Header
View tracker

​Det här med att äta vegetariskt är någonting som blivit allt mer vanligt i vårt avlånga land, på restauranger och i matbutiker finns det nu ett stort utbud av veggoalternativ. 
Jag har alltid varit en "kötttjej" och älskat allt som har med kött att göra. Men senaste tiden har jag bara känt nej. Det är inte något jag vill äta i den mängd jag gjort, både för min hälsas skull men främst för djurens skull. Jag kommer inte helt att sluta äta kött och inte heller sätta någon stämpel på mig själv som vegetarian men försöka att minska på det.

Ovanför ser ni en supergod och vegetarisk lunch. Gjord på corn, broccolimos, champinjoner och sallad med grapefrukt och tomat. Super enkelt och så gott! 
Broccolimoset gör jag genom att koka hela broccolin med både träd och stammar (haha hoppas ni förstod va jag menade nu) mjuk, mixa ihop den med salt, peppar, en skvätt havre mjöl och citron med hjälp av en mixerstav. Hett tips!
nu ska jag koka mig en kopp kaffe och sätta mig med en podd! Ha en bra fredag!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej godingar! Har inte riktigt haft tiden att kika in och uppdatera er, har knappt haft en lugn stund. I måndags var jag iallfall väg på studentskiva, Jag hade verkligen en sååå himla kul kväll med super goa människor och kanske lite måga drinkar. det var,Moa, min bästaväns skiva som var på tur, så var även med på middagen och minglet innan själva skivan drar igång. Klassens delades ut, lärarna höll tal och lambo sjöngs i mängder. Får dock lite ångest när jag tänker på att min tid som gymnasiestudent är över, och att jag inte själv kommer få ha skiva detta år, haha. Temat var var throwback, jag körde på en 70 talslook. Så kul när alla går all in.

Likes

Comments

View tracker

Jag är som ni redan säkert vet väldigt intresserad av mat, testa mig fram och prova nya recept. Tycker även delen med uppläggning, foto och redigeringen av bilderna på mat är en rolig bit av bloggandet. Recept är någonting som ni redan får se mycket av här i bloggen, och får mycket positiva kommentarer på det! Jag har därför en ide om att rikta bloggen ännu mer åt det hållet, Inte så att det blir enbart recept men att den kategorin blir en större del av de inlägg som kommer upp! Vad tycker ni om det? tycker ni det är roligt att läsa om mat eller är vardag och mode någonting ni hellre läser om?

Likes

Comments

Godmorgon regninga och gråa Söndag. Vad har hänt med det fina vår vädret? Jag kan väll inte acceptera att jag bor i Sverige och att det inte är mer än april. Men även dessa dagar har väll sin charm!
Idag ska jag spendera min dag med min fina pappa och bror, vi ska ta oss mot mall of scandinavia för att köpa present till Tims flickvän som fyller år nu i veckan. (kanske en present till mig själv med) Ska även försöka ta mig förbi mamma, som denna helg är utställare på trädgårdsmässan! Vill verkligen se hennes fina monter, blir lika överraskad när jag ser vad hon gör. Ingenting är det andra likt, hon är så duktig i allt hon gör. Sen ikväll blir det jobb!
Vad ska ni göra denna gråa Söndag?

Likes

Comments

​Godmorgon Lördag! Vaknade like always alldeles för tidigt för en dag med sovmorgon, Runt halv 8 slås mina ögon alltid upp och efter det kan jag bara inte somna om.. Ibland önskar jag att jag bara kunde få sova ut och känna mig helt utvilad (speciellt om man inte är sängen fröns två) men samtidigt är jag glad att jag inte sover bort hela dagarna. jag är tu delad. 

Ovanför ser ni min goda frukost, haha som för ovanlighetens skull blev, GRÖT. varje morgon tänker jag att nu ska jag variera mig i mina frukostval, men slutar ändå alltid med att jag står och rör i kastrullen med havregryn och vatten.. 
Idag börjar jag inte jobbet för ens klockan sex och fram tills dess vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, men rätt skönt att få ta dagen som den kommer. Hoppas ni får en fin lördag!

Likes

Comments

​Godmorgon! Torsdag idag, och två dagar kvar till helg. Veckorna bokstavligen flyger förbi.
​Idag vaknade jag upp halv 7 (??) och kände mig hur pigg som helst, så typiskt när man har sovmorgon. Somnade inte fröns halv 1 igår och jag känner mig själv så väl att jag vet att snart kommer trötthets dippen att slå till.. Jag som behöver så mycket sömn också. haha typiskt! kommer nog behöva en hel del koppar kaffe idag.
Idag jobbar jag på waynes hela dagen och ska bli så kul att träffa goa tjejerna igen. Waynes är ett så kul jobb, det är alltid rörelse, fullt med kunder och saker att göra, vilket passar mig. 
Men nu måste jag springa och fixa mig, hoppas ni får en så fin dag i solskenet, kramar!

Likes

Comments

Minns ni min raw food paj med citrongräs, lime och ingefära? Detta recept kommer från samma bok! Jag har helt snöat in mig på raw food, och tycker det är så kul att goda saker som är bra för hälsan kan bli så fruktansvärt gott. Jag som alltid varit en sucker för kanelbullar, var ju tvungen att prova just, kanelbulletårta. Och wow. Den var verkligen så god. Smakar precis som en kanelbulle i smaken och till konsistensen är den krämig, helt i min smak med andra ord. Den är super enkel att göra och kan stå i frysen upp till en månad.

Här kommer receptet 

Botten
8 torkade fikon
10 dadlar
3 dl Pecannötter
2 dl paranötter
1 tsk kanel
1 nypa kvalitetssalt

Fyllning
6 dl cashewnötter
1/2 dl pressad citron
2 dl vatten
1 dl honung
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljpulver


Kanlerippel
7 dadlar 
1 dl vatten
1/2 dl kallpressad kokosolja
2 tsk kanel

Mixa fikaon, dadlar, nötter, kanel och salt till en grovkornig blandning och tryck sedan ut den i en springform

Mixa cashewnötterna med citronsaft, vatten och honung i en matberedare. Tillsätt kokosolja och kryddor. Mixa igen och häll ut jämnt på kakbotten. Spar 1/3 av fyllningen till senare. 

Mixa alla ingredienser till rippeln till en jämn smet. Använd en sked för att klicka ut 6-7 skedar rippelsmet över tårtan, ta formen och slå mot bänken för att smets ska bli slät. Använd skedskaftet och virvla runt smeten till ett fint mönster. Bred ut resterande av den ljusa fyllningen med en slickapott. Ställ in i frysen. Jag pudrade även tårtan med lite kanel och jordgubbar. 

Detta är någonting ni bara måste prova! 

Likes

Comments

Åå så fina mina roser blev när dom slog ut, Jag verkligen älskar färgen, sådär grå lila. älskar att ha blommor hemma, ger hemmet liv.  


​Heej finingar! så underbar dag det varit idag, solen har verkligen värmt och det känns som våren faktiskt nått stockholm på riktigt. Startade min dag med att ta en långprommis med Lovisa. Nu när vi båda har butiksjoob blir det ofta morgnarna innan jobbet vi kan ses. Men är glad så länge våra scheman matchar. vi promenerade, snackade strunt, och tog en fika. Efter det har jag fixat mina fransar (så skönt att få känna sig levande igen) och även jobbat av några timmar på ica. Imorgon blir det en hel dag på waynes, och jag längtar faktisk, tycker så mycket om mina tjejer där och saknar dom mellan gångerna! Ville bara kika in och uppdatera er lite, nu blir det en film i sängen innan sovdags. Hoppas ni haft en fin onsdag! 

Likes

Comments

åå vad jag går och drömmer om att få promenera på paris romantiska gator, välkomna våren med alla körsbärsblommor och äta macarons från laduree. Det är en elegans över staden, man inte ser på någon annan stans än just paris, och jag tycker det är så vackert. Älskar alla parker, uteserveringar och vackra byggnader med franska balkonger som staden kantas av.  
Har varit i paris en gång tidigare men var då för liten för att se det vackra i den, utan sprang istället runt och letade efter en mcdonalds i timmar. Längtar verkligen efter att få komma tillbaka och få uppleva allt detta igen. 

Likes

Comments

​Godmorgon godingar! Idag börjar inte jag för ens klockan 5 vilket menas med sovmorgon! Eller okej sovmorgon och sovmorgon, vaknar alltid vid 8 oavsett.. Men skönt att inte behöva ha någonting att stressa till utan jag kan dricka mitt morgonkaffe (som nu blivit rutin) i soffan framför nyhetsmorgon. Underbart. Hur mår ni? Själv mår jag super, känner att den här vinterdeppen jag fastnade i började släppa och jag börjar bli mig själv igen haha.. Är verkligen en person som inte klarar av mörker och kyla utan blir någon form av zoombie den tiden på året. 
Idag blev det bananpannkakor till frukost. För mig som vanligtvis bara äter havregrynsgröt till frukost tycker att detta känns lite lyxigt. Resten av dagen ska jag spendera med att städa lite och svara på mejl. Har även ett super sug efter att baka, så ska se vad jag kan hitta på för något. Men först ska jag ta en promenad i solen.

Likes

Comments