Middag

​Jeg er vel ikke den eneste som elsker pasta? Jeg har generelt alltid vært skeptisk til å blande laks med "vanlig retter", som med pasta, taco og lignende. Men denne oppskriften fikk meg til å snu - hvertfall når det gjelder pasta! Det er sunt, og det går lynraskt å lage.

Til 2 personer trenger du:

  • ​250 gram laks
  • 250 gram pasta, gjerne grønnsakspasta
  • En halv boks mager kesam
  • 200 gram cherrytomat
  • 1 hel løk, eller en halv bunt vårløk
  • En halv sitron, og masse sitronpepper

Kok opp pasta etter anvisning på pakken. ​Stek laks med sitronpepper, og behandle gjerne laksen litt "hardt" med stekespaden slik at den flaker seg. Kutt opp cherrytomat og løk (vårløk). Når pastaen er ferdig kokt og laksen ferdig stekt, bland alle ingrediensene og skvis frisk sitron over.


​Jeg oppdaget at det var litt vanskelig å få denne retten til å se god ut, siden det bare er en diger blanding, men du må virkelig prøve!! Fantastiske smakskombinasjoner, og jeg lover deg at du ikke vil angre :-)

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Lunsj, Pannekaker

Jeg kjenner at jeg er inne i en skikkelig søtpotet periode nå, har virkelig fått sansen for denne grønnsaken! Lunsjen jeg spiser for tiden består stort sett av søtpotetvafler (link) og søtpotetpannekaker, med litt variasjon av topping.

Til 4 små, men fyldige pannekaker trenger du

  • 150 gram søtpotetpurè
  • 1 egg
  • en halv teskje bakepulver 
  • 60 gram mager kesam
  • 30 gram havremel
  • vann til ønsket konsistens

Bland alle ingrediensene sammen, og stek på middels varme i noen minutter til de har fått en fin brunfarge på undersiden. Pass på å ikke snu pannekakene før det har "satt seg" skikkelig, ellers faller alt fra hverandre.

Hvilken pannekaketype er din favoritt? :-)

Likes

Comments

Lunsj

Jepp, du leste riktig i overskriften! Vaffel basert på søtpotet er helt fantastisk, og det er nydelig som matpakke på jobb eller skole.

Til 6 små vaffelplater trenger du:

  • 150 gram søtpotetpurè (kok opp søtpotet og mos med stavmikser)
  • 2 små egg eller 1 stort, ca 100 gram
  • 60 gram havremel
  • kanel og kardemomme etter smak
  • vann eller melk til ønsket konsistens

Søtpotetpurè er kjempeenkelt! Kok søtpotet i vann til de er møre, og mos med stavmikser. Jeg pleier å koke opp masse en dag i uka og oppbevare i lukkede bokser i kjøleskap, da holder det seg fint i flere dager.

Bland sammen alle ingrediensene, og stek i vaffeljern. Anbefaler å bruke litt nøytral olje eller smør for å unngå at vaflene fester seg i jernet :-)

Det er ca. 82 kalorier per vaffelplate, og inneholder en fin blanding mellom fett, karbohydrater, protein og ikke minst a-vitamin. Søtpoteten er jo stappfull av denne vitaminen!


Likes

Comments

Frokost, Lunsj, Pannekaker

Hei!

Bananpannekaker er vel noe vi alle liker? Jeg tenkte å dele min favorittoppskrift med dere :-) 

Du trenger:

  • 1 moden banan
  • 1 egg
  • 30 gram valgfritt mel eller havregryn, jeg bruker som regel havremel. 
  • kanel og kardemomme etter smak
  • en spiseskje kesam
  • melk (til du har fått en passelig konsistens, jo mer melk du bruker - jo tynnere blir pannekakene)

Jeg pleier å bruke 1 egg per banan, dette for å binde sammen røra slik at den ikke deler seg under steking. Mos bananen og ha oppi resten av ingrediensene. Stek på middels varme i et par minutter på hver side, server gjerne med friske bær og NYYYT!

​Det blir ca. 4 bananpannekaker ut av denne oppskriften, med omlag 44 kalorier per pannekake. 

Likes

Comments