Header

Lite bilder från helgen då Mamma, Victor och Linn var här. Det var jättemysigt och vi tog det mest lugnt och åt på massa goda ställen, träffade några familjekompisar, shoppade och promenerade runt i fina Paris!! De åkte hem i måndags men innan dess hann jag med en sista lunch med mamma i närheten av skolan på håltimmen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Saker jag vant mig vid sen jag flytta hit:

•Äta väldigt mycket sötsaker och därför konstant vara sötsugen.

•Att inte längre bli skrämd så fort en främling vill prata med mig.

•Alltid äta ost efter maten.

•Att vi har kommit SÅ mycket längre med jämnlikheten i Sverige jämfört med Frankrike.

•Att jag hinner till skolan trots att jag försover mig och vaknar 20 min innan vi börjar.

•Att konstant vara förkyld Hahha vet inte om mitt immunförsvar inte klarar denna förorenade luft eller vad som är fel men detta är 3e gången jag är sjuk på 2 månader och jag hinner vara helt frisk i 2 dagar innan förkylningen kommer igen :(

Några grejer jag ser fram emot är:

•Sushibuffen som några här planerar att gå på i helgen.

•Nästa helg då Mamma, Victor och Linn kommer!!!

•Julstämningen i Paris.

•Julbaka med kompisarna här.

•Jullovet då jag får träffa resterande familj och vänner.

•Nyår då jag och familjen drar till Nice och sedan vidare till Isola 2000 för att åka skidor.

•Hänga mer med mina släktingar här i Paris.

•Upptäcka mer av Paris och njuta av tiden här.

•Val Thorens på sportlovet med alla underbara kompisar och 90% av Stockholms gymnasieelever.

•Våren i Paris!


Likes

Comments

Bilder från helgen då Selma var här så hon jag och Markus turistade och hittade på massor av skoj! Lovet gick så extremt fort och längtar redan tillbaka. Jag filmade lite små klipp under höstlovet och tänkte nog sätta ihop en video men just nu är min dator så full att jag inte ens kan ladda över bilder så att ladda över filmer funderar jag inte ens över. Det lär därför dröja men gör mitt bästa! Har ju funderat på att köpa en extern hårddisk men pallar inte lägga pengar på det så får se om jag håller ut till jul haha. Just nu sitter jag i min säng och har precis räknat lite matte. Både idag och imorgon är vår lärare sjuk så vi får jobba själva men matten blir bara svårare och svårare så varje tal tar så mycket tid. Hade även min första fysiklektion idag, det gick bra och läraren verkar faktiskt väldigt bra tillskillnad från många andra lärare. Han är typ ganska sträng men då lär man sig mycket och får saker gjorda vilket är bra. Har dock hört från de som redan läst fysik i 2 mån att det tar upp väldigt mycket tid med alla labbrapporter, läxor och prov de har. Förbereder mig därför för det värsta men efter endast en lektion känns det fortfarande bra.

Bonne nuit!


Likes

Comments

I torsdags fyllde Frida år så då firade vi henne på restaurangen Benedict! Deras grej var eggs benedict men jag provade cheeseburgaren som var väldigt god! Får komma tillbaka och prova eggs benedict på en brunch!

Efter födelsedagsmiddagen i fredags så begav jag mig hem till Filippa där även Andrea var. Filippa fyllde år i fredags så på morgonen hade vi 3 plus några tjejer som bor i Colombes en mysig frukost där vi firade henne innan vi åkte till skolan för några lektioner innan det blev HÖSTLOV!!

I fredags flyttade jag sedan in i min fasters lägenhet för lovet och mötte sedan upp Andrea och Lydia. Vi åt middag här och drog sedan ut men det var ganska misslyckat så vi drog tillbaka hem, gjorde chokladbollar o te och snackade. Sedan sov de över här och så chillade vi dagen efter!

En fin solnedgång från balkongen och en väldigt god frukost!!

Igår efter falafellunchen och en del strosande så drog vi till Montmartre och mötte upp Markus. Vi åkte runt lite i stan och begav oss sedan hem för att handla.

Vi köpte massa gott och gjorde sedan TACOS!! Som jag har längtat efter det. Väldigt gott var det iaf! Sedan chillade vi och drog till Bastille där vi träffade upp några fler från SSP.

Selma har äntligen kommit!!! Så glad!!! Så jag och Andrea mötte henne på flygplatsen imorse och har sedan umgåtts med henne hela dagen och nu har jag och hon precis ätit middag och ska ha myskväll!

Likes

Comments

Om ni åker till Paris och gillar falafel MÅSTE ni gå till Rue des Rosiers. Har ätit falafel här 3 gånger senaste veckan haha då det kanske beskriver hur bra det faktiskt är. Jag, Andrea och Linn åt på L’as du fallafel igår och i torsdags åt vi några stycken på Chez Hanna och även idag med Selma och Andrea! Denna gata har flera stycken falafel ställen men den mest kända är L’as du fallafel. De som säger att falafel är torrt har inte provat någon av dessa, de är gudomliga och de friterar falafeln framför en innan de lägger de i färska pitabröd med aubergine, grönsaker och sås!! MUMS.

@Chez Hanna

@L’as du fallafel

Likes

Comments