Header

Året börjar lida mot sitt slut, så i det här inlägget tänkte jag gå in på målsättning. Klarade jag målen som jag satte upp för år 2017 och hur ser mina framtidsplaner ut? Det blir extra tufft och svårt att gå igenom det här året men också att sätta mål för nästkommande år på grund av allt som har hänt. Tiden är det ända som kommer att utvisa hur vår framtid och nästa år kommer att se ut. Men vi ska ändå lägga upp ett målbild om hur vi skulle önska att den såg ut.

2016 satte jag upp mål för vad jag ville prestera under året 2017, och så här såg mina mål ut;


Dressyr:

- Jag vill starta MSV på regional nivå

- Jag vill rida två godkända ritter i MSVC och kvala till MSVB

- Jag vill rida MSVC på över 65%

- Jag vill ta en placering i MSVC

- Jag vill debutera MSVB

Hoppning:

- Jag vill starta minst 3 tävlingar i hoppning under året.

- Jag vill debutera 90cm

- En dröm vore att få starta på Dalahoppet som jag drömt om sedan jag var liten.

- Jag vill debutera hoppning med omhoppning/tävlingsklass på lokalnivå (ej clear round)

År 2016 var ett magiskt år för mig och Anton och jag hade önskat att vi fick fortsätta på den banan. Tyvärr blev inte vårat år som vi tänkt oss eftersom vi plötsligt fick bryta vår tävlings och träningssäsong redan i maj. Vi kom sedan aldrig tillbaka på grund av Antons diagnos som inte var lätt att hitta. Vi hann tyvärr inte uppnå ett enda av målen för hoppningen och vi uppnådde nästan inga mål i dressyren heller. Vi hann debutera MsvC regionalt med ett godkänt resultat för kval till MsvB. Vi har alltså inte kvalat ännu eftersom det krävs minst två godkända resultat. Inget av dom andra målen uppnådde vi tyvärr. Jag tänkte att jag ska göra som förra året sen och skriva ett inlägg om hela mitt år om hur det har sett ut, väldigt sammanfattat såklart.

Jag och Anton kommer nu att försöka lägga året 2017 bakom oss och blicka framåt mot 2018 istället, med en rutin, kännedom och erfarenhet rikare. Förhoppningsvis leder det också till ett bättre år. Så mina mål för 2018 kommer alltså att vara i princip samma som 2017. Så här ser dom ut:

Dressyr:

- Jag vill rida två godkända ritter i MSVC och kvala till MSVB

- Jag vill rida MSVC på över 65%

- Jag vill ta en placering i MSVC

- Jag vill debutera MSVB

Hoppning:

- Jag vill starta minst 3 tävlingar i hoppning under året.

- Jag vill debutera 90cm

- En dröm vore att få starta på Dalahoppet som jag drömt om sedan jag var liten.

- Jag vill debutera hoppning med omhoppning/tävlingsklass på lokalnivå (ej clear round)

Även om jag nu har satt upp tävlingsmål så är det långt ifrån det huvudsakliga målet för 2018. Målet är inte att träna och tävla egentligen, det kommer jag endast att se som en bonus och något som jag verkligen önskar att vi har möjlighet att fortsätta med eftersom vi båda älskar det lika mycket. Men det viktigaste målet för mig är och kommer alltid att vara att lägga upp och hitta en träning som passar för mig och Anton så att han ska kunna ha ett fortsatt bra och hälsosamt och välmående liv. Det finns ingenting som är viktigare en det! Men vi ska absolut inte kasta in handduken. Vi ska kriga oss igenom slutet på 2017 och vi ska inleda 2018 med hopp och förväntan. Så vi är redo att kickstarta det nya kommande året!

Likes

Comments

Jag känner hur bitarna faller på plats!

Anton börjar verkligen kännas så fin just nu. Vi är långt ifrån vår absoluta toppform med styrka och kondition men jag känner allt mer hur bitarna faller på plats. Han blir mer och mer mellan hjälperna och blir kvickare och är mer med mig. Vi har haft en fas där han inte vill ta jämt stöd på bettet. Han släpper min högertygel och biter fast den vänstra men nu är han på tygeln och har ett jämt sug. Så nu har jag börjat att sätta lite mer tryck i honom igen lite kortare perioder och väldigt få tillfällen. I övrigt så arbetar vi mycket med övergångar och tempoväxlingar och variation i formen. Men han svarar fint framåt och vet vad jag vill av honom. Nu ska vi sätta och bygga mer självförtroende i det vi gör igen. Han blir lite låg i formen och lite tung fortfarande men det har ju med hans styrka och göra och vi har bara tränat på att ha honom lång och låg så det kommer att ta ett tag innan han sätter ny styrka i den lite högre formen och innan han orkar bära sig riktigt i traven med lite mer tryck. Men jag ser inte det som något som helst problem, snarare tvärt om. Han är precis där jag vill ha honom i den fas vi är just nu. Vi ska inte stressa fram ett resultat, vi ska bygga fram det.

Likes

Comments

Julstämningen flödar!

I söndags åkte jag iväg på ett helt fantastiskt julbord tillsammans med ett gäng från Dala Dressage. Vi samåkte till Romme Alpin som vi hade bokat in och fick ett fint välkomnande med lite mingel och glögg och pepparkakor innan vi fick bege oss upp i toppstugan i en bandvagnsfärd. Det var verkligen en speciell upplevelse att få åka bandvagn så jag lovar att det bjöds på mycket skratt. Vi låg nästa dubbelvikta ett tag, kanske mest av skräckblandad förtjusning?

Vi åt så mycket som det bara fick plats och vi alla kände nog oss som jästa bullar. Det fanns hur mycket gott som helst att välja på så det blev utan tvekan flera omgångar. Jag tycker att det var ett jätte mysigt ställe att äta julbord på. De hade fångat charmen med öppna brasor och det kändes verkligen som jul i fjällen. Underbart. Hade man inte kommit i julstämning sedan innan så måste man ju ha gjort det efter det här.

Det var roligt att få komma iväg och träffa all igen. Eftersom jag och Anton har haft ett tufft år så har vi ju inte tränat så flitigt och jag har heller inte haft tillfälle att bara åka iväg och kolla på några träningar heller och bara umgås. Nu känns det ju väldigt bra igen så nu hoppas jag på att kunna komma iväg och börja träna mer aktivt igen. Men ibland är det bara så trevligt att få umgås utanför hästarna också. En toppen kväll helt enkelt som gav mig massor av energi och inspiration att ta mig tillbaka!

Likes

Comments

Det bästa med att bo på en hästgård!

Det bästa jag vet är när jag får stiga upp varje morgon och titta ut genom mitt sovrumsfönster och se denna fantastiska vy. Det sitter aldrig fel när det är stålande väder. Finns det något bättre sätt att ge sig själv en bra start på dagen? Jag tror inte det. Det är verkligen den känslan som får mig att må bra oavsett om man vaknar och känner sig lite nedstämd.

I lördags hade jag verkligen ingenting inplanerat mer en att jag skulle åka till ridhuset och träna med Anton och i övrigt så skulle jag bara måla och ta det lugnt. Hur skönt som helst. Det är inte ofta som jag kan göra så. Jag kan skriva om träningspasset i ett annat inlägg för att uppdatera er om dagsformen.

Mina underbara söta djur. Det är en fantastisk känsla att veta att de står precis utanför dörren, varje dag!

Likes

Comments

Massage

Igår hade jag och hästarna spadag. Jag plockade fram massagapparaten och körde ca 30 minuter. Som ni kan se på videon så blev min häst ganska trött. Helt förståeligt när spänningar och spända muskler börjar slappna av. Han tuggade och slickade sig om munnen var och varannan minut så det märktes att han tyckte att det var skönt. Jag älskar verkligen att köra med den här maskinen. Det spar på handkraften och den ger bra effekt med sin infravärme. Jag brukar till och med använda den på mig själv när jag är spänd och behöver mjuka upp kroppen. Det är perfekt att bara ha en sån här mysdag när vädret i övrigt var blött och sliskigt och halt. Alldeles för halt för att ge sig ut på en ritt ute och alldeles för riskabelt att ge sig ut på vägen med transport för att jag ska känna mig trygg. Ikväll är jag däremot lite sugen att bege mig till ridhuset så jag hoppas att det blir lite bättre väglag framåt kvällen! Sen blir det Idolfinal i soffan! Trevlig helg!

Likes

Comments

For Christmas!

I år har jag faktiskt inte önskat mig någonting i julklapp. Jag har ju redan fått det jag önskat mig mest av allt, en egen hästgård. Med det sagt så innebär det andra prioriteringar och det är dyra inköp som måste göras för att få allting på gården att fungera och självklart vill vi ju inreda och renovera det som redan finns.

Men en hästmänniska vill väl alltid ha mer och ny utrustning? Rätta mig om jag har fel ;) Jag sitter just nu och suktar lite efter dessa fina godingar, så hade jag önskat mig något i hästväg så hade det nog varit det här. Har hästarna tur så kanske de får en varsin julklapp av mig utöver massor av morötter och pussar såklart. Hur fina hade de inte varit i det här?

Vad önskar ni er i julklapp i år?

Hur söta hade inte Ronja och Anton varit att få matcha varandra i en supergosig luddig grimma. Den vänstra grimman är väldigt billig och hade varit en perfekt vardagsgrimma till båda. Men sedan skulle den högra lite dyrare varianten vara perfekt till Anton för resor i transporten. Detta står högt på listan just nu.

Anton skulle dessutom vilja ha ett gosigt täcke med en luddig kant. Snyggt och bekvämt!

Vad gällande ridoutfit så sitter jag och suktar efter schabrak, täcken och lindor i lila, eller snarare plommon. Jag tycker att det är så nutid och jag tror att Anton skulle vara ruggigt fin i denna färg till sin mörkbruna färg.

Något som jag dessutom ska införskaffa inom kort är definitivt en värmebalja och det lutar åt att jag ska skaffa en termobar. Jag ska dock fundera lite till vilken variant och storlek och så vidare som vi ska skaffa in. Tills vidare får mina värmda vattenkoppar och min egenisolerade balja fungera så länge.

Likes

Comments

Isande kallt men varm go päls!

Igår var jag och Anton som sagt ut på en tur i kylan. Det var verkligen isande kallt. Det är tur att hästarna har en varm och go päls som man kan värma sig i när det blir såhär kallt. Det märks att man inte riktigt har blivit van när vi får lite kallare grader. Det måste ha varit runt -7 eller -8 grader när vi var ute. Så vi tog och joggade större biten av vägen för att hålla värmen uppe, men det var nog mest för min egen skull eftersom det riktigt sved i kinderna.

I helgen ska jag även förhoppningsvis bli fotograferad lite så det ser jag verkligen fram emot. Då kommer det några på besök till gården så det blir mysigt. Förhoppningsvis får vi några supermysiga bilder när jag och Anton pulsar lite snö ute på åkern bredvid! Sen blir det även julbord med bästa Dala Dressage gänget! Jag ser verkligen fram emot den här helgen kan jag säga! Så den här veckan får gärna snabbt springa förbi!

Likes

Comments

Soon Chrtistmas

Nu är det verkligen julstämningen på topp. I söndags var det första advent så då passade jag på att julpynta lite och jag inhandlade lite glögg, julmust och pepparkakor. Ja ni vet allt det där som är nödvändigt för att man verkligen ska komma i julstämning. Så nu trivs jag verkligen att stiga innanför dörren efter jobbet och när man kommer in från en härlig ridtur i snön. Man blir så lugn och man kan verkligen njuta av myset.

Ikväll ska nog jag och Anton ut på en tur runt åkervägarna igen och röra på oss. Vi har verkligen tagit det lugnt nu den senaste tiden. Förra veckan var vi dock iväg en sväng till ridhuset och trimmade lite. Han kändes lite spänd i början men han blev riktigt riktigt fin med lite hjälp från backen. Nackdelen när man har fått ett sånt här besked om sin häst är att man blir supernojig och man vet inte riktigt hur man ska träna och hur mycket och ofta man kan träna. Vi behöver helt enkelt hitta ett sätt som förhoppningsvis funkar. Snart blir det ju avstämning med kliniken igen och då får jag förhoppningsvis lite trygghet i att fortsätta. Tills dess tar vi det lite försiktigt och varierar träningen så mycket som vi kan. Det får ta sin tid tills vi hittar rätt helt enkelt.

Likes

Comments

Winter wonderland

God morgon! Jag hoppas att ni alla har lyckats ta er till jobbet helskinnade. Igår snöade det ju sjukt mycket och det har fortsatt hela natten och det ska snöa hela dagen idag också. Jag hade tänkt ta mig en tur till ridhuset med Anton igår men jag vågade helt ärligt inte bege mig ut i snöstormen. Så det fick bli en längre promenad med både Anton och ponnyn tillsammans med Astrid och hennes två hästar istället. Jag hade hoppats på att det skulle bli bättre väder idag så att jag kan åka till ridhuset idag istället men just nu snöar det på rätt så mycket fortfarande. Dock så kommer vår underbara granne till bonde och skottar gården så vi hoppas på att kunna ta oss iväg idag som tänkt.

Den övre bilden tog jag i måndags när jag var ute och red och bilden precis här ovan tog jag igår kväll. Så det har kommit lite snö. Det är säkert i alla fall 3 decimeter och det snöar fortfarande konstant. Jag älskar ju att snön äntligen är här och det blir sån skillnad när snön ligger på marken, det blir så mycket ljusare men det ställer till det lite när det kommer så mycket på en gång och trafiken blir ju kaos. Jag tog mig knappt till jobbet idag på grund av alla köbildningar. Men jag tycker att det är huvudsaken i alla fall att folk tar det lugnt och är försiktiga i såna här tider.

Jag längtar dock tills det slutar att snöa och hoppas sen på att snön får ligga kvar ett tag. Det finns ju en stor chans att jag får ut och pulsa lite snö på åkern bredvid i dagsljus till helgen. Det skulle vara fantastiskt!

Jag och min Anton ute på tur i novembermörkret. Han var dock mer vild en lugn och det märks att han har fått en lite lugnare vecka. NI behöver vi komma igång igen så vi blir av med den här övertända energin!

Likes

Comments