Header

On my mind..
Är verkligen helt inne på rosa just nu, blusar, skor, jackor, ja allt. Tycker det är så fint i vår. Rosa är även en färg som syns mycket i butikerna just nu, så passa på! Jag fick med mig en underbar rosa blus från Zara här om dagen, som jag måste visa er. Jag är även sugen på en rosa hoodie. En så fin färg som känns så rätt i vår.


Likes

Comments

Godmorgon hjärtat! Åå så härligt stt vakna upp pigg, känns som jag ute gick upp ögonen helt på hela vintern, men nu när ljuset kommit känner man sig plötsligt så mycket piggare! Det känns som vår i luften, trots att det bara är februari och jag vet att det kommer att komma minst en omgång till med snö och kyla så kan jag ej låta bli att känna vår. Speciellt inte med dessa tulpaner på bordet. Underbart. Måndag igen, och Idag ska jag på kurs hela dagen med jobbet. Ska bli super spännande, har ledig tidigare varit på kurs i jobbsammanhang så vet inte alls vad jag ska vänta mig!
Idag startar jag dagen med en smoothiebowl gjord på spenat, banan, mango och såklart toppad med massa gott, och en kopp kaffe. Älskar att ställa klockan lite tidigare så man kan äta frukost i lugn och ro, känns som dagen börjar bättre då. Hoppas ni har en underbar måndag!


Likes

Comments

Efter en så lång tid, äntligen tillbaka! Kanske inte uppdaterar varje dag, men någon gång ibland. Har saknat att fota, redigera och blogga. Så ger allt ett nytt försök. ( hur många gånger har ni inte hört detta?? Haha) Ska skriva ihop ett catch up inlägg så ni vet vad som händer i mitt liv nu. Men nu vill jag berätta om min underbara kväll jag hade igår. Jag hade från början inte tänkt gå, har snörvlat och hostat så kände att jag borde stanna hemma och kurera, men tillslut bestämde jag mig för att det får vänta. Vi var ett super härligt gäng tjejer som prata massa strunt, skålade för födelsedagsbarnen och åt mat i MÄNGDER. Sen spelade vi så roliga spel och skrattade så jag fick ont i magen. Haha jag vet inte om ni sett det spelet, men ett spel där man får som en plastgrej som du ska ha i munnen, helt omöjligt att prata med och ännu svårare att sjunga, vilket var precis vad man skulle göra. Har ni ej spelat måste ni prova, så fruktansvärt kul!
Vi åkte in till stan, en sväng på taverna och en sväng på solidaritet. Dansade massa och satt i bilen hem med ont i fötterna. Underbar kväll med underbara tjejer!!






Likes

Comments

​Det här med att äta vegetariskt är någonting som blivit allt mer vanligt i vårt avlånga land, på restauranger och i matbutiker finns det nu ett stort utbud av veggoalternativ. 
Jag har alltid varit en "kötttjej" och älskat allt som har med kött att göra. Men senaste tiden har jag bara känt nej. Det är inte något jag vill äta i den mängd jag gjort, både för min hälsas skull men främst för djurens skull. Jag kommer inte helt att sluta äta kött och inte heller sätta någon stämpel på mig själv som vegetarian men försöka att minska på det.

Ovanför ser ni en supergod och vegetarisk lunch. Gjord på corn, broccolimos, champinjoner och sallad med grapefrukt och tomat. Super enkelt och så gott! 
Broccolimoset gör jag genom att koka hela broccolin med både träd och stammar (haha hoppas ni förstod va jag menade nu) mjuk, mixa ihop den med salt, peppar, en skvätt havre mjöl och citron med hjälp av en mixerstav. Hett tips!
nu ska jag koka mig en kopp kaffe och sätta mig med en podd! Ha en bra fredag!

Likes

Comments

Hej godingar! Har inte riktigt haft tiden att kika in och uppdatera er, har knappt haft en lugn stund. I måndags var jag iallfall väg på studentskiva, Jag hade verkligen en sååå himla kul kväll med super goa människor och kanske lite måga drinkar. det var,Moa, min bästaväns skiva som var på tur, så var även med på middagen och minglet innan själva skivan drar igång. Klassens delades ut, lärarna höll tal och lambo sjöngs i mängder. Får dock lite ångest när jag tänker på att min tid som gymnasiestudent är över, och att jag inte själv kommer få ha skiva detta år, haha. Temat var var throwback, jag körde på en 70 talslook. Så kul när alla går all in.

Likes

Comments

Jag är som ni redan säkert vet väldigt intresserad av mat, testa mig fram och prova nya recept. Tycker även delen med uppläggning, foto och redigeringen av bilderna på mat är en rolig bit av bloggandet. Recept är någonting som ni redan får se mycket av här i bloggen, och får mycket positiva kommentarer på det! Jag har därför en ide om att rikta bloggen ännu mer åt det hållet, Inte så att det blir enbart recept men att den kategorin blir en större del av de inlägg som kommer upp! Vad tycker ni om det? tycker ni det är roligt att läsa om mat eller är vardag och mode någonting ni hellre läser om?

Likes

Comments

Godmorgon regninga och gråa Söndag. Vad har hänt med det fina vår vädret? Jag kan väll inte acceptera att jag bor i Sverige och att det inte är mer än april. Men även dessa dagar har väll sin charm!
Idag ska jag spendera min dag med min fina pappa och bror, vi ska ta oss mot mall of scandinavia för att köpa present till Tims flickvän som fyller år nu i veckan. (kanske en present till mig själv med) Ska även försöka ta mig förbi mamma, som denna helg är utställare på trädgårdsmässan! Vill verkligen se hennes fina monter, blir lika överraskad när jag ser vad hon gör. Ingenting är det andra likt, hon är så duktig i allt hon gör. Sen ikväll blir det jobb!
Vad ska ni göra denna gråa Söndag?

Likes

Comments

​Godmorgon Lördag! Vaknade like always alldeles för tidigt för en dag med sovmorgon, Runt halv 8 slås mina ögon alltid upp och efter det kan jag bara inte somna om.. Ibland önskar jag att jag bara kunde få sova ut och känna mig helt utvilad (speciellt om man inte är sängen fröns två) men samtidigt är jag glad att jag inte sover bort hela dagarna. jag är tu delad. 

Ovanför ser ni min goda frukost, haha som för ovanlighetens skull blev, GRÖT. varje morgon tänker jag att nu ska jag variera mig i mina frukostval, men slutar ändå alltid med att jag står och rör i kastrullen med havregryn och vatten.. 
Idag börjar jag inte jobbet för ens klockan sex och fram tills dess vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, men rätt skönt att få ta dagen som den kommer. Hoppas ni får en fin lördag!

Likes

Comments

​Godmorgon! Torsdag idag, och två dagar kvar till helg. Veckorna bokstavligen flyger förbi.
​Idag vaknade jag upp halv 7 (??) och kände mig hur pigg som helst, så typiskt när man har sovmorgon. Somnade inte fröns halv 1 igår och jag känner mig själv så väl att jag vet att snart kommer trötthets dippen att slå till.. Jag som behöver så mycket sömn också. haha typiskt! kommer nog behöva en hel del koppar kaffe idag.
Idag jobbar jag på waynes hela dagen och ska bli så kul att träffa goa tjejerna igen. Waynes är ett så kul jobb, det är alltid rörelse, fullt med kunder och saker att göra, vilket passar mig. 
Men nu måste jag springa och fixa mig, hoppas ni får en så fin dag i solskenet, kramar!

Likes

Comments

Minns ni min raw food paj med citrongräs, lime och ingefära? Detta recept kommer från samma bok! Jag har helt snöat in mig på raw food, och tycker det är så kul att goda saker som är bra för hälsan kan bli så fruktansvärt gott. Jag som alltid varit en sucker för kanelbullar, var ju tvungen att prova just, kanelbulletårta. Och wow. Den var verkligen så god. Smakar precis som en kanelbulle i smaken och till konsistensen är den krämig, helt i min smak med andra ord. Den är super enkel att göra och kan stå i frysen upp till en månad.

Här kommer receptet 

Botten
8 torkade fikon
10 dadlar
3 dl Pecannötter
2 dl paranötter
1 tsk kanel
1 nypa kvalitetssalt

Fyllning
6 dl cashewnötter
1/2 dl pressad citron
2 dl vatten
1 dl honung
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljpulver


Kanlerippel
7 dadlar 
1 dl vatten
1/2 dl kallpressad kokosolja
2 tsk kanel

Mixa fikaon, dadlar, nötter, kanel och salt till en grovkornig blandning och tryck sedan ut den i en springform

Mixa cashewnötterna med citronsaft, vatten och honung i en matberedare. Tillsätt kokosolja och kryddor. Mixa igen och häll ut jämnt på kakbotten. Spar 1/3 av fyllningen till senare. 

Mixa alla ingredienser till rippeln till en jämn smet. Använd en sked för att klicka ut 6-7 skedar rippelsmet över tårtan, ta formen och slå mot bänken för att smets ska bli slät. Använd skedskaftet och virvla runt smeten till ett fint mönster. Bred ut resterande av den ljusa fyllningen med en slickapott. Ställ in i frysen. Jag pudrade även tårtan med lite kanel och jordgubbar. 

Detta är någonting ni bara måste prova! 

Likes

Comments