lilla. Gumman. Inte ens i tankarna. Även när jag var liten hatade jag den där klappen på huvudet, den är förnedrande, den är "lilla du"... LILLA DU. Jag vet att jag är kort, tack ändå. Jag vet att jag är en ung liten tjej, tack. Hade jag varit kille och två dm längre hade ingen klappat mig på huvudet, garanterat.

Likes

Comments

Long time no seen. Dagarna rullar på och jag har haft min första lediga helg sen jag vet inte när. Har håglöst myst med mina vilande hästar och somnat framför serier på tvn, som vilken 50-årig förälder som helst. Barnen är krävande, Kattsson kom tillbaka i tisdags efter att ha varit på semester hos mamma och pappa, han mår ju inte bra av att vara ensam för mycket - alla småbarn behöver sällskap. Cosmic, har varit på återbesök och blev behandlad i en hovled igen, en ny skoning med specialskor och inga sulor. Återbesök om två veckor igen men får faktiskt börja trava innan dess! C känner sig en aning försummad, och som alla försummade barn hittar de på hyss. Ha sönder skrittmaskinen är det som gör folk mest arga.

Helga gick det andra falsterbo kvalet under Gothenburg Summer Tour förra helgen. Provade det där med att ha bomull i öronen på det orutinerade djuret för att se om det gjorde någon skillnad. Skillnad blev det - hon blev lika lugn som efter att ha fått lugnande hos tandläkaren, och hoppade lika dåligt som det också. I första hindret och de två nästkommande, hästen som hittills nästan aldrig har rivit manglade alltså nästan första halva banan för att därefter komma på att vi nog skulle hoppa och hoppade mig ur sadeln i kombinationen, var väl så dags då ansåg domarna och nej vi kom inte med till falsterbo. Jag är inte direkt jätteledsen över detta, jag har ju trots allt inte ens ridit henne i 3 månader.

Hela förra veckan bestod alltså av 52 timmars arbete, tävling lördag morgon i Göteborg, funktionär på lördag och söndag eftermiddag på Stävies tävlingar. Söndag förmiddag, ledig? En ledig förmiddag betydde gym. 8 timmars arbetspass denna vecka har därför också skapat fler gympass och någon briljant hjärna har kommit på att en abs-utmaning är ju trevligt. Därför har jag också under midsommardagen kämpat mig igenom 50 crunshes, 50 leg raise och 1 minut plankan.

Midsommarafton lägger andra på att festa och umgås, jag valde att minimera mitt umgänge till hästarna, Kattsson och TVn. TVns streaming gav upp efter ett par timmar/avsnitt och jag har därefter fått nedlåta mig att se på både reklam och tråkiga filmer som sänds på vanliga tider... Självklart har jag inte tagit tag i problemet med streamingen utan tänker att sådana saker får min tekniska pojkvän ta hand om, ska bara skaffa en sådan först.

En första ledig dag på två veckor... två veckor med trevliga o otrevliga kunder - jag vill inte se en människa eller säga ett ord i onödan! Att le ett fejkleende 2 veckor i sträck och låtsas vara en trevlig typ tär på krafterna. Resten av sommaren är nattjobb och därför sitter jag också här klockan 2 på natten, framför en dålig film och skriver ett snurrigt blogginlägg, vilket kan förklaras med att klockan är 2 på morgonen.

Likes

Comments

- Fick din pappa ingen son?

- Jo?

- Räckte det inte med en son eller varför försöker du vara man?

- Du får ursäkta att min kuk är större än din, men det är inget jag kan rå över...

Kvinnor ska inte köra lastbil. Kvinnor ska inte ha manliga yrken, då är det något fel på dem. Har de manliga yrken så är de självklart män på insidan och gillar tjejer, vara heterosexuella och ha ett manligt yrke? Det går inte ihop sig. På frågan om min pappa inte fick en son eller varför jag är uppfostrad till att vara man - jag är inte uppfostrad till att vara man, jag är uppfostrad till att vara en stark och självständig kvinna. Att köra lastbil är bara något alla har fått för sig är ett manligt yrke, medan kvinnor kör enligt sifo bättre än män då de kör mer defensivt. Varför skulle inte en liten tjej klara av att gasa, bromsa och kolla i backspeglarna? Det som skiljer tjejer från killar är kromosomtyper och att killar har snopp, men så länge man rattar med händerna och inte med kuken så är det lika lätt/svårt att köra lastbil/bil+släp oavsett vilket kön man har.

Bulgarerna tutar, hoppar upphetsat i sitt säte och kastar slängkyssar, jag vet inte om de tror att jag blir sugen och våt i byxorna av det där eller hur de tänkte... Har det någonsin funkat på en tjej? Man borde väl inte bry sig om sånt där men äckelkänslan satt kvar lite för länge, men jag får väl vara glad över att han inte drog av sig byxorna och visade sitt manliga könsorgan medan han körde. Trots mitt utsatta yrke så händer det inte alltför ofta, de flesta har respekt eller har vetskap om att lastbilsbrudar är inga man bråkar med - vi är ofta skickliga med både stora bilar och hammare och kan därmed göra större skada på dem än vad de kan vinna på att äckla sig mot oss.


Senaste veckorna har inneburit att lära sig köra truck - jag kan nu både vifta på rumpan och skaka på höfterna för att kunna stå kvar när trucken svänger häftigt. Stolt över framgångarna på truck-träningsfronten, blir jag totalt utskälld fredag eftermiddag av en översittare med en extrem hybris. Jag blev skickad på ett jobb jag inte hade behörighet till och då blir detta mitt fel..., hur kan det vara mitt fel att bli skickad på jobb de vet jag inte har behörigheter till att utföra om jag inte vet om att den behörigheten krävs? Tänk att bli utskälld för att man inte har ett jävla truckkort.. Ge mig kortet då? Jag tränar ju? Inte nog med att killarna på lagret kör bakom en för att spana in ens rumpa, anser att jag omöjligt kan vara hetero och inte associera mig som en man EFTERSOM jag har ett manligt yrke - jag blir alltså utskälld för att jag inte har ett jävla truckkort. Sexismen och alla konstiga kommentarer är jag så van vid så jag gör helikoptern tillbaka - men att bli utskälld och personligt påhoppad utan grund bara för att en översittare inte gillar kvinnor är inget jag accepterar. I am out! Sade i princip upp mig bara för att bli uppringd av en annan chef inom ett par minuter och därför är jag på samma arbetsplats igen, fast med en annan chef - jag tar jävligt mycket men man ska fan ha respekt för andra människor oavsett vilket kön, ålder eller annat de än må vara!

Likes

Comments

Samtidigt som allt släpar sig fram i långsam takt händer även oförutsedda händelser - plugget är på paus, Cosmic är skadad, Helga ska snart på bete, lastbilarna rullar i oerhört snabba 80 km/h - och jag får mitt första stipendium! Proud, klappar mig själv på axeln som efter att ha pantat burkar och känner mig allmänt nöjd med mig själv! Some extra cash till höstens studier och tävlingar sitter aldrig fel

Jobbar min första vecka med bara nätter. Solnedgången i ryggen på väg upp norrut in i de småländska skogarna, en mindre lyxig måltid på antingen Rasta i världsmetropolen Klevshult eller en korv på Statoil-macken i Hyltena. Byta bil, till en bil med parfymflaskor och rosa handklovar i taket...

- Varför har den rosa handklovar i taket?

- Jo, jag fyllde år... så de hade köpt en barbara-docka, blåst upp den och satt i passagerarsätet

- Hade den säkerhetsbälte på?

- Självklart! Alla som är med i bilen ska ha bälte, så man kan njuta av bilfärden

Glad att jag slapp den uppblåsta sexdockan och att det bara var resterna kvar av den i form av handklovar när jag började köra... åskan var framför mig på vägen hem till Malmö efter midnatt och blixtrarna som sken i skogarna kunde likväl ha varit blåljus - 80 km/h-ish blev absolut laglydiga 79 km/h. Det blixtrade konstant och lika laglydigt bländar jag av varje gång. Åska, polis eller ilskna chaufförer som får min lastbils hellyse i ögonen - har man missat att blända av ett par gånger missar man det aldrig igen, även om åskan troligtvis inte brydde sig så mycket om jag hade hellyse eller inte på.


HB kräver min hemkomst till Karlskrona för coachning på klubbens tävlingar. Pappas whiskey kompis aka HBs pappa och HBs mamma är i Niss (Nice, Frankrike) och HBs pojkvän är inte lika ordentligt tränad (förutom på att dricka öl och whiskey till pappas glädje) eller upplärd för det slavarbete jag har utfört i min hårda uppväxt med denna människa som de säger sig vara min kompis. HB med pojkvän och häst landade sent på lördagen, de skulle ju köra på eftermiddagen och absolut inte senare än 17.00 från Ljungby - det är första gången någonsin det har tagit över 3 timmar att köra sträckan Ljungby - Nättraby (normalt cirka 2h)

Likes

Comments

Fyraårskval inför Falsterbo på Grevlundagården gick inte så bra som förväntat.

- Jag har inga förväntningar! Allt hon gör nu är en bonus, hon utvecklas så fort och jag vill inte pressa henne! Är hon klar så är hon.

Inga förväntningar? Jag hade sjukt höga förväntningar. Hon har hoppat helt otroligt fint, haft en fantastisk rytm och galoppen är så jag gråter i speglarna. Det är bara en bonus? Kanske, men hon borde ha kvalat direkt!

Resultatet: spänd, jätte spänd och super spänd liten stor häst. Grevlundagården har mycket att titta på, till och med lite för mycket för Helga denna dag. Hon hoppade första hindret lika bra som alltid men landade i en korsgalopp som hade en never ending story... tvåan blev något tokigt och kombinationen fick ett stort och ett väldigt litet steg. På femman drog vi mot utgången och fick därmed en väldigt skev vinkel till sexan, mellan 7-8 var det 25m... 25m på korta 6 för gröna 4-åringar kan efter denna klass anses som en taskig distans. Jag borde ha valt att gå på 5 galoppsprång men man vill ju så gärna... för nära hindret och en bom trillade. Sista hindret hade Helga ögonen i alla fötterna och var väldigt säker på sig själv

Poängen: 7, 7, 6, 6 - eller något sådant. -3 poäng för riv = 23 poäng och långt bak i listan. För att vara hennes sämsta runda hittills med både korsgalopp, spända språng och ett riv så var väl poängen ändå godkända. Det säger mer om vilka poäng hon kan få när hon slappnar av och gör den rundan jag förväntade mig att hon skulle göra, en okomplicerad och felfri runda med samma rytm som hon har haft tidigare. På det stora hela är jag nöjd med debuten i 1m, efter 7 veckor i träning och hon debuterar 1m med ett nedslag och med helt okej poäng trots en sämre runda. Ett kval till i Fjärås nästa helg, därefter 4-års testerna i Osby och efter det välförtjänt sommarvila!

Åkte hem, ett par timmars sömn före jobb resulterade i en kvarts sömn och tv-serier. Jobb började 18.00 i Malmö, för att klockan 19.00 börja rulla mot Klevshult och byta med en gnällande Örebroare... Den dialekten är inte vacker, i år heller. Fick en panikattack på 2+1 vägen hem, ösregn och lätt lastad hög bil gav sådant rus i kroppen så prickarna började dansa vid ögonen och min hjärna fylldes med tankar på att jag skulle tippa och rulla av vägen. Har aldrig ens haft sönder något med lastbil så vart denna ångest kom ifrån helt plötsligt är svårdefinierat, men att vägen var absolut för liten för bilen var ett faktum. Krypkörde tills panikattacken gick över, vilket den gjorde samtidigt som vi kom ut på motorvägen. Där i mörkret i en gigantisk lastbil känner man sig rätt liten, för att sedan åter känna sig som en kung när man rullar fram.

Dagchaufförerna möter en på parkeringen

- Vilken bil körde du hit, så jag vet vilken bil jag ska ta idag?

- En av de nya Volvosarna?

- Eh ja men vilken?

Min frågande blick var svar nog.

- Vilket släp då?

- Ingen aning? Om jag inte ens vet vilken bil jag körde, hur ska jag kunna veta vilket släp det är då?

- Var det den 5-axlade?

- Hur ska jag kunna veta det? Jag bara kör

- Jaaha ookej, men var den vit?


Lite kulig han, alla Schenker bilar och släpar är vita. Det kan ju vara bra att veta vilken bil man kör, eller vilket släp för den delen. Jag tycker dagarbetarna ställer för mycket frågor så sent på dagen, aka 5.30.

Likes

Comments

Det negativa med detta underbara lastbilsyrke är det här med toaletter. Är man bajsnödig, så är det bara att hålla igen tvåan och lydigt vänta till lunch eller dagens slut, alltså tills det finns en anständig toalett att släppa ut tarminnehållet på.

- Du får väl skita längs med vägen?

Bajsa i ett dike... Tack men nej tack, E20 i Skåne består dessutom av öppna fält. Sitta där och bajsa till allas beskådan och med bil+släp stående vid vägrenen är jag inte så bekväm med.

- Nja, jag vill faktiskt kunna torka mig där bak och tvätta händerna.

Om man då får behov av nr 2 i början på dagen, och det är lite mer än 4h kvar till lunch... då sitter man också på veterinärens toalett med förstoppning åt båda hållen. Ingenting går att trycka ner i magen och det magen är full på går inte att trycka ut. Vilket kanske är lika bra med tanke på alla de olika sorters kakor som finns i väntrummet - förstoppad = inga kakor, inga kakor = inga extra och onödiga kalorier. Alltså går jag inte upp i vikt av detta yrke som många verkar tro.


Cosmic lurade av snälla veterinären både en sockerbit och en annan godisbit av okänd kemikalisk karaktär innan hältutredningen ens hade hunnit börja. Som ett barn vid godishyllan, en hund vid matbordet när dess ägare har gäster... Cosmic jobbade stenhårt på att få ytterligare godbitar av både veterinär, djurskötare och andra patienters ägare. Snälla veterinären byttes dock snabbt ut mot djävulens påfund när han skadade Cosmic illa, så illa så ett benbrott hade varit en fis i vinden. 3 sprutor i det första benet = kan inte stödja på detta ben, det är kört. Cosmic var lika ynklig som min egna pappa efter att blivit vaccinerad på vårdcentralen.

Andra benet = 2 sprutor. Hästen hade så ont så han hellre lade sig ner än försökte stödja på sina ben. Det fanns bara en sak att göra för att slippa smärtorna - amputera bort benen! Cosmic är absolut inte någon drama Queen, han är bara en karl.

Båda kotorna, båda hovlederna och en strålbensbursa.

- Du har inte frågat hur skadorna har uppkommit? Varför gör du inte det?

- För det är väl på grund av skoningen?

- Jo, han behöver nog special skor i fortsättningen

Cosmics hovar har aldrig sett så bra ut som de gör med denna hovslagaren (vilket också kostar) - men jättebra är inte bra nog enligt C... Jag har haft fullt förtroende för denna hovslagare och kommer fortsätta att ha, en hovslagare skor utefter vad han ser på utsidan eftersom han inte har röntgensyn.

- Har han inte alltid haft problem med hovarna?

Jodå, hejdå alla olika Falsterbo-klasser och andra sommartävlingar. Vi hänger lite med röntgen istället och kollar läget lite bara. Vi är rutinerade på grejen och trivs tillsammans, även om jag hoppas varje gång att det är den sista, hur svårt ska det vara att gå i lite skor liksom?

Likes

Comments