Header

Hur snygg är inte färgerna i denna paletten?! This makes me soooooo excited. Detta är färgerna som min sminkning för balen ska gå i. En ljusare champagne med glitter och en lättare smoky. Ser fram emot att testa ut den ännu mer.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Godmorgon! Vaknade med en helt ny energi än vad jag hade förra veckan. De mesta skolarbetet är helt klart nu och har enbart några småsaker kvar innan betygen sätts. De slutgiltiga betygen! Sjukt. 25 dagar kvar till studenten och lägenheten är städat, tvätten är tvättad och jag har haft fyra bra dagar på jobbet. Smörjde in mig med brun utan sol och gottade mig i soffan med youtube innan jag åkte till skolan för psykologi och engelska 7. En kort dag med andra ord. Ikväll åker vi en sväng till mamma. Ska bli mysigt ❤ Hoppas att ni har haft en bra helg.

Outfiten idag blev: Kappa H&M I Väska Chiquelle I Skor SkoPunkten I Jeans Ginatricot

Likes

Comments

Mina nya favoritskor från WalkinCloset i Stenungsund. De har en snygg kilklack och en snygg rosett vilket ger dem det där lilla extra. Hade dessa i helgen när vi åkte till Uddevalla för bio och middag. Passade super med min outfit! Helt klart ett par skor för uppklädda tillfällen som ändå är sköna.

Likes

Comments

Godmorgon på er. Jobbade kvällen igår så idag blev det en lugn morgon med youtube i sängen innan jag satte igång med städning av lägenheten. Har insett att jag kommer behöva anställa någon som städar hemma hos mig och jag och Johan flyttar till ett hus. Hur klarar man av att städa hela huset på en dag?! Cred till alla er som gör det en gång i veckan. Phu, jag blir trött av två rum, hall, kök och sovrum. Och då bor vi i en liten tvåa. Nog om utläggningen för min städning!

Har lagt mig i sängen och ska redigera bilder till mina Instagram-konton @carolinemtano och @caroline.tano (träning och utveckling) för att vänta på att Johan kommer hem. Vill helst av allt gå crazy med internet-shopping men jag försöker tygla mig. Blir så lycklig av alla nya vårkläder och skor som kommit Gud våren är bästa årstiden att shoppa på! Efter en dyster och mörk vinter liksom. Vilken är er bästa sida för internet-shopping? Mina favoriter är skopunkten för skor och kläder vet jag faktiskt inte.

Ikväll blir det stängning på jobbet igen och innan dess träning för mage och ben. Kram på er.

@carolinemtano ! Go go go.

Likes

Comments

För någon dag sedan la jag upp en inlägg angående minimalism och att rensa ur garderoben och hemmet för att ha plats - faktiskt plats, hjärtlig plats och tanke plats - med saker som tillför något i ens liv så som lycka, tillfredställelse och njutning. För att fortsätta på det spåret och inspirera er och mig själv till att faktiskt göra något av denna hösten och vintern tänkte jag i dag ge 8 tips på frågor som man kan ställa sig när man rensar sitt hem och liv på saker som inte tillhör något. Hoppas ni tycker om det.

Första frågan. Har jag använt detta i år? Det kan gälla kläder, inredning, redskap och så vidare. Saker som inte används tillför ofta inte någonting till ens vardag heller.

Andra frågan. Om jag såg det här i en butik nu, skulle jag då köpa det?

Tredje frågan. Är den enda anledningen till att jag inte slänger den här saken att jag inte vill ha spenderat pengar i onödan? Detta är en fråga jag måste börja ställa mig när jag rensar min garderob eftersom jag ofta tänker på att "åh den kostade ju sååå mycket, den får hänga kvar"

Fjärde frågan. Behåller jag denna på grund av att den påminner mig om någonting? Sedimental anledning.

Femte frågan. Har jag någonting liknande som fyller samma syfte? Tänker på alla mina ljusstakar när jag läste detta tipset för rensning.

Sjätte frågan. Kommer jag verkligen använda det här plagget?

​Sjunde frågan. Är det någonting som betyder något för mig eller är det bara en bra utfyllnad? Personligen behöver jag fundera på detta sätt när det kommer till färg i min garderob eftersom jag inte tycker om att klä mig i färger, men det ser bra ut utåt och sakligen i min garderob med färg. 

Åttonde frågan. Kan jag tänka bättre med färger i min omgivning eller utan färger?

Bilder och en stor del av tipsen kommer från Pinterest

Likes

Comments

Berättade tidigare i helgen för er att jag satt i löshår från Rapunzel of Sweden. Men tänkte att jag skulle skriva ett inlägg med mer information kring mitt löshår nu när jag har haft det i några dagar och hur jag tänker kring omvårdnad av mitt hår. Men för att klargöra: jag är inte utbildad OCH det var första gången jag satte i nail hair/kreatinvax, tejpförlägning har jag arbetat med tidigare i mitt hår men som sagt inte kreatin så jag har förbättringspotential.

Isättning av nail hair / kreatinvax 

Jag använde mig utav rapunzel of sweden orginal rakt hår i längden 40 cm och färgen #60. På deras hemsida rekommenderade dem 4-6 paket för en hårförlängning, och 2-3 paket för en förtjockning. Jag ville göra en hårförlängning så jag beställde hem 4 paket då jag har väldigt tunt hår. Använde tre stycken fulla paket och 4 slingor från det fjärde paketet.

När jag skulle sätta i det började jag nerifrån och uppåt eftersom jag lättare kan dölja nybörjarmisstag med överhåret. Misstag blev det allt! Måste säga att det var krångligt i början, men det blev bättre och bättre. Tror det är enklare att sätta i på någon annan än sig själv. Proceduren var enkel i sig 1) ta en hårslinga 2) trä den igenom en plastbricka 3) lägg löshårsslingan bakom 4) värm med plattång 5) rulla och tryck. Svårare är det inte!

Hur vårdar jag mitt löshår?

​Till och börja med vill jag inte tvätta det allt för ofta, två gånger i veckan räcker, max tre om jag tränat. Ni förstår säkert. Detta gör jag på grund av att det sliter på fästena om håret bli blött då det blir tungt vilket kan leda till att jag tappar slingor fortare än vad som annars är vanligt. 

Hårvårdsrutinen är sedan att jag använder ett schampo utan sulfater, parabener eller silikon t.ex. living proof. Jag masserar in det i hårbotten och samtidigt lägger jag i ett balsam från samma märke i topparna. Låter det verka någon minut och sköljer sedan ur. 1 gång i veckan använder jag maria nilas silver inpackning för att få bort gula toner. Då använder jag den innan balsamet för att vårda håret innan det försluts igen av balsamet. När jag kommit ur duschen ​låter jag håret handdukstorka innan jag lägger i en leave in-cream från KMS och sedan stylear håret till önskat resultat. 

Likes

Comments