- Tyvärr blir det ingen lambo ikväll och vi får inte heller stå på stolarna...

HKs bestämmelser är stränga - blir det en nykter kväll för krimm eller bara mindre spyor? En missade ju senaste sittningen men kommer väl ihåg mellanfesten

- Carro, vill du veta vad som har hänt ikväll?

- Jaa... tittade förfärat omkring mig och hoppade hage mellan rosa våra fläckar på golvet

- Många har spytt ikväll


Förhoppningsvis blir det inte så ikväll, men man vet ju aldrig. Plusgrader, solsken, seminarium om abort och våldtäkt - mina huvudfrågor! Självklart förde jag debatten, det finns ingen av de nya i kursen som inte vet vem jag är nu - och jag fick ett extra samtal av den nya läraren efteråt! (tolkar det som beröm)

- Vi måste gå och förfesta nu!

Ron Weasley stoppar lärarens samtal med att vi har ett viktigt uppdrag att utföra, sittning med krimm och djungeltema. Ring of Fire, Fuck the Dealer och alla andra spel - men vi får inte sjunga lambo!
- Det är dryckes hets!

Ja vad är inte dryckes-hets på sittningar?

Vi hörs vidare imorgon!

Likes

Comments

Ett par dagar kvar till tävlingssäsongen drar igång och det är tydligen bäst att ha tränat ordentligt någon gång före det - till Coachen med den där hästen som var så elak mot mig igår så jag vädjade till styrelsen om en gråt-hörna.

Antingen lärde sig hästen av djurplågeriet från gårdagen eller så var det bara väldigt mycket roligare med hinder. Att arbeta med höger bakben samt runda sig för skänklarna - I see the hard work. Hoppning, våt fibersand, fina hinder med avancerade linjer - viltspår med 4 gp in i en kombination. Som om det skulle vara svårt? Horsi var både kaxigare, bättre, lydigare och mer fokuserad än någonsin tidigare!

Vissa dagar gråter man blod och har kramp i benen efter ett ridpass, andra dagar är man fylld av träningsvärk och fullt redo att dricka skumpa över hur fin hästen är och vilken fantastisk känslan han ger


- Skojar bara, är alltid redo att dricka skumpa, antingen för att tröstdricka eller för att fira!

Likes

Comments

Har fastnat i ett totalt spelmissbruk. Facebook gjorde reklam för ett spel med färgade prickar, ett helt meningslöst spel där man bara ska matcha prickar - och fånga nyckelpigor.

Under gårdagen föll denna hjälte djupt till sömns utan den minsta gnutta alkohol i sig, vilket är lite ovanligt nu förtiden med diverse sömnproblem och dylikt. Men en tenta, en 2h körning till Lund, en föreläsning, plugg efter föreläsning och tydligen ägde jag fortfarande en häst som ville bli omskött. Även om sängen var mer lockande så har man tydligen alltid ett ansvar, även om det för dagen hade varit riktigt skönt att inte ha det ansvaret

- Har du sett denna 3-åring efter Cosmeo?? Den ser exakt likadan ut som Cosmic!

85k ink moms, en riktigt hoppehäst! - Röntgenfynd i en framhov...

- Finns ett föl efter Corporal - Quite Easy - Irco Mena - King of Diamond ute för vettiga pengar med

- Köp den! Det verkar lovande!

- Nja mamma är nog inte så sugen...

- Varför inte?

- Hon säger att hon är realist, att någon måste sköta den och sånt där... Jag tycker att hon är en pessimist.

- Gränsen är hårfin


Planen idag var att: måla lägenheten, fixa C, tvätta, diska, handla mat, göra matlådor och plugga - minst en uppsats skulle bli klar!

Utförandet: sov genom väckarklockan, vaknade halvt mot lunch, misslyckades med bananpannkakor, titta serier och spelade nyckelpigsspel.

När dagen var slut har jag: misshandlat min häst i strävan av hans uppmärksamhet, målat halvtaskigt i köket, hängt upp tvätten (16h efter programmets slut), diskat, köpt en färdig-soppa och kommit till level 53 i nyckelpigsspelet!

Det var väl lika bra att jag aldrig satsade den där 1000 lappen eller 100 lappen på Peder i Jerringpriset, för de pengarna hade jag spelat upp innan veckan varit slut

Likes

Comments

Första dagen på T2 på kriminologiprogrammet i Lund igår - en urkul föreläsare som jämförde allting med hästar, så ofta han nämnde häst på den föreläsningen har jag inte gjort på ett år. Att sitta på en föreläsning och plugga på annat och samtidigt hinna snacka igen 1 förlorad dag med diktatorn och Weasley var välbehövligt - men 2h föreläsning på en dag är för mycket. Vi behöver kafé, gratis kaffe, mot samhällsvetarkåren! Gänget har varit samlat och det har känts väldigt bra, totalt har 1 av 6 st blivit godkända på den senaste tentan - fel på oss eller fel på uppgiften? Ska tillägga att de flesta brukar ha högsta betyg på tentorna i detta gäng - lite skumt ändå.

En stor kaffe senare och vidare mot Karlskrona, examination i Idrott och Hälsa under morgonen idag. Morfar lämnade igår jordelivet för himmelen. Ömsom plugg och ömsom ta hand om allt däromkring, de blandade känslorna som finns i familjen samtidigt som allt med begravningen ska göras. Mamma har trots detta hjälpt mig mycket att plugga inför dagens prov och ett par glas vin till idrottsgalan igår var det lite lättare att somna än vad det varit de senaste dagarna.

Likes

Comments

Precis som alla andra hade vi en form av uppesittarkväll under gårdagen för att se vilka som fick årets priser.

Jag kräks lite över namnen, inte på prestationerna utan på att det är samma namn som vinner år ut och år in, det finns ingen variation - trots att vi hade vad jag tror att de sa, cirka 350 pallplatser i olika mästerskap under 2016?

Henrik Stenson är något av ett älskvärt namn överallt men själv tycker jag att han snart ha fått sina priser - Jerringpriset en gång tidigare. Likadant med Sarah Sjöström, hon har dessutom fått det två gånger tidigare! Kanske borde man bara kunna få ett pris en gång för att ge plats åt flera fantastiska idrottare?

Min favorit var inte Peder Fredricson, även om hans prestation förra året var otrolig för både sig själv och för ridsportsverige. Jerringpriset är svenska folkets pris och kanske Fedricson var värld det - jag är för dåligt insatt i de andra sporterna för att kunna säga säkert. Men om inte, så var ridsportsverige värd att få mer uppmärksamhet och desto fler priser desto mer uppmärksamhet får en sport som ofta kommer i skymundan trots dess stora antal utövare och otroliga prestationer! All kritik om att det var en röstkupp och att han är en ovärdig vinnare, en ovärdig vinnare är han absolut inte men det är sant att det har varit en grym röstningshets de senaste veckorna i Hästsverige! Men jag tänker ändå att det är lika överallt, inom alla sporter. Det är bara för att jag själv följer alla risportskanaler som jag upplever hetsen. Hade jag följt golf-kanaler hade jag säkert upplevt samma! Men jag är inte intresserad av golf och märker därför inte av den. Och det är väl inte heller konstigt att många i hästsverige vill att Fredricsson ska vinna för att sporten ska få mer uppmärksamhet? Hade fler ridsportutövare fått uppmärksamhet varje år och inte bara vid en OS-medalj så hade det kanske inte kunnat ses som en röstkupp så fort en ridsportare tar hem ett pris. Jag menar, var RGB nominerad till någonting i år? Han vann ingen medalj men hur stora har inte hans prestationer varit? Men om man nu inte är nöjd med vinnaren och tycker att det var en röstkupp, sluta klaga och gör något åt det? Utveckla systemet så en person kan rösta en gång - för att få ett ärligt resultat om hur MÅNGA som tycker vem som ska vinna och inte hur många SAMTAL någon ringer.

Bragdguldet var i alla fall inte Henrik Stensons enligt min åsikt. Hans bedrift var enorm, att bli den första svensk som tar en major osv. Men Sarah Sjöström tog ett helt knippe med medaljer som inte Stenson kan mäta sig med, och min egna favorit Tove Alexandersson, som är världsetta i inte bara en sport - utan två! Orientering och skidorientering, under samma år - är inte det lite av en större bedrift? En vintersport och en sommarsport? Fick hon något pris? Nej. Om alla sporter ska vara lika och en medalj är en medalj oavsett antalet utövare så borde Tove Alexandersson vara mer omtalad i media än vad hon har varit.

Nästa fundering, varför blev inte Pia Sundhage årets tränare? Hon var väl i särklass bästa tränare med tanke på sitt lags prestationer! Kvinnor får i år se sig slagna av männen

Likes

Comments

Studentlivet är pretty much like this:

* Försova sig till klockan 10
* Äta färdigmat från Ica
* Dricka minst 2 koppar kaffe innan klockan 12, även om man inte dricker kaffe och anser att det smakar skit
* Använda superlim till allt
* Titta på minst 1 säsong serie om dagen
* Gå på onödiga och jätte tråkiga föreläsningar
* Tjafsa med eximinatorn angående sin uppsats, varför man borde få G (eller VG, min uppsats var awesome) och varför de inte kan dumpa den på grund av att de inte gillar ens ämne

Hästen har jag gjort försök till att få att arbeta med kroppen, vilket han har gjort - men inte på det sättet som tränarna hade ansett vara okej. Han har flyttat undan min bastanta kropp sida till sida för att underlätta livet för sig själv. Jag gillar ändå hur han tänker och förstår vad tränarna menar med att vi passar bra ihop - högsta betyg för minsta motprestation. Och egot tar en hård smäll när vi inte får betygen vi kräver för att vi inte har presterat något.

Kisen har jobbat hårt med sitt träd och jag fann två tuber med superlim i mina gömmor - man kan göra mycket med superlim! Laga saker och limma fast naglarna på fingrarna. Alla superlimsförpackningar måste läcka, förstår inte hur man kan få limmet överallt

Likes

Comments

Gamlingarna i gänget samlades i min lägenhet medan jag var med min bättre hälft. Härligt att komma hem till hårt studerande studenter en lördagkväll.

Mot 23, 23 och 26 - tecknade Lejonkungen på Tvn för att minnas barndomen och en spritfylld frozen strawberry daiquiri. Lite spel och lite mer sprit och vi kom tydligen på att vi var tjänstemäns på Lunds nation - varför inte vara med på baröppning?

- Vi är på korridorsfest på Malmös! Kom hit!

Inte varje dag man cyklar hem lite innan kl 5 på morgonen, eller sova fram till klockan 13 dagen därpå - men om det får en att känna sig lite yngre igen så är det helt okej!

Likes

Comments

- Jag pallar inte festa ikväll

- Men kom igen nu! Vi kan vara hemma hos mig, bartömning på Lunds...

- Mmm och Tegners Matsalar har ju något för oss gamlingar (20+)

- Men jag orkar inte dricka ikväll, fett jobbigt att vara bakfull imorgon

- Ja, och den höga musiken... Den lockar inte


Den unga Ron Weasley mot de gamla panter tanterna jag själv och Diktatorn har kommit till en gräns, i slutet av ungdomen och i början på livet där allting ska vara klarlagt enligt en plan. 23 års åldern närmar sig och vi vet inte meningen med livet, vad vill vi bli när vi blir vuxna? "när vi blir vuxna"... Vi börjar bli vuxna och stora. Vi pluggar vidare. Lördag, dricka kaffe och plugga - vi är inga ungdomar längre men de övriga i gänget förstår oss inte. 1/3 av våra gamla klasskamrater är förlovade, gifta eller har barn/väntar barn, och själva vet vi inte ens vad vi vill göra när vi växt upp? I ett försök att vara unga märker man ändå av att åldern tar ut sin rätt - vi dricker kaffe, har djupa konversationer och pluggar en lördagseftermiddag. En lördag när alla andra är ute och roar sig, shoppar, festar eller fikar. 


Mamma har lämnat en burk med nescafe som nu börjar ta slut, kaffe är faktiskt nästan gott om man dricker tillräckligt mycket av det. Diktatorn läser kemi och fysik och jag försöker mig åter på det här med ergonomi, hälsa och kost. Det går relativt bra, jag hittar en massa fölungar ute till rimliga priser och med sjuka härstamningar!

- Titta på denna!

- Ser inte vad det har med ergonomi att göra...

- Nä men hade man haft tid och pengar så hade jag velat ha denna


Jodel, hästnet, facebook - efter ett par koppar kaffe och suktande efter rödvin och tequila så är allting rimligt och allting har ett samband

Likes

Comments

Ibland går inte festandet så bra och med tanke på att spriten har börjat sätta sig som mindre attraktiva kärlekshandtag så är det bättre att låta bli alla alkohol vissa dagar. Om det är svårt att få det att gå bra de vanliga dagarna med alkoholen, vad gör det inte då fredagen den 13e?

Otur är något som förföljer mitt liv, jag föddes med otur. Blir utklassad i monopol, läraren gillar inte mitt uppsats ämne, sömnlös inför prov, krockar med bilar och allt annat som absolut inte är mitt fel - fredagen den 13e, väljer att stanna hemma med katten och en gigantisk påse med godis - godis till kvällsmat varför inte? Dricker ju ingen alkohol denna kväll så förtjänar helt klart godis.

Letar efter kattleksaker under soffan och en 500kr sedel kommer fram - fredagen den 13e är min lyckodag! Blir så lycklig så kl 23,20 lagar jag mat på nytt recept av Linas matkasse. Glömde bort maten i ugnen men vad kan gå fel på en lyckodag? The food = perfektion!

Likes

Comments

- Du borde kanske byta ämne.

Efter hemkomsten igår vid 13-tiden trillade jag ihop i sängen och somnade till och med efter någon timmes TV-tittande, helt otroligt! Vaknade dock upp tvärt av att mörkret hade infunnit sig och paniken bultade genom hela rummet - klockan måste vara runt midnatt och jag har inte varit hos C idag! Klarar han sig utan att jag har mockat? Klart han gör.

Snubblade förvirrat ut i köket med gråten i halsen, min stackars häst! Klockan blinkade på 16.50. Paniken lugnade sig, hästen var chill och trånade efter mig och påsen med morötterna i min hand. Det känns alltid så härligt när hästen uttrycker sin kärlek till en när man kommer in genom dörren!

Efter en relativt bra natt med relativt bra sömn, är känslan av att vara relativ utvilad skön. Det blir en timme av lugn innan uppsatsutdelningen skedde - Underkänd. Underkänd?? Jag?? Okej, 46% var underkända, men det är alla andra som får vara underkända - jag ska ha högsta betyg utan ansträngning.

Den konstruktiva kritiken var klar, ett par frågetecken i inledningen och "valt ett annat ämne". Jag förstår precis vad som var fel och hur jag ska ändra på det för att få Godkänt, högsta betyg till lärarna! Tack för att ni gör att jag förstår allting så mycket lättare

Likes

Comments